Beste bezoeker,

Een paar maanden geleden ben ik met deze log begonnen met het doel rechtstreeks met iedereen die dat de moeite waard vindt te praten over belangrijke zaken, en soms wat ‘en verder…onderwerpen’.

Ik moet zeggen: Tot nu toe ben ik blij dat ik ermee begonnen ben:
Ik vind het nuttig én leerzaam.

Maar één ding moet me van het hart:
Met uitzondering van scheldpartijen (in al die tijd slechts drie keer) heb ik alle bijdragen van iedereen ‘geplaatst’.
De vraag is of dat (gezien de irritatie die ik bij sommigen waarneem) vol te houden is…

Mijn voorstel: Iedereen mag schrijven wat hij of zij wil, met slechts één restrictie:
Hou je aan het onderwerp! Ok?
(Oh ja, kijk ook ff onder ‘disclaimer’)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 12 mei 2004 :: 20.07 uur

24 Comments

24 reacties

 1. Jan Marijnissen,
  Vindt het terecht dat je het vraagt om bij het onderwerp te blijven, heb me zelf daar ook wel aan bezondigd .

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 12 mei 2004 @ 20.17 uur

 2. jan marijnissen review
  Enkele maanden geleden heb ik SP leider Jan MArijnissen overtuigd om een weblog te beginnen.

  Trackback door Adam Curry's Weblog — woensdag 12 mei 2004 @ 20.17 uur

 3. Ook ik vind het weblog erg leerzaam. Ik reageer niet altijd, maar ik lees wel heel veel. Het is fijn om een mogelijkheid te hebben om te reageren op de onderwerpen, iets wat in het gewonen dagelijkse leven te weinig kan.
  Dus ook ik ben blij, dat je dit weblog begonnen bent. Ga zo door!

  Reactie door Helma — woensdag 12 mei 2004 @ 20.34 uur

 4. Zelf ook recentelijk gestart met webloggen.
  Ben het helemaal eens met Helma, weblogs zijn een goede mogelijkheid om directer interactie te hebben.

  Reactie door Peter de Haas — woensdag 12 mei 2004 @ 21.21 uur

 5. @Jan Marijnissen,

  Je hebt helemaal gelijk.Ik heb ook dingen geplaatst die er dan niet hoorde,SORRY daarvoor.

  Reactie door Els — woensdag 12 mei 2004 @ 21.46 uur

 6. Marijnissen vraagt aandacht
  Jan Marijnissen vind dat zijn lezers zich in hun commentaar meer moeten richten op het onderwerp van de posting en geen aanverwante problemen erbij moeten gaan halen. Geen slecht idee, maar dit is eerder door andere loggers aangedragen, maar heeft ook …

  Trackback door Bakkel's Weblog — woensdag 12 mei 2004 @ 21.53 uur

 7. De SP is zeker niet mij club maar ik heb diep respect voor de manier waarop Jan mensen de gelegenheid bied om zijn zegje te doen, en nog steeds is hij een van de weinigen die een dergelijke mogelijkheid bied (van de politici altans)

  Jan Marijnissen ga zo door en probeer niet te censureren. Dan beloof ik het allemaal een beetje On Topic te houden.

  Reactie door Stephan Wijering — woensdag 12 mei 2004 @ 22.21 uur

 8. Een voorstel naar m’n hart, Jan.

  Reactie door aithos — woensdag 12 mei 2004 @ 22.59 uur

 9. Terecht verzoek, lijkt me. Hoewel een béétje afdwalen nauwelijk te vermijden zal zijn. Ik bedoel: de vraag of Nederland zijn troepen uit Irak moet terugtrekken leidt toch al gauw tot opmerkingen over Bush… (of is dit nu off-topic?)

  Reactie door Hansje — woensdag 12 mei 2004 @ 23.07 uur

 10. Hallo Jan; heb je maar 3 scheldpartijtjes getelt? Dat is heel weinig vergeleken met wat ik elders wel eens gezien heb. Dus je mag je log zeer geslaagd noemen en de meeste mensen weten hoe ze met de gegeven vrijheden moeten omgaan.

  Ik hoop dat je er nog veel plezier aan hebt en ben blij om op deze wijze mijn mening te kunnen ventileren.

  Reactie door ReneR — woensdag 12 mei 2004 @ 23.20 uur

 11. Slecht voorstel…de irritatie van sommigen zou niet de uitingen van de rest moeten bepalen. Maar goed, het is jouw weblog doe zoals je wilt.

  Nu nog even off-topic zolang het nog mag, Nietzsche: ‘Overtuigingen zijn gevaarlijker vijanden der waarheid dan leugens.’

  Reactie door PsiesDrom — donderdag 13 mei 2004 @ 2.19 uur

 12. Ik ben het er niet mee eens….
  Opzich is het een redelijk iets wat Marijnissen vraagt, maar ik wil geen schaap zijn. Dus Marijnissen ik vindt het een gedrocht wat je bedacht hebt:) maar goed … zal me eraan houden.

