Solidariteit

demonstratie Den Haag vanmorgen

Op de foto mijn SP-collega Jan de Wit in gesprek met Whalid. Het verhaal van deze 11-jarige asielzoeker, die zijn relaas deed in de uitzending van het NCRV-programma Taxi, leverde veel verontwaardigde reacties op.

Whalid en zijn oma dreigen het land te worden uitgezet terug naar Somaliƫ, waar ze hun leven niet zeker zijn. Het land heeft niet eens een regering, laat staan een rechtsorde of bescherming voor kwetsbaren.

Helaas kon ik vanmorgen zelf niet bij de demonstratie zijn, maar ik ben trots op al die mensen die de moeite nemen om op te komen voor hun verdrukte medemens.

(Jan, zet ‘m op!)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 09 februari 2004 :: 14.17 uur

45 Comments

45 reacties

 1. Ik heb de uitzending van Taxi met Whalid ook gezien. Ik heb erom moeten huilen en ik schaamde me voor het beleid in Nederland. Als Whalid geen schrijnend geval is vraag ik me af hoe er naar andere gevallen wordt gekeken??? Ik heb hier totaal geen vertrouwen in. Als je naar minister Verdonk kijkt en luisterd vraag ik me af of iemand met zo’n gevoelloosheid goed kan bepalen wie wel of niet schrijnend is. Bovendien begrijp ik haar term waardig uitzetten niet.

  Ook viel mijn oog op een artikel van de demonstratie met een foto van een man met zijn mond en ogen dichtgenaaid. (kijk maar)
  http://www.nu.nl/news.jsp?n=274151&c=11

  Ik kon er helaas zelf ook niet bij zijn omdat voor mij de reis naar Den Haag onbetaalbaar is. Maar mijn hart was en is aanwezig! Ook zal ik me in mijn directe omgeving inzetten voor deze mensen. Want dit kan gewoon niet!!!!!

  Reactie door Simone Kant — maandag 9 februari 2004 @ 14.39 uur

 2. Geheel conform verwachting heeft Ali Lazrak vandaag niet het woord gevoerd tijdens het Asiel- en Terugkeerdebat in de Tweede Kamer. De zgn. Groep Lazrak heeft mijns inziens geen bestaansrecht als het niet meedoet aan een “nationaal debat” over dit superactuele thema.

  Jan de Wit heeft een uitstekend verhaal gehouden, evenals Marijke Vos van GroenLinks en Klaas de Vries van de PvdA. Met name de concrete voorbeelden van de “schrijnendheid” spraken mij erg aan.

  Reactie door Kees Huizenga — maandag 9 februari 2004 @ 15.03 uur

 3. Niet Whalid is een schrijnend geval, maar dit kabinet is een schrijnend geval van harteloosheid. Er komen nog ongeveer 13.000 asielzoekers (geen typfout!) per jaar naar Nederland, en het antal daalt nog steeds. Laat een neutrale commissie nog 1 x naar de 24.000 eenmalige aanvragers kijken, dan zijn we van het gelazer af.

  Reactie door Vincent — maandag 9 februari 2004 @ 15.20 uur

 4. Als medewerkster van het COA heb ik die dichtgenaaide mond wel eens vaker gezien (hongerstakers), maar de dichtgenaaide ogen is ook voor mij nieuw.
  Zo blijkt maar weer in wat voor situatie sommige mensen zitten, die kunnen echt niet terug en zijn gedoemd te sterven bij terugkeer in hun eigen land.

  Ik ben bij de protestmanifestatie in Leeuwarden geweest. Hartverwarmend was het om daar te staan met z’n drieduizenden!

