Topdag

Vandaag was het overal in het land campagnedag voor de afdelingen. Stand in de stad, folderen, affiches plakken…en bovenal mensen overtuigen dat er ‘n waakhond naar Brussel moet.

Maar waarom?

Vanmiddag bij de stand in Oss

Om aan te klagen dat Brussel zich te veel met zaken bemoeit die beter aan de landen zelf over gelaten kunnen worden. Van ons mogen glazenwaasers gewoon op hun trap blijven staan.

Om aan te klagen dat Brussel landen steeds minder ruimte laat voor ‘n sociaal beleid, goede zorg, goed onderwijs en openbaar vervoer. Brussel hoeft niet voor ons uit te maken hoe wij onze begroting inrichten.

Om duidelijk te maken dat wij geen behoefte hebben aan ‘n nieuw Europees leger. Voor de SP staat vast: Legers willen vroeg of laat uit de kazerne. Aan nieuwe oorlogen hebben wij geen behoefte.

Om duidelijk te maken dat het ons helemaal niet bevalt dat de multinationals (verenigd in de European Round Table) achter de schermen aan de touwtjes trekken. Europa is vooral een neoliberaal project dat uitvoert wat de multi’s vragen.

Om te ageren tegen de bureaucratie, de fraude en de corruptie. Het is ‘n schande dat – hoewel iedereen weet dat het (nog steeds) fout zit – er nog steeds zo weinig tegen gedaan wordt.

Om te eisen dat men stopt met voor ons beslissen waar wij marktwerking toelaten en waar niet. Omdat Brussel het wilde, hebben wij onze stroom, gas, taxi’s, bussen en treinen moeten afgeven aan mensen die er winst mee willen maken. We wijn er alleen maar slechter van geworden.

Samenwerking in Europa moet! Nooit meer oorlog op dit continent.
Het is de moeite waard je daarvoor in te zetten. Daarom moet er altijd gewerkt worden aan onderling vertrouwen en samenwerking tot wederzijds voordeel.
Grensoverschrijdende problemen als milieu, criminaliteit en terrorisme moeten samen worden aangepakt.
De pretenties van Europa zijn te groot, en de daden te klein of juist fout.
Europa zou de burgers moeten dienen en niet moeten proberen overal de baas over te spelen en heel Europa gelijk te schakelen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 05 juni 2004 :: 20.30 uur

44 Comments

44 reacties

 1. Ik wil geen beleid van Brussel, samenwerking is prima. Maar ik wil dat de personen die hier in nederland gekozen worden door het volk, bepalen wat er hier in nederland gebeurd. Ik heb nooit voor 1 EU gestemt. Politici die hebben mijn land onder me hol door verkocht. Ik heb daar niet omgevraagt.

  En gaat dit gewoon op dezelfde manier door, dan hoeven we alleen nog te wachten op een nationalistische leider, die net als Fortuyn (alleen dan extremer) het nationalistisch gevoel aanwakkerd…ja ook ik zal dan waarschijnlijk volgen. Heb een volledige afkeer dat zij uitmaken wat wij moeten doen. Nederland is Nederland en wij bepalen zelf wat er hier gebeurd, niet goedschikts dan zal het vast een keer kwaadschiks gaan.

  Reactie door MAD — zaterdag 5 juni 2004 @ 22.09 uur

 2. Ik ga er van uit dat over natuur en milieu in Europa veel wordt beslist wat voor Nederland van belang is.

  Ik denk dat GroenLinks daarin een betere sturende partij is.

  Ik stem dus GroenLinks.

  En verder vind ik de SP helemaal ok en iedereen verder moet vooral SP stemmen.

  Reactie door Jeanne — zaterdag 5 juni 2004 @ 22.26 uur

 3. Klinkt heel leuk, topdag. Maar wat er in Den Haag is gebeurt is je vast niet ontgaan. Het is ee trieste dag, 200 linkse activisten opgepakt. De blauwe nazi’s stonden te wachten to ze er op in konden meppen, en dat hebben ze gedaan. Ik hoorde al diverse berichten over botbreuken, vooral neuzen. Hoe kan je dit nou een topdag noemen! Een zwarte dag voor de democratie!

