Nederland verdient beter!

Het verzet tegen het kabinet en het VNO-NCW begint op stoom te komen.
FNV, CNV en MHP hebben besloten samen te gaan werken in het offensief dat volgende maand gestart wordt. Een goede zaak!

2 Oktober wordt ‘n belangrijke dag als Keert het Tij en de SP, én de vakweging iedereen oproepen om naar Amsterdam te komen. Zorg dat u erbij bent.
Trouwens liefst ook op één of meerderde van de andere manifestaties die overal in het land georganiseerd worden. De Maat Is vol!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 24 augustus 2004 :: 18.29 uur

51 Comments

51 reacties

 1. harstikke goed, zoveel mogelijk protest!!
  ik vind het wel jammer dat de 2 demonstraties (FNV en Keer het tij) in Amsterdam na elkaar lopen (op dezelfde plek en dag).
  Kan dat niet samen opgaan?

  Reactie door annette — dinsdag 24 augustus 2004 @ 18.46 uur

 2. De demonstratie tegen het kabinetsbeleid start om 12 uur op de
  Dam in Amsterdam, daarna volgt een massale protesttocht die aansluit bij de vakbondsactie op het Museumplein. Meer info http://www.keerhettij.nl

  Reactie door Cas — dinsdag 24 augustus 2004 @ 19.50 uur

 3. Ik denk niet dat Nederland “beter” VERDIENT. Een groot deel van de mensen in on land is letterlijk te belazerd om aan zoiets als 2 oktober mee te doen. Laten anderen de piepers uit het vuur halen en doen zelf echt niks. Je krijgt haast “geen hond met zijn kont van de grond”. Ik heb het al gezegd: als je in totaal 10.000 betogers krijgt is dat heel veel, maar op 16 miljoen inwoners dus tien keer niks. Natuurlijk zijn veel mensen het oneens, maar hoeveel krijg je werkelijk in beweging? Ik protesteer alleen virtueel en via brieven en e-mails. Betogen kan ik niet meer. Allang niet trouwens. Maar soms ga ik toch, zoals vorig jaar in Rotterdam met de ambtenaren die toen de spits afbeten (met die handjes). Drie dagen later kon ik weer verder, zo moe was ik daarvan. Sorry als ik negatief overkom, maar waar zijn de oproepen, waar de posters, waar de flyers en waar de oproepen in de radio 1 reclametijd, maar ook op andere zenders en op TV? Deel bij grote bedrijven pamfletten uit, ook bij de kantoren waar de (jonge) medewerkers veel verdienen. En stel ze zo op dat iedereen begrijpt dat het hartstikke mis is. Geen gebrul over “asociaal gedrag” of “solidariteit”. Daar krijg je die lui niet mee. Maar duidelijke inkomensverschillen en onkostenplaatjes van bestaande mensen. Van Wajongers en WAO-ers, van WW-ers en bijstandsgerechtigden. Kortom, de realiteit. Wie weet helpt dat dan een beetje, maar ik heb er zeer weinig vertrouwen in. “Heb je weinig geld om van rond te komen, mevrouw Lembeck? Nou, dan ga je toch werken? Oh je zegt dat je dat niet meer kan, maar je kan wel een uur of twee per dag vrijwilligerswerk doen? Nou dan kan je ook een uur of twee voor een baas en betaald werken! Dat is pas solidariteit!” En vort zijn ze. Ik heb er absoluut geen enkele fiducie in Jan. Help me uit deze nachtmerrie?

  Reactie door Lydia — dinsdag 24 augustus 2004 @ 20.10 uur

 4. Iedereen die dit leest wel gaan dus…Laat die lamzakken zien dat we het helemaal hebben gehad met dit zooitje.Zelfde kaliber als die LPF waar vandaag een spontaan einde aan kwam.Inhoudelijk zou dit kabinet zelfs nog wel eens minder kunnen zijn, met uitzondering van die Zalm, die lacht zich rot.Hij verliest de verkiezingen, maar zijn beleid wordt uitgevoerd, en het cda krijgt de klappen…C U in Amsterdam !!

  Reactie door Lambert — dinsdag 24 augustus 2004 @ 20.16 uur

 5. Geef de hoop niet op Lydia. Sterkte met je situatie!

  groetjes,

  Sulis

  Reactie door sulis — dinsdag 24 augustus 2004 @ 20.28 uur

 6. lydia (3)als je zelf niet kan komen is dat geen probleem !maar maak de mensen in je omgeving bewust dat ze moeten komen en opkomen voor hun en onze belangen .leg ze uit dat het asociaal is als ze niet komen !ben er van overtuigd dat het helpt ,en dat er meer dan 10.000 komen is wel zeker omdat door het kabinet iedereen genaaid word . behalve de boonstra,s piepertjes . de ex p.v.d.a ers kok rn willem vermeend enz dus kop op !groetjes henk

  Reactie door henk — dinsdag 24 augustus 2004 @ 20.53 uur

 7. Demonstreren heeft geen zin mensen, die CLOWNSKOPPEN in Den Haag trekken zich er geen moer van aan. Dan zie ik vaak weer demonstranten op de TV met lachende gezichten. We moeten zien laten dat het echt menens is. Dreigen om ze van die stoel af te schoppen, doorstomen naar het binnenhof(Al is het alleen maar dreigen!!!) Dan krijgen ze het misschien wel heet onder hun luie kont.

