Can he do it?

John Kerry

Gewonnen!
…maar straks van Bush?
(De eerste peiling van gisteren eindigde in onbeslist)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 05 maart 2004 :: 11.32 uur

30 Comments

30 reacties

 1. ” (De eerste peiling van gisteren eindigde in onbeslist) ”

  Dan doen ‘we’ het gewoon weer zoals vorige keer.
  Er wint er eentje op een stem of 8 meer…

  Reactie door Barend — vrijdag 5 maart 2004 @ 11.47 uur

 2. Het zal er van af gaan hangen hoeveel troep over de presidentskandidaten wordt uitgestort. Slippertje hier, blowtje in de jeugd, keertje te hard gereden (of misschien ook wél echt ernstige misstappen). Het blijven rare jongens die Amerikanen. Mijn sympathie gaat op voorhand uit naar de democraat, maar die bevinden zich (helaas) ook vaak aan de rechterkant van het politieke spectrum.

  ‘t zal mij benieuwen.

  Reactie door Richard — vrijdag 5 maart 2004 @ 11.48 uur

 3. Ik vraag me af of het voor ons heel veel uit gaat maken wie er gaat winnen. Ik betwijfel het eerlijk gezegd.

  Reactie door Storm — vrijdag 5 maart 2004 @ 11.50 uur

 4. Bush heeft nog 100 miljoen dollar in kas voor zijn campagne. De wapenlobby is weer erg gul geweest.

  Reactie door Cas — vrijdag 5 maart 2004 @ 12.07 uur

 5. @ Cas, dat is nog geen dollar per amerikaan
  http://www.fraudeland.web-log.nl

  Reactie door barend — vrijdag 5 maart 2004 @ 12.52 uur

 6. Bush misbruikt de beelden van de aanslag op de twin towers, voor zijn verkiezings strijd, nabestaanden zijn geschokt daarover

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 5 maart 2004 @ 13.13 uur

 7. Met de verkiezing van Bush maakte Amerika zichzelf al belachelijk. Met een herverkiezing…

  Reactie door Japie — vrijdag 5 maart 2004 @ 13.24 uur

 8. Ik heb toch wel de (misschien naieve) hoop dat deze meneer het een stuk beter zal doen dan bush…

  Reactie door Barbara — vrijdag 5 maart 2004 @ 14.14 uur

 9. hij heeft een kans, maar geen grote

  na maanden van positieve aandacht voor de democraten staan ze in alle peilingen ongeveer gelijk. het is dus maar de vraag of ie wint, aangezien bush enorme hoeveelheden geld tot zn beschikking heeft en kerry, hoe je het ook wend of keert, een liberaal die weinig principes lijkt te hebben (kijk hier maar is: http://www.slate.com/id/2096540/) persoonlijk denk ik trouwens dat edwards een betere kans had gehad, en als kerry zou verliezen zou dat ook geen ramp zijn (zo groot zou het verschil toch niet zijn aangezien de republikeinen de senaat en het congres overheersen) want dan komt er tenminste een echt tegengeluid voort uit de democratische partij en in 2008 een progressieve kandidaat (en nee, niet hillary :p)

  Reactie door Koen — vrijdag 5 maart 2004 @ 14.24 uur

 10. Verkiezingsnederlaag Bush is overwinning Bin Laden

  AMSTERDAM – Het Republikeinse Congreslid Tom Cole heeft donderdag ontkend dat hij gezegd zou hebben dat een stem tegen president George Bush een stem is voor Adolf Hitler. Hij stond wel nog steeds achter zijn uitspraak dat een verlies van Bush een overwinning voor Osama bin Laden zou betekenen.

