Daar gaat ie dan…

Vandaag er voor het eerst sinds een week weer flink tegenaan.

Nu eerst naar Den Bosch. Vanuit een studio daar doe ik een gesprek met Thijs van der Brink (EO) voor het radio 1-programma ‘de ochtenden’, vanaf 11.00 uur.
Je raadt het al: over Nederland – Fraudeland?!

Daarna weer naar huis en een hoop achterstand wegwerken en me voorbereiden op de komende dagen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 04 maart 2004 :: 9.49 uur

11 Comments

11 reacties

 1. Ik vraag me wel af, of die “grote” bedrijven wel genoeg gestraft worden om hun fraude-praktijken. Als ik nl met mijn sociale dienst uitkering maar 10 euro “vergeet”op te geven , voor mijn diensten tbv de buurman ( bijv. zijn tuin doen ), wordt gelijk de uitkering geblokkeerd ,of flink gekort als “straf”, maar erger nog, het duurt maanden voordat het weer hersteld is.
  Het enig wat ik zie is, dat er in de top wat gerommeld wordt in de zin van eervol ontslag met een leuke premie , of gewoon een andere functie binnen hetzelfde bedrijf.
  Daar zou eens wat aan gedaan moeten worden …en trouwens er wordt toch al heeeel lang gefraudeerd ,ook met uitkeringen ( kinderen in het buitenland opgeven die er niet zijn …naar het ziekenhuis gaan met eenendezelfde ziekenfonds-plaatje etc etc.)

  Reactie door Gerard van sprundel — donderdag 4 maart 2004 @ 11.33 uur

 2. De kreet Nederland Fraudeland doet vermoeden dat we zijn afgegeleden naar het niveau van landen als Italie, Nigeria e.d. waar fraude en omkoperij aan de orde van de dag is en door de gehele ambtenarij van hoog tot laag wordt bedreven.Dat is niet het geval.De normen van het bedrijfsleven zijn in mijn ervaring absoluut voldoende. Wel geven zaken als de bouwfraude te denken en moeten we hier aandacht aan besteden. Bestrijding in twee richtingen:
  1. De norm: “fraude wordt sociaal niet geaccepteerd” weer duidelijk een plaats geven. Ook bij het hoger en u.v.onderwijs.
  2. De pakkans vergroten en voorzien van adequate straffen.

  Reactie door Pieter Smit — donderdag 4 maart 2004 @ 11.37 uur

 3. @pieter smit,heb net naar radio1 geluisterd en daar werd bijna het zelfde gezegd.waar ik het wel mee eens ben,is dat de controle’s beter moeten worden en dan wordt automatische de pakkans ook groter.

  Reactie door Els — donderdag 4 maart 2004 @ 11.45 uur

 4. Gerard van Sprundel doet het voorstel om de bedrijven steviger aan te pakken. Dat voorstel voert ook op andere plekken de boventoon. Maar als een bedrijf de boete moet betalen en de eventuele schade, wie zijn dan uiteindelijk de dupe? De werknemers die zorgen dat zo’n bedrijf draait ondanks de top. Wie zouden bestraft moeten worden? Juist de echte schuldigen. De top managers die deze ellende veroorzaken, hoofdelijk aanspreken. Bij erg groot uitgevallen boetes en schade vergoedingen gewoon naar de bijstand met ze, kunnen ze ook eens voelen wat ze anderen aandoen. Hoewel de kans op het laatste lijkt me welhaast uitgesloten, door het grote graaien zijn er zeker zeer ruime reserves, op de kaaiman eilanden etc, gevormd.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — donderdag 4 maart 2004 @ 20.26 uur

 5. @ gerard “Ik vraag me wel af, of die “grote” bedrijven wel genoeg gestraft worden”

  Neen, ik ben bang van niet, dat ze dus niet echt gestraft worden. Bedrijf nog managers. EN als er al straf is, dan is het minimaal, durf ik te denken dat de managers bij vrijkomst gewoon ergens een miljoen of meer hebben geparkeerd.