  Reactie door Jan Wijchers — dinsdag 24 augustus 2004 @ 21.02 uur

 8. Acties als deze zijn irrelevant en gebaseerd op achterhaalde linkse rethoriek. Het is tijd om weer wat te maken van dit land, met ‘nee’ schreeuwen komen we er niet.

  Reactie door Arno van Uperen — dinsdag 24 augustus 2004 @ 21.21 uur

 9. Waar worden die andere manifestaties gehouden?

  Reactie door Evert Tigchelaar — dinsdag 24 augustus 2004 @ 21.23 uur

 10. Graag wel met een andere kabinet Arno.

  Reactie door Jan Wijchers — dinsdag 24 augustus 2004 @ 21.29 uur

 11. Arno van Uperen,
  er wat van maken, je bedoelt zeker de wet van de jungle rechtse rethoriek.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 24 augustus 2004 @ 21.51 uur

 12. Inderdaad: het is momenteel een zooitje en we worden uitgekleed. En daar ben ik inderdaad woedend over. Daar wil ik ook graag iets mee doen, maar als je uitwegen zoekt zijn ze er niet. Alle zogenaamde ‘linkse’ of minder ‘linkse’ organisaties laten hier steken vallen. Wat stelt Keer het Tij nu helemaal voor en wat is er vanuit het platform de afgelopen tijd gebeurd?

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vraag me ook al jaren af waarom ik eigenlijk nog lid ben van de vakbond. Omdat de vakbond in de loop van de jaren verschillende steken heeft laten vallen, worden wij opgeroepen om te demonstreren. (En Lodewijk de W zien wij in het stedelijk museum borrelen op het journaal). Ergo; de zogenaamde belangenbehartigers laten het erbij zitten en wij mogen laten zien hoe woedend we zijn…Bah…

  Reactie door cees H — dinsdag 24 augustus 2004 @ 22.39 uur

 13. Sorry Henk, maar daar begin ik niet meer aan. Ik heb alles bij elkaar ruim twintig jaar in het huurwerk “gezeten”. In bewonerscommissies en andere huurdersorganisaties en ik ging vaak naar bijeenkomste van De Woonbond waar ik lid van ben. Na mijn verhuizing uit Maassluis naar Rotterdam wilde ik daarmee doorgaan, denkend dat de mensen hier best blij zouden zijn met iemand die al ervaring had en een ingang tot veel meer kennis van zaken. Eh… nou..NEE, dat hadden ze niet. Ze vinden dat ik mijn mond moet houden en ze geloven me toch niet en ik heb vaak gelijk met zaken. Toen dan hier in mijn flat een akkevietje aan de hand was met een mevrouw die zich vreselijk misdroeg, vroegen ze me wel wat ze konden doen. Of liever, wat IK er aan zou doen. Ikke, zei ik, ik doe niks. Ik kan jullie wel vertellen wat jullie moeten doen. ik heb geen last van die mevrouw en jullie wel. Nou nee, WE GAAN ECHT niet zoiets doen zeg. Als jij er niet voor kan zorgen dan doen wij dus ook niks. En later probeerde ik het nog eens met een actie voor dictators op dichtklappende deuren die dan zachtjes worden dichtgeduwd. Nou nee hoor. Je krijgt geen mens mee. Niemand die ook maar iets wil doen. Dat is ook zo met actievoeren tegen dit kabinet en zijn rotbesluiten. De mensen hier gaan zitten wachten tot iemand iets gaat doen, maar zelf weigeren ze alle medewerking. Moeite doen voor jezelf en voor je buren en zo? Nou, ECH NIE !! Mooi als een ander het wil doen voor ze, maar je krijgt ze niet in beweging al zijn ze nog zo kwaad en bedroefd en teleurgesteld. Daarom doe ik sinds oktober vorig jaar dus ook maar niks meer. Ik wor’ al uitgekotst, omdat ik “hooghartig en arrogant en zogenaamd zoveel weet”… En weet je, ik weet ook veel meer dan de hele bubs bij elkaar en ik gebruik het lekker voor mezelf en als ik iets weet, ook voor de SP. En dan ben ik maar arrogant en hooghartig, nou èn? Mijn hart zit op de juiste plek denk ik en ik vecht wel, voor zover ik kan. Schrik niet als de demonstraties flink zullen tegenvallen. De apathie zit er helemaal in tot op het merg van de mensen.

