Nederland – Duitsland

Zidane...1-1 én 2-1!

Het is onvermijdelijk.
Morgen is het zover…wat gaat het worden?

Voor de NOS-internetpagina heb ik ‘n eerste van drie columns geschreven…

Van Nistelrooy én Makaay moeten spelen!

Er wordt veel te veel gesproken over systemen, hoor ik de laatste dagen vaak verzuchten. Terecht. En omdat Advocaat er niet uit lijkt te komen, waardoor de discussie blijft voort zeuren, neem ik als een van de 16 miljoen bondscoaches mijn verantwoordelijkheid en hak ik bij deze de knoop door.

Ruud van Nistelrooy. Na Marco van Basten de beste Nederlandse spits ooit. De held van de grootste voetbalclub ter wereld. Schiet per jaar vele tientallen ballen in het net en het plezier in het spelletje straalt van hem af. Qua ontwikkeling en leeftijd bevindt hij zich op de toppen van zijn kunnen. Als er 1 speler is die deze zomer het verschil kan maken, is hij het.

Roy Makaay. Eigenlijk te groot om in Ruud’s schaduw te staan. Het fantoom van de Bundesliga heeft heel Duitsland aan zijn voeten gespeeld. (Nadat hij eerst in Spanje alle keepers ontelbaar vaak de bal uit hun net liet vissen.) In vrijwel ieder ander nationaal team zou hij in de basis staan. Maar ja, hier heeft hij de magistrale Van Nistelrooy voor zich.

Als voetbalploeg heb je maar 1 opdracht: vaker scoren dan de tegenstander. Als je twee van de beste spitsen ter wereld hebt en je verdediging bestaat niet uit grote spelers, kan je er maar beter voor zorgen dat je op de helft van de tegenstander speelt. Dit standpunt wordt in ‘het moderne voetbal’vaak naïef genoemd, maar de logica is onontkoombaar.

Hoe haal je op die helft van de tegenstander het beste uit Ruud en Roy? Door voor hen dezelfde voorwaarden te creëren die hen in de nationale competities tot hun megaprestaties brachten. Er van uit gaande dat Ruud in de basis staat, moeten we dus spelen als Manchester United en alles richten op de aanvoer naar de superspits. Ook Makaay kan daar mee leven. Zo hoeven ze niet langer na te denken over het systeem en kan het instinct weer spreken. Die tactiek leidde er toe dat Man United, met spelers als de gebroeders Neville in de basis, alles won wat er te winnen viel. Dan kan ook Oranje met weinig bijzondere verdedigers en middenvelden een serieuze kandidaat worden voor het Europees Kampioenschap.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 14 juni 2004 :: 8.47 uur

48 Comments

48 reacties

 1. Leuke column Jan

  Reactie door Tom — maandag 14 juni 2004 @ 9.51 uur

 2. Zo komen we er echt niet Jan. Ik zal het je één keertje uitleggen.

  Twee spitsen zijn makkelijker te verdedigen dan één spits met twee vleugelaanvallers. Als bijvoorbeeld Overmars een ‘rush’ maakt over links naar de achterlijn, dwingt hij de rechtsback van de tegenpartij + nog een speler de hoek in. Die twee verdedigers zijn op dat moment weg uit het centrum van de verdediging waardoor de spits minder wordt gedekt en eenvoudiger scoort.

  Het werkt eigenlijk net als in de verkiezingen. De sp maakt een ‘rush’ naar de achterlijn. En in het centrum scoort vervolgens de pvda.

  Reactie door PsiesDrom — maandag 14 juni 2004 @ 11.57 uur

 3. Ik geloof d’r niet zo in, in een hoge classering van Oranje.
  Ja, tegen de Duitsers staat iedereen op scherp, maar verder… maar wees gerust, ik heb er verder niet veel verstand van.
  16 miljoen bondscoaches -1.
  :)

  Reactie door Eric — maandag 14 juni 2004 @ 12.00 uur

 4. ik haat voetbal, welke malloot gaat er nu naar een rollende bal zitten kijken die van links naar rechts gaat. Dat is toch saai. Nog saaier zijn de discussie programma’s op tv ervan, soort nep voetballers die dan praten over een bal. En ik zweer het je, ze kletsen er een uur over. Ik vraag me dan altijd af hoe hoog je IQ moet zijn om naar zo’n programma te gaan zitten kijken.

  De kleur oranje, is ook zo vreselijk, wat een pest kleur. Het doet pijn aan je ogen, het is een lelijke botte kleur. Nergens mee te combineren, maakt niet uit, het is altijd lelijk.

