Soms zijn er van die dingen…

…dat je denkt:
Waarom is dat? Waarom veranderen we dat niet?

Waarom moet ik op Radio 1 om de haverklap (en op het 10-uur-journaal) horen wat de stand van de verschillende aandelen op de beurzen is?

En, als we toch bezig zijn:
Waarom moet ik bij de publieke omroep steeds mijn oor lenen aan commercieel getetter door middel van reclames?
Voor ‘n paar Euro per gezin per jaar zijn we er vanaf.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 22 juli 2004 :: 17.56 uur

65 Comments

65 reacties

 1. Ja hallo Jan, Zo lust ik er nog wel een paar…Je zeurt als een kind van 3!!!

  Waarom moet ik van Balkenende al mijn verworven rechten weggeven, waarom regel jij niet dat we de gulden en de prijzen van toen terug krijgen…tsss..zo kan ik uuuuuuuuuuren doorgaan

  Reactie door lambert — donderdag 22 juli 2004 @ 18.15 uur

 2. Zo erg is het toch niet dat de commercie openbare zaken sponsort?
  Liever zij dan ik :-D

  Reactie door Struikel — donderdag 22 juli 2004 @ 18.35 uur

 3. Jan Marijnissen,
  we zijn blij dat de omroepbijdrage enkele jaren geleden is af geschaft, en het nu via de belastingen wordt geheven.
  Wil je nog televisie en radio progamma s betaalbaar houden dan zal je toch de reclame inkomsten moeten hebben.
  Ik denk als men het systeem van omroepbijdrage weer invoerd dat het de burger veel geld zal gaan kosten, overigens zijn er geruchten om weer omroepbijdrage te heffen, althans dat willen de omroepen. Bij getetter zet je hem toch uit daar is die knop voor die er opzit.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 22 juli 2004 @ 18.36 uur

 4. Een paar Euro? Ik heb er honderd voor over. Maar dan wel: weg reclame, veel van die commerciele radiozenders weg (die zijn toch allemaal hetzelfde, dus laat de luisteraars maar stemmen welke moeten blijven) en daar DJ-geblaat-vrije rock-, blues- en jazz-zenders voor in de plaats.
  En tenslotte graag zorgen dat de radio-ontvangst overal weer wordt hersteld.

  Reactie door dick — donderdag 22 juli 2004 @ 18.56 uur

 5. Ik weet wel zinnigere zaken om je druk over te maken ………

  Reactie door Rode Peper — donderdag 22 juli 2004 @ 19.01 uur

 6. dick,
  dat is van de regen in de drup, wie zit er nu op blues,rock en jazz te wachten, en dan nog 100 euro betalen voor iets waar geen hond naar luistert op enkele liefhebbers na.
  Ben wel voor reclame vrije zenders voor mensen die er voor zouden betalen om ongestoord naar hun favoriete muziek te luisteren.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 22 juli 2004 @ 19.17 uur

 7. Jan, ga je mee naar de peuterspeelzaal??
  Hier zit nog zo’n kind van 3.
  Met blokken kan je toch ook beursje spelen!

  Reactie door Sis — donderdag 22 juli 2004 @ 20.06 uur

 8. mja, die beursberichten storen me niet zo. is een paar keer per dag een paar minuten. en van die paar minuten reclame voor en na het nieuws heb ik ook geen last. ik vind het inderdaad vervelender dat ik in het weekend de hele middag sport krijg voorgeschoteld. door de week is het middagaanbod een stuk gevarieerder en vooral interessanter.

  Reactie door jsmn — donderdag 22 juli 2004 @ 20.24 uur

 9. Wanneer ik een paar euro moet gaan betalen van dat getetter van de tour de france/voetbal/ trouwens alle sporten waar alleen de prestaties van een man belangrijk blijkt te zijn.
  En de vrouwen in de sport bijzaak zijn (de gehele zomer.)Jah in de winter mogen ze een klein beetje opkomen draven voor het schaatsen.

  Geef dat portie sport maar aan fikkie.
  IK PROTESTEER HIER TEGEN.(als minima heb ik hier geen geld voor)

  En die reclame … die duurt maar een paar minuten.

  Reactie door chrisinactie — donderdag 22 juli 2004 @ 20.49 uur

 10. Maar vroegah, ja vroegah maakte ze in nederland nog films via reclame, b.v. via sigaretten. Toen kwam er een of ander licht en die schafte dat af, sinds dien is de nederlandse film ook het hoekje om geholpen. Men maakte toen nog serie’s en film van kaliber…nu is het allemaal pulp. Omdat ow ow ow gossie gossie…roken en drank zo vreselijk slecht is. Ja sure…mag ik dat zelf bepalen. Nee de pulp die ik nu moet bekijken bezorgt me zowat een verzakking. Heel de media is boring en saai geworden. Ze herhalen zich 10 slagen in de rondte….en ga zomaar door….nou nou wat een aanwinst.

  Reactie door MAD — donderdag 22 juli 2004 @ 21.40 uur

 11. reclame is een goed middel voor bedrijven om hun produkten aan de man (of vrouw) te brengen. daar is op zich niks op tegen. Alleen mag het wat mij betreft wat minder schreeuwerig en wat minder frequent. Want soms lijkt het meer op hersenspoelen dan op reclame.

  Beursnieuws mag van mijn part wel verdwijnen naar de laatste pagina van een krant. Want het manipuleert mensen in die zin; dat het een slechte invloed op zichzelf kan hebben. door slechte koersen gaan mensen slechter denken over de economie dan nodig is en gaan ze geld oppotten. De crisis in Azie is daardoor ook ontstaan een paar jaar geleden.

  Reactie door ReneR — donderdag 22 juli 2004 @ 21.42 uur

 12. BELANGRIJKE VRAAG

  het wordt met de dag gekker….elke keer als ik nu op de “zeg het maar” knop druk om een bericht te versturen, dan krijg ik elke keer een reclame-popup van een willekeurig nederlands bedrijf. Ik wordt er gestoort van. kan de webmaster uitleggen wat dit kan betekenen? En heeft het te maken met het feit; dat onlangs andere mensen ook bizarre meldingen kregen op hun scherm bij het inzenden? (errors e.d.)

