‘Niet alles vereist kanonnen…’

Bron: NRC

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 22 augustus 2004 :: 12.31 uur

17 Comments

17 reacties

 1. Wie beweerde eens voetbal is oorlog.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 22 augustus 2004 @ 12.33 uur

 2. Andersom kan het ook. Denk aan de Football War tussen El Salvador en Honduras. Lees ook http://www.onwar.com/aced/data/sierra/soccer1969.htm

  Reactie door BJ — zondag 22 augustus 2004 @ 14.34 uur

 3. Ik hoorde pas een verhaal over de eerste Olympische deelnemers uit Tibet, ergens in de jaren ’30. Tibet had hardlopers gestuurd die allemaal schromelijk verloren. Groot was bij deze hardlopers de verbazing, dat zij geen medaille kregen, zij snapten er niets van dat “winnen” belangrijker was dan “meedoen”. Zij hadden immers toch óók die afstanden gelopen?

  Het gaat in onze gedachte veel te vaak over winnen (held) en verliezen (slappeling). De Haïtianen, met hun jarenlange overleving onder de moeilijkste omstandigheden, (mmm, Papa Doc en Baby Doc, Tontons Macoutes, regerings-voodoo, staatsgrepen…) hoeven van mij geen potje voetbal te winnen van een rijke topploeg uit Brazilië. Zij hebben namelijk zichzelf al lang overwonnnen. Dankzij de Boeddhisten uit Tibet weten we nu hoe het zit, en zijn de Haïtianen óók ware voetbalhelden.

  Reactie door olav ten broek — zondag 22 augustus 2004 @ 21.03 uur

 4. Tibetanen die zo goed behandeld zijn door Marijnissen zijn grote voorbeeld Mao Tse Tung? Bedoel je die? Wanneer vraag Jan eens aan zijn Chinese kameraden marxisten om de Dalai Lama zijn land terug te geven?

  Reactie door H. Ford. — zondag 22 augustus 2004 @ 22.30 uur

 5. Flauw, H. Ford. Marijnissen heeft al dertig jaar geleden afstand genomen van Mao, toen bleek dat zijn daden minder fris waren dan zijn boeken. Kamersden hebben we daar ook niet veel. De SP is de enige partij die gepleit heeft voor een wapenembargo tegen China. De rest van de kamer vindt geld belangrijker dan Tibetanen.

  Reactie door Rik — zondag 22 augustus 2004 @ 22.39 uur

 6. De Dalai Lama beschouwt Tibet trouwens niet als ZIJN land wat teruggegeven moet worden. Hij beschouwt zichzelf als eigendom van het Tibetaanse volk.

  Reactie door Rik — zondag 22 augustus 2004 @ 22.42 uur

 7. Kunt u mij vertellen in welk medium Jan afstand nam van de man van het rode boekje mijn waarde Rik? Sommige mensen van Rood alsmede uw knokploegje de Internationale Socialisten hebben hier schijnbaar weinig kennis van genomen.

  Reactie door H. Ford. — zondag 22 augustus 2004 @ 23.01 uur

 8. Beste Henry Ford (tenminste, ik meen hier met een al lang overleden automagnaat en bewonderaar van A. Hitler te maken te hebben?),

  Als u zich verdiept in de SP-site vindt u onder bijgaande link dat de partij zich al in een vroeg stadium pertinent tégen de politiek van Mao Tse-Toeng uitsprak.

  http://www.sp.nl/partij/historie/

  Het is fijn als mensen weten waarover ze schrijven, nietwaar?

