Met lege handen

Onder het mom van het aanpakken van de gouden handdrukken,
worden de gewone mensen met koperen handen gepakt.

Je hebt jaren voor je baas gewerkt,
je wordt gevraagd te vertrekken.
Zo niet, dan volgt gewoon ontslag.

Waarom wéér ‘n douceurtje voor de leden van VNO-NCW?
Een cadeautje voor het opblazen van het overleg in de Stichting van de Arbeid over het Voorjaarsakkoord?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 04 september 2004 :: 10.05 uur

57 Comments

57 reacties

 1. Dit is wel zo fout..Waarom pikken we het eigenlijk allemaal?We staan in een hoek en laten ons murw beuken, roepen schande en blijven staan, ja een demonstratie is gepland..rot toch op, ik stond op het malieveld jaren terug en we werden uitgelachen.Ik ga er,tegen beter weten in wel heen overigens,naar amsterdam

  Reactie door Lambert — zaterdag 4 september 2004 @ 10.16 uur

 2. Ik begreep gisteren in het nieuws dat rechters en juristen ook niet blij zijn met deze regel. Omdat er dan eindeloos veel geprocedeerd gaat worden. Wat men wel vermoedde is dat zonder de ontslagvergoeding een rechter eerder in het voordeel van een werknemer zal beslissen. Ik begrijp het niet helemaal meer geloof ik, neem me niet kwalijk. Maar bedoelen ze daarmee dat de rechter niet akkoord gaat met het ontslag? Want dat zou nog niet zo slecht zijn. Als ik bovenstaand stukje lees dan is het natuurlijk verschrikkelijk dat iemand gelijk terug valt in 70 procent van zijn salaris. :( Maar wat bedoeld men dan precies met dat een rechter in het voordeel van de werknemer gaat beslissen?

  Reactie door sulis — zaterdag 4 september 2004 @ 10.26 uur

 3. jaren geleden heb ik een auto-knal tegen een boom gemaakt na klapbandje.
  het gevolg was uiteindelijk ontslag, maar omdat het niet verwijtbaar was kreeg ik schadevergoeding voor de TE VERWACHTEN inkomstenderving. daar was een rekensommetje voor.
  nou… dat geld was ZO op, want in de sector waar ik eruit gekieperd werd (notariaat) kom je na een procedure hoe dan ook NOOIT meer aan de slag: lastig! (sic!)

  het is geen luxe zo’n schadevergoeding, maar bittere NOODZAAK.

  Reactie door joal — zaterdag 4 september 2004 @ 10.46 uur

 4. Schreef het al eerder….als de Geus dit als motiverend wil neerzetten, wat hij dus al zei. Eis ik dat politici wachtgeld opgeven en iedere privilege die de man op de werkvloer ook niet heeft. Waar halen ze het gore lef vandaan om de burger van alles in zijn maag te splisten en zelf een prima leventje hebben. Stoort me eigenlijk mateloos….daar zou ik nu WOIII voor starten. En die zakkenvullers het land uittrappen.

  Reactie door MAD — zaterdag 4 september 2004 @ 11.26 uur

 5. MAD WO3???? Nee toch?!

  Reactie door sulis — zaterdag 4 september 2004 @ 11.45 uur

 6. Oja….en afstand nemen van die salaris verhoging van dat Haagse tyfusstuig. Wij niet….jullie ook niet.

  Reactie door MAD — zaterdag 4 september 2004 @ 11.45 uur

 7. Sulis

  Ja….weet het \/ peace….maar ze stellen de burger zijn geduld wel ERNSTIG op de proef.

  Reactie door MAD — zaterdag 4 september 2004 @ 11.46 uur

 8. MAD ik snap je boosheid…ik voel mijn bloed ook koken als ik dit soort dingen lees en hoor. Maar ik wil toch op een vreedzame manier protesteren want anders hebben ze hun zin!!!!

  Reactie door sulis — zaterdag 4 september 2004 @ 11.51 uur

 9. Sullis(8)
  Dan moet je wel heel iets origineels bedenken om op enig effect te hopen

  Reactie door Medi — zaterdag 4 september 2004 @ 12.09 uur

 10. HAHAHAHA Balkenende zoekt tv-makers voor normen en waarden programma
  DEN HAAG – Premier Balkenende gaat kijken of omroepen of tv-makers geïnteresseerd zijn in het maken van een programma dat de discussie over normen en waarden combineert met amusement.

  Hoe durft het stuk onbenul het over normen en waarden te hebben, godverdomme alles breektie af !!!