  Reactie door ReneR — donderdag 22 juli 2004 @ 21.46 uur

 13. In Australie is het helemaal hopeloos op tv,
  20 miuten film ,10 miuten onder breking reclame daarna nog 5 minuten comingsoon.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 22 juli 2004 @ 22.55 uur

 14. Jan heeft vandaag gewoon niks te melden. Onder het kopje: komkommerposting.

  Reactie door Laurens L. — donderdag 22 juli 2004 @ 23.19 uur

 15. gewoon weer een echte rooie omroep !!!en wat die reclame betreft jan heb je 100% gelijk !!! het is nergens voor nodig . en degene die het wel makkelijk vind .want door de reclame hoef ik geen omroep bijdrage te betalen ? die moeten is wakker worden want die betalen zich vet voor een beetje t.v. kijken .
  want die hebben gekocht ,,een biostabiel,, een paar siliconen boerstvergroter,,door het jaar heen 3 apparaten om een wasbordbuikje te krijgen ,,een boormachine met 150 asseciores van pisbakkenstaal,, een superluchtbed met elektrische pompvoor het bezoek wat je niet krijgt in deze ik maatschappij,,een heteluchtoven met gratis vet opvang bakje,,voor s,nachts een een tube om van die onnatuurliijke witte tanden te ktijgen,,
  136 van die klote remiks c.d ,,een stuk of 8 van die apparaten voor grote spierballen waarvan na een week alle elastieken gebroken zijn ,,80 messen blokken die iedere maand weer een stukje scherper zijn .want wie snijd nou thuis een bier blikje door? ,,en het ergste een onder de anabole steroide en epo zittende red bull(sorry reclame)drinkende blonde trut met silliconenborsten in haar sport b.h met een vol spierwitte tanden in haar in het nederlands gesingroniseerde amerikaanse bek ,, die mij vertelt dat mijn vrouw er voor 325 euro er over 3 weken ook zo uit ziet !dan kies ik voor een reclame vrije zender .omdat IK BEN NIET DOM !WIL NIET DOM GEHOUDEN WORDEN EN HEB EEN HEKEL AAN HET AMERKAANSE KAPITALISTISHE SYSTEEM !! want als ik in amerika werkeloos word ?heb ik geen luchtbed nodig .want dan slaap ik op straat . die witte tanden vallen uit wegens vitamine gebrek !die bio stabiel word gejat (goudkleurig)die hete lucht oven heb ik weggeflikkerd want ik eet uit een vuilnis bak !en die fitnes apparaten liggen nog in de garage van mijn huis waar ik uit gegooid ben!want zelfs bij frits bom kon ik geen geld meer lenen !kortom mensen laat je leven toch niet lijden door de commercie .maar ben je zelf .kijk naar buiten en geniet van de natuur .kijk in dat wiegje en geniet van dat prulleke .ga is met de fiets en ondek dat het verrekte makkelijk is en gezond ,DOE IS WAT VOOR EN ANDER EN ONDEK HOEVEEL VOLDOENING DAT GEEFT . KORTOM WORD WEER MENS DA,S VERREKTE LEUK ZEKER WETEN !!!!!!!

  Reactie door henk — donderdag 22 juli 2004 @ 23.37 uur

 16. We moeten inderdaad terug naar een goed publiek omroepsysteem, waar iedereen gewoon op zijn werk wordt aangesproken, die beurs mag voor mij op een aparte zender, met reclame !

  De privatisering slaat door: nu hoor ik dat er volgend jaar al analoge radio/tv zenders uit de lucht gaan om plaats te maken voor digitale tv DIGITENNE genaamd, en ja hoor daar moet je nu al een abonnemnt voor nemen, aleen nederland 2 is gratis te zien.

  En met goede radio is het ook al K…. in alle landen om ons heen is men volop bezig met een uitgebreid programmaaanbod in DAB digitale radio, maar door het calvinistische boekhoudgedrag in nederland lopen we nu jaren achter met ons ene testzendertje in lopik, geldgebrek en privatisering hebben ons vast laten lopen bij digitale rdaio invoering terwijl duitsers en belgen nu al GRATIS genieten van muziek in CD kwalitoiet via de gewone ether…………….

  Reactie door jack wammes — vrijdag 23 juli 2004 @ 0.48 uur

 17. Volgens mij niet helemaal. Dat zullen een paar euro’s meer zijn.

  Op mijn log kon je gisteren al lezen:

  http://www.brillie.nl
  Een beetje reclame maken voor je site, ik zou het niet zo doen, maar het kan per radio. Rond het nieuws van 07:00 uur is het tarief voor een reclamespotje per seconde 28 euro, op 3FM. Rond 08:00 en 09:00 uur is het 55 euro. Adverteren om 17:00 uur is 44 euro.

  Het is wel zaak om een kleine url te nemen. Immers je betaalt per seconde, een spotje van 30 seconde kost je dan ook 30x 44 euro = 1320 euro, als je het rond vijf uur laat uitzenden, als iedereen in de file staat. Toch maar op mond en mond reclame over gaan?

  Of wel dat zouden dan best wel eens vele euro’s moeten worden. Maar de keuze is veel beter: EEN rampen zender van de overheid, en de rest maar verkopen. Met dat geld dat we dan overhouden vullen we de kas van het ziekenfonds.

  Maar ja, ik weet het, verkopen is rechts en dat mag weer niet.

  Maar wat heb ik aan omroepen die het leger promoten? De EO met zijn vele doco’s over vliegtuigen, de TROS met de landmacht / luchtmacht opendagen. De KRO met hun kruistochten.

  Dat soort zenders mogen ze best voor gaan betalen, achter een decoder er mee.

  Want het geloof heeft veel oorlogsgeweld gebracht door de eeuwen heen. En wanneer stoppen we daar nu eens een keer meer?

  Tuurlijk. Het leger kan ook hele andere dingen doen. Mensen helpen. Maar daarvoor hoef je geen gevechtstanks en gevechtsvliegtuigen voor te bezitten.

