Nou, vooruit dan…

..ik zal het zeggen:
Ik ben voor Maud!

(Boris, gefeliciteerd!)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 01 mei 2004 :: 17.58 uur

34 Comments

34 reacties

 1. @Jan Marijnissen,voor het eerst ben ik het met eens!

  Reactie door Els — zaterdag 1 mei 2004 @ 18.01 uur

 2. je ziet ik ben gelijk van slag,want het woordje (je) moet er tussen

  Reactie door Els — zaterdag 1 mei 2004 @ 18.02 uur

 3. Goh Jan, ook best een leuk idee: zijn voor degene die nou juist niet goed kan zingen… Het zit je waarschijnlijk in de genen, altijd in de bres voor de zwakkeren en de mens met minder capaciteiten. Hulde !!

  :D Yuri

  Reactie door Yuri — zaterdag 1 mei 2004 @ 18.08 uur

 4. Maud heeft een mooie stem, Jan, en lijkt een heel aardige meid. Toch heeft Boris volgens mij de beste zangkwaliteiten, en zou dus de terechte winnaar zijn. Maar ja, je hebt ook iets als een underdogeffect dat stemmen oplevert, dus wie weet…..De vorige keer was overigens Hind de beste, maar werd toch derde. Dus wat zegt het allemaal? Ach, het is toch allemaal een commercieel zootje, dus wat maakt het uit! Laten we alle -ook de inmiddels uitgeschakelde- deelnemers maar succes toewensen, en vooral: plezier houden in het zingen!

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 1 mei 2004 @ 18.44 uur

 5. Dat wordt oorlog hier thuis: ik ben voor Maud, mijn meiden voor Boris. Zoonlief ontvlucht het huis…

  Reactie door frances — zaterdag 1 mei 2004 @ 19.11 uur

 6. Nou, vooruit dan maar: ik kijk niet naar Idols…

  Reactie door Hanny — zaterdag 1 mei 2004 @ 19.36 uur

 7. Wat een manupulatie idioterie.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 1 mei 2004 @ 20.00 uur

 8. Jan, je blijft me verbazen! Gelukkig maar :-)

  Reactie door Cas — zaterdag 1 mei 2004 @ 21.01 uur

 9. jan je zit de zaak te klote , moet kunnen!!!!

  Reactie door henk — zaterdag 1 mei 2004 @ 21.09 uur

 10. henk,
  Maud heeft geen kloten daarom is jan voor haar vermoed ik..

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 1 mei 2004 @ 21.13 uur

 11. Ik ben diep geschokt!
  Niet omdat je voor Maud bent, maar omdat het vandaag 1 mei is. En in plaats van een treffend stuk over het belang van de Dag van de Arbeid – juist nú – lees ik slechts over Idols.
  Mijn rode hart bloedt…

  Reactie door Hansje — zaterdag 1 mei 2004 @ 21.37 uur

 12. Wie is Maud?

  Reactie door Hetty — zaterdag 1 mei 2004 @ 22.22 uur

 13. ZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZ

  Reactie door Rene Rook — zaterdag 1 mei 2004 @ 23.46 uur

 14. Tja, en toen werd het Boris… niet huilen hoor; het is maar een spelletje!

  Reactie door Cas — zaterdag 1 mei 2004 @ 23.54 uur

 15. Boris…gefeliciteerd! Jan

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 2 mei 2004 @ 0.48 uur

 16. @Hansje.
  Oh ja, Hansje, voor mij is élke dag ‘n Dag van de Arbeid.
  Voor jou?

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 2 mei 2004 @ 0.51 uur

 17. @Jan: Hoe ouder ik word, hoe rooier en strijdbaarder. Maar ik vind ‘t jammer dat de Dag van de Arbeid in Nederland zo verwaterd is. (*neuriet zachtjes de Internationale*)

  Reactie door Hansje — zondag 2 mei 2004 @ 1.15 uur

 18. Zo; ik heb dus weer nix gemist van zoveel van allemaal hetzelfde. Ik baal zo enorm van dat Idols gedoe…het wordt zo bombastisch en opgeblazen gebracht ook. Zoals deze kreet: “The saga contineus” gejat van Star Wars en dan slordig geplakt op zo’n commercieel shitprogramma. Geef mij maar gewoon de oude TopPop uit de zeventiger jaren met Ad Visser. Het enige wat amusementswaarde had, was het optreden van al dat exit-talent in het Gelredome en ik denk dat veel mensen het daarin met mij eens zijn.

