‘Van wie is dit land?’

Die vraag stelde ik vanmiddag in de Kamer.

‘Vier op de vijf Nederlanders heeft geen vertrouwen in het kabinetsbeleid. De coalitie heeft in de peilingen nog maar 58 zetels, de linkse oppositie is goed voor 80 zetels. 300.000 Demonstranten in Amsterdam.
Van wie is dit land? Van Zalm en Balkenende of van de burgers in dit land die in overgrote meerderheid aangeven dat het socialer moet en niet liberaler?’

Het antwoord van Zalm: ‘Het land is van onze kinderen en daarom doen wij wat we doen. Over onze plannen met WAO en VUT/prepensioen wordt nìet meer met de vakbonden gesproken.’

Van Aartsen: ‘De mensen die in Amsterdam waren zijn misleid en opgehitst door de vakbonden.’
Agnes Kant daarop: ‘U beledigt mensen die opkomen voor hun mening. U zet ze weg als kleine kinderen. En over dat ophitsen…de enige die ophitst is het kabinet met z’n asociale beleid!’

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 05 oktober 2004 :: 15.03 uur

188 Comments

188 reacties

 1. helemaal eens met Agnes!
  zoals ik vandaag al kalkte op m´n eigen weblogje…

  het gaaaat helemaal niet zo slecht met ons landje!

  Reactie door joal — dinsdag 5 oktober 2004 @ 15.23 uur

 2. Sinds enkele dagen ben ik weer trots op Nederland.

  Alexander

  Reactie door Alexander — dinsdag 5 oktober 2004 @ 15.28 uur

 3. Mee eens, naamgenoot. Juist door alle trammelant en ophef die ik de laatste tijd zie heb ik weer vertrouwen in ‘de Nederlanders’. Ik kan haas niet wachten tot de volgende verkiezingen.

  Reactie door Alexander Christiaan Jacob — dinsdag 5 oktober 2004 @ 15.36 uur

 4. Ze moeten nog even zo door gaan, dit kabinet, dan kunnen ze er op wachten dat ze een keer van hun stoel gelicht worden door de burgers. Blijkbaar is het NOG STEEDS niet doorgedrongen dat Nederland HHEL GOED weet wat ze daar willen doen, namelijk alles wat in de afgelopen jaren is opgebouwd aan sociale zekerheid en verzorgingsstaat binnen een jaar om zeep te helpen.
  Tuurlijk snappen we wel dat het zo niet veel langer kan doorgaan, maar het KAN zeker ook op een andere, socialere manier.

  Onthoud ff dat Zalm nu de deur dicht flikkert voor de vakbonden, voor het geval ie later zegt dat het weer de bonden waren die niet wilden praten…

  Weg met zooitje ongeregeld! 8)

  HET LAND IS VAN ONS!!!

  Reactie door Mirella — dinsdag 5 oktober 2004 @ 15.59 uur

 5. Dat moet uiteraard HEEL GOED zijn… :?

  Kan die LPF ook niet opdoeken btw…?

  Reactie door Mirella — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.00 uur

 6. Ik ben blij dat Agnes Kant weer eens van zichzelf laat horen, verder denk ik dat Zalm n dezijne gewoon doorgaat, het enige wat helpt is platleggen, op internet lukt dat al aardig.

  teletekst

  Reactie door Jack van Zundert — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.06 uur

 7. Sinds wanneer zijn 200.000 mensen belangrijker dan de 9.501.152 mensen die bij de laatste verkiezingen hun stem hebben uitgebracht?

  Ja, de regering de manier waarop de regering opereert verdient geen schoonheidsprijs.

  Maar in Nederland hebben we een systeem waarbij we niet geregeerd worden door de uitslag vande dagelijkse opiniepeilingen en de waan van de dag.

  We hebben ervoor gekozen (lang geleden) om tussen twee verkiezingen een bepaalde periode in te voeren (4 jaar) waarin we de gekozen regering de kans geven haar plannen uit te voeren. Als die dan na 4 jaar niet bevallen kunnen we dat afstraffen in de volgende verkiezingen. Op die manier zijn politici niet afhankelijk van de waan van de dag, en kunnen ze aan de lange termijn van hun beleid denken.

  Dat is bijvoorbeeld anders hier in de Verenigde Staten waar het Huis van Afgevaardigden iedere 2 jaar gekozen wordt. Het gevolg is dat de politiek hier bol staat van de kortzichtigheid en dat het Huis in een constante staat van verkieszingsroes verkeert.

