Nederland – Fraudeland?!

En, gisteren prominent in het nieuws:
Marktwerking in het notariaat?
Misschien is het toch niet zo’n goed idee geweest.

‘Sinds het vrijlaten van de prijzen verloedert de zaak steeds verder’, aldus de hoogleraar. ‘De notaris is niet meer de persoon waar je blind op kunt vertrouwen.’

(Ben ik ff blij dat wij als SP destijd in de Kamer (als enige) hebben tegengestemd. Alle andere partijen vonden het wel ‘n aardige gedachte om één van de pijlers onder onze rechtstaat te privatiseren.)

Nederland – Fraudeland?!
Ik ben er nog niet klaar mee.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 06 juli 2004 :: 0.38 uur

64 Comments

64 reacties

 1. Misschien kan de brug tussen de notariaten en de vermeende zwendel met effecten iets nader uitgelegd worden?
  Mazen in de wet zijn er voor de netten-naaiers in den haag.
  Lonen kan je met 30% verhogen
  (zou ik in het program zetten, dat de SP dat niet wil, of doet de SP mee?)
  maar met effecten kan dat niet 1-2-3, dus men slaat weer aan het moderne struikroven, een neagtieve spiraal van international-tops tot wc-juffrouwen is ingezet…

  Reactie door Barend — dinsdag 6 juli 2004 @ 0.50 uur

 2. @Barend.
  Het verband zit ‘m erin dat ook notarissen zich steeds vaker laten verleiden tot zaken die niet door de beugel kunnen.
  Wat te denken van notarissen die meewerken aan ‘n openbare uitverkoping en daarbij onder één hoedje spelen met onroerend goedhandelaren?

  Reactie door Jan Marijnissen — dinsdag 6 juli 2004 @ 0.57 uur

 3. Ik heb al een keer eerder via dit forum gepleit voor een parlementaire enquete die de effecten van privatisering en liberalisering onderzoekt.

  Ideetje?

  Reactie door PsiesDrom — dinsdag 6 juli 2004 @ 2.50 uur

 4. Zeg meneer Marijnissen kunt u misschien uitleggen waarom ik als minimumloon arbeider jaarlijks €5546,70 kwijt ben aan inomstenbelasting?
  En dat ik van de overgebleven €9570,90 mijn sociale verzekeringen MOET betalen en op benzine en voedsel voor mijn kinderen minstens 6% BTW moet betalen?
  En daar komen nog gemeente belastingen bovenop…

  Kunt u mischien vertellen wat er allemaal met mijn zuur verdiende centjes wordt gedaan?
  En wat ik daar als hardwerkende arbeider aan over hou?
  Veel dank.

  Reactie door Jako — dinsdag 6 juli 2004 @ 2.51 uur

 5. het kan nog erger zelfs de gemeentelijke overheid doet er aan mee.bij verkoop van openbare ge bouwen in de gemeente geldrop/mierlo .wijken zowel .b&w en de notaris af van de raadsbesluiten . kortom dit raads besluit word gewoon niet uitgevoerd , door de heren .daarbij moet gezegd worden dat het de raad .ook niks intereseerd . de s.p.afd is eerder inzage geweigerd in dergelijke dossiers . maar na bezwaar aangetekend te hebben ,krijgen we toch in zage in de verkoop overeen komsten . we houden jullie op de hoogte .ook in geldrop/mierlo word het een hete herfst .want ook hier is de maat vol

  Reactie door henk — dinsdag 6 juli 2004 @ 4.55 uur

 6. ik heb op een notariskantoor gewerkt als secretaresse en ik dacht het destijds al. dat van die prijsafspraken met makelaars…….

  Reactie door argusoog@softhome.net — dinsdag 6 juli 2004 @ 8.43 uur

 7. Vroegah.. had je de overheid die de burger beschermde tegen de marktwerking. Nu heb je de marktwerking die overheidstaken overneemt zonder dat burgers daar bescherming voor terug krijgen. Al is de klantenservice bij bedrijven wel vaak beter geregeld dan bij de overheid.

