Aart Jan wil niet…

Weken geleden belde NOVA met het verzoek of ik de vrijdag na de Algemene Beschouwingen vrij wilde houden voor ‘n discussie met Aart Jan de Geus, minister van Sociale Zaken.

Mijn antwoord: ‘Já,…natuurlijk!’
Dus ik hou weken lang vanavond vrij.

Gisteren kwam er telefoon van NOVA:
‘We hebben eindeloos heen en weer gebeld met het ministerie. De conclusie is: Je hoeft niet te komen….’

‘Pardon?’
…Aart Jan wil wel komen, maar niet als….

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 01 oktober 2004 :: 0.15 uur

151 Comments

151 reacties

 1. ‘Waarden en normen’ als dekmantel voor het tegendeel.

  Minister De Geus, die als oud-vakbondsman nu door het leven gaat als de minister van asociale zaken, zegt: ‘Ik ben klaar’.
  Maar wat heeft hij anders gedaan dan slopen?
  Vut en prepensioen onmogelijk gemaakt; de WAO nagenoeg opgeheven, straks mogelijk meer dan 100.000 mensen vanuit de WAO naar de Bijstand, en die Bijstand is natuurlijk ook verslechterd, de toegang tot WW wordt bemoeilijkt, de ontslagvergoeding wordt afgetrokken van de WW, geen aanvulling op het loon bij ziekte in het tweede ziekte jaar, de arbeidstijdenregels worden versoepeld zodat er langer gewerkt kan gaan worden, en arbo-regels worden voor een groot deel geschrapt zodat de onveiligheid op de werkplek zal toenemen.

  En deze minister zegt dat hij ‘klaar’ is? Maar wat heeft deze minister dan bíjgedragen om van dit land een beter, een mooier, een leuker en socialer land te maken? Wat heeft hij opgebouwd? Niets. De firma De Geus vindt u in de Gouden Gids dan ook onder ’sloopbedrijven’.
  Ik geloof dat ik het op één punt eens ben met minister De Geus: Hij is klaar. Hij kan gaan.
  —-
  Ik kreeg al de indruk dat Aart Jan niet blij was met dit stukje tekst…
  Toch jammer dat je daardoor een directe confrontatie mist…

  Reactie door Heraclitus VII — vrijdag 1 oktober 2004 @ 5.56 uur

 2. Ach hebt u ook eens een avond vrij, het is u gegund hoor, zo nu maar weer eens aan het werk.

  Reactie door Ronald — vrijdag 1 oktober 2004 @ 6.53 uur

 3. Wat een lafbek, hij zit net op radio 1 te vertellen dat hij zelfs morgen wel op het museumplein durft te komen om zijn beleid te verdedigen. Maar hij komt niet want eureka het licht is gaan schijnen, wij begrijpen het beleid nu allemaal heel goed. Ineke

  Reactie door ineke — vrijdag 1 oktober 2004 @ 7.25 uur

 4. Eerlijk gezegt vindt ik zijn reactie wel voorspelbaar… Past wel in het hele plaatje van dit kabinet. Horen, zien en zwijgen. Het is wel nieuwe politiek dat ze voeren….

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 7.38 uur

 5. Ja Mad zo is dat. Maar Nova had ook kunnen zeggen laat de Geus dan maar thuisblijven. Eerlijkheid of stom gezwets. Van de andere kant kunnen ze ook denken de Geus dan maar des te meer mensen morgen in Amsterdam.

  Reactie door ineke — vrijdag 1 oktober 2004 @ 8.32 uur

 6. die Aart Jan is een loser..

  maar ook NOVA is echt bagger. De laatste tijd vliegen er alleen maar slechte dingen om mn oren over dat programma.
  http://socrates.web-log.nl/index.log?ID=1107019

  Reactie door Soca — vrijdag 1 oktober 2004 @ 8.37 uur

 7. Om in Amsterdam met z’n 200.000 massaal en keihard te scanderen:

  AART JAN DE GEUS

  JE BENT EEN KNEUS

  MET EEN PUKKEL OP JE NEUS !!!

  Jaja, niet zo aardig, maar hoe aardig is dit kabinet voor ons dan? En al helemaal voor de alleenstaande minima onder ons, die lekker extra mogen inleveren op zorg en wonen?

  Jan, blijf thuis, spaar je krachten en gebruik ze gewoon ergens anders met nog meer overtuigingskracht. De Geus, maar ook het hele kabinet, laat zich wel kennen, hoor. Zoiets noem ik lafheid. Lafheid, omdat ze wel schoppen, maar geen klappen terug willen krijgen.

  AART JAN DE GEUS – JE BENT EEN KNEUS – MET EEN PUKKEL OP JE NEUS

  Reactie door Lydia — vrijdag 1 oktober 2004 @ 8.40 uur

 8. Lydia, ben het met je eens. Ergerde mij van de week ook aan de grootbeeld tv. van j.p. kon hij de nabeschouwingen bekijken. Mijn man lag 2 weken geleden in het ziekenhuis op cardiologie, lagen er 3 aowers bij hem op de kamer, oftewel wandelende tijdbommen zoals Zalm van de week de vergrijzing noemde. Geen van de 3 had tv of telefoon, konden ze niet betalen. Ze lagen zich alleen maar zorgen te maken over de extra reiskosten van hun partners, waar dat nu weer van betaald moest worden. Gelukkig konden wij er een meenemen (wonen in een dorp).Wat je dan onderweg hoort, het is om te huilen. Groetjes Ineke

  Reactie door ineke — vrijdag 1 oktober 2004 @ 9.08 uur

 9. Het is duidelijk, Jantje de Geus durft niet omdat hij tegenover Jan zijn afbraakbeleid dat gestoelt is op leugens en halve waarheden ,nooit staande kan houden. Maar de kinderachtigheid waarmee hij zegt: ik wil wel komen als jullie niet staken ( dat begrijp ik er namelijk uit??) gaat m.i. over alle grenzen. Het moet ook de Geus dus intussen duidelijk zijn dat , met uitzondering van de Telegraaf want die legt vanmorgen uit hoe de vakbond het mis heeft , iedereen in nederland kotst van het doorzichtige toneelstukje dat Zalm, van Aartsen en vooral Maxime”dualisme”Verhagen aan het opvoeren waren tijdens de algemene beschouwingen! Dat ik bedonderd wordt door politici is zo zoetjes aan normaal in nederland en dat calculeer ik ook in bij de verkiezingen, maar dat ik ook nog eens voor randdebiel aangezien wordt door VVD en vooral CDA is een brug te ver. Tot morgen allemaal. En Jan, als je de Geus nu echt voor jan met de korte achternaam wil zetten, ga je vanavond alleen bij Nova zitten, Lijkt mij een goeie stunt ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 1 oktober 2004 @ 9.22 uur

 10. haha de Telegraaf, die zijn nog net zoals ze in de NSB tijd waren, meewaaien met welke wind er staat. Trouwens zijn maar weinig kranten die ik nog vertrouw in hun info. Houd het tegenwoordig maar bij teletext van NOS/RTL kan je beetje vergelijken.

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 9.33 uur

 11. Duh! Dan kom je toch gewoon zonder dat De Geus het weet. Met De Geus hoeft je geen rekening te houden, die houdt tenslotte ook geen rekening met ons!

  Reactie door missgien — vrijdag 1 oktober 2004 @ 10.00 uur

 12. De Geus is echt een lafaard.

  Jan, beschouw het maar als een compliment.
  De Geus is gewoon niet in staat om zijn afbraakbeleid te verdedigen tegen een goed debater als jij.

  Reactie door Michel Smit — vrijdag 1 oktober 2004 @ 10.39 uur

 13. wat een slapjanus! zullen we allemaal naar Nova gaan en hem uitjoelen?

  Reactie door marilou — vrijdag 1 oktober 2004 @ 10.40 uur

 14. mjah en tomaten naar hem gooien…en dan komt Ronald zometeen mij vertellen dat dat niet netjes is…. toch Ronald…ik mis je :)

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 10.54 uur

 15. Die voelt nattigheid!
  Tot morgen!!

  Reactie door Han — vrijdag 1 oktober 2004 @ 10.55 uur

 16. Gewoon gaan Jan! Jij weet die uitzending heel goed te vullen!

  Kijk er verheugd naar uit!

  eleonora

  Reactie door krul — vrijdag 1 oktober 2004 @ 10.57 uur

 17. Overloper De Geus is altijd al een brekebeentje geweest. Deed de ene domme uitspraak na de andere. Zijn doen en laten wordt door Zalm bepaald. En het is goed voorstelbaar dat hij nu niet met Jan in discussie durft te gaan. Eigenlijk meelijwekkend.
  Misschien moet geld voor hem worden ingezameld (elke cent van een minimumloner of uitkeringsgerechtigde telt mee!) en afgegeven bij zijn stulpje in Utrecht. Met de vraag, of hij met deze aanvulling op zijn schamele inkomen misschien wél (bol)rond kan komen…..

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.11 uur

 18. AART JAN DE GEUS – JE BENT EEN KNEUS – MET EEN PUKKEL OP JE NEUS

  De verhalen die je hoort zijn beter dan die Stephen King beroemd maakte. Als je over Horror wilt spreken, dan gebeurt dat elke dag hier in onos eigen landje. Ineke, lief dat je vervoer aanbood. OV is “sterrevensduur!”

  MAD, met tomaten gooien lijkt me momenteel doodzonde van de tomaten, nu er steeds meer mensen in financiele problemen komen te zitten en tomaten beginnen te behoren tot luxe groenten. Dan kan ze beter geven aan de mensen die het van een minimum moeten doen, en dat lukt ook mij steeds minder goed. Als je ROTTE tomaten, kolen en eieren weet te vinden, die kan je wel gooien, maar spul dat nog goed is alsjeblieft niet.