  De bierdrinkende hangbuik zwijntjes die langs de kant met een pilsje in zijn hand staat te blherren. Ook zo’n irritant verschijnsel, zelf in zijn hele leven nog geen bal aangeraakt, laat staan gesport, maar hij weet het allemaal beter.

  Kijken op een grootbeeld ? dit zie je staan bij alle cafe’s. Net of het dan beter wordt. Je ziet precies hetzelfde als thuis op je tv, een bal die van links naar rechts rolt.

  Toeters en trommels, spontaan gaan voornamelijk mannen, back to the stone age. En als een stel achtergestelde pinguins staan rij in rij te trommelen en te toeteren….DOE TOCH NORMAAL!!!

  Toeteren in je auto, ook zo’n irritant gedrag, als een klein kind moeten ze op een claxon drukken, goh goh wat leuk…DOE TOCH NORMAAL!!!

  Als je alles opsomt, met voetbal veranderen sommige mensen in een soort oranje superkneus.

  Reactie door MAD — maandag 14 juni 2004 @ 12.29 uur

 5. Groot gelijk! in ieder geval nooit verkrachter Patrick K. http://veryeviling.web-log.nl

  Reactie door Jelle — maandag 14 juni 2004 @ 12.35 uur

 6. Ik beloof plechtig dat ik niet zal kijken naar Nederland-Duitsland.
  Altijd als ik kijk verliest Nedeland namelijk!
  Er blijft dus nog hoop.

  Reactie door f.baron — maandag 14 juni 2004 @ 13.22 uur

 7. Republikeinen voor Oranje!

  Reactie door Jan Vincent — maandag 14 juni 2004 @ 13.32 uur

 8. Leuke column.
  Grappig, dat iedereen een andere mening is toegedaan.

  Voetbal is eigenlijk heel simpel, je moet vaker scoren dan de tegenstander.

  De loggers op deze site hebben jammer genoeg niet zo’n liefde voor het spel als jij en ik.

  Reactie door Michel Smit — maandag 14 juni 2004 @ 13.54 uur

 9. Goed column! Persoonlijk mag ik af en toe wel graag naar een potje goed voetbal kijken. Met de nadruk op goed dus… In de nederlandse competitie zie je dat nooit dus daar kijk ik niet naar, maar zo met een EK of WK wil ik soms nog wel eens kijken. Frankrijk – Engeland bijvoordbeeld was wel een leuke wedstrijd. Ondanks dat er hier in huis dus zelden voetbal wordt gekeken staat er morgenavond wel Nederland – Duitsland op het porgramma. Hopen dus dat het net zo’n spannende wedstrijd word als Fr – Eng! En wie er wint… uhhhhhhhh… Duitsland denk ik :D want hoe je het ook wendt of keert, we hebben geen superelftal meer :(. Maar ik laat me graag verrassen ;)

  Gokje: 3 – 1 voor Duitsland 8)

  En zo zie je maar weer, ook sommige vrouwen houden wel van voetbal (op zijn tijd…) Voor de goede orde: ik ben altijd voor Engeland, zonder reden ;)

  Reactie door Mirella — maandag 14 juni 2004 @ 14.14 uur

 10. Ik hou ook van voetbal….ik gooi stenen en brandbommen. Hoe blijer ik ben hoe meer bankjes en telefooncellen sneuvelen. En is mijn vreugde heel groot dan gaan we knuffelen met de ME.

  Een echte voetbal liefhebber:)

  Reactie door MAD — maandag 14 juni 2004 @ 14.38 uur

 11. Als er meer Feyenoorders in zouden staan, dan zou het Nederlands elftal tenminste net zoveel vechtlust tonen als het Engelse elftal gisteren, en zodoende de tekortkomingen (als we die al hebben) compenseren, dan nog zullen we vast niet alles winnen, maar het levert wel mooie wedstrijden op, zie Frankrijk-engeland van gisteren.

  Ennuh, Natuurlijk moeten Van the Man, en Makaay spelen, kluivert is hopeloos uit vorm, dus is geen serieuze optie, dat plus de inzet van van Bronckhorst en Paultje Bosvelt (noeste werker)in de basis, en het zou goed moeten komen.

  (oh ja, en eigenlijk hadden we van Persie erbij moeten hebben).

