Dick Advocaat

Ik schrijf dit ‘n uur vóór de alles beslissende wedstrijd(en) voor het Nederlands elftal.

Natuurlijk, ook ik heb me opgewonden over Dick’s foute wissel. Hij heeft zelf ook toegegeven dat de wissel niet goed had uitgewerkt.

Mede daarom vind ik dat de manier waarop ie nu als ‘n soort landverrader wordt bejegend, constant wordt beschimpt en beledigd de spuigaten uitloopt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 23 juni 2004 :: 19.35 uur

36 Comments

36 reacties

 1. Vind ik ook! Een mens blijft een mens en kan fouten maken…………

  Reactie door Patricia — woensdag 23 juni 2004 @ 19.38 uur

 2. Behandel iemand zoals hij is, en hij zal blijven zoals hij is.
  Benader iemand zoals hij zou kunnen zijn, en hij wordt wie hij zou moeten zijn. (Goethe)

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 23 juni 2004 @ 19.53 uur

 3. Helemaal mee eens Jan, we moeten ons elftal wel blijven steunen.

  Reactie door Bart — woensdag 23 juni 2004 @ 20.07 uur

 4. Jan, ik ben blij dat er nog mensen zijn zoals jij, die zich niet mee laten slepen door deze hysterie. Alsof er geen belangrijker dingen zijn dan voetbal. Het is niet meer dan een spelletje en de gekte er omheen wordt veroorzaakt door de Heilige Drieëenheid: Geld, Reclame en Media.

  Reactie door simbro — woensdag 23 juni 2004 @ 20.26 uur

 5. Nederland heeft 15 miljoen bondscoaches, die allen achteraf de beste analyses maken. Grootste hypociret vind ik nog wel van Gaal die zelf niet tegen de kritiek van ‘het volk’ kon en nu Advocaat loopt af te plassen

  Reactie door Peter de Haas — woensdag 23 juni 2004 @ 20.52 uur

 6. In mijn somberste momenten heb ik de indruk dat een groot gedeelte van ons land erg laag is gezonken. Dit is zo’n moment. Jan Mulder maakte het vooral te gek. Ik kan mij voorstellen dat men de uitspraken van Jan Mulder zou kunnen omschrijven als aanzetten tot haat. Bah.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — woensdag 23 juni 2004 @ 21.14 uur

 7. Het is nu rust en moet je ze eens horen gillen wij houden van oranje enz enz …………. Dat B team van de Tjechen voetbalt leuk trouwens tot nu toe ;)
  Advocaat van de knvb ……….. lekker langzaam.

  Reactie door marc — woensdag 23 juni 2004 @ 21.36 uur

 8. Maar bereikt toch zijn doel !

  Reactie door marc — woensdag 23 juni 2004 @ 21.41 uur

 9. Ach,

  Chinees spreekwoord: “Voorspellen is zeer moeilijk, vooral als het de toekomst betreft”. :-P

  Nederlands spreekwoord: “De beste stuurlui …”

  Overigens: Ik vermaak mij regelmatig met die Johan Kruijf. Ik zie hem er toe in staat om aan Raymond Ceulemans bij het 3-banden aanwijzingen te geven over hoe hoe de volgende stoot moet maken.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — woensdag 23 juni 2004 @ 21.49 uur

 10. Tjonge, voor de eerste keer ben ik het eens met de SP,hoop dat dat geen gewoonte gaat worden (lol)

  Reactie door mark — woensdag 23 juni 2004 @ 22.20 uur

 11. En als ze winnen, is Dick weer helemaal top, tsja wie is er dan de lozer…niet Dick iedegeval.

  Reactie door MAD — woensdag 23 juni 2004 @ 22.22 uur

 12. Kritiek op een bondscoach mág. Voetbal is van het volk, en Nederlanders hebben een handje van bemoeien. Maar als het een hetze begint te lijken gaat dat natuurlijk veel te ver.