  De prijzen omlaag en de kwaliteit omhoog roept men dan wanneer er weer iets geliberaliseerd wordt. Ik ben benieuwd hoeveel geld het over 10 a 15 jaar gaat kosten om de ergste fouten weer te herstellen. Als dat mag van Brussel en de WTO.

  Maar dat hoef ik Jan niet te vertellen geloof ik. ;-)

  Reactie door Grobbo — dinsdag 6 juli 2004 @ 9.34 uur

 8. Toen ik gisteravond de hoogleraar hoorde spreken dacht ik “Jan zal morgen wel weer zeggen blij te zijn dat de SP destijds tegenstemde”. En inderdaad. Maar als Jan zich herhaalt, mag ik dat ook doen:

  “Die goeie ouwe tijd, toen de SP nog gewoon overal tégen stemde

  Voor de goede orde moet er natuurlijk wel bij worden vermeld dat de behandeling in de Eerste Kamer veel meer tegenstemmers waren: niet alleen de SP, maar ook GroenLinks, de OSF, de kleine christelijke partijen, en zelfs enkele leden van het CDA.

  Overigens kan ik in de handelingen niet terug vinden waarom de SP nu eigenlijk tegenstemde destijds. Er is geen stemverklaring afgelegd, en ook tijdens de plenaire behandeling is geen inbreng geleverd. Dat maakt wat mij betreft de kwaliteit van de tegenstem een stuk minder, ondanks het feit dat nu gebleken is dat de wet niet uitsluit dat er misstanden voorkomen.

  Trouwens: ook zonder marktwerking zou het notarisambt niet persé onbezoedeld blijven. Dat ligt toch echt aan de notarissen zelf – het zijn net mensen ;-)
  Marktwerking hoeft niet slecht te zijn, zeker niet als er – zoals in de Zebla documentaire werd gesteld – meer en scherp toezicht plaatsvindt.”

  Bron: http://www.janmarijnissen.nl/weblog/index.php?p=299

  Reactie door David — dinsdag 6 juli 2004 @ 10.09 uur

 9. Notarissen? zoals al eerder gezegd en gemeld, niet groepen en beroepen met fraude, nee de hele Nederlands top zowel de overheid als het bedrijfsleven, want ik kan geen krant open slaan of men spreekt van fraude.
  Maar het ergste is nog dat er niets tegen gedaan wordt.

  Reactie door l.verduijn — dinsdag 6 juli 2004 @ 10.27 uur

 10. @ JM o.k. bedankt, de link ontging me in eerste instantie even.
  @ david
  Dat van die stemverklaring kan wellicht verklaard worden met politieke standpunten en feiten zoals die _standaard_ al door de SP voorgestaan worden. Hoe dan ook, als 2e kamer partij was het de enige die op de rem trapte en dat is toch wel frappant, gelijk de 70er jaren en het ‘allochtonen probleem’ nu.
  Verder roepen mensen een kennelijk goed gelukte campagne nog steeds na, maar: Wie is er nu ècht tegen? en: Hoezo, SP – tegenpartij?
  Van de 410 Kamermoties werden er 59 ingediend door de SP.
  -1- daavan werd aangenomen, 6 trok de SP zelf in,
  5 werden er aangehouden. Van alle stemmingen stemde de SP de meeste keer voor: 349 maal!
  De VVD stemde het minst voor: 174 maal,
  gevolgd door pvda: 208 keer.
  Stem dus VOOR stem SP, blijkt in overeenstemming met de werkelijkheid, zo schrijft byv. Trouw. Stem voor, stem SP !

  En de ware tegen partijen (ook tegen nieuwe politieke invloed, nieuwe partijen en zelfs de achterbann-) vvd en pvda.

  Reactie door barend — dinsdag 6 juli 2004 @ 10.48 uur

 11. Het gezamelijke doel mis ik een beetje hier. Destijds ging het allemaal om de wederopbouw van Nederland. Nadat er wel genoeg “gebouwd” was hebben een groep zich afgesplitsten zijn doorgegaan voor eigen belang. De andere groep dacht dat ze nog steeds aan het “opbouwen” waren. Eersgisteren had ik gesprekken inzake een onderneming die ik op wil zetten met een grote “speler” in Nederland. Ineens zei hij: “je plan is te maatschappelijk gericht”. Later dacht ik hoezo????? moet het egoistisch gericht zijn dan? Dat lijkt me een betere vraag voor Balkenende ipv normen en waarden. Omschrijven wat we nu eigenlijk willen. Als je omschrijft wat ze nu doen dan kun je in elk geval je conclusies trekken of je daar nog wel aan mee wil doen.

