Vakantiegeneuzel

‘Oh ja, dat is ook ‘n heel bekwáááme politicus’, zei Wim Kan dan.

Daar moest ik aan denken toen ik de afgelopen weken al dat geneuzel heb moeten aanhoren over de ‘zeer zwáááre post’ die ons land in de wacht zou weten te slepen bij Barroso.

Iedereen feliciteert nu Balkenende, inclusief de PvdA (die overigens eerst van alle daken schreeuwde dat ie het allemaal helemaal verkeerd had aangepakt!).
En dat terwijl we nu een VVD’er – verklaard voorstander van vergaande privatisering – krijgen op de post ‘mededinging’. Waar moet ik nu blij over zijn?

(Overigens, zo’n commissaris zit er niet voor ons land, die hoort het ‘belang van Europa’ in de gaten te houden’. Vanwaar al die ophef dan?)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 13 augustus 2004 :: 17.33 uur

64 Comments

64 reacties

 1. De conclusie is dat het je niets uitmaakt of er een Nederlander iets in Europa te vertellen dan wel bij te dragen heeft?

  Reactie door CasaSpider — vrijdag 13 augustus 2004 @ 17.40 uur

 2. Een Nederlander in Europa. Prima, niks mis mee.
  Maar:
  1. Zo’n commissaris zít er niet voor ons land.
  2. Een VVD’er op mededinging? Dat is slecht voor ons land én Europa.
  3. Hoezo moeten wij dan blij zijn met zo’n ‘zwaaaare post’?

  Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 13 augustus 2004 @ 17.48 uur

 3. Het is weer het bekende achterkamertjeswerk geweest. En slijmen kan Balkenende ongetwijfeld goed, zeker bij mede-christen-democraat Barroso. Het feit dat deze hard-core-VVDer, van wie de Europese gedachten nog heel onduidelijk zijn, als Eurocommissaris is aangewezen bevestigt weer eens de eigenlijke signatuur van het kabinet.
  (Overigens spreekt Neelie Kroes alsof zij voorleest uit het vijftiger jaren-dicteeboek “Hoe schrijf ik correct Nederlands?” Of dat op Europees niveau zal aanslaan moet worden afgewacht).

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 13 augustus 2004 @ 18.06 uur

 4. Prestige, wat je daar dan ook aan hebt

  Reactie door Stephan Wijering — vrijdag 13 augustus 2004 @ 18.08 uur

 5. Ophef? Het is warschijnlijk vooral opluchting Jan, nu ze weten dat het “old-boysnetwerk”nog gewoon werkt. Strakjes zijn ze zelf aan de beurt als ze uitgekotst worden door de kiezers en dan hebben de heren van het netwerk wel een dikbetaalde baan voor je. Want ging je vroeger uit idealisme in de politiek, tegenwoordig is het voor velen een goedkoop opstapje naar de goed betaalde baan en de principes waar men voor stond worden dan net zo gemakkelijk weer overboord gedonderd. (gelukkig hebben we nog een klein groepje echte idealisten in de tweede kamer anders had ik het idee gehad dat het helemaal hopeloos was)

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 13 augustus 2004 @ 18.21 uur

 6. de tijd is rijp http://sulis.punt.nl/?id66189&r=1& er rest ons nog één middel protest! http://www.keerhettij.nl/keerhettij/index_aktiviteiten.htm

  Reactie door Sulis — vrijdag 13 augustus 2004 @ 18.21 uur

 7. Ja hoor, Nederlanders zitten er voor Europa.
  Maar de Duitsers, Fransen en Engelsen zitten er voor hun respectievelijke landen hoor!

  Reactie door f.baron — vrijdag 13 augustus 2004 @ 18.37 uur

 8. Ach, met Neelie gaan misschien weer oude tijden herleeven. Toen ze schoolhoofd van de middelbare beroepsopleiding Nijenrode werd, moest het opeens Universiteit heeten. Nou, je kunt wel nagaan, met Neelie erbij wordt de EU vast omgedoopt tot keizerrijk. Zijn we weer terug bij Kaarel de Groote (ouderwets dubbel-o net als Neelie met dubbel-e), Karel de Vijfde, Napoléon en die Duitse snordragende schilder.

  Het is zoo belangrijk voor Neederland, dat zegt iets over de democratische contrôle als een enkel persoon zooveel invloed heeft. Waar zijn die Europeese verkiezingen eigenlijk voor noodig als een enkel persoon zooveel invloed heeft.