  Reactie door olav ten broek — zondag 22 augustus 2004 @ 23.28 uur

 9. WAARSCHUWING!

  Hallo allemaal, wisten jullie dat onze e-mailadressen op deze weblog niet beveiligd zijn en door zoekmachines hier worden weggeplukt? Probeer het maar eens met Google bv. Tik je naam in of e-mail adres en je komt boven drijven daar. Op zich geen ramp, ware het niet dat de SPAM computers van die ellendige bedrijven alle zoekmachines afschuimen en als iedereen dus inmiddels meer spam ontvangt dan voor de weblog deelnames, dan is dat hieraan te “danken”.
  Kijk dus uit. Dit was mijn allerlaatste berichtje op weglogs, zolang de e-mailadressen van de deelnemers niet beschermd kunnen worden. Ik heb de SP geïnformeerd en verzocht te zien op de adressen beschermd kunnen worden. Hopenlijk “veroudert” mijn e-mail adres vrij snel voor de spammers. Succes allemaal en denk hier eens over na, wil je? Groetjes van LYDIA

  Reactie door Lydia — maandag 23 augustus 2004 @ 9.03 uur

 10. Beste Lydia en anderen,

  Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, is de weblog van Jan dit weekeinde aangepast.

  Het e-mailadres werd al “verhaspeld” maar wordt nu helemaal niet meer weergegeven. Op die manier is elk misbruik door derden uitgesloten.

  Het is wél nog steeds verplicht om een werkend en juist e-mailadres in te vullen. (zie disclaimer)

  Reactie door webmaster — maandag 23 augustus 2004 @ 10.35 uur

 11. Lieve webmaster(s),
  jullie zijn fantastisch! Overigens, voor deze maatregele krijgen jullie zelfs een dikke pluim van een lokale VVD-er, die dit een geweldig idee vindt. Ik ben er erg blij mee, want zo langzamerhand word ik knettergek van alle troep die me ongevraagd wordt toegezonden. Afgelopen weekend weer enige tientallen. Bedankt he!!

  Reactie door Lydia — maandag 23 augustus 2004 @ 13.54 uur

 12. lydia (12)pas op als je een pluim krijgt van een v.v.d.er meestal plukken ze je daarna kaal .

  Reactie door henk — maandag 23 augustus 2004 @ 18.01 uur

 13. Soms wil ik hem achter het behang plakken vanwege zijn liberale VVD-eigenwijsheid, maar in zijn hart valt-ie reuze mee. We zijn het beslist vrij vaak oneens over politieke zaken, maar ook hij heeft een warm kloppend hart en idealen. Overigens issie net voor de 2de keer pappie geworden: gefeliciteerd JIMI!! Maar op computergebied weet hij veel en dit compliment is gemeend. In dit geval ben ik niet bang ergens van beroofd te worden door hem en hij kan me echt niet overhalen liberaal te worden, dus vrees niet!! Maar je hebt gelijk: veel partijgenoten van hem zijn beslist onbetrouwbaar te noemen als het om sociale kwesties gaat, maar ook om vele andere zaken. Deze is vrij rechtlijnig…

  Reactie door Lydia — maandag 23 augustus 2004 @ 20.04 uur

 14. Zou Haiti niet meer hebben aan continuiteit van de voedselvoorziening,die ook dreigt ingekort te worden i.p,v voetbal?

  Reactie door Medi — dinsdag 24 augustus 2004 @ 10.32 uur

 15. Brood en spelen. En meer spelen, dan willen ze hopenlikj minder brood! Voetbal is wel leuk, maar goede schoolopleidingen, vakopleidingen en leren hoe je fatsoenlijk veel voedsel kunt produceren (Haiti is een vruchtbaar land toch) en een goede gezondheidszorg en fatsoenlijke woningen, dat zijn de zaken die daar het allereerst nodig zijn. Voetbal is dan voor ontspanning wel aardig, maar niet het belangrijkste. Zo wordt het wel omgedraaid, vrees ik.

  Reactie door Lydia — dinsdag 24 augustus 2004 @ 10.54 uur

 16. Wat een mazzel dat die Brazilianen kanonnen en machinegeweren hadden meegenomen om de boel te beveiligen zeg.

  Reactie door Hagelslag — zaterdag 28 augustus 2004 @ 23.01 uur

 17. het markisme en het socialisten is voor armoeizaaiers en minderheden met te veel zelf medelijden

  Reactie door zalm — woensdag 30 november 2005 @ 22.20 uur