En nu het goede nieuws…

(voor wat het waard is)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 25 januari 2004 :: 14.09 uur

11 Comments

11 reacties

 1. http://www.wsws.org/articles/2004/jan2004/budg-j24.shtml
  Het stemgedrag door de democraten in Congress vertelt een ander verhaal.Oppositie tegen de republikeinse agenda lijkt te zwak om geloofwaardig te zijn.Tijd voor meer beweging van onderop, meer buitenparlementaire druk ?

  Reactie door Novecento — zondag 25 januari 2004 @ 15.15 uur

 2. Inderdaad… voor wat het waard is.
  Wie ook de volgende president wordt van de VS, de politiek zal toch in grote lijnen bepaald worden door de machtige bedrijven. Natuurlijk zou het fijn zijn als we verlost zijn van agressor Bush. Zou het trouwens niet verstandig zijn VN-waarnemers naar de verkiezingen te sturen, om on-democratische perikelen van de vorige verkiezingen (Florida) deze keer te voorkomen?

  Reactie door Laurent — zondag 25 januari 2004 @ 15.39 uur

 3. @sander: ik heb van de week de film The Skulls gezien en hoewel dat uiteraard fictie is, geeft t toch wel een beeld van dit soort genoodschappen

  @allen: in principe is mijn standpunt dat iedereen die de wereld van Bush ontdoet (als president uiteraard) welkom, tenzij hij idd met hetzelfde pek overgoten is, dan zijn we nog steeds niet te feliciteren.

  Reactie door Marianne — zondag 25 januari 2004 @ 20.57 uur

 4. @ Marianne: De film ‘Skulls’ geeft je geen enkele informatie of indruk van Skull & Bones. De meeste informatie die je kunt vinden over Skull & Bones is desinformatie.

  Je kunt het beste het boek van Alexandra Robbins lezen, dat vervalt niet in complottheoriën, maar is een nuchtere studie naar deze studentenvereniging en het old boys network dat er uit is voortgekomen. En waar Kerry dus ook lid van is.

  Maar volgens mij zegt dat niets over Kerry’s politieke agenda. Die kunnen we het beste raden door te kijken wat hij in zijn leven tot nu toe deed, en dan moet je gewoon concluderen dat hij een middle of the road Democrat is met liberale trekken als het gaat om milieu en sociale kwesties, maar militaristische neigingen als het gaat om internationale verhoudingen. Zo stemde hij voor de aanval op Irak.

  Voorlopig is mijn motto: alles beter dan de Bush-Cheney junta

  Reactie door Barry — zondag 25 januari 2004 @ 21.08 uur

 5. Maar waarom is dit ‘goed nieuws’?

  Ik bedoel: ik zou er ook een hoop voor over hebben als Bush in november door de plee getrokken werd.
  Maar Kerry?
  Bedoel je dat Kerry de kandidaat is waar de SP van harte achter staat en steun aan verleent?

  Reactie door Jeanne — zondag 25 januari 2004 @ 22.04 uur

 6. Ik hoop gewoon op een goede democraat. Die hele campagne daar in de V.S. … ik denk dat het ook deze keer weer van het “beste spotje” af gaat hangen. Ik bedoel, Wesley Clark heeft Madonna weten de strikken, Kerry maakt een reclamespot over arme arbeiders in Brooklyn…uiterlijkheid.
  We hebben een leider nodig, die straight denkt.

  Reactie door Iris — zondag 25 januari 2004 @ 22.21 uur

 7. Sander stelt de zaken juist voor. Kerry als President van de VS is geen optie. Het is slechts een optie om af te komen van de regering Bush. Dra zal blijken dat als Kerry President word hij een groot deel van het beleid van Bush en consorten door gaat zetten. Met name op het gebied van het verklaren van de VS als DE door GOD ( zijn God , Geld ) aangewezen Fuhrer van de wereld.
  Ik denk dat wij ons heel goed moeten gaan realiseren dat er in de VS mara twee partijen zijn.
  Democraten en Republikeinen.
  Beiden zijn “Rechts ” Geen socialisten, geen mensen met gevoel voor solidariteit. Behalve de solidariteit die ze voelen om hun klasse de zakkken te laten vullen. Ongeacht wat ze daarvoor op het gebied van monsterlijk lijden aan anderen moeten gaan toedoen.
  Sander heeft eens even gekeken naar de achtergrond van Kerry.
  Kerry is geen optie om te gaan denken dat na zijn ( misschien ) verkiezing tot President de VS haar oorlogszuchtige neigingen gaat laten varen. Integendeel. Er zal niets veranderen op dat gebied.

  Reactie door Henk Wichard — maandag 26 januari 2004 @ 0.17 uur

 8. Ach, moet het eerst nog maar eens zien. Die Amerikanen zwalken van links naar rechts en weer terug. Altijd al zo geweest.

  Let maar op. Binnenkort komen er peilingen waar Bush mijlenver voor staat op zijn belagers.

  Reactie door Tukkertje — maandag 26 januari 2004 @ 9.27 uur

 9. Ik zal wel wat rustiger slapen als Bush het witte huis uit is denk ik

  Reactie door Indra — dinsdag 27 januari 2004 @ 6.45 uur

 10. Zou een zegen zijn voor amerika en de rest voor de wereld als die Bush eens weg is… Ik denk dat Kerry de beste man is.

  Reactie door Sven — dinsdag 27 januari 2004 @ 16.22 uur

 11. Niet dat Bush om mij mag wieberen, maar wat voor man is die Kerry??

  Reactie door IngeB's WWWebLog :o) — donderdag 29 januari 2004 @ 18.07 uur