  Reactie door drob — vrijdag 13 augustus 2004 @ 19.17 uur

 9. Het ergste vind ik niet dat de politieke kaste er zo’n ophef over maakt – zoals Harry treffend op Radio 1 zei: alsof we het songfestival hebben gewonnen. De meest enthousiaste feestneuzen zijn echter de redacties van de Volkskrant (3 pagina’s), het NRC (gisteren en vandaag grote hiephiephoera-stukken) en NOS Teletekst (3 pagina’s!).

  Balkenende krijgt pluimen in zijn gat omdat ie het zo goed heeft gedaan in de achterkamers. Ik dacht dat we die vaarwel hadden gezegd?

  Ook zou het een overwinning voor Nederland zijn. Maar waarom dan? Dacht je dat ze nu mededingingszaken in ons voordeel gaat beslissen? Zelfs Barosso zegt: dit heeft voor Nederland geen enkel voordeel.

  Fijn, zulke kritische media…

  Reactie door Barry — vrijdag 13 augustus 2004 @ 19.22 uur

 10. zwaaare post
  Jan Marijnissen ontleed de zeer zw

  Trackback door Adam Curry's Weblog — vrijdag 13 augustus 2004 @ 20.22 uur

 11. Waar moet ik nu blij over zijn?

  Is de vraag die een volksvertegenwoordiger moet stellen niet: Waar zouden wij nu blij over moeten zijn?

  Reactie door Patrick — vrijdag 13 augustus 2004 @ 20.30 uur

 12. @ Patrick (12)

  Ben je aan het miereneuken of aan het mierenneuken?

  Reactie door Dave — vrijdag 13 augustus 2004 @ 20.51 uur

 13. Eerste toen ik dat hoorde was ‘mjah’….nam een slokkie van me spa…en dacht…Heb ik wel genoeg parket gehaald voor morgen met het leggen. En nog even bij de bouwmarkt een ondervloer halen.

  Zoveel indruk maakte het op mij. Niets dus. Weer een poging van Balkenende en zijn team holmaten om lekker belangrijk te doen met niets (europa dus). Wat boeit het een burger nou, grote gedeelte is al helemaal niet voor europa en dan staan ze dik te doen met een of andere botox mevr. die de burger allllllllllaaaaanggg en breed vergeten was. Europa Lekker Belangrijk Hoor!

  Reactie door MAD — vrijdag 13 augustus 2004 @ 21.00 uur

 14. @ f.baron: dat is inderdaad erg opvallend. Maarja, Nederland wil natuurlijk het beste jongetje (lees: meisje) van de klas zijn. ;)

  Maar het gegeven dat Balkenende zo veel felicitatie en loftuitingen krijgt enkel om dit gedoe met Nelie Kroes, geeft al aan dat er verder niet zo veel is om J.P. mee te feliciteren.

  Reactie door Daniël O. — vrijdag 13 augustus 2004 @ 21.33 uur

 15. Maar er is ook een voordeel dat Balk zijn pijlen op Europa gericht heeft: zo verstiert ie het tenminste niet zo heel erg in Nederland!

  Reactie door Richard — vrijdag 13 augustus 2004 @ 21.36 uur

 16. Tja, wat gaat deze post ons straks kosten. Welke deal is hier gemaakt? Onze bijdrage aan Europa blijft lekker hoog! We moeten ophouden met zeuren?
  Ben benieuwd wanneer we dit gaan horen!!

  Reactie door Albert Damhof — vrijdag 13 augustus 2004 @ 22.25 uur

 17. Afgezien van het feit dat dit achterkamertjespolitiek ten top is, verbaasd het mij toch het meest dat niemand precies weet wat nou de standpunten van Kroes omtrent Europa zijn. Ja, ze is een liberaal van de harde lijn, voor vergaande privatisering, maar verder.
  Ik vind dat er van een kandidaat, voordat hij/zij door het kabinet voorgedragen wordt, toch eerst meer geweten moet zijn. Een kandidaat zou eerst goedgekeurd moeten worden door de tweede kamer, ook al vertegenwoordigt ze Nederland niet, zodat we in ieder geval weten dat er een geschikte persoon voorgedragen wordt. Bovendien wordt op die manier ook achterkamertjespolitiek voorkomen.
  Nu zijn we afhankelijk van het oordeel van de regering. Een regering die (oa) gevormd wordt door twee partijen die er mee instemden dat Heinsbroek een geschikt persoon was voor een ministerspost…