  Reactie door peronista — zaterdag 5 juni 2004 @ 22.48 uur

 4. Europa betekent euthanasie voor nederland als staat.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.02 uur

 5. Ja extreemlinks en extreemrechts hadden een meeting:) EN dan vraag ik me echt waar af…waarom verkopen we wel Nederland aan Europa en laten we een stelletje extreemrechtste Nazi varkens gewoon hun gang gaan. Terwijl iedereen weet dat het fout is ?

  Democratie ? Nee, mensen laten stemmen of ze bij EU willen dat is democratie, maar Nazi varkens gewoon hun gang laten gaan heeft niets meer met democratie te maken. Dat is gewoon dom. Maarja….wie ben ik…een persoontje met een mening en daar stopt het waarschijnlijk ook. En Europa gaat gewoon door.

  Reactie door MAD — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.15 uur

 6. @MAD, Dit mag volgens jou??

  * De politie heeft in Den Haag honderden linkse antifascistische betogers gearresteerd. Die wilden extreemrechtse demonstranten van de Nederlandse Volks Unie te lijf gaan.

  Mijn mening iedereen moet met ze handen van elkaar afblijven hoe dan ook. (of is dit weer een oneliner)

  Reactie door Els — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.22 uur

 7. Ronald Reagan overleden
  LOS ANGELES – Ronald Reagan, de vrolijke kruisvaarder die zijn presidentschap wijdde aan het winnen van de Koude Oorlog, is zaterdag overleden na een landurige geestelijk wegglijden tengevolge van de ziekte van Alzheimer. Een vriend van de familie heeft dat bekendgemaakt. Reagan is 93 geworden.

  Reactie door Anja — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.30 uur

 8. Els
  Nazi aanhangers zijn slecht en verwerpelijk en ja daar mag je geweld tegen gebruiken, zelfs een WOII veteraan zou dat snappen. Ik snap niet hoe mensen Nazisme kunnen verdedigen, dat is hetzelfde vindt ik als zeggen ‘jammer ze is verkracht, moest ze maar geen kort rokje dragen’ Dom dus. Snap ook in de verste verte niet dat wij dit soort mensen beschermen uit naam van de democratie, nou dat is het ook gerechtvaardig om dit soort mensen te ruimen uit naam van de democratie. Het zijn namelijk Nazi’s, weetje nog, miljoenen mensen vermoord, dus fout.

  Moslim extremisten worden aan alle kanten genaait, en een stel nazi’s mogen een demonstratie lopen omdat dat democratie is. Get real.

  Reactie door MAD — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.31 uur

 9. @MAD,Moet je daarom maar gaan matten??

  Reactie door Anja — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.32 uur

 10. @MAD,Hier in Nederland mag alles,daarom kan dit allemaal gebeuren.

  Reactie door Els — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.37 uur

 11. Anja
  Ben een keer betrokken geweest bij zoiets. En kan je vertellen dat het erg leuk is om een Nazi alle hoeken te laten zien en hem vervolgens als een laffe kakkerlak met zijn hakenkruizen te zien kruipen. Maar ik wil niet de topic kapot kletsen over Nazis. Overigens maak ik me wel zorgen over het Nazisme in Europa, de griezels zijn ook bezig met zich te verenigen. En we hebben landen in de EU die nog neigen naar die kant.

  Reactie door MAD — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.41 uur

 12. @MAD,Maar met mensen zo als jij worden we ook niet wijzer.

  Reactie door Els — zaterdag 5 juni 2004 @ 23.51 uur

 13. Linkse demonstratie uiteengeslagen..Ik ben bang dat dit het straatbeeld gaat worden..Rechts is weer aan de macht, en dat zullen we weten ook….

  Reactie door lambert — zondag 6 juni 2004 @ 0.02 uur

 14. @ MAD: ik maak me ook zorgen over het feit dat het nationaal-socialisme weer vorm begint te krijgen, en dan heb ik het niet eens zo zeer over de NVU. Volgens mij is er niemand in Mederland die die organisatie serieus neemt, aangezien de NVU bestaat uit de meest achterlijke lieden uit het land. De sukkels van de NVU denken nota bene dat het nationalistisch is om een ideologie aan te hangen die de Nederlandse staat wilde opheffen. Lachwekkend gewoon, dat die gasten dan ok nog de domme arrogantie hebben om met de Nederlandse vlag te zwaaien.

