Het wordt tijd…

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 04 juni 2004 :: 13.39 uur

50 Comments

50 reacties

 1. dat balkie op hoepeld

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 4 juni 2004 @ 13.55 uur

 2. zoals het klokje tikt…
  Het wordt tijd…

  Trackback door Jazper.nl — vrijdag 4 juni 2004 @ 14.02 uur

 3. dat we van deze man verlost worden…

  Reactie door sulis — vrijdag 4 juni 2004 @ 14.04 uur

 4. Balkende staat Marijnissen toe te spreken, kijk maar uit Heer Marijnissen het is vijf voor twaalf voor u!!

  Reactie door Els — vrijdag 4 juni 2004 @ 14.40 uur

 5. Volgens mij is het tegenwoordig verplicht zonnebanken bij het CDA….Balkenende…..Eurlings…. http://www.shiftzone.com/webparts/arme-camiel-eurlings.png

  Reactie door MAD — vrijdag 4 juni 2004 @ 14.52 uur

 6. Goede timing van de fotograag haha, inderdaad 5 voor 12 voor Bak Ellende.
  Hij staat ook op de foto als een ouderwets gereformeerde dominee, die zojuist de zondvloed over het volk heeft afgeroepen en denkt dat het God’s wil is.

  Reactie door Eric — vrijdag 4 juni 2004 @ 15.17 uur

 7. Het wordt tijd voor een nieuwe imago voor Balkie. Balkie putte hoop met de slogan “Betrouwbaar Balkenende”, maar die heeft door inflatie zijn waarde verloren. Wellicht zal Balkie het moeten doen met een nieuwe look en zal hij bij de kapper de bloempotmal maar thuis moeten laten en de nieuwe look aan de kapper moeten overlaten.
  Deze zelfverzekerd ogende boeren kinkel zat niet lang geleden met zwetende oksels, hartkloppingen en knikkende knieën naar de uitslagen van de verkiezingen te kijken. Met een paar zetels minder had je J.P. kunnen afvoeren, nu loopt hij rond in Den Haag alsof hij de Messias is waar heel Nederland op heeft zitten wachten.
  Duitsland heeft een charismatische “Schröder”, Frankrijk de karakterman “Chirac”, Engeland ook niet de minste, de welbespraakte en statige “Blair”, allemaal supervedettes in de wereldpolitiek. Italië niet te vergeten, heeft Mediamagnaat en Maffiabaas “Berlusconi”. Nederland komt heel stoer met “Jan Peterbink Balkenende”. Wat slaat Nederland een pleefiguur! Een tijdje geleden was hij op bezoek bij Chirac, het zag er werkelijk waar niet uit. Ik zag een Franse hautaine Aristocraat, luid sprekend met veel mimiek, gepaard met Franse Flair en daarnaast zag je een Nederlandse boeren knurft, een Luthers jongetje dat vroeger keurig zijn brood tussen de middag at en ‘s avonds met heel de familie zat te ganzenborden. Dit uit de kluiten gewassen jochie hebben de CDA-stemmers in een donkerblauw pak gehesen en de wereldpolitiek ingemieterd. Amerika kwam met “steenharde” bewijzen dat Irak massavernietigingswapens heeft. Twee louche