  Ik heb het debat ook gevolgd (momenteel terwijl ik dit schrijf doet Verdonk haar verhaal) en ben ook dik tevreden over het verhaal van Vos (GL) en De Wit (SP). De publieke tribine zat ook aardig vol, de voorzitter van de 2e Kamer moest af en toe ingrijpen omdat het publiek duidelijk liet blijken of ze het met een spreker eens waren of niet…

  Reactie door IngeB's WWWebLog :o) — maandag 9 februari 2004 @ 15.23 uur

 5. Ik heb net een raamposter gemaakt.

  Pardon voor Verdonk: NEE
  Pardon voor asielzoekers: JA

  Reactie door Simone Kant — maandag 9 februari 2004 @ 15.32 uur

 6. Kunnen we dit kabinet niet waardig uitzetten.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 9 februari 2004 @ 18.05 uur

 7. Overigens zijn er vorig jaa al 100.00 geëmigreerd uit dit land. Waarschijnlijk vooral rijke stinkers die hun pegels liever elders wegwerken. Kapitaalvlucht noemt men dat. En de bevolkings”groei ” was zoiets als op het peil van 1984, superlaag dus. Dus wie weet hoe die 20 duizend nog eens te pas kunnen komen, om straks onze incontinentiematrasjes te verschonen.

  Reactie door chipo — maandag 9 februari 2004 @ 18.15 uur

 8. sorry, ik typte wild: 100.000 mensen bedoelde ik.

  Reactie door chipo — maandag 9 februari 2004 @ 18.16 uur

 9. Ik ben vanmorgen wel geweest. Het was een rustige betoging. Ondanks dat het wat wisselvallig en koud was, waren er meer mensen dan verwacht. Heel hard pardon geroepen. Helaas heeft het niet geholpen, volgens teletekst. Jammer, maar (om toch ook nog het positieve te benadrukken) het is goed om te weten dat een aantal mensen het nog steeds wat kan schelen en dat is toch mooi.

  En wat betreft Verdonk, ik vind het niks, maar ja er zijn er in dit kabinet wel meer dan een die ik niks vind…

  Reactie door Nienke — maandag 9 februari 2004 @ 19.14 uur

 10. hallo lezers

  vanmorgen vroeg stond er een groep Dongenaren om 7.00 te wachten op hun bus die hen naar Den haag zou brengen op weg naar het binnen hof liepen we allen diep in onze jassen verscholen vanwege de gure wind.
  hart verwarmend was het te zien hoe langzamerhand het plein vol stroomde.
  Tevens was ik blij om zoveel solidere Tomaten te zien.
  Groetjes,orno

  Reactie door orno — maandag 9 februari 2004 @ 19.58 uur

 11. Goed werk het nieuwe asielbeleid, was het maar onder paars gebeurd dan had je nu minder schrijnende gevallen.

  Beetje flauw om dit voorbeeld aan te halen van een jochie. Natuurlijk vind ik het heel zielig voor dit jochie en zou hij niet terug moeten, maar er zijn zat gevallen die hier niets te zoeken hebben! Demonstreren jullie daar ook voor dat zij het verpesten voor jochies zoals genoemd in dit voorbeeld?

  Een echte SP’er zou solidair zijn en dit kind adopteren!

  Reactie door Danyael — maandag 9 februari 2004 @ 20.08 uur

 12. 2Simone: maak je van “kant”…leuk met woorden spelen!!! :)

  Reactie door Danyael — maandag 9 februari 2004 @ 20.09 uur

 13. Leuk zo’n foto weer (hopelijk laadt het plaatje in):

  en anders hier:
  http://images.fok.nl/upload/SPANDOEK-DEPOR.jpg

  Stelletje mongolen altijd weer overdrijven.

  Bron: http://frontpage.fok.nl/news.fok?id38313

  Reactie door Danyael — maandag 9 februari 2004 @ 20.43 uur

 14. Ik vraag me alleen maar af: Wie is toch die man? http://www.nu.nl/news.jsp?n=274151&c=11

  Serieus!
  Weet iemand wie deze man is? Want als ik dit zie denk ik sociaal Nederland is vandaag weer een stukje dood gegaan. :(

  Reactie door Simone Kant — maandag 9 februari 2004 @ 21.02 uur

 15. Whalid (kind) en Verdonk (“volwassene”)in het jeugdjournaal gezien.
  Normen, waarden, de jeugd van tegenwoordig??
  OK ik zal hier niet vloeken, maar *********** de “grote mensen” van tegenwoordig verpesten de toekomst!
  Zelfs Oma, (ex?)CDA-er, beloofde nooit meer zo over de jeugd te praten.