  Willen we daar naar toe in Nederland?

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.07 uur

 8. Heheheh Zalm is lid van de FNV hahahahahaha

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.09 uur

 9. @nepkarel:
  200.000 nederlanders? en de REST gezien de peilingen!

  dat ze 4 jaar de tijd krijgen wil niet zeggen dat ze het als een junta voor het zeggen hebben toch?!
  democratie is OOK tegengas geven als je het ergens niet mee eens bent, dacht ik.

  de USA heeft volgens mij geen democratie. de macht is daar heleMAAL aan het geld. want daar koop je verkiezingen EN referenda mee aldaar…
  dat is gelukkig NOG niet (helemaal) te vergelijken!

  Reactie door joal — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.13 uur

 10. Beste Jan,

  Over de uitspraken van de heer van Aartsen is al veel te veel gezegd, waarmee we de man veel meer aandacht geven dan hij verdient. En laten we over vice-premier Zalm maar niet spreken. Gekke Gerrit wordt van een aantal kanten bejubeld voor zijn optreden tijdens de algemene beschouwingen, maar hem wordt naar mijn idee eer gegeven die hem niet toekomt. Bij het volgen van de beschouwingen ging hij vele vragen uit de weg met opmerkingen als :

  -Dat is reeds in debat x ter sprake gekomen.
  -Daar weet de betrokken minister meer van.

  en meer van dat soort afschuivingen en ontwijkingen, dus om nu te zeggen dat hij het zo geweldig gaan heeft . . . Nou nee.
  Dat de beschouwingen goed voor het kabinet hebben uitgepakt is ook niet vreemd, daar het er erg op lijkt dat er een aloude tactiek van stal gehaald is : Je maakt een pakket asociale mqatregelen waar de honden geen brood van lusten, en doet daar vervolgens nog een paar schepjes bovenop. De laatste variant presenteer je aan de bevolking en vervolgens breekt collectief de pleures uit. Tijdens de Algemene Beschouwingen vervolgens laat je door eigen Tweedekamerfracties je oorspronkelijke plan, maar dan vermomd als tegenbegroting, presenteren. Hierdoor lijkt wat water bij de wijn gedaan te zijn, maar het is niet meer dan wat voor de gekhouderij, een manier om het oorspronkelijke plan erdoor te krijgen. En aangezien de regeringspartijen altijd de meerderheid in de kamer hebben is hier op parlementair geen z.. aan te doen. Best frustrerend toch ?

  Nee het enige wat we kunnen doen is , al dan niet letterlijk, met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk kabaal maken om duidelijk te maken dat dit moet stoppen !!! En dan komt zo’n arrogant figuur als van Aartsen met zulke opmerkingen.
  De 300.000 van zaterdag doen me deugd, maar het lijkt erop dat deze asociale en arrogante regering toch enkel maar doet wat ze zelf wil, zonder te luisteren naar de mensen aan wie ze de verantwoording schuldig zijn, lang leve de democratie !!!

  Misschien moeten we eens een voorbeeld nemen aan enkele van onze mede-europeanen zoals bijvoorbeeld de Italianen, en eens een paar dagen het volledige openbare leven in Nederland compleet plat gooien ! Misschien een tikje rigoreus en het lijkt onwaarschijnlijk dat dit bewaarheid wordt. Soms denk ik echt dat de nederlanders er te nuchter voorzien, of misschien te bang dat het persoonlijke gevolgen heeft bij hun werkgever, die hen vervolgens met de hen door de VVD-kliek aangereikte gereedschappen buitengooit om daarna ten prooi te vallen aan het al ver kaalgeplukte sociale zekerheidsstelsel. Nee fantastisch !
  Met deze regering lijkt het voorgenomen raadgevend referendum ook totaal nutteloos en tegen dovemansoren gericht. Het standpunt van de eerste reactie van Giel bevat naar mijn idee ook zeker nog wel een puntje : Waarom een referendum over enkel de VUT en het prepensioen ? Neem het hele beleid op de korrel.
  Mijn vriendin is diabeet en wordt met het instellen van de no-claim in de zorg elk jaar voor €250,- genaaid ! En dat is maar één dingetje waarop wij volgend jaar in moeten leveren.

  Misschien draaf ik een beetje door gezien het onderwerp van deze thread, maar het is gewoon echt genoeg geweest ! Het beleid moet op de schop en het kabinet naar een inrichting. Het beleid is niet van nu maar uit de middeleeuwen, toen kerk en adel de scepter zwaaiden. De polarisatie is weer helemaal terug van weggeweest en als we niets doen gaat alles naar de donder !