  Reactie door Lydia — dinsdag 24 augustus 2004 @ 23.06 uur

 14. Niet omdat de vakbonden dingen hebben laten liggen (wat ze wel hebben gedaan overigens) moeten we demonstreren, maar omdat er in Nederland mensen zijn die zonder te blikken of blozen zeggen dat ze op het CDA of de VVD stemmen zitten we in de shit.

  Reactie door 1337 — dinsdag 24 augustus 2004 @ 23.06 uur

 15. cees H,
  ben het wel eens met je de vakbonden hebben zich stap voor stap veel verworvenheden laten laten afpakken door werkgevers, die weer kans zien om werknemers uit te spelen wil je niet voor jou een ander.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 24 augustus 2004 @ 23.07 uur

 16. Beste Jan,

  We zijn blij dat u nog hard werkt voor een realistisch salaris, zoals de meeste mensen in Nederland.
  Na het zien van Spraakmakende Zaken vanavond kwam ik al surfend op uw weblog en vroeg me als SP-lid plots af waarom ik niet eerder op deze site ben beland.
  Het heeft een eenvoudige opmaak en is informatief, precies zoals ik hoopte, ik heb het opgeslagen bij mijn favorieten.
  Zie mijn ergenis betreft Ewald Kist en de overige CEO’ers, die ik mocht horen vanavond, de volgende link:

  http://cris.web-log.nl/index.log

  Met vriendelijke groeten,

  C.Ventura

  Reactie door C.Ventura — dinsdag 24 augustus 2004 @ 23.12 uur

 17. Het is een laatste stuiptrekking van de vakbewegingen. Omdat het aantal leden van deze linkse organisaties al jaren achtereen flink afneemt, wat mij gelukkig stemt, wordt de laatste strohalm gegrepen. Steeds meer mensen gaan gelukkig inzien dat een verzorgingsstaat in de mate zoals we die hebben gekend ten dode staat opgeschreven.

  Reactie door Carel de Win — woensdag 25 augustus 2004 @ 8.35 uur

 18. lydia(13)je verhaal klinkt me bekend in de oren , en ik begrijp je volkomen ,maar!!!!!! dit is nou precies wat dit en vorige kabinetten willen .de mensen mond dood maken !komop blijf vechten natuurlijk voor jezelf ,maar ook voor anderen (sollidariteit )!of heb je liever dat gasten als careldewin(17)hier de dienst uit maken ????? ik denk niet dat het hier dan beter word!!! en arno v uperen(8)met schreeuwen komen we er niet, leg eens uit hoe dan wel????? tot ziens op 2 oktober

  Reactie door henk — woensdag 25 augustus 2004 @ 9.41 uur

 19. @Carel de Win:
  De vakbonden mogen zich juist vooral de laatste tijd in een toenemend aantal leden verheugen, er zijn trouwens enorme
  sommen geld in de stakingskassen, opgespaard omdat er decennia lang niet meer gestaakt is. Dus geen stuiptrekking zoals De Win beweert, maar juist een aanloop voor massaal verzet tegen knechting, als men het wil ligt het hele raderwerk stil!
  Vakbonden zijn linkse organisaties? Leg dat een uit kerel!

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 25 augustus 2004 @ 10.05 uur

 20. Ook belangrijk: de kritische vakbondsledengroep “De Maat is Vol!” heeft plannen om het e.e.a. te organiseren rond Prinsjesdag. De Rotterdamse haven zal daarbij niett vergeten worden…..Houdt het e.e.a. in de gaten!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 25 augustus 2004 @ 10.34 uur

 21. @ Carel de Win (17):

  Een sterk staaltje van wishful thinking.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 25 augustus 2004 @ 10.42 uur

 22. Tijd om even te reageren op Carel de Win. Economische crises komen al sinds mensenheugnis voor. Dat is niet nieuw en hoeft echt geen reden te zijn om het fenomeen verzorgingsstaat de nek om te draaien. In tijden van economische neergang worden werknemers ontslagen om zodoende winstgevendhied te herstellen en arbeidsproductiviteit op te voeren. Na een paar jaar treedt herstel in en daalt de werkloosheid weer. Je kunt in sociale zekerheidsfondsen rekening houden met met deze op- en neergang.
  Wel is zorgelijk dat bepaalde uitgavencategorieën (gezondheidszorg) over langere termijn met een hoger percentage stijgen dan de gemiddelde economische groei. Als je daar niets aan doet zullen deze uitgaven langzamerhand andere uitgaven gaan verdringen.
  Het lijkt me juist een uitdaging voor linkse politieke partijen om het sociale zekerheidsstelsel te vernieuwen zodanig dat het aan zijn doel blijft voldoen. Namelijk steun bieden aan zwakkeren (in financieel opzicht)
  Wat te denken van een systeem waarbij het “géén aanspraak” maken op de sociale zekerhied lonend is, door bijvoorbeeld het opnemen van een spaardeel in de premies. Dat zou je geleidelijk kunnen invoeren. Je kunt je ook afvragen of het WAO-risico wel in alle gevallen collectief geregeld moet worden. Als er al een hoog inkomen is, kan dan het tweede inkomen niet particulier voor WAO-risico worden verzekerd ?
  Ik ben ervan overtuigd dat met inventiviteit en goede wil er voldoende mogelijkheden te vinden zijn om de verzorgingsstaat ook in de toekomst overeind te houden.
  Wat ik wel vind is dat er een strenge contrôle op misbruik moet zijn. Ik heb nooit begrepen dat juist linkse partijen dit probleem altijd gebagatelliseerd hebben, terwijl niets op zo’n funeste manier de solidariteit ondermijnd heeft als juist misbruik en onjuist gebruik van sociale voorzieningen

