SBS 6 exit

In deze dagen van voetbal, voetbal en nog ‘ns voetbal proberen alle zenders iets mee te pikken van de hype.
Commercieel is het natuurlijk ook ‘n goudmijn (ivm de reclames).

We hebben nu N2, B&vD, én SBS6.

Naar de laatste zal ik niet meer kijken…

Gisteravond, na weer ‘n analyse van Louis-’ben ik nou zo slim of jij zo dom?’-van-Gaal…kwam de kijkersquiz.

De vraag:
Waar speelt Dennis Bergkamp?
a. PSV
b. Ajax
c. Arsenal
U kunt bellen of sms’en…en betalen.
U maakt dan kans op ‘n kaartje voor een wedstrijd van Oranje.

Zoveel dommigheid kan ‘n voetballiefhebber niet verdragen.

De komende weken kijk ik géén SBS6 ‘Oranje in Portugal’ meer.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 13 juni 2004 :: 9.05 uur

46 Comments

46 reacties

 1. Tja Jan; de commerciele zenders zijn een weergave van het gemiddelde niveau van de mensen in dit land. Dat vindt zijn weerslag helaas ook in het stemgedrag. Als veel mensen dagelijks worden gehersenspoelt met dezelfde lege slogans en het gescheld en geschreeuw in soaps als GTST, dan kan er weinig andere informatie meer in die hersenpannen door die baggerprogrammas.

  Gelukkig hebben we nog wel keus. Desnoods maar afstemmen op de BBC of een andere buitenlandse zender om mijn talenkennis weer op te vijzelen.

  Reactie door ReneR — zondag 13 juni 2004 @ 9.43 uur

 2. Ja daarom ben ik fan van de videotheek, huur me eigen altijd scheel tijdens dit soort dagen. Bekijk alle B films, zelfs de troep van jaren geleden. Als ik maar niet naar die zooi op televisie hoef te kijken. Overigens wel een goede film gezien, Franse, brotherhood of the wolf.

  Reactie door MAD — zondag 13 juni 2004 @ 10.33 uur

 3. jan’s voetbal viewing
  Jan Marijnissen : “De komende weken kijk ik g

  Trackback door Adam Curry's Weblog — zondag 13 juni 2004 @ 11.44 uur

 4. Het is juist erg slim, van SBS. Met zo’n makkelijke vraag denkt iedereen een kans te maken op de prijs. Met als gevolg dat half Nederland gaat bellen en smssen. Kassa voor SBS dus… Zelf heb ik er geen last van want, onder andere vanwege de enorme hoeveelheid tenenkrommende rommel die over je uitgespuugd wordt, heb ik m’n tv een tijd geleden de deur uit gedaan. Films kijk ik graag, als DVD op m’n laptop. Leve de videotheek. Geen onzinnige reclame tussendoor en je mag tenminste rustig de aftiteling bekijken.

  Reactie door GertJan — zondag 13 juni 2004 @ 11.49 uur

 5. Ach, dan kan je beter de TV uit het raam gooien want de commercieele staan bol van dat soort quizjes met zeer simpele vragen! Anders wordt er toch niks verdient!

  Reactie door Bartje — zondag 13 juni 2004 @ 12.37 uur

 6. Is dat iets nieuws… SBS6 die TV met zo’n laag niveau maakt?

  Reactie door Bart — zondag 13 juni 2004 @ 13.41 uur

 7. SBS heeft inderdaad een hoog labiel gehalte. Oude glorie als van Gaal en Kieft leggen 1-2 tjes uit met het niveau van een kind van zes. Oranje gekte is omgeslagen in landelijk domheid..

  Reactie door Piet — zondag 13 juni 2004 @ 13.54 uur

 8. Het worden voor mij denk sowieso t-v-loze weken (ik hoop op mooi weer zodat we de avonden buiten door kunnen brengen!), want het zal idd wel allemaal voetbal zijn en wij zijn een niet-voetbalminnend-gezin! Al dat Oranje wordt je behoorlijk door de strot geduwd, ik koop geen enkel produkt waar je allerlei oranje-onzin bij krijgt, maar dan blijkt zelfs op de pilsflesjes iets oranjes te staan (nou vind ik pils toch al niet lekker en gelukkig zijn er wel ‘gewone’ flessen wijn te koop!) SBS 6 kijk ik trouwens zelden!