  Maar desondanks mijn voorspelling: Nederland-Duitsland 1-1 om mee te beginnen…

  Reactie door Anton Schuurmans — maandag 14 juni 2004 @ 14.54 uur

 12. 2-1 voor Nederland

  Reactie door Joke Faas — maandag 14 juni 2004 @ 15.01 uur

 13. Absoluut 2-1 voor Nederland. Doelpunten Van der Vaart en Van Nistelrooij.

  @Anton
  Welke Feyenoorders moeten er dan in staan?
  Buffel, Ghali, Ono, Swerts, Gyan?
  De enige Nederlanders bij Feyenoord zijn óf te oud óf niet goed genoeg.
  Feyenoord moest het afgelopen seizoen met AZ strijden om de derde plek.
  Dat betekent dus gewoon een gebrek aan kwaliteit……..

  Reactie door Michel Smit — maandag 14 juni 2004 @ 16.18 uur

 14. Toch vraag ik me af of iemand wiens primaire taak het is om zich bezig te houden met het besturen van dit land er tijd is weggelegd om zich met zulke futiele aangelegenheden zoals voetbal bezig te houden. Heb je nu werkelijk niks beters te doen met je tijd? Parlementaire enquettes napluizen op onrechtmatigheden bijvoorbeeld, of de cijfers van diverse ministeries op waarheid controleren? Politiek is een zaak van prioriteiten stellen Jan en ik vind het teleurstellend om te constateren dat je nu enkele dagen na de verkiezingen alweer tot de orde van de dag over bent gegaan, namelijk nietszeggende columns schrijven over nog totaal oninteressante onderwerpen. Als je nou iets te melden had of een autoriteit op het gebied van voetbal zou zijn geweest, okay.. Maar helaas Jan, je hebt net zoveel verstand van voetbal als van politiek.

  Reactie door mnemo — maandag 14 juni 2004 @ 16.31 uur

 15. Jan, zullen we één ding even goed afspreken? Jij doet de politiek en dan doet Opa de genever en het voetbal; zo doet eenieder waar die het best in is. Van Nistelrooi, hoe komt ie er op…….

  Reactie door Opa-Buiswater — maandag 14 juni 2004 @ 16.36 uur

 16. Ja Jan hoe kan je nu in godsnaam enige menselijke eigenschappen vertonen. Dat is alleen voor mensen bedoeld en niet voor robots zoals jij, je moet de hele dag bezig zijn met politiek, tevens gaat het voor jouw niet op dat een weblog iets persoonlijks is, als enigste in de wereld is jouw weblog niet persoonlijk…..*duh* Jan veel plezier met je voetbal!! En na het kritiek van mensen, gewoon nog meer neer kladden over allerlei zaken, Jan schrijf eens welke deoderant je gebruikt, wat de cijfers van je dochter waren en of de Maan nu socialistisch ja of nee.

  Reactie door MAD — maandag 14 juni 2004 @ 17.07 uur

 17. @MAD Cartier, ‘n zeven, ja

  Reactie door Jan Marijnissen — maandag 14 juni 2004 @ 18.42 uur

 18. Jan, het twee spitsen systeem werkt niet, nederland moet met buitenspelers voetballen. Als een van de weinige landen hebben we nog van dit soort spelers, dan is de keuze wel lastig wie de centrale man wordt , dan zou ik kiezen voor Makaay, en niet voor van Nistelrooy. Met Robben en van der Meijde op de vleugerls midenveld met Davids, Sneijder en van der Vaart, en achterin met van Bronckhorst,Stam Cocu, en Heitinga en in de Goal Van der Sar.
  Zo kunnen we van duitsland winnen. En wat betreft dat gezeur hier, ieders zijn smaak maar veroordeel elkaar er niet op.

  Reactie door Pieter-Anne — maandag 14 juni 2004 @ 19.25 uur

 19. @Pieter-Anne Helemaal niet zo’n gekke opstelling van je, hoor.

  Reactie door Jan Marijnissen — maandag 14 juni 2004 @ 19.58 uur

 20. Een hoop ellende

  Reactie door D.J van den Berg — maandag 14 juni 2004 @ 20.57 uur

 21. Wat weten we het met zijn allen weer goed,
  1 van de 16 miljoen deskundige..

  Reactie door folkert de lepper — maandag 14 juni 2004 @ 21.01 uur

 22. Ik ga zeker kijken, maar ik zie het somber in voor het Nederlands elftal. Die oranje papzakken kunnen nauwelijks de altijd gevaarlijke Faroer Eilanden onder de duim houden, en Ierland is ons een maatje te groot. En nu tegen de Duitsers, die overigens niet goed voetballen, maar wel altijd op belangrijke momenten overeind blijven staan (zie afgelopen WK). Ik denk dat het 1-0 of 2-1 voor de Duitsers zal worden. Nederland gaat pas punten halen aan het eind van de poule, zodat we met de hakken over de sloot de volgende ronde halen.