  Reactie door Henk — woensdag 25 augustus 2004 @ 10.50 uur

 23. c. Tylicx,

  Hetgeen jij schrijft is wellicht jouw wens, maar is onjuist. De laatste jaren neemt het aantal leden van de vakbonden gestaag af. Dit is een feit.

  Staken is een zielig middel van mensen die in dit verwende land nog meer willen hebben. Het zou bij wet verboden moeten worden! Overtreedt men deze wet, dan staat men op straat. Zo simpel is dat. Kijken hoe stoer de stakers dan nog zijn. En zo’n Lodewijk de Waal lijkt mij een jongetje dat vroeger veel gepest is op school en het nu leuk vindt om overal tegen aan te schoppen.

  Indien jij niet begrijpt dat vakbonden linkse organisaties zijn, vraag ik me af wat jij op deze website doet.

  Reactie door Carel de Win — woensdag 25 augustus 2004 @ 10.57 uur

 24. @ Carel de Win (23):

  Jij met jouw achtergrond zou toch moeten weten dat staken een sociaal grondrecht is (in principe ook voor ambtenaren), en in internationale verdragen als zodanig wordt gegarandeerd. Waar plaatst deze opmerking jou in het politieke spectrum? Extreem rechts!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 25 augustus 2004 @ 11.20 uur

 25. @ Carel de Win (26):

  Ik citeer je (23): “Staken is een zielig middel van mensen die in dit verwende land nog meer willen hebben. Het zou bij wet verboden moeten worden! Overtreedt men deze wet, dan staat men op straat.” Lijkt me duidelijk zat.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 25 augustus 2004 @ 12.12 uur

 26. Mijn vraag is waarom moeten altijd die landelijke stakingen plaatsvinden in de randstad, waarom wordt er niet landelijk gestaakt over het gehele land, want nu sluit je bepaalde mensen welke wel willen demonstreren totaal uit, dit wat betreft kosten voor het reizen met de NS ( deze vragen schandalige prijzen voor hun kaartjes )en ook de tijd welke het kost om naar Amsterdam of Rotterdam te reizen vanuit het Noorden of het zuiden toch al gauw een paar uur. Verder wil ik aangeven ik heb nog nooit van mijn leven een landelijke demonstratie bijgewoond maar ik ben het zat en ik ga deze keer voor het eerst naar een landelijke demonstratie. Dus tot 2 oktober zal ik dan maar zeggen.

  Groeten Richard

  Ps ik zal proberen meer mensen uit deze regio mee te krijgen naar deze demonstratie.

  Reactie door Richard — woensdag 25 augustus 2004 @ 12.14 uur

 27. Richard (28):

  Prima toch! Misschien kunnen jullie samen iets regelen om goedkoper te kunnen reizen.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 25 augustus 2004 @ 12.25 uur

 28. Carel de Win, heb je zelf niet door hoe je hier voor joker staat
  met je belachelijke commentaar? Je mag echt blij dat je er hier nog de kans voor krijgt ook. Nou aju, ga maar doorzaniken, nu je vakbonden vreest als weer een nieuwe vijand. Slachtofferig rechts heeft altijd een vijand nodig. Spaar je deze berichten trouwens ook op voor Spong & Hammerstein?

  Comment door C.Tilyx — 25 augustus

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 25 augustus 2004 @ 14.19 uur

 29. Henk, ik ga niet naar Amsterdam. Dat wordt me teveel, maar waarschijnlijk toch wel naar de Coolsingel op de maandag voor Prinsjesdag. Dat is haalbaar voor me. Overigens, de trambestuurder wist nog niets van de actie due even geïnformeerd en zo komt het wel weer verder binnen de RET. Ik ga echt geen moeite doen meer hier. Zinloos. Mijn energie zit in andere zaken en ik vecht toch wel door, ook zonder die mensen die wel willen dat een ander het oplost maar zelf niks willen doen. Vandaag heb ik drie mensen al geïnteresseerd gekregen in de demonstratie. Wie weet…

  Reactie door Lydia — woensdag 25 augustus 2004 @ 15.36 uur

 30. ReneR,

  Jij snapt het ook niet, maar dat is logisch want al jouw maatjes hangen hier ook rond. Staken is voor de zwakken die meer willen terwijl het in Nederland voor alle legalen al goed toeven is. Vergelijking met februari 1941: weer zo’n typisch links middel en toont zwakte aan.