  Maargoed, vergeet niet dat we in Nederland de vrijheid van demonstratie en vereniging kennen, en dit moet ook kunnen gelden voor organisaties die andere standpunten delen dan wij. Maargoed, er zijn natuurlijk grenzen, maar die zijn al wettelijk vastgelegd.

  Ik maak me echter meer zorgen over de opkomst van de nationaal-socialistische AEL. Deze organisatie heeft praktisch een groter potentieel aan aanhangers dan de NVU, en bovendien is de AEL veel beter georganiseerd en kenmerken ze zich door slimme demagogie. Een van de belangrijkste standpunten die het nationaal-socialistische karakter van de AEL aangeeft, is deze:

  “Eenheid: het aanmoedigen van economische en politieke integratie in de Arabische wereld binnen een sociaal bewust kader. Dit zou op de lange termijn moeten leiden tot het vestigen van een federale Arabische staat op alle Arabische bodem. Die staat is het uiteindelijke doel van de nationale strijd van het Arabische volk.”

  Woorden als Eenheid, Arabische Wereld, Arabische Staat, Nationale Strijd, Arabisch Volk. Tsja, verander het woord “Arabisch” voor de grap eens voor “Germaans”… :(

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 juni 2004 @ 1.12 uur

 15. Kleine correctie: “Mederland” = Nederland ;)

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 juni 2004 @ 1.17 uur

 16. @Marijnissen, zou het niet een idee zijn om een parlementaire enquete te houden over het falen van de liberalisering van Nederland? Op die manier leren misschien meer mensen zien dat hetzelfde systeem voor Europa niet zo’n best idee is. De vrije markt blijkt voor consumenten nauwelijks voordeel te hebben. Bedrijven maken immers liever prijsafspraken dan elkaar en zichzelf kapot te concurreren.

  En waarom worden liberalen niet weer bestreden met hun eigen wapens? Zo hoorde ik laatst de zoveelste liberaal roepen dat de loonkosten omlaag moeten omdat anders bedrijven wegtrekken. Maar in Amerika (het liberale utopia) bijvoorbeeld zijn de loonkosten lager. Het wettelijk minimuloon is er iets meer dan vijf dollar, ongeveer vijf gulden lager dan in Nederland. Desondanks vertrekken er uit Amerika complete industrieën naar bijvoorbeeld Maleisië. Dus zelfs de Amerikanen kunnen hun eigen industrie niet vasthouden…

  Reactie door PsiesDrom — zondag 6 juni 2004 @ 2.17 uur

 17. Nazi is een afkorting van nationaal-SOCIALISME. Echte nazi’s zijn voor het nationaliseren van het grootkapitaal. Kunnen we van de SP niet (meer) zeggen. Ja sorry, wat is er tegen een demonstratie tegen het Bush-imperialisme? Ik ben zelf geen nazi maar het internationaal kapitaal-fascisme van de broeders Bush, Reagan, Kerry enzo van de Skull & Bones – vrijmetselaarstempel is een stuk angstaanjagender dan een paar demon-strerende NVU-ers.

  Reactie door Rianne — zondag 6 juni 2004 @ 7.07 uur

 18. PsiesDrom

  werkgevers willen werknemers zoveel mogelijk laten doen voor zo min mogelijk geld en wij werknemers willen zo min mogelijk doen voor zoveel mogelijk geld. Dat is de realiteit.

  Die 2 rijmen niet met elkaar en dat zal het nooit doen. Daarom zal tot in de eeuwigheid het een conflict blijven van ‘should i stay or should i go’. Een baas zegt wel dat het hem boeit wat wij werknemers vinden, maar in het echt verneukt die je in 5 seconden als zijn belangen in gevaar komen. Dus de beste remedie is altijd, verneuk je werkgever ook als je de kans krijgt.

  Reactie door MAD — zondag 6 juni 2004 @ 7.38 uur

 19. Rianne,

  In Nederland en Europa zie je steeds het denken in trends. Moslim extremisten worden overal aangepakt, waarom extreemrechts niet ? Ieder normaal denkend mens is het er overeens, Hitler, Nazisme is weerzinwekkend. Ieder normaal denkend mens vindt dat het aanzetten tot geweld heel erg is, vooral als een imam het doet. Vreemd, want als je beetje nadenkt weet je ook waar NVU voor staat. Geweld, dood en vervolging.