  Reactie door Hansje — woensdag 23 juni 2004 @ 22.43 uur

 13. @mark
  De SP als politieke partij is niet voetbal actief hoor, dat is JM alhier op zijn log.
  Kijk hier ook eens naar:
  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/index.php?p=375
  Wat vindt je daar nu van?

  Reactie door barend — woensdag 23 juni 2004 @ 22.59 uur

 14. vroeger was voetbal ontspanning !nu wekt het alleen maar frustaties op , en voor de meeste mannen is het niks anders als een k-t smoes om weer eens naar de kroeg te kunnen ,de stumpers !!!

  Reactie door henk — woensdag 23 juni 2004 @ 23.37 uur

 15. biertje ?

  Reactie door marc — woensdag 23 juni 2004 @ 23.48 uur

 16. Nou ik blijf erbij…

  Nederland heeft 16 miljoen bondscoaches…en dan kiezen ze net Dick Advocaat uit!

  Reactie door Therry — donderdag 24 juni 2004 @ 0.08 uur

 17. @ Peter de Haas
  We hadden eerder al geconcludeerd dat je niet naar SBS6 moest kijken (dit EK), vanwege het niveau.

  Reactie door Bart — donderdag 24 juni 2004 @ 2.02 uur

 18. Ach, in de eerste uren/dag na de foute wissel mag je best even verontwaardigd zijn maar daarna blijft ook Advocaat maar een gewoon mens die dus blijkbaar ook wel eens een foutje maakt… Ook erg verstandig van hem trouwens om van Hanigem die persconferentie te laten doen ‘the day after’…

  Reactie door Mirella — donderdag 24 juni 2004 @ 10.36 uur

 19. Democratisch verkozen bondscoach is misschien een oplossing. Dan kan de tweede kamer hem naar huis sturen met een motie van wantrouwen en is de media binnen 2 dagen niet meer geïnteresseerd. Veel menselijker. Goed idee van Varela…

  Geintje…

  Reactie door Jan Breur — donderdag 24 juni 2004 @ 15.29 uur

 20. Eigenlijk denk ik juist dat het zo erg is door de mensen die zich er zo druk om maken dat Dick kritiek krijgt. Laat het allemaal maar begaan. Als bondscoach kan je dit verwachten, wind je er niet teveel over op en twee weken na het EK is het vergeten. Maar als je er zoveel aandacht aan gaat besteden gaat het misschien wel fout ja…

  Reactie door Redmar — donderdag 24 juni 2004 @ 18.51 uur

 21. Dick heeft misschien achteraf de verkeerde beslissing genomen> dat heeft hij toegegeven. Maar moet hij de volle verantwoording op zich nemen. Wat dachten wij vond de grove fout van Cocu en Bronkhorst die de bal voor zichzelf wilde houden.
  Bovendien de scheidsrechter was volgens mij anti-nederlands. Hij had minsten eenmaal een penalty moeten geven dan was de wedstrijd ook heel anders afgelopen.Heitinga had geen gele kaart verdient eigenlijk eerder die Tjechische speler dat hij zich zo makkelijk laat vallen. Kortom de fout ligt zeker niet alleen bij de wissel.
  Of nederland nou wint of verliest van Zweden. Ik vind dat Advocaat mag blijven. als hij dat wil wat ik vind het knap dat ie er nog zit. Ik weet niet of ik dat zou volhouden de mening van heel nederland over je heen. Immers de beste stuurlui staan aan .wal

  Reactie door Jacinta KLaver — vrijdag 25 juni 2004 @ 10.08 uur

 22. De kritiek op Advocaat is terecht. Als bondscoach is hij verantwoordelijk voor het meest lelijke voetbal van de afgelopen jaren. Ik vind dat hij na dit EK op moet stappen. Dat wil niet zeggen dat ik Advocaat niet meer steun. Natuurlijk winnen we de cup, realistisch dat ik ben. En ik zal verschrikkelijk blij zijn, voor ons land en voor _onze_ bondscoach. We moeten Oranje onvoorwaardelijk steunen, en Dick is onderdeel van dat Oranje. De manier waarop hij bekritiseerd wordt is verwerpelijk. Discussies over zijn opvolging kunnen ook gevoerd worden na 4 juli. Hij neemt afscheid met een godsgeschenk en wij zinken een woonboot! Om een t-shirt opdruk als citaat te gebruiken:

  I stand behind my Dick!