  Honkbalknuppels: typisch een links middel en toont zwakte aan.

  Reactie door Carel de Win — woensdag 25 augustus 2004 @ 19.28 uur

 31. Ik begrijp dat van die honkbalknuppels best. Komt voort uit frustratie, maar zodra we gaan demonstreren, doen we dat vreedzaam. Eigenlijk blijft Ghandi het allerbeste voorbeeld. Lijdzaam demonstreren zonder geweld. Dat kunnen we toch wel? Joelen, roepen, schreeuwen, juichen mag, zolang je maar niemand geweld aan doet. Dát kunnen we en dat zullen we allemaal proberen. Denk eraan Carel, ook jouw joppie kan zomaar opeens weg zijn, en dan? Kom je naar Rotterdam? Spreken we af en mag jij de koffie betalen! Goed he?

  Reactie door Lydia — woensdag 25 augustus 2004 @ 19.40 uur

 32. C. de Win, besef je niet dat jouw bruine schuim van de onderkaste van de politiek allang is neergeslagen tot krachteloos bier dat geen mens meer wil zuipen?
  Je doet jezelf geweld aan door hier voor masochist te spelen.
  Staken is een recht. Alleen fascisten zijn tegen vakbonden,
  fascisme is geen mening maar een afwijking, fascisme bestrijden bestrijden is een plicht.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 25 augustus 2004 @ 19.59 uur

 33. @Carel

  Volgens mij begrijp je er zelf niks van. Voor alle legalen is het hier goed toeven in Nederland zeg je. Steeds meer mensen moeten de eindjes aan elkaar knopen en zich in de schulden moeten steken!!! Waar het om gaat is dat het verschil tussen hoog en laag inkomen veel te groot is en door dit kabinet nog erger wordt of is geworden. Als ik jou zo hoor, gaat het jou ook wel goed. Het is puur egoistisch denken van een rechts mannetje al jij.
  Je bent typisch een mannetje die het altijd al voor de wind is gegaan en nooit financieële tegenslagen in het leven heeft gekend. Verder zeg je dat staken bij de wet verboden zou moeten worden. Dat zou de rechtse egoisten natuurlijk geweldig uitkomen, ons monddood maken. Ik kan mij niet voorstellen dat jij je gelukkig voelt met dat egoistisch denken van je. Ik hoop dat je het vermogen hebt om er eens en keer goed over na te denken en tot bezinning komt, wat je allemaal uitkraamt. Wat ben ik blij met mijn ouders, die mij sociaal opgevoed hebben en niet associaal.

  Reactie door Jan Wijchers — woensdag 25 augustus 2004 @ 21.04 uur

 34. @Carel de Win

  Eigenlijk snap ik geen barst meer van je. Je verafschuwd de honkbalknuppelmethode en ook het stakingsrecht.

  Bij het eerste kan ik mij wat voorstellen. Bedenk wel; dat de M.E. ook aardig een handje heeft van het opruimen van demonstranten op zeer hardhandige wijze; terwijl er vrijheid van demonstreren is. Ik verwijs nu wat er hier laatst is gebeurd bij de Eurotop in Nederland. Het preventieve opruimen. Daar gaat je demonstratierecht. Hoezo Nederland een beschaafd en democratisch land?

  Aan de andere kant wil je wel een ultiem vreedzaam middel; het staken bij de wet gaan verbieden. Snap jij jezelf dan nog wel?
  En als jij liever met je eigen maatjes op “niveau” wil discussieren, ga dan terug naar die kak-studentenvereniging van je.

  Reactie door ReneR — woensdag 25 augustus 2004 @ 23.03 uur

 35. Toch snap ik je reactie niet altijd, Carel. Als zelfstandige ben je de WAZ kwijtgeraakt. Als jou nu iets overkomt…. Denk daar eens over na, wil je? Nu ben je nog gezond en sterk, maar stel, (wat God verhoede!) dat je iets overkomt, waardoor je gehandicapt raakt voor je leven. Zonder WAZ…wordt bijstand.