Arabieren met zware stemmen aan het woord, die door een zaktelefoon (heel Irak wordt afgetapt door Amerika, dat waren deze twee even vergeten) heel kinderlijk aan elkaar aan het verklappen waren wat erin een paar duistere vrachtwagens zat. Met mooi in elkaar gezette luchtfoto’s ter illustratie met een paar pijlen en kruizen hier en daar gemarkeerd. Nog net geen letters bovenop de vrachtwagens met heel groot “ANTRAX” of “ZENUWGAS”.
  Dit vond Jan Peter waterdicht bewijs. Balkenende schreeuwde na het betoog van Collin Powell zo hard als hij kon, dat dit geleverde bewijs onomstotelijk en keihard is. Het is nu nog duidelijker dan ooit dat Irak inderdaad een Schurkenstaat is die VN-resolutie “1441″ volkomen aan zijn laars lapt.Wat een bewijs zeg! Wooooow! Dit moet wel echt zijn. Hoe kom je in Gods naam aan twee Arabieren die een gesprek voeren over massa vernietigingswapens? Onmogelijk gewoon, dit moet echt zijn!
  Die drie vrachtwagens idem dito, probeer dat maar eens na te spelen! Iedereen weet dat je niet zomaar wat vrachtwagens kunt fotograferen en wat kruizen op papier kunt zetten. Dat is onbegonnen werk, dit is het werk van een zeer betrouwbare inlichtingendienst, dat zoiets ook uit “principiële” en “Christen democratische” redenen nooit zou vervalsen. Wat trouwens ook technisch onhaalbaar is. Hier kan de AIVD nog wat van leren zeg. Wat een integriteit van die Amerikanen zeg!”
  Dat meneer Balkenende Amerika nagalmt, ja daar zit ik in principe niet zo mee. Had ook niks anders verwacht van die psalmenzingende slijmklodder. Wat mij wel zwaar irriteert, is het feit dat hij net deed alsof hij “echt” zwaar was overtuigd door argumentatie. Elke mongool weet dat een paar luchtfoto’s en een Arabische boevenstem geen “keihard” bewijs is, hooguit suggestief! En dan gaat die “Judas” reageren op deze klinkklare kolder, alsof Amerika de hemel voor hem opende, alsof de engelen uit de hemel neerdaalden en het bewijs persoonlijk geopenbaard hadden aan hem.
  Om tot slot nog terug te komen op onze Premier Jan Peter Balkenende: als Gristen dien jij je aan de geboden van de bijbel te houden. Gij zult niet liegen Jan! De laatste tijd heb je een beetje zitten “jokkenbrokken” Peter! Jij Evangelische deugniet! Jij Lutherse lellebel! Jij Gereformeerde huichelaar! Een beetje draaikonterig gedrag getoond J.P., maar maak je maar geen zorgen Balkenende. “Jezus Gristus” neemt toch alle zondes op zich, zoals het in jouw bijbel staat, dus Balkie je kunt het zo bont maken als die tronie “Bush”. Je moet alleen wel iets doen aan je kneuzige imago. Misschien wat cowboylaarzen, versleten Jeans en een stoere hoed? Nou nee sorry, het blijft er niet uit zien, die kop blijft namelijk!