  Reactie door Lydia — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.21 uur

 19. Raar afgelopen week vrijdag kwam hij ook niet opdagen bij Barend en van Dorp
  Zo zuiver staat hij in zijn schoenen.
  Misschien moet hij vrijdag’s avonds bijklussen ofzo?(schijnt dat hij moeilijk de eindjes aan mekaar kan knopen)

  Reactie door Peter — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.27 uur

 20. Wat een mietje zeg :D

  Reactie door Mirella — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.32 uur

 21. Lydia

  Dat is waar, kan je lekkere tomatensoep van maken…pak wel een baksteen, dat is ook meer 2 the point :) De Geusssss….ZOEfFfffffff *gedenk* :) hehehe

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.41 uur

 22. Lydia en MAD:
  De To-Maat Is Vol!, dus die heeft gewicht genoeg om De Geus en zijn maatjes knock out te gooien!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.46 uur

 23. Bergen je gelijk op… als je gaat gooien met tomaten laat staan met een baksteen.

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.51 uur

 24. Hoe durft die de Geus te beweren dat zijn beleid noodzakelijk is als hij daar publiekelijk niet eens over wil debatteren.
  Als je gelooft in wat je doet en daar ook 100% achter staat dan hoef je niemand te vrezen, blijkt dus maar weer dat hij zelf ook zijn twijfels heeft bij zijn eigen beleid.
  scrupules misschien ???

  Reactie door JP — vrijdag 1 oktober 2004 @ 11.54 uur

 25. JP
  Zoiets heb ik ook alijd, als je eerlijk in het leven staat dan kan je alles gewoon verdedigen. Dan kan je zelfs het slechtste nieuws brengen, maarja, ik denk dat alles aan elkaar hangt van belangen, dealtjes e.d. …. en dan moet je altijd gekke kuren gaan uit halen, waaronder Marijnissen ontlopen.

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 12.02 uur

 26. Geus is een naam die een persoon of een groep en personen zich heeft toegeëigend, maar oorspronkelijk een scheldnaam was. Een historisch voorbeeld is het woord geus, dat bedelaar betekent. Ce ne sont que des gueux (het zijn slechts bedelaars), werd er van de betrokkenen gezegd.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 1 oktober 2004 @ 12.07 uur

 27. Hij wil niet komen als…………maar wel als…………..?
  Misschien ben ik dom maar wat komt er op de puntjes?

  Reactie door Ninka — vrijdag 1 oktober 2004 @ 12.08 uur

 28. Dus…eh…Hij wil niet komen.. als jij… eh….???

  Is-ie helemaal????

  Deze regering heeft nog steeds niet gesteld dat Nederland een democratie is.
  Dat schept ook verplichtingen voor regeringsleden.

  Democratie kan alleen dan tot stand komen als er interactie is en men openstaat voor kritiek en verandering.

  Eigenlijk is dit een erkenning van de breuk die er bestaat tussen regering en de samenleving.
  Beetje discriminerend ook. Net een gescheiden echtpaar dat met mot uit elkaar is gegaan.

  Maar geheel tekenend voor het klimaat in Nederland. Zoals de ministers spreken: “ik beslis”… (grrrrrrrrr….).

  Ik zou gewoon gaan en nog eens een goed oproep doen voor morgen.

  Is er ook een site met een gastenboek of forum waarop mensen die morgen niet kunnen hun zegje kunnen doen?
  Kun je dan mooi reclame voor maken.

  En anders blijf je gewoon lekker thuis.

  Reactie door Molly — vrijdag 1 oktober 2004 @ 12.10 uur

 29. verantwoordelijk nemen voor je doelstellingen dat durft heer de geus niet.en waarom niet omdat hij precies weet zoals ik dat die niet deugen .dus een debat aan gaan met een tegenstaander doet hij niet want dan moet hij zich verantwoorden en dat durft geeneen van dit kabinet tegenover de nederlandse bevolking .

  Reactie door hein — vrijdag 1 oktober 2004 @ 12.19 uur

 30. ZATERDAG 2 OKTOBER MET Z´N ALLEN NAAR HET MUSEUMPLEIN IN AMSTERDAM

  Reactie door Karin — vrijdag 1 oktober 2004 @ 12.51 uur

 31. Wat een vervelende man die van VNO-NCW…gewoon een copy van wat de regering roept. Het ligt allemaal aan de demonstranten en de vakbonden. Kunnen we die gasten ook niet bekogelen met iets….god wat een zelf ingenomen assholes, alleen die muil al van die vent, wat een ui.

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 12.57 uur

 32. @mad: hij gaat werken bij de Hoogovens; als iemand hem nu een zetje geeft??? ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 1 oktober 2004 @ 13.12 uur

 33. Opa-Buiswater hahaha :)
  Hier tekst van een fantastische band ‘de heidenroosjes’ met het nummer ‘val maar dood’ perfect toepasbaar op dit kabinet :)

  Ik moet hard lachen als je vraagt hoe het gaat
  Je geeft een slap handje hebt wat prietpraat paraat
  Je likt je naar boven maar je hoort in de goot
  Paling in een emmer snot, val maar dood!
  Als een vuile hoer bij iedereen op schoot
  Kwijlende hypocriet, val maar dood!
  Punkers, yuppen, dat maakt ‘m niet uit
  De Prodent-glimlach belazerd de kluit
  Hallo, hoe gaat ‘t? Da’s je beste quote
  Nou met mij alles goed, val maar dood!
  Je ziet er goed uit! lult de idioot
  Ik voel me anders knap beroerd, val maar dood!
  Mijn maagzuur borrelt, teveel slap gezwets
  Loosers met mooie woorden, te veel geklets
  Je likt je naar boven maar je hoort in de goot
  Paling in een emmer snot, val maar dood!
  Als een vuile hoer bij iedereen op schoot
  Kwijlende hypocriet, val maar dood!
  Hallo, hoe gaat ‘t? Da’s je beste quote
  Nou met mij alles goed, val maar dood!
  Je ziet er goed uit! lult de idioot
  Ik voel me anders knap beroerd, val maar dood!

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 13.19 uur

 34. 35 @mad: passender tekst is niet te vinden… ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — vrijdag 1 oktober 2004 @ 13.29 uur

 35. Wat een slappe zak is het toch ook! Hij is wel erg overtuigd van zijn eigen beleid he….

  Mensen tot morgen!!!!!

  Reactie door sulis — vrijdag 1 oktober 2004 @ 13.53 uur

 36. FF offtopic. Jan ik heb je een mail gestuurd via kamer@sp.nl. Ik kon hier helaas geen mailadres vinden.

  Reactie door Patrick — vrijdag 1 oktober 2004 @ 13.58 uur

 37. Mail die tekst gelijk ff naar het hele kabinet MAD ;)

  Minister-President Balkenende: bbb@minaz.nl
  M. Verhagen, fractievoorzitter CDA: M.Verhagen@tweedekamer.nl
  J.J. Van Aartsen, fractievoorzitter VVD: VVD@tweedekamer.nl
  B.O. Dittrich, fractievoorzitter D’ 66: B.Dittrich@tweedekamer.nl

  Reactie door Mirella — vrijdag 1 oktober 2004 @ 14.07 uur

 38. @Patrick 39: klik op Jan zijn foto links bovenaan dan krijg je zijn pagina met onderin de balk zijn mailbox. ;)

  Reactie door sulis — vrijdag 1 oktober 2004 @ 14.25 uur

 39. Wat jammer nou De Geus dat het volk niet wil gehoorzamen aan types als jij, Balkenende en die Remkes!
  Wat vervelend hè dat de mensen voor elkaar en zichzelf opkomen?

  Reactie door Harke Boer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 14.27 uur

 40. Wie wil er nou in debat gaan met een Lambiek van de Ploitiek die alleen maar uit kan brengen: “Ik ben tegen, ik ben tegen, waarom, ach maakt niet uit, ik ben tegen”. Met de drukke agenda van het kabinet kan ik me goed voorstellen dat eem minister geen zin heeft om het gebral van een klein partijtje aan te horen dat toch geen invloed uit kan oefenen.

  Goed zet, De Geus, je hebt Marijnissen weer laten zien waar hij staat en niet te seieus genomen moet worden!

  Reactie door Carel de Win — vrijdag 1 oktober 2004 @ 14.40 uur

 41. Beste mensen,

  Het is niet voor iedereen mogelijk om op 2 oktober in Amsterdam te demonstreren tegen de plannen van het huidige kabinet. Om de
  demonstratie kracht bij te zetten is het voor de thuisblijvers een goed idee om je per mail officieel af te melden bij de Minister-President Balkenende en/of de fractievoorzitters van het CDA, VVD en D’ 66.

  Hun mailadressen zijn:
  Minister-President Balkenende: bbb@minaz.nl
  M. Verhagen, fractievoorzitter CDA: M.Verhagen@tweedekamer.nl
  J.J. Van Aartsen, fractievoorzitter VVD: VVD@tweedekamer.nl
  B.O. Dittrich, fractievoorzitter D’ 66: B.Dittrich@tweedekamer.nl

  Je kunt ze natuurlijk ook een kaartje sturen:
  http://www.nederlandverdientbeter.nl/watkuntu/renderer.do/clearState/true/menuId/48309/returnPage/48099/

  Reactie door Harry Sangers — vrijdag 1 oktober 2004 @ 14.44 uur

 42. Rob, sluit jij je maar aan bij de “ik ben tegen roepers” en blijf in de waan dat jij en gelijkgezinden ook maar ooit iets vooor elkaar kunnen krijgen. Jammer joh, met een positieve instelling kan het leven zo veel mooier zijn.

  Reactie door Carel de Win — vrijdag 1 oktober 2004 @ 15.15 uur

 43. 43 carel de win
  —————————————————————–
  —————————————————————–
  begrepen?

  Dan antwoordt jij natuurlijk ik snap er niets van.
  Dan antwoordt ik weer ik snap ook niets van jouw bericht.

  Dus stop je met stomme opmerkingen plaatsen.
  Nu kan en wil je toch weer reageren.
  Maar ik antwoordt lekker toch niet meer…………..uit

  Reactie door leen — vrijdag 1 oktober 2004 @ 15.16 uur

 44. Leen:

  “Dan antwoordt jij” moet zijn: “Dan antwoord jij”
  “Dan antwoordt ik” moet zijn: “Dan antwoord ik”
  “Maar ik antwoordt” moet zijn: “Maar ik antwoord”

  Dit zijn geen typefouten. Dit is een ernstig gebrek. Wat een bedroevend niveau, discussie met jou heeft inderdaad geen zin.

  Rob:

  “careltje” moet zijn: “Careltje”
  “komt met jouw” moet zijn: “komt met jou”

  Verder vergeet je na iedere punt een spatie. Typefouten laat ik bij jou even buiten beschouwing.

  Man, wat een niveau. Wat een bedroevend niveau, discussie met jou heeft inderdaad geen zin.