  Een imam of moslim wordt hier zowat vast gespijkerd aan het kruis als hij tegen homo’s is, maar extreemrechts zegt niet veel anders. Kijk dat zijn nu dingen die stinken. Dat is krom regeringsgedrag.

  Het is net als of, het okay is om een pleuris Nazi te zijn. Haal dat ook uit jouw woorden, ach wat boeien mij die NVU boys nu. En zo denken veel Nederlanders, maar zet er nu eens een zooi moslims neer met allerlei extremistische tekens e.d. ow god dan is dit land te klein….klopt niet.

  Reactie door MAD — zondag 6 juni 2004 @ 7.54 uur

 20. Els
  @MAD,Maar met mensen zo als jij worden we ook niet wijzer.

  Mad heb meer bij gedragen dan jij ooit waar kan maken,
  jij lokt alleen maar uit en draagt niets wezenlijks bij.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 6 juni 2004 @ 10.44 uur

 21. @folkert de lepper,als iedereen zijn handjes gaat gebruiken,dan draag je wat bij??.folkert laat die van jouwe dan ook maar gauw wapperen,dan zijn de zwakkere in de samenlevening weer veilig op straat.(geen oneliner)

  Reactie door Els — zondag 6 juni 2004 @ 11.32 uur

 22. els,
  je bevestigt mijn gelijk alleen maar kretologie.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 6 juni 2004 @ 12.22 uur

 23. @folkert de lepper,

  wat jij aandraagt is zeker geen kretologie??

  Reactie door Els — zondag 6 juni 2004 @ 12.37 uur

 24. Wat een agressie allemaal.
  De fout die snel hersteld moet worden is dat Donner de wet moet aanpassen.

  Extreem= verboden.
  Daar schiet de Nederlandse samenleving niets mee op.
  (doodknuffelen ook niet).trouwens
  Maar een demonstratie toe laten van extremen(links of rechts)
  is vragen om chaos.
  En als je daar dan aan mee milt doen ,weet je van te voren dat je klappen kan krijgen(net de voetbalholigans)

  Reactie door anita — zondag 6 juni 2004 @ 12.43 uur

 25. klopt Anita, extreem moet je inderdaad verbieden. Extreemlinks bestaat omdat er een extreemrechts is. De een verbieden en je heft de ander ook op. Maar inderdaad daar moet Donner eens werk van maken, hoe dat precies moet dat moet de 2dekamer maar uitdenken, zitten ze voor.

  Reactie door MAD — zondag 6 juni 2004 @ 12.50 uur

 26. Beste Heer Marijnissen,

  Vind u het nu echt nodig om via het forum van Meniere en/of Tinnitus patienten aktie voor uw partij te houden
  Volgens mij is dat niet de juiste weg.

  Met vriendelijke groeten,

  Joop ( helaas voor u maar ik ben een CDA-er )

  Reactie door Joop Eekelaar — zondag 6 juni 2004 @ 13.10 uur

 27. Joop Eekelaar,
  U CDA vergeet zijn patienten.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 6 juni 2004 @ 14.01 uur

 28. Over deze ziektes heeft meneer Eekelaar het, zodat u weet waat het over gaat. Email adres is Belgisch.

  http://www.nvvs.nl/tinnitus/index2.htm
  http://www.kno.nl/voorlichting/meniere.php

  Reactie door folkert de lepper — zondag 6 juni 2004 @ 14.25 uur

 29. Leuk voor je Joop dat je een CDA’er bent, me vader en moeder waren ook diehard CDA stemmers…godzijdank heb ik ze kunnen omkletsen SP te stemmen. Zelfs me ouwe zegt nu…Nederland moet flink socialistisch stemmen en het cda gaat maar eens in de strafbank zitten pijnzen waar ze hun sociaale gezicht zijn kwijtgeraakt.