  Reactie door devis — dinsdag 10 februari 2004 @ 0.14 uur

 16. @Simone: Ohh Bedoel je die kerel!! Of het een schrijnend geval is of niet… Eerlijk gezegd intereseert me dat, na zo’n foto, geen biet meer. Ik ben van mening dat elke persoon verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen daden en als je je mond en ogen dicht naait dan ben je wat mij betreft erg ziek en hoor je per direct opgenomen te worden in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik zag een tijdje terug ook al iemand die zichzelf in de fik stak. Sorry, daar heb ik geen medelijden mee. Dat doet zo’n persoon zelf. Ik vind het zelfs een zeer kwalijke zaak dat de SP zo’n foto voor haar site gebruikt. Moet ik dat serieus nemen?? Ik mag van ‘mijn’ SP verwachten dat ze met argumenten komt en niet met dit soort shockerende plaatjes. Naar mijn idee plaats je die alleen maar om te shockeren en nergens anders om. Nogmaals; dat heeft die persoon helemaal zelf gedaan en is er dus ook helemaal zelf verantwoordelijk voor.

  Ik kan me goed voorstellen dat iemand erg desperaat is, maar als jij daarom moet huien dan voorspel ik je dat jij nog erg vaak zal moeten huilen.

  Reactie door Han — dinsdag 10 februari 2004 @ 0.37 uur

 17. @Han je schreef: Ik kan me goed voorstellen dat iemand erg desperaat is, maar als jij daarom moet huien dan voorspel ik je dat jij nog erg vaak zal moeten huilen.

  Dat blijkt.

  Reactie door Simone Kant — dinsdag 10 februari 2004 @ 0.46 uur

 18. @ Simone, begrijp me niet verkeerd. Ook ik vind het beleid niet goed, maar verwacht aub niet van mij dat ik zo’n foto serieus neem.

  Reactie door Han — dinsdag 10 februari 2004 @ 0.54 uur

 19. @Han: Nee hoor dat verwacht ik ook niet van jou. Ik neem het zelf wel serieus, als mensen tot deze wanhoopsdaden worden gedwongen gaat er toch iets goed verkeerd in deze maatschappij. Ik hoop dat de politiek dat ook doet.

  Reactie door Simone Kant — dinsdag 10 februari 2004 @ 2.14 uur

 20. Dat bedoel ik; Niemand dwingt die man dat te doen. Dat doet hij helemaal zelf.

  Reactie door Han — dinsdag 10 februari 2004 @ 8.12 uur

 21. als je zo wanhopig ben en je het idee hebt dat er niemand naar je luisterd dan is er maar een oplossing niet meer praten het helpt toch niet dan zeggen mij zulken beelden genoeg
  door zo,n daad word in ieder geval de aandacht er nog eens op gevestigt
  als wij als land fouten maken moeten we die herstellen dat houd voor mij in met een schone lei beginnen en alles wat nu is moet blijven dan kan alles wat erna komt overnieuw en goed worden aangepakt
  maar nee we gooien deze mensen er uit en halen bv de polen naar binnen
  begrijp me goed die mensen (polen) moeten ook eten maar worden toch uitgebuit verdienen naar nederlandse maatstaven veel te weinig
  kosten voor de bazen ook heel weinig gevolg wij een klein bouw bedrijf ,onze mensen lopen in de WW
  we zijn te duur en dagenlijks gaat de telefoon of ik polen wil
  ze zijn wel de helft goedkoper
  zitten we nu straks weer met hetzelfde en moeten er voor al die polen weer een oplossing worden gezocht
  volgens mij leren we er niet van

