John Kerry, de nieuwe president?

John Kerry
Yesterday, John Kerry won his 10th primary/caucus, all but one (Iowa) by double digits. Tomorrow, the Massachusetts liberal is poised to sail past the two Southern moderates in Tennessee and Virginia. He probably won’t even break a sweat.

Today, we hear he’ll win backing from Rep. Nita Lowey of New York, Sen. Jay Rockefeller of West Virginia and the Amalgamated Transit Unions (180,000 members in cities across the country).

On Wednesday, even more labor backing: He’ll pick up support from the Alliance for Economic Justice, a group of 18 unions that helped Dick Gephardt, well, finish fourth in Iowa. Could Gerry McEntee be far behind?

That’s all well and good. But the endorsement that put Kerry (or at least his 20- and 30-something aides) over the top last night came from Coldplay’s Chris Martin (aka Mr. Gwyneth Paltrow to some), who dedicated his Record of the Year Grammy award to the late Johnny Cash and John Kerry, “who hopefully will be your president one day.”
(Bron: CNN)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 09 februari 2004 :: 18.04 uur

25 Comments

25 reacties

 1. Tja, vind maar eens een artiest die Bush wil steunen…

  Reactie door Barry — maandag 9 februari 2004 @ 18.52 uur

 2. @Barry De B-52′s? Guns ‘n Roses?

  Reactie door BJ — maandag 9 februari 2004 @ 19.42 uur

 3. [url=http://www.michaelmoore.com/words/index.php?messageDate=2004-01-14][b]I’ll Be Voting For Wesley Clark / Good-Bye Mr. Bush — by Michael Moore[/b][/url]

  Reactie door Miguel Sloendregt — maandag 9 februari 2004 @ 19.52 uur

 4. Wie er ook president zal worden maakt niets uit. Een presidentskanditaat in Amerika beloofd zelfs alle gehandicapten te genezen om deze functie in de wacht te slepen. Neem dit als voorbeeld hoe het vooral niet moet. Een twee partijen stelsel is allesbehalve een vorm van democratie.

  Reactie door Jan Pruimboom — maandag 9 februari 2004 @ 20.17 uur

 5. 2Andere Jan: dat maakt ook niet uit wie er president wordt. Het zijn immers de mensen om zich heen die de boel regelen en bepalen. De uitvoering en de “go” is uiteindelijk aan de president te wijten.

  We weten allemaal dat de verkiezingen 1 grote show is, maar er zijn natuurlijk wel voorkeuren. Je kan voor (midden) of tegen Bush zijn. Vaak zijn de voors en tegens in het extreme bij Bush. De tijd zal het leren of hij er goed aan heeft gedaan om bijv. Irak binnen te vallen.

  Maar een gek aan de macht is ook niet iets waar de wereld op zit te wachten. En ik vind Bush niet gek, maar of ik nu op hem zou stemmen!!!??? Ik zit dus in het midden…Clinton deed het leuker.

  Reactie door Danyael — maandag 9 februari 2004 @ 20.30 uur

 6. @ Ik ben het eens met degenen die zeggen dat het verschil tussen de Republikeinen en de Democraten niet erg groot is. Ook hun kandidaten verschillen niet dusdanig dat de verkiezing van de een ‘een wereld van verschil’ zou maken ten opzichte van de ander. Toch gaat mijn voorkeur, dat zal niemand verbazen, uit naar een ‘democraat’ in het Witte Huis.

  Reactie door jan marijnissen — maandag 9 februari 2004 @ 20.31 uur

 7. Tuurlijk ga ik ook voor een democraat…. Bush zat met een strak gezicht te vertellen dat hij zal winnen want zijn “visie” is om vrede in de wereld te brengen. Als echte (neo)liberaal zal dit waarschijnlijk winstmaximalisering in de wereld voor het bedrijfsleven zijn. Kunnen we het boek “Enough” van Jan Marijnissen niet even mailen. Dan wordt de wereld misschien een stukje helderder voor hem.

  Reactie door Jan Pruimboom — maandag 9 februari 2004 @ 20.42 uur

 8. @jan pruimboom

  Het VS systeem is niet een puur 2 partijen systeem er zijn meerdere partijen in de VS, je hebt daar alleen het verschijnsel dat er 2 hele grote zijn, maar de prominenten zijn veel meer een individueel politicus en er wordt meer op mensen gestemd dan op partijen daarbij is democrat en en republican eerder een links/rechts indicatie net zoals wij dat hier in nederland ook kennen

  Als je de Discussie per email wilt voortzetten jan dan kun je onder aan mijn pagina (webmaster link) mijn email vinden.