  Reactie door MAD — zondag 6 juni 2004 @ 14.41 uur

 30. 15 Daniël O schreef
  “Ik maak me echter meer zorgen over de opkomst van de nationaal-socialistische AEL. Deze organisatie heeft praktisch een groter potentieel aan aanhangers dan de NVU, en bovendien is de AEL veel beter georganiseerd en kenmerken ze zich door slimme demagogie. Een van de belangrijkste standpunten die het nationaal-socialistische karakter van de AEL aangeeft, is deze:

  “Eenheid: het aanmoedigen van economische en politieke integratie in de Arabische wereld binnen een sociaal bewust kader. Dit zou op de lange termijn moeten leiden tot het vestigen van een federale Arabische staat op alle Arabische bodem. Die staat is het uiteindelijke doel van de nationale strijd van het Arabische volk.”

  Daniël maakt zich grote zorgen als een clubje als het AEL heil ziet in nationalistische bewustzijnssoording van eigen taal, cultuur en het streven naar het weer baas worden land in hun land, waar zij de touwtjes in handen hebben en niet speelbal blijven van Westerse grootmachten.
  Maar Daniël ziet niet de spatiebalk in zijn ogen door de nationalistische zionistische pretentie van een eigen land voor een volk met dezelfde taal, cultuur en geloof wel te verdedigen, daarbij gaat hij zelfs een stapje verder dan de Arabische nationalisten. Terwijl de Arabische nationalisten menen deze waarden te verwezenlijken op hun eigen grondgebied, hebben de zionisten hun nationalistische droom verwezenlijkd op land, waarvan de oorspronkelijke bewoners uit dat gebied etnisch zijn gezuiverd, alleen bestond dat woord in die tijd niet. Daar gebruikten de zionisten het woord Havarra of transfer voor.
  Door de vinger steeds in de richting van Arabieren en moslims te pas en te onpas te wijzen en kritiek op de misdaden van de zionisten te verdoezelen en te ontlopen geeft Daniel maar weer eens blijk van zijn schijnheilige zionistische vooringenomenheid. En daarbij zijn voor hem feiten niet van belang, maar alleen het handhaven van etnocentrische mythes.
  Het bombarderen van Arabieren en moslims is een oude stelregel van de zionisten, omdat het gebied wat Israël en toekomstig groot-Israël gewoonweg met geweld en steun van de VS is afgepakt en nog afgepakt zal worden, als het land blijft bouwen, omdat de religieuze zionisten grote aantallen kinderen op de wereld zetten en vanuit de hele wereld Joden emigreren naar Israël zal uiteindelijk behoefte zijn aan uitbreiding van het huidige grondgebied, dat de Arabieren vrijwillig hun grondgebied af zullen staan zal ondenkbaar zijn. Daarom past het in de tactiek van de zionisten om deze bevolkingsgroepen te ontmenselijken en slecht af te schilderen in de westerse publieke opinie. Dit moet uiteindelijk leiden tot onverschillige reactie’s leiden als de zionisten misdaden tegen hun plegen.

  Reactie door Joop — zondag 6 juni 2004 @ 14.51 uur

 31. @ Joop: je blijft me echt verbazen. Feitelijk zit jij hier LETTERLIJK het nationaal-socialisme te verdedigen! Voor de duidelijkheid, deze opmerking van jou is identiek aan de filosofie van de nazi’s:

  “de nationalistische bewustzijnssoording van eigen taal, cultuur en het streven naar het weer baas worden in hun land, waar zij de touwtjes in handen hebben en niet speelbal blijven van Westerse grootmachten”

  Lijkt hier vandaan weggehaald te zijn: http://www.yale.edu/lawweb/avalon/imt/nsdappro.htm

  Ik vind het echt walgelijk dat mensen als jij die gedachten weer vorm geven. Ik neem je dan ook niet meer serieus, aangezien ik *extreem-rechts* simpelweg niet serieus kan nemen. Verder insinueer je er ook nog eens op los en praat je enkel in dogma’s; met dat soort mensen valt *uberhaubt* niet inhoudelijk te discussieren. Ik heb echt het gevoel dat wanneer ik met je discussieer, ik tegen de kat z’n viool aanpraat.