  Reactie door Masja — zondag 13 juni 2004 @ 14.15 uur

 9. Ik kijk praktisch al 5 jaar niet meer naar SBS6. De zender is quasi-populair, wannabe-erotisch en normvervagend, naast het gegeven dat ze een ziekelijk soort materialisme prediken. Walgelijke zender.

  Reactie door Daniël O. — zondag 13 juni 2004 @ 14.53 uur

 10. De commercielen hebben alleen maar met kijkcijfers te maken,
  dus zenden ze alle rotzooi uit, als het maar verkoopt.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 13 juni 2004 @ 15.40 uur

 11. Gelukkig zijn er de plannen voor de media, om voetbal naar de commercielen te plaatsen. Want voetbal kan evengoed worden uitgezonden door de commercielen (alvolgens de adviezen van de laatste tijd).

  Kom ik toch even terug, op wat Jan Marijnissen aanhaalt, de kijkersvraag. Een omroep die een dergelijke vraag weet te verzinnen (en zelfs het antwoord hierop heeft)… ja daarbij is voetbal in goede handen (voor wie het niet doorheeft: sarcastisch bedoeld).

  Reactie door Eric — zondag 13 juni 2004 @ 16.06 uur

 12. 2,8 miljoen kijkers voor openingswedstrijd EK 2004

  De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal, tussen het gastland en Griekenland, heeft zaterdag ruim 2,8 miljoen kijkers getrokken. Griekenland verraste Portugal door met 2-1 te winnen.

  Niet

  Trackback door Mediafact — zondag 13 juni 2004 @ 17.48 uur

 13. Ik ben ook geen voorstander van SBS, echter hele volksstammen kijken hierna. Ik wordt dan ook een beetje flauw van de Uebermenschreacties hier op SBS6 onder het motto wat is ‘het volk’ toch dom.

  Reactie door Stephan Wijering — zondag 13 juni 2004 @ 18.17 uur

 14. stephan het volk is dom(gehouden) of denk jij dat het toeval is dat de verkiezingen en het voetbal samen vallen?

  Reactie door henk — zondag 13 juni 2004 @ 18.25 uur

 15. SBS-6 kan het beter bij darten houden. Weet als geen ander dat SBS group de ene idee jat naar de ander, het vervelende alleen voor hun is, dat het toch steeds maar niet slaagd.
  Wees blij dat ze niet in Politiek doen, anders hadden ze de SP ook gekopieërd!

  Reactie door ROLANDS.BLOGSPOT.COM — zondag 13 juni 2004 @ 18.47 uur

 16. @ Stephan Wijering: uebermenschreacties? Wat zie jij nou precies als een reactie van een ‘uebermensch’? En wat zie jij ueberhaubt als een ‘uebermensch’? En bedoel je indirect ook dat wij eigenlijk ‘uebermenschen’ zijn? (in dat geval bedankt voor je compliment)

  Maargoed, ik denk dat er niet echt veel zijn die het volk echt ‘dom’ vinden, de meesten zullen hoogtens vinden dat SBS6-kijkers ‘dom’ zijn. Dat is dus iets anders. Maar als ik merk bij de Europese verkiezingen maar 1/3de van de Nederlandse bevolking is gaan stemmen, en de andere 2/3de alleen stemmen uitbrengt op IJdels, dan vind ik (het gros van) die 2/3de inderdaad nogal ‘dom’.

  Het zou me overigens wat zijn zeg, dat die Boris-Jamai-Jim-Maud-massa het prototype van de ‘slimme’ mens zou zijn. In dat geval is de familie Tokkie echt het toppunt van intellectualiteit.