  Reactie door Ninka — dinsdag 6 juli 2004 @ 11.52 uur

 12. Nederland is ook fraude land.

  Maar niet door de gewone burger, de elite zitten hier achter. Zelf een tijd op een object ergens in nederland gezeten. Er werden illegale filmopnames gemaakt, niet aangemeld bij justitie, er werden geknoeit met de boeken waar wij onze diensttijden in opschreven, we moesten bij bepaalde busjes de andere kant opkijken omdat de leiding bang was voor die figuren. En dit viel allemaal onder leiding van ‘de gemeente’.

  Zelfde meegemaakt binnen een gemeente waar werknemers gebruikte spullen van de gemeente om klusjes prive te doen. Er is een onderzoek gedaan, of nog bezig. Maar de wijkhoofden waarvan ik weet dat ze hier van afwisten zitten er nog gewoon. En ach ze lullen zich er toch altijd wel uit, en vooral omdat een gemeente zelf een onderzoek laat uitvoeren, loopt altijd uit op een doofpot affaire.

  Heb weleens meegemaakt dat een beveiliger opbelde naar ‘iemand’ waar hij gewoon om de informatie over een bepaald persoon vroeg. Geloofde het niet, dacht dat hij aan het bluffen was, maar echt minuutje en hoppa alle info van a tot z.

  Overal gebeurt het, heb het zelf mogen zien. Weet b.v. dat beveiligers aan erg veel informatie kunnen komen via computers, weggooide formuliertjes. Het is perfect om aan je info te komen als je daar op uit bent, maar het hoort natuurlijk niet. Maargoed dit is allemaal bekend en niemand doet iets. Ze zeggen van wel, maar ik weet uit ervaring hoe eenvoudig het is.

  Fraude is overal…van klein tot groot. Maar het is wel vreselijk gevaarlijk.

  Reactie door MAD — dinsdag 6 juli 2004 @ 12.11 uur

 13. Nederland fraudeland: de NMA heeft vandaag invallen gedaan bij de grote energiebedrijven omdat er prijsafspraken gemaakt zouden zijn. Na 1 week privatisering notabene!! En de burger moet er beter van worden?? Het is toch te triest voor woorden, bedankt Jorritsma!!

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 6 juli 2004 @ 14.12 uur

 14. Ik ben het eens met David dat marktwerking niet per se slecht hoeft te zijn. Jan, als je nog een tip nodig hebt voor een econoom dan moet je het boek van de Amerikaan Edward Luttwak eens lezen Turbo-Capitalism: winners and losers in the global economy (HarperCollins, 1999). Hierin beschrijft die oa. dat vrije marktwerking zoals in Amerika plaatsvindt alleen maar mogelijk is met goede toezichthouders en je dus niet klakkeloos moet gaan privatiseren zonder goed toezicht.

  Reactie door Opheffer — dinsdag 6 juli 2004 @ 14.12 uur

 15. Jan,ben heel blij dat je door gaat met dit thema.
  Want ik wil graag de geschillencommissies aanpakken.
  Ze frauderen,geven oude bejaarden(die hun werk alleen voor de fabrikant doen)werk(dubbelinkomen).
  En de consument heeft het nakijken,want de rechter laten toetsen kan bijna niet.Verder haast geen wet om de geschillencommissies aan te pakken.
  Dus geschillencommissies oude stijl OPDOEKEN.
  Dus mijn advies: Neem gelijk bij een geschil de tv programma’s,die het probleem wel voor je oplossen.