  Reactie door Lambert — zaterdag 4 september 2004 @ 12.11 uur

 11. @Medi: Ik verlies de hoop niet want dan pas hebben ze echt hun zin als iedereen is lamgeslagen en een oorlog als enige uitweg zien. Het hoeft niet zo origineel te zijn hoor als iedereen nou maar eens ging protesteren zodat er grotere aantallen dan 10.000 gehaald gaan worden. Dat we Amsterdam platleggen omdat er zoveel mensen zijn dat heb ik tot nu toe nog niet gezien.

  Reactie door sulis — zaterdag 4 september 2004 @ 12.21 uur

 12. Lambert

  Naja….diegene die hier aan gaat meewerken die moet maar kei en keihard geboycot worden, geen spaan van heel laten. Ik vindt dit zo vreselijk ziek. Gewoon van lucht een kasteel bouwen, kut balkenende met zijn nep maatschappij en zijn klote visie. Normen en waarden tv….daar zegt Balkenende dus mee dat de meerderheid van de bevolking asociaal is. Want via tv bereik je veel mensen. Klote tuig in denhaag met hun kutvingertje.

  Reactie door MAD — zaterdag 4 september 2004 @ 12.23 uur

 13. Het is gewoon weer de zoveelste afbraak van het sociale stelsel wat na WOII met veel moeite is opgebouwd. Het volk is protesteren zat waardoor de huidige regering een vrijbrief heeft om dit soort afbraak op de maatschappij te kunnen plegen. Binnenkort zijn we weer terug naar de tijd van 1900 waarin de werknemer geen enkel recht had en alleen maar plichten, de rijke mens de hele wereld in handen had en de sloeber aan zijn voeten mocht kruipen om rond te komen. Hopelijk staan er nu eens wel mensen op om tegen deze praktijken op te treden, maar eerlijk gezegd heb ik zelf daar geen vertrouwen meer in. En wat is nu een man alleen tegen een machtig en bureaucratisch bolwerk wat de politiek tegenwoordig weer geworden is. Dit is geen politiek meer bedrijven wat de heren in Den Haag doen, dit is pure destructie.

  Reactie door Godpipo — zaterdag 4 september 2004 @ 13.12 uur

 14. Waar blijft de bureaucratie als wij allemaal opstaan en alles neerleggen? Wij houden de maatschappij draaiende dus als iedereen nou eens massaal op gaat staan dan ben ik benieuwd wat ze dan gaan doen. Het is zo jammer maar heel begrijpelijk dat mensen hun vertrouwen kwijtraken. Helaas is dat ook precies wat men wil, des te minder wij vertrouwen hebben dat protest helpt des te meer zij terrein winnen. Dan ben ik misschien een hele rare maar dat gun ik ze toch echt niet!!!! Mijn positiviteit nemen ze niet af en ik zal niet rusten voordat dit kabinet opgerot is.

  Reactie door sulis — zaterdag 4 september 2004 @ 13.18 uur

 15. @Lambert 10:

  Balkenende zoekt inderdaad tv-makers voor een normen- en waardenshow, (teletekst 192 en AD)
  Hij wil zelfs dat leerlingen op school weer `U’ tegen de leerkracht zeggen, las ik daar net!

  Maar om bij het onderwerp te blijven: Werknemers die worden gesaneerd hadden ook al geen recht meer op aanvullende ww daar dit Augustus vorig jaar is afgeschaft. Nu vervalt dus ook nog
  de oprotpremie.
  Een domme maatregel omdat dit een enorm koopkrachtverlies tot gevolg zal hebben waardoor de economie nog slechter gaat draaien.
  Ook zullen mensen hun koophuis moeten inleveren, sinds kort moeten caravan- woonwagenbezitters ook hun home opeten bij aanvraag uitkering. Mensen zullen toch ergens moeten wonen en aanbod van een betaalbaar en comfortabel huurassortiment is er ook al niet. Je zou er een kunstkop van krijgen, maar ja die wordt ook al niet meer vergoed door het ziekenfonds.
  De volgende stap is waarschijnlijk dat kinderen met konijnentanden een krantenwijk zullen moeten nemen om een beugel te kunnen betalen.
  Misschien kan hier het idee ontstaan om per VPRO of zo een
  alternatieve normen- en waardenshow te lanceren, één die zo boordevol satire zit dat een geschoffeerd kabinet overgaat tot de eis uitzending te verbieden.