  Reactie door Carel de Win — vrijdag 1 oktober 2004 @ 15.30 uur

 45. Het allerleukste vind ik – persoonlijk dus – dat het CWI op 2 oktober een banenmarkt opent.
  Iedereen staat dan te gillen op de dam, dus wederom weggegooid geld.
  Er komt geen einde aan de verkwisting van geld. Doe het dan een week later. Toch?

  Reactie door Kikkertje — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.03 uur

 46. Die banenmarkt is toch een waardeloos iets, dus maakt niet uit dat het voor jan lul is. Nieuws gezien ? lopende band banen die verdwijnen…denk je dat je die daar vindt ?

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.08 uur

 47. Carel de win….gaat niet goed met je he’…depressief ofzo ? of kan je er slecht tegen dat je nu wordt terug gejent en we je meestal negeren. Lachen eigenlijk he’…pijn doet dat als we je helemaal niet meer boeiend genoeg vinden… nanananananaaaaaa lekkeeerrrrrr puhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! hehe

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.11 uur

 48. Ik vraag me af; waarom gasten; die zeggen dat het niveau hier voor hen te min is, toch steeds deze weblogs blijven bezoeken; of eerder bezieken?

  W.B. de Geus:

  @ Jan Marijnissen

  Tja Jan; de Geus is een vriendje van de grootste normen en waarden-pooier van dit moment: Balkenende. En Balkenende vind het nu vast niet kunnen, dat Aart het in zijn euvele hoofd zou halen om met jou om de tafel te gaan zitten nadat jij zo prachtig het gevoel van het volk hebt verwoord. Bij Nova hebben ze intussen een andere discuzeur-Truus kunnen regelen. Kun je haar geen tekst ofzo meegeven of faxen ter voorbereiding van hetgene; wat ze nu ineens in haar schoot krijgt geworpen?

  Reactie door ReneR — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.13 uur

 49. Goed gezegd MAD!
  Die Carel weet niet wat hij wil.
  Aan de ene kant vindt hij het niveau hier te laag om te discussieren maar aan de andere kant blijft hij opmerkingen plaatsen.
  Als hij toch niet gelooft dat ‘wij’ iets kunnen veranderen dan hoeft hij zijn gal hier toch ook niet te komen spuwen.
  En dat de linkse partijen flink in opmars zijn hoeft hij zich dan ook niets van aan te trekken… hij leeft wel in zijn eigen wereldje.
  Tot morgen in Amsterdam !!

  Reactie door JP — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.18 uur

 50. Is het kereltje Careltje (Kaereltje) weer op zijn eigen intellectuele niveau weer in de weer?

  Hij vindt het terecht dat de minister een kritisch deel van de bevolking negeert. In een ware democratie neemt de regering de moeite om tegenstanders te overtuigen. Zo niet, dan roep het het beeld op van een stelletje machtswellustelingen dat zich prepareert op lucratieve commissariaten.

  “En een klein partijtje” (@46)? Bekijk dan is die geweldig grote regeringspartij D66 die allerlei eigen wensen tegen de overgrote meerderheid van de bevolking probeert door te drukken. Nou, die hebben wel 6 zetels. Kaereltje, je zet de boel op zijn kop, tja en dan krijg je die 9 zetels van de SP.

  Maar ik blijf de komische humor van Kaereltje, vers van de borreltafel, wel lezen.

  Bij het typen zat hij te denken aan de politiek van de exploitatie van de gewone man, dat mondt dan uit in het prachtige neologisme “ploitiek”, mag ik dan de naam ‘exploitiek’ voorstellen? Dat is toch fraaier gelal bij een goed glas port en een sigaar in de kop.

  Reactie door Drob — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.19 uur

 51. #51 kikkertje

  Dit is veekl belangrijker dan die waardeloze banenmarkt van het CWI. Als je vakatures zoekt; Ga dan naar http://www.werk.nl dan bespaar je je kostbare tijd door te gaan neuzen ín zo’n hal; nadat je eerst veel parkeergeld hebt moeten incalculeren. Want diezelfde vakatures op zo’n beurs staan ook allemaal netjes op deze site….Dus denk je nu echt dat je er wijzer van wordt?

  Ben vorig jaar ook 2 maal naar zo’n waardeloze beurs geweest. Veel vakatures zijn gericht op snelle jongens met snelle praatjes; zoals op callcentergebied en andere zeur-beroepen. Produktiewerk voor lager geschoolden is er weinig te vinden. Verder veel standjes van uitzuigburo’s met de meest klinkende namen. tenzij het je hobby is om visitekaartjes en ballpoints te sparen van die intercedentmeiden; is het niks nieuws onder de zon.

  Sommige van die meiden zien er wel heel leuk uit trouwens; mocht je nog op zoek zijn…..wat je in de disco niet durft; dat kun je daar een beetje oefenen:-)

  Reactie door ReneR — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.24 uur

 52. @Carel de Verloren: Het is wel zielig dat jij denkt dat de reden waarom de Geus niet met Jan wil praten is omdat hij van een kleine partij is. Hij schijt gewoon in zijn broek omdat hij zij eigen beleid niet kan verdedigen. Zeker niet tegenover iemand die echt contact heeft met mensen die slachtoffer zijn/worden van zijn beleid. Blijf jij maar dromen Carel de Verloren, als je straks wakker word met een tomaat in je ….., piep je wel anders. Ik hoop trouwens voor je dat je niet chronisch ziek gaat worden dan ben ik benieuwd of je de Geus nog steeds zo aardig zal vinden…… Dom SchaNULLEKE

  Reactie door sulis — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.39 uur

 53. @ Jan M.
  Niet zo zeuren, Jan.
  Waarom zou AJ met jou op TV in discussie gaan? Jij hebt toch elke dag de mogelijkheid om dat in de 2de kamer te doen..??
  Dat is jullie beider podium, Jan!

  Reactie door Ron — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.44 uur

 54. …Aart Jan wil wel komen, maar niet als….
  Ja wat? Wat niet als?
  Kan me moeilijk voorstellen dat die de demonstratie als argument
  gebruikt hij weet toch wel dat die eis niet wordt ingewilligd.
  Nou ben ik wel heel benieuwd waar die mee chanteerd.

  Reactie door rommel — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.46 uur

 55. Het figuur Carel de Win zoekt naar een loodsgod maar vraagt om een klootschot,
  per werkschoen met een stálen neus, hij samen met zijn vriend De Geus!

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 1 oktober 2004 @ 16.54 uur

 56. Niet te geloven, wat een kinderachtige looser zeg….

  Reactie door Lambert — vrijdag 1 oktober 2004 @ 17.20 uur

 57. carel de win 49

  Nee dat komt omdat ik met 15 jaar bent gaan werken om jouw te kunnen laten leren snotneus.

  Reactie door leen — vrijdag 1 oktober 2004 @ 17.58 uur

 58. Carel de Win, niks geleerd van de Franse Revolutie?
  Oppotgeld tevoorschijn of de kop eraf!

  Reactie door Harke Boer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 18.09 uur

 59. Wakkere scribenten,
  Draag nog ff je steentje bij aangaande de peilingen op http://www.standpunt.nl (hopelijk met een “oneens”)
  “De demonstratie van morgen is zinloos”

  Alex

  Reactie door Alex — vrijdag 1 oktober 2004 @ 18.16 uur

 60. Het kabinet Balkenende II blijkt politiek autistisch te zijn.
  Ik twijfel zelfs aan de democratische grondhouding van dit Randstadkabinet.
  Waarom wordt anders Jan Marijnissen zo angstig en benepen gemeden?

  Waarom accepteert NOVA deze politieke ongein?
  Worden de media nu ook al “gelijkgeschakeld”???

  Reactie door Kees Huizenga — vrijdag 1 oktober 2004 @ 18.54 uur

 61. Weet je wat de SP een moet doen, van de laatste 2 verkiezingen eens een compilatie maken. Ken me nog zoveel beelden herinneren van politici die de wijk in wilde, dikke beloftes maakte….is lachen gieren brullen als je van die beelden een compilatie maakt en dat vergelijkt met de hedendaagse politiek. Okay beetje vals…maar wel fun:)

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 19.09 uur

 62. Heerlijk, weer die reacties. Waarom maken jullie je toch zo druk? En Leen, #63, doe nou niet net alsof iedereen die met 15 is gaan werken zo slechts als jou de Nederlandse taal beheerst. Ooit gehoord van bijscholing? Hard nodig, want hetgeen jij schrijft is van een ongekend triest niveau.

  Verder, luister eens goed naar wat Marijnissen te vertellen heeft. Laag niveau en geen echte inhoud. De Geus doet er verstandig aan om hier zijn kostbare tijd niet aan te verspillen.

  Reactie door Carel de Win — vrijdag 1 oktober 2004 @ 19.16 uur

 63. Vrijdagochtend, in een goed gemeubileerde werkkamer van het ministerie van Socale Zaken. Op het moment dat De Geus wil beginnen aan het zojuist binnengebrachte ontbijt, gaat ineens de telefoon.

  De geus: Goedemorgen, met De Geus Sloopbedrijven?

  Ineens klinkt het er het geluid van een hard bulderend gelach, zo hard dat ook de secretaresse op zijn kamer direct weet wie hij aan de telefoon heeft.