  Reactie door Rene Rook — zondag 2 mei 2004 @ 13.29 uur

 19. De retsina was op, zo ook de mini frikandelletjes. Ik ging helemaal voor Maud, maar Boris won. Het leek wel oud en nieuw!

  Reactie door Sis — zondag 2 mei 2004 @ 13.51 uur

 20. Het is mij gelukt, 5 minuten kijken naar idols!!!!!!!!!! en dat is voor een SP’er toch wel een hele prestatie lijkt mij.
  Daarna onmiddellijk gaan ‘zappen’, nog het zweet op mijn voorhoofd.
  P.s. Jan, was jij zaterdag ook in Rotterdam? Bij de demonstratie ter gelegenheid van 1 mei, de internationale Dag van de Arbeid.

  Reactie door Piet Kuipers — zondag 2 mei 2004 @ 15.20 uur

 21. Je zult mij niet horen zeggen dat politici altijd serieus moeten zijn. Of dat ze zelf foutloos door het leven moeten stappen. Onzin natuurlijk, want politici zijn ook maar mensen. En er kijken heel veel mensen naar idols, en dus zullen er ook heel veel politici naar idols kijken.

  Ik zal een geheimpje verklappen: ik heb ook meer van idols gezien dan me lief is. Als mens schijn je je soms maar moeilijk te kunnen onttrekken aan opgeklopte wedstrijdjes. Of dat nu gaat om idols, het EK voetbal of europese verkiezingen.

  Toch zit me deze opmerking van Jan niet lekker. Dat het me niet interesseert, dat is geen argument. Ik lees zijn log, dus interesseert het me – in het grote geheel van Jan’s bijdragen dan. Storend is het totale gebrek aan context. Waarom is Jan voor Maud? Is hij het überhaupt eens met juist deze twee kandidaten in de finale? Op basis van welke criteria is Jan tot zijn uiteindelijke keuze gekomen? En waarom laat hij zich zo expliciet uit op dit thema?

  Straks mogen we gaan stemmen voor het europees parlement. ‘Best belangrijk’, weten we inmiddels allemaal. Hoewel dat parlement in wezen geen ruk te vertellen heeft. Ik neem aan dat Jan dan zal zeggen dat we moeten gaan stemmen, en het liefst op zijn partij. Ik zal het alvast zeggen: ik ben voor GroenLinks.
  Lekker belangrijk, zul je zeggen, waarom eigenlijk? Inderdaad: van een politicus mag worden verwacht dat hij zijn keuze iets meer toelicht.

  Twee dagen na de verkiezingen gaan ‘we’ naar Portugal. Het laat zich raden dat ook Jan dan Oranje zal steunen. Ik zal het maar vast zeggen: ik ben ook voor Oranje. Lekker belangrijk zul je zeggen, want da’s logisch. Inderdaad. Je moet een beetje van voetbal houden, maar als dat zo is dan steun je gewoon het land waar je woont. Of alnge tijd gewoond hebt. Of waarvan de coach lange tijd in hetzelfde land heeft gewoond als jij nu woont. Of waarvan de coach een club heeft getraind in het land waar jij ook eens… U begrijpt wat ik bedoel.

  Wat zit die David toch te raaskallen, we hadden het hier toch over Idols? Inderdaad, nu terzake. Verder over de rol van een politicus.

  Als een politicus uitspraken doet, dan moet op zijn minst rekening gehouden worden met het feit dat het politieke uitpraken zijn. Als dat het geval is, dan mag ook een toelichting worden verwacht. Zeker als het een prominent vertegenwoordiger van een politieke partij – of misschien zelfs politieke stroming – betreft.

  Welnu: betreft het hier een politieke uitspraak. Op het eerste gezicht niet: het gaat toch om een simpel spelletje. Een hype, waar iedereen over praat. Leuk, Idols, weetjewel. Daar mag Jan zich ‘als mens’ toch over uitlaten?

  Weer even naar het voetbal. Jan is straks voor Oranje. Dat kan nu ook prima, maar iets meer dan 30 jaar geleden zou het onmogelijk zijn geweest dat er een EK in Portugal werd gehouden. Net zoals 26 jaar geleden niet iedereen vrolijk werd dat Oranje gewoon naar Argentinië afreisde. Jan ook niet, denk ik. Of iets een politieke uitspraak is, hangt dus af van de omstandigheden. Een ‘simpel spelletje’ kan ineens voor veel meer staan.