  Reactie door Lydia — donderdag 26 augustus 2004 @ 8.28 uur

 36. De Win toont zich een slechte verliezer door hier steeds te kraaien dat de SP en links gevaarlijk zouden zijn, een ondankbaar geluid want voor en na 6 mei twee jaar geleden was de SP de enige partij die de LPF met rust liet. Maar als je erom vraagt kun je het krijgen:
  LPF, een failliete middenstandsvereniging met een vaderlandse missie: het massasentiment van corpulent Nederland, gebaseerd op decadente beeldspraak van een voormalig televisiepopulist. Door Fortuyn’s apostelen wordt zijn geestelijke erfgoed bewaakt als een onaantastbaar evangelie dat boven elke kritiek staat verheven. Waag het niet er wat op aan te merken te hebben, durf niet te zeggen dat de LPF profijt trekt uit Fortuyn’s bij leven reeds chaotisch bevonden boekjes door zijn losse flodders tot dogma’s te verheffen en te interpreteren zoals het uitkomt.
  De oppositie zal tot in lengte van dagen aangewreven krijgen dat door het linkse gedoogbeleid Pim niet meer leeft. Er zal uit de moord op Fortuyn een maximum aan sentimenteel rendement worden gehaald, wat moet worden vertaald in een fascistoïde zucht naar beknotting van burgerrechten. Simplisme en bekrompenheid voeren de boventoon bij mensen als Carel de Win. Hij laat zich door roep om verbod op stakingen zien als een kleinburgerlijke ultra-reactionair die aandacht nodig heeft, en een gebrek heeft aan empathisch vermogen. Mensen als De Win zien buitenparlementaire oppositie in toenemende mate als staatsvijandig en subversief, en reageren daar met agressie op.
  Vreemd dat door rechts vaak met heel andere maten wordt gemeten als het gaat om tegenstanders van de democratisch gekozen linkse regering Chavez in Venezuela. Of met Cubanen die Castro weg willen hebben. Nee, dan zijn stakers en activisten volgens het rechtse protocol ineens geen raddraaiers en oproerkraaiers maar vrijheidsstrijders en helden. Een misselijkmakende dubbele moraal! En nu ben ik klaar, ik reageer niet meer op Carel de Win,
  hij verdient geen serieus weerwoord meer.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 26 augustus 2004 @ 10.48 uur

 37. Ik sluit me maar aan bij voorgaande schrijver. Tot slot: Wat je zaait, dat zul je oogsten Carel. En jij bent gewoonweg zonder enige kennis van zaken of visie aan het schoppen tegen alles wat in jouw ogen links is; en links dat staat voor jou gelijk aan luiheid en aan profiteurs. Wel heel simplistische retoriek.
  Mijn advies aan jou is, om eerst meer onderscheid proberen te maken tussen het koren en het kaft binnen alles wat zich links wil noemen. En dan filter je fascisten als folkert van der G. er al heel gemakkelijk uit. Maar ook pseudo-socialisten als Wouter Bos en Wim Kok.

  Nee; dan heb ik nog meer respect voor een Michielvd of een Nepkarel. Hopelijk blijf je een eenmansbedrijf. Want degenen, die jij in dienst gaat nemen; komen nog erger onder de knoet dan voor de oorlog nog gebruikelijk was. Doe dat ook maar niet; stel je voor dat ie enig sociaal gevoel heeft. regel jij je zaakjes maar lekker zelf. ik wens je veel succes.

  Ik probeer inderdaad mijn heil ergens anders te zoeken zodra ik de kans krijg. En er zijn er vast nog wel meer. Want dit land gaat ten onder aan de geldgraaiende ego-trippers en mensen met een mentaliteit als de jouwe. Dank voor de aanmoediging en wees Jan Marijnissen maar dankbaar dat je al je vuiligheid hier op dit weblog mag dumpen!

  Reactie door ReneR — donderdag 26 augustus 2004 @ 11.48 uur

 38. @ Tilyx (44):

  Een fraaie, bloemrijke typering van de LPF en geestverwanten!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 26 augustus 2004 @ 14.14 uur

 39. Carel de Win ,
  hou je nu op met commentaar geven nu niemand meer wil.
  Op mij wilde je niet reageren dat vond je verstandiger.
  Nu er zitten hier een boel verstandigen mensen door niet meer op jou te willen reageren.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 26 augustus 2004 @ 14.43 uur

 40. Jammer dat Carel nu weggaat. Dit zijn weblogs om op te discussiëren, niet om iemand “af te maken” en soms lijkt dat er wel wat op. Carel mag een aanhanger van de VVD zijn, zlang hij zich gedraagt en niemand persoonlijk aanvalt, zou hij moeten kunnen blijven reageren. Ik heb genoten van het stuk van C.Tilyx als was het alleen al om de fraaie volzinnen en mooi taalgebruik. Maar het was ook een vooronderstelling en kunnen we met zijn allen nou alsjeblieft niet proberen ons verre te houden van vooronderstellingen? Ik weet het, ik doe het ook, maar ik probeer er wel aan te denken. Carel zat er vaak genoeg zelf flink naast en was vanaf het begin behoorlijk scherp, maar moeten we hem daarom weg willen hebben? Nee toch zeker? Dan is het niet leuk meer ook hier, als er alleen maar mensen zijn die het min of meer met elkaar eens zijn toch?
  Carel, neem de maandag voor Prinsjesdag vrij en kom naar Rotterdam. De demonstratie start op de bruggen over de Maas, maar ik kom zelf alleen naar de manifestatie vóór het stadhuis. Tamelijk obees, brilletje, kort haar, rood jasje spijkerbroek en waarschijnlijk op de trappen te vinden. Kom op, afbraak van het sociale stelsel is echt niet goed. Aanpassing misschien wel, maar dan eerst aan de mensen denken, dan pas aan de economie. Zelfs al betaal je premies, zelfs dan kan ook jij in de bijstand geraken. Geloof me, dat is geen pretje. Kom op, doe mee, en proef de sfeer eens. Er dan een groot gevoel van saamhorigheid. Dat moet toch aanspreken. Zie ik je?