  Zalm: Eh… (even stil) hallo met Gerrit. Hahaha, Aart, jij hebt zeker snel naar ander werk gezocht na die dinsdag?
  De Geus: Nou nee, ik ben toch steeds bezig met de uitvoering van hetzelfde beleid dat aan ons sociale stelstel weer het nodige nieuwe elan moet brengen. Maar mijn vrouw moest dinsdagavond wel hard lachen toen ze die woorden van Jan Marijnissen over mij hoorde. Zo hard, dat ik er na een tijdje ook zelf om begon te lachen.
  Zalm: Ja, ook voor mij waren het plezierige dagen, die dinsdag en woensdag. Veel afwisselender dan die saaie dagen anders op mijn ministerie. Toen ik weer terugkwam, heb ik als eerste al die tegenbegrotingen door de papierversnipperaar gehaald, hahaha.
  De Geus: Op papierversnipperaars hoeft in ieder geval niet bezuinigd te worden het komende jaar. Maar om terug te komen op die opmerkingen van Jan Marijnissen: een sloper haalt natuurlijk veel voldoening in zijn werk, want hij weet dat er iets heel moois komt op de plaats waar eerst een oud en krakkemikkig gebouw stond. Een beetje die voldoening die ik zelf ook in mijn werk vind. Ik ben al naar een drukkerij geweest om visitekaartjes te laten drukken met de tekst “De Geus Sloopbedrijven”.
  Zalm (even aarzelend, dan ineens met een uitschietend gelach): Ik begrijp dat je dat niet serieus bedoelt.
  De Geus: Nee, dat was natuurlijk een grapje. Maar eh…, voordat je me daarover vraagt, de uitnodiging van vanavond bij NOVA heb ik afgezegd. Jan Marijnissen zou met mij daar in debat gaan.
  Zalm: Begrijp ik dat je liever niet meer in debat gaat met Jan Marijnissen?
  De Geus: Hoe zal ik het zeggen, ik moet voorzichtig zijn om niet het brede draagvlak van onze kabinetsplannen te veel te schaden. Met Jan Marijnissen kun je beter niet te veel risico nemen, dat heeft Jan Peter eerder al tegen mij gezegd.
  Zalm: Maar wat heb je dan gezegd tegen NOVA?
  De Geus: Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ik erg geschokt ben door de uitlatingen van Jan Marijnissen en dat een debat met hem alleen kan plaatsvinden als hij die associatie met De Geus Sloopbedrijven intrekt.
  Zalm: Ja ik begrijp het, Aart, die opmerkingen waren natuurlijk een aanval op je politieke integriteit en dat heb je ze bij NOVA ook goed duidelijk gemaakt.
  De Geus: Een bijkomend voordeel is ook dat het Jan Marijnissen zo steeds moeilijker wordt gemaakt om mensen op TV te overtuigen van zijn g…, ongelijk natuurlijk. En voor de demonstratie is het ook beter om mensen thuis bij de buis te houden of verplicht te sturen naar die banenmarkt dan Jan Marijnissen op TV mensen laten aansporen om naar de Dam te komen.
  Zalm: Laat de media maar gaan berichten over het grote succes van deze banenmarkt, een goed middel om de mensen weer vertrouwen te geven in de economie en in ons kabinetsbeleid, hahaha.
  De Geus: Ik ga even verder met mijn ontbijt, ik spreek je wel weer Gerrit.

  En na het doorklinken van een laatste lach aan de telefoon hing De Geus met een voldane glimlach op.

  Reactie door David Tompot — vrijdag 1 oktober 2004 @ 19.17 uur

 64. Het hoofd van De Win
  is een kruin vol met schin! :)

  Reactie door Harke Boer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 19.30 uur

 65. Het hoofd van De Win
  is een kruin vol met schin!
  Rolt zó het putje in,
  vanaf de dubb’le kin! :)

  Reactie door Harke Boer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 19.52 uur

 66. Carel de win
  Ken je nagaan hoe zielig je bent dat je gewoon alle reacties op jezelf zit op te zoeken. Ik mis ze 7 van de 10 x, jij mist nooit wat….Wahahahahahaha wat een zielepiet ben jij. Zie het al helemaal voor me hoe je met je kromme zure kop voor die beeldbuis hangt opzoek naar reacties op jouw verhaaltje…eenzaam hoor. zou een contact opnemen met het legers des heils, die hebben daar mensen voor die je kunnen helpen en begeleiden.

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 20.01 uur

 67. De norm is weer gezet: Lafheid.

  Reactie door Brillie — vrijdag 1 oktober 2004 @ 20.05 uur

 68. Herhaling (ja ik weet het)

  AART JAN DE GEUS – JE BENT EEN KNEUS – MET EEN PUKKEL OP JE NEUS !!

  De speech van Jan tijdens de eerste dag van de AB was steengoed.
  Ik hoor zelfs van een kennis van me (voor dit kabinet is hij) dat hij die speech heel erg goed vond. In ieder geval werd ik er stil van. Als dit je niet kan overtuigen, dan kan niets dat. De betiteling “Verlorene” klopt bij mensen als Carel de Win. Hij IS verloren als hij zo doorgaat. Zelfs Jesus had een bloedhekel aan graaiers.

  Reactie door Lydia — vrijdag 1 oktober 2004 @ 20.06 uur

 69. Inderdaad een speech zoals een volksvertegenwoordiger behoort te doen, het verwoorden van boosheid en onrecht. Hoop ook dat mocht de SP ooit in de regering komen, dat ze gewoon op dezelfde manier bereikbaar blijven, ook de aanvoerder dus. En niet opeens een arrogante houding…want dat is nou de kracht van de SP (okay deze leus is gejat :) waf dan maar inplaats van grom :)

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 20.21 uur

 70. Ik lees net op teletekst dat De Geus wél komt met Ineke Bakker, lid van de Raad van kerken en d3e Sociale alliantie die de optocht morgen o.a. organiseert.
  Vreemmd.. Dit wordt vast interessante tv…

  Reactie door Harke Boer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 20.23 uur

 71. Moet je al die stommeriken morgen eens zien, gaan ze demonstreren, alsof dat helpt. Het is gewoon om lekker rotzooi te trappen. En ons kabinet lacht zich rot, met Zalm voorop, die schatert het uit. Dat demonstreren heeft toch geen zin. Als je te weinig geld hebt, kun je beter op zaterdag overwerken. Krijg je nog extra uitbetaalt ook. Daar heb je meer aan dan aan dat zinloze demonstreren.

  Ik lach me rot. Doekje dragen en ballonnetje oplaten. Dat doekje dragen moeten ze aan de moslima overlaten. En maar schreeuwen en brallen. Balkenende zal met plezier naar die zinloze optocht kijken en vanuit zijn ziekbed naar het beeld wuiven. Balkenende verdient toch respect dat hij eindelijk eens hard durft in te grijpen. Wacht maar, die AOW met 67 jaar komt er toch wel. En terug naar de veertigurige werkweek is nog maar het begin, dat mag best nog wat langer. En niet meer dan drie weken vakantie per jaar. En het ziekengeld moet naar 70 %, dat is meer dan zat, als je ziek bent heb je toch niet zo veel nodig. En met minder geld wordt je veel sneller beter. Is nog goed voor de gezondheid ook, whahaha.

  Het is een goed voorstel van het kabinet om het extra uitbetalen van overwerk af te schaffen. Gewoon flexibele werktijden. Als je baas het nodig vind, dan moet je komen werk, dat is goed voor het land en de economie.

  En het schoolgeld en collegegeld moeten flink omhoog. Dat is een goeie prikkel om snel af te studeren. Nu wordt er maar gelanterfanterd. En dan houden ze nog tijd over om te demonstreren tegen het kabinet dat ze geld geeft om te studeren. Dat is toch wel erg ondankbaar.

  En voor werkloze jongeren moet de dienstplicht weer ingevoerd worden. Geef ze een stevige opleiding, dan worden het flinke kerels in plaats van die slapjanussen zoals nu. En dan heeft het kabinet tenminste genoeg manschappen om de onze vrienden de Amerikanen in Irak bij te staan. Ze moeten de vrije wereld verdedigen en zorgen dat die Arabieren van onze olie afblijven.

  Reactie door Carel de wIN — vrijdag 1 oktober 2004 @ 20.59 uur

 72. Pffrrtt. Hahahaha

  Reactie door rommel — vrijdag 1 oktober 2004 @ 21.12 uur

 73. Carel de win
  Voor jou hebben ze een naam binnen de meeste bedrijven, bruinwerker, matennaaier, hielelikkertje of jurkie. Jij bent zo’n type wat tijdens de pauze’s alleen zit omdat iedereen je vindt ruiken naar eng.

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 21.19 uur

 74. Kom op nou. Zo’n reactie neem je toch niet serieusz meer.
  Die man moet morgen op het toneel. Lache joh.

  Reactie door rommel — vrijdag 1 oktober 2004 @ 21.23 uur

 75. Carel,

  Ik wil je wel helpen. Zullen we ergens afspreken. Zeg maar waar, dan kunnen we wel naar je toe. Kunnen we er even rustig over praten hoe het zover is gekomen met jou. Man Carel, je moet wel heel erg gespannen zijn zeg. Doe een beetje kalm aan zeg, want straks houd je rikketik ermee op. Zou toch zonder zijn voor het bedrijf om zo’n groot l(ij)der te verliezen. En dat het kabinet de demonstranten uitlacht weet ik wel, alleen vind ik het jammer dat ze het voor de beeldbuis doen zoals je zegt en niet het lef hebben het voor de camera te doen. Achterbaks heet zoiets, maar dat wisten we al van deze regering. Nogmaals Carel, heb je het lef om onder vier ogen in discussie te gaan met mij, of ben je net zo laf als (onze) regering?

  Reactie door Ben Hamilton — vrijdag 1 oktober 2004 @ 21.41 uur

 76. Ik bedoel komen.

  Reactie door Ben Hamilton — vrijdag 1 oktober 2004 @ 21.42 uur

 77. Het figuur de Win heeft zich getoond als walgelijk adept van het neoreactionair Amerikaans imperialisme en
  zal zich derhalve moeten indekken tegen zelfverdedigingsacties van het Scherpfront der vrije radicalen.

  Reactie door Harke Boer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 21.50 uur

 78. Volgens een peiling van Maurice de Hondt komen er zeker 200.000 mensen. Ik verwacht dat er wel meer gaan; het wordt nog gezellig! :D

  Reactie door Daniël O. — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.19 uur

 79. Carel de Win,
  Ze moeten de vrije wereld verdedigen en zorgen dat die Arabieren van onze olie afblijven.
  lullo van wie is de olie in irak .

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.23 uur

 80. Toujours, C’est le ton, qui fait la musique.

  Reactie door Lydia — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.26 uur

 81. @ folkert de lepper: ik weet het wel: die olie is van ons allemaal! ;)

  Reactie door Daniël O. — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.28 uur

 82. Waar begint een mens in Godsnaam om zulke domheid, arrogantie, en zelfingenomenheid te bestrijden. Je praat tegen een muur. Schreeuwen helpt niet; dat wordt tegen je gebruikt. Huilen helpr niet; al lucht dat wel op. Bomaanslagen?; liever een bom onder dit domme regreingsbeleid. Mijn conclusie; Lul jezelf suf tegen iedereen die het wil horen. Zet mensen aan hun mening te bepalen en je zal zien; De mensen die veelal thuis blijven bij verkiezingen, zijn de mensen die hun vertrouwen in de politiek terecht kwijt zijn. Dat zijn de linkse medemensen. Stem wel!

