Voortschrijdend inzicht?

Brinkhorst in Senaat:
Terugtredende overheid oorzaak vertrouwensbreuk burger

‘De terugtredende overheid heeft burgers het gevoel gegeven dat ze het zelf maar moesten uitzoeken. Daarmee heeft de politiek bijgedragen aan de ernstige vertrouwensbreuk tussen overheid en burger.’
Dat zei minister Brinkhorst in reactie op de inbreng van de senaatsfractie van de SP tijdens de behandeling van de begroting voor Economische Zaken.

We hadden het er al vaker over.

Ook de fractie van de VVD erkende dat de liberaliseringen en privatiseringen in de jaren ’90 te ver waren doorgeslagen. Brinkhorst zei uit te zijn op een sterkere regierol voor de overheid en beter onafhankelijk toezicht.
Brinkhorst maakte zijn algemene conclusie concreter door te melden dat de vrijmaking van de energiemarkt voor consumenten per 1 juli a.s. niet doorgaat als uit onderzoek blijkt dat ”het een rotzooitje wordt”. Op 1
maart hakt hij de knoop door, zo beloofde hij de senaat. De SP verzet zich tegen de voorgenomen vrijmaking.

Volgens onderzoek van de Consumentenbond maken veel mensen zich zorgen over de regeringsplannen inzake gas en elektriciteit.
(Bron: www.sp.nl)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 11 februari 2004 :: 17.13 uur

11 Comments

11 reacties

 1. Ik vertrouw die Brinkhorst niet. Opportunisme, pragmatisme en zijn ‘harde sanering’ zorgde voor zeer veel woede en ontzetting tijdens zijn landbouwbeleid. Hij lult voor de buhne en is een achterbakse hond. Machtsgeil,te statusgevoelig, te vrijblijvend. Als republikein volledig onbetrouwbaar.Hij is een Orangist, een lelijke liberaal en de lasser- faire ,laisser-aller politiek van de marktmechanismen te zeer toegedaan. Hij is al over duizenden kippen, varkens en koeienlijken gegaan. Het volk staat niet veel hoger in rang.

  Reactie door P.Fleur — woensdag 11 februari 2004 @ 18.03 uur

 2. Orangist, ja sinds Laurentientje prinses is .

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 11 februari 2004 @ 18.26 uur

 3. Ja, en wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd

  Reactie door P.Fleur — woensdag 11 februari 2004 @ 22.23 uur

 4. En juist nu willen ze onderzoeken of gevangenissen geprivatiseerd moeten worden… hoe ironisch.

  Reactie door Koen — donderdag 12 februari 2004 @ 1.07 uur

 5. Terugtredende overheid…. dat was toen….

  en hoe heet het nu dan?

  Ik krijg steeds meer het gevoel in een politiestaat te leven.
  Daarnaast vind ik dat, ondanks weblogs, veel politici zich terugtrekken in hun ivoren toren en geen idee hebben wat ze allemaal te weeg brengen.
  Neem bijvoorbeeld zelfzorgmedicijnen. Vind ik prima dat je je eigen hoofdpijntje moet bestrijden.
  Maar als ik die geneesmiddelen in een hondervoudige dosis nodig heb voor een stofwisselingsziekte moet ik ze ook zelf betalen!!!! En dan is het niet 1 pilletje op 1 probleempje, maar meerdere pilsoorten (vervat in heel veel pilletjes), en nog een dieet, waar ik ook niets voor vergoed krijg.

  En dan moeten we nu ook nog een bezoek voor de huisarts zelf gaan bijbetalen?
  Zeg dan dat je zonder bijbetaling 5 maal per jaar mag gaan, of 4 maal, en dat je daarna moet bijbetalen als je geen chronische ziekten hebt.
  Mijn huisarts ziet alles eerst een beetje aan. “Kom volgende week maar terug”. Dat geeft-ie een zoethoudertje, of een heel lage dosering van iets, en daarna, bij het derde bezoek, paktíe de boel grondig aan.
  Moet ik die arme man dan over de tafel trekken om te krijgen wat ik wil???

  Ach…ik kan beter op m’n eigen blog gaan nuilen dan het jou lastig maken.

  Sterkte!

  Reactie door Molly — donderdag 12 februari 2004 @ 11.29 uur

 6. wat is nuilen

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 12 februari 2004 @ 21.30 uur

 7. Ik zou niet weten waarom wij hier moeten doorgaan met het privatiseren van overheidsdiensten, als het levende bewijs van de rampzalige effecten hiervan duidelijk waarneembaar zijn in het binnen- en buitenland:

  In sommige delen van Californië is de stroomvoorziening beperkt tot enkele uren per dag (van Ceaucescu werd dat niet gepikt!),
  In Zuid-Afrika is door privatisering van de waterleidingbedrijven een complete humanitaire ramp aan het ontstaan in de arme wijken van Kaapstad en Johannesburg,
  In Rusland is het oude Aeroflot ontmanteld en dwarrelen de passagierstoestellen uit de lucht wegens geen onderhoud,
  Sinds de privatisering van de N.S. kost een treinkaartje een vermogen, ben je overal te laat en stopt het materieel voor blaadjes op de rails.

  Ook mensen die ik spreek bij de energiebedrijven in Nederland verzuchten: waren we nog maar een overheidsbedrijf. Toen waren de prijzen laag en de kwaliteit gegarandeerd. En zo hoort het ook.

  O ja, straks krijgen we hier natuurlijk ook van die corrupte rechters die hun vrienden uit het particuliere gevangeniswezen aan lekker veel lang gestraften helpen om aldaar de productie goedkoop te houden, net als in de V.S.? Want dát is privatisering. Handjeklap zonder staatstoezicht.

  Liberaal, heet dat geloof ik.

  Reactie door Olav ten Broek — donderdag 12 februari 2004 @ 21.38 uur

 8. Liberaal is waar ik steeds meer van baal.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 12 februari 2004 @ 23.12 uur

 9. Ik las over de actie van de Wit voor de (asiel) pleegkinderen, dat deze kinderen moeten vallen onder de bevoegdheid van de minister af te wijken van haar beleid is zonder meer duidelijk. Ik hoop dat het lukt.

  Reactie door vermaat — zaterdag 14 februari 2004 @ 14.29 uur

 10. Betreft uitzetten van kinderen van asielzoekers die in pleeggezinnen zijn ondergebracht In dit soort gevallen werd geoordeeld dat de ouder(s) het niet konden en dus pleegouders de rol moesten overnemen. Dat verandert natuurlijk niet als minister Verdonk een uizetbeleid uitvoert. De oudres kunnen dan nog niet de verantwoordleijkheid dragen en derhalve moeten de pleegouders die daarvoor de opdracht hebben dit blijven doen. Niet ginds verweg maar hier.

  Reactie door vermaat — maandag 16 februari 2004 @ 15.28 uur

 11. craps

  craps It is pathetic to observe how lowly the motives are that religion, even the highest, attributes to the deity… To be given the best morsel,

  Trackback door craps — vrijdag 29 april 2005 @ 21.03 uur