  Je kunt SP/GL/PVDA onder de democrats scharen
  en CDA/VVD onder de republicans

  off topic
  ik vond deze link ergens misschien leuk voor Jan Marijnissen (is satirisch bedoeld niet om te beledigen)
  http://www.geocities.com/janmarijnissen/
  En hij is ook niet van mijn hand

  Reactie door Stephan Wijering — maandag 9 februari 2004 @ 21.26 uur

 9. Jan,

  Ik ben een beetje pessimistischer (misschien ten onrechte maar toch …). De VS is een democratie met een zeer hoog plutocratie gehalte, en het grote geld staat achter Bush.

  Zie mijn weblog.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — maandag 9 februari 2004 @ 21.58 uur

 10. Volledig kansloos: de socialistische kandidaten voor de presidentsverkiezingen.

  http://www.wsws.org/articles/2004/jan2004/stat-j27.shtml

  Verder is de site http://www.wsws.org héél erg aan te bevelen vanwege de uitstekende artikelen die per nieusbrief verzonden worden!

  Reactie door Olav ten Broek — maandag 9 februari 2004 @ 23.16 uur

 11. @miguel
  Bush is een chickenhawk (voorstander van oorlog als iemand anders het maar vecht).
  Maar Wesley Clark is volgens sommige een oorlogsmisdadiger.

  counterpunch:
  “Gen Welsey Clark was supreme NATO commander in Yugoslavia. He presided over the massive use of depeleted uranium weapons there which poisoned Yugoslavia’s water supply and agriculture, leading to an extremely high rate of miscarriages and childhood cancers.”

  “A Spanish pilot flying missions for NATO … stated that on a number of occasions his supervising colonel protested to NATO about their bombing of non-military, civilian targets. “.. All of the missions that we flew … were planned in detail, including attacking planes, targets and type of ammunition, by US high-ranking military authorities.”

  “They are destroying the country,” the pilot continued, “bombing it with novel weapons, toxic nerve gasses, surface mines dropped by parachute, bombs containing uranium, black napalm, sterilization chemicals, sprayings to poison crops, and weapons of which even we still know nothing about.”

  Ook was hij volgens sommige bijna verantwoordelijk voor een ‘derde wereld oorlog
  “I’m not going to start the third world war for you,” General Sir Mike Jackson, commander of the international K-For peacekeeping force, is reported to have told Gen Clark when he refused to accept an order to send assault troops to prevent Russian troops from taking over the airfield of Kosovo’s provincial capital.”

  Reactie door p8 — maandag 9 februari 2004 @ 23.45 uur

 12. Is de VS niet gewoon een één-partijsysteem?
  De partij van Big Business?
  (hoewel ik natuurlijk ook liever Nader, Kucinich, Dean of desnoods Kerry als president zie ipv het Bush puppet regime).

  Het enge van Kerry is dat zowel hij als Bush lid waren van Skull & Bones

  Reactie door p8 — maandag 9 februari 2004 @ 23.59 uur

 13. Ze zijn in de VS wel wat rechtser dan hier, daar word de VVD zelfs als ‘liberals’ gezien. Dat is echter een pure mentaliteitskwestie, de VS is veel meer een land van zelfredzaamheid, ook omdat zij niet dezelfde history hebben als de Europeanen. Ze hebben in ieder geval niet 2 wereldoorlogen aan den lijve ondervonden.

  En juist die 2 wereldoorlogen hebben IMHO het socialistische gedachtengoed een boost gegeven.

  Reactie door Stephan — dinsdag 10 februari 2004 @ 0.58 uur

 14. Het is de keuze tussen “Zonnig met hier en daar een bui” (Democraten) en “Regen met af en toe opklaringen” (Republikeinen).

  En over muziek gesproken: Ronnie James Dio for president! En Ozzy als running mate.

  Reactie door Archibald — dinsdag 10 februari 2004 @ 9.05 uur

 15. Mocht men zich willen verdiepen in Amerikaanse verkiezingen door de jaren heen dan raad ik het boek van Willem Post aan: Dollars, Macht en idealen.

  Reactie door Jan Pruimboom — dinsdag 10 februari 2004 @ 11.24 uur

 16. Er is één presidentskandidaat die vanaf het begin tegen de oorlog in Irak was. Deze man wordt systematisch doodgezwegen, maar is volgens mij de kandidaat met het beste inzicht in politiek en de guts and brains om president te worden: Dennis Kucinich.
  Zie: http://www.wewantkucinich.com/prayer.htm
  en: http://www.kucinich.us/
  Voor meer Amerikaans nieuws:
  http://radio.weblogs.com/0116902/

  Reactie door Hetty — dinsdag 10 februari 2004 @ 11.29 uur

 17. Er zijn er nog wel meerdere hoor :)

  zie bijvoorbeeld een soort internationale zusterorganisatie van de SP in de VS, Engeland en Duitsland die ook meedoen aan de precidents verkiezingen :

  http://www.wsws.org/articles/2004/jan2004/stat-j27.shtml

  Deze website is trouwens opzich ook interessant voor internationaal nieuws en opinies….