  Reactie door Harry — vrijdag 4 juni 2004 @ 15.46 uur

 8. Beste Harry, denk je dat met het vertrek van JP er iets veranderd? En denk je nu werkelijk dat hij alleen verantwoordelijk is voor de toestand waar “Nederland” zich nu in bevind? Ik zet “Nederland” maar even tussen aanhalingstekens, want het is bij lange na niet meer hetzelfde “Nederland” dat ik ken vanuit mijn jeugd, toen er nog vrijwel geen geimporteerde uitvreters, criminelen en aso’s rondliepen die hele wijken en nu zelfs steden tot getto’s maken en zich niet gedragen als gasten, want dat waren ze tenslotte toch? Binnenkort schrijf ik “Nederland” niet eens meer met een hoofdletter!

  Reactie door Theo — vrijdag 4 juni 2004 @ 15.57 uur

 9. Dat wordt het zeker, maarrrrr………hadden jullie niet even die motie tegen Donner kunnen steunen? Dan was het nu vijf over twaalf geweest!!!

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 4 juni 2004 @ 15.58 uur

 10. @9 Theo

  Je bedoelt het Nederland van de jaren vijftig waar Balkenende ook in blijven steken is. Wat een prachtige tijd was dat zeg, waar bekrompenheid en wurgende sociale controle de boventoon voerden.
  Je zal allicht onze Nederlanders van allochtone afkomst bedoelen. Als zij geen respekt voor jouw hebben geef ik ze groot gelijk, waarom moet je respekt opbrengen voor iemand, die jouw de meeste denegrerende benamingen toekent.
  Die gasten waar jij toevallig over hebt, zijn ooit hier naar toe gehaald, omdat we ze nodig hadden om de economie op te bouwen.
  West-Europa is gewoon een aantrekkelijk gebied voor mensen uit de derde wereldlanden om een toekomst in op te bouwen, omdat het in hun land gewoon onmogelijk is om een menswaardig bestaan op te bouwen. Wat zou jij doen, als er honger in jouw land was, zou je dan je hongerdood afwachten of de biezen pakken naar een land waar het wel mogelijk is om niet van honger te vergaan.
  Wij, hier in het westen zijn verantwoordelijk voor hun ellende. De meest corrupte regimes zijn door ons aan de macht geholpen, om die mensen van hun grondstoffen en burgerrechten te ontdoen. Leiders, die het beste met hun volk hadden, werden door de CIA van hun zetel afgetrapt. Ons met geweld opgedrongen neo-liberale model zorgt ervoor, dat die mensen achter blijven in hun economische, sociale en wetenschappelijke ontwikkeling. Zonder de roof van hun grondstoffen, zou jij niet dat welvarende leventje hebben geleid in Nederland
  Nou kan je misschien wellicht stellen, dat het pech voor hun is, maar dan moet je er ook vooruit kunnen komen, dat je een nazi bent. Het is je goed recht om te stellen dat die bevolkingsgroepen storend zijn en je ze liever niet hier wil hebben, maar dan moet je als rechtschapen mens ook tegen het uitbuitende model van het westen zijn en die mensen niet moet hinderen als zij de ontwikkeling van hun gebieden voor ogen hebben.
  Probeer het eens bij strontfront( sorry, ik bedoelde stormfront, daar kan je veel geestgenoten vinden

  Reactie door Joop — vrijdag 4 juni 2004 @ 16.29 uur

 11. ….dat deze man er de bijbel nog eens op naslaat.

  Reactie door Joke Faas — vrijdag 4 juni 2004 @ 17.11 uur

 12. Leuk zo foto op je weblog Jan.
  Ik wist niet dat je ook al reklame voor Potter 3 maakte ;)

  5 voor 12 die man is toch tijdloos offe was ut hopeloos uit de tijd ?

  Reactie door marc — vrijdag 4 juni 2004 @ 17.19 uur

 13. Sorry.
  Er ging duidelijk iets fout.
  de bedoeling was 1x reageren.
  (of was dit een teken van instemming van boven?????)

  Reactie door Joke Faas — vrijdag 4 juni 2004 @ 17.20 uur

 14. Leuk zo foto op je weblog Jan.
  Ik wist niet dat je ook al reklame voor Potter 3 maakte ;)

  5 voor 12 die man is toch tijdloos offe was ut hopeloos uit de tijd ?

  Reactie door marc — vrijdag 4 juni 2004 @ 17.20 uur

 15. hmm Joke ik heb utzelfde probleem geloof ik :(

  Reactie door marc — vrijdag 4 juni 2004 @ 17.22 uur

 16. Voor een nieuwe bladzijde in het Harry Potter boek?

  Of tijd voor werken? :D

  Reactie door Indra — vrijdag 4 juni 2004 @ 17.31 uur

 17. @Marc.
  Jammer.
  Ik had liever zekerheid gehad over mijn antwoord.

  Reactie door Joke Faas — vrijdag 4 juni 2004 @ 17.33 uur

 18. Beste TheoNeo.

  ??????

  Reactie door MAD — vrijdag 4 juni 2004 @ 17.36 uur

 19. Ik pleit voor een breed maatschappelijk dispuut tussen Marxisten, Leninisten, Bolsjewisten, Mensjewisten, Maoisten, humanisten, anarchisten en anarcho-syndycalisten teneinde een gestaald kader te vormen tegen de neoliberale en christenfundamentalistische agressie.

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 4 juni 2004 @ 18.24 uur

 20. Als timmerman weet ik dat spijkers zich aan de kopse kant van een stuk hout, (balkeind) het makkelijkst laten inslaan.

  Reactie door j.meinardi — vrijdag 4 juni 2004 @ 18.29 uur

 21. @ C.Tylix: klinkt stoer.

  Zelf denk ik dat er meer macht te vormen valt door ‘gewoon links dat wel deugt’ in de club te halen.
  Omdat anders al snel het ‘ben je wel zuiver in de leer’ dreigt.

  (Herinnering van jaren zeventig)

  Reactie door Jeanne — vrijdag 4 juni 2004 @ 19.52 uur

 22. @Jan. Waarom is de motie tegen Donner niet gesteund door de SP ????????