  Reactie door anita — dinsdag 6 juli 2004 @ 18.08 uur

 16. Hallo Jim, even daargelaten dat er natuurlijk ook mensen met een uitkering frauderen, vind ik je redenering toch mank gaan. De grootste fraudes, waar het meeste geld mee gemoeid is, worden gepleegd door de door jou zo geprezen werkenden. Dit heeft niets te maken met uitkering of werk, maar alles met het feit of je voor geld “alles” wil doen en dus ook fraude wil plegen. Dit is een hele nare karaktertrek en die vindt je door alle lagen van de bevolking heen weer terug. Zolang er mensen zijn die zich identificeren met geld, voor wie geld zo belangrijk is, dat ze ervoor in de fout willen gaan, zul je deze toestanden houden. Een goede controle en naleving van wet- en regelgeving zou kunnen helpen, mits de medewerkers die dit werk weer moeten doen, elk jaar gescreend worden op onkreukbaarheid. Als uitkeringsgerechtigde die vrijwilligerswerk doet, kan ik je verzekeren dat er heel erg veel collega’s van mij zijn, die goud- en goudeerlijk door het leven gaan. Je hoort van de excessen, niet de norm. Fraude is strafbaar, maar het zou bij iedereen duidelijk moeten zijn dat er zoiets is als “mijn” en “dijn” en dat je met je fikken van het “dijn” afblijft! Kun je de volgende keer wat meer nuanceren? Dank je wel.

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 6 juli 2004 @ 20.13 uur

 17. Jim

  Laat ik het zo zeggen, heb veel kennissen die dit soort werk ziten. En kan je ook vertellen dat ‘jan met de pet’ niet boeiend is om onderzoek naar te doen. Ze komen wel voor maar die zijn op 2 handen te tellen. Frauderen met uitkeringen is uit. Ze pakken je toch wel vroeg of laat. Zelfs de meeste bijstandsgerechtigden vinden het niet acceptabel dat men fraudeerd met uitkeringen.

  De grote jongens zoals die bijvoorbeeld bij de VVD rondhuppelen die zijn boeiend, die hebben allerlei bijbaantjes, commissies, en geloof me maar, als er onderzoek komt van derde dan worden ze via justitie terug gefloten of het onderzoek wordt ineens overgenomen of stopgezet. Er gebeuren een heleboel dingen die het daglicht niet verdragen kan. En dat zijn allemaal hoge heren.

  Politici beschermen, helpen directeuren van bedrijven, die directeuren oefenen weer op andere zaken druk uit voor politici. Het geld zit altijd daar. Ga je spitten dan krijg je dus heel snel te maken met justitie. De geldboom groeit altijd omhoog. En daarom zullen we er nooit iets aan kunnen doen en zullen altijd de kleintjes de schuld krijgen. Want de grote jongens hebben bescherming.

  Hele tijd terug, toen ik nog jong was haha:) nee tijd geleden, bij binnenlandsezaken gewerkt. Daar hadden ze een gezegte onder een bepaalde club personeel ‘hoe hoger ze gaat, hoe hoeriger ze worden’. Dit, omdat erbij binnenlandsezaken hoeren werden uitgenodigd. Naja je haalt ze er zo uit na verloop van tijd. Is ook corrupt, maar zijn de hoge heren, die mogen alles. Tenminste dat denken ze…

  Reactie door MAD — dinsdag 6 juli 2004 @ 20.53 uur

 18. Precies, het heeft niet te maken met WAT je bent, maar met WIE je bent. Het is wel opvallend overigens dat voor al die grote fraudes kennelijk heel veel, voornamelijk meneren, vallen voor het nog grotere geld. Zoals ik zei, en u uiteindelijk ook, Jim, frauderen zit in heel veel mensen en heeft met karakter, enne, ohja, ook heel veel, met de opvoeding te maken. Fraude is TE ALLEN TIJDE verkeerd. Als ik bij de kassa van de supermarkt een 2 cent stukje teveel terugkrijg ga ik dat terugbrengen en teruggeven. Zo hoort het, en niet anders. Zo eenvoudig kan het leven zijn als je maar eerlijk bent en blijft. Welterusten!

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 6 juli 2004 @ 22.14 uur

 19. Klopt Jim hun komen er mee weg. Maar het is ook het typische gedrag van onze regeringen. Men kijkt als het om fraude gaat ten alle tijden eerst naar de burger. Nooit in zijn eigen huis. Er valt nog veel te ruimen in Nederland. Je moet altijd van boven naar beneden werken.