  Reactie door Yvonne — vrijdag 5 maart 2004 @ 15.11 uur

 11. Waarom lopen Amerikanen maar in toenemende mate ook Nederlanders achter de idioot met veel geld aan? Zijn zijn ideeen dan niet belangrijk meer? Leuk zo’n gratis biertje of feestje bij een verkiezingsstunt maar om daar voor nu op een idioot te gaan stemmen…

  Zelf zou ik Bill Van Auken kiezen…. kennen jullie die niet eens? zelfs niet van naam? Dat is nu de macht van de media… (www.wsws.org)

  Als ik geen keuze had… dan maar Kerry, maar het is kiezen tussen de duivel en z’n handlanger

  Reactie door Reinoud — vrijdag 5 maart 2004 @ 16.34 uur

 12. IK hoop dat George er nog even 4 jaar aan vast mag knopen van de kiezers…en dat ligt gelukkig ook wel in de lijn der verwachtingen.
  Laat ‘m eerst nog maar even wat klusjes voor ons opknappen in het MO….klusjes waar wij onze handen niet aan durven branden.

  Reactie door Ron — vrijdag 5 maart 2004 @ 16.58 uur

 13. @ron,zou dat een oplossing zijn met die Bush,volgs mij gaat het verkeerd aflopen als bush op die plek blijft zitten

  Reactie door Els — vrijdag 5 maart 2004 @ 17.03 uur

 14. @ Els: Die man doet het toch prima? Economie trekt weer aan, Irak wordt de 1ste democratie in de Islamitische wereld, Daffy in Libie heeft het begrepen en treed weer toe tot de beschaafde wereld, in Saudi Arabie begint het besef tot verandering langzaam door te dringen….
  Kortom…een frisse bezem! Zonde om ‘m nu al weer in de kast te zetten.

  Reactie door Ron — vrijdag 5 maart 2004 @ 17.20 uur

 15. @Ron,ben het niet met je eens dat dat aan bush ligt. hij zou het misschien wel willen,maar volgens mij is clinton er al aan begon en de navo,vn en eu doen er meer aan,maar ieder zijn mening,toch

  Reactie door Els — vrijdag 5 maart 2004 @ 17.58 uur

 16. Kerry heeft maar een programmapunt. De Republikeinen uit het Witte Huis. Stel hij wint, dan moet hij opeens gaan bedenken wat hij nu eigenlijk wil.

  Reactie door BJ — vrijdag 5 maart 2004 @ 18.38 uur

 17. Precies Els. Jouw mening is net zo waardevol als de mijne en beiden hebben we de wijsheid niet in pacht :-)
  Sommigen schijnen dat wel eens te vergeten hier…

  Reactie door Ron — vrijdag 5 maart 2004 @ 18.43 uur

 18. Sommige op deze site denken alles te weten en niet open te willen staan voor andere meningen,maar dat is niet goed,want er is een kreet en die luid “SAMEN KOMEN WE ER WEL UIT”

  Reactie door Els — vrijdag 5 maart 2004 @ 18.53 uur

 19. Jan,

  Ik hoop met je mee – ook al is ook de politieke kleur van hr. Kerry niet de mijne. Een herverkiezing van hr. G.W. Bush kan als een “all out disaster” worden aangezien. Onder zijn neo-conservatief geïnspireerde beleid zijn de VS verworden tot een bron van regressie als we het over duurzaamheidsbeleid in de breedste zin van het woord hebben. (Een ieder hier kan de voorbeelden opscheppen)

  Echter, hij beschikt over $200 miljoen, en daarmee drukt hij Kerry gewoon weg, zo verwacht ik.

  We moeten, denk ik, maar eens gaan nadenken over hetgene ons te doen staat als G.W. Bush c.s. aan de macht blijft in de VS. Pessimistisch? Misschien. Ik noem het scenario denken.

  Mazzel & broge, Evert

  PS: “Americans, prove me wrong.”

  Reactie door Evert Wesker — vrijdag 5 maart 2004 @ 20.37 uur

 20. @Ron,

  “de economie trekt weer aan” ? Met een begrotingstekort dit jaar van 519.000.000.000 dollar kan president Bush zijn land in een zware crisis storten. Duur doen met geleend geld is géén economie, en de hele wereld mag straks de rekening betalen.