  Reactie door C.Tilyx — zaterdag 4 september 2004 @ 13.28 uur

 16. In 1994 werd mijn rechtzaak gehouden tegen mijn (bijna) voormalige werkgever. De kantonrechter, een meneer Pompe, bleek een heer te zijn. De details zal ik jullie besparen. Brr. Uiteindelijk werden mijn vier jaren van treiterij en zwartmaken door mijn werkgever en zijn matrasje Immy (tja..wel waar overigens)door de rechter omgezet in vier maanden bruto/netto als schadeloosstelling voor de geleden immateriële schade. En dat die er was, kon de huisarts bewijzen. De diagnose luidde een Burn Out en een stevige depressie erover heen. Omdat ik destijds geen verweer had tegen dit soort pesterijen. Mijn voorbeeld is slechts klein als ik de griezelverhalen van anderen hoor. Het uiteindelijke ontslag, vaak via de rechter (en de heer Pompe is met pensioen dus zo’n goeie krijg je niet meer)komt doorgaans na een lijdensweg. Dan is een schadelloosstelling, of “gouden handdruk” echt wel op zijn plaats. Dit zijn mensen die heel vaak even een aantal weken tot zelfs een paar maanden aan toe het rustig aan moeten doen. Misschien er even “uit” moeten, om de boel weer bij elkaar te krijgen voor ze verder kunnen met hun leven. Dát wil De Geus hen ontnemen. Alsof die mensen de boel lopen te belazeren. Nou, vergeet het maar. Ze hebben het gewoon ontzettend hard nodig. Dit kabinet heeft de streep-maar-door-ziekte. Ene Jamai gaat voor Nederland Schoon ook in Den Haag schoonmaken. Zou hij dit kabinet misschien kunnen opruimen? De regeling is laag bij de gronds en getuigt van geen enkel respect voor de medemens. En ik heb het niet over de gouden handdruken van de bovenbazen. Want daar hoef ik me niet druk om te maken. Die zorgen financieel wel voor zichzelf en hebben zich goed ingedekt tegen dit soort malheur. Nee, dit gaat om, alweer, de lagere inkomen tot en met Jan Modaal 2 en 3.

  Reactie door Lydia — zaterdag 4 september 2004 @ 15.25 uur

 17. Tja als de ‘managers’ en dergelijke geen recht meer hebben op een gouden handdruk, dan heeft niemand recht op een gouden handruk, iets met gelijke monnikken, gelijke kappen, iets wat men hier toch graag placht te prediken.

  Reactie door Ronald — zaterdag 4 september 2004 @ 15.58 uur

 18. Ronald,
  inderdaad alleen die monniken van jou hebben andere kappen voor zich zelf. Noemen we meten met twee maten..

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 4 september 2004 @ 16.16 uur

 19. Ik lees vanalles over het a-sociale beleid van dit kabinet. Akkoord, maar waar blijven de protesten? En dan bedoel ik niet een paar duizend mensen, maar MASSAAL. Gehandicapten, WAO-ers en invaliden, ooit gehoord van demonstreren? Wordt er niet naar jullie geluisterd (en dat gebeurt niet), waarom dan niet met rolstoelen, bedden, krukken en wat dies meer zij kruispunten naar Den Haag tijdens de ochtend- en avondspits volledig vastzetten? Gezellig een dagje naar de Dam werkt niet, dat is al vaak genoeg bewezen, dus dan maar akties zoals boeren en taxichauffeurs ze ook hebben gevoerd. Dan tref je doel, dan kun je ze dwingen naar je te luisteren! Nu knikt een ieder meewarig met het hoofd: ” het is toch wat, al die bezuinigingen”, en that’s it.
  Op de huidige manier laat je de SP wel erg gemakkelijk de kastanjes uit het vuur halen….

  Reactie door Jan Krijne — zaterdag 4 september 2004 @ 16.21 uur

 20. @Folkert, krijg ex-politici eigenlijk wel een ww-uitkering? Ik weet het niet

  Als er geen massale protesten komen is de meerderheid van de bevolking het dus wel blijkbaar eens met het kabinet.

  Reactie door Ronald — zaterdag 4 september 2004 @ 16.29 uur

 21. Jan krijne, waarom kruispunten afzetten? Zou de acceptatie van Jan Publiek nogal onderuit halen…Nee, gratis openbaarvervoer naar Amsterdam als actiemiddel en niet op een zaterdag maar op een werkdag.

  Reactie door Lambert — zaterdag 4 september 2004 @ 16.48 uur

 22. Ex-politici krijgen bakken vol wachtgeld. Maar die zullen wel buiten schot blijven, zoals altijd.

  Reactie door Cas — zaterdag 4 september 2004 @ 16.50 uur

 23. Tjonge, gaat het nou echt zo slecht in Nederland? Ga dan naar een land waar het klimaat je wel aanspreekt. Ik weet dat heel veel mensen dat doen. Moet je wel goed zoeken naar het juiste land, want er zijn altijd zaken waar je tegen kunt zijn. Als het met de mensen goed gaat klagen ze niet. Toch?

