‘Nou já…’

foto: Bart Homburg (NH-Dagblad)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 18 juni 2004 :: 20.34 uur

34 Comments

34 reacties

 1. Zoals al op http://www.noordhollandsdagblad.nl/ staat, had de fotograaf de wereld van verschil inderdaad niet treffender kunnen vastleggen.

  Reactie door Bart — vrijdag 18 juni 2004 @ 21.03 uur

 2. in dit geval kies ik voor rechts.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 18 juni 2004 @ 21.06 uur

 3. Ghehehe, prachtig. Als het ware twee extremen naast elkaar. Ik vraag me nu dus af welke dames ik kan verwachten als ik op vakantie ga naar Turkije: de dames links of de dames rechts…

  Doet me overigens denken aan dit plaatje:

  http://www.hosstyle.com/Goofy%20shit/whybrazilwon.jpg

  Reactie door Daniël O. — vrijdag 18 juni 2004 @ 21.15 uur

 4. @Daniel O. ^O^

  Reactie door SummerOfLove — vrijdag 18 juni 2004 @ 21.21 uur

 5. Zullen onder al die dikke regenjassen zulke billen schuil gaan?

  Reactie door Jan Vincent — vrijdag 18 juni 2004 @ 22.09 uur

 6. Even serieus:

  Ik erger mij behoorlijk aan dit soort ranzigheid. En ik ben géén “religieus extremist”, eerder het tegendeel ervan. Aan mensen die de wereld in “ware gelovigen” en “infidels” indelen heb ik behoorlijk het land. Maar aan dit soort “reclames” heb ik dat evenzeer.

  De heren recamemakers worden blijkbaar door maar één karaktertrek gedreven zo lijkt het wel: Aanstellerige aandachttrekkerij, waarbij blijkbaar niets te dol is.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — vrijdag 18 juni 2004 @ 22.30 uur

 7. Het is jullie toch wel duidelijk dat de dames rechts bezig zijn aan een Nederlandse inburgeringscursus in het land van herkomst. Het onderdeel billenknijpen, gegeven door gastdocent R.L. uit R. is zojuist afgerond. Ook het onderdeel ‘blonderen’ is door de meeste kandidaten met goed gevolg afgelegd. Tijdens het maken van de foto worden de voorbereidingen getroffen voor het volksdansen. Volgende onderdelen: de vogeltjesdans, daarna een uurtje creatief boekhouden en belastingformulieren invullen. Wegens bezuinigingen zijn de onderdelen solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid uit het programma geschrapt.

  Reactie door Cas — vrijdag 18 juni 2004 @ 22.58 uur

 8. Volgens mij is het doel van reclame aandachttrekkerij. Heerlijke foto overigens.

  Reactie door BJ — vrijdag 18 juni 2004 @ 23.01 uur

 9. Juist de verschillen tussen mensen maakt deze wereld zo boeiend en complex.

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 18 juni 2004 @ 23.17 uur

 10. Die reclame is perfect in elkaar gezet. Het benadrukt eens te meer het feit dat vrouwen zich in Turkije over het algemeen een stuk moderner gedragen dan dat zij hier doen.

  Waarom is dat?

  En zeg niet dat het niet waar is, ik heb het gezien, met eigen ogen.

  Reactie door cruler — vrijdag 18 juni 2004 @ 23.51 uur

 11. Ik was een aantal maanden geleden in Instanbul; zowel in het Europese als het Aziatische gedeelte. Het Europese gedeelte had veel weg van de linker helft van de foto, terwijl het Aziatische gedeelte veel meer weg had van de rechter helft. Prachtige foto trouwens.

  Reactie door ACJ — zaterdag 19 juni 2004 @ 0.17 uur

 12. ttt….. hebben jullie dan niet door dat met de huidige verschraling van inkomens in de laagste bevolkingsgroepen de vrouwen er zo bij komen te staan als de kleding is versleten?

  Reactie door Molly — zaterdag 19 juni 2004 @ 2.51 uur

 13. Tja, je vindt er beide plaatjes in Turkije (in de badplaatsen dan). Inderdaad zelf een enkele Turkse dost zich daar wel eens schaars uit, al is het bij hoge uitzondering.