  Reactie door Daniël O. — maandag 14 juni 2004 @ 21.34 uur

 23. alles over links! verder ga ik dinsdag een lekker stuk motorrijden . lekker rustig op de weg .

  Reactie door henk — maandag 14 juni 2004 @ 22.35 uur

 24. Ik zou de 11 minst betaalde spelers inzetten. Volgens mij lopen die harder.

  Reactie door Cas — maandag 14 juni 2004 @ 23.00 uur

 25. Jan Marijnissen op de linksbuiten positie!

  Reactie door Anton Schuurmans — dinsdag 15 juni 2004 @ 0.08 uur

 26. kan me aardig vinden in commentaar 17 van MAD.Voor ik dat las had ik net het idee gekregen Jan zijn mening te vragen over waarom mijn pruimenboom in de tuin telken luis heeft.De tuinman aan wie ik advies vraag is geen millionnair, zoals al die voetballers, misschien heeft dat er iets mee te maken? O ja ik vergat nog te vertellen dat er ook drie tomaatplanten in de tuin staan.Tot nu toe zien die er gezond uit, maar ik geloof dat er niet veel tomaten aan komen.Heeft dat iets met de PvdA te maken?Het valt me op dat je bij dit onderwerp(het voetbaltoneel dus) regelmatig zelf mee doet aan de diskussie in tegenstelling tot het onderwerp “En dat is tien”! Je commentaar op al die commentaren(ook en vooral die van mij natuurlijk) had ik wel eens willen zien.Toch niet bang om je vingers te branden?

  Reactie door Aad Sweep — dinsdag 15 juni 2004 @ 1.11 uur

 27. @Aad Sweep

  Het is een ‘luisrijk’ jaar.
  En die tomaten komen nog wel, wacht maar!

  Reactie door Evelien Snel — dinsdag 15 juni 2004 @ 1.58 uur

 28. Beste Jan,

  Ik wil je ook even vragen deze link te plaatsen.

  [link]

  De link is om Oliver Kahn (Doelman Duitsland) een felicitatie te sturen (vandaag is hij jarig). Ik vind het in elk geval een leuk initiatief, om nog eens duidelijk te maken dat tegenstanders zeker geen vijanden hoeven te zijn.

  Het moge duidelijk zijn dat hij mijn felicitaties al binnen heeft, want het blijft een sympathiek persoon (al moet hij er natuurlijk wel 1 doelpunt meer doorlaten dan zijn team scoort :-)

  Reactie door Eric — dinsdag 15 juni 2004 @ 4.18 uur

 29. Okay, de link werkt niet goed… probeer het eens via de link “lief” op http://veertiger.web-log.nl/index.log?ID684007

  Reactie door Eric — dinsdag 15 juni 2004 @ 4.21 uur

 30. Kahn feliciteren? Alleen als ie een eigen goal heeft gemaakt. Tegenstanders hoeven geen vijanden te zijn, maar in het geval van Duitsland zeker ook geen vrienden!

  Deutschland? Immer gerade raus!

  Reactie door Jan Vincent — dinsdag 15 juni 2004 @ 9.32 uur

 31. Nederland – Duitsland gaat nu naar een hoogtepunt nu Duitsland op achterbakse wijze het stabiliteitspact wil ontduiken. Samen met een van de nieuwe lidstaten Polen!

  Surprise

  Reactie door Jan Pruimboom — dinsdag 15 juni 2004 @ 21.03 uur

 32. Niederlande Deutschland eins to eins.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 15 juni 2004 @ 23.15 uur

 33. Een beter begin had Oranje zich – psychologisch gezien – niet kunnen wensen. Het was geen goeie wedstrijd van Oranje, maar ‘n aantal dingen zijn duidelijk geworden:

  Van der Meijden was zwak, buiten de beslissende voorzet natuurlijk.
  Overmars hoort op links.
  Van Hooijdonk blijft ons geheime wapen.
  Van Nistelrooy was de hele wedstrijd kansloos door de dubbele dekking en te weinig aanvoer, maar scoort wél.
  Dick Advocaat was stoïcijns tijdens de wedstrijd, zoals ‘n coach hoort te zijn. Hij wisselde driemaal uitstekend.
  De eerste helft van Oranje was slecht, in de tweede helft hervond Oranje zich. De lijn omhoog is gevonden.