  Oh, en trouwens… ik dacht dat je niet meer op me zou reageren? :roll:

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 juni 2004 @ 16.06 uur

 32. @ Joop Eekela zegt:”Joop ( helaas voor u maar ik ben een CDA-er )”
  U als CDA-er laat zich liever adviseren door W. Aantjes / huidige voorzitter patiëntenklachtencommissie psychiatrisch ziekenhuis(een nevenfunctie.) ….
  @MAD 6:..
  EN dan vraag ik me echt waar af…waarom verkopen we wel Nederland aan Europa en laten we een stelletje extreemrechtste Nazi varkens gewoon hun gang gaan. Terwijl iedereen weet dat het fout is ?
  …in Europa werden eerst rechtse lidstaten toegelaten tot EU (Hitlers helpers zoals Kroatië) die eerder toegelaten is dan Servië die zich tegen hem verzette. De rest zoals Polen moet zich eerst bewijzen dat ze VS-loyaal zijn, kijk naar Irak.
  http://wvl.indymedia.org/news/2004/04/3234.php
  Nog een link over AEL:
  http://www.heemland.nl/hl28-AEL_bestaansrecht_in_Nederland.htm

  Reactie door Favos — zondag 6 juni 2004 @ 18.59 uur

 33. Daniël O(etlul)
  Wat ik hier aan het doen ben is niet met jou in discussie gaan, maar jouw op dogma’s gebaseerde bijdrages aan het weerleggen. Je hebt nooit mijn bijdrages weerlegt, maar jij probeert mij te verhinderen dat ik hier het ware gezicht van het zionisme en haar pleitbezorgers beschrijf.
  Stelregel 2 van zionisten:
  Stel kritiek op het zionisme gelijk aan antisemitisme. Dat is precies wat je aan het doen bent. Als kritiek op het zionisme gelijk is aan anti-semitisme, waarom komt de grootste kritiek van Joden zelf op het zionisme? Weet je nog: Noam Chomsky, Norman Finkelstein, Israël Shahak, de anti-zionistische ortodox-joodse Neturei Karta. Beantwoord eens deze vraag? want die ontwijk je telkens.
  Kan je naast walgen en kotsen, ook normaal praten. Jullie laatste zin is begrijpelijk. Zionisten nemen nooit iemand, die een kritisch geluid in hun richting plaatst serieus, omdat ze eenvoudigweg van hun gelijk overtuigd zijn ook al dient de waarheid zich zo groot als een koe op een meter afstand.
  De stelregels van het zionisme zijn ook te lezen op:
  http://www.dewaarheid.nu/wwwboard/antisemitisme.htm

  Reactie door Joop — zondag 6 juni 2004 @ 19.14 uur

 34. Dus zionisme staat in mijn ogen gelijk aan een religie, omdat haar volgers haar kritischloos opvolgen.

  Reactie door Joop — zondag 6 juni 2004 @ 19.17 uur

 35. @ Joop: ik stel nergens kritiek op Israel gelijk aan anti-semitisme. Dat zou immers een beetje vreemd zijn, want als je mijn posts een beetje doorleest, zul je zien dat ik juist veel kritiek heb op Israel en haar ‘oorlogspolitiek’. Dus geef eerst maar eens voorbeelden waar ik kritiek op Israel gelijkschakel aan antisemitisme, aub… :roll:

  Oh, en http://www.dewaarheid.nu , dat is toch die website die de genocide door Milosevic op duizenden moslims goedkeurde? Sorry, maar die website erken ik (mede daarom) niet als een betrouwbare bron. Ik ga verder ook niet meer in op je dogma’s, want zolang jij niet inziet dat ik de oorlogspolitiek van Israel verafschuw, vrees ik dat we langs elkaar heen blijven praten.

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 juni 2004 @ 19.24 uur

 36. Oh, enneh Jopie, dat je gaat schelden met woorden als “oetlul”, dat zie ik als een zwaktebod.

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 juni 2004 @ 19.26 uur

 37. Joop en Daniël,
  Ik hoop werkelijk dat jullie niet in het vervolg élk door Jan ingebracht item zulen gerbuiken om deze eindeloze (ant-)zionisme enz.-discussie te voieren. Dat gaat toch echt vervelend worden!

  Jan,
  Vandaag heb ik de Europa-demonstratie van de ALV van de jongerenorganisatie in Utrecht ROOD meegemaakt. Was leuk en opwekkend. Bob Fosko zong het waakhond-lied en Erik Meijer hield een stimulerend betoog. Als alle Eurocritici nu eens inzagen dat niet-stemmen niets oplost -integendeel: in de kaart speelt van partijen als PvdA, CDA en VVD- en het beter is op b.v. de SP te stemmen, kunnen er meer (dan één) waakhonden naar Brussel (en Straatsburg) worden gestuurd!