  Reactie door Eric — zaterdag 19 juni 2004 @ 3.00 uur

 14. Wat een prachtig contrast!

  Reactie door Han — zaterdag 19 juni 2004 @ 9.20 uur

 15. Toen ik besloot een witte (qua geld) werkster te nemen kwam de manager vragen of ik problemen had met een hoofddoek en gebrekkig nederlands. Uiteraard was ik alleen maar blij als mijn huis lekker schoon was, dus geen probleem. Er kwam een jonge marokkaanse vrouw met hoofddoek. Ze was net uitgehuwlijkt hier in Nederland. We spraken moeilijk met elkaar maar de band die er ontstond was er niet minder om. Uiteindelijk begreep ik dat ze hier doodongelukkig was, in Marokko nooit een hoofddoek had gedragen en werd niet even netjes behandeld. Ze stond soms te huilen in mijn huis en we zijn dikke vriendjes geworden. Mijn mening over tolerantie van culturen is nu wel bijgesteld. Voel me best wel beetgenomen toen ik begreep dat het hoofddoekje op moest omdat ze hier naar Nederland kwam en hem daar helemaal niet droeg. Mijn wenkbrauwen fronsen van deze informatie en voel me ook best beetgenomen in mijn gastvrijheid.

  Reactie door Ninka — zaterdag 19 juni 2004 @ 9.57 uur

 16. Interessant dat zelfs mensen die hun huis laten schoonmaken zich tegenwoordig met de SP bezighouden…

  Reactie door paul — zaterdag 19 juni 2004 @ 11.46 uur

 17. goh paul, heel inteliigent! Echt over nagedacht of niet?!
  Jij bent het voorbeeld van hoe mensen moeite hebben met tegensrijdigheden en deze dus afdoen als dom! wees trots op jezelf!

  Reactie door wendy — zaterdag 19 juni 2004 @ 11.51 uur

 18. Ik wou dat ik geld had om mijn huis te laten schoonmaken.

  Hoe dan ook, als alleen mensen zonder geld SP stemmen hebben we binnenkort ook een mooie meerderheid :-)

  Reactie door pom — zaterdag 19 juni 2004 @ 11.55 uur

 19. @Paul
  Dat vind ik nu echt een ontzettend domme vooroordelende opmerking. Als taken in huis nu eens gewoon vermarkt worden en niet zo dom behandeld worden als vrijwilligers werk voor vrouwen dan werd onze cultuur er ook een beetje beter op. Zorgtaken en economisch herstel hebben alles te maken verdeling van taken in en buiten huis. Ik verdien buiten de deur nu eenmaal meer en vind het een belachelijke opmerking dat de SP je dan niet meer aan zou spreken. De SP doet tenminste echt iets in de buurt en dat heeft helemaal niets met rijk of arm te maken in mijn ogen. Ik verdien leuk geld maar het is pas echt een vooroordeel dat ik dan maar politiek of menselijk anders zou moeten denken, dat zijn pas echte vooroordelen en maakt ons niet “rijker”.

  Reactie door Ninka — zaterdag 19 juni 2004 @ 12.09 uur

 20. wat is ie mooi in het groot.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 19 juni 2004 @ 13.36 uur

 21. @ folkert de lepper: dat zal zonder twijfel… dit “billboard” doet haar naam dan ook eer aan! :D

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 19 juni 2004 @ 17.21 uur

 22. Had mijn vrouw maar één zo’n bil…

  Reactie door jay — zaterdag 19 juni 2004 @ 21.41 uur

 23. Daniël O,
  het zijn scheetjes he.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 19 juni 2004 @ 23.04 uur

 24. En de vrouwen op de linkerfoto dragen dit soort tenten omdat ze anders te aantrekkelijk en te uitdagend zijn voor mannen. We zouden eens in de verleiding kunnen komen…….Ik zie ze al lopen. Net zo breed als hoog. Een snor. Een lange katoenen broek met daaronder sloffen. Met om de schouders een lappengeval en als kroon op het werk een poetslap over het hoofd. Enne………ze zeggen NOOIT goedendag op straat. NOOIT!

  Reactie door Theo — zondag 20 juni 2004 @ 13.11 uur

 25. @ folkert de lepper: je hoort mij dan ook niet snel zeggen dat er geen *reet* aan is!