  Reactie door Rode Peper — vrijdag 4 juni 2004 @ 20.06 uur

 23. Waarom zou Balkenende mensen serieus nemen, die het altijd over Balkie, Bakellende hebben, en nog meer van dat soort briljante woordspelingen gebruiken. Noem hem gewoon bij zijn naam, misschien wil hij dan een keertje luisteren. Als iemand de woordgrap het groeit op het land en bevindt zich 7/8 onderwater (Jan IJsbergslarijnissen) maakt, dan is de wereld meteen te klein. Wel een goede foto overigens.

  Reactie door BJ — vrijdag 4 juni 2004 @ 20.21 uur

 24. BJ, rectificatie #2
  meneer Balkenende wil u ophoepelen, zou die nu luisteren.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 4 juni 2004 @ 20.46 uur

 25. (rode peper ) 26 ,natuurlijkl steund de s.p. die motie niet !want wij laten het gebeuren dat zieke mensen aan hun lot over gelaten worden .en iedere keer springen de verandwoordelijke doktors de dans. en donner kan niet iedere ambtenaar in de gaten houden ,het gaat om het beleid , en daar is het c.d.a. v./v.d. d.66, en de grootste leugenaars partij .p.v.d.a verandwoordelijk voor .niet een minister .

  Reactie door henk — vrijdag 4 juni 2004 @ 21.11 uur

 26. @ henk: helaas kan ik geen touw vastknopen aan wat je probeert te zeggen/commenten.

  Reactie door Jeanne — vrijdag 4 juni 2004 @ 22.03 uur

 27. SP 2 zetels in het Europese Parlement! En geen D66 meer! Whoohoo!

  http://www.planet.nl/planet/show/id62967/contentid479300/sc=ae4f63

  Reactie door Daniël O. — vrijdag 4 juni 2004 @ 22.22 uur

 28. @ Daniël O. – leuk, ja.

  Maar laat ik nou denken dat we proberen hier inhoudelijk met mekaar in gesprek te gaan? Of vergis ik me? 8)

  Reactie door Jeanne — vrijdag 4 juni 2004 @ 22.30 uur

 29. @ Jeanne: een inhoudelijk gesprek lijkt me enig, al hoop ik niet dat het gaat over een foto van J.P. Balkenende. ;)

  Reactie door Daniël O. — vrijdag 4 juni 2004 @ 22.39 uur

 30. Jeanne,#30
  zou dat komen door de frikandellen van belgisch vlees.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 4 juni 2004 @ 22.40 uur

 31. het antwoord van jan op mijn vraag over Donner..

  @Lambert Ik gaf vanmiddag ‘n lezing voor economiestudenten in Groningen en was daarom niet bij het debat. Maar om antwoord te geven op je vraag: Wij vonden het verweer van Donner zodanig overtuigend dat ie wat ons betreft kon aanblijven.
  Voor nadere info verwijs ik je naar Jan de Wit die het debat voor ons ‘gedaan’ heeft (jdewit@sp.nl)

  Commentaar door Jan Marijnissen — 4 Juni 2004 @ 0.54 uur

  Reactie door lambert — zaterdag 5 juni 2004 @ 0.20 uur

 32. Al een paar postings lang vragen veel mensen waarom de sp de motie van wantrouwen tegen Donner niet steunde. Als antwoord gaf Marijnissen het email-adres door van Jan de Wit. Die overigens op dit moment geen discussie stelling heeft. Persoonlijk vond ik dit een raar antwoord. Misschien zelfs een beetje laf.

  Donner is verantwoordelijk voor zijn keten. En als de keten goed had gewerkt had de verkrachting van een jong chinees meisje voorkomen kunnen worden. Dit terwijl Donner juist had beloofd de tbs goed te zullen bekijken. Na de vorige affaire (Donner slachtofferde immers twee gevangenisdirecteuren voor het uitoefenen van terechte kritiek op zijn slechte gevangenisbeleid) lijkt een beetje wantrouwen me legitiem.

  je kunt ook zeggen dat de weblog niet bedoeld is om discussies te voeren over actuele onderwerpen. Maar dan is zo’n weblog voor mij ook overbodig. Gelul of zit hier iets in?