  Ik krijg vertrouwen in dit team én zijn coach.

  Reactie door Jan Marijnissen — dinsdag 15 juni 2004 @ 23.31 uur

 34. Jan Marijnissen,
  als ze Tsjechie pakken zijn er wel kansen anders vrees ik.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 15 juni 2004 @ 23.40 uur

 35. Als Bouwma wordt gedumpt en van der Meijden, van Bronckhorst en Zenden…dan hoef ik de volgende keer minder met de billen te knijpen. We hebben in ieder geval niet meer dan drie verdedigers nodig. Kluivert mag van mij de volgende keer een half uur invallen als rechtsbuiten. Heitinga deed het goed, blijvertje dus.

  Reactie door PsiesDrom — woensdag 16 juni 2004 @ 2.04 uur

 36. Heb helemaal blauw gelegen op de bank toen ik zag bij Nova hoe sommige politici omgaan met voetbal. Hirsi Ali doet net als of ze het helemaal fantastisch vindt, terwijl je van haar reactie/lichaamstaal kan aflezen dat ze het vresleijk vindt. Echt daadwerkelijk iedereen die men wat vroeg ‘ging naar huis en de wedstrijd volgen’. Hypocriet vindt ik het wel, statistisch genomen zou dat niet kloppen. Prima hoor als je voetbal leuk vindt, maar dit kwam zo gemaakt over.

  Tsja het is tegenwoordig ‘politiek incorrect’ om te zeggen dat het je geen moer boeit. We gooien allerlei heilige huisjes om, maar het huisje voetbal durven ze in denhaag niet aan, zelfs Hirsi Ali niet.

  Reactie door MAD — woensdag 16 juni 2004 @ 7.56 uur

 37. Ik heb heel veel commentaar op MAD. Hij staat bovenaan op nr. 4. Hij lult dat voetbal gewoon domweg achter een balletje aan lopen is. Hij weet volgens mij niet eens hoe een bal eruit ziet. Hij denkt dat hij alles weet. Een bal die van links naar rechts rolt zeker. Er is veel kracht en inspanning voor nodig om Nederland in de schijnwerpers te stellen. We verdedigen alleen ons land, en als MAD dat niet leuk vind moet hij dat niet op elke site die die tegenkomt zetten. Dat is gewoon laf.

  Reactie door voetballer — woensdag 16 juni 2004 @ 9.54 uur

 38. Jullie reacties spreken boekdelen. Vandaar dat de politiek dus angstig en ten alle tijden pro voetbal reageerd. Beetje ernstig laf. Maar als je het goed had gelezen dan vindt ik het prima hoor dat mensen van voetbal houden. Maar ga niet zo namaak zitten doen als je het niets vindt.

  Reactie door MAD — woensdag 16 juni 2004 @ 10.02 uur

 39. Voetballer

  Je hebt wel gelijk, maar snap je ook dat ik er echt een pesthekel aan heb ? naja pesthekel is een groot woord, ik vindt het gewoon niets. Sport zelf veel doe nu 10 jaar kickboxen en 4 jaar ninjitsu gedaan. Dus ik heb best een binding met sport. Heb gewoon problemen met hypes. Ik vindt de toestand die erom heen gecreeerd wordt gewoon belachelijk. Wat ik al eerder zei, zie eens hoe schijnheilig een aantal politici reageren, gewoon puur om in het goede blaadje te komen bij het volk.

  Reactie door MAD — woensdag 16 juni 2004 @ 10.11 uur

 40. Nee, Nederland komt niet ver op het EK. Iedereen heeft er een mening over maar niemand weet de vinger op de zere plek te leggen.

  We hebben zoveel kwaliteit maar waarom loopt het niet?

  Dick Advocaat weet het niet, maar de oplossing is simpel. De “witte schoenen” die veroorzaken het probleem.

  Enkele jaren geleden baarde Ronaldo opzien door met zilveren voetbalschoenen te gaan spelen, en sindsdien is het hek van de dam. Zilveren of witte schoenen zijn voor grote sterren zoals Ronaldo of Ronaldhino, spelers die in hun ééntje een wedstrijd kunnen beslissen. Op het EK is één zo’n speler aanwezig namelijk Zidane, maar zelfs hij waagt zich nog niet aan witte schoenen, nee hij draagt nog gewoon zwarte voetbalschoenen.