  Reactie door Onno — zaterdag 14 augustus 2004 @ 0.22 uur

 18. Ik denk dat iedereen blij verrast is, omdat hieruit blijkt dat Balkenende in Europa nog wél serieus genomen wordt wanneer hij een voorstel doet. VVD en CDA hopen natuurlijk dat dat hun, zo lang het nog duurt, misschien nog van pas komt bij het voorzitterschap. Maar waarom de PvdA zo blij is… misschien zijn ze blij voor Bram dat die kenau minder vaak thuis is.

  Reactie door Onno — zaterdag 14 augustus 2004 @ 0.43 uur

 19. Bram en Neelie is niet meer. Bram heeft het uitgemaakt en is tegenwoordig vooral te vinden op hookers.nl, arme Neelie. Een vvd-er op mededinging is kat op het spek. Het neo-liberale tij woedt voort.

  Het punt is dan ook niet: hoe krijgen we een Nederlander op een hoge post, maar hoe krijgen we die weer weg…

  Reactie door PsiesDrom — zaterdag 14 augustus 2004 @ 1.38 uur

 20. Neelie KROES, Commissioner for Competition
  Competition? Welke competitie? Die is toch in Athene en niet in Brussel?
  Zware portefeuille? Kunnen ze haar dan niet giraal betalen, dan hoeft ze al die bankbiljetten niet te tellen en te tillen. Als je het rijtje van commissioners en hun portefeuill…

  Trackback door Weblog Theo Cornelissen — zaterdag 14 augustus 2004 @ 1.39 uur

 21. Tsjonge, privatisering blijft een vies woord voor socialisten he?

  Reactie door Ronald — zaterdag 14 augustus 2004 @ 8.38 uur

 22. Tsjonge, sociaal blijft een vies woord voor rechtse ballen he?

  Reactie door MAD — zaterdag 14 augustus 2004 @ 8.44 uur

 23. Neelie Kroes wordt een machtige vrouw in Brussel, maar de druk op haar zal enorm zijn. Dit zegt haar voorganger als Europees commissaris Mededinging, de Belg Karel van Miert.

  Belgie ging ons voor, hoezo belangrijke post????

  Reactie door Lambert — zaterdag 14 augustus 2004 @ 10.39 uur

 24. @ronald: Mag ik je hierbij uitnodigen enige voorbeelden van geslaagde privatisering te noemen? ( waar ook het gewone “klootjesvolk” iets aan heeft gehad en niet alleen de aandeelhouders). Voorlopig kan ik niets bedenken dat positief verlopen is!

  Reactie door Opa-Buiswater — zaterdag 14 augustus 2004 @ 10.42 uur

 25. het gaat niet om de privatisering ‘an sich’, het probleem zit ‘m bij zaken als Gezondheidszorg, Openbaar Vervoer, Energie, zaken die het algemeen nut (zouden) moeten dienen. Over het algemeen zal de overheid het algemeen nut het best dienen, private ondernemingen dienen niets anders dan hun eigen economische belang. Het lange-termijn denken van een overheid is derhalve te verkiezen boven het korte-termijn denken (gericht op het maken van winst, de ruilwaarde, en niet op de gebruikswaarde en/of het voldoen aan het algemene nut van bepaalde producten) van private ondernemingen.
  Bijvoorbeeld: welke positieve effecten heeft (zal) de liberalisering van de energiemarkt (hebben) ?

  Reactie door RM — zaterdag 14 augustus 2004 @ 13.48 uur

 26. @opa B., TPG post is een geslaagd voorbeeld.

  Reactie door Ronald — zaterdag 14 augustus 2004 @ 13.59 uur

 27. TPG post geslaagd?Dat moet nog blijken.

  Reactie door Medi — zaterdag 14 augustus 2004 @ 14.22 uur

 28. Ik sta ook te kijken van de zeer zwáááre post. Immers is deze post nooit genoemd door de heren. Daar naast is het alleen maar een gezicht die de post heeft gekregen.

  Want technische vak mensen moeten de taak uitvoeren. Zij hoeft het alleen maar uit te dragen naar de mensen.