  Reactie door PsiesDrom — zaterdag 5 juni 2004 @ 2.30 uur

 33. Als ik het goed begrepen heb, heeft de SP de motie niet gesteund omdat de ‘dictum’ van de LPF niet goed was. (Dictum = de uitleg, als het ware de definitie van de motie.) De SP heeft zware kritiek op de uitvoering, maar niet op het beleid dat eveneens in de motie wordt verworpen.

  De motie hield niet alleen een veroordeling in van de laksheid van Donner, maar ook een pleidooi tegen het uitgestippelde beleid en voor chemische castratie van zedendelinquenten. Dan vind ik het logisch dat de SP er niet voor stemt. Chemische castratie gaat er van uit dat verkrachters een sexuele stoornis hebben, maar het gaat meestal om een stoornis die is gericht op macht. Chemische castratie weerhoudt hen niet van het aanvallen van vrouwen of kinderen en wordt door de deskundologen ook niet gezien als functioneel.

  Dat de PvdA de motie wel steunde, heeft meer te maken met politieke haat en nijd richting CDA, dan met de inhoud. Het is niet toevallig dat verder de hele Kamer hem afwees.

  Reactie door Jan Vincent — zaterdag 5 juni 2004 @ 2.41 uur

 34. @jan vincent, je kunt ook delen van de motie steunen en anders maak je toch je eigen motie…

  Reactie door PsiesDrom — zaterdag 5 juni 2004 @ 11.26 uur

 35. Vindt wel goed dat de SP er niet aan mee doet. Had eigenlijk ook niets anders verwacht, daarmee laten ze ook zien dat ze zich niet laten leiden door gemakkelijke onderbuik gevoelens. Marijnissen ziet het kabinet graag klappen…maar denk niet op deze manier..

  tenminste denk dat die gedachten er achter zitten. Gewoon echte eerlijke politiek.

  Reactie door MAD — zaterdag 5 juni 2004 @ 12.18 uur

 36. @mad, het kabinet klapt niet als er maar één minister valt. Het punt is dat er een verkrachting heeft plaatsgevonden die Donner had kunnen voorkomen als hij werk had gemaakt van het herzien van het tbs beleid. Hij had dan ook moeten aftreden uit solidariteit met Wei Wei en haar familie. En omdat Donner dit niet uit zichzelf deed, had de sp een handje moeten helpen.

  Ik gok dat jurist Jan de Wit werd overvallen door de motie, er geen raad mee wist en de veilige weg koos.

  Reactie door PsiesDrom — zaterdag 5 juni 2004 @ 13.52 uur

 37. He wat is dit nu……..?
  Geen NMEMO dus kan ik concluderen dat hij een CDA-er was?
  Voor de rest van de items wordt je overspoeld met NMEMO verhalen.
  Had altijd al bij de recherche willen werken.

  Reactie door anita — zaterdag 5 juni 2004 @ 14.15 uur

 38. anita : is een butt beroep.

  psiesdrom :
  Denk dat een kabinet wel kan vallen om zoiets..loyaliteit onderling ofzo. Nee Donner kan je niet daar aan schuldig maken, dat is niet fair. Vergeet ook 1 ding niet, Donner is niet de eerste de beste op zijn vakgebied, als er 1 bloedserieus is, is hij het wel. Beetje onterect wat men zijn schoenen wil in schuiven. Maarja…dat vindt ik dan:)

  Reactie door MAD — zaterdag 5 juni 2004 @ 14.35 uur

 39. Wat een frutsratie hier, iedereen schopt maat tegen dingen aan zonder zelf met oplossingen to komen, als dit ‘t beeld van de SP is dan is dat triest. Jammer zo’n sympathieke man als Jan bij zo’n ‘gefrustreerde-alles is fout-stem tegen’ partij zit…

  Reactie door Reinder — zaterdag 5 juni 2004 @ 16.34 uur

 40. @reinder, surf dan vlug terug naar je alles-is-goed-wij-zijn-overal-voor-partij…

  Reactie door PsiesDrom — zaterdag 5 juni 2004 @ 17.16 uur

 41. Ach, arme Reinder.

  Is het een idee om eens te kijken op http://www.sp.nl en nu in het bijzonder europa.sp.nl? Kijk daar eens of je iets van waardevolle standpunten terugvindt. Echte alternatieven, dacht ik zo…