  “om hun fraude-praktijken. Als ik nl met mijn sociale dienst uitkering maar 10 euro “vergeet”op te geven, wordt gelijk de uitkering geblokkeerd ,of flink gekort als “straf””

  Jij bent een makkelijker prooi dan een big-mouth in de top die achter een wazig mazen-net zijn sporen vertroebelt.

  Ook ik had na de diensttijd uitzendwerk afgewisseld met WW.
  Echter van die WW zou ik 1/4e of 3/4e mogen behouden onder een bepaald bedrag. (Bleek later) Oftewel ik werkte gewoon 100% voor mijn uitkering en hield daar niets extra’s aan over en ben eigenlijk bestolen door de ‘overheid te Amsterdam Osdorp’
  Ik heb namelijk altijd alles moeten opgeven- / inleveren.
  En dan vindt men het gek dat sommige zwake broeders en zusters niet ‘voor niks gaan werken’….

  Mijn voorstel:
  hoe dichter bij het vuur, hoe hoger de straf.
  Hoe later de ‘betrapping’ en/of hoe hoger het bedrag cq schade aan bedrijf, dan een navenante straf.
  Bijv. 2 jaar werken(overheid, zorg, straatveger enz.) voor een uitkering en NIETS extra’s mogen behouden.

  Reactie door barend — donderdag 4 maart 2004 @ 23.22 uur

 6. PS: “Ook ik had na de diensttijd uitzendwerk afgewisseld met WW. Echter van die * * WW * * zou ik 1/4e of 3/4e mogen behouden onder een bepaald bedrag. (Bleek later)”

  Moet natuurlijk zijn:
  Ook ik had na de diensttijd uitzendwerk afgewisseld met WW. Echter van * * de inkomsten uit werk * * zou ik 1/4e (of zelfs 3/4e?)mogen behouden onder een bepaald bedrag per jaar, zo bleek later.

  Reactie door barend — donderdag 4 maart 2004 @ 23.26 uur

 7. Ik kwam dit tegen:

  http://fraudeland.web-log.nl

  Is-tie van jou????

  Reactie door Molly — vrijdag 5 maart 2004 @ 11.29 uur

 8. Er is zelfs een fraude-startpagina.

  Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor een partij als de SP.
  Steeds maar weer tegen de stroom in zwemmen. Petje af. Dat is integer en dat is standvastig. Alles wat wij als SP-leden kunnen doen om hieraan een bijdrage te leveren is ook tegen de stroom in te zwemmen. De stroom van onverschilligheid/desinteresse voor de medemens/de ik-cultuur. Ja de weg van de meeste weerstand. In elke discussie met vrienden merk ik weer een bepaalde weerstand tegen mijn argumenten en mijn lidmaatschap van de SP.Waar maak je je druk om?..Wat kan jou dat nu schelen?. Ik heb het goed dat klopt…maar het kan me wel degelijk schelen als er om mij heen mensen enorm in de knel komen. In wat voor land wil ik leven?. Welk voorbeeld geef ik mijn kinderen?. Misschien is het tijd voor het Huis van de Bewustwording.

  Reactie door Alie Dekker — vrijdag 5 maart 2004 @ 22.38 uur

 9. Vanuit de kamer: Nederland geen fraudeland ! Maar wat dan wel ?? CORRUPTIELAND ?? Inderdaad, zoals ik dit bericht moet bevestigen: ZEG HET MAAR!

  Reactie door P.J.Bokma — zaterdag 6 maart 2004 @ 0.40 uur

 10. jullie kunnen ook jullie meningen uitte bij het radio 1 journaal,want daar hebben ze een stelling nederland-fraudeland is demogagie van de sp. http://www.nos.nl

  Reactie door Els — zaterdag 6 maart 2004 @ 18.12 uur

 11. slots

  slots The sublime and the ridiculous are often so nearly related, that it is difficult to class them separately. One step above the sublime makes

  Trackback door slots — vrijdag 29 april 2005 @ 22.26 uur