  “klusjes in het MO opknappen waar wij onze handen niet aan willen branden”? Gelukkig niet, nee! Het waren tenslotte de V.S. die decennia Saddam Hoessein hebben gespekt met miljarden dollars en de beste wapens.

  Waren de moorden op de democratisch gekozen presidenten Diem van Vietnam en president Allende van Chili ook “klusjes opknappen”, om ze te kunnen vervangen door pro-Amerikaanse dictators? Was het plegen van genocide op Oost-Timor ook zo’n “klusje”? En het in volle vredestijd bombarderen van burgerdoelen in Irak en Libië? En de bezetting van Grenada? Het plegen van (mislukte) aanslagen op Fidel Castro? Het steunen van de (uiterst criminele) rebellen op Haïti deze dagen?

  En vindt jij dat wij aan dat soort dingen dan maar mee moeten doen?

  Zowat overal waar rotzooi in de wereld is, zitten de V.S. op een of andere manier aan de touwtjes te trekken. Ook al tientallen jaren in het Midden-Oosten. Dat kunnen ze doen, als supermacht, maar ik heb er geen bewondering voor. En Bush noch Kerry zal dat veranderen.

  Reactie door Olav ten Broek — vrijdag 5 maart 2004 @ 22.47 uur

 21. Amerika is hard op weg een eenpartijenstaat te worden. Dat lijkt het ideaal van de Republikeinen.Maar al lang niet meer door het kweken van normale politieke goodwill maar door keihard te propageren dat het onpatriottisch is tégen Bush te stemmen.
  De angst ontslagen, verstoten of gemonitord te worden als je als `dissident’ werkt of leeft in een Bush-minded omgeving is reëel sinds de Homeland & Patriot Act maatregelen van Bush.
  Ja, Amerika neigt naar totalitarisme. Als Bush wint, wordt
  het des te belangrijker om onze Europese democratische tradities en Europese identiteit te verdedigen.

  Reactie door JacobMeinardi — zaterdag 6 maart 2004 @ 23.50 uur

 22. Jee, ik weet het niet hoor: of hij van Bush gaat winnen. Persoonlijk vind ik: het kan nu niet slechter, dus waarom niet Kerry? Bijna elke verandering lijkt mij positief. Maar aan de andere kant: de republikeinse sympathie voor George is nog erg groot. Zeker nu met die vreselijke commercie: ja hoor George stond immers op het neergestorte WTC, he’s the man… my ass! Een democraat zou verandering kunnen maken, maar wat democratie? Kerry is ook al tegen het homohuwelijk…