  Reactie door MAD — donderdag 13 mei 2004 @ 9.12 uur

 13. Leuk om even te evalueren…..begin hem nog slim te vinden ook.
  Heb weleens off-topic iets gezegd maar dat hoort er ook een beetje bij in mijn ogen. Maar goed ik maak de regels hier niet dus heb me, zoals de aanhef al zegt, als gast te gedragen. Toch wil ik me ook niet onzeker gaan voelen over de algemene aanspraak omdat ik misschien wel helemaal niet bedoeld word. Zo “de meester spreekt de klas aan” gevoel. Dus blijf ik maar lekker mezelf en een persoonlijke feedback sta ik zeker voor open. En toch heeft juist de beleveniswereld van de lezers/schrijvers voor jou toch ook wat Jan? Op zijn minst de moeite waard of iemand een punt heeft of dat hij/zij beter met de psycholoog kan gaan babbelen. Zolang vrouwen en kinderen in Nederland nog steeds een ondergeschoven kindje zijn kan ik het in elk geval niet helemaal beloven, simpel omdat ik me elke dag er weer aan erger. Dus doe me een lol en blijf emancipatie en jeugdzorg aan de tand voelen. Het is nog steeds een puinhoop. Maar goed ook maar even feedback terug: ik vind je weblog echt leuk en ook heel leuk om mee te kijken op diverse onderwerpen. Mijn complimenten.

  Reactie door Ninka — donderdag 13 mei 2004 @ 10.06 uur

 14. Ha, dat noemt men ‘ontopic’ in Internetland, Jan. Het tegenovergestelde daarvan is uiteraard ‘offtopic’. Dat is, sinds de eerste mogelijkheid om je mening over een netwerk- of modemkabel te sturen, voor een hoop mensen al een moeilijk begrip geweest.
  En nu ik toch schoolmeestertje aan het spelen ben, schelden heet in de digitale volksmond ‘flames’. Complete scheldpartijen zijn dan weer ‘flamewars’.

  Het is fascinerend om te zien hoe zo’n taaltje zich ontwikkeld, maar dat is dus offtopic.

  Reactie door Blues — donderdag 13 mei 2004 @ 10.42 uur

 15. Laat ik even mijn waardering uitspreken over de manier waarop jij in ieder geval persoonlijk reageert op de postings Jan, en met de scheldpartijen valt het hier allemaal nogal mee vind ik. Er zijn natuurlijk beladen onderwerpen genoeg, en als je in deze tijd in de underdogpositie zit kan je je nogal eens machteloos voelen en is dit log een manier om je mening naar de politiek toe te uiten. Overigens een van de weinige logs van een politicus waar geen censuur wordt toegepast; mijn (bijzonder kritische) bijdrage op het CDA-forum heeft de censuur niet kunnen doorstaan en is niet geplaatst. Beetje arrogant??

  Reactie door Opa-Buiswater — donderdag 13 mei 2004 @ 14.05 uur

 16. @ opa buiswater

  Overigens een van de weinige logs van een politicus waar geen censuur wordt toegepast

  dat is onzin

  hier wordt ook censuur toegepast

  Reactie door rowwwenheeze — donderdag 13 mei 2004 @ 22.29 uur

 17. Censuur is denk ik censuur als je teksten gaat weghalen die tegen een partij visie indruisen. Zo plaatste het CDA niets over een stukje van mij m.b.t. Kampbewoners (vondt dat die mensen te slecht afgeschilderd werden). Pvda haalt ook dingen weg die niet passen in hun visie, dus je kan zeggen dat de SP no erg mild is. Maar goed ook overigens…

  Veel partijen doen net als of ze benieuwd zijn wat hun stemmers denken, in werkelijkheid denken ze vaak, hou je kop maar.

  Reactie door MAD — vrijdag 14 mei 2004 @ 8.27 uur

 18. Niet voor niets krijgt de SP site elk jaar de prijs als beste politieke site! En dat zal ook de volgende keer zo zijn dankzij ook dit weblog.

  Maar als men ook hier censuur toe gaat passen, dan onderscheidt men zich niet meer van de rest en dan weet ik het niet zo meer, of men nog in de prijzen gaat vallen…

  Reactie door ReneR — vrijdag 14 mei 2004 @ 22.45 uur

 19. @ReneR

  Censuur is er altijd. Maar je kunt het ook ‘systeembeheer’ noemen. Je wilt niet weten, hoeveel vuiligheid er soms gespuid wordt, als je mensen in staat stelt om vanuit de anonimiteit lelijke dingen te roepen.

  Dat is natuurlijk iets anders, dan uitspraken verwijderen, die je politiek gezien niet aanstaan, of niet uitkomen. Dat noem ik censuur. En dat heb ik hier nog niet gezien!

  Reactie door Evelien Snel — dinsdag 18 mei 2004 @ 1.16 uur

 20. Hoi Jan,

  Ik wilde dit nog even zeggen: Ik vind het knap dat je in je overvolle agenda nog tijd vindt voor je weblog. Het maakt de afstand tussen ‘burger’ en politiek enorm klein, althans, zo ervaar ik het.

  vr.gr. Sebastiaan

  Reactie door Sebastiaan — woensdag 19 mei 2004 @ 14.42 uur

 21. Krijgen we dan ook ergens een bakje waar we een enkel steekwoord kunnen deponeren? Er zijn nl. onderwerpen waar ik jou, Jan, best wel eens over zou willen horen.

  Verder moet ik zeggen dat ik je blog enorm waardeer.

  Reactie door Molly — donderdag 27 mei 2004 @ 16.06 uur

 22. @ Adam Curry (posting 2)…

  Ja hoor jongen, je bent geweldig……………….

  Reactie door IngeB — donderdag 29 juli 2004 @ 22.01 uur

 23. Great post! I’m looking forward for more. through others who went there: http://weblogs.digital.udk-berlin.de/tim/archives/002117.html , Soft voice over the net

  Reactie door Jason Freeman — woensdag 21 september 2005 @ 18.51 uur

 24. ga zo door jan ieder moet zn zegje kunnen doen dat is bij de bijv cda of pvda plotseling sinds een half jaar niet meer mogelijk geeft me te denken. sterkte harm

  Reactie door harm joling — vrijdag 24 februari 2006 @ 1.18 uur