  Reactie door Lydia — donderdag 26 augustus 2004 @ 14.46 uur

 41. Carel Win,

  Die je jongens die bij jou werken hard, omdat zij niets anders kunnen met zo’n werkgever als jou. Je hebt meer iets van een slavendrijver uit de vorige eeuwen, dan van een moderne werkgever anno 2000.
  Het zou mij ook niet verbazen als je landurig werklozen of ex-WAO-ers aan neemt en daarbij het niet kan laten om te vertellen hoe begaan je wel bent met het lot van deze mensen. Intussen maak je grif gebruik van de (financiële) voordelen, die de overheid ter beschikking stelt om deze mensen aan te nemen. Als de voordelen van de overheid stoppen, dan begin je weer met een hele peleton nieuwe werkvee.

  Je zegt trots te zijn op je bedrijf, maar zijn je medewerkers wel trots op hun bedrijf. Het lijkt mij dat het laatste beetje eigenwaarde door jou eruit wordt getrapt.

  Je zegt ermee op te houden. Van mij mag je hier blijven discusseren. Ik zal je niet wegjagen en de angst om door ons vermoord te worden is ongegrond. De meeste van de discussanten hebben jou zelf niet eens beledigd. In tegenstelling van de sites van je geestverwanten, die over een groot woordenschat bezitten, waarmee ze hun tegenstanders kunnen duidelijk maken, dat zij niet zo geliefd en welkom zijn op hun sites.
  Het zal zeker wel een teleurstelling voor je zijn, dat wij je denkbeelden kunnen bevestigen. Hoe graag we ook zouden willen. Maar ja, ons streven om in de toekomst niet ziek, werkloos en dakloos aan de genade van de straat overgeleverd te worden is belangrijker dan jou vriendelijk te blijven stemmen.

  Het kabinet waar we mee zitten is allesbehalve demokratisch gekozen. Het volk heeft bij de stemming bepaalt dat er een kabinet van CDA en PVDA zou komen i.p.v het huidige. Ik heb zelfs PVDA gestemd om deze reden gestemd i.p.v SP.

  Reactie door Joop — donderdag 26 augustus 2004 @ 14.56 uur

 42. 48 @ Carel deWin:

  “Een kabinet dat democaratisch gekozen is”. Carel zou eerst eens wat kennis moeten opdoen van politiek en staatsrecht. Hij weet dus nog steeds niet dat via de verkiezingen de Tweede Kamer wordt gekozen, en dat het altijd maar afwachten is welke coalitie de beroepspolitici eruit laten rollen. Ook als je de grootste partij bent én veel zetels hebt gewonnen (zoals de PvdA in 1977) heb je geen zekerheid dat je deel gaat uitmaken van de coalitie. Dat af van wat bepaalde politici op sleutelposities (soms toevalligerwijze, en altijd deel uitmakend van een minderheidspartij)opportuun achten.Zo is de huidige coalitie tot stand gekomen omdat het CDA per se niet in zee wilde gaan met de PvdA. Maar volgens Carel is het kabinet dus “democratisch gekozen.” Nou, nou…..

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 26 augustus 2004 @ 18.07 uur

 43. Sorry: 7e regel: lees: Dat hangt af….

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 26 augustus 2004 @ 18.09 uur

 44. Carel is weg; maar er zullen nieuwe Carels komen, om hun frustraties te uiten; terwijl er nu een regering is, die toch helemaal op hun koers vaart.

  Ik laat er geen traan om laten. Maar heb medelijden met zijn werknemers, die hun mond moeten houden over staken; anders worden ze subiet via zijn PenO eruit geflikkert met behulp van wat opgetrommelde fabrieksmatennaaiers en zijn ingehuurde ARBO dienst; ik ken ze zat.

  Gewoon keihard doorwerken en je bek houden; zo luid het credo van deze ondernemer.

  Reactie door ReneR — vrijdag 27 augustus 2004 @ 13.02 uur

 45. Gerrit’s Gat

  Er was eens een jongetje met de naam Gerrit. Gerrit deed zich altijd voor als het braafste jongetje van de klas. Op een dag hadden twee hele grotere jongens in de klas een te groter gat dan Gerrit en omdat afgesproken was dat iemands gat niet groter mocht groeien dan 3% per jaar stak Gerrit meteen zijn vingertje in de lucht om de stouterds aan te geven. De leraar deed echter niets en onze Gerrit werd daarom heel erg boos.