  Martijn

  Reactie door Martijn — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.35 uur

 83. Daniël O.
  sla olie die is van ons allemaal, lol

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.36 uur

 84. Snap er niks meer van, zit die dikkop van een De Geus wél aan tafel bij
  Nova, dus zoals het lijkt op voorwaarde dat… Jan Marijnissen van de SP thuis blijft?
  En daar zit ook nog zo’n engerd bij van Philips die voor Bush applaudiseert…
  De publieke omroep ruikt naar regeringspropaganda.

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.40 uur

 85. Snapper geen fuck van, DE geus zit bij Nova en Marijnissen niet…waar slaat dat op ?

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.45 uur

 86. Die de Geus is niet wijs…zit hij eerst bij Nova glashard te beweren dat hij het met z’n topsalaris ook zwaar heeft, dat hij ook op de centen moet letten…Vervolgens lees ik een interview met hem in het blaadje van het uwv, beweert hij dat de reintegratie van wao-ers heel succesvol verloopt…Waar de man het vandaag haalt; geen idee…Schijnbaar gelooft hij nog in sprookjes!! Ik ken heel wat wao-ers die absoluut niet te spreken zijn over reintegratie procedures. Dit zijn wao-ers die graag willen werken maar door uwv en reintegratiebureaus flink tegengewerkt worden. Minister de Geus gelooft echter zijn eigen sprookjes!!
  Logisch dat hij niet met u in debat wil, hij is gewoon bang voor de waarheid! Hij is er hoogstwaarschijnlijk ondertussen wel achter dat u hem met de waarheid om z’n oren zal slaan en daar kan meneer natuurlijk niet tegenop en dus is hij zo laf om maar af te zeggen…Tja en zo’n lafbek is dan minister…

  Reactie door marijk — vrijdag 1 oktober 2004 @ 22.52 uur

 87. Peilingen

  SP groeit weer…in de peilingen, jaja ik weet het zijn geen verkiezingen, maar het is wel fun om te zien…

  Reactie door MAD — vrijdag 1 oktober 2004 @ 23.05 uur

 88. Een week begrotingen in de genoemde gemeente.

  “Armoedeval voor ouderen bestaat niet”

  Door: Wim Kortsmit SP – Halderberge

  Deze gevleugelde woorden sprak wethouder Van Overveld in de commissievergadering van de commissie Middelen en Sociale Zaken op 29 september 2004.
  Deze uitspraak is volgens de SP – Halderberge een nieuw dieptepunt wat betreft de uitspraken van wethouder Van Overveld.
  Dit geeft precies weer wat voor beleid het college van Burgemeester en Wethouders voeren en in de toekomst zullen voeren.
  Wethouder Van Overveld behoort tot het college van Burgemeesters en Wethouders en de
  SP – Halderberge houdt deze uitspraak ook voor rekening van het college.

  Weet u wethouder Van Overveld dat er in de Europese Gemeenschap 60 miljoen mensen op of onder de armoedegrens leven, waarvan de helft structureel.
  Weet u wethouder Van Overveld dat dit 18% van de bevolking in de Europese Gemeenschap is.
  Weet u wethouder Van Overveld dat dit in Nederland 10 tot 15% van de bevolking is.
  Weet u wethouder Van Overveld dat dit tussen de 1,6 miljoen en 2,4 miljoen mensen zijn, waarvan 200.000 kinderen.
  Weet u wethouder Van Overveld dat dit in Halderberge tussen de 3000 en 4500 mensen zijn.
  Weet u wethouder Van Overveld dat dit met het huidige beleid op kan lopen tot 20% van de Nederlandse bevolking.

  Hoe armoedig kun je zijn.

  Weet het college van Burgemeester en Wethouders dat in de periode 2004 tot en met 2006 door maatregelen van de centrale overheid en de verhogingen door gemeenten de mensen er in koopkracht 15% op achteruit gaan.
  Weet het college van Burgemeester en Wethouders dat dit van het netto – inkomen is.
  Weet het college van Burgemeester en Wethouders dat dit voor inwoners van Halderberge met een netto – inkomen van 12.000 euro een achteruitgang is van 15,5%.
  Weet het college van Burgemeester en Wethouders dat dit voor inwoners van Halderberge met een netto – inkomen van 100.000 euro maar 2% is.

  Hoe armoedig kun je zijn.

  Weet de raad van de gemeente Halderberge dat ze hiervoor medeverantwoordelijk zijn.
  Weet de raad van Halderberge dat ze in het kader van de Wet op het Dualisme hier ook verantwoordelijk voor gehouden worden.
  Weet de raad van de gemeente Halderberge dat ze hier iets aan kunnen doen.
  Weet de raad van de gemeente Halderberge dat geld niet alleen belangrijk is.
  Weet de raad van de gemeente Halderberge dat er ook nog mensen zijn.
  Weet de raad van de gemeente Halderberge dat investeren in de toekomst ook nodig is.
  Weet de raad van de gemeente Halderberge nog dat op het collegeprogramma van 1999 – 2002 nog stond “Als het de gemeente economisch goed gaat, kan er een goed sociaal beleid worden gevoerd.
  Weet de raad van de gemeente Halderberge nog dat er op het collegeprogramma van 2002 – 2006 staat “Doen met daadkracht. Uitvoeren als uitdaging”.

  Hoe armoedig kun je zijn.

  Weten de inwoners van Halderberge dat ze opdraaien voor de financiële tekorten van hun gemeente.
  Weten de inwoners van Halderberge dat beleid meer is dan plussen en minnen.
  Weten de inwoners van Halderberge dat er een voorfinanciering heeft plaatsgevonden op Borchwerf 2 van 23.500.000 euro.
  Weten de inwoners van Halderberge dat er nog 7.000.000 euro geleend moet worden voor de financiering van de verbouwing van het gemeentehuis.
  Weten de inwoners van Halderberge dat 20,8% van de begroting besteed wordt aan algemeen bestuur en personeelskosten.
  Weten de inwoners van Halderberge dat 10% van de begroting nodig is voor de aflossing van schulden en rente.
  Weten de inwoners van Halderberge dat die 10% schulden net zo hoog is als wat er besteed wordt aan sociale zaken en maatschappelijke dienstverlening.
  Weten de inwoners van Halderberge dat uit het treasurystatuut, oftewel de schatkist van deze gemeente, blijkt dat deze bijna leeg is.
  Weten de inwoners van Halderberge dat de noodzakelijke investeringen en het plegen van onderhoud naar 2006 en verder verschoven is.
  Weten de inwoners van Halderberge dat er een nieuw fenomeen in deze gemeente rond waart, namelijk kostendekkend.
  Weten de inwoners van Halderberge eigenlijk wel wat er in hun gemeente gebeurt.

  Hoe armoedig kun je worden.

  Dit betekent dat:
  · Wethouder Van Overveld niet nadenkt voordat hij iets zegt;
  · Inkomsten en kostendekkend werken belangrijker zijn dan mensen;
  · De kosten voor de inwoners alleen maar hoger worden;
  · De toekomst van de gemeente Halderberge niet rooskleurig is;
  · De gemeente Halderberge alleen in dure projecten investeert;
  · De gemeente Halderberge leefbaarheid niet belangrijk meer vindt;
  · Dat de gemeenteraad onvoldoende controlerende taak uitvoert;
  · Dat partijpolitiek belangrijker is, dan het belang van de inwoners;
  · Dat de meeste inwoners niet weten wat er in hun gemeente gebeurt;
  · Het college van Burgemeester en Wethouders geen goede oplossingen kunnen vinden voor de problemen in de Gemeente Halderberge;
  · Het de gemeente Halderberge economisch niet goed gaat en er ook geen sociaal beleid gevoerd kan worden;
  · De daadkracht van het college van Burgemeester en Wethouders onvoldoende aanwezig is;
  · Daardoor nog al wat zaken niet uitgevoerd kunnen worden;
  · De inwoners hier de dupe van worden;
  · Dat er over een aantal jaren weer een herindeling plaats kan vinden, een gedeelte bij Etten – Leur en een gedeelte bij Roosendaal.

  Kan het nog armoediger.

  Reactie door wim — vrijdag 1 oktober 2004 @ 23.19 uur

 89. Sorry mensen, ik krijg hier vreselijk de slappe lach van. Niet te geloven: Aart Jan DURFT niet?! Mag ik die conclusie trekken?

  Reactie door frances — vrijdag 1 oktober 2004 @ 23.35 uur

 90. Kom, jongens, Careltje de Win is een zielige junkie! Wel met een missie, vindt hij zelf. Hij kan maar niet wegblijven van deze weblog, hoewel hij zelf vindt dat het devies moet zijn dat je de SP moet negeren. Echt dus iemand om medelijden mee te hebben. Misschien vinden we nog eens een afkickplek voor hem.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 23.35 uur

 91. Peiling: PvdA groter dan CDA en VVD samen
  DEN HAAG – Het CDA is in de peilingen van de Politieke Barometer van Interview/NSS voor de vierde achtereenvolgende week gedaald. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de partij op 29 zetels uitkomen tegen 44 bij de verkiezingen van januari vorig jaar. Dat maakte de televisierubriek Nova vrijdag bekend

  Reactie door Lambert — vrijdag 1 oktober 2004 @ 23.53 uur

 92. Ja, NOVA was weer heel erg ouwejongens-krentenbrood, met veel slap gelul. Slapjanussen zeg, dat ze zich door De Geus onder druk hebben laten zetten. (Die zou dus alleen komen als Jan niet zou komen. De held op sokken).Alleen mevrouw I. Bakker van de Raad van Kerken en de Sociale Alliantie zei nog wat voor de mensen waarover het eigenlijk gaat. De Geus debiteerde weer een aantal enormiteiten en plattitudes. Zoals: “Het gevoel dat niet naar je wordt geluisterd is een rotgevoel.” ” Mensen weten soms niet eens wat bijzondere bijstand is.” (Daarmee moet je de pijn van het kabinetsbeleid dus verzachten!). “Dat Brinkhorst niet wist wat op 2 oktober gebeurt is niet arrogant. Hij heeft niets in zijn agenda staan op die dag.” “Mensen krijgen soms niet alles via de no-claim terug.” “Van Linschoten heb ik nog nooit gehoord, dat hij een van z’n opvolgers goed vond.” (Linschoten heeft zware kritiek op De Geus geuit).”Ik ben nog steeds links-half van het kabinet.” “De aftrek van hypotheekrente is een vaste waarde, net als de AOW.” ” Bij de WAO-herkeuringen gaan ze die mensen aan de slag helpen.” En ga zo maar door.
  Heel opvallend was dat De Geus wat betreft de hypotheekrente-aftrek “links” werd gepasseerd door internetfanaat Roel Pieper. Die vond nl. wel dat die aan de orde moest worden gesteld. (Zelf heeft hij een optrekje van miljoenen euro’s met hypotheek)!0

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 1 oktober 2004 @ 23.56 uur

 93. Olav Meijer

  Iedereen in de rechtse politiek en journalisten doen zo lacherig over alles. Behoorlijk storend. Net of al die mensen een stel malloten zijn en word er met opzet een vrouw in gemonteerd in het filmpje die dacht dat wij gingen demonstreren tegen Irak. Het begint mij toch allemaal behoorlijk te ruiken naar afgesproken werk.