  Reactie door William — zaterdag 4 september 2004 @ 17.15 uur

 24. Bij de dierenbescherming weten ze er alles van: het zwaar verwaarloosde en mishandelde hondje wat vrolijk kwispelend weer op de ‘baas’ afholt. We moeten er als nederlandse arbeiders mee stoppen datzelfde gedrag te vertonen. Balkenende en De Geus laten hun beleid door de werkgevers dicteren. Wij moeten dus net zo lang blijven staken tot ze een ander verhaaltje aan die twee kneuzen oplezen. Nogmaals: 20 september staakt de regio Rotterdam. Staak mee! De stakingskassen van de bonden worden geopend Ben je geen lid? Toch staken! die ene dag is een stuk goedkoper dan alle regelingen die de heren over ons uit gaan storten. STAAKT!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Rik — zaterdag 4 september 2004 @ 17.27 uur

 25. Dit is een grof schandaal, en opheffing van het eeuwenoude principe van de scheiding der machten: de wetgevende macht en de uitvoerende macht.

  Als een kantonrechter vindt dat je onterecht bent ontslagen en daarvoor een vergoeding toekent, dan komt de Geus hem als een dief in de nacht uitpakken.

  Deze windvaan ( eerst vakbondsman, nu antivakbond) is bezig een persoonlijke afrekening met de bonden uit te voeren over de ruggen van onschuldigen en werkelozen heen.

  Mijnheer de Geus is volstrekt ongrondwettelijk bezig.
  Afgezien daarvan, is hij bezig de maatschappij te ontwrichten.

  Reactie door jan — zaterdag 4 september 2004 @ 18.17 uur

 26. Vroegah waren de demonstraties massief. Ging het volk massaal ter been voor iets wat niet eens hun directe eigenbelang vertegenwoordigde. De demonstratie in Amsterdam tegen de metro aanleg in de Nieuwmarktbuurt, in Denhaag tegen de kruisraketten. Mooie tijd. Waar vooraf al menig samenkomstje in het buurtcafe of school aan was vooraf gegaan.

  Maar nu blijven ze lekker thuis achter hun computertje en zonder gezicht spuien ze hun gal over de politiek misstanden via de toetsenbord. Een geweldige katilisator en uitlaatklep voor politieke ongenoegens.

  Daarom zeg ik: DE DEUR UIT MET DAT DING! Terug de straat op, het buurthuis in. Terug onder je medemens.

  PROLETARIERS VAN NEDERLAND VERENIG U!
  en niet via die datamop

  Reactie door rommel — zaterdag 4 september 2004 @ 20.01 uur

 27. Mensen, jullie kunnen nou wel boos worden op de werkgevers, maar er is helemaal geen sprake van een “douceurtje voor de leden van VNO-NCW”; werkgevers balen hier net zo stevig van.

  Ik begrijp dat er in de SP wat meer aandacht is voor de schrijnende gevallen die 30 jaar bij dezelfde werkgever werken en opeens worden uitgekakt, maar je moest eens weten hoe vaak het in het MKB -en ook bij grotere bedrijven overigens- voorkomt dat werkgever en werknemer het op een akkoordje gooien.

  Het scenario: De medewerker krijgt een aantal maanden salaris mee volgens de kantonrechterformule van 1,5 maand per jaar en tekent een verklaring waarin hij aangeeft “slechts formeel verweer” te voeren (die verklaring dient uiteraard geheim te blijven). Dat houdt in dat hij geen prijs stelt om op de zittting te verschijnen en geen juridisch amok maakt. Ik spreek nu over werknemers; niks management oid.

  Dat verhaal gaat nu dus niet meer op, want werknemers kijken nu wel beter uit!! Werkgevers zien dus *altijd* een werknemer tegenover zich die zich tot de laatste snik zal verdedigen en kunnen minder makkelijk van lastige werknemers afkomen!

  Dat is de praktijk, en ik maak(te) het regelmatig mee, en beide partijen konden er altijd prima mee leven.