  Heb weleens zitten denken hoe je dat kan oplossen, het is net die branddriehoek … heten dat kreng toch:)
  brandbaar materiaal, lucht en vuur…zit nu ff te denken of ik het nu goed zeg, moet de boeken maar weer eens opzoeken geloof ik:) Nee ben geen brandweer dus wees gerust:)

  In de politiek en bedrijfsleven is het MACHT, GELD en VRIENDJES

  Als je een van die 3 eruit trekt loopt het stuk. Maar ja wie heeft het lef.

  Reactie door MAD — dinsdag 6 juli 2004 @ 22.27 uur

 20. Ik heb het ook vernomen van die inval van de NMA bij de energiebedrijven. De 4 grote jongens maken de dienst uit hier en dat zagen we natuurlijk al heel lang aankomen.

  Datzelfde geld natuurlijk ook al lang voor de enkele grote banken hier, die onderling de banktarieven regelen en ook de oliemaatschappijen.

  En wat te denken van de KPN? Alle “merken” worden op communicatiegebied nog steeds “empowered by KPN”, dus hoezo vrije concurentie?

  We worden gewoonweg al jaren via ook de politiek misleid met de positieve visioenen van de marktwerking en die fabels van de veel lagere prijzen. maar die gaan eerder lekker omhoog, dan naar beneden, zolang de bedrijven zich als geheel ongestoort en onopgemerkt zich kunnen gedragen als een pure monopolist. Maak van dat hele zootje een staats bedrijf en bereken dan een rechtvaardige prijs zonder de consument de dupe te laten worden van zogenaamde koersdalingen of boekhoudschandalen en spookvoorraden/spooknota’s.

  Reactie door ReneR — dinsdag 6 juli 2004 @ 23.07 uur

 21. @MAD,

  Laten we alvast maar een paar werkstraffen bedenken voor Onze Ministers:

  De Geus: een 24-urige, 7-daagse werkweek (tja, afschaffing Arbeidstijdenwet) en daarnaast een sollicitieplicht op een niet-bestaand baantje… en een snertkantoortje zonder ramen en zonder bureaustoel (uitkleding Arbowet)…

  Kamp: de Joint Strike Fighter afbestellen …

  Donner: op zondag in zijn gereformeerde kerk precies uitleggen voor welke netwerken zijn Justitie werkt en tegen wie Justitie dus nooit zal optreden…

  Zalm: een paar jaar leven van een modaal salaris en zijn eigen begrotingstekort toch beneden de 3% houden… of zijn loon voortaan in Roepia´s laten uitbetalen, haha …

  en tenslotte ..
  Balkendende … naar George Bush sturen om te zeggen dat Saddam voor het Internationaal Gerechtshof moet verschijnen …

  Zullen we dan gelijk maar Anders Moberg (ex-Ikea) zijn kinderen maar naar Pakistan sturen voor wat werkervaring…
  Bouwboef Henk Koop van Koop-Tjuchem kunnen we best onteigenen via de Wet Plukze…ook dat Stalin-beeld bij hem in de tuin…
  En tegen de hele Shell-top zeggen we dat hun benzinetank vol zit maar eigenlijk is t-ie bijna leeg…
  Ennn, we laten toe dat minderbedeelden malversaties gaan plegen binnen Albert Heijn vestigingen …

  Ja, ideeën genoeg …

  Reactie door Olav ten Broek — woensdag 7 juli 2004 @ 1.32 uur

 22. Ik vergeet helemaal minister Verdonk te deporteren!

  Reactie door Olav ten Broek — woensdag 7 juli 2004 @ 1.41 uur

 23. mnemo(28) jan de witt is is behoorlijk actief op het gebied van witte boorden criminaliteit om die aan te pakken . de hele partij trouwens , en verder raad ik je aan van de drank af te blijven !scheelt in de taal fouten !echt waar .