  Reactie door MAD — zaterdag 2 oktober 2004 @ 0.10 uur

 94. Hebben ze DE GEUS in het programma nog gevraagt of getoetst waarom hij niet wou komen als Jan ook zou komen ?

  zoja : wat was zijn antwoord ?
  zonee : is NOVA dan mischien net zo laf als de DE GEUS ?

  Reactie door Greasle — zaterdag 2 oktober 2004 @ 2.56 uur

 95. Wanneer Robin Linschoten commentaar heeft op De Geus, word ik bijna automatisch fan van Aart-Jan.
  Er staat nog een fles wijn met zijn naam erop in mijn bergkast en ik zou die graag snel ontkurken… :-(
  Als ik geld had, zette ik een prijs op zijn hoofd.

  Reactie door Heraclitus VII — zaterdag 2 oktober 2004 @ 5.39 uur

 96. Wauw 200.000 mensen, dat is toch al gauw 1,1% van de nederlandse bevolking.
  Da’s amper 15% van de FNV aanhang.
  Sterker nog het is amper 1/3 van de mensen die op de SP gestemd hebben.
  Al zou de regel opgaan van dat elke demonstrant 10 mensen die niet komen vertegenwoordigt dan nog is het maar 13% van de totale bevolking.

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 8.57 uur

 97. @Wim #107

  Het is in bijna elke gemeente hetzelfde klaaglied. De gemeentelijke notabelen geven het geld uit aan vooral zichzelf en hun eigen prestigieuze projecten. Ze zijn verslaaft aan lintjes doorknippen. Dat heeft die deense expert ook al gezegd bij de commissie over bouwfraude.

  Reactie door ReneR — zaterdag 2 oktober 2004 @ 9.04 uur

 98. @Ronald

  Het gaat ook om het signaal. het kost overigens heel wat organisatie om al deze mensen naar plek van bestemming te brengen. En vergeet de inmiddels vele internethandtekeningen niet; die op divere sites worden verzameld. Dit kan nog een aardige bijdrage extra leveren aan de demonstratie.

  natuurlijk kan deze regering gewoon zijn schouders blijven ophalen en ons als citroenen blijven uitknijpen en zichzelf zo volvreten; dat ze uit hun hemd barsten. maar wacht jij dan maar eens af wat er zal gaan gebeuren in elk geval bij de volgende verkiezingen. Nogmaal: het draagvlak van dit kabinet is inmiddels zeer beneden peil. Dat moet jou toch ook te denken geven. Vertaald is dit nu 58 zetels. Wordt toch eens wakker.

  Reactie door ReneR — zaterdag 2 oktober 2004 @ 9.11 uur

 99. @Rener, ik ben wel wakker, ook mijn steun heeft dit kabinet niet
  Maar de ‘tegen’ plannen van de vakbonden/oppositie kunnen nou ook niet bepaald bekoren.
  Bij dit kabinet is iedereen de lul, bij de andere plannen is alleen een bepaalde groep de lul.
  Hoe dan ook, wie er aan de macht is, een bepaalde groep is ALTIJD de lul.
  Namelijk de 2 verdiendende 30ers, die zijn altijd de lul, verdienen teveel om in aanmerking voor een welke regeling dan ook, maar verdienen genoeg om lekker kaal te plukken.
  Wacht maar tot dat die groep de macht krijgt in dit land (lees dat die groep 50+ zijn) dan zal er pas een harde wind opsteken die niet meer te stuiten valt.

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 9.28 uur

 100. Ronald, klets niet zo vreselijk uit je nekharen, oelewapper!

  Bij elke enquète worden een paar honderd tot een paar duizend mensen opgebeld en met de antwoorden die zij geven kan dat bureau berekenen wat “De Nederlander” denkt. Als er op de Dam en het Museumplein meer dan 100.000 mensen staan vanmiddag, dan is dat dat voldoende om even stil te staan en de enquèteberekeningen erbij te halen. Als een paar honderd of duizend geënqueteerde mensen ons allemaal kunnen vertegenwoordigen, wat doen ruim 100.000 mensen dan? Ga er dan maar heel rustig van uit dat meer dan 80% van onze bevolking TEGEN de kabinetsmaatregelen zijn. En echt niet alleen vanwege VUT en prepensioen. Ook de premies en de loonheffingen, de uitkeringen (daarbij komen echt veel mensen financieel in de knel), de ouderen in de verpleeghuizen en met de thuiszorg, de alleenstaanden die extra mogen inleveren, omdat we alleenstaand zijn. Alsof dat geen discriminatie van een bevolkingsgroep is. Houd je onzin voortaan vóór je als je geen zinnige dingen kunt zeggen. Ga liever naar Amsterdam en demonstreer mee. Het gaat inderdaad ook om jouw geld en jouw toekomst, luie donder!

  Reactie door Lydia — zaterdag 2 oktober 2004 @ 9.52 uur

 101. @lydia, lees je eigen reactie nou eens terug, en vraag je dan nog eens af wie er uit zijn nek lult.
  Enquete’s staan er om bekend dat ze niet kloppen, simpel om het feit dat ze ALTIJD politiek gekleurd zijn.
  Iedereen die een enquete houd namelijk heeft een politiek kleur, d.w.z. dat als je wilt dat je enquete tegen het kabinet is, houd je um voornamelijk in de grote steden, als je wilt dat ie voor het kabinet is dan houd je hem voornamelijk buiten de grote steden.
  Enquete’s zijn zo vreselijk makkelijk te beinvloeden en naar jou hand te zetten (lees naar de hand van de opdrachtgever).

  En ik heb je toch al uitgerekend dat al geld dat er voor elke demonstrant 10 thuis blijven dat dat nog maar 13% van de bevolking staat EN GEEN 80%.
  (wat een betere schatting is als jou 100 demonstranten, want dat zou bij een opkomst van 200k mensen inhouden dat 130% van de bevolking tegen dit kabinet is)
  Ik zou het pas serieus nemen als ALLE vakbondsleden op dat plein zouden staan en niet maar 20% dat houd dus gewoon in dat 80% (die ook een treinkaartje hebben) niet de moeite nemen om te gaan.

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 10.02 uur

 102. Hé Dombo’s, luister eens naar Ronald i.p.v. hem steeds af te vallen. Feit: hoe minder het gaat met de economie, hoe meer stemmen voor de SP en hoe meer naar links uitgeweken wordt. De linksen willen nl. zo beel mogelijk geld voor niets doen (o nee, voor demonstreren). Over enkele jaren draait de economie weer op volle toeren, de SP wordt een nog kleiner ini mini partijtje, links wordt nog kleiner en het volgende kabinet zet de huidige lijn met het oog op de toekomst door.

  En Ronald, in #116 heb je helemaal gelijk. 200.000. Mensen (mochten die komen) is eigenlijk heel weinig. Ze maken alleen veel kabaal en daarom wordt er aandacht aan besteed. Ook proberen enekelen zich al in te dekken dat enkele regendruppels van invloed kunnen zijn. Wat een watjes, die voor enkele regendruppels wegblijven.

  Reactie door Carel de Win — zaterdag 2 oktober 2004 @ 10.32 uur

 103. Is Carel de Win de virtuele vriend van Ronald?

  Reactie door Harry — zaterdag 2 oktober 2004 @ 12.25 uur

 104. Carel,

  Ik heb nog geen andwoord van je gekregen.(zie 87)
  Durf je niet LOSER. Wees eens een flinke vent.

  Reactie door Ben Hamilton — zaterdag 2 oktober 2004 @ 12.51 uur

 105. Carel,

  Je hebt ook weer spelfouten in je stukjes en dat voor een groot l(ij)der. Zielepoot.

  Reactie door Ben Hamilton — zaterdag 2 oktober 2004 @ 12.54 uur

 106. Nee, Harry. Zijn jullie allemaal virtuele vrienden van elkaar?

  Ben, wellicht werk je onder een Nickname en ben je MAD. Links is gevaarlijk, Ben. En met mensen die schelden #124 en 125 spreek ik niet af. Ik vind schelden zo laag, een laatste redmiddel als je het met woorden niet redt. Wat doe je als je het in een persoonlijke confrontatie niet redt, wat het geval zal zijn? En Ben, ik zeg zeker niet dat ik zonder spel- en typefouten schrijf, maar het niveau van enkelen hier is van een dusdanig niveau dat zij voor een inburgeringscursus nog niet zouden slagen. En maar klagen dat ze geen werk hebben, tut tut tut.

  Reactie door Carel de Win — zaterdag 2 oktober 2004 @ 14.07 uur

 107. Carel,

  Moet je zelf maar eens naar je ingezonden stukjes kijken, wat je wel allemaal zegt en mensen de grond in zit te trappen!!! En wees maar niet bang Carel, ik heb van mijn leven nog geen mens aangevlogen. Ik vindt dit ook laag en schiet er niks mee op. Carel, ik ken wel een aantal mensen die er van alles aan doen om werk te krijgen, maar dit niet voorelkaar krijgen. De één kan nu eenmaal beter leren dan de andere, dat heb je meegekregen van moeder de natuur. Ja, soms voor een dag via zo’n uitzendbureau en dat was het weer.
  Dus doe nou niet zo neerbuigend en hatelijk tegen deze mensen, nergens voor nodig. En ik ben niet Mad, want die zit toch in Amsterdam vandaag!!!

