Al is de leugen nog zo snel…

Na Hans Blix nu ook David Kay
Wanneer geven Bush, Blair en Balkenende toe?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 30 januari 2004 :: 20.54 uur

18 Comments

18 reacties

 1. Ze zullen het wel zo spinnen dat het niet om de WMD gaat, maar om het humanitaire drama dat zich onder Saddam afspeelde… al weet ik niet of Blair dat overleeft (misschien wel, Teflon Tony heeft deze week al grotere gevaren bedwongen) maar Balkenende kan het vast wel rechtvaardigen voor zijn eigen achterban…

  Reactie door Koen — vrijdag 30 januari 2004 @ 21.00 uur

 2. En snel graag!

  Reactie door Archibald — vrijdag 30 januari 2004 @ 21.36 uur

 3. Deze oorlog in Irak is sowieso een fijn staaltje PR. Allereerst blijkt dat als je op de website van The Project for The New American Century (waar o.a. Cheney, Wolfowitz en Perle aan verbonden zijn) dat de plannen voor een oorlog in Irak in 1998 al klaar lagen. Er werd toen al bij voormalig president Clinton gelobbyd om Irak binnen te vallen. Het prachtige aan dit project is dat ze vinden dat Amerika weer een groot Imperiale macht moet worden en bereid moet zijn om nog meer landen die haar onwelgevallig zijn tot de orde te roepen. Ze vinden dat er op ieder continent een grote Amerikaanse troepenmacht moet zitten om de belangen van Amerika te waarborgen (je hoeft niet veel fantasie te hebben om in te vullen wat ze daarmee bedoelen).

  Daarnaast is er natuurlijk ik weet niet wat aan de haren bijgesleept om de oorlog maar te rechtvaardigen. Saddam en Osama speelden onder een hoedje, Saddam heeft massavernietigingswapens etc. etc. Het erge is dat het al zo vaak in de media herhaald is in Amerika dat de meerderheid geloofd dat die massavernietigningswapens gevonden zijn en dat Saddam en Osama echt pals for life zijn.

  Daarnaast natuurlijk de fantastische “vredesmissie ” in Irak, terwijl het hartstikke duidelijk is dat daar gewoon een guerilla-oorlog plaatsvindt (zie berichtgeving aanslag Nederlandse ambassade). Het Nederlandse leger wordt dus ingezet in een oorlog, maar omdat Bush al gezegd had dat die klaar is, dan is ie ook klaar. Daar komt ook die rare spagaat in de zaak Eric O. vandaan. Iedere militair die dus iemand doodschiet, wordt automatisch een moordenaar. We zijn immers niet in oorlog, dus kan het ook geen oorlogshandeling zijn. Het komt dus automatisch in handen van justitie en niet in handen van defensie.

  Over al deze punten wordt geen enkele discussie gevoerd, niet in de VS niet in Engeland en hier ook al niet. Misschien ligt hier een schone taak voor de SP? :-)

  Reactie door Nienke — vrijdag 30 januari 2004 @ 21.54 uur

 4. Goed, dat wist iedereen die het wilde weten.

  Massavernietigingswapens? Non-existent. Links met Al Qaida? Idem. Nu wordt als argument gebruikt: “Ja, maar het is een schurk.” Klopt. Echter, ik weet nog een paar exemplaren met een soortgelijk palmares.

  • Rios Montt (Guatemala), goed voor 100.000-den afgeslachte indianen.
  • hr. Suharto (Indonesia), goed voor ruim 500.000 mensen die als “communisten” over de kling zijn gejaagd op m.n. Java na 1965. En dat werd nog eens dunnetjes overgedaan op Oost Timor na 1975.
  • etc. etc. … de lijst is lang … :-(

  Maar over dergelijke lieden heb je de rechtse republikeinen nooit horen praten in termen van “required regime change”. Het waren immers “onze schurken” (vanuit hun vizie gezien).

  Kortom: Het argument “het is een schurk” is zwak omdat het uit de mond komt van lieden die in deze kwestie dubbele standaarden hanteren.

  Ergo: Er is op twijfelachtige gronden en agressie oorlog gevoerd. En nu is de VS een bezettingsmacht in Irak. Lees

  Goed, ik stop hier. En Jan, en iedereen die het hier mee eens is: Blijft de rechtse rakkers zo af en toe hierover een beetje opsarren. Ikzelf zal het zeker niet laten … :-)

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — vrijdag 30 januari 2004 @ 21.56 uur

 5. Blair geeft pas toe asltie zelf president van de BBC is en iedereen daar verder weggetreiterd heeft. Balkeneinde mag niet van Bot en Zalm en Bush? Tja.

  Reactie door chipo — vrijdag 30 januari 2004 @ 22.12 uur

 6. Tja… ze willen geen gezichtsverlies lijden. Maar in mijn ogen hebben ze dat al lang geleden gedaan.`

  Het wordt hoog tijd voor wat anders. Deze drie B’s moeten zo snel mogelijk het veld ruimen voordat ze nog meer ‘B’lunders begaan.