  Reactie door Iris Wester — zondag 7 maart 2004 @ 22.31 uur

 23. Trouwens BJ (stelling 16) Hartstikke waar! Hetzelfde zie je nu immers ook gebeuren met Schwarzenegger…

  Reactie door Iris Wester — zondag 7 maart 2004 @ 22.32 uur

 24. Gelet op hun dubieuze propagandamethoden, manifesteren de Republikeinen zich meer en meer als officële Staatspartij: `Een stem tegen Bush, is een stem tegen Amerika!’, is al gebruikt als leus. Je moet maar durven.
  Er bestaat zelfs al een Nationale Opperste Partijraad: the Republican National Committee! Het R.N.C., zo las ik gisteren op CNN teletekst, waarschuwt tv-stations geen reclamespots meer te draaien van http://www.MoveOn.com Voter Fund, dat kritiek heeft op Bush.
  De tv-bazen worden gemaand hun verantwoordelijkheid in acht te nemen omdat de linkse organisatie voor het uitzenden zou betálen! (op de site is te zien hoe men een donatie kan doen om wat zendtijd te kunnen helpen bekostigen) Alvast een voorschot op de censuur die kritisch Amerika onder Bush II kan tegemoetzien?
  Democratie, zoals gepresenteerd door de Amerikaanse Republikeinen, is een worst die men de massa voorhoudt om verplicht op te eten. Het ziet ernaar uit dat Republikeinse `democracy’ slechts een gunst is die wordt verschaft aan wie geen oppositie voert tegen Bush.
  Op grond van Christelijke waarden willen de Republikeinen de Amerikaanse grondwet aanpassen, om te beginnen om de vrijheid van sexuele voorkeur te beperken, en als ze hun zin krijgen om abortus uit te bannen en om Bijbelse geschiedenis te verplichten als dagelijkse onderwijskost. Bush heeft in zijn gristelijke zendingsdrang geen boodschap aan scheiding van Kerk en Staat in eigen land. Maar hij eist dat wel van de Islamcultuur door de Irakezen te verplichten een seculiere grondwet te laten tekenen.
  Amerika promoot `democratie’ vandaag graag als een koloniaalwarenhandel, een begeerd consumptie-artikel dat vooral gegund is als beloning voor uitheemse volken die onvoorwaardelijk Bush steunen.
  Ik betwijfel of de Amerikaanse Democraten de kiezers ervan kunnen overtuigen dat een stem vóór Bush een stem is voor repressie, recessie, regressie, depressie & imperialistische agressie.

  Reactie door JacobMeinardi — maandag 8 maart 2004 @ 9.44 uur

 25. Alsof er zoveel verbeterd zal worden als die Kerry aan de macht zou komen.

  Mooie praatjes heeft ie, maar geloof er niets van.

  Reactie door albert — maandag 8 maart 2004 @ 12.32 uur

 26. Ik heb absoluut geen twijfel over dat Kerry het beter zou doen dan Bush. Want het is namelijk een heel goede prestatie wil je de wereld nog meer de vernieling inwerken dan Bush op het moment doet.
  Blijft over of Kerry het niet alleen beter dan Bush is, maar of hij goed is. Clinton was een leuke vent, maar hielp o.a. het milieu naar de knoppen. En volgens mij zijn er genoeg Democratische presidenten geweest, maar is er nog geen systeem voor sociale zekerheid in Amerika.
  Ik kan dus alleen maar concluderen dat ik het jammer vind dat Ralph Nader zo weinig stemmen krijgt!

  Reactie door Maarten van Hoogevest — dinsdag 9 maart 2004 @ 15.15 uur

 27. ik vind het beste dat bush nog wat aan de macht blijft want wat als amerika zwaar aangevallen wordt,kerry lijkt mij er echt geen oorlogsman uit eerder een rockzangertje!!

  Reactie door jefrey — zaterdag 13 maart 2004 @ 20.17 uur

 28. @allen
  Zowel Kerry als Bush behoren tot dezelfde geheime club.
  Skulls and Bones genaamd. Daar was al eens een film over en nu blijkt het dus geen fictie te zijn.
  In Amerika was het groot nieuws, Belgie zond het uit, in de NLse media vername ik er weinig tot niets over.

  M.i. is er dus 1 product dat verkocht wordt in 2 smaken, bush & kerry, lood om oud ijzer….
  De ‘ware presidenten’ zijn blijkbaar onbekend, maar hebben wel een ‘een face nodig’

  Reactie door barend — zondag 14 maart 2004 @ 10.29 uur

 29. geef mij maar eisenhower dat was pas een president
  de blanke kregen volle steun en de zwarte kwamen daarna pas
  nu,sinds er andere presidenten aan de macht zijn geweest begonnen de zwarte meer en meer praat te krijgen mede “dankzij”
  marther luther king ook een zwarte
  het resultaat”nu hebben de negers”sorry”de zwarte het meest te zeggen zie maar naar die hip hoppers en al die andere zever
  ze verdienen er dan nog eens miljoenen mee ook “schande

  Reactie door mustang — woensdag 17 maart 2004 @ 16.46 uur

 30. college football betting odds…

  Marilyn incompletely cosmetics projectile Jaycees idempotency,mothball.betting http://www.sport-betting-fun.com/

  Trackback door college football betting odds — woensdag 17 mei 2006 @ 19.28 uur