  Reactie door Ben Hamilton — zaterdag 2 oktober 2004 @ 14.48 uur

 108. Goe ging dat ook al weer?

  Zoiets van: De pot verwijt de ketel dat-ie zwart ziet en nog zo een: over een balk en een splinter. Er zijn mensen die vallen over de splinter in andermans oog, maar ze zien het niet goed, omdat er een dikke balk in hun eigen ogen zit die het gezichtsveld blokkeert.
  Enige kennis van het Nieuwe Testament hebben ze ook al niet. Jesus nam het altijd op voor de underdog. Had een gruwelijke hekel aan graaiers en hebberds. Zijn leuze om Hem te volgen was dan ook:”Laat alles achter en volg mij.” Ik denk niet dat Carel en Ronald Hem zullen volgen… Voor hen zijn geld en materiële rijkdom belangrijker dan delen met elkaar en daar echt gelukkig van worden. Ik wens ze een bekering toe! Bekering naar het sociale en humane leven.

  Reactie door Lydia — zaterdag 2 oktober 2004 @ 14.49 uur

 109. Ja dat heb je met onbetrouwbare ministers hè.

  Reactie door Merlijn — zaterdag 2 oktober 2004 @ 14.57 uur

 110. Inderdaad ik zat ff in Amsterdam vandaag Carel, dus lul een keer niet zo stom humptydumpty.

  Net op teletekst gelezen dat Van Aartsen heeft geroepen dat de vakbondsleiders mensen ‘ophitsen’. Van Aartsen ‘de ondemocraat’ moet ernstig gaan oppassen…..de man zegt gewoon dat ruim 200.000 geen rechten hebben. Maar het is beter dat hij dit roept, laat weer zien wat voor ondemocraten het zijn. Zij zijn voor onderdrukking en tegen democratie…

  Reactie door MAD — zaterdag 2 oktober 2004 @ 15.06 uur

 111. Vanmorgen geprobeerd om vanuit Assen naar Amsterdam te komen. In Zwolle gestrand , De NS had natuurlijk weer te weinig materieel ingezet. Het zag zwart van de mensen op het perron, en ik ben iets te claustrofobisch ingesteld om daar tussen te gaan staan.Maar het was hartverwarmend om te zien hoe al die mensen met verschillende achtergronden zo eensgezind zijn om naar Amsterdam te gaan en te protesteren tegen dit asociale kabinet.

  Reactie door Karin — zaterdag 2 oktober 2004 @ 15.29 uur

 112. @lydia, niet iedereen loopt achter een boek aan dat +/- 300 jaar na het verscheiden van jezus (ALS hij al bestaan heeft) is geschreven.
  Er zijn ook mensen die gewoon in de evolutie theorie geloven (en tot nu toe zijn daar meer bewijzen voor dan voor Jezus)

  En zoals ik je al vaker heb gezegd, of er nou een links of rechts kabinet zit, ik ben toch de lul kwa ‘gepakt’ worden.
  Ik zit namelijk in de hoek waar altijd de klappen vallen en of die klappen nou van links of rechts komen maakt voor mij geen zak uit.

  En voor wat betreft “Voor hen zijn geld en materiële rijkdom belangrijker dan delen met elkaar en daar echt gelukkig van worden.”, nou dan kon 180.000 van de demonstranten hun biezen pakken want die staan daar echt alleen voor hun eigen hachie hoor, ja leuk voor de solidariteit roepen ze wel uit fatsoen, maar als puntje bij paaltje komt en het kabinet stelt bijvoorbeeld voor om de bijstand te verlagen ten gunste van het pre-pensioen laten ze je als een baksteen vallen (nee misschien de paar ‘echte’ socialisten die hier komen niet, maar het gros wel hoor).
  De mens is van nature een egoist en als jij denkt dat er ooit uit te krijgen dan heb ik rottig nieuws voor je, it ain’t gonna happen.

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 15.38 uur

 113. Ronald
  ‘maar als puntje bij paaltje komt en het kabinet stelt bijvoorbeeld voor om de bijstand te verlagen ten gunste van het pre-pensioen laten ze je als een baksteen vallen’

  Ik zou de regering best willen uitdagen om dat te doen…daarmee is voor mij dan ook de democratie gevallen…en hoeven we iedegeval niet meer te praten. Beter…

  Reactie door MAD — zaterdag 2 oktober 2004 @ 15.57 uur

 114. @ ronald
  quote “De mens is van nature een egoist en als jij denkt dat er ooit uit te krijgen dan heb ik rottig nieuws voor je, it ain’t gonna happen.”

  speak for yourself Ronald,

  De meer dan 200.000 betogers waren echt niet alleen voor hunzelf, maar ook omdat ze zorgen hebben over hoe de samenleving er straks uit gaat zien. Ik heb vanmorgen in de trein naar Amsterdam (naar Zwolle bleek later, want er waren niet genoeg treinen ingezet door de NS)verschillende mensen gesproken en het ging echt niet over hoeveel ze zelf straks op achteruitgaan, maar wel over de arrogantie van dit kabinet die geen luisterend oor heeft voor de echte problemen van de bevolking. Opvallend vond ik wel dat de meeste mensen Gerrit Zalm zien als de echte premier van dit land en Balkenende als een meelopertje.

  Reactie door Karin — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.01 uur

 115. 200.00 Mensen op ruim 15.000.000 is slechts een fractie. Deze fractie is beïnvloed door de vakbonden en zoeken steun bij elkaar omdat ze zelf geen ruggegraat hebben.

  Reactie door Martijn — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.09 uur

 116. Mad 130
  Na het lezen van die opmerking heb ik de onderstaande brief naar die hangjas gemaild en een copy naar Lodewijk de Waal

  Dhr. v. Aartsen,
  Uw opmerking die ik zojuist op teletekst lees al zouden de vakbondsleiders het volk hebben opgehitst??
  Nee, Nee, meneer v. Aartsen, het zijn juist uw collega’s en uzelf die de bevolking al tijden in
  onzekerheid brengen en houden.
  Het lijkt wel wat op treiteren, en daar wordt “het volk” dus niet vrolijk van en komt dus in opstand,
  met of zonder bonden.
  U zou de hand is eerst in eigen boezem moeten steken eer u van die ondoordachte opmerkingen plaatst.
  U maakt het met deze opmerkingen en uw arrogante houding alleen maar erger.
  Of was dat ook de bedoeling???

  Dhr. E.J. Vonk

  Reactie door Eef — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.12 uur

 117. Zie hier http://www.volkskrant.nl/denhaag/1096696222978.html de reacties van de fractievoorzitters van CDA/VVD/D66…
  Misselijkmakend die van Aartsen…

  Meer dan 200.000 mensen in Amsterdam, heel veel mensen hebben Amsterdam niet bereikt en nog meer mensen konden vandaag niet om verschillende redenen.
  80% van de bevolking heeft geen vertrouwen meer in het kabinet, het word tijd dat ze opstappen! 8)

  Deze demonstratie was nog maar het begin!

  Reactie door Mirella — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.17 uur

 118. Eef
  Ben benieuwd of je er response op krijgt, op mij reageren ze niet meer. Naja…krijg wel reactie maar is dan persvoorlichter en dat is voor mij geen reactie dus. :)

  Martijn
  Van Aartsen moest vandaag weer preken…dat zegt genoeg…ze voelen de nattigheid al, in de peilingen doet rechts het bijzonder slecht, mensen zijn ontevreden over deze regering en dat gaat maar door….Nu krijg je het sneeuwbal effect…let maar op mijn woorden..en dat maakt de rechtse ondemocraten angstig.

  Reactie door MAD — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.23 uur

 119. voor Gerda Verburg op radio 1 waren de druiven erg zuur. Vraag: vind u het geen duidelijk signaal dat er zoveel mensen op de been zijn. antwoord, ja maar dat is toch maar een klein percentage van het nederlandse volk.Vraag: maar u komt zelf uit de vakbond, zou u er vroeger niet blij mee zijn geweest. antwoord: ja eh eh enz. Gerda Verburg die met droge ogen beweert in stand.nl dat zij heel gemakkelijk van 800 euro in de maand zou kunnen leven. Algra van het cda. werd op bnr nieuws radio ook al een beetje in de hoek gedreven,door Hermans van de lpf. dat het allemaal voorgekookte kost was geweest, die motie van de week, maar dat was natuurlijk helemaal niet zo, volgens hem begrepen wij het nog steeds niet. Maar ja luitjes kijk uit, het cda. komt het land in, je zal ze maar tegenkomen. groetjes ineke

  Reactie door ineke — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.25 uur

 120. Oke, aan de reactie’s te zien wordt het dus tijd voor een burgeroorlog, dat zal het kaf van de koren wel scheiden ;)

  Ik denk als die demo in amsterdam aan de gang is kan ik lekker rustig winkelen in het ‘rooie’ bolwerk van nederland groningen, nou dat viel even tegen zeg, wat een drukke kapatalistische bende daar zeg ;)

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.26 uur

 121. Ja Ronald en dan zal ons koren staan bloeien. Ineke

  Reactie door ineke — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.29 uur

 122. Het is KAPITALISTISCHE ronald. Je was toch zo goed in nederlandse taal??
  En je moet eens opzouten met die idiote opmerkingen van je.

  Reactie door Eef — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.31 uur

 123. Ronald
  Te vuur en te zwaard, mocht het ooit zover komen…

  Reactie door MAD — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.32 uur

 124. Trouwens Ronald je had naar Duitsland moeten gaan, is alles veel goedkoper. Ineke

  Reactie door ineke — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.33 uur

 125. En Ronald het is het koren. Ineke

  Reactie door ineke — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.35 uur

 126. @MAD, kijk daar ben ik nu voor, gewoon iedereen met elkaar op de vuist en de sterkste wint gewoon.
  Daar hou ik nou van, niks praten gewoon vechten.

  @Eef, tussen de regels lezen is ook een kunst. (P.S. Ronald is met een HOOFDLETTER)

  @Ineke en alles ook veel socialer geregeld dan hier he, hier hebben we over 2 jaar niks meer, nog geen nagel om onze kont te krabben.

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.38 uur

 127. Was het nou miereneuker of mierenneuker?

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.39 uur

 128. Ronald
  Zou dat niet te hard wensen… daarom mag jij in je handjes knijpen dat er buffers zijn zoals Marijnissen die praten inplaats wapens hanteren. Zodat mensen niet gefrustreerd een strijd hoeven te voeren.

  Reactie door MAD — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.54 uur

 129. Naar mijn idee is tussen de regels door lezen inderdaad een kunst ronald!!
  Waarom dacht je dat ik ronald met een kleine letter geschreven had??
  Mag je zelf bedenken jong.