  Jammer dat de media in Nederland, afgezonderd van maar een paar goede journalisten, zo beroerd is … en de `opinie’-bladen zijn wel erg rechts georienteerd… mischien tijd voor een nieuw blad?

  Reactie door Reinoud — dinsdag 10 februari 2004 @ 14.02 uur

 18. jan marijnissen,
  uit Nederlands Dagblad.
  WASHINGTON/UTRECHT – Een begrotingsoverschot van 127 miljard dollar. Deze erfenis liet de Amerikaanse president Bill Clinton achter bij zijn vertrek begin 2001. Een record om trots op te zijn. Deze week presenteerde Clintons opvolger George W. Bush een begroting met een recordtekort van 521 miljard dollar.
  Dit is het verschil tusen de democraat of republikein

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 10 februari 2004 @ 21.27 uur

 19. Ik vind het frappant dat Marijnissen hier zijn voorkeur uitspreekt voor een democraat boven een republikein. Nog geen vier jaar geleden was onderstaand artikel van de huidige senatoren Kox en van Raak te lezen op de site van de SP. Er van uitgaand dat Marijnissen dat ook allemaal weet, had ik toch een iets andere opstelling verwacht.
  http://www.sp.nl/partij/theorie/opinies/opinie119.stm

  Overigens is Wesley Clark er mee opgehouden vandaag, ondanks de in mijn ogen volstrekt foute steun van Moore op zijn website. Ben benieuwd wat Moore hier van maakt.

  Reactie door Miguel Sloendregt — woensdag 11 februari 2004 @ 10.37 uur

 20. olav ten broek.
  Amerikanen zijn weinig relativerend, het zijn net een soort
  romeinen, geef ze hambugers en spelen, het is dat Bush nog net niet als een keizer in de arena zit en met zijn duim naar beneden wijst wie de verliezer is.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 11 februari 2004 @ 18.18 uur

 21. Wij lachen altijd als een Amerikaan vraagt Amsterdam is that near Kopenhagen? Wij lachen altijd om Amerikanen die Amsterdam de poort naar danwel de hel zelf vinden. Die beperkte visie. Wij claimen ondertussen wel alles te weten over Amerika en Amerikanen, ze eten alleen hamburgers, alles en iedereen voor de rechter slepen, zijn allemaal dik, willen alleen oorlog en kunnen niet relativeren en in New york wordt je binnen 20 minuten overvallen. Het zal best zo zijn dat wij meer geinteresseerd zijn in Amerika dan de Amerikanen in Nederland, maar wij kijken ook maar door een sleutelgat naar een gigantisch land met 255 miljoen inwoners. En net zoals de extremen van Nederland daar doorkomen, krijgen wij de extremen net zo goed uit de VS. Dus wel heel voorzichtig generaliseren.

  Reactie door BJ — woensdag 11 februari 2004 @ 19.47 uur

 22. BJ,
  wij hebben molens,tulpen, en dragen allemaal klompen.
  Ook dichten we de dijk door een vinger in het gat te stoppen.
  Zo dit is ook weer recht getrokken.
  p.s,
  ik heb ook een amerikaanse zwager, die is wel dik.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 11 februari 2004 @ 20.25 uur

 23. Ik twijfel er niet aan wie de volgende president van Amerika wordt.
  Kerry niet want dat is een Democraat. Niet dat hij daarom geen stemmen genoeg zou halen, maar hij is te Europees van begrip.
  Nee, het wordt weer Bush nu de Republikeinse junta haar macht geconsolideerd heeft door verdeel-, heers- en drogscenario’s.
  Methoden waar een eerlijk Democraten-politicus zich nooit van zou willen bedienen.
  Waarom niet? Omdat zijn geweten, of zoals Freud het noemt: zijn super-ego, een natuurlijke barrière vormt tussen wens en realiteit; waan en werkelijkheid; medemenselijkheid en
  `Fremdkörperliches Irrtum’.
  Medewerkers achter Bush als Rumsfeld en Rice, plus Richard Pearle & David Frum, de partij-ideologen van de Republikeinen, hebben de strategie voor Amerika’s economische en militaire expansiepolitiek voor de komende twintig jaar allang in traject gebracht. Een machiavellistische koers, gebaseerd op verlies- en winstprognoses, als `pragmatisch’ gepresenteerd, en die wordt gemarkeerd door dreigingsanalyses. Want angst is het enige dat ze hebben om de massa’s onder de duim te houden!
  Met daarbij de steun van door televisiedominees misleide simpelen van geest en ziel, die menen dat volgens de Bijbel Republikeinen rechtsstreeks zijn voorbestemd door God zélf om Zijn Aardrijk te bestieren, en in Zijn Naam op mogen treden als strijders tegen het Kwaad, en tegen al wat een gruwel is in Gods ogen.

