Eerste campagneweblog

De SP heeft al vele trends gezet als het om campagnevoeren gaat…

Daar is nu weer ‘n nieuwe aan toegevoegd in verband met de verkiezingen van 10 juni aanstaande voor het Europees Parlement.
De blogs worden op persoonlijke titel geplaatst door belangrijke deelnemers in de campagne: de kandidaten, maar ook de campaigners.

Goed werk, jongens en meisjes!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 02 mei 2004 :: 18.35 uur

13 Comments

13 reacties

 1. Heb je ook de nieuwe campagneposter van GroenLinks al gezien?

  Reactie door Barry — zondag 2 mei 2004 @ 19.04 uur

 2. Dat webloggen word nog groot in 2004…

  Reactie door Reinier — zondag 2 mei 2004 @ 19.32 uur

 3. Zag de poster van de SP hangen met Berlusconi erop met de tekst niet erg democratisch. Nu ben ik geen fan van Berlusconi (helemaal niet eigenlijk) maar hij is wel gewoon gekozen door de Italianen. Als er nu is geen goede sprookjesprins wordt gekozen, betekent dat niet dat het allemaal ondemocratisch is.

  Reactie door BJ — zondag 2 mei 2004 @ 20.50 uur

 4. @BJ Vind je dan niet dat vrije pers een belangrijke voorwaarde is voor democratie?? Daarmee is het in Italië namelijk niet zo heel erg goed gesteld, en door wie zou dat nou komen?????

  Reactie door VetCool! — zondag 2 mei 2004 @ 20.56 uur

 5. @ BJ: Je zou het artikel uit The Economist eens moeten lezen, ‘Why Berlusconi isn’t fit to rule’. De opsomming in dit (rechtse, liberale!) blad van omkoopschandalen is eindeloos. Het is puur aan zijn miljarden en aan de corrupte Italiaanse politiek-justitiele cultuur te danken dat hij verkozen is.

  SB is een zakenman die maar met 1 doel de politiek in is gegaan: om de wet te veranderen waarmee hij vervolgd zou worden. Nu deze opzet is geslaagd, blijft hij uiteraard zitten, want met de macht die hij nu heeft kan hij onbeperkt zijn eigen zakenimperium versterken. Ondertussen is de pers gebreideld, heeft hij de staats-tv overgenomen en sleept zijn land een oorlog in waar 80% van de bevolking niet achter stond.

  Voor dit soort democratische processen hoef je bij mij geen respect te vragen. Als dit niet Italie maar bijvoorbeeld Wit-Rusland was, hadden onze regering, de OVSE en de EU hem allang op de vingers getikt.

  Reactie door Barry — zondag 2 mei 2004 @ 21.56 uur

 6. @ Allen, Berlusconi heeft een aantal dingen uitgehaald heeft en doet die niet zo fraai zijn (wat zachtjes uitgedrukt) maar hij is nog steeds gekozen en kan ook nog weer weggestemd worden. De oppositie moet dat wel eens ophouden met elkaar vechtend over straat te rollen. Persvrijheid is inderdaad heel belangrijk. SB is inderdaad de politiek in gegaan voor zijn eigen doelen en belangen te verdedigen. Maar hij is wel eerlijk gekozen. Net zoals in Oostenrijk ooit (en toen kwam de EU wel in actie). En nogmaals hij heeft zijn positie volledig uitgebuit, maar hij kan wel weer weggestemd worden. En The Economist is een puik blad. Zoals Mandela ooit zei in een reclame op CNN over de The Economist.

  Reactie door BJ — zondag 2 mei 2004 @ 22.20 uur

 7. Hallo

  Saddam Hoesain was ook gekozen door de Irakezen, Berlusconi ook.

  Allebei zijn/waren ze de baas over de omroepen.

  Reactie door de socialist — maandag 3 mei 2004 @ 0.38 uur

 8. Ik heb ook een tweetal posters van de SP in Amsterdam opgeplakt gezien en vind het jammer dat de posters bij uitstek negatief zijn ingestoken. Naast dat we moeten oppassen dat Europa niet een speelbal wordt van handelende beursjongens (grootkapitaal) is het beter om te laten zien welke kansen Europa wel biedt anders blijft de SP het stempel partij die overal tegen is behouden en dat is jammer. Ik vond juist de campagne voor de laatste Nederlandse verkiezingen waarin werd verteld waar men voor was een hele goede. Ook over de Europese Unie kan de SP beter vertellen wat men wel wil dan waar men tegen is!

  Reactie door Opheffer — maandag 3 mei 2004 @ 9.16 uur

 9. @opheffer,
  Breng vooral ook een bezoek aan http://www.europa.sp.nl en laat je verrassen waar we als SP voor zijn. En mocht je euro-kritisch wezen? Stem dan op 10 juni voor SP als een waakhond in Brussel.
  Groet,
  Mathijs

  Reactie door Mathijs Spaas — maandag 3 mei 2004 @ 13.30 uur

 10. Matthijs, webiste ziet er goed uit. Maar mensen in Amsterdam zien waarschijnlijk eerder de posters op de muur en die 2 die ik tegenkwam waren vooral erg tegen Europa. Ik vind dat je het tegengeluid het beste in combinatie met de waar ben jevoorboodschap kan laten zien, maakt de boodschap sterker. Overigens vind ik de hondenposter (waakzaamheid) wel een sterke.
  Stemmen doe ik zeker wel op mijn partij.

  Reactie door Opheffer — maandag 3 mei 2004 @ 13.57 uur

 11. Had die hond niet beter een ST Bernhard mogen zijn? Met als Slogan: SP; Je laatste redding in Europa!

  GL heeft met die poster trouwens de SP genept. Verder vindt ik de tekst vreemd, want als je de SB niet zou kennen, dan zou je denken dat dit de lijsttrekker was voor GL

  Reactie door Rene Rook — dinsdag 4 mei 2004 @ 0.51 uur

 12. fioricet
  To suppose that the eye with all its inimitable contrivances for adjusting the focus to different distances, for admitting different amounts of light, and for the correction of spherical and chromatic

  Trackback door fioricet — donderdag 21 april 2005 @ 20.00 uur

 13. sim slots

  sim slots Since we are in the main not sceptics, we might go on and frankly confess to each other the motives for our several faiths. I frankl

  Trackback door sim slots — vrijdag 29 april 2005 @ 23.51 uur