  Reactie door Eef — zaterdag 2 oktober 2004 @ 16.57 uur

 130. @MAD, als je enigzins op de hoogte gehouden had, dan had je geweten dat ik al in een oorlog heb mogen vertoeven en dat nou echt, om het maar plat te zeggen “me de zeik niet meer lauw maakt hoor”

  @Eef, nee koop ik niet, probeer het nog eens.

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 17.04 uur

 131. Ik hoor net op de radio dat de Geus het wel een grote
  demonstratie vond, maar geen aanleiding ziet om de vut
  en prepensioen plannen bij te stellen. Daar zou geen
  geld voor zijn. Voor die 30% loonsverhoging van de
  ministers wel zeker!!

  Reactie door Eef — zaterdag 2 oktober 2004 @ 17.09 uur

 132. Van Aartsen ( en meerdere leden van dit kabinet) gaan er vanuit dat de bevolking die nu demonstreert DOM is,
  MEELOPERS zijn, CALCULERENDE lieden zijn, die voor een groot deel niet WILLEN werken, voor een heel groot deel geen GEMEENSCHAPSZIN meer kennen en zelf niet kunnen NADENKEN en de betekenis van RESPECT niet meer kennen, voor een groot deel geen eigen verantwoordelijk hebben!

  Zie de DEKMANTEL : “Waarden en Normen”.

  Waarschijnlijk wordt dit met de lege kreet: Waarden en Normen bedoeld!

  Het is Belangrijk in deze zelf het voorbeeld te geven!

  -Waar blijft het respect voor dit volk?
  -De sociale betrokkenheid?
  -de Christelijke bewogenheid met de kwetsbare groepen in deze samenleving?
  -Verbeter de wereld en begin bij u zelf ontbreekt!
  -Wij zien hun… maatschappelijke samenhang niet!
  -hun uitingen van verantwoordelijkheids gevoel niet!
  - calculeren is hen niet vreemd!

  Kortom steek een hand in eigen boezem en denk na over uw eigen normen en waarden regering!

  En bestook dit volk niet met lege kreten, die u zelf niet kunt uitleggen!

  Fijne dag verder,
  mijn dag kan niet meer stuk!

  Hartelijke groet.

  Reactie door krul — zaterdag 2 oktober 2004 @ 17.30 uur

 133. Ronald
  Het went nooit…tenzij je getraumatiseerd bent.

  Reactie door MAD — zaterdag 2 oktober 2004 @ 17.43 uur

 134. @MAD, ook dat went hoor, wel goed voor je als je de werkelijke aard van de mens wilt ontdekken (namelijk verschrikkelijk beestachtig)

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 17.55 uur

 135. Tenzij je op 154 doelde, daar doelde op wat ik gezien heb.
  Sorry als daar een misverstand over bestond, had het iets beter kunnen formuleren inderdaad

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 18.11 uur

 136. Sorry, ik kan er ook niks aan doen he.

  Reactie door Ronald — zaterdag 2 oktober 2004 @ 18.38 uur

 137. Alles maar geen inhoud
  Minister De Geus is blij dat De Waal vanmiddag op de demonstratie heeft gezegd dat het kabinet “maar eens langs moet komen voor een gesprek”. Daar heeft De Geus meteen bij verteld dat er niets door zal veranderen aan de…

  Trackback door Komma Punt Log - briljant en bescheiden — zaterdag 2 oktober 2004 @ 22.20 uur

 138. @ronald 132
  niet iedereen loopt achter een boek aan dat +/- 300 jaar na christus geschreven is? nee, dat klopt. maar de aanhang van het cda is nu juist de groep die dat wel doet.
  en hoeveel zetels had het cda ook alweer?

  Reactie door AM — zaterdag 2 oktober 2004 @ 22.41 uur

 139. Nee, dat boek mag dan oud zijn, maar bepaalde delen zijn nog heel goed leesbaar en daarbij ook nog prima op onze maatschappij van toepassing. De hebzucht van veel mensen was er toen, is er nu en zal, helaas, altijd blijven. Jammer dat je zoveel belasting en premies moet betalen, Ronald. Eet jij er ook maar een boterham minder om? Bij de uitkeringsgerechtigden gebeurt dat wel. Sommigen krijgen voedselhulp via De Voedselbank. In zo’n rijk land als het onze. Dat is schandalig en heeft alles met Calvinisme op zijn slechts te maken en helemaal niets met wat Jesus zei. Dat die man de eerste socialist genoemd wordt is dan ook niet zo vreemd.

  Waar het de bekakte heer Van Aartsen betreft: mij bekroop een griezelig gevoel van wraakzucht, maar ik dacht echt even: :”Wat jammer nou, dat die mevrouw hem gemist heeft met haar autootje toen in Den Haag.”Een gebroken sleutelbeentje had hem misschien deugd gedaan? Maar dat gevoel is weer weg. Over zoveel stupiditeit ga ik me niet langer druk maken. Van Aartsen is een opgeblazen kwal die op het strand terecht is gekomen na aflandige wind. Daar staan de kinderen ook in te prikken en dan loopt-ie leeg… Gebakken lucht, niets meer. 200.000 op het Museumplein, ruim 50.000 in de straten eromheen en nog eens 10 tot 15 duizen in de treinen en op de perrons in het land. Laten we zeggen: Een kwart MILJOEN mensen op de been. En elk van de demonstranten vertegenwoordigde zeker één andere die niet kon komen. Dus voor je het weet een half miljoen. 80% van de bevolking in dit land heeft het helemaal gehad met dit kabinet en de minachting en arrogantie van de leden ervan. De op handen zijnde huurverhogingen zijn de laatste smerige streek die men ons door de strot gaat duwen. Gefeliciteerd met de hebzucht, rechts Nederland! Jakkes, wat een enge mensen zijn jullie. En alle mensen die vandaag met hun hart op de Dam en het Museumplein meeliepen vanuit hun ziekenhuisbed, hun ziekbed, of om welke andere reden dan ook (werk bv) mensen jullie aren geweldig. Bedankt! Deze hartverwarmende solidariteit is er toch nog steeds. En nu mag ik naar bed. Lekker slapen.

  Reactie door Lydia — zaterdag 2 oktober 2004 @ 23.04 uur

 140. Misschien Jan dat je partijgenoot Paul Witteman eens om verdere informatie kan vragen…?
  Ik weet inmiddels wel dat ik ‘Nova’ met geheel andere ogen zal gaan bekijken…

  Reactie door Paul Jan Petersen — zondag 3 oktober 2004 @ 15.25 uur

 141. Geheel voorspelbaar, dat figuren als Carel de Win en Ronald weer kleinerend proberen te doen over het heel grote aantal demonstranten. Kindertjes die niet tegen hun verlies kunnen. (Careltje kan trouwens beter buiten spelen; dat is beter voor zijn gezondheid). Deze jochies weten ook nog niet, dat (on)juiste spelling, grammaticale vergissingen en typfouten niets met de kwaliteit van een boodschap hebben te maken.
  Maar wat zie ik nou? Careltje in 82: in de 5e regel moet “uitbetaalt” worden gespeld als ” uitbetaald”, hoor! En Ronald (147): het is ” mierenneuker”. Dat moet jij toch wel weten!!!

  Reactie door Olav Meijer — zondag 3 oktober 2004 @ 16.09 uur

 142. Inderdaad Olav en zie ook de reacties van Enrico en Jacob Bakker bij het item `meer dan 200.000…’
  Bij 122 en 98 daar… brr.. Te zielig! En verder heb je nog een zeker Mark in dat item in 52.
  Geheel voorspelbaar, soms ben ik voor een spamfilter maar misschien zetten ze zichzelf nu wel beter in de etter zodat het verschil tussen een gezonde en een verziekte geest duidelijker wordt.
  En tot slot, volgens mij komen deze namen uit één naargeestig klein brein.

  Reactie door C.Tilyx — zondag 3 oktober 2004 @ 17.27 uur

 143. Carel de Win moet maar eens ophouden om zich met zijn mond aan de regeringslui hun kont vast te zuigen.
  Je kan al bijna ruiken wat ie zegt, misschien heeft ie last van verbale diaree.

  Reactie door Charlie — maandag 4 oktober 2004 @ 0.23 uur

 144. 82 Carel de Win>>>>en zorgen dat die Arabieren van onze olie afblijven<<<

  Straks gaat ie nog zeggen dat de Sahara ook van hem is.

  If stupid would not exist, then Carel de Win would invent it

  Reactie door Charlie — maandag 4 oktober 2004 @ 8.31 uur

 145. bedank voor het weghalen van mijn halve reaktie,
  vriendje van de Win??

  Reactie door Charlie — maandag 4 oktober 2004 @ 8.33 uur

 146. He Jan,kan die foto van die rotkop niet weg.
  Word misselijk van die gast!

  Reactie door Peter — maandag 4 oktober 2004 @ 14.20 uur

 147. Aart Jan de Geus wil niet naar de bonden luisteren. Hij probeert de slavernij weer in te voeren. Hij moet maar terug naar school om geschiedenis te leren. Dan kan hij het hele kabinet meenemen. Ze leren dan direct dat de slavernij in 1863 is afgeschaft.

  Reactie door Eric de Koning — donderdag 7 oktober 2004 @ 23.57 uur

 148. C.D.A. is net het spelletje wie van de drie.!!!!!!!wil de echte gelovige opstaan!!

  Reactie door ruud de korte — zaterdag 16 oktober 2004 @ 15.08 uur

 149. hello! http://www.dirare.com/Sweden/ online directory. SMART Yellow Pages, About DIRare, Search in Business Category. From online directory .

  Reactie door online directory main — dinsdag 16 mei 2006 @ 6.46 uur

 150. spread betting financial…

  Carmela affixes sailboat Vito:Schiller Wichita punting betting online http://www.more-betting.com/

  Trackback door spread betting financial — woensdag 17 mei 2006 @ 19.32 uur

 151. Aart ,allereerst hoop ik dat je gezond blijft,zodat je niet gekeurd hoeft te worden,laat staan geherkeurd.Kritiek doet je ogenschijnlijk niets maar misschien andere dingen wel die je op een ander idee brengen meer in de prive sfeer.Ik kan je niet als mens zien maar slechts als een hypocriet tussendoortje.volgens mij is het handig om je goed te beveiligen,figuurlijk dan.Misschien kunnen we nog eens samen over de wet wia praten en de consequenties ervan voor ons arbeidsongeschikten en jezelf met je gezin.

  Reactie door BERG — vrijdag 20 oktober 2006 @ 0.02 uur