  Wat mogen we verwachten onder Bush II?
  Na dertig jaar opnieuw dienstplicht in de USA, want het mobiliseren van Amerikaanse troepen overal ter wereld vraagt zoveel mankracht dat die niet meer door alleen maar beroepsmilitairen kan worden gedekt. Rumsfeld zou nu al dienstplicht willen maar Bush durft de `Draft’ nog niet bespreekbaar te maken omdat dat slecht scoort voor zijn herverkiezing.
  Want er zal paraat gestaan moeten worden voor mogelijk optreden op Cuba, in Noord-Korea, in Venezuela, Syrië en Iran, naast uiteraard bestaande bezettingslegers in Irak, Afghanistan en eenheden op de Philippijnen en op de US-superbasis Steelbond in Kosovo.
  Verder zal er een buitengewoon klemmend beroep zijn op Europa om de besluitvorming in Washington te respecteren, op straffe van economische sancties tegen dissidente EU-lidstaten.
  Tot slot een door Republikeinen gedirigeerde algehele controle op internetverkeer en een door de CIA en NSA gestuurde `Common sense & Public opinion Psy-Op’ in Europa langs geraffineerd gemanipuleerde mediakanalen, met hulp van Blair, Berlusconi en de Hollywood filmindustie.
  En last but not least: Een door Bush uitgelokte Jihad die het Westen nog dieper zal verdelen tussen pro- en contra-Amerika.
  Ik vrees dat de tegenstanders van Republikeins Amerikaans machtsvertoon zich niet via de parlementaire kanalen kunnen verweren. Als de Amerikaanse neocons écht gaan zegevieren, zal breed maatschappelijk verzet helaas bittere noodzaak worden, want de rol van parlementaire oppositie dreigt dan ook hier ondergeschikt te worden gemaakt aan het `transatlantisch algemeen belang’. (In Engeland wordt binnenkort een wetsontwerp behandeld voor regeren per decreet, dus dictaat, in crisissituaties. Voor situaties wanneer democratie te lastig wordt gevonden!)
  Het zal wel voortkomen uit haangedrag, maar Frankrijk lijkt zich te blijven ontwikkelen tot voortrekker in het verzet tegen het Neoconservatief Republikeins Amerikaans Imperialisme en dat geeft mij prikkels om een nieuw Europees bewustzijn tot vorm te helpen brengen!
  Ik stel voor een Intereuropese beweging te genereren als No Go verzet tegen de toenemende bemoeienis van Amerikaanse Republikeinen met wetgeving in Europa en die van de lidstaten.
  Een Europees actieplatform tegen Amerikaanse dwang om Europees bewustzijn te verkwanselen voor Amerikaans imperialistische belangen.
  Het wordt tijd om trots te zijn op onze Europese indentiteit waarin nog altijd plaats is voor culturele en religieuze dynamiek, en deze te verdedigen! Want Balkenende doet dat niet!

  Interessante websites: http://www.antiwar.com
  http://www.libertythink.com

  Reactie door JacobMeinardi — woensdag 25 februari 2004 @ 10.03 uur

 24. Sjonge jonge, we staan helemaal paf van het geo-politisch tractaat van Heer Meinardi. Als de grote Roerganger uit Oss eindelijk aan de macht komt is er misschien nog wel een ambassadeurspost in een bevriende natie voor U weggelegd, bijv…….. Noord-Korea! Samen met de kameraden aldaar de hele dag agitprop schrijven tegen de grote Satan Bush! U wordt er al helemaal opgewonden van, vast en zeker!

  Ps. wel zelf wat te eten meenemen. Of genoeg euroos voor de valutawinkel, want de Noordkoreaantjes zelf sterven als ratten van de honger, maar ja dat is slechts een lullig detail!

  Reactie door theo monk — donderdag 18 maart 2004 @ 15.51 uur

 25. Ja beste Theo, dat zijn jóuw fantasieën, niet de mijne,
  misschien kun je ze wel aan de Telegraaf verkopen.
  Zelf moet ik eerst nog overleg plegen met Maarten van Rossum
  die mij van ideologisch krachtvoer gaat voorzien. D: !

  Reactie door j.meinardi — maandag 24 mei 2004 @ 9.30 uur