  Reactie door Brillie — vrijdag 23 juli 2004 @ 2.36 uur

 18. ja soms zijn er van die dingen….zoals Duitse politie die op Nederlandse bodem mag opereren. Wat is dit voor waaaaaanzin. Welke %*#(*# mongool bedenk dat in denhaag ?? Straks krijg je zo spontaan ineens iets te maken met een Duitse agent…nee dit was echt de limit voor mij. Dit is echt een reden om me ook aan te sluiten bij de mensen die Nederland gaan verlaten. Dit is te erg…Zou de Nederlander dit okay vinden…kan het me niet voorstellen…

  Reactie door MAD — vrijdag 23 juli 2004 @ 6.02 uur

 19. Er wordt nu reeds genoeg geld in de publieke omroep gestoken. Als -de SP?- men zo graag publieke netten wil waar geen reclame op te horen is, laten we dan we ons dan maar eerst afvragen of Nederland wel 3 publieke televisie netten en vijf openbare radiostations nodig hebben. En dan kunnen we het ook direct over de noodzaak van alle omroepen (8)hebben.

  Reactie door ricardo kamperveen — vrijdag 23 juli 2004 @ 8.07 uur

 20. ricardo (22)wat is de noodzaak van d66???

  Reactie door henk — vrijdag 23 juli 2004 @ 8.43 uur

 21. Jack Wammes, als dat klopt van die Digitenne dat alleen Nederland 2 nog “gratis” te ontvangen zou zijn, dan staaft dit mijn weerzin tegen sport, want dat is de TV-sportzender bij uitstek. Dan betaal ik belasting voor iets dat ik absoluut NIET en NOOIT in huis wil hebben. Ik heb een hekel aan sport, mag het alsjeblieft, Jan? Maar ik zie en hoor graag concerten met goede musici en ben niet vies van klassiek en opera op zijn tijd. De orkesten moeten blijven vind ik. Maar voor sport zie ik graag een aparte zender. Dan kan ik het helemaal ontwijken. Wat een griezelig idee is dat, alleen Ned.2 nog “gratis”. Hoezoe, PUBLIEKE zenders? Commercieel toch zeker, zal je bedoelen?

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 23 juli 2004 @ 8.50 uur

 22. Waarom moet ik vredesnaam aan 5 publieke radiozenders en tientallen lokale zenders meebetalen terwijl eentje genoeg is? Propaganda of zo? Maak ze maar commercieel, dan verdwijnt dat beurs nieuws vanzelf. Die reklames zou ik ook liever kwijt zijn, maar er zijn veel meer uitzendingen die wel weg kunnen. Waarom ‘moet’ ik naar tennis kijken? Wat doet de uitzending voor politieke partijen op tv?
  Hou je nou maar met de belangrijke zaken bezig zoals die toestand in Irak en zorg dat we weer koopkracht krijgen, goed voor de economie!

  Reactie door Archimedes Piramidus — vrijdag 23 juli 2004 @ 10.01 uur

 23. Jan,
  Foei, een paar euro per gezin per jaar, dat is niet niets, hoor! Weer een “eigen bijdrage”! Als dit zou worden ingevoerd komt het boven op -en niet in plaats van- de reclame. Zo werken die dingen toch?
  Gun je trouwens de kleine doelgroep van de Koninklijke Olie-grootaandeelhouders (zoals het Koninklijk Huis, de Zalmpjes c.s.) e.d. niet hun eigen kleutertje-luister-proramma?

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 23 juli 2004 @ 10.35 uur

 24. De omroepbijdrage is afgeschaft en dat moet vooral zo blijven.
  De omroepen worden uit de algemene middelen gefinancierd. Dat zal zo blijven als we de reclames afschaffen.

  Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 23 juli 2004 @ 10.42 uur

 25. De antwoorden zijn simpel jan:

  1. Je hoort de stand van de beurzen, omdat een groot deel van de bevolking daar nieuwsgierig naar is.
  2. Je hoort de ster reclame, omdat een groot deel van de bevolking dat liever hoort, dan dat ze extra geld moeten betalen.

  De vraag waar het echt om gaat is:
  Waarom doe je de knop niet uit, als er zaken komen die je niet wilt horen?

  Reactie door T!nm@r — vrijdag 23 juli 2004 @ 11.01 uur

 26. Van mij mogen ze ook wel de reclames afschaffen, het voegt tenslotte niks toe. De commerciele zenders hebben we hier in huis zowiezo al bijna nooit aan en als er reclame is bij de publieke zenders, doe ik meestal even het geluid uit.
  Vooral die van die financieringsbedrijven… om GEK van te worden. Maar het zal wel een illusie blijven dat de reclames ooit gaan verdwijnen…

  Over sport gesproken, heeft Den Haag ook invloed over wat er uitgezonden wordt aan sport? Je ziet namelijk alleen maar tennis, voetbal en wielrennen op de Nederlandse tv… Ik mis de paardensport!!!

  Reactie door Mirella — vrijdag 23 juli 2004 @ 11.03 uur

 27. @ Jan (27):
  OK, dan vatte ik je opmerking verkeerd op.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 23 juli 2004 @ 11.22 uur

 28. Hoe start je een zender op met al deze ideeen erin?
  Lijkt me wel wat een vrouwen zender (oei let op nu krijg ik straks een hoop commentaar) Even zo snel goed achter de koelkast schoonmaken en het eten klaarzettenals manlief thuis komt. Een geweldige glimlach op mijn gezicht als ik hem zie (toen ik zei dat ik er pap van luste kwam er plotseling veel mail hier binnen pfffffffffff) dus met een geweldige glimlach heb ik best wat tijd over om hier aandacht aan te besteden.
  Wie geeft echt goede info om er echt wat mee te doen. Jan komt dan in de Raad van Kijken. Raad van Bestuur doen we niet aan want daar mogen in Nederland geen vrouwen in dus willen we niet eens meer. Algemene voorwaarden ook niet want dat is hetzelfde als (in het algemeen proberen we u een poot uit te rukken) euh sorry, de nieuwe zin als je iemand niet mag is: “moet je een Dexia om je oren?”. De alemene voorwaarden worden dan dus DNV.
  Dat staat voor Doe Normaal Voorwaarden, dat staat gelijk aan de wet of de 10 geboden, wat je wilt. Ja sorry we hebben dan weinig juristen nodig maar die hebben hun zaakjes allang op het droge van 50 jaar dus die kunnen wel even vooruit.
  Mail zou ik zeggen en we starten, is dit nu reklame maken voor het toekomstige bedrijf? Ik geloof het wel, goede doel zullen we maar zeggen en anders moet Jan me maar een Dexia verkopen.:-)

  Reactie door Ninka — vrijdag 23 juli 2004 @ 12.23 uur

 29. @ Ninka Lijkt me een geweldig idee. Om een emancipathie zender te beginnen, de huis tuin en keuken dingen vind ik minder intressant.