  Reactie door elma winkel — dinsdag 10 februari 2004 @ 9.32 uur

 22. Allemaal prompt de statusaanvraag tot politiek vluchteling van NL/EU laten opstellen en inleveren bij de Ambassade, het Europees Hof , de UNHCR.
  De kwestie verplaatst zich naar de achillespees van het regeringsbeleid. De Haagse politiek van vervolging en discriminatie waartegen diezelfde rechtsstaat bescherming wil bieden, bezorgt veel mensen een ‘upgrade’ van hun positie.
  De regenten schieten ermee in eigen voet en verworden van slachtoffer van politieke erfenissen tot dader en erger ,een rechtsschender. Is deze regeringsafspraak en het coalitiebeleid te toetsen aan internationale criteria, rechtsregels en de ondertekende Vluchtelingverdragen ? Wat stellen de mensenrechten hier tegenover, het internationaal politiek en humanitair recht?
  De democratische rechtsstaat(enfin, de coalitie) is zelf schuldig en moet teruggeroepen worden dan wel in staat van beschuldiging worden gesteld wegens illegale vervolging, rechtsdwaling door de staat en willekeurige rechtspraak.
  Daartoe dienen die verdragen en dat biedt elke vreemdeling rechtsgronden tot het zelf instellen van procedures tegen de staat waar hij /zij verblijft.En tot die tijd geen asielzoeker het land uit! Niemand is illegaal! Het leven en bestaan is niet crimineel en men mag zich niet laten demoniseren en criminaliseren door een halfslachtige , per decreet gestuurde meerderheidsstem. Hier moet op de eerste plaats recht gedaan worden, geen regeerakkoord,coalitie of politieke ‘crisis’ afgekocht.

  Reactie door P.Fleur — dinsdag 10 februari 2004 @ 15.16 uur

 23. Hoewel ik volledig achter een eenmalig generaal pardon sta wil ik maar 1 ding opmerken over de man die zijn mond en ogen dichtgenaaid heeft. Dergelijke acties zijn ongepast, men kan het op vele manieren duidelijk maken, deze manier dus niet. Ik ken de achtergrond van deze man niet en kan daar geen verdere mening over ventileren maar dit is te extreem.

  Reactie door Jan Pruimboom — dinsdag 10 februari 2004 @ 16.02 uur

 24. @Jan pruimenboom je schreef:
  Hoewel ik volledig achter een eenmalig generaal pardon sta wil ik maar 1 ding opmerken over de man die zijn mond en ogen dichtgenaaid heeft. Dergelijke acties zijn ongepast, men kan het op vele manieren duidelijk maken, deze manier dus niet. Ik ken de achtergrond van deze man niet en kan daar geen verdere mening over ventileren maar dit is te extreem.

  Daarom vraag ik me juist af wie deze man is en wat zijn verhaal is. Zodat ik ook snap waarom hij tot deze daad is gekomen. Of het ongepast is weet ik dus ook niet. Over vele manieren van duidelijk maken: Wie weet wat hij al geprobeerd heeft? Denk je dat Minister Verdonk die geen enkel gevoel in haar donder heeft wakker wordt van softe verhaaltjes en acties?

  Reactie door Simone Kant — dinsdag 10 februari 2004 @ 17.06 uur

 25. @ Simone: Daarom zeg ik dat ik er verder geen mening over kan innemen omdat ik de achtergrond niet ken. Misschien heel schrijnend, misschien helemaal ook niet. Het gaat mij om een dergelijke actie op zichzelf.

  Reactie door Jan Pruimboom — dinsdag 10 februari 2004 @ 17.49 uur

 26. @Jan Pruimenboom: Denk je dat zo’n actie op zichzelf staat? Zonder achtergrond of beweegredenen? Ik denk dat er wel wat aan vooraf gaat voor je besluit je mond dicht te naaien.