  Reactie door Olav Meijer — zondag 6 juni 2004 @ 19.36 uur

 38. Sorry voor de typfouten in de eerste alinea! (Ik was te gehaast).

  Reactie door Olav Meijer — zondag 6 juni 2004 @ 19.38 uur

 39. @ Olav: ik ben het uiteraard met eens, maar gezien mijn post @ 19.24 uur moge het toch duidelijk zijn dat ook ik geen zin heb in de voordurende ‘zionisme-discussies’. Maar als je het echt zo erg vind, moet je gewoon over de reacties heen lezen… ;)

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 juni 2004 @ 19.48 uur

 40. Commentaar VN en VS

  http://www.extra-media.nl/nummer01/index.html?stuk05.html

  Reactie door Favos — zondag 6 juni 2004 @ 19.48 uur

 41. Daniël ik heb nog een ding tegen jou te zeggen
  Mensen die denken andere mensen van hun land af te kunnen jagen omdat god hun dat land beloofd heeft, zijn niet helemaal lekker.

  Reactie door Joop — zondag 6 juni 2004 @ 23.56 uur

 42. Ik heb even een opmerking over de stemwijzer: Het is wel een mooi voorbeeld hoe ondemocratisch NL is (m.i.). Er wordt niet eens de moeite genomen om alle partijen die meedoen op te nemen, terwijl heel veel zwevende kiezers hun keuze bepalen aan de hand van de stemwijzer…

  Reactie door Saskia — dinsdag 8 juni 2004 @ 17.35 uur

 43. @saskia

  Klopt, helaas is de stemwijzer beperkt het is echter een van de weinige mogelijkheden om standpunten naast elkaar te zien, ik zou ook graag zien dat partijen zoals respect.nu hier ook in opgenomen zou zijn.

  Bij mij kwam de stemwijzer op d66 uit, en aangezien ik voornamelijk op basis van argumenten mijn stem uitbreng en niet omdat ik vanuit een bepaalde ideologische achtergrond kies is de stemwijzer een geweldig hulpmiddel. Ik ben voor veel meer democratie en inspraak van de individuele burger dus het zal wel d66 worden.

  Stephan
  _____________________________________________________
  Het tegenovergestelde van redelijkheid is overheid.

  Reactie door Stephan Wijering — dinsdag 8 juni 2004 @ 18.42 uur

 44. Naast me loopt ( live!) een hondje dat veelvuldig zijn tanden laat zien.

  Hij gromt als het het hem niet aanstaat

  Bovendien heeft hij een latent aanwezig groot libido!

  Mijn partij nu , stuurt dit hondje ( hintje) naar Brussel.
  Dat is , vind ik , heel hard nodig.
  Er zitten schapen en kippen in het Europese parlement, die respectievelijk (te ) rechts over het hek springen en dus slaapverwekkend zijn of te vroeg
  op stok gaan.

  Het wordt tijd dat onze hond daarin verandering gaat brengen.
  Niet dat ie gelijk gaat bijten -het is ten slotte maar een kleine hond-
  maar
  dreigen doet ie wel!
  Schapen en kippen schrikken daar van.
  Als het aan ons ligt en aan hopelijk vele kiezers groeit onze hond snel
  en
  zet ie er wel zijn tanden in.
  Onze hond heeft straks een stemgedrag dat sterk afwijkt van dat ven de
  andere parlementsdieren omdat ie keft en naarmate het vlees belangrijker
  wordt dan het been keft ie gewoon harder.
  Brussel zal er af en toe wakker van liggen en de kennel in Straatsburg wordt
  als het aan onze hond ligt zo gauw mogelijk gesloten.

  Je kunt tenslotte maar uit een voerbak tegelijk eten.

  Europa is leuk en moet dat dan ook blijven.
  Leuker hoeven we het niet te maken.
  Socialer wel!

  Als jij donderdag je hond(je) uitlaat, loop even langs het
  stembureau

  Reactie door piet — dinsdag 8 juni 2004 @ 22.29 uur