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 23 juli 2004 @ 15.08 uur

 30. chrisinactie & ninka
  jaja Ninka….daar komtie:)

  We zijn veels te ver doorgeschoten in het hele emancipatie gebeuren en dan hoef je alleen maar naar de generatie leeftijd 30 te kijken en de man vrouw relatie. Mannen moeten zich in een rol persen die ze niet snappen of aanstaat en vrouwen gedragen zich als kerels. Ik denk dat dit alles erg onnatuurlijk is. In de leeftijd 30 zie je dus veel singels, puur omdat de roller structuur kapot is gemaakt. Emancipatie ? nee ik geloof daar niet in, gelijkwaardigheid, prima, maar emancipatie..nee dat heeft een hele onnatuurlijke kloof geslagen in het man/vrouw zijn. Met grote consequenties in de gezins structuur en de manier van denken.

  Reactie door MAD — vrijdag 23 juli 2004 @ 15.14 uur

 31. In vakantietijd is reclame misschien nog het leukste wat er op tv te beleven is. Alle mensen die zich geen vakantie kunnen veroorloven worden bezig gehouden met de tv-verveling waar ze het hele jaar al onder moeten zuchten.
  Reclame is ons ooit opgedrongen met de belofte dat de programma’s beter zouden worden en er minder herhalingen nodig zouden zijn (citaat Joop vd Ende). Je kan je dus afvragen waar al dat reclame geld, dat voor creativiteit bedoeld was, gebleven is. Dat het voor een paar euro allemaal beter zal worden is daarom bedrog.
  Mijn euro voor een leuk zomerprogramma.

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — vrijdag 23 juli 2004 @ 15.36 uur

 32. @ mad, nu moeten vrouwen zich nog steeds vaak in een rol persen, die hun opgelegd is en beslist niet omdat ze er voor gekozen hebben. “VERPLICHT” THUIS ALLES DOEN, OMDAT DE MAN HIER NIET VOOR TE PORREN IS.
  Voor gelijke rechten van Vrouwen en mannen ben ik ook maar de vrouw heeft dit nog steeds niet. Denk maar aan het verschil in salaris wat een vrouw of man ontvangt in dezelfde baan zelfde voorwaarden etc.

  *Ik vind dat mannen ook hun aandeel VERANTWOORDING in de opvoeding/verzorgingstaken op zich hoort te nemen. Ik spreek dan over de fifty fifty verantwoording verdelen.

  *Wat betreft de rolverdeling: Wanneer je openstaat als man om voor je kind te zorgen kan je meer dan je denkt.
  * hoe een man ten op zichte van de verzorgtaken staat heeft terdege te maken het opvoeding en voorlichting.

  Trouwens tegenwoordig is het stoer wanneer je als man partime werkt en voor je kids zorgt.

  @Mad de gezinstructuur dat de man alles voor het zeggen heeft in huis??? Gelukkig is dat verleden tijd geworden voor veel gezinnen/vrouwen. En kunnen vrouwen ook hun eigen doelen nastreven.

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 23 juli 2004 @ 16.14 uur

 33. De publieke zenders zouden deels mee gefinancierd kunnen worden door de commercielen als de ster verdwijnt.
  De commercielen hebben dan een stuk van de reclame inkomsten die de ster anders zou hebben ontvangen.
  Dan nemen wij het BBC model geen reclame op de publieke zenders.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 23 juli 2004 @ 16.57 uur

 34. chrisinactie

  Man met verzorgingstaken is onnatuurlijk gedrag. Je kan dat proberen te weerleggen, alleen het lukt je niet omdat het tegen natuurlijk gedrag is wat je van een man eist. Daarom is emancipatie fout, het maakt structuren kapot die normaliter iedereen zelf regelt. Het is net als met positieve discriminatie, je maakt er structuren mee kapot die je beter heel kunt laten. Gelijk is prima, maar een sierpaard laat je ook geen kar trekken, daar heb je een werkpaard voor omdat de natuur dit zo geregeld heeft. Als iemand een sierpaard zwaar werk laat doen staat ook iedereen ‘aaaaaah kijk nou dan wat zielig’.

  Wat jezelf al zegt ‘openstaat’ ik sta bijvoorbeeld niet open verzorgingstaken. Vent is een vent, ben geen miet, zo denk ik. Ja weet het vloek nu in de kerk, maar ik zal dat nooit op me nemen. Heb het niet in me. Maar als ik de staat moet geloven bepaald die even dat ik mijn natuurlijke mannelijke gedrag moet inruilen voor … emancipatie….nou nee laat maar…ieuwwW

  Reactie door MAD — vrijdag 23 juli 2004 @ 18.25 uur

 35. Waarom maken zoveel mensen zich (terecht) druk om spam als het om internet gaat, en zwijgen ze als het om radio en tv gaat?

  Bij de commerciëlen is reclame de enige financiële bron, dus te rechtvaardigen. Zoals gezegd, met het betalen van iets meer belasting kunnnen we de publieken ervan vrijwaren.

  Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 23 juli 2004 @ 18.49 uur

 36. @ Mad
  mannelijk gedrag????? Macho gedrag bedoel je. Stoer doen tenkoste van alles brrrr

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 23 juli 2004 @ 18.54 uur

 37. Hee, er zit een knop op je teevee
  (Doe Maar, 1984)

  Reactie door Paul Lempens — vrijdag 23 juli 2004 @ 20.13 uur

 38. Macho ? nee mannelijk gedrag. Zoals je ook vrouwelijk gedrag hebt, maar dat schijnt opeens lelijk te zijn. En dat doet emancipatie dus, dingen lelijk maken, die bijvoorbeeld voor een heleboel andere mensen normaal gevonden word.

  Reactie door MAD — vrijdag 23 juli 2004 @ 20.15 uur

 39. Jan Marijnissen,#38
  die belasting betalen we al en hoe gerechtvaardigd is het om meer te betalen, ook mensen die geen toestel in huis hebben betalen nu mee.
  Het zou betekenen dat er regelmatig belasting verhoging moet komen om de omroep draaiende te houden.
  Waarom dan niet een kanaal zonder reclame die 24 uur per dag uitzend met een mix van de progammas die op de andere 2 netten uit gezonden worden zonder dat deze onderbroken worden.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 23 juli 2004 @ 20.19 uur

 40. @Paul. Doe Maar? Dat is twintig jaar geleden! En, zeker, die knop zit er nog steeds, maar ik heb wel wat anders te doen dan twintig keer per dag de knop om te zetten…

  @Ja, Folkert, en we betalen ook allemaal voor ziekenhuizen waar we misschien nooit in komen te liggen, en voor wegen waarop we misschien nooit rijden, voor openbaar vervoer waar we misschien nooit in zullen zitten, en voor ‘n leger dat we misschien niet willen, enz.

  Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 23 juli 2004 @ 20.38 uur

 41. Jan Marijnissen,
  ik vindt de vergelijking nog al mank gaan wat ziekenhuizen berteft, vindt jij dan dat de burger daar zelf zijn verantwoording over moet nemen, er zijn nu eenmaal dingen waar een mens nooit gebruik van zal maken maar die wel nodig zijn. We kunnen schiphol ook wel opdoeken daar zijn ook mensen die er nooit gebruik van zullen maken.
  Waar het om gaat is of het nodig is dat ergens voor betaald moet worden of niet, nu dan vindt ik het gesteggel over de omroep eigenlijk niet de moeite waard en kunnen we wel met een nationale zender af, bespaard een hoop geld.
  Laat de rest dan maar aan de commercielen over.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 23 juli 2004 @ 21.29 uur

 42. @ Mad,
  Algemeen Dagblad woensdag 14 juli 2004
  “mannelijke parttimer is Stoer”

  Volgens, M. Meeijs onderzoekmedewerker v/h Tilburgse Instituut voor Arbeidsvraagstukken (IVA)”Mannen die meer thuis zijn en daardoor meedoen in het huishouden en de zorg, worden een stuk socialet en compentitiever op het werk.”;)

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 23 juli 2004 @ 21.39 uur

 43. Jan,
  De reclame is toch een mooie gelegenheid om naar het toilet te gaan, koffie te zetten of een telefoontje te plegen? Wees blij dat je nog een film helemaal kunt afkijken zonder dat het abrupt wordt afgebroken (zoals op de commerciele zenders).
  Ik denk dat er nog wel nijpender problemen zijn in het land om je druk over te maken. En ik denk niet dat er veel mensen euro´s meer willen betalen om de reclame helemaal uit te bannen.
  Dan liever dat geld naar onderwijs en gezondheidszorg.

  Reactie door karin — vrijdag 23 juli 2004 @ 21.52 uur

 44. haha chrisinactie

  Weetje chris, ligt aan mij denk ik. Ik heb vanaf kleins af aan al problemen gehad met dat soort zaken. En ik niet alleen, alleen ik kom ervoor uit. Zie steeds meer van mijn kennissen met meisjes uit b.v. oostblok omdat die traditioneler zijn dan Nederlandse meiden. En wat ik gezien heb, ja kan niet anders zeggen dat ze nu opeens stabiele relaties hebben. Normaal iedere maand een ander en nu ineens lange stabiele relaties. Bekende huisje boompje beestje. Dus ik kan alleen maar zeggen dat emancipatie meer kapot maakt dan de bedoeling was.

  Kijk het geeft niet dat je stofzuigt, strijkt als man, doe ik ook. Alleen probeer ook eens te erkennen dat een man een man is van nature. Als je dat niet wilt erkennen kan je dus eigenlijk net zo goed zeggen, we gaan mannen genetisch manipuleren dat ze alles doen wat wij willen. Want vaak gaat het om ‘vrouwentaken’ die een man eigenlijk liever niet doet. Komt omdat het onnatuurlijk is. Ik denk dat de Nederlandse vrouw veels tever is doorgeschoten. Eigenlijk ontspoort, merk het aan de reacties van me maten. Ze vinden Nederlandse meiden helemaal niet leuk. Zeg altijd, laat ze maar lekker meeschreeuwen ‘im nobody’s wife’ van Anouk, want dat zijn ze ook.

  Reactie door MAD — vrijdag 23 juli 2004 @ 22.16 uur

 45. maar Mad denk je dat, die vrouwen gelukkig zijn???? Ik volg de media daarover ook. Ze ontvluchten vaak door te “trouwen” hun hele slechte situatie in hun eigenland!

  *Laat ik nu van jongsaf aan daar ook moeite mee hebben gehad, met die opgedrongen vrouwenrol en nog kan ik je zeggen.
  Dat mannen anders zijn dan vrouwen ben ik ook van overtuigd.

  Tja nederlandse vrouwen laten niet meer over zich heen lopen, erg lastig voor de Nederlandse man ;)

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 23 juli 2004 @ 22.54 uur

 46. chrisinactie

  ze moeten er eens onderzoek naar doen, wat de effecten zijn geweest van emancipatie. Ik denk dat de uitkomst heel slecht is. De regering heeft nonstop 1 denk fout gemaakt en eigenlijk het hele linkse kamp. Emancipatie was eigenlijk een dwangmiddel richting mannen en niet richting vrouwen. Wat is er goed aan een eenzijdige stimulatie ?