  Reactie door Hans — zaterdag 4 september 2004 @ 20.06 uur

 28. Dit kabinet is schijn democratisch, het is meer feodaalcratisch
  ze willen alleen maar dicteren zo gebeurt het en niet anders.
  Heb meerdere malen gezegd er is niets veranderd sinds de middeleeuwen alleen de uitvoering er van is aan de tijd aangepast. Maar het is en blijft het volk zo veel als waar mogelijk uitknijpen, terwijl de de heren zich zelf verrijken.
  Robinhoods zijn nog altijd nodig om voor de armen op te komen.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 4 september 2004 @ 20.25 uur

 29. Gaat er dan ook wat gebeuren aan de riante wachtgeldregelingen van ambtenaren en politici?

  Reactie door Coqui — zaterdag 4 september 2004 @ 20.39 uur

 30. Coqui

  En daar moet de oppositie en bonden nu op wijzen….naar het volk. Laat het volk duidelijk zien dat zij hun zakken vullen en jij als burger ten alle tijden de lul bent.

  Reactie door MAD — zaterdag 4 september 2004 @ 21.25 uur

 31. Hadden we maar het zweedse model om te stoppen met werken.
  40 jaar werken maakt niet uit waar, je mag met pensioen.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 4 september 2004 @ 21.28 uur

 32. Werkt 46 jaar dat is lang genoeg vindt ik zo,

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 4 september 2004 @ 21.29 uur

 33. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat die De Geus bij een vakbond heeft gewerkt?
  Die vent spoort niet.

  Reactie door Patrick — zondag 5 september 2004 @ 0.55 uur

 34. Patrick, zo bijzonder is dat niet hoor. Ene Pont was voor mij destijds het eerste voorbeeld van een vakbondsman de de politiek in wilde en bleef steken op een ministerie in een zeer hoge baan met bijbehorende centjes en wachtgeldregeling. Daarna kwamen er veel meer bij, maar Wim Kok is de eerste die openlijk liet zien: Zo de wind waait… Oftewel: Kok leeft zich zo goed in, in zijn werk dat hij dat zo goed mogelijk doet. Daarom kan hij zowel vakbondsman zijn als commissaris bij een dik bedrijf voor dik geld. Het gaat hem om het werk dat hij doet? En dat zal De Geus ook zo proberen. Zodra die de opstap: Vakbond, achter zich hebben gelaten verliezen ook direct elke vebondenheid met de doelstellingen ervan. Mensen gaan achter het geld aan. Zelfs gisteravond in Kassa opnieuw slachtoffers van een beleggingoplichterijtje gezien. Tja, als je zo achter geld aanrent en je verliest, draag dat verlies als een volwassen mens en realiseer je dat het jouw geldzucht was die je dat heeft laten doen. Zolang de mensen achter geld aangaan en daar (bijna) alles voor overhebben, zal er niet veel veranderen, vrees ik.

  Reactie door Lydia — zondag 5 september 2004 @ 8.32 uur

 35. @Folkert, Zweden heeft afgelopen jaar dat ‘geweldige’ systeem afgeschaft om dat het te duur was geworden, iets met te veel gepensioeneerden en te weinig werkenden geloof ik.

  Reactie door Ronald — zondag 5 september 2004 @ 10.35 uur

 36. Een 40 dienstjarenregeling in een bedrijf heeft niets met VUT of prepensioen te maken, want dat staat er in ons land helemaal los van. In mijn bedrijf bestond de 40 dienstjarenregeling al voor dat er ooit over Vut en prepensioen werd gesproken.
  Verder heb ik altijd gevonden dat als mensen konden aantonen dat ze 40 jaar hadden gewerkt (waar dan ook) het recht moeten hebben om vrijwillig op te stappen met een uitkering.
  Dit kabinet verplicht mensen om 50 jaar en langer te werken (ouderen)terwijl ze reeds hun hele leven betaald hebben voor diegene die al van hun rechten genieten. Hoezo, de jeugd hoeft niet mee te betalen voor iets wat ze nooit zullen krijgen?? Hebben de ouderen ook moeten doen en zitten er nu toch ook naast ?? Ik zie het verschil niet.
  40 JAAR WERKEN IS GENOEG!!! zou ook een leus kunnen zijn op 2 oktober TOT DAN!!

  Reactie door Eef — zondag 5 september 2004 @ 11.47 uur

 37. @Eef, sorry maar dat de huidige ouderen ervoor gekozen hebben om voor de generatie voor hun te betalen (VUT systeem e.d.) wil dat nog niet zeggen dat je die keuze ook mag opdringen aan de jongere generatie, volgens mij wil je dus gewoon anderen oplaten draaien voor je eigen fouten.
  Dat is pas a-sociaal.