  Reactie door Daniël O. — zondag 13 juni 2004 @ 19.09 uur

 17. @Daniel

  Je bevestigt mijn gedachte met je reactie, je voelt je dus duidelijk superieur aan het ‘gewone’ volk waarbij jezelf het morele gelijk aan je zijde hebt dit blijft een enge en foute gedachte om de doodeenvoudige reden dat de SP ook wordt geacht op te komen voor de arbeider en de sociaal zwakkeren, juist de groep die voor een groot deel naar SBS 6 en Idols kijken en daar veel ontspanning aan ontleend.

  Misschien moet de politiek daar maar eens een voorbeeld aan nemen, hoe is het mogelijk dat dergelijke programma’s wel de interesse van het volk hebben en de politiek niet.

  Reactie door Stephan Wijering — zondag 13 juni 2004 @ 20.11 uur

 18. @Henk

  Samenszweringstheorietje?

  Verkiezingen waren afgelopen donderdag en gisteren is de EK pas begonnen. Maar heb vertrouwen de volgende EU verkiezingen is over 5 jaar terwijl de EK over 4 jaar is.

  Reactie door Stephan Wijering — zondag 13 juni 2004 @ 20.13 uur

 19. Brood,spelen en commerciele zenders met pulp, voor de rest intereseert het en groot deel van de bevolking niet.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 13 juni 2004 @ 20.31 uur

 20. Het spijt me zeer Jan, maar deze opmerking is bijzonder triest. Je was wel te gast bij het Formule 1 programma van de Nederlandse campingzender. Met om de 3 minuten de prijsvraag van het niveau kinderspeelplaats.

  Heb jij daar toen wat van gezegd?

  Reactie door Marjanne — zondag 13 juni 2004 @ 20.38 uur

 21. @mad,
  ff off-topic:
  brotherhood of the wolf is inderdaad een hele mooie film.

  Reactie door martin — zondag 13 juni 2004 @ 21.19 uur

 22. @ Stephan Wijering: erg leuk dat je zo snel met een oordeel over mij kan komen. Dat vind ik oprecht erg knap. Echter wel jammer dat je niet inhoudelijk ingaat op mijn reactie, wat weer wat over jou zegt.

  Wat betreft inhoudelijk, eerst noem je mij en anderen een “uebermensch”, en nu zeg je dat ik (en anderen) denk dat ik “het gelijk aan m’n zijde heb”. Als je de filosofie van Nietzsche wat beter kende, wist je dat de ‘uebermensch’ een mens is die zich nadrukkelijk *niet* laat leiden door datgene wat wij ‘moraal’ noemen. Je spreekt je dus zelf tegen.

  Maargoed, als ik jou moet geloven, dan is de politiek beter af wanneer we een maandenlange verkiezing houden met veel toestanden, muziekacts, Tooske en een hoop gillende puebermeisjes. Waarschijnlijk zul jij smullen van de komende presidentsverkiezingen in de VS.

  Reactie door Daniël O. — zondag 13 juni 2004 @ 21.35 uur

 23. Kleine toevoeging: het betreft uiteraard het vermeende “morele gelijk aan m’n zijde”

  Reactie door Daniël O. — zondag 13 juni 2004 @ 21.43 uur

 24. Ik denk antwoord A “PSV”

  Reactie door Therry — zondag 13 juni 2004 @ 21.44 uur

 25. Tsja, even los van SBS6.

  Het is allemaal een hoop herrie om niks. Dat mensen van voetbal houden kan ik zien. Alleen, als ik eens een wedstrijdje bekijk word ik er zelden enthousiast van.

  Verder: Ik kan mij nog het akkefietje rond zo’n boekje met portretten van slapende voetballers van het Nederlands Elftal herinneren. De opbrengst was bedoeld voor een goed doel. Mocht bij nader inzien niet worden uitgegeven. Enkele heren maakten bezwaar … portretrecht.

  Ik denk dan: Dikke nekken zul je bedoelen!