  Reactie door henk — woensdag 7 juli 2004 @ 2.36 uur

 24. In het land der blinden is een-oog koning zeg ik maar Henkie… Zeuren over taalfouten is erg kansloos als je ze zelf aan de lopende band maakt…

  Reactie door mnemo — woensdag 7 juli 2004 @ 9.48 uur

 25. @Barend: ik ontken ook niet dat de SP tegenstemde, maar wijs op het feit dat ze dat ongemotiveerd deed. Van ‘op de rem trappen’ is dan ook geen sprake: op geen enkel moment wordt getracht de medeleden te overtuigen. Daarnaast is het zo dat een wetsvoorstel altijd door twee kamers moet, en dat de zorgvuldigheid Jan dan ook gebiedt te zeggen dat het in de Eerste Kamer nog behoorlijk spannend werd (35 tegen 28).

  Overigens leverde ook daar de SP geen enkele inhoudelijke bijdrage. Het meest felle betoog tegen de wet kwam van Tom Pitstra (GroenLinks), die daarmee in de afwezigheid van zijn partij in het debat in de Tweede Kamer goedmaakte.

  Jan’s ‘zie-je-wel’ is nu net zo gemakkelijk als Balkenende’s mantra ‘dit kabinet kijkt naar de toekomst’.

  Reactie door David — woensdag 7 juli 2004 @ 9.51 uur

 26. Uche uche uche, wat een rotzooi in dit land. En waarom? Omdat er zoveel mensen keihard achter dat rotgeld aan blijven rennen. Geld is belangrijker dan mensen. Tja, en dat merken we dagelijks. In nog geen twee jaar tijd is dit land van heel behoorlijk sociaal veranderd in een egoïstich en dictatoriaal geregeerd rotland vol met rotmensen die achter geld aanhollen. Die ouderen de schuld geven dat ze een beetje minder netto overhouden en willen dat die mensen maar niks meer krijgen. Het zijn mensen die op hele korte termijn denken, maar de lange termijn niet eens aankunnen. Geld, geld, geld… het enige dat telt. De Geus wil zelfs brandweer en zorgmedewerkers aanpakken, omdat die op hun werk slaapdienst hebben en daarvoor betaald worden, maar De Geus wil niet dat ze betaald worden als ze slapen. Als dit doorgaat, hoop ik dat zijn woning afbrandt en de brandweer te laat is, omdat er geen slaapdiensten op de post zijn, maar de heren van huis moeten komen. En mochten leden van dit afbraak kabinet in het ziekenhuis terechtkomen, verzorg ze extra, extra goed. Zo goed dat iedereen weet dat die persoon daar ligt. Ik ben benieuwd wat er dan gaat gebeuren… Ja, ook ik, als bijstandsgerechtigde met een paar chronische kwalen en met vrijwilligerswerk, is gewoon heel erg boos en gefrustreerd en bang dat mensen zich letterlijk laten omkopen door dat rotgeld. Geld is nodig, maar niet veel meer dan echt nodig is.
  JASSES. Wat een rotzooi.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 7 juli 2004 @ 9.55 uur

 27. @David. Knap dat jij weet dat we ongemotiveerd tegen stemden. Wij doen alles op basis van visie en analyse. De tegenstem tegen de marktwerking binnen het notariaat was even gemotiveerd als onze stem tegen de verzelfstandiging van de NS en het busvervoer en de nu aanstaande marktwerking binnen zorg en onderwijs.
  En inderdaad, we waren de enige in de Tweede Kamer.
  Het opportunisme van de andere partijen slaat nu op hen terug.

  Dit schreef Jan de Wit in mei over het notariaat op dit log:

  De bedoeling van de liberalisering van het notariaat was drieledig:
  - vrije tarieven
  - grotere spreiding van notariskantoren
  - handhaving van het principe dat de notaris alle diensten verleent

  Geen van deze doelstellingen blijkt uit te komen. De marktwerking levert dus niet op wat de meerderheid van de Kamer ermee beoogde. De tarieven rijzen de pan uit op een aantal terreinen (zoals familiezaken). Er is geen betere spreiding van kantoren over het land tot stand gekomen. Bovendien: als je in Groningen woont ga je natuurlijk niet naar Maastricht omdat daar een notaris een akte voor een lager tarief opmaakt. Zo werkt het niet. De notariskantoren fuseren steeds meer, en veel kantoren gaan zich juist specialiseren. Dus hoe langer hoe minder allround-kantoren. De SP heeft destijds tegen de nieuwe wet gestemd vanwege de verwachting dat marktwerking zou leiden tot kwalitatief minder dienstverlening voor de burger en tot hogere tarieven. Dit standpunt was vooral ingegeven op de inmiddels bekende resultaten van privatiseringen en liberaliseringen. De SP zag en ziet nog steeds niet de noodzaak ervan in om de publieke functie van de notaris (hij staat in feite op hetzelfde niveau als een rechter in ons land) te veranderen en te onderwerpen aan marktwerking.

