UNICEF

Paul van Vliet

Adverteren bij de STER is riskant…
Wat zag ik vanavond?

Paul van Vliet laat zien wat WATER voor miljoenen mensen op deze wereld betekent: Het verschil tussen leven en dood.

De ad van UNICEF werd gevolgd door een spot over spul dat de wimpers maar liefst 30% ‘sky high’ kan laten krullen…Mabelline!

(Komende van Mars, en je ziet dit: Wat is dan je conclusie?)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 10 februari 2004 :: 0.02 uur

17 Comments

17 reacties

 1. Conclusie: dat we inderdaad knettergek zijn met z’n allen!
  Wat een niveau hebben we bereikt als Unicef z’n toevlucht al tot de reclameblokken moet zoeken om tussen de mascara (zo heet dat spul om je wimpers te krullen) en het waspoeder reclame moet maken om hun punt duidelijk te maken. Maar voor ons is water net zo gewoon als mascara en waspoeder; we take it for granted…

  Reactie door Frances — dinsdag 10 februari 2004 @ 0.51 uur

 2. Wat je hier ziet wordt door onze geest aan elkaar verbonden. De suggestie is dat Mabelline het voorgaande, ‘goede’ van Unicef bevlekt. Ik denk dat je moet inzien dat het, in ver doorgevoerde zin, beide facetten van de mensheid zijn. Beide hebben hun waarde, hun functie. Buitenaardse wezens zien hopelijk door dit ‘Kuleshov effect’ heen. Dat moet ook wel, ze ontvangen waarschijnlijk al jaren onze televisie.

  Reactie door Jeroen Andriessen — dinsdag 10 februari 2004 @ 3.31 uur

 3. Heel snel terug….

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — dinsdag 10 februari 2004 @ 5.36 uur

 4. Het zou aardig zijn als dan mensen ook eens wat meer door dit Kuleshov effect heen keken (en door het Pavlov effect waarmee we tot consumenten gedrild zijn).

  En ik mag een staart krijgen als ik snap waar mascara goed voor is,behalve om vermoedelijk idem zoveel proefdieren te treiteren.

  Reactie door chipo — dinsdag 10 februari 2004 @ 8.29 uur

 5. Ik zag laatst kant en klare ijsblokjes van SPA in de supermarkt liggen, die moet je alleen nog even invriezen en dan heb ijsblokjes van zuiver bronwater. Youp van ‘t Hek zei het ooit zo mooi: “iedereen is gek en vind alles maar normaal.”

  Reactie door Archibald — dinsdag 10 februari 2004 @ 8.54 uur

 6. “[i]Wie spreekt namens de Aarde?[/i]“, vroeg astronoom Carl Sagan zich 25 jaar geleden af (in het geval een buitenaards wezen ooit vragen zou stellen over het zootje wat mensen van hun wereld maken).

  In zijn boek (naar de gelijknamige TV serie) “Cosmos” citeert hij onze medelander Christiaan Huygens, uit “Nieuwe bespiegelingen omtrent de planetaire werelden, hun bewoners en voortbrengselen”(circa 1690):

  “[i]Hoe groot daarbij vergeleken moeten deze werelden zijn en hoe onaanzienlijk deze aarde, het schouwtoneel waarop al onze machtige plannenmakerijen, alle koersen die wij uitzetten en al onze oorlogen zich afspelen. Een passende overweging en een zaak ter overdenking voor die koningen en prinsen die de levens van zovele mensen opofferen, enkel ter glorie van hun streven om meester te zijn over een nietige uithoek van deze kleine plek.[/i]”

  Veel wijzer zijn we niet geworden in de daaropvolgende drie eeuwen. En zo kleuteren we verder.

  Reactie door Ron — dinsdag 10 februari 2004 @ 11.42 uur

 7. PS Indien dat buitenaardse wezen van Mars zou komen zou het waarschijnlijk niet veel meer worden als: “[i]Wij hebben wat speelgoed van u gevonden die uw kinderen verloren zijn op onze planeet.[/i]” ;)

  Reactie door Ron — dinsdag 10 februari 2004 @ 11.49 uur

 8. Komende van Mars is mijn conclusie dat er rotzooi op mijn planeet achtergelaten is door idioten van de planeet Aarde die miljarden spenderen aan een tripje naar mijn planeet terwijl er nog zoveel te doen is op hun eigen planeet.
  Zoals het heropvoeden van mannen die vrouwen met lange wimpers meer aandacht geven dan onopgemaakte vrouwen. Met alle gevolgen van dien.
  Om maar een voorbeeldje te noemen hoor. Maar jij bent natuurlijk niet zo.

  Reactie door Jeanette — dinsdag 10 februari 2004 @ 13.14 uur

 9. Leuke aanname: “Stel je komt van Mars”. Kan ik hieruit concluderen dat je gelooft in intelligente levens vormen buiten de vormen die we kennen op aarde?

  Reactie door JW — dinsdag 10 februari 2004 @ 16.12 uur

 10. Mars geeft ook energie

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 10 februari 2004 @ 19.01 uur

 11. “Iedereen ervaart veel meer dan hij begrijpt. Toch is het ervaring, eerder dan begrip, die gedrag beinvloed.”

  Reactie door Peter — dinsdag 10 februari 2004 @ 22.37 uur

 12. Ik zag ook een reclame voor Bourgondisch gekruide kip. Heel erg lekker…

  … maar wel voor de hond. Waar zijn we mee bezig?

  Reactie door Grobbo — woensdag 11 februari 2004 @ 9.18 uur

 13. Als ik het goed begrip mogen vrouwen zich dus niet opmaken van de SP? En wel omdat er kinderen zonder water zitten? Wat is het verband? Is het omdat er geld uitgegeven wordt aan make-up, en dat mag niet? Maar er mag wel geld uitgegeven worden aan een Nationaal Historisch Museum, en er is geen verband tussen DIE uitgaven en de waterloze kinderen? Welke consumptiegoederen mogen nu wel, en welke niet? Musea ja, mascara nee? En wie bepaalt welk goed moreel nog acceptabel is en welk niet? Het buurtcomitee roept kameradin Truus ter verantwoording voor verspillend gedrag tegen de zin des volks? Paren ne je mooi maken is van alle tijden – het is de menselijke natuur. Daarom slachtte Mao mensen ook af: hij haatte hen en hun gedrag. En Jan was een fan van Mao.

  Reactie door Koos — woensdag 11 februari 2004 @ 22.05 uur

 14. @ Koos. ‘Als ik het goed begrijp…’, schrijf je. Volgens mij heb je het nĂ­et goed begrepen. Maar dat is niet erg, hoor.

  Reactie door jan marijnissen — donderdag 12 februari 2004 @ 0.56 uur

 15. OK, maar wat is je punt over die advertentie dan?

  Reactie door Koos — donderdag 12 februari 2004 @ 2.53 uur

 16. allegra
  Is it honest for me to go and sit there on communion day and drink the wine and eat the bread while feeling it all to be mummery? by

  Trackback door allegra — donderdag 21 april 2005 @ 13.30 uur

 17. rake back

  rake back One feels inclined to say that the intention that man should be ‘happy’ is not included in the plan of ‘Creation’… We are so made tha

  Trackback door rake back — dinsdag 31 mei 2005 @ 19.52 uur