Ooy

Ooy

Vandaag de hele dag in ‘de Ooy’ geweest, een familiebijeenkomst bij Paul, Anky en Serge. De Ooy is een prachtig natuurgebied ten oosten van Nijmegen.

Wildemanskruid in de voortuin

Er waren vele aanleidingen voor dit samenzijn. Eén ervan was de vertoning van een film die mijn zus (Ineke) heeft gemaakt over de laatste jaren van onze, vorig jaar overleden moeder. Ze is filmmaker en dat is te zien aan het resultaat. Een één uurdurend weerzien met mijn moeder, zoals ze écht was: Lief, wijs en innemend.

Samenkomsten bij ons gaan altijd gepaard met eten, drank en veel gezelligheid. (De familie wilde zich wel terug zien op dit log…dus hup dan maar…)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 14 maart 2004 :: 0.07 uur

10 Comments

10 reacties

 1. Wat heerlijk zo’n familie. Een bijzonder mens moet ze zeker geweest zijn. Ik heb van haar twee uitspraken via jouw meegekregen en ze zijn mooi. “Je moet de trap van bovenaf schoonvegen” en “Wie met modder gooit verliest grond”. Prachtig toch?. Als moeder is er niets mooiers dan een warm en hecht gezin. Als je kinderen met een warm hart aan je terug denken en je uitspraken nog steeds gebruiken met liefde in hun hart. Dan heb je het goed gedaan!. Dikke kus voor Ma Marijnissen.

  Reactie door Alie Dekker — zondag 14 maart 2004 @ 0.24 uur

 2. mooy!

  Reactie door Enschede a/zee — zondag 14 maart 2004 @ 11.48 uur

 3. @Jan, je staat er zelf niet op. Ook zie ik nergens een bordje voor jou staan of een onbezette stoel. Je weet zeker dat je hierbij aanwezig was?

  Reactie door Mar — zondag 14 maart 2004 @ 12.26 uur

 4. En? Nog koffie gedronken bij Oortjeshekken? :-)

  Reactie door Gien — zondag 14 maart 2004 @ 13.17 uur

 5. Familie is zo belangrijk om op terug te kunnen vallen. Wat fijn dat jouw tafel vol zit. En jouw moeder moet een prachtmens geweest zijn, hou dat in ere!!!!!! Mooie plaatjes van je zus trouwens!

  Reactie door Roberto Mazzisso — maandag 15 maart 2004 @ 1.10 uur

 6. Wil ook even bevestigen dat Jan er echt bij was. En zoals altijd een heerlijke gast : veel interessants te vertellen en altijd ook geinteresseerd in de ander. Geen bord…dat klopt. Ik had besloten voor een (lopend) buffetje. Maar wat gebeurt : de familie kruipt toch weer bij elkaar!!!

  Reactie door anky marijnissen — maandag 15 maart 2004 @ 12.41 uur

 7. Familiereunie’s…. die moeten ook gebeuren ;)

  Ziet er gezellig uit.

  Reactie door Sanne Ligthart — maandag 15 maart 2004 @ 19.42 uur

 8. Terecht dat ze dat wilden, het ziet er fijn uit.

  Reactie door nathalie — vrijdag 19 maart 2004 @ 18.25 uur

 9. Grappig Jan, ik had je nooit in verband gebracht met Anky en Ineke. Ik had het kunnen weten: Oss, waar een van de gebroeders Offermans les gaf, de SP en het SOF en natuurlijk jullie achternaam.
  Ik heb in de zomer van 1975 geholpen de Tien Geboden, zoals het rijtje landarbeiderswoninkjes in de Ooy-polder heet, te voorzien van dakisolatie. Ik was destijds een VWO-leerling van buurman Frans Couwenbergh en kende Piet en Paul Offermans van het Socialisties Onderwijs Front.
  Gedurende die zomer hebben we met z’n allen -Piet, Paul, Ineke, Anky, Frans en ik- gezwoegd om de klus geklaard te krijgen. Wat ik intussen als 17-jarige leerde was hoe abstracte linkse ideeen in te passen en om te zetten waren in persoonlijke idealen en je eigen leven. Later ben ik nog eens langsgekomen voor een soort van reunie/dia-avond.
  Ik vond de sfeer die zomer leuk genoeg om definitief te besluiten in Nijmegen sociologie te gaan studeren.

  Reactie door Hans Manders — donderdag 26 augustus 2004 @ 11.20 uur

 10. free slots game

  free slots game Scientific knowledge, even in the most modest persons, has mingled with it a something which partakes of insolence. Abso

  Trackback door free slots game — vrijdag 29 april 2005 @ 22.51 uur