  Reactie door Daan — zaterdag 5 juni 2004 @ 20.42 uur

 42. Ik ben wel op de hoogte, krijg ook elke week poster in m’n mail. Maar de alternatieven zijn grotendeels niet reëel, en vooral gebaseerd op wat mensen willen horen. Het meeste is idd erg goed te verkopen aan iemand die niet all te veel verstand van zaken heeft. Ik snap wel dat ik op jullie pikkies trap als ik mat zo’n stukje kom, maar vergeet niet dat het jullie eigen stijl is.

  Reactie door Reinder — zondag 6 juni 2004 @ 11.25 uur

 43. @PsiesDroom, wat Donner betreft, misschien dat Jan Marijnissen zelf een antwoord geeft. Ik heb alvast een linkje:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/001803.html

  Reactie door Favos — zondag 6 juni 2004 @ 19.22 uur

 44. ..en Lubbers is ook hier voor verantwoordelijk:

  http://www.plein.nl/nieuws/index.php?nidANP-250504-138-anp&type=BUI&art=1&all=1

  Reactie door Favos — zondag 6 juni 2004 @ 19.26 uur

 45. http://www.gebladerte.nl/10885f56.htm

  Reactie door Favos — zondag 6 juni 2004 @ 19.27 uur

 46. Omdat de link het niet doet hier een korte beschrijving:
  : Ellen de Waard
  Half miljoen vrouwen in Europa als slaaf verhandeld

  De slavernij is niet uitgebannen in Nederland en de rest van Europa. Integendeel, op ongekend grote schaal worden mensen als dingen verkocht, doorverkocht, misbruikt en uitgebuit. Gebruik maken daarvan vooral de seksindustrie, de landbouw, de textielindustrie en de huishoudelijke sector. Maar in plaats van slavernij spreken beleidsmakers liever heel postmodern van mensenhandel.

  1. “Mensenhandel. Eerste rapportage van de Nationaal Rapporteur”, Bureau NRM. 2002.
  2. “Nigeriaanse meisjes verhandeld en gecriminaliseerd”, Ellen de Waard. In: Fabel Archief.
  3. “Vrouwenhandel: multinational zonder naam”, Ellen de Waard. In: Fabel Archief.
  4. “Repressief asielbeleid stimuleert vrouwenhandel”, Ellen de Waard. In: Fabel Archief.
  5. “De Grave onderkent wangedrag militairen”, Ewoud Nysingh en Hella Rottenberg. In: De Volkskrant, 2.10.1998.
  6. “Nederlanders waarschijnlijk betrokken bij seksschandaal Oost-Afrika”. In: Trouw, 25.8.2001.
  7. “VN-politie ontslaat 12 man na vrouwensmokkel Bosnië”, Tijn Sadee. In: De Volkskrant, 9.2.2002. En: “VN schuldig aan vrouwenhandel”. In: De Telegraaf, 27.11.2002.

  Reactie door Favos — zondag 6 juni 2004 @ 19.36 uur

 47. ……voor de revolutie.

  Reactie door ReneR — zondag 6 juni 2004 @ 21.04 uur

 48. @ Favos: volgens de VN worden er tegenwoordig meer mensen als slaaf gehouden (en verkocht) dan in de ‘glorietijden’ van de transatlantische slavenhandel twee eeuwen terug. Dat betekent dat er anno 2004 meer dan 10 miljoen slaven leven, waarvan een ontzettend groot deel kinderen… :(

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 juni 2004 @ 23.41 uur

 49. @ BJ #25

  Hahahahaha Jan Ijsbergslarijnissen hahahahaha
  De wereld is helemaal niet te klein. Ik vind hem leuk
  hahahahaha
  Bring it on!

  Reactie door Jan Breur — woensdag 9 juni 2004 @ 13.17 uur

 50. Haha…..Wat is die minister-president van ons land toch een sukkeltje…..Dhr. Kok had meer uitstraling, als een wijze man, daar kan Balkenende wel een voorbeeld aan nemen

  Reactie door Oli4 — woensdag 21 december 2005 @ 18.12 uur