  Reactie door Brillie — zaterdag 14 augustus 2004 @ 14.33 uur

 29. TPG < --> KPN dezelfde truukjes —> Mensen met 30 jaar trouwe dienst op straat schoppen. Mensen uitbuiten, uitmelken, de top vult zijn zakken en de gewone werknemer mag blij zijn dat ie zijn baan nog heeft. Resultaat meer werkloosheid —-> meer en meer frustraties. Maar dat mag allemaal he onder het kopje: wegens economische redenen. Alsof dit goed voor de economie is —> meer ouderen die thuiszitten en geen nieuwe baan kunnen vinden. Meer mensen die overwerkt raken en meer managers die hun eigen zakken vullen. Heel eerlijk en goed verdeeld…NOT! Maar die bom barst nog wel. Eens kijken wat er dan overblijft van die nieuwe winsten…..

  Reactie door Sulis — zaterdag 14 augustus 2004 @ 14.37 uur

 30. Van mij mogen er gewoon weer staatsbedrijven komen. Vroeger was dat altijd luxe als je daar voor werkte, je had zekerheid. Ook voor de burger leverde dat zekerheid op. Daarbij als het fout ging, dan kan de politiek vrij snel bijsturen. Nu is het allemaal maar afwachten wat ze bijelkaar hobbye….welke voordeeltjes er te halen zijn….ach tis nix.

  Reactie door MAD — zaterdag 14 augustus 2004 @ 14.49 uur

 31. t.p.g. k.p.n. geslaagd . ten eerste hebben ze geen concurenten .verder zijn in kleine gemeente veel postagent schappen gesloten .bij de grote kantoren zijn de openings tijden verkort . krijg steeds meer post ,o.a. bankafschriften van andere mensen in de bus . het personeel is er ook niet vriendelijker opgeworden .en neelie kroes heeft bij de p.v.d.a gezeten !toch ? en theo (cornelissen ) met de declaratie bonnetjes invullen zal neelie geen problemen hebben dat heeft ze van brammetje geleerd . daar hebben jullie in rotterdam ervaring mee .toch !

  Reactie door henk — zaterdag 14 augustus 2004 @ 15.45 uur

 32. Leuk dat de discussie begint met zeer zwaaare post en eindigt op de privatisering van de TPG. Maar terug naar Neelie. We hebben niets om blij mee te zijn! Wat geeft het mij als Nederlander voor voordeel wanneer de belangrijke beslissingen over de economie genomen worden door een superliberaal, al komt ze uit Nederland? Geef mij maar een Let, Pool of Ier die de ene juiste beslissing na de andere neemt. En dan het liefst eentje die wat minder de lucht van vriendjespolitiek, vervuiling en verkwisting van gemeenschapsgeld met zich mee draagt. Herinneren wij ons het TCR-gebeuren nog?

  Reactie door Rik — zaterdag 14 augustus 2004 @ 15.49 uur

 33. @Rik. Heel goed, ik heb er (de TCR-affaire) niet over willen beginnen. Zou je voor de bezoekers het verhaal nog ‘n keer willen vertellen?
  En, nu we toch bezig zijn, waar stond mevrouw Kroes in haar hoedanigheid van commissaris bij Balast Nedam in de discussie over de bouwfraude?

  Reactie door Jan Marijnissen — zaterdag 14 augustus 2004 @ 16.32 uur

 34. Jan,

  Ik vind dat het niveau van je blogs wat daalt. Dit is toch geen inhoudelijk commentaar. Je doet cynisch over de ‘zwáááre’ post, maar geeft vervolgens geen inhoudelijke argumenten waarom het geen zware post zou zijn. Dit is alleen maar proberen een negatieve klank te geven aan een positief feit.

  Je zou bijvoorbeeld blij moeten zijn dat Nederland een post in de Europese commissie heeft bemachtigd, waarmee de Nederlandse overheid in staat is onze belangen in Europa goed (beter) te behartigen.

  Mijns inziens loop je ook wat voor de muziek uit als het om je inhoudelijk oordeel over mevrouw Kroes gaat. Laat mevrouw Kroes eerst eens aan de slag gaan voordat je haar al veroordeelt.