  Nee heeft niets te maken met dat vrouwen niet meer over zich heen laten lopen. Heeft te maken met dat een vrouw een bepaalde rol verwerpen en inderdaad dat is lastig voor de man, daarmee ook gevaarlijk voor Nederland. Minder relaties, minder gezinnen, minder kinderen, meer miskramen door op latere leeftijd kids te nemen.

  Als kerels steeds vaker over de grens hun partner zoeken, wie doet er dan iets fouts ? Is alleen een constatering van feiten. Die mannen zijn niet zoveel veranderd, zijn de vrouwen die door de overheid in een vreemde rol zijn geduwd. Want nog steeds als ik 1 KM moet lopen, dan hoeft een vrouw dat maar 500 M omdat zij een vrouw is. Vreemde emacipatie hebben wij in Nederland. Maar daar hoor je de vrouw niet over.

  Reactie door MAD — vrijdag 23 juli 2004 @ 23.23 uur

 47. @MAD
  Ga eens emanciperen joh.
  Kijk bijvoorbeeld eens of het achter je koelkast wel schoon is en het eten klaar als je schatje thuiskomt. Lief zijn he.

  Reactie door Ninka — zaterdag 24 juli 2004 @ 0.14 uur

 48. @mad
  dwangmiddel???? Noodzaak: veel vrouwen worden nog steeds onderdrukt door de man.
  Dat de emancipatie van de man te wensen overlaat ja dat is zeker waar…

  @ kinderen op latere leeftijd heeft meer te maken dat mensen eerst een redelijk totgoed inkomen willen hebben om hun kids wat te kunnen bieden.

  * dat de vrouw kortere afstanden mag lopen dan een man heeft te maken met de vrouwlijke- en mannelijke lichaamsbouw te maken.

  Reactie door chrisinactie — zaterdag 24 juli 2004 @ 0.17 uur

 49. Ninka ik doe daar dus niet aan mee, juist omdat het mij opgelegt is, ik heb mijn eigen way of life. Emancipatie is een trend woord, iets waar vrouwen en overheid mannen mee willen betitelen die anders denken. Waar is opeens dat respect voor anders denkenende. Het is toch van de zotte dat ik ouderwets word betiteld terwijl het een natuurlijke vorm is. Die vaak door man en vrouw zelf geregeld word.

  Laten we ook een woord voor vrouwen bedenken die te beroerd zijn om mannen werk te doen, zwaar werk te doen, of die liever gebruik maken van ‘the easy way out’ namelijk geen 1 KM lopen maar 500M lopen. b.v. ‘trutmokkels’ ofzo, zal vast iemand in denhaag lopen die daar veel leuke woordjes voor kan bedenken.

  Chrisinactie
  Ze moeten gelijkheid preken en niet emancipatie. Ik ben voor gelijkheid maar de rest moeten mensen zelf bepalen hoe men leeft. Als een vrouw een ondergeschikte rol wenst te hebben, dan so be it. Daar heb je als overheid geen flikker te zoeken. Op het moment dat het opgelegt wordt door de man tegen de wil van de vrouw in ja dan mag je als overheid optreden.

  Als vrouwen mee willen doen met b.v. hardlopen i.v.m. een baan dan lopen ze ook maar stoer die 1KM en kunnen ze dat niet aan, moeten ze ophoepelen. Je weet wat positieve discriminatie in de samenleving heeft aangericht ? hoop ontevreden mensen.

  Reactie door MAD — zaterdag 24 juli 2004 @ 6.52 uur

 50. Lieve, lieve MAD, de jonge vrouwen van nu die thuis zijn (dat zijn er niet zo veel) en in huis veel machines hebben, hebben het inderdaad minder zwaar. Maar dat vrouwen geen zwaar werk zouden aankunnen is aan fabeltje. Moeders met kinderen die thuis blijven, voor het huishouden zorgen, kinderen opvoeden, naar school brengen, naar de judolessen of dansen, dat is een 24-uur baan. Dat is in het Amerkaans (zijn we dol op, nietwaar?) een Twenty-Four/Seven baan. Nog niet zo heel lang geleden was die baan nog zwaarder, doordat het huishouden moeilijker was. Toen hebben we ook al “werkende” vrouwen gehad. naast zo’n zware baan als moeder en huisvrouw, werkten ze voor geld vaak in een ander huishouden. Me dunkt dat vrouwen heel zwaar werk hebben gehad en, niet meer zo in de westerse wereld, maar ga eens kijken in de derde wereldlanden waar het gezin uitsluitend een taak van de vrouw is. 24/7 is niet genoeg nog daar en dan moeten ze er ook nog vaak kilometers voor lopen om aan water en brandhout te komen. Hoezo, vrouwen kunnen geen zwaar werk aan? De man daar hoedt het vee, ligt daar onder een boom zwaar te snurken of drinkt het eigen gebrouwen bier (door zijn vrouw gemaakt) op en komt ladderzat thuis, zodat zijn vrouw de rotzooi kan opruimen. Specifieke vrouwentaken? Ik vind het fijn dat je aan handje toesteekt. Maar ga niet zeggen dat vrouwen geen zwaar werk aankunnen. Overigens, ooit wel eens bij een bevalling geweest die niet “floep, eruit” ging? De hele zwangerschap is vaak ontzettend zwaar en de bevalling is nog zwaarder. Er zijn in Nederland vrouwen die elke 18 maanden tot twee jaar dit doormaken en daarnaast ook nog even voor het gezin zorgen en het huis schoonhouden. Sorry, MAD, maar ik denk dat je het niet goed door hebt. Typische mannenbanen hebben met fysieke kracht te maken, okee, die hebben vrouwen minder. Maar pijn lijden en toch vrolijk doorgaan, ik zie om me heen meer vrouwen dan mannen die dat aankunnen, dag in dag uit. Dus afwassen en was ophangen, ramen zemen en ohja, neem de tuin gelijk even mee en breng je kinderen naar school en maak afspraken de tandarts (als je geld hebt tenminste, anders helpen die je ook niet meer, las ik) en de balletlessen van je dochter. (trouwens, danser/danseres: heel zwaar beroep hoor. Niet boos zijn, maar denk nog eens na voor je macho kreten gaal slaken?