  Tenslotte, kijk voor de aardigheid eens op http://www.goedkoopstenotaris.nl.

  Commentaar door Jan de Wit, SP-Kamerlid — 24 Mei 2004

  Reactie door Jan Marijnissen — woensdag 7 juli 2004 @ 13.40 uur

 28. mnemo (30)klopt ik bezoek dit log regelmatig als ik uit de kroeg kom . vandaar mijn tip. het is trouwens .henk .

  Reactie door henk — woensdag 7 juli 2004 @ 13.45 uur

 29. En dat zegt wederom meer over jou dan over mij. Ik kom niet uit de kroeg en val dan vervolgens mensen lastig met mijn dronkemanspraat.Gezien het late uuur op de dag dat ik de bewuste comments schreef mag je van mij aannemen dat ik gewoon aan het werk was en waarschijnlijk te gehaast om mijn eigen schrijfsels even door te lezen en te corrigeren. Dan komt het er dus op neer dat ik soms een typfout maak maar dat jij doorlopend met je gebrekkige kennis van de Nederlandse taal dezelfde taalkundige blunders aflevert.

  Reactie door mnemo — woensdag 7 juli 2004 @ 16.35 uur

 30. MNEMO (35)ALS JE LAST HEBT VAN MIJN BORRELPRAAT . GA JE TOCH NAAR JE EIGEN WEBSITE . ZOU ALS IK JOU WAS TOCH EENS EEN BLOEDDRUK METERTJE AANSCHAFFEN .WANT HET GAAT NIET GOED MET JE ?

  Reactie door henk — woensdag 7 juli 2004 @ 16.56 uur

 31. Niet zo schreeuwen…

  Reactie door mnemo — woensdag 7 juli 2004 @ 18.09 uur

 32. Jongens, jongens, houden jullie je een beetje in alsjeblieft. Wat heeft het voor zin om tegen dit kabinet en alle foute dingen eromheen te ageren als we elkaar in de haren blijven vliegen? Henk, probeer iets eens rustig te zeggen, dan maak je volgens mij gewoon minder fouten en lees het eerst effe door voor je klikt op verzenden en Mnemo, kalmeer een beetje. Ruzie is ook agressie. Daar kunnen we best zonder… Fraude is verkeerd en altijd verkeerd. Als we het eens zijn, waarom dan dit gekrakeel? Alsjeblieft, doe wat rustiger voortaan?
  Dank jullie wel. groetjes van LYDIA

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 7 juli 2004 @ 22.19 uur

 33. MAD, ga hulp zoeken en doe iets aan je Nederlands!

  Reactie door bart — donderdag 8 juli 2004 @ 15.42 uur

 34. wat een taal neukers, wat maakt hut uit ov er een taal foutsie in staot, als je maar weet wat er staot en waar hut om gaot

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 8 juli 2004 @ 18.32 uur

 35. MAD, ga hulp zoeken en let op je Nederlands!

  Reactie door bart — donderdag 8 juli 2004 @ 19.29 uur

 36. @Jan: ik zeg ook niet dat je ongemotiveerd hebt tegengestemd. Waarschijnlijk lag de motivatie voor een groot deel in het feit dat het een privatisering betrof, en dat er dus moest worden tegengestemd. Dat is een visie en/of analyse die ik niet deel, maar dat is niet zo relevant: ik ben immers geen lid van de SP.
  Waar het me om ging is dat de SP destijds niets van zich heeft laten horen in de Eerste en Tweede Kamer. Daarmee is er wat mij betreft in ieder geval de schijn van een ‘gemakkelijke’ tegenstem.