  Reactie door Simone Kant — dinsdag 10 februari 2004 @ 19.20 uur

 27. Ik heb het verhaal van Whalid gevolgd, het is maar één verhaal maar voor mij is zijn lot representatief voor wat niet hoort en niet deugt. Ik vind het belangrijk dat deze 26000 mensen een gezicht krijgen, extreem of niet. Al die mensen hebben hun eigen verhaal, leven tussen angst en hoop en onzekerheid en dat al jarenlang. Wat zij hebben meegemaakt daar kunnen wij ins niet eens een voorstelling van maken. Waarom niet ruimhartig, we hebben al die jaren toch geen hap minder gegeten?

  Reactie door Ter — dinsdag 10 februari 2004 @ 19.44 uur

 28. @ Simone: Ik denk niet dat we hier een discussie op details van moeten maken want ik sta geheel achter een eenmalig generaal pardon. Het hoe of wat betreft een dergelijke actie is een bepaalde visie die ik daarop heb. Vooral omdat ik de situatie niet ken. Vergelijkbaar met een Palastijn die zichzelf opblaast en tientallen onschuldigen met zich meeneemt. Hij zal enorm veel goede redenen hebben, toch keur ik een dergelijke actie niet goed. Voordat je begint over dat dat niet te vergelijken is. Daar heb je helemaal gelijk in. Het illustreert alleen hoe ik over dergelijke acties denk.
  De basis blijft dat we in principe hetzelfde denken over het vreemdelingenbeleid van Verdonk. Daar gaat het toch om?

  Reactie door Jan Pruimboom — dinsdag 10 februari 2004 @ 20.11 uur

 29. @allen die het nog niet weten: Over de man van de foto die zijn mond en ogen heeft dichtgenaaid. Die man is dus Mehdy Kavousi uit Iran. Hij was bij VARA laat vanavond met zijn Nederlandse vriendin. Hij heeft dit zelf gedaan als uiterste wanhoopsdaad. Hij woont al een aantal jaren in Nederland en heeft vreselijk veel psychische pijn. Niet alleen door de situatie in Iran maar inmiddels ook omdat hij in al die jaren van de Nederlandse regering niet het “verlossende” woord kreeg. Ja, je mag blijven. Je mag bij je vriendin blijven wonen waar je inmiddels een fijn leven mee hebt opgebouwd. Hij naaide zijn mond dicht omdat hij in hongerstaking is voor zichzelf en andere asielzoekers in de zelfde situatie. Hij heeft immers alles al gezegd wat hij kon zeggen. Hij naaide zijn ogen dicht omdat hij het niet meer kan aanzien. Hij wil niet meer zien wat hij straks kwijt is. Dan kun je misschien zeggen wat een afschuwelijke methode om je punt duidelijk te maken. Maar ik denk dat dit voor hem nog de enige manier is, straks wordt hij opgehaald en afgevoerd naar een uitzettingscentrum. Wat heeft hij nog meer te verliezen? Dan kan ik me zijn wanhoopsdaad wel voorstellen. Als we dit soort verhalen niet meer willen horen of zien kunnen wij misschien ook beter onze oren en ogen dichtnaaien. Maar het is vooral Minister Verdonk en de rest van het addergebroed die dit niet willen zien. Dat is pas echt een probleem.