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 24 juli 2004 @ 7.53 uur

 51. L.M. Lembeck

  Waar mij het omgaat is, een overheid bemoeit zich met natuurlijke rollen van man en vrouw. Heel Nederland hobbelt mee in een doorgeschoten emancipatie trend. Vervolgens staan we wel te blehren als Amerikanen Irakezen iets opleggen. Ik vind dit precies hetzelfde. VInd het leuk hoor die verwijzingen naar hoe zwaar de vrouw het wel niet heeft, maar het zwanger zijn is een natuurlijk process. Kiest ze 9 van de 10 x zelf voor.

  Kortom, waarom mag een socialist wel uit naam van de emancipatie iets opleggen aan een man ? Wie zegt dat dat goed is ? de socialist ? Dan is hij net zo fout als een Amerikaan die Irak binnenvalt. Het is jammer dat we hier geen proffesor hebben die dat onderzocht heeft allemaal, objectief dus. Want ik denk dat het een fout systeem/idee is.

  Reactie door MAD — zaterdag 24 juli 2004 @ 8.59 uur

 52. Het ging hier toch over een paar eurootjes meer betalen zonder reclame op tv, en toch niet over het verschil der sexe.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 24 juli 2004 @ 9.37 uur

 53. Folkert…soms zijn er van die dingen…. :)

  Reactie door MAD — zaterdag 24 juli 2004 @ 9.42 uur

 54. Ja precies en toen stelde ik voor om dat eens met vrouwelijke energie te doen met een zender. Maar zoals je ziet het verzand weer gelijk in een niet serieus nemen en bla bla bla.
  Zolang mannen niet de beslissiing nemen om vrouwen kansen te geven naast hun word het nooit wat. Dus wil je andere tv zonder reclame dan moet je eens op een andere manier denken. Geef het nu eens kansen………en zit niet gelijk te wijzen naar de eerste de beste fout. Als ik zie wat Barend en van Dorp kunnen neerzetten mag er ook best wat meer ruimte komen voor lelijke, creatieve, grappige, half dronken vrouwen om televisie te maken.

  Reactie door Ninka — zaterdag 24 juli 2004 @ 10.32 uur

 55. @Mad(54) Prima idee!Ik heb het meteen doorgemaild aan een paar enthousiaste anthropologie studenten voor onderzoek!Misschien ben ik een uitzondering,maar als ge emancipeerde vrouw ben ik het met je eens.Ik ben hartstikke blij met jullie.Ik heb er geen enkel probleem mee,als jullie mijn achterpui vernieuwen,een vloertje leggen,een wiel met een lekke band verwisselen in de stromende regen etc…Als tegen prestatie ben ik met liefde bereid voor de koffie(of bier)met iets lekkers erbij en natuurlijk het bijbehorende salaris te zorgen.Zolang ik maar wel voor mijn eigen inkomen mag blijven zorgen zul je mij niet over een “rollenpatroon”horen zanikken

  Reactie door Medi — zaterdag 24 juli 2004 @ 10.52 uur

 56. Ik vind:Emancipatie gaat er inderdaad om, dat je een rol kiest die bij je past. En niet een rol die je opgedrongen krijgt door wie dan ook. Vind je iemand die zich daar prettig bij voelt is er toch niets aan de hand??? Ik vindt daarnaast wel dat mannen hun verantwoording ten op zicht van hun kinderen wel eens wat serieuzer mogen nemen. Een kind “goed” opvoeden is het moeilijkste en belangrijkste werk dat er bestaat!

  @Ninka, ik ben er nu helemaal overtuigd dat één van de 3 Nederlandse tv zenders wel helemaal ingevuld kan worden door vrouwen, wij zijn de helft van de bevolking nietwaar.Ben dan wel erg nieuwsgierig naar de kijkcijfers.

  Reactie door chrisinactie — zaterdag 24 juli 2004 @ 11.50 uur

 57. Medi

  Leuk!, als ze er wat meedoen, wil ik graag het resultaat zien. OOk prettig te horen dat er ook nog vrouwen zijn die niet zo doorschieten. Gelijke behandeling is denk ik beter dan proberen de natuurlijke rollen structuur kapot te maken.

  Chrisinactie
  Je hebt ook wel gelijk hoor in bepaalde dingen, alleen ik vraag me af wat de winst nu is van emancipatie. Ik denk dat mannen de dupe zijn geworden, tenminste een bepaalde doelgroep mannen en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Als je nog een stap verder zou gaan, zou je het ‘discriminatie van het man zijn’ kunnen noemen en als de man dat in een meerderheid zo ervaart, kan je dan nog spreken van een democratisch proces.

  Reactie door MAD — zaterdag 24 juli 2004 @ 14.05 uur

 58. chrisinactie,
  Zijn er dan cijfers waaruit blijkt dat mannen zich aan hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun kinderen ontrekken en waaruit blijkt dat wij dat stukken beter doen?Willen we dat ook niet erg graag denken?
  Ninka,een hele zender voor en door alleen maar vrouwen?Persoonlijk moet ik er niet aan denken en met mij velen denk ik.

  Reactie door Medi — zaterdag 24 juli 2004 @ 14.18 uur

 59. mooi ga ik een MANNEN zender opzetten en dan vreselijk oude jongens krentebrood nivo, ouwehoeren over sport, bier, holle vaten humor, natuurlijk het nodige domme macho gedrag waar iedereen zich aan dood ergert. Wedstrijdjes doen als, hoeveel boeren kan ik laten, wie heeft de grootste bierbuik, vol blijven houden dat goed gereedschap onder een afdakje hangt. En in de reclame blokken alleen maar vreselijk stereo type reclames. Bier, sport en mooie vrouwen.

  Films, alleen maar actie moord en doodslag. Afgezaagde erotische films met vrouwen die altijd gewillig zijn.

  Rubriek, ‘is mijn vrouw nog wel wat het was’ natuurlijk houden we onze eigen vrouw langs die van een model van 20 en komen tot de conclusie dat ze oud is en vervangen moet worden want dat houd een man jong.