  Reactie door Kees — vrijdag 30 januari 2004 @ 22.22 uur

 7. En vergeet Scott Ritter, voormalig UNSCOM inspecteur, niet.
  Kijk eens op http://www.informationclearinghouse.info In de linkerkolom staat een artikel over de geheimzinnige,stiekume ‘studievereniging’ Skull & Bones van Yale University.
  Leden ervan zijn terug te vinden in het politieke establishment van Amerika. Zowel G.Bush Jr. als ‘frontrunner’ J.F.K. Kerry hebben de Omerta (zwijgplicht ‘op straffe des doods’) afgelegd.

  Reactie door Novecento — vrijdag 30 januari 2004 @ 23.52 uur

 8. stelletje hufters en leugenaar, hypocriete enz. En dit meen ik serieus.
  Als je dan toch dictators wilt afzetten dan ook overal en niet alleen in landen waar er een grote olievooraad is

  Reactie door Stephan Wijering — zaterdag 31 januari 2004 @ 1.37 uur

 9. http://republican-news.org/archive/2003/July24/24hutt.html
  http://www.indymedia.org.uk/en/2004/01/284545.html
  Wie is Lord hutton? En waarom werd hij verkozen door Blair en de Britsch Intelligence Community om dit onderzoek te leiden?
  Kijk voor meer commentaar ook bij kranten als Independent en Guardian.

  Reactie door Novecento — zaterdag 31 januari 2004 @ 1.42 uur

 10. Waar is nederlandse pers? Duitse en Engelse media zoeken het wel uit. Je zou verwachten dat de Telegraaf het op z’n minst zou kunnen copieeren…

  Reactie door Adam Curry — zaterdag 31 januari 2004 @ 8.53 uur

 11. De telegrof is veels te druk met het in de reet kruipen van amerika’en geweldsverheerlijking.

  Reactie door chipo — zaterdag 31 januari 2004 @ 9.02 uur

 12. Wij zijn een knecht van Amerika, zo als vroeger de slaven het van Nederland zijn geweest, zijn wij nu de slaaf van de Amerikanen.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 31 januari 2004 @ 11.49 uur

 13. De Nederlandse pers laat het volledig afweten als het gaat om een kritische beschouwing van de argumenten van Balkenende. Op welke bijeen gelogen ‘intelligence’ rapporten zijn de Nederlandse beslissingen gebaseerd?

  Hier moet nu eens een parlementair onderzoek naar worden gehouden. En dat zou niet alleen consequenties moeten hebben voor de bewindspersonen die zich hebben laten misleiden. Als hard wordt gemaakt dat de VS en de UK de Nederlandse regering heeft voorgelogen (en ik kan mij niet anders voorstellen) moeten de relaties met die landen ernstig herzien worden.

  Reactie door Vincent — zaterdag 31 januari 2004 @ 13.10 uur

 14. @sander

  kerry is misschien beter dan bush, maar vlekkeloos… hij heeft meer dan enig andere senator geld aangenomen van lobbyisten, terwijl hij zich nu tegen ‘special interest’ verzet… http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dyn/A64727-2004Jan30?language=printer

  en het feit dat ie botox heeft gebruikt om er mediagenieker uit te zien is mi. ook niet al te sterk: http://www.drudgereport.com/mattjk2.htm

  hij is een senator, hij kronkelt zich al 20 jaar van herverkiezing naar herverkiezing.. veel slechter kan het niet worden, maar veel beter vrees ik ook niet

  Reactie door Koen — zaterdag 31 januari 2004 @ 23.30 uur

 15. http://home.planet.nl/~verbe326/imagine.wav

  Reactie door rowwwenheeze — zondag 1 februari 2004 @ 1.59 uur

 16. http://home.planet.nl/~verbe326/tomaat.html

  Reactie door rowwwenheeze — zondag 1 februari 2004 @ 1.59 uur

 17. Wel heerlijk he om tegen de gevestigde orde aan te schoppen.

  Reactie door Tukkertje — maandag 2 februari 2004 @ 11.39 uur

 18. Ik ben tegen de oorlog, maar was ook tegen Saddam. Nu hebben wij allemaal wel zo’n grote mond, maar voorlopig kunnen wij helemaal niets! newsflash: Remember Scebrebica…In Joegoslavie, daar hadden wij wel de VS voor nodig. Daar was gewoon een genocide aan de hand en nee, we dede geen moer! Europa is een zwak, verdeeld, onsamenhangende bende waarin iedere leider zijn of haar landsbelang hoger stelt dan die van Europa, een prachtig voorbeeld is natuurlijk het frans/duitse begrotingstekort. Kortom: ik ben blij dat Saddam weg is en hoop dat Kim Yung Il de volgende is. En nee ik ben het niet eens met de Amerikaanse wereldpolitiek. Al jaren niet, maar wij zeggen er niets van, nee, want we zijn te afhankelijk. Net zoals Amerika wel Iraq aanvalt, maar niets doet tegen Saoudi Arabie, waar alle(!) kapers van 9/11 vandaan kwamen. Zwakkelingen zijn we.

  Reactie door Jim — maandag 2 februari 2004 @ 21.12 uur