  Moet ik voor zo’n groep (veelal bestaande uit enigszins verwende) miljonairs enthousiast worden? Ik dacht het niet. Dus: Duitsland en Tsjechië, doet Uw plicht, en stuur die mannen even snel naar huis.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — zondag 13 juni 2004 @ 22.12 uur

 26. Leuk die kritiek van Jan Marijnissen op SBS6, maar doet RTL 4 en de publieke omroep (die het EK uitzendt) er niet nét zo hard aan mee?
  Zo zie je in voor de wedstrijden, in de rust, en na de wedstrijden tijdens de ster zo’n “intellectuele prijsvraag” van de STER, waarvoor je kunt SMS-en……

  Kortom alle omroepen doen hieraan mee, zelfs de publieke omroep vercommercialiseerd.

  Dat wordt dus geen voetbal meer voor Jan deze zomer…….

  Reactie door Anton Schuurmans — zondag 13 juni 2004 @ 22.57 uur

 27. P.S. Heb zojuist echter wél ontzettend genoten van Frankrijk-Engeland, als alle wedstrijden zo zijn neem ik dat commerciele circus maar wat graag voor lief!

  Reactie door Anton Schuurmans — zondag 13 juni 2004 @ 23.00 uur

 28. @Anton Ik ben het in alle opzichten met je eens.
  Wat ‘n wedstrijd!
  Mijn verontwaardiging geldt vooral en alleen de debilisering van de kijker. Wie stelt nou zó’n vraag? Er zijn grenzen van wat ‘n mens kan verdragen.

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 13 juni 2004 @ 23.08 uur

 29. @ Daniël:

  Tot de massa die u zo veracht, behoort altijd 1 meer dan u dacht.

  Reactie door Barry — zondag 13 juni 2004 @ 23.37 uur

 30. @ Barry: leuke quote.

  Reactie door Daniël O. — maandag 14 juni 2004 @ 0.05 uur

 31. aan allen . welke kleur tenue draagt opranje????

  Reactie door henk — maandag 14 juni 2004 @ 0.24 uur

 32. @ Henk: bedoel je uit of thuis? :D

  Reactie door Daniël O. — maandag 14 juni 2004 @ 0.50 uur

 33. Da’s een instinkertje natuurlijk… het is niet antwoord a… Bij PSV heeft ie ooit wel gevoetbald. Antwoord b, Ajax, dat zou hij natuurlijk wel hebben gewild, maar helaas voor Dennis is hij nooit verder gekomen dan Arsenal in Engeland, volgens mij in de stad Bristol… ;-) Toch? Ik kijk al jaaaaaren SBS, wat een topzender!

  En nu weer even serieus… wat een prutswerk daar bij sbs, al moet ik zeggen dat ik de EK Quiz vragen tussen de STER commercials door, ook niet echt moeilijk vind hoor…

  Reactie door Jaco — maandag 14 juni 2004 @ 8.53 uur

 34. quote@29 “Mijn verontwaardiging geldt vooral en alleen de debilisering van de kijker. Wie stelt nou zó’n vraag? Er zijn grenzen van wat ‘n mens kan verdragen.”

  Welkom in het Nederlandse tv gebeuren ;)
  Wat je hier bij sbs over de top vindt is op ned 2 en bij barend en van Dorp niet anders. Al die zenders maken er ook nog een sport van om zo respectloos mogelijk beelden te krijgen van besloten of verboden toegang trainingen ach ja, pulp is eenmaal pulp.

  Reactie door Folkert(de tweede) — maandag 14 juni 2004 @ 11.24 uur

 35. uhhh.. SBS6?

  nog nooit op mijn ontvangstzender gemonteerd..

  Reactie door siem — maandag 14 juni 2004 @ 11.44 uur

 36. maar ehh wat is nou het juiste antwoord? (ik boycot SOWIESO alle voetbal)

  Reactie door Roland Wolters — maandag 14 juni 2004 @ 12.01 uur

 37. stephan (19) juist .in nederland en engeland .in de andere landen was het afgelopen zaterdag en zondag verkiezingen .en wanneer is het voetbal begonnen ????? en de opkomst in die landen was schrikbarend laag !!!! theorietje of feit ?????