  Groot was de schrik van Gerrit toen hij zelf amper drie maanden later in de spiegel zag dat zijn eigen gat ook te groot aan het groeien was. Oei oei dacht Gerrit, nou sta ik wel voor gek in de klas. Dat moet koste wat kost voorkomen worden. Omdat Gerrits wil wet is stond het hele huishouden bij Gerrit thuis op zijn kop. Het hele gezin werd op een streng dieet gezet, ook al had lang niet iedereen veel vet op het gat. Sommigen hadden zelfs helemaal geen gaatje meer, maar dat maakte voor Gerrit niet uit. Zolang zijn eigen gat maar niet te groot werd. Bij Gerrit thuis kregen ze zo langzamerhand wel de behoefte om Gerrit eens een schop onder zijn gat te geven…….

  Reactie door Frans — dinsdag 31 augustus 2004 @ 12.42 uur

 46. De put
  Ergens in een heel klein landje stond een put, een heeeeele diepe put. Om die put heen verzamelden zich de regeerders van dat land.
  De omstanders vonden zo’n diepe put heel eng. Daarom werd besloten om de put maar te dempen. Omdat ze geen zand hadden gooiden ze geld in de put. Maar na vele jaren geld van de burgers van dat landje in de put gegooid te hebben raakte het geld op en nog was de put niet dicht. “We moeten nog meer geld bij de burgers halen” riepen ze in koor. “Die put moet dicht”. Wat ze echter niet wisten was dat er helemaal geen bodem in de put zat.
  Aan de andere kant van die put stonden namelijk twee treintjes die het geld opvingen in hun wagonnetjes en zo het geld afvoerden. De ene reed naar het oosten en de andere naar het zuiden. En zo verdwenen alle centjes van de burgers van dat landje in die bodemloze put……

  Reactie door Frans — dinsdag 31 augustus 2004 @ 12.43 uur

 47. Het wordt tijd dat deze regering eens “normen en waarden” worden bijgebracht!

  Reactie door Frans — dinsdag 31 augustus 2004 @ 12.45 uur

 48. Nederland – Bodemloze put?
  Nederland – BEERPUT zul je bedoelen. Zo gaandeweg komen er toch steeds meer schandaaltjes boven gelukkig. Wie het nu nog niet weet: We worden met z’n allen mooi in het ooitje genomen maar we zijn te netjes om er iets aan te doen en de A-socialen? Die lachen zich ‘n bult. Die vinden ons zoooooooooo dom! Nederland een democratisch land? Een illusie! En het gaat ook niet om het recht van de sterkste maar om het recht van de slimste! Maar ja, allemaal onze eigen schuld. Hadden we maar politici moeten worden dan hadden we er tenminste warmpjes bij gezeten nu en lekker mee kunnen doen met de mensen een rad voor ogen te draaien. We moeten niet vreedzaam gaan protesteren maar het land eens even goed ontregelen. Als alle nette burgers meedoen, dan moet dat lukken. Maar helaas, daar zijn we dus te ‘netjes’ voor en dus laten we gewoon lekker over ons heen lopen!

  Reactie door Elsje — dinsdag 31 augustus 2004 @ 13.59 uur

 49. Ik heb 2 x gedemonstreerd. Veronica,(jeugd onbezonnenheid)en de kruisraketten De derde wordt morgen in naar Den Haag. En de vierde in Amsterdam. Laat je zien. De afbraak van de verzorgingsstaat op deze manier moet stoppen

  Reactie door Kees Versluis — maandag 20 september 2004 @ 12.03 uur

 50. Nederland verdient beter

  Ik wil best langer werken… maar ik zie geen plan. Waar is een visie op een plaats voor ouderen in de maatschappij?
  Wie de jeugd heeft..heeft de toekomst. Maar welke toekomst heeft de jeugd? En het onderwijs .. duurder.. korter ?? Waarom mogen er geen looneisen worden gesteld wanneer ik zie dat er veel geld van de werkvloer omhoog wordt gepompt en ontslagen onder worden vertaald in bonussen boven. Waarom moeten we productiever worden terwijl wij ons de consumptie niet meer kunnen veroorloven? Waarom moeten wij ons matigen terwijl de lasten “gewoon” omhoog gaan. Waarom zoveel tegenstrijdigheden tussen “beleid” en argumentatie? Waarom gaat de politiek ervan uit dat wij hun niet begrijpen zonder de mogelijkheid open te laten dat zij ons niet begrijpen. Waarom wordt er van ons normen en waarden verwacht terwijl wij die NU juist moeten inleveren. Waarom moeten wij minder geweldadig zijn als samenleving, terwijl onze media en buitenlandse politiek juist geweldadig is. Waarom moet onze economie steeds groeien door sociaal en maatschappelijk in te leveren. Hoe kan onze economie groeien wanneer de regering steeds maar weer zand in die “motor” gooit. WAAROM bezorgt deze regering mij meer vragen dan antwoorden????

  Reactie door Stevenhagen — maandag 4 oktober 2004 @ 2.54 uur

 51. Mijn visie op de toekomst: http://www.xs4all.nl/~estevenh/1/frame/nederlandverdientbeter.html

  Reactie door Stevenhagen — maandag 4 oktober 2004 @ 3.03 uur