  Reactie door Daniël O. — zondag 20 juni 2004 @ 18.02 uur

 26. @ Theo: maar in de grote steden zegt *nooit* iemand goedendag…

  Reactie door Daniël O. — zondag 20 juni 2004 @ 19.15 uur

 27. Sex sells… nice buns are for capitalists…

  Jammer dat het plaatje van bijna naakte slanke deernes mij niet overtuigt om naar Turkije te gaan. Die vindt je namelijk overal. De Turkse cultuur is toch hopelijk meer dan de reetveters van toeristenmeisjes? (Zo niet, dan kan de inburgering zich beperken tot het dragen van wollen ondergoed)

  Reactie door Jan breur — maandag 21 juni 2004 @ 13.02 uur

 28. @ Daniël O. : Had ik vermeld dat ik in een grote stad woon? De onbeschofte, onaangepaste en aso’s wonen inmiddels overal in Nederland.

  Reactie door Theo — maandag 21 juni 2004 @ 13.54 uur

 29. @ Theo: ja, ik denk dan ook dat je daar ook wel gelijk in hebt, maar het is absoluut niet zo dat alleen “de poetslappen” anderen niet groeten. Er is gewoonweg een algemene trend gaande die te merken is bij alle bevolkingsgroepen overal in Nederland. De oorzaak hiervan is dan ook logischerwijs te vinden in ons maatschappelijke systeem. We leven namelijk in een gedrochtig neoliberaal systeem dat ikgerichtheid, materialisme én haastigheid aanmoedigt. De ‘normen en waarden’ heeft Balkenende blijkbaar van z’n lijstje geschrapt. :(

  Reactie door Daniël O. — maandag 21 juni 2004 @ 19.14 uur

 30. @ Daniël O. Het aantal allochtonen dat een huwelijkspartner uit het land van herkomst haalt, is dit jaar al hoger dan in 2003. Dat liet PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem gisteravond in een Kamerdebat over de aangescherpte integratieplannen van het kabinet weten. Vermoedelijk is de forse toename ontstaan om de strengere regels voor te zijn.

  Veel plezier ermee. Over 10 jaar hebben we hier een tweede Bosnie.

  Reactie door Theo — dinsdag 22 juni 2004 @ 14.29 uur

 31. @ Theo: leg me geen zaken in de mond, ook ik vind die hoge huwelijksmigratie een zeer slecht gegeven. Alleen dat is een ander vraagstuk dan het verval van normen en waarden in het algemeen. De laatste keer dat ik in Amsterdam was, deed niemand me de groeten: dus ook de autochtone Amsterdammers niet.

  Maar de huwelijksmigratie uit Islamitische landen is gewoon een groot probleem, omdat de importbruiden vaak in een minderwaardige positie zitten en veel ‘importbruidegommen’ hier komen door middel van een schijnhuwelijk (zie: Abu Jahjah). Dit bevordert de integratie allerminst.

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 22 juni 2004 @ 15.21 uur

 32. @Theo en Daniel O,waarom zijn jullie zo bang?Ik woon in het grootste christelijke bolwerk van Nederland en hier zegt ook niemand me goeiendag.Dan niet.Het stoort me echt niet.En nee,ik draag geen hoofddoek(waarom noemen jullie dat poetsdoeken?),maar ook geen rok tot even over de enkels en haar in een rolletje.Dat is hier ook al genoeg om iemand te negeren.Is dit allebei niet een beetje zielig?

  Reactie door Medi — dinsdag 22 juni 2004 @ 16.16 uur

 33. @ Medi: als je mijn reacties een beetje door zou hebben gelezen, dat had je geweten dat ik *juist* zeg dat ontzettend veel in Nederland de ander meer groet: ook mensen uit Christelijke bolwerken en niet alleen “de hoofddoeken”.

  Feitelijk zeggen jij en ik dus hetzelfde en zijn we het waarschijnlijk inhoudelijk ook gewoon eens.

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 22 juni 2004 @ 19.04 uur

 34. Ik vind dit egt RaCisMe

  Reactie door RaCisme — maandag 19 juni 2006 @ 12.09 uur