  Reactie door Simone Kant — woensdag 11 februari 2004 @ 1.30 uur

 30. Maar waarom is Mehdy Kavousi uit Iran hier?? Wat zou er met hem gebeuren als hij terug is in Iran?? Daar hoor ik je niet over. Ik heb werkelijk nog nooit zo’n stelletje hypocrieten bij elkaar gezien. Eerst proberen jullie samen met de pvda en nog wat van die linkse instellingen om de mensen hier zo lang mogelijk te houden, met het idee het komt wel goed, er komt wel een generaal pardon! En als dat niet gebeurdt(hadden jullie Pim Fortuyn maar niet zo moeten demoniseren, die was daar namelijk voor) dan gaan jullie lopen zeuren dat het zo zielig is, ze zijn hier al zo lang! Werkelijk stuitend was de demonstratie, ik zag zelfs een spandoek met het woord deportatie!! Diegene die dat heeft gemaakt heeft er werkelijk niets van begrepen. Hebben jullie allemaal een pieper bij je die afgaat als er weer is een demonstratie is? Dat je naar je baas kan(net als bij de vrijwillige brandweer) om te melden dat je dezelfde dag(je moet toch een spandoek maken of je mond dicht naaien)en de volgende dag vrij moet hebben om te demonstreren? Of hebben jullie geen werk? Het feit dat de uitzetting gewoon doorgaat geeft mij in ieder geval weer wat vertrouwen in de politiek terug. En zoals hierboven al in een commentaar staat, als jullie allemaal zo betrokken zijn dan addopteer je toch gewoon de schrijnende gevallen. O nee fuck dat gaat natuurlijk niet dan moet je inkomen hebben. En dat houdt in, werken Bah! nee dat kunnen we niet hebben. Ik zou zeggen demonstreer tot je een ons weegt en het uitzetten gaat toch gewoon door! Oh ja Jan kon niet bij de demonstratie aanwezig zijn :-) die moest wel werken toppie hoor!! Ga zo door mevrouw Verdonk!

  Reactie door Sjonnie — woensdag 11 februari 2004 @ 6.30 uur

 31. Sjonnie
  Demoniseren is jou ook niet vreemd

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 11 februari 2004 @ 7.07 uur

 32. Naar mijn mening is dit beleid van mw. Verdonk zuiver een budgettaire maatregel. Als men bedenkt dat een alleenstaande asielzoeker €40,– per week krijgt, en men spreekt over 10.000 die worden uitgezet voorlopig, dan is dit reeds een besparing van €4.800.000. Rekent hierbij de besparing van huisvesting en personeel dat niet meer nodig is (weer ontslagen), dan komt men op een forse besparing.
  Dit kabinet kijkt liever naar de centen als naar de mensen. kijk de besparingen in de gezondheidssector.
  Niets regels of humaniteit, CENTEN is wat dit kabinet wil. Over de rug van de mensen.
  Konings Cor

  Reactie door Konings Cor — woensdag 11 februari 2004 @ 7.46 uur

 33. Na de tweede wereldoorlog werkte de regering actief eraan mee om Nederlanders het land uit te krijgen.
  Woningnood etc. waren een prima stimulans om ze OM ECONOMISCHE redenen naar Amerika, canada etc. te laten verhuizen.

  Als die lui nu eens allemaal teruggestuurd zouden worden!

  Reactie door Molly — woensdag 11 februari 2004 @ 8.34 uur

 34. Juist Sjonnie, tussen al je standaard rechtse geblaat vraag je je toch iets wezenlijks af: Waarom is hij hier en wat gebeurt er als hij teruggaat.

  Mensen zijn individuen. Met alle wensen, verlangens en motivaties die daarbij horen. En dat laat zich dus niet vangen onder het kopje ‘uitgeprocedeerde asielzoeker’. Zoek dat eerst eens uit, en kijk dan of je je standpunt nog wenst vol te houden.

  Reactie door Grobbo — woensdag 11 februari 2004 @ 9.31 uur

 35. @ Simone: Het lijkt inderdaad op een schrijnend geval. Maar om nu ook nog eens in hongerstaking te gaan. Dat is geen statement meer maar neigt meer naar chantage. Als mensen met zulke acties slagen is het einde zoek. Dan gaat dadelijk iedereen in hongerstaking, of wellicht erger….
  Maak een standpunt duidelijk, en onderbouw waarom het beter is om hier te blijven. Ik heb begrepen dat Verdonk gezegd heeft goed te kijken naar schrijnende gevallen. Laten we er even vanuit gaan dat dit zo is. Dan zijn de acties van deze man niet nodig. Media aandacht heeft ie nu al, dat wil wel eens helpen.