  Idols staat voor veel meer dan een beetje zingen wie de beste is. Het staat voor uitbuiting, voor commercialisering, voor slechte smaak, kortom: voor een samenleving waarin oppervlakkigheid de norm is en geld het ideaal. Dat ‘de mens’ Jan daar met plezier naar kijkt, dat mag best. Maar onder deze omstandigheden mag van Jan ‘als politicus’ worden verwacht dat hij bovenstaande uitspraak tenminste van commentaar voorziet.

  En eigenlijk – eigenlijk moet Jan zich net zo kwaad maken over Idols als Lebbis in zijn laatste show.

  Reactie door David — zondag 2 mei 2004 @ 16.23 uur

 22. Tja Jan,….

  Reactie door koos — zondag 2 mei 2004 @ 17.05 uur

 23. @David, ik zal er ‘ns goed over nadenken.

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 2 mei 2004 @ 18.29 uur

 24. Wie geeft er nou een ruk om of het Baud of Moris wordt. Waarvan trouwens?

  Reactie door f.baron — zondag 2 mei 2004 @ 19.13 uur

 25. Beste f.baron; Nederland geeft een ruk om Maud en Boris. Daar zijn we Nederlanders voor !

  Reactie door Sis — zondag 2 mei 2004 @ 19.39 uur

 26. He Jan, even ‘over het hoofd gezien’ bij 25?:

  P.s. Jan, was jij zaterdag ook in Rotterdam? Bij de demonstratie ter gelegenheid van 1 mei, de internationale Dag van de Arbeid.

  Piet

  Reactie door Piet kuipers — zondag 2 mei 2004 @ 20.47 uur

 27. @ David,

  Misschien zag Jan het gewoon als amusement, zoals een heleboel mensen dat doen. Soms moet je de dingen wat minder serieus nemen, dat noemen we ontspannen. Daar heeft iedereen toch recht op?

  Reactie door Helma — zondag 2 mei 2004 @ 20.49 uur

 28. He, wat?

  Reactie door de socialist — maandag 3 mei 2004 @ 0.33 uur

 29. @Piet. Nee, ik was d’r niet. Ik gaf de hele dag scholing aan nieuw talent binnen de SP.

  Reactie door Jan Marijnissen — maandag 3 mei 2004 @ 0.40 uur

 30. OK, dan ik maar.

  Boris is eigenlijk te goed voor Idols. Hij is van zeer hoog niveau en zou zelfs internationaal wel eens grote ogen kunnen gooien. Jammer genoeg heeft hij een wurgcontract moeten tekenen. Succes jongen.

  Maud kan niet zingen, is zeer irritant, is een hockey-trutje, praat als een mislukte dansmarieke, bah. Die had niet eens in de finaleronde mogen komen. Oftewel, foei Jan.

  J

  Reactie door Jayenell — maandag 3 mei 2004 @ 1.20 uur

 31. Idols…Bah! Laat deze mediaruft zo snel mogelijk voorbij waaien

  Reactie door Rene Rook — dinsdag 4 mei 2004 @ 0.54 uur

 32. Beste Jan M.

  Jij gaf op 1 mei scholing aan ‘nieuw talent binne de SP’ ? Is dat net net zoiets als een Henk Jan Smit binnen Idols????

  En Jayenell,…

  Oh, Damn,…. nee, jij heb er ech verstand van…. Jij volgens jaar in de Idols jury?

  M.Vr.Grt
  Koos Klapperboom

  Reactie door koos — woensdag 5 mei 2004 @ 1.46 uur

 33. Vreemd dat het de programmamakers gelukt is een concept te maken waarbij heel Nederland er voor plat gaat.

  Het programma is weinig meer dan een zangwedstrijd maar het wordt zo gebracht alsof het heel belangrijk is.

  Mag ik ook vragen wie je favoriete Lingo-finalist aller tijden is? En wie vind je de meest opwindende Get the Picture-babe?
  Over die programma’s heeft toch ook niemand het?

  We tuinen met open ogen in een door en door commercieel circus.

  De halve wereld ligt te verhongeren, te veraidsen, te burgeroorlogen, maar Idols, dat is pas belangrijk.

  Reactie door Harm Schoonekamp — maandag 10 mei 2004 @ 17.36 uur

 34. world cup 2006…

  riverfront activations ballparks slayer?eavesdroppers.professionally heaviest deaden odds calculator http://odds-calculator.extra-sport-betting.com/

  Trackback door world cup 2006 — zaterdag 20 mei 2006 @ 13.00 uur