  Reactie door c'est rien — vrijdag 25 juni 2004 @ 10.24 uur

 23. Het is weer die uiterst domme Jan Marijnissen met zijn commentaar. Voorman van een partij waarvan de leden en aanhangers bestaan uit enkel en alleen nietsnutten. De werkende klasse moet telkens maar weer opdraaien voor die nietspresterende SP aanhangers.

  Zo ook nu weer die domme Lambiek van de Politiek. Advocaat heeft een functie waarvan hij weet dat kritiek kan komen. Jan Mulder heeft gelijk. Advocaat presteert al 2 jaar niets en een overwinninkje op voetbaldwerg Letland zegt niets. Mocht Nederland verder komen, dan is dit zeker niet te danken aan advocaat.

  En domme Lambiek: 50 + 40% = 70 en niet 90 (zie jouw slechte optreden in het programma van Andries Knevel. Het is jou ook helemaal kwalijk te nemen gezien jouw lage opleiding.

  En SP-ers: eind van de maand weer het handje ophouden bij de sociale uitkeringen!

  Reactie door pieterke — vrijdag 25 juni 2004 @ 10.37 uur

 24. Pieterke wordt door mij verkozen tot domste jongentje van het forum. Van harte,

  Reactie door Eric — vrijdag 25 juni 2004 @ 13.24 uur

 25. Haha geweldig die kerel! Kan hij geen wekelijkse collumn krijgen? :)

  Reactie door Redmar — vrijdag 25 juni 2004 @ 14.57 uur

 26. STEM OP DICK!

  http://www.dickadvocaat.nl

  Reactie door hessel — vrijdag 25 juni 2004 @ 16.17 uur

 27. Advocaat heeft een fout gemaakt, en toegeven of niet, het blijft een gigantische blunder! In de politiek worden mensen toch ook niet zo makkelijk vergeven na een grote fout (waarvan ze zelf toegegeven hebben deze te hebben gemaakt). Ok, deze vergelijking is misschien wat overdreven, maar het voetbal van tegenwoordig, en zeker dit EK, is absoluut niet belangenloos meer..

  Reactie door Henk Jan Wils — vrijdag 25 juni 2004 @ 21.22 uur

 28. Ik vind het nogal logisch dat mensen zich opwinden over die domme wissel. Voetbal roept nou eenmaal veel emoties op… Ook ik heb tijdens die wedstrijd Advocaat in gedachten naar huis gezet op het vliegtuig. Een beetje bondscoach weet dit en trekt zich hier weinig van aan. Hoewel zo’n uitspraak van Jan Mulder wel erg ver gaat natuurlijk. Die mogen ze van mij dan ook van de buis halen. Als ik Advocaat was zat hier nog een staartje aan….

  Wat ik te ver vind gaan dat dominee Balkenende het nodig vind hier een toespraak over te houden en dat toeteren na afloop van een wedstrijd een boete van 300 euro oplevert. In Portugal toetert en feest men de hele nacht en is het zelfs een nationale feestdag als hun team verder komt. Hier in Nederland moeten we als papkindjes behandeld worden en zonder emoties na de wedstrijd naar ons bedje gaan en een weesgegroetje uitspreken.

  Reactie door sulis — zaterdag 26 juni 2004 @ 15.55 uur

 29. het is ongepast wat er allemaal rond Dick gebeurt waarom kan nu eens nooit iemand deze kwallen zoals mulder/barend en v dorp en van gelder aanpakken? zijn deze dan zo machtig het enigste wat ze kunnen is met alle winden meedraaien en het land verloochenen “zeg maar holland ipv nederland”

  Reactie door w.v.vlokhoven — dinsdag 29 juni 2004 @ 11.05 uur

 30. indd, helemaal met w.v.vlokhoven eens. Mulder / barend en van dorp zouden eens hetzelfde moeten voelen wat dick advocaat voelt, en dit, terwijl het om een SPEL gaat. En hoe triest kan men zijn om dick met de dood te bedreigen.