  Maar dan het Nederlands elftal, iedereen heeft witte schoenen aan. Alleen Van Nistelrooij, Cocu en Van der Sar, de spelers die hun kwaliteiten goed kennen niet, zij spelen nog op zwarte schoenen. Zelfs Stam, Heitinga, Van der Meijde en Zenden hebben het lef om witte schoenen te dragen. Van der Vaart maakt het helemaal bont door tegen de Duitsers met “gouden schoenen” op een groot toernooi te debuteren. Toen Van Hooijdonk en Overmars tegen de Duitsers werden ingebracht ging het meteen beter. Twee paar zwarte schoenen erin en twee paar witte schoenen eruit.

  Nee dan de Duitsers, allemaal, op een mislukte Kuranyi na dragen zij zwarte voetbalschoenen. En dat was te zien, zij doen aan een teamsport terwijl onze zogenaamde Nederlanders sterren op witte schoentjes voor zichzelf spelen.

  Tip voor Dick, bekijk in de kleedkamer de kleuren van de voetbalschoenen en bepaal aan de hand hiervan je opstelling. Alleen zo maken we kans op een Europese titel.

  Reactie door Therry — woensdag 16 juni 2004 @ 16.48 uur

 41. Om even te reageren op Therry:

  helemaal mee eens. Nederland is een team vol ego’s en dat krijg je eenvoudig niet tot één geheel, bovendien speelden ze inspiratieloos, zoals gisteren wéér was te zien, daarom denk ik persoonlijk dat je met een aantal, kwalitatief wellicht mindere, maar fanatiekere, bevlogenere spelers (bijv. enkele vechters van Feyenoord oid.) je een strijdlustiger team zal hebben, dat in combinatie met de kwaliteit van Van Nistelrooij en Makaay, en van der vaart natuurlijk, Jaap Stam en Cocu, zou Nederland weer vol passie moeten kunnen spelen, en met beide benen op de grond komen te staan……

  Oh ja, en was enige met 1-1 voorspelling heh!! :)

  Reactie door Anton Schuurmans — woensdag 16 juni 2004 @ 18.28 uur

 42. Voetbal is religie geworden, ze maken elkaar ook af.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 16 juni 2004 @ 20.46 uur

 43. voetballer (38) ik heb geen verstand van voetballen , weet alleen dat de ballen gemaakt worden door kinderen ,voor een paar euro per dag .waarbij werkdagen van 12 uur of meer geen uitzondering zijn , terwijl diegene die er tegen aan schopt .miljoenen verdient , ik heb daar moeite mee. ik heb trouwens een lekker stukje motor gereden dinsdag avond .

  Reactie door henk — woensdag 16 juni 2004 @ 22.21 uur

 44. Jan, je ziet toch een grote, sterke en kale bikkel over het hoofd wanneer je schrijft “…en je verdediging bestaat niet uit grote spelers”: Jaap Stam.
  Reclaim the game

  Reactie door Onno — vrijdag 18 juni 2004 @ 3.26 uur

 45. Oranje meer kans met Makaay
  GRONINGEN – Oranje heeft zaterdag tegen Tsjechië de meeste kans op succes als Roy Makaay, Frank de Boer, Wesley Sneijder en Arjen Robben in de basis staan. Dat is niet de mening van een voetbalkenner, maar van het computersysteem van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Team Support Systems (TSS), dat onder meer de effectiviteit van spelers berekent.

  Het is spijtig voor Wilfred Bouma, Edgar Davids, Boudewijn Zenden en Ruud van Nistelrooij, maar met dit viertal is de teamwaarde een stuk minder. Zij moeten volgens de computer dan ook op de bank beginnen ten faveure van De Boer, Sneijder, Makaay en Robben. Met hen in de basis heeft Oranje de hoogste meerwaarde en Advocaat dus zijn ideale opstelling tegen Tsjechië.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 18 juni 2004 @ 15.25 uur

 46. slots machine

  slots machine The good of the people is the highest law.

  Trackback door slots machine — zaterdag 30 april 2005 @ 0.45 uur

 47. sports wagering…

  heath prophesies slightest excel tying waxes,drawls betting online http://www.more-betting.com/

  Trackback door sports wagering — woensdag 17 mei 2006 @ 19.10 uur

 48. a sportsbook…

  subset spatter unqualified biasing:fluently!indistinguishable?online sports betting http://www.sport-betting-2u.com/

  Trackback door a sportsbook — zaterdag 20 mei 2006 @ 12.56 uur