  Maak het ze maar flink moeilijk daar !

  Groeten,
  Danny Fortuyn

  Reactie door Danny — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.27 uur

 11. Beste Jan

  Goede actie van vanmiddag van jou Agnes en Wouter.
  Wat is die van Aartsen toch een arogante zelfingenome boerenl.l
  ennuh wie was minister van financiën de afgelopen 10 jaar ?
  Zalmp toch, wat doet die vent eigenlijk voor werk?
  Wat houdt financiën eigenlijk in, geld van de nederlanders over de balk gooien ?
  Ik begrijp er werkelijk niets meer van, van dit beleid

  vr gr

  Reactie door Rob — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.28 uur

 12. Nepkarel.
  Bij die 300.000 mensen waren velen die zich door het CDA bedrogen vonden. Zij stemden op een partij die pretendeerde oog te hebben voor de sociale noden van de zwakkeren. Deze mensen moeten teleurgesteld constateren dat hun stem is misbruikt om een VVD beleid uit te voeren. Deze aanwezige mensen waren zeker maar een klein deel van diegenen die niet gedemonstreerd hebben. Een regering gebaseerd op kiezers bedrog is niet meer legaal.

  Het lijkt er op dat deze jongens en meisjes van de coalitie op een revolutie willen aansturen. Laten we hopen dat het gezonde verstand ook bij hen nog terug keert en zij niet meer met hun rug naar de samenleving blijven staan. Het blijven navelstaren en zwelgen in het eigen gelijk heeft nog nooit iets goeds gebracht voor een democratie

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.29 uur

 13. @Danny, als het nieuwe systeem zou inhouden dat iedereen 1250 euro per jaar aan ziektenkosten zou betalen en niemand wat terug zou krijgen, ook niet omdat ie niks claimt?
  Wordt je vriendin dan nog elk jaar voor 250 euro genaaid?
  Feit is dat de meeste chronisch zieken voor meer als 1250 euro verbruiken in een jaar tijd, dus het gelul van ik wordt voor 250 euro genaaid gaat voor de meeste mensen niet op hoor, ik betaal straks 1250 euro en gebruik niks, dus dan wordt ik in jou redenatie voor 1250 euro ‘genaaid’.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.35 uur

 14. Kinderen zijn inderdaad de doelgroep die het belangrijkst is.
  Geen twijfel over mogelijk.
  Daarom moet de regering er voor zorgen dat kinderen zich volledig kunnen ontplooien.
  Dat doe je niet door ouders op te jagen en zoveel te laten werken dat er nog minder tijd voor de kinderen is.
  Dat doe je niet door hun opa’s en oma’s hun zorgeloze oude dag af te nemen.Ze kunnen dan niet meer de belangrijke plek innemen in het leven van hun kleinkind.
  Dat doe je niet als je als regering zo weinig aandacht hebt voor het onderwijs en alles wat daar fout gaat.
  Kinderen hebben recht op goed onderwijs waar zo veel geld ingestoken wordt als nodig is.
  Als je oog wilt hebben voor de kinderen van dit land moet je ook oog hebben voor hun ouders,en hun grootouders.
  Zij vormen samen dit land.

  Reactie door Joke Faas — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.48 uur

 15. Het voetvolk is te dom om te begrijpen wat dit fantastische kabinet allemaal in petto heeft. Het voetvolk laat zich daarom ophitsen door populisten met rode vlaggen, hamers en sikkels.

  Dit zou met gemak een tekstdeel kunnen zijn uit het begin van de vorige eeuw. Het kan ook met gemak worden beschouwd als de uitstraling van het kabinet Balkenende2 anno 2004!

  De arrogantie….het lef! Jozias van Aartsen spreekt zich in elk geval helder uit, hij vindt de demonstranten kortzichtig en eenvoudig beïnvloed- en ophitsbaar, de mensen die hun stem laten horen, zouden niet goed weten waarvoor of tegen zij strijden.

  Stel nu eens…mijnheer van Aartsen….DAT wij u niet begrijpen en we ons laten ophitsen…. is dat dan niet aan uw totale gebrek aan uitleg en overtuigingskracht te wijten? Is uw ‘produkt’ misschien tóch niet zo eenvoudig te verkopen als u altijd gedacht hebt? Het voortdurend ‘verkrachte’ argument van de noodzaak om te bezuinigen, hebben we inmiddels wel begrepen…’meester’ Gerrit (sorry JP, ik mocht mijn leraren ‘helaas’ altijd met de voornaam aanspreken!) heeft ons dat argument reeds als een ‘reken-tafeltje’ leren opdrammen. Gelukkig hebben we ons echter niet laten ophitsen door de cijfer-manie van ‘meester Gerrit’, gelukkig beseffen wij dat het uiteindelijk om de KEUZES van bezuinigingen gaat!
  Op wie laat ik de zwaarste last rusten? Wat breek ik af en wat blijft er behouden?

