Huis der Historie

Even de discussie op de SP-site over mijn voorstel om te komen tot meer historisch besef bijgewerkt.
Het idee heeft veel tongen los gemaakt. Ik heb veel steun mogen ontvangen voor het plan. Men is het eens met, zoals één van de discussianten zegt:

‘Wil men van het verleden niets leren,
dan is de toekomst ook verleden tijd geworden.’

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 25 januari 2004 :: 15.17 uur

4 Comments

4 reacties

 1. Bij mij is geschiedenis er nogal bij ingeschoten omdat de leraar op de lagere school toneel belangrijker vond. Dus deden we aan dramatische expressie ipv geschiedenis. Ook leuk, maar ik heb mijn kennis van geschiedenis nooit meer echt in kunnen halen op de middelbare school. Las laatst ook voor het eerst in mijn leven (ben 31 NB) een internet-pagina over de slavernij in/door Nederland… volgens mij heb ik daar ook nooit iets over gelezen op school?

  Reactie door Indra — dinsdag 27 januari 2004 @ 6.51 uur

 2. Tip:
  http://geschiedenis.pagina.nl/

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 27 januari 2004 @ 17.37 uur

 3. craps online

  craps online We have a habit in writing articles published in scientific journals to make the work as finished as possible, to cover up all

  Trackback door craps online — vrijdag 29 april 2005 @ 18.53 uur

 4. De oprichting van zo’n museum lijkt me een goede stap om te komen tot nieuwe ankerpunten in het regionaal bewustzijn van de Nederlandse Europeaan. Naar mijn inschatting is daar wel behoefte aan. Het zou een concreet en symbolisch punt kunnen zijn, dit “Huis van Holland”, van waaruit impulsen worden gegeven tot voortdurende actualisering van de (als eerste actie in een publiek debat te formuleren) grondwaarden voor onze samenleving. Steeds de vraag stellen: wat vinden we belangrijk voor elkaar en hoe gaan we daar op alle plaatsen in de samenleving mee om. De mensen via thema’s aanspreken: hoe ga jij daar mee om, wat vind jij ervan en wat voor gevoel geeft jou dat? Geen “heilige grondwet” in een vitrine, zoals in de VS,
  maar een overzicht van de zich opstapelende ervaringen van mensen om hun plek in het leven met elkaar te ontdekken en te bevestigen. Een punt om je vanuit een opnieuw doorleefde geschiedenis te verbinden en te komen tot een nieuw groepsbewustzijn.

  Reactie door Johan de Wal — donderdag 9 februari 2006 @ 9.57 uur