  Reactie door David — vrijdag 9 juli 2004 @ 12.21 uur

 37. Kom effe, een beetje fraude moet kunnen.
  Ik heb een torenhoge hypotheek en ik wil nog een zwembad bijbouwen, mijn vrouw wil nog een derde 4wheelcar en zeker 4 keer per jaar op vacantie, mijn kinderen zitten op golf en hockey en willen nu ook een paar renpaarden.
  En we kunnen samen ook niet te lang ontbreken in de PC Hooftstraat anders denken de buren dat het slecht met ons gaat.

  Reactie door Bernard Uitdenhemel — vrijdag 17 december 2004 @ 15.25 uur

 38. Fraude, fraude wat een gelul zorg eerst maar eens dat ieder mens in dit klote land te eten heeft en geef geen geld uit naar die zogenaamde derde wereld landen waar alles aan de strijkstok van de regering blijft hangen dan spreek je pas over fraude. Maar daar mag niet over gepraat worden. Want a in nederland is geen armoede en b er is geen fraude in die landen hahahahahaahaha wat een gelul.
  Doe hier eens wat aan kijk maar eens op de site’s van de voedselbank.nl geen armoede bhahahahahahahahaha.

  Reactie door john — vrijdag 22 juli 2005 @ 14.17 uur

 39. prosolution review

  Reactie door prosolution review — maandag 12 september 2005 @ 5.50 uur

 40. venapro

  Reactie door venapro — dinsdag 24 januari 2006 @ 9.13 uur

 41. relagen

  Reactie door relagen — donderdag 26 januari 2006 @ 12.04 uur

 42. lending tree

  Reactie door lending tree — maandag 20 maart 2006 @ 1.15 uur

 43. provillus

  Reactie door provillus — dinsdag 21 maart 2006 @ 0.46 uur

 44. bad credit repair

  Reactie door bad credit repair — dinsdag 21 maart 2006 @ 1.52 uur

 45. hair loss treatment

  Reactie door hair loss treatment — dinsdag 21 maart 2006 @ 2.15 uur

 46. breast enlargement

  Reactie door breast enlargement — dinsdag 21 maart 2006 @ 11.25 uur

 47. credit repair company

  Reactie door credit repair company — woensdag 22 maart 2006 @ 23.40 uur

 48. bad credit repair

  Reactie door bad credit repair — donderdag 23 maart 2006 @ 0.58 uur

 49. credit repair

  Reactie door credit repair — donderdag 23 maart 2006 @ 2.03 uur

 50. credit repair company

  Reactie door credit repair company — donderdag 23 maart 2006 @ 2.45 uur

 51. credit repair

  Reactie door credit repair — donderdag 23 maart 2006 @ 3.14 uur

 52. Reactie door sytropin — donderdag 23 maart 2006 @ 3.16 uur

 53. credit repair

  Reactie door credit repair — donderdag 23 maart 2006 @ 3.26 uur

 54. male enhancement

  Reactie door male enhancement — vrijdag 24 maart 2006 @ 9.57 uur

 55. breast gain plus

  Reactie door breast gain plus — zaterdag 25 maart 2006 @ 2.47 uur

 56. revitol

  Reactie door revitol — zaterdag 25 maart 2006 @ 3.22 uur

 57. breast gain plus

  Reactie door breast gain plus — zaterdag 25 maart 2006 @ 4.01 uur

 58. hoodia gordonii

  Reactie door hoodia gordonii — zaterdag 25 maart 2006 @ 6.09 uur

 59. lowermybills

  Reactie door lowermybills — maandag 27 maart 2006 @ 4.30 uur

 60. lowermybills

  Reactie door lowermybills — maandag 27 maart 2006 @ 6.00 uur

 61. lowermybills

  Reactie door lowermybills — maandag 27 maart 2006 @ 7.16 uur

 62. lowermybills

  Reactie door lowermybills — maandag 27 maart 2006 @ 8.24 uur

 63. natural male enhancement

  Reactie door natural male enhancement — vrijdag 31 maart 2006 @ 20.40 uur

 64. perfumes
  http://www.azperfumes.com
  http://www.azperfumes.com

  Reactie door perfumes — maandag 22 mei 2006 @ 17.16 uur