  Reactie door mike — dinsdag 29 juni 2004 @ 13.12 uur

 31. Ook ik ben het voor de eerste keer eens met de SP, nou het is eigenlijk voor de tweede keer want in het programma rondom 10 was ik het ook met Jan eens! Maar ik heb hem daarna via de site van SP vragen gesteld en deze zijn nooit beantwoord.
  Vandaar dat ik toch niet echt geloof in een partij die echt opgericht is voor de uitkeringstrekkers. Nou heb ik er op zich niks tegen dat iemand recht heeft op een uitkering, maar er zitten er heel veel in de WAO die gewoon kunnen werken, en sterker nog dat doen ze ook gewoon, maar dan zwart! En ze geven een paar uurtjes op zodat het niet opvalt ik ken er genoeg die dit al jaren doen, als we die nou eens wat beter gaan controleren, en aanpakken! Dan kunnen we de echte Wao-ers wat meer geven en houd de staat toch nog veel meer over dan nu. En ook ik vind Pieterke en dat tuig van een Jan Mulder ook heel erg dom en eigenlijk best wel zielig, Gegroet, Eric.

  Reactie door eric — dinsdag 29 juni 2004 @ 16.29 uur

 32. Fortuyn werd gedemoniseerd maar in vergelijking met wat Advocaat over zich heen heeft gekregen was dat niet meer dan een aai over de bol. En de grote intellectuelen van villa b.v.d. begrijpen er nog steeds niets van waarom Advocaat gisteren zo emotioneel reageerde. Vooral Jan had nogal moeite om het te begrijpen zoals Jan van alles helemaal niets begrijpt. En Frits die na de bekende wissel bijna schuimbekkend van zoveel onvermogen het programma presenteerde speelt nu natuurlijk de onschuld zelf. Want een beetje kritiek mag toch wel? En dan heb ik het nog niet over de rest van de nederlandse pers,journalisten en zogenaamde deskundigen.

  Reactie door W. Schulte — dinsdag 29 juni 2004 @ 21.30 uur

 33. Toch nog even terugkomen op Eric: Jij bent zo dom dat ik me afvraag of je niet toevallig een zoon bent van de Lambiek van de politiek.

  Reactie door Pieterke — donderdag 1 juli 2004 @ 12.27 uur

 34. Laten we ons nu niet verlagen,….demoniseren van mensen schijnt gewoon te worden in ons land,………over waarden en normen gesproken zeg maar liever maden en wormen want tot dat nivo begeven jullie je! stelletje idioten en landmeelopers die zomaar iemand verketteren! niet normaal toch eerst pim je weet waar het toe leidde en omdat nl niet wint verketter je gewoon de coach maar! hoge bomen vangen veel wind en het volk slacht maar af woordelijk belachelijk,….waar moeten we heen met zon enge ontwikkeling? kan er niemand meer normaal doen en iemand hoog houden en respecteren?

  Reactie door ellen — maandag 5 juli 2004 @ 16.09 uur

 35. Dit zijn dus van die dingen die voor mij het voetbal absoluut niet meer leuk maken. De beste stuurlui staan aan wal en gezonde kritiek kan alleen vaak opbouwend zijn. Maar wat er nu weer allemaal gezegd werd, maakt mij echt misselijk! Wat voor plezier hebben sommigen mensen er toch aan om de ander zo kapot te maken.

  Reactie door Margreet — woensdag 7 juli 2004 @ 8.31 uur

 36. slots machine for sale

  slots machine for sale A new scientific truth does not triumph by convincing its opponents and making them see the light, but rat

  Trackback door slots machine for sale — zaterdag 30 april 2005 @ 0.57 uur