  Reactie door Vincent — zaterdag 14 augustus 2004 @ 18.28 uur

 35. 37 opnieuw invoeren van de postduif is dat wat? :D

  Reactie door chrisinactie — zaterdag 14 augustus 2004 @ 19.48 uur

 36. Vincent

  Mevr. Kroes, is minder mevr. dan je denkt. De vrouw heeft behoorlijk wat incidenten onder haar gepolijste nageltjes. Past overigens helemaal bij ons huidige kabinet. Dat beetje foute mensen in stand houden. En dat Marijnissen niet altijd inhoudelijk kan zijn is logisch, iets wat bijvoorbaat al krom is kan je niet rechtlullen, wat andere politici wel steeds trachten. Vindt het afzakken van het niveau wel meevallen, het is de enige politicus die ik nog kan volgen. Zonder een oorverdovende stilte en waar ik me hersens tegen elkaar hoor praten ‘duh, waar hebben ze het ingodsnaam over’.

  Daarbij we wilde toch vernieuwing in de politiek, trekken ze een of andere bejaarde tevoorschijn. Overigens, ik geloof niet in vernieuwing dat is meer dit kabinet wat daar graag mee poche. Dus moet je niet Kroes nemen. Maar een vers en jong iemand…wat je zegt moet jezelf ook waarmaken. Nationaal verjongen we de politiek de mensen van echt kaliber gooien we weg en de politiek internationaal verouderen we…..raar.

  Reactie door MAD — zaterdag 14 augustus 2004 @ 20.08 uur

 37. @Vincent, wel bij de les blijven, hoor.
  Ik heb me niet uitgelaten over de vraag of het hier om ‘n zware post gaat of niet. Ik vind alleen al het gedoe over de vraag ‘Wordt het ‘n zware post of niet?’ erg overdreven. Dát we ‘n post hebben binnen de EC hebben is al sinds de oprichting van de EEG het geval, we hebben daar namelijk récht op!
  Verder: Een commissaris mág niet opkomen voor de vaderlandse belangen. Men wordt geacht de EU te dienen, en de EU alléén.
  Dan mevouw Kroes zelf: Waarom wachten met ‘n politiek oordeel wanneer ik haar lange, openbare verleden reeds ken? Ik verwacht inderdaad niet dat zij nu plotseling een ander geluid zal laten horen.

  Reactie door Jan Marijnissen — zaterdag 14 augustus 2004 @ 20.13 uur

 38. Als echte Nederlander heb je natuurlijk altijd wat te klagen
  Ik weet niet of JanMarijnissen het al weet, maar VVD zijn de zogenaamde Liberalen. Die staan voor vrije marktwerking, dat betekend dus dat bedrijven vrij kunnen operen op de markt. Kartelvorming is hier bij niet gewenst, omdat dat de VRIJE marktwerking…

  Trackback door Martin Sturm — zaterdag 14 augustus 2004 @ 20.22 uur

 39. @Martin. Jij weet wat mevrouw Kroes als commissaris bij Balast Nedam gedáán heeft in verband met de bouwfraude? Tell us!

  Reactie door Jan Marijnissen — zaterdag 14 augustus 2004 @ 20.25 uur

 40. Martin Sturm

  Als echte Nederlander heb je natuurlijk altijd wat te klagen

  De titel is dom omdat je iedere Nederlander een klaagdoos noemt en dus eigenlijk zijn recht wilt ontnemen tot klagen. Wat iedereen zijn recht is en wat mij betreft de plicht van een politici. Btw….gaaf he dat zelfs jij mag klagen … duh!

  Je verhaal stinkt ook aan alle kanten, iedereen lampelul kent de verhalen over Kroes en haar incidentjes. Maar daar rep je geen woord over. Je hele artikel is pulp. Beetje irritant eigenlijk van je en slap en zelfingenomen. Neem die uitdaging van Marijnissen dan aan….Ben heel benieuwd!! Wat voor vreselijke informatie wij te lezen gaan krijgen.

  Reactie door MAD — zaterdag 14 augustus 2004 @ 22.31 uur

 41. Neelie Kroes is een rechtse VVD-er die zeker haar rechtse ideeën (zoveel mogelijk privatiseren) zal proberen ten uitvoer te brengen in Brussel.
  Dus hoezo moeten we in een hoesanna stemming zijn.
  De hele benoeming ademt een sfeer van achterkamertjespolitiek uit, dus Jan, niet mokken maar vragen stellen (aan Kroes en Balkenende)in de kamer!