  Reactie door Jan Pruimboom — woensdag 11 februari 2004 @ 10.23 uur

 36. @Jan Pruimenboom: Ik denk dat Mehdi alles al gezegd en gedaan heeft wat in zijn macht ligt. Dat was namelijk de hele rede van het dichtnaaien. Ik vind het walgelijk om mensen eerst na zoveel jaar nog een keer naar een uitzettingscentrum te brengen en dan vanuit daar nog eens te kijken hoe schrijnend iemand is. Want dat is wat nu gaat gebeuren. Moeten ze met de rug tegen de muur??? Had dit niet al voor die tijd bepaald moeten worden? Als chantagemiddel is het niet bedoeld. Ik denk ook niet dat Verdonk die het verhaal van Whalid kent en hem over de radio succes wenst waar dan ook ter wereld, dit als chantagemiddel zal ervaren. Als een kind al geen rechten meer heeft(ongeacht afkomst)in Nederland waar gaan we dan naar toe?

  Reactie door Simone Kant — woensdag 11 februari 2004 @ 10.45 uur

 37. @Sjonnie je schreef: Maar waarom is Mehdy Kavousi uit Iran hier??

  Als je zo wereldvreemd bent dat je dat niet eens weet vind ik het vreemd dat je wel zulke uitspraken doet.

  Ook schreef je ook:Wat zou er met hem gebeuren als hij terug is in Iran??

  http://www.amnesty.nl/landeninfo/lan_iran.shtml

  Lees eerst eens wat over Iran dan kun je je heel misschien een beetje inleven…..

  Reactie door Simone Kant — woensdag 11 februari 2004 @ 10.53 uur

 38. @ Simone: Ik denk dat Mehdi met deze actie en de media aandacht zijn lot al bezegeld heeft want als Verdonk op deze hulproep in zou gaan krijgt ze een groot probleem met vele andere vreemdelingen die weg moeten. Daarom zal ze openlijk en bewust deze zaak niet verder in behandeling nemen.

  Reactie door Jan Pruimboom — woensdag 11 februari 2004 @ 10.56 uur

 39. @Jan Pruimenboom: Ik denk dat je wel gelijk hebt. Zij zal zich eerder door de media laten leiden dan door een menselijk verhaal. Politiek begint steeds meer een afspiegeling van de media te worden i.p.v. de maatschappij. Ik hoop dat je geen gelijk krijgt Jan….. :(

  Reactie door Simone Kant — woensdag 11 februari 2004 @ 11.09 uur

 40. Het is natuurlijk Pruimboom geen Pruimenboom sorry Jan!

  Reactie door Simone Kant — woensdag 11 februari 2004 @ 11.10 uur

 41. Er zijn dingen waar een mens zich druk over kan maken. Dat zijn bijvoorbeeld dingen die hem ongemak bezorgen. Er zijn ook zaken waar een mens zich druk over MOET maken. Dan gaat het om mensen. Mensen bijvoorbeeld die flagrant onrecht wordt aangedaan of kinderen die het leven letterlijk onmogelijk wordt gemaakt. Jan doe er nog een tandje bij!

  Reactie door Job Creyghton — vrijdag 13 februari 2004 @ 11.51 uur

 42. een ruim generaal pardon…grenzen open.

  Reactie door tent — vrijdag 13 februari 2004 @ 12.47 uur

 43. Ik zou zeggen houd de tent open.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 13 februari 2004 @ 15.35 uur

 44. Ik hoop dat Mr. Jan de Wit van de SP zich met zijn motie sterk wil maken richting Mw. Verdonk teneinde te bewerkstelligen dat allochtone kinderen die al jaren niet meer bij hun biologische ouders wonen, maar in pleegezinnen opgroeien, niet uitgezet worden.
  Het kan toch niet zo zijn dat Mw Verdonk dit effect heeft beoogd met haar nieuwe beleid?

  Reactie door Elly Koene — maandag 23 februari 2004 @ 18.04 uur

 45. craps online

  craps online The universe is not only queerer than we suppose, but queerer than we can suppose.

  Trackback door craps online — vrijdag 29 april 2005 @ 20.36 uur