  Reactie door henk — maandag 14 juni 2004 @ 13.15 uur

 38. daniel (33) uhh

  Reactie door henk — maandag 14 juni 2004 @ 13.19 uur

 39. SBS, Veronica en RTL hebben met hun bel-spelletjes
  een gapend gat in de markt gevonden.

  Door een makkelijke vraag te stellen,
  gaat half Nederland sms-en en bellen.
  SBS6 noemt men in de volksmond niet voor niets SMS6.

  Kassa voor de commercielen en voor alle bel-bedrijven.
  “Dit gesprek kost 50 cent per minuut plus
  de gesprekskosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon”.

  Vraag tijdens een bel-spel op RTL4:
  Wat is de hoofdstad van nederland?

  Vraag tijdens een bel-spel op SBS6:
  Wat is de hoofdstad van frankrijk?

  Reactie door Michel Smit — maandag 14 juni 2004 @ 14.06 uur

 40. Ik ben niet zo geinteresseerd in elf millionnairs die “voetballen” tegen elf andere millionnairs en elkaar als het even kan lens trappen. Voetbal is toch oorlog? Brood en spelen voor het volk zoals bij de Romeinen! In het oude Rome waren de gladiatoren meestal dood voor hun dertigste, nu zijn ze invalide voor hun veertigste omdat voetballen zo sportief is.Ik hoor net op de TV dat er ongeveer honderd millioen uitgegeven is aan oranje rommel.Goed voor de economie zeggen ze dan. Wiens economie eigenlijk? Overigens zou dat geld zonder die voetbal toch ook uitgegeven zijn.Misschien wel aan boeken , of toch niet………..?

  Reactie door Aad Sweep — maandag 14 juni 2004 @ 18.56 uur

 41. Het is natuurlijk waar dat die vragen onder het gemiddelde niveau van de nederlander ligt, maar het is de keuze van de mensen zelf om te bellen of te sms-en… Ik denk dat het meer te maken heeft met de hebberigheid van de nederlander waar ze op in spelen. Ik hoef dat rare kaartje of een nieuwe auto niet, maar er zijn er genoeg die zich daardoor laten verleiden…

  Ik vind voetbal echt verschrikkelijk, maar ik ga toch kijken, omdat het dan altijd zo gezellig is in de kroeg. Een goed excuus om weer eens te verkleden!
  Joehoe, carnaval in de herhaling!

  Reactie door linnie — dinsdag 15 juni 2004 @ 11.33 uur

 42. Wat een gezeik allemaal. Ik wil gewoon voetbal zien. En dat kan ik op vele zenders. Wat er allemaal omheen gebeurt zal me worst zijn…

  Reactie door Mart — zaterdag 19 juni 2004 @ 2.29 uur

 43. baccarat

  baccarat Liberty not only means that the individual has both the opportunity and the burden of choice; it also means that he must bear the cons

  Trackback door baccarat — zaterdag 30 april 2005 @ 0.44 uur

 44. ik ken al die bel spellen, we hebben vorrige week met een heel team gebeld en onderzoek er naar gedaan maar heel veel mensen voelen de verleiding om te bellen, en hebben zoiets van als ik de prijs win heb ik me bel kosten er wel weer uit.
  maar het valt tegen want op grotendeels van de zekers zit er gewoon een mannetje achter de schermen die zogenaamd de prijs wint.

  Reactie door kenneth — donderdag 15 september 2005 @ 0.18 uur

 45. Het is voor mij onbegrijpelijk waarom ze wel de publieke omroep en niet de commerciele omroepen aanpakken.
  Je wordt echt gestoord van al die uitzendingen.
  Daarom maar zoveel mogelijk kijken naar Nederland 1 -2 of 3, Duitsland 1 – 2 of 3, Belgie 1 en 2.
  En met al die spelletjes verdienen de omroepen de prijzen die ze weggeven dik terug en het is ook dat de winnaar dikwijls al lang bekend is terwijl ze nog iedereen tot aan het einde van het programma de sms laten versturen.

  Reactie door Pedro — dinsdag 3 januari 2006 @ 15.58 uur

 46. aZmxemvTWuK RQWcmk1ZeKtw Tp714AZE14V

  Reactie door 4MLN0oJDe5 — woensdag 1 maart 2006 @ 21.30 uur