Groep van 30

Marie-Claire vroeg me ‘Waar krijg je nou energie van, in plaats van dat het je energie kost?’.
Nou, dat zal ik je vertellen.

Zo juist de laatste gesprekken gedaan met deelnemers aan de Groep van 30, dertig over het algemeen jonge SP’ers die de komende twee jaar elke maand één zaterdag bij elkaar komen om zich te scholen in allerlei zaken die samenhangen met de SP. (politiek, ideologie, organisatie, strategie en tactiek, vaardigheden, enz.) Het is een gewéldige groep van zeer enthousiaste mensen die graag meer voor de SP willen betekenen en hun ambitie niet verstoppen.
Dáár krijg ik nu energie van.
Ik vind het geweldig dat ik mijn ervaring en kennis met deze mensen kan delen, want ik ‘doe’ een deel van de cursus. Anderen worden gevraagd ook ‘n bijdrage te leveren.
We beginnen op 7 februari. Het wordt goed…

Nu eten met Agnes en Marianne….straks verder.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 27 januari 2004 :: 17.48 uur

7 Comments

7 reacties

 1. Leuk om te horen jan dat jij zoveel energie krijgt van die jonge SPers. Eet smakelijk! :)

  Reactie door Simone Kant — dinsdag 27 januari 2004 @ 17.55 uur

 2. Ik ben samen met een boel andere mensen in Helmond bezig met de SP-scholing. Kom je daar ook eens kijken? ;-)

  Reactie door Han — dinsdag 27 januari 2004 @ 19.31 uur

 3. Ben sinds kort maar eens het ‘net’ wat beter aan het ontdekken. Zodoende kwam ik op je weblog. Langs deze weg kan ik danook mijn waardering kenbaar maken die ik al wat jaren voor je koester. Respect waarop je het voor ons opneemt in de wat in slaap gevallen 2e kamer! Met ons bedoel ik dan de mensen van de zorg. Zelf werk ik met verstandelijk gehandicapten en ik merk aan den lijve de bezuinigingen ook bij ons. De werkdruk loopt op en de frustratie’s nemen overhand toe. Vakature stops clienten die er geen bal van begrijpen waarop collega’s ervoor kiezen ergens anders en soms ook in een ander sector te gaan werken. In ieder geval ben ik blij met wat je nog voor onze sector doet. Blijf doorgaan!!!

  Reactie door Douwe — dinsdag 27 januari 2004 @ 20.31 uur

 4. Groep van 30 een prima manier!!.
  Scholing van theorie én praktijk, intern, door mensen vanuit de praktijk. Zo kwamen vroeger ook de mensen binnen de vakbond op hun plaats
  Binnen de vakbeweging heeft men het helaas op een andere manier gedaan, met als resultaat: Leden op de werkvloer of in de OR, die stomverbaast en verbolgen zijn over de manier waarop bijv. distriktsbestuurders (HBO-opleiding? solliciteren maar!) soms totaal vervreemd, hun achterban begeleiden. Afdelingsbetuurders, met jarenlange ervaring, die “eventjes” word uitgelegt hoe ze een afdeling moeten besturen. Snelle jongens en meiden met een “sociaal button op” enz. Wat heeft geleid tot een vakbondstop én beleid, die is vervreemd van de achterban en haar belangen.
  Binnen de politiek eigenlijk het zelfde verhaal, of niet meneer Bos?
  Daarom vind ik dit initiatief een verademing met toekomst!!

  Reactie door Johan Visscher — dinsdag 27 januari 2004 @ 22.01 uur

 5. Tip voor de ‘Groep van Dertig’ en anderen. Zie url. Een interessant weblog door A. Boiten. Co-auteur van
  http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0595280676/qid1066063355/sr=1-5/ref=sr_1_5/002-4566028-8406438?v=glance&s=books.
  Over het Globalisatie proces.

  Reactie door Novecento — woensdag 28 januari 2004 @ 12.11 uur

 6. Hoe heeft deze groep zichzelf geselecteerd? Heb ook wel interesse!

  Reactie door IngeB — woensdag 28 januari 2004 @ 17.54 uur

 7. Ja, inderdaad. Ik sluit me bij IngeB aan. Ik ben pas sinds juni van vorig jaar lid. Is dit een eenmalig iets of iets dat een keer in de 10 jaar plaatsvindt of wordt er om de 2 jaar een dergelijke groep geselecteerd om opgeleid te worden??

  Lijkt me erg interessant en leerzaam en eindelijk eens een mogelijkheid om te groeien binnen de SP.

  Reactie door Bas — donderdag 12 februari 2004 @ 17.48 uur