  Reactie door karin — zaterdag 14 augustus 2004 @ 23.16 uur

 42. @ MAD. Ik moet je gelijk geven wanneer je zegt dat het pulp is, maar dat is een open deur intrappen. Ik heb nml het weblog van Martin Sturm eens goed bekeken. Sinds hij begonnen is in januari 2004 heeft hij pas 8 reacties gekregen op zijn logs, waarvan er bij nadere bestudering ook nog eens 2 van hemzelf blijken te zijn. Kortom, ik ben bang dat iedereen al weet dat z’n logs pulp zijn. Ik zou ook willen dat het anders was, ‘t is helemaal geen kwaaie jongen.

  Reactie door Spongeblog — zaterdag 14 augustus 2004 @ 23.18 uur

 43. Als Martin het niet doet…

  TCR
  De TCR-affaire was het grootste milieuschandaal in Nederland. Begin jaren negentig van de vorige eeuw bleek dat het bedrijf Tankercleaning Rotterdam (TCR) moedwillig en op grote schaal allerlei gevaarlijke afvalstoffen mengde en giftig afval in de Rotterdamse haven loosde. Bovendien fraudeerde het bedrijf met subsidies. Toenmalige minister Kroes dat het bedrijf ondanks de slechte reputatie had ingeschakeld werd na onderzoek grove fouten verweten.
  bron: http://www.parlement.com

  Reactie door PsiesDrom — zondag 15 augustus 2004 @ 2.36 uur

 44. of zoals willem-alexander riep toen hij abusievelijk Fidela citeerde: ik verwijs enkel naar een open bron…

  Reactie door PsiesDrom — zondag 15 augustus 2004 @ 2.46 uur

 45. Heidenen, U allen wacht de brandstapel…

  Reactie door de Kardinaal — zondag 15 augustus 2004 @ 4.58 uur

 46. http://paulfreriks.web-log.nl/index.log?date=1092002400

  Reactie door Lambert — zondag 15 augustus 2004 @ 6.12 uur

 47. Afentoe denk je wat een waanzin allemaal…Eerste Nederlander gesneuveld in Irak. De beveiliging van Athene is zo lek dat een man er al een tijd werkt en 3 pakketjes heeft kunnen verstoppen tevens kreeg hij toeganspasjes onder de naan Robert Bin Laden. Tsja… Neelie smit kroes (zit hem in de naam, Neeltje Jacoba..) Wat zullen de ministers gaan zeggen over die gesneuvelde militair ‘hij stierf als een ware held’, ‘hij stierf voor een waardig iets’. Lullig als je het leven moet laten voor een vijand die gemaakt is door je bondgenoot. Wat een zooi allemaal…

  Reactie door MAD — zondag 15 augustus 2004 @ 7.56 uur

 48. Het is prachtig.
  Haar zware post houd in dat ze levende bewijslast is geworden.
  Er zit -1- lijn in 3 partijen: vvd pvda cda.

  Kijk, Theo v Gogh wil net als M.Moore een hitfilm maken.
  Het verschil is dat TvG aan het gokken slaat en de feitelijke boodschap alleen deze dient te zijn voor elke stemmende NLer:

  * standaard is de basis openbaarheid van stukken en beelden, elders groter *

  Echter dat NLse omroepen dit rumoerige mannetje niet de wapens wil geven voor een volkshitsende film, ik snap dat wel.
  Maar wAt snap ik dan wel, dat als Neelie deze film, nu ja dit onderwerp, gemaakt had, dan hadden alle politieke deuren in omroep land open gegaan? Ik ben bang van wel.

  Hoe het cda en pvda echter nog ‘het rechts pro-eu liberaal zijn’ willen ontkennen na deze move…?