  Reactie door Ronald — zondag 5 september 2004 @ 12.06 uur

 38. @Ronald, Het Vut systeem heb ik niet bedacht maar de toen zittende regering en die had ik niet “gekozen” De regering breekt nu alles af wat ons in die tijd ook min of meer is opgedrongen. Je moest eens weten eat het voor impact heeft gehad toen mensen verplicht minder moesten gaan werken tegen inlevering van loon.
  Trouwens ik wil niemand op laten draaien voor iets, en het zijn ook niet “mijn fouten” Uit onderzoek is gebleken dat bijna geeneen jongere zin heeft om tot zijn 65e te blijven werken. Daar zal dan toch wat tegenover moeten staan, zoals een premie voor een ieder. Tevens vindt ik dat als je ouderen langer wil laten werken, dat ook op een andere manier kan. Geef diegene die langer als 40 jaar wil werken er een beloning voor, moet jij eens opletten hoeveel ouderen dan (die al een leven lang gebuffeld hebben) vrijwillig hier voor kiezen. Maar verplicht het niet want dan krijg je aktie/reaktie.
  Overigens had ik dit antwoord van jou wel verwacht hoor??
  Je bent toch een dwarskloot die overal tegenin gaat. Misschien kan je eens bij Ricardo Kamperveen op de koffie.

  Reactie door Eef — zondag 5 september 2004 @ 12.46 uur

 39. Eef,
  helemaal gelijk Ronalds antwoorden zijn voorspelbaar,
  ik hoop voor hem dat hij tot 65 of langer moet werken dat is goed vindt ie zelf, het is ook te hopen dat hij tegen die tijd niets mankeerd dan redt hij dat wel.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 5 september 2004 @ 12.59 uur

 40. Helaas voor jullie heb ik wel de tegewoordigheid van geest gehad mijn evt pre-pensioen te regelen (en dat al 12 jaar geleden), dus maak je om mij maar geen zorgen hoor.
  Maar ik vind het helemaal niet erg om tot mijn 65ste te moeten werken hoor.
  En als iemand eerder wil stoppen dan betaald ie dat maar lekker zelf, want ik hoor ik weet niet hoeveel ‘oudere’ werknemers klagen dat ze door moeten werken, maar wel 3 x keer per jaar op vakantie gaan, een caravan hebben etc etc, nou ik ben niet van plan hun levenstijl te gaan bekostigen.

  En volgens mij was dat toch het handelsmerk van de SP, overal tegen zijn?

  Reactie door Ronald — zondag 5 september 2004 @ 13.05 uur

 41. Lydia,#37
  klopt Pont is een paar jaar D.G.geweest bij het RIVM, lintje gekregen en met een mooi salaris of hoe je het ook mag noemen
  afscheid genomen.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 5 september 2004 @ 13.06 uur

 42. De naïviteit van De Geus om te denken, dat werklozen zonder ontslagvergoeding weer sneller aan het werk zullen gaan, leidt alleen maar tot een vrijbrief voor werkgevers om zich kostenloos te kunnen ontdoen van overbodig personeel.

  De Geus probeert in 4 jaar tijd af te breken, wat in 60 jaar is opgebouwd….

  Reactie door Michel Smit — zondag 5 september 2004 @ 13.09 uur

 43. @Ronald jij schrijft:En als iemand eerder wil stoppen dan betaald ie dat maar lekker zelf.
  Ik ben VERPLICHT om van mij salaris 1,64 procent VUT-premie in te leggen per maand. Mag ik er dan ook wat voor terug??
  Dus betaal ik het al zelf, net zoals zoveel mensen die hun hele leven al werken. Laat ze maar eens wat aan de jeugdwerkloosheid doen, want daar hoor ik ze wederom al een tijd niet meer over, en dat los je met dit beleid ook niet op. Daar komt nog bij, waarom moet ik 52 jaar lang werken als men tegelijkertijd niets aan de “gewilde” werloosheid doet?? Die gasten lummelen de hele dag maar wat rond en als ze dan ook nog toevallig verslaafd zijn jatten ze jouw auto leeg. En b.t.w. ik kan nog niet eens 1x op vakantie per jaar en ik heb ook geen caravan. Ben alleenverdiener omdat mijn vrouw gehandicapt is. Die mensen die het alleen moeten verdienen zijn er ook nog Ronald. Ik ben doordat ik alleenverdiener al 30 jaar niet op vakantie geweest!!
  Dus dat is een ondoordachte opmerking van jou. Ruilen van levensstijl??

  Reactie door Eef — zondag 5 september 2004 @ 13.38 uur

 44. @Hans 42. jij schrijft:Wie moet het werk dan doen in 2025? De kaboutertjes?

  Nee Hans want kaboutertjes bestaan niet. Gewilde werklozen wel, en dat noemen we in deze tijd luie uitvreters of profiteurs. Je weet wel, dat soort gasten waar jij iedere dag voor moet werken en je premies voor moet afdragen.