  DAT zijn de vragen waar het om gaat!

  Uw antwoorden op deze vragen zinnen ons echter niet en daarom is het tijd voor een ANDERE KEUZE!

  Reactie door RM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.49 uur

 16. @11 joal:

  Ik zei dat, de manier waarop het kabinet opereert verdient geen schoonheidsprijs. En welke peilingen? Ik bedoel, waren die peilingen objectief? Of peilden die alleen of het kabinet slecht communiceert? En, heb jij ooit en peiling gezien dat overeen kwam met een verkiezingsuitslag?

  En je hebt gelijk, de VS is in sommige manieren minder democratisch dan NL. Maar komt dat nu omdat mensen daar meer te verkiezen hebben en politici dus meer moeten luisteren naar het volk? Of is daar een andere reden voor?

  @ Danny 12: Oh, het waren er al 300.000? Het wordt steeds meer :-)

  Ik vraag me trouwens af waarom er gestaakt wordt tegen het regeringsbeleid. Met stakingen zet je je werkgever onder druk, niet de regering!

  @ Roelf 14: Ook al 300.000. Gaaf.
  “Een regering gebaseerd op kiezers bedrog is niet meer legaal.”
  Een regering is legaal zolang er een kamermeerderheid is. Kiezersbedrog is een heel relatief begrip. Volgens mij hebben zowel VVD als CDA voor de verkieingen heel duidelijk gezegd wat ze wilden. Dat bedrog noemen is net zoveel bedrog als 200.000 voor anderhalf tellen!

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.50 uur

 17. Nou, da’s dus fijn om te weten. Dit land is van onze kinderen. Laat ik die nou niet hebben, zeg! M.a.w. ik ben kennelijk statenloos, want dit is dus mijn land niet meer? Wel, ik bevind me dan in illuster en bijzonder goed gezelschap van b.v. Anne Frank en alle andere mensen die destijds statenloos stierven in de kampen. Ik voel me overigens beroofd! Wie maakt uit dat dit mijn land niet meer is? Een minister van Financiën? Wat heeft hij te maken met mijn status? Ik ben hier geboren en getogen en natuurlijk is dit ook MIJN land. Een land, waar ik tot voor een paar jaar nog trots op kon zijn ook. Afgelopen zaterdag en maandag 20 september kreeg ik dat gevoel van saamhorigheid weer. DIT is MIJN land. Net zo goed als van Zalm c.s. Tot nu heb ik hooguit Van Aartsen en vooral De Geus lichtjes beledigd, maar ik voel me vreselijk beledigd door de leden van dit kabinet. Als je dus boven de 50 bent tel je niet meer mee? Godallemachtig, wie hebben ervoor gezorgd dat al die aartskankeraars gratis Zorg hadden, hun ouders Kinderbijslag, ze grais basisonderwijs kregen en ze konden studeren en zo niet dat ze konden gaan werken in bedrijven met goede CAO’s? Zijn we nou opeens niet meer nodig en dus afgeschreven? SLAM BAM THANK YOU MA’AM??? IK WIL MIJN LAND TERUG. MET IEDEREEN DIE HIER THUIS HOORT, INCLUSIEF ALLE MENSEN DIE MOESTN VLUCHTEN VOOR EEN NOG BEROERDER REGIME, MENSEN DIE WE HIERHEEN GEHAALD HEBBEN OM DE ROTKLUSSEN TE DOEN WAAR WIJ TE LUI VOOR WAREN. DIT IS O N S LAND,MENEER ZALM. Als het u niet bevalt, ROT OP!

  Reactie door Lydia — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.50 uur

 18. Nepkarel:

  De politietellingen komen uit op 300.000. Was gisteren in het nieuws. Je vindt het ook op de SP site, in het maak Nederland beter weblog.
  en nee, in geen enkel verkiezingsprogramma stonden deze plannen beschreven. Als je ze vindt mag je ze me mailen!