  Reactie door Barend — zondag 15 augustus 2004 @ 9.28 uur

 49. Even een aanvulling op psiesdrom #46. Begin jaren ’80 moest er in de Rijnmond een verwerkingsinstallatie komen voor (vaak zeer chemisch verontreinigd) scheepsafval. Typisch een klusje voor het gemeentelijk havenbedrijf, zou je zeggen. Toenmalig minister Neelie dacht er anders over. Als een volleerd liberaal vond ze dat alles waar een paar knaken aan te verdienen valt door ‘de markt’ opgepikt moest worden. Nu waren er twee broers, Langenberg, die dat varkentje wel wilden wassen wanneer minister Neelie de subsidiekraan open zou draaien. ‘Zie je wel’, dacht minister Neelie en ze wilde accoord gaan. Toen werd ze door een aantal ambtenaren gewaarschuwd dat de broertjes een behoorlijk criminele reputatie hadden en misschien niet op zo’n milieugevoelig project thuishoorden. Dit vond minister Neelie maar gezeur en verleende de concessie aan de broertjes. In de periode daarna kreeg minister Neelie van alle kanten te horen dat het niet in de haak was bij TCR. Geen interesse. Jaren later bleek dat de broertjes alle afval vrolijk de Nieuwe Maas in hadden laten lopen, en het subsidiegeld (zo’n 23 miljoen) voor leukere dingen hadden gebruikt. De broertjes draaiden de gevangenis in, en minister Neelie is inmiddels Onze Nationale Trots met haar Zwaaaaare Post. Berlusconi heeft een geestverwant in de EC.

  Reactie door Rik — zondag 15 augustus 2004 @ 18.12 uur

 50. Nederlands belang houdt op waar het Europesche belang begint :(

  Reactie door Chrisinactie — zondag 15 augustus 2004 @ 19.41 uur

 51. Weblog Jan Marijnissen � Vakantiegeneuzel
  Weblog Jan Marijnissen � Vakantiegeneuzel
  Natuurlijk krijg ik een hoop commentaar op m’n vorige opmerking over Jan’s weblog-post over de benoeming van Drs. Neelie Kroes. De voornaamste reden voor m’n titel ligt mede in de reacties die vóór mijn…

  Trackback door Martin Sturm — dinsdag 17 augustus 2004 @ 22.07 uur

 52. lieve meneer marijnesen en mevr neeltje ik hoop dat u mij kan helpen het heeft niets te maken met polotiek ik wil gewoon theo vinden heeft op een van jullie minsteris gewerkt help mij toch om theo te vinden ik heb gehoord dat hij over leden is ik geloof dat niet help mij zoeken naar thoeo de bruin uit delft

  Reactie door diny — donderdag 2 maart 2006 @ 19.59 uur

 53. lieve meneer marijnesen en mevr neeltje ik hoop dat u mij kan helpen het heeft niets te maken met polotiek ik wil gewoon theo vinden heeft op een van jullie minsteris gewerkt help mij toch om theo te vinden ik heb gehoord dat hij over leden is ik geloof dat niet help mij zoeken naar thoeo de bruin uit delft

  Reactie door diny — donderdag 2 maart 2006 @ 20.00 uur

 54. apri no prescription

  Vakantiegeneuzel

  Trackback door Sara Votdemann — woensdag 12 april 2006 @ 2.06 uur

 55. royalty free pakistani music

  Royalty free pakistani…

  Trackback door royalty free pakistani music. Lenar Carlsson — donderdag 20 april 2006 @ 3.23 uur

 56. car insurance

  Car insurance. Vakanti…

  Trackback door car insurance. Margarete Raob — donderdag 4 mei 2006 @ 16.49 uur

 57. odds…

  acceleration agriculturally weed motorized misfortune originating heaps odds calculator http://odds-calculator.extra-sport-betting.com/

  Trackback door odds — zaterdag 20 mei 2006 @ 13.53 uur

 58. Fetish Girl In Latex…

  Fetish Girl In Latex…

  Trackback door Fetish Girl In Latex — woensdag 30 augustus 2006 @ 18.08 uur

 59. Clip Movie Nude…

  Clip Movie Nude…

  Trackback door Clip Movie Nude — woensdag 30 augustus 2006 @ 18.08 uur

 60. adult movie site tgp…

  adult movie site tgp…

  Trackback door adult movie site tgp — dinsdag 12 september 2006 @ 1.07 uur

 61. Naked Missoula Women…

  Naked Missoula Women…

  Trackback door Naked Missoula Women — donderdag 14 september 2006 @ 0.17 uur

 62. Hot Young Naked Man…

  Hot Young Naked Man…

  Trackback door Hot Young Naked Man — donderdag 14 september 2006 @ 0.18 uur

 63. adult movie forums…

  adult movie forums…

  Trackback door adult movie forums — donderdag 14 september 2006 @ 14.40 uur

 64. linen dress…

  linen dress…

  Trackback door linen dress — vrijdag 6 oktober 2006 @ 3.05 uur