  Reactie door Eef — zondag 5 september 2004 @ 14.02 uur

 45. @47 Eef, tuurlijk mag jij wat terug voor die VUT inleg van je, alleen is het probleem dat jij hebt betaald voor de mensen die allang in de VUT zitten en niet voor je zelf hebt gespaard.
  Jij mag rustig wat mij betreft met pensioen maar 8 van de 10 ‘klagers’ zitten niet in zo’n rot positie als jij Eef.
  Ik gun eenieder zijn pre-pensioen, maar niet ten koste van mij.
  Ik heb dus ook 13 jaar ‘zinloos geld’ gestort maar ik accepteer mijn verlies en ben blij dat ik straks mag kiezen of ik er wel of niet aan mee wil doen.
  Maar wen er maar vast aan want er komen steeds meer jongere kiezers die het oude systeem niet langer in stand willen houden.

  Ik ben sind ik werk ook al niet meer op vakantie (13 jaar)geweest omdat ik dat geld in allerlei spaarsystemen stop voor de toekomst.
  Maar ik ken zat mensen die dat niet hebben gedaan en wel lekker op vakantie zijn geweest en straks hun handje gaan ophouden en daar wens ik niet voor te betalen.

  En v.w.b. die werklozen en junks, daar moet gewoon subiet de geld kraan compleet voor dicht gedraaid worden, junks mogen wat mij betreft gewoon gedwongen behandeld worden.

  Reactie door Ronald — zondag 5 september 2004 @ 14.04 uur

 46. @Lydia, en nu een serieuze reactie op :

  Als 1ste de werklozen die nog nooit hebben gewerkt maar het wel kunnen, daar mogen ze wat mij betreft de geldkraan van dichtdraaien.
  En v.w.b. die Junks, heb ik hun die spuit/fles whatever in hun handen gedrukt, nee dat hebben ze zelf gedaan, dus wat mij betreft is het simpel, als ze niks strafbaars doen lekker laten lopen.
  Maar als ze opgepakt worden vanwege een misdaad dan verplichte behandeling en het “3 strikes – youre out” systeem invoeren.
  3 kansen is meer dan zat.

  Reactie door Ronald — zondag 5 september 2004 @ 17.03 uur

 47. die reactie hierboven was natuurlijk bedoeld op :

  Reactie door Ronald — zondag 5 september 2004 @ 17.05 uur

 48. @ Lydia (52):

  Ben het helemaal met je eens! Ik heb me ook al meerdere malen geërgerd aan figuren die opmerkingen meenden te moeten maken over iemands veronderstelde gebrek aan beheersing van het Nederlands of slechte spelling. Mijn reactie was steeds: je maakt zelf ook wel eens dat soort fouten, en als je niets beter weet dan dit te zeggen onthult dat alleen maar een gebrek aan eigen ideeën…..

  Reactie door Olav Meijer — zondag 5 september 2004 @ 17.05 uur

 49. Maar ik vind er ook duidelijk beter opgeleiden met hele domme opmerkingen en rare ideeën om werklozen en junks “te laten vallen”… Zijn dat geen mensen dan?

  @Jan neem eens een CMS wat normale tag’s gebruikt ;-)

  Reactie door Ronald — zondag 5 september 2004 @ 17.06 uur

 50. Ronald heeft een duidelijk beeld van werkende mensen. Waarschijlijk het beeld van de werkende Ronald. Het feit dat’íe vindt dat je dat best tot je 65e kunt werken en voor de ‘luxe’ eerder te stoppen maar zelf moet opdraaien, zegt waarschijnlijk meer over Ronald’s werk dan over de maatschappij. Ik kan een hoop baantjes bedenken waarmee ik de zeventig nog wel kan halen, maar geloof mij nou: in de fabriek, de bouw, de haven en vele andere ondergewaardeerde baantjes mag je blij zijn als je op je vijfenvijftigste nog gezond genoeg bent om zelfstandig de TV aan te zetten. Spreek voor jezelf, Ronald, maar vergeet niet dat een hoop mensen die jouw vreten op tafel zetten vaak op hun vijftigste versleten zijn. Moeten die dan maar in de bijstand? Hun huis opvreten? Ook dertien jaar niet op vakantie?