  Series, vooral veel Al Bundy (married with children).

  Sport, veel sport, liefst na iedere film, sport.

  De rest moet nog uitgewerkt worden:) maar geloof me, ook dat lukt me wel haha:)

  Reactie door MAD — zondag 25 juli 2004 @ 12.18 uur

 60. @60 Mad, de winst is dat vrouwen nu mogen werken wanneer ze getrouwd zijn! Dat ze zeggenschap hebben over hun eigen lichaam. Stemrecht hebben. Etc.

  §61 Medi cijfers? Heb ik niet nodig omdat te staven, Ik zie het met eigen ogen dat veel vaders hun verantwoording niet nemen. Daarnaast zie ik gelukkig ook dat er vaders zijn die het wel doen. Dat staaft mij in het idee dat ze het wel kunnen, maar hun verantwoording gewoon niet nemen. Ik heb het niet in de mond genomen dat we het stukken beter doen. Als beroepsopvoeder zie ik het tegendeel hiervan ook.

  63 Mad, moet je doen, deze zender mag dan achter de-coder, ik zie er dan niets van. leuk.

  Reactie door chrisinactie — zondag 25 juli 2004 @ 13.54 uur

 61. Ergo, Jan, hoezeer jij ook een hekel hebt aan de reclame op radio en TV, voorlopig zullen we deze zendtijd hard nodig gaan hebben als we mannen als MAD, en met hem (te) veel andere) moeten gaan leren dat de wereld verandert, en dus ook de mensen veranderen, waaronder de vrouwen. Vrouwen, vandaag de dag, vormen niet langer meer 50% van de wereldbevolking, maar al flink meer. Leer meebuigen als een rietstengel in de wind, mannen, en wees in vredesnaam niet zo bang voor vrouwen. Ik voorzie nog heel veel reclamespotjes waarin de man duidelijk partij trekt voor zoveel mogelijk gelijke kansen voor beide genders. Het is nog hard nodig, ben ik bang.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 25 juli 2004 @ 14.43 uur

 62. Nou dan ben ik de eerste die een vereniging gaat oprichten ten behoud van mannelijkheid. Ben geen genetisch geval wat je maar kunt kneden hoe men het graag ziet. Wederom, gelijkheid prima, maar opzouten met die emancipatie, anders kunnen we de vrouwen ook nog wel het een en ander gaan opleggen. Moet maar eens afgelopen zijn met het discrimineren van mannelijke eigenschappen. Ik zweer het je…ik ga zo’n vereniging opzetten. En dan mag de overheid die ook gaan steunen…zoals ze dat met emancipatie hebben gedaan. Aaahhh ik ga er niet meer over verder, wordt hier witheet van gif van. Niet goed voor me hart:)

  Reactie door MAD — zondag 25 juli 2004 @ 15.18 uur

 63. Zappen tijdens reclames is een onbegonnen zaak, veel zenders hebben op hetzelfde moment reclames. Wat een verademing is het dan om naar NL 1, 2 of 3 te kijken. Programma’s en films waar je normaal naar kunt kijken zonder dat je om het kwartier (of nog minder) gestoord wordt (letterlijk en figuurlijk) van/door reclameblokken. Of je favoriete programma’s opnemen op video, kun je op forward drukken als je reclame tegenkomt. Dat scheelt een hoop irritatie! En als je dan toch niet anders kunt tijdens reclame: dan maar op mute, hoef je dat domme geblabla in elk geval niet aan te horen.

  Reactie door IngeB — maandag 26 juli 2004 @ 13.16 uur

 64. Om de haverklap de beursberichten op Radio 1? Meneer Marijnissen luistert zeker alleen in de ochtend- en avondspits naar de radio… Die paar blokjes economisch nieuws op de dag is nou niet bepaald een plaag. De aandacht voor financieel-economische onderwerpen is bij de publieke omroep eerder gering te noemen. In verhouding tot de aandacht voor politieke berichtgeving of sportnieuws is het onbegrijpelijk dat er zo weinig aandacht is voor een zo belangrijk onderdeel van onze samenleving.

  Reactie door A.J. Sengers — maandag 26 juli 2004 @ 13.28 uur

 65. @MAD:

  MAD, MAD, je opstelling in de discussie over mannen- en vrouwenrollen -eigenlijk off topic, maar ik kan dit toch niet laten- heeft mij zeer verbaasd. Wat is in Godsnaam “natuurlijk mannelijk gedrag”? Besef je niet dat ook jouw gedrag in hoge mate cultureel bepaald is? In de wereld leven vele groepen mensen die een heel ander rollenpatroon van mannen en vrouwen en sexueel gedrag eropo nahouden dan hier. (Margareth Mead schreef er al boeiend over).
  Hoe kom je erbij dat het verrichten van verzorgingstaken voor mannen “onnatuurlijk” is? Zijn verplegers, verzorgers in bejaarden- en verzorgingstehuizen allemaal “onnatuurlijk”? En hoezo “heeft de overheid de vrouwen in een vreemde rol geduwd”? Nooit van de vrouwenbeweging gehoord? (Daarin moesten vrouwen juist tegen de overheid voor hun rechten strijden).
  Zelf heb ik bewust kinderen gekregen (inmiddels volwassen en het huis uit)en daarvan de consequenties aanvaard. Samen met de moeder (mijn inmiddels overleden ex) heb ik voor de kinderen en het huishouden gezorgd (gedeelde taken). Ik heb dat als vanzelfsprekend ervaren. Hiervoor heb ik ook veel positieve dingen teruggekregen. Ben ik daarom meteen een “miet”, zoals jij het stelt? (Nu laat ik het discriminerende karakter van deze opmerking maar even buiten beschouwing).
  Nee, MAD, het valt me eerlijk gezegd van je tegen. Gelukkig denk ik wel dat je nog eens grondig over deze dingen na wilt denken. Trouwens, er zijn al heel lang mannen(emancipatie-)groepen, hoor. Maar dat is weer een ander verhaal…

  Reactie door Olav Meijer — maandag 26 juli 2004 @ 16.49 uur