  Reactie door Rik — zondag 5 september 2004 @ 17.52 uur

 51. @54 Ronald

  Daar geef ik je groot gelijk in! Heb ook een gast nast me wonen, 15 jaar al in de WAO en moet je hem zien sjouwen en werken overdag in de tuin. Een schande tegenover de echte arbeidsongeschikten die het geld beter kunnen gebruiken i.p.v. de oplichter naast mij. En bij die junks moet je een keihard beleid volgen, verplicht afkicken. Ze hebben van alles al gestolen van mij. Die zijn ziek en moet je helpen en niet laten rondlopen.

  Reactie door JanW — zondag 5 september 2004 @ 18.17 uur

 52. Hallo, waar gaat het hier over? De bedoeling is te reageren op een stelling of mening van de SP, niet om elkaar maar eens even verbaal af te maken! Stop je energie nou eens ergens anders in, bijvoorbeeld om op een positieve manier dit kabinet te bestrijden door middel van jullie aanwezigheid op een van de komende demonstraties! Ik neem toch aan dat daar wel tijd voor gemaakt kan worden, en geloof me, die is dan zinvoller besteed dan hier op ELKAAR te gaan inhakken. Een ieder heeft hier recht op zijn of haar mening; bestrijd die dan met argumenten, niet enkel met emoties.

  Reactie door Jan Krijne — zondag 5 september 2004 @ 18.21 uur

 53. Je hebt natuurlijk groot gelijk, Jan Krijne. Het is ook doodzonde om al die energie in het “smijten met rotte vis” te stoppen. Een ding echter: sommige opmerkingen zijn beledigend en doen zeer. En dat zou niet moeten hoeven. Behandel iedereen. zoals je graag zelf behandeld wilt worden. Dan kom je een heel end. En voor de mensen die denken dat alle WAO’s, junkies en uitkeringstrekkers “opvreters” zijn, omdat “zij iemand kennen of naast iemand wonen of van iemand gehoord hebben die…” wil ik alleen even zeggen:”Kom nou toch. Je weet zelf ook wel beter.” Natuurlijk zitten er misselijke figuren tussen. Mwah, de rottigheid die door bedrijven en witte boorden gepleegd wordt is tenminste even erg, zo niet erger.

  Reactie door Lydia — zondag 5 september 2004 @ 21.27 uur

 54. Jan Krijne
  Helemaal mee eens….je moet hier niet op elkaar inhakken, vindt dat zelf ook niet. Dat kan je beter in real live doen, is veel leuker ;)

  Reactie door MAD — zondag 5 september 2004 @ 22.20 uur

 55. quote”HAHAHAHA Balkenende zoekt tv-makers voor normen en waarden programma
  DEN HAAG – Premier Balkenende gaat kijken of omroepen of tv-makers geïnteresseerd zijn in het maken van een programma dat de discussie over normen en waarden combineert met amusement.

  Hoe durft het stuk onbenul het over normen en waarden te hebben, godverdomme alles breektie af !!! ”

  Was Balkenende niet de penningmeester van een stichting die de financiele kant van de NCRV beheert.
  Arbeidsplaatsen creeren voor zijn vriendjes???

  Comment door Lambert — 4 september 2004 @ 12.11

  Reactie door Henks — dinsdag 7 september 2004 @ 22.44 uur

 56. Ronald, jongen misschien is het je opgevallen dat dit kabinet voornamelijk dingen afschaft die mensen zelf betalen. Onder het mom dat iedereen die niet werkt ook niet actief is dus alleen maar uit de staatsruif eet en dus een profiteur is worden mensen aangezet tot het ontwikkelen van een heel bijzondere gedachtengang. Ik raad je aan je eens te verdiepen in de crisis van de dertiger jaren van de vorige eeuw, en eens goed te kijken naar de rol die Colijn hierin speelde.
  Volgens mij kan je wijlen W. Churchill niet als links bestempelen maar hij was degene die de opmerking maakte dat wanneer een volk niet leerde van zijn geschiedenis het geneigd was de gemaakte fouten te herhalen.

  Ik hoop voor jou dat je nooit echte ellende hoeft mee te maken maar je kan je er wel objectief in verdiepen, mogelijk dat je dan ook de felheid van sommige reacties snapt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit niet te doen en in je eigen gecreeerde wereldje blijven hangen, het wereldje waarin jij alles zeker weet en de rest van de mensheid lui en dom is, maar dat is jouw keuze en aan jou ook de consequenties.

  Groeten

  Reactie door Henks — dinsdag 7 september 2004 @ 23.04 uur

 57. tjsa .. doe je dr tege zeg ik altijd maar
  misgien zou je die gasten is een mep moete geve ofzo hea ;)
  magoed .. daar hebben wij tog nix over te zeggen …

  grtz

  Reactie door koosje — maandag 28 februari 2005 @ 14.53 uur