  Reactie door Renske — dinsdag 5 oktober 2004 @ 16.53 uur

 19. Dit kabinetsbeleid is toch ook gericht op de toekomst, om de toekomst van onze kinderen te verlichten? Volgens mij vergeten jullie echt hoe gaat wij het nu hebben. Later zullen wij (ik, de toekomst van dit land) op moeten draaien voor de zorg van de meerderheid. Ik heb liever dat zij daar NU aan meebetalen. Zorgen voor zichzelf in plaats van ons voor de gevolgen te laten opdraaien.

  Wat is 300.000 man op 16 miljoen?

  Reactie door Anne — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.02 uur

 20. De reactie van van Aartsen sprak boekdelen en legde meteen de verborgen agenda van de VVD bloot: het uitschakelen van de vakbonden zodat deheren werkgevers uitermate a-sociale cao’s konden afspreken!De teleurstelling over de enorme opkomst, de solidariteit en het feit dat jong én oud schouder aan schouder stonden op het museumplein moet van Aartsen haast gek maken en dat was te zien! Bovendien stond hij zélf onwaarheden over de Waal en Terpstra te debiteren. Het is duidelijk: de akties gaan door! En denken we ook nog even aan de WAOers die vanaf gisteren met alle middelen door de Geus de WW en bijstand ingeschopt worden? De eerste schandalige praktijken zijn al weer bekend!

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.02 uur

 21. Om even op de opmerking van Zalm terug te komen: mijn kinderen staan op hun 15e niet in de fabriek maar hebben tien keer beter onderwijs dan mijn generatie ooit genoten heeft ( inclusief Gerrit Zalm anders sta je niet zo slap te ouwehoeren) Diegenen die nederland naar dit welvaartsniveau hebben gebracht kunnen dus de moord steken ( ook volgens Anne zie ik)

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.05 uur

 22. waarom komt iedereen met de onzinnige conclusie dat 300.000 man op een betoging, betekend dat 16 miljoen voor dit kabinet is?
  als je 300.000 NEDERLANDERS op de been krijgt, wil dat wel zeggen dat er heel veel mensen zijn die het niet eens zijn met de plannen. veel meer dan er op het museumplein stonden, want natuurlijk kan niet iedereen komen.
  zoveel mensen die de moeite nemen, dat is slechts twee keer eerder gebeurd, beide bij demonstraties tegen de kruisraketten.
  luister: ik was er niet (ik kon niet) maar ben wel tegen de plannen. en ik ben er slechts 1, maar ik weet zeker dat er velen zijn, voor wie het hetzelfde is als voor mij!

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.08 uur

 23. Everyone is making mistakes. A fool always the same. A wise man constantly new ones.
  http://www.alexlog.nl

  Reactie door Alex — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.12 uur

 24. Mensen . laten wij Zalm dankbaar zijn .door zijn stomme uitspraken .Gaan meer en meer mensen nadenken over dit asociaale kabinet .die mensen zijn niet opgehits door de vakbonden maar door deze regering .EN Zalm en consorten zijn als de dood voor mensen die zelf nadenken over iets wat hun aangaat.

  Reactie door hein — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.13 uur

 25. @AM, omdat mensen hun cijfers graag leuk presenteren he.
  Net zoals vandaag in de Telegraaf, grote kop 75% voor behoud pre-pensioen, maar als je dan even verder leest staat er dat 60% van de ondervraagden maar voor een referendum is en van die 60% dus 75% voor het behoud is.
  Dus even simpel gesteld, als ze 1000 mensen vragen zijn er zowiezo al 400 mensen tegen een Referendum, dus blijven er 600 over en van die 600 is maar 75% voor behoud, dus 450 mensen, dus las je het zwart wit bekijkt zijn er 450 mensen voor behoud en 550 tegen.
  Alleen de Telegraaf presenteert het toch net even anders

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.14 uur

 26. Jaja..Dit gaat de goede kant op…Dit kabinet gaat nog vallen dit jaar !!!

  Reactie door Lambert — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.17 uur

 27. ja, ronald, daar heb je gelijk in.
  maar het is toch treurig dat zoveel mensen blijkbbaar op zo’n manier redeneren?
  want die bewering van anne heb ik de laatste dagen al vaker voor bij zien komen.

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.18 uur

 28. ronald 15

  Inderdaad, want we brengen het onder bij banken en verzekeringsmaatschappijen en dan kost het €1250, bij de overheid in beheer kost het €750.
  Dus je wordt inderdaad genaaid, maar voor jouw vind ik dat niet zo erg.

  Reactie door leen — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.24 uur

 29. Tja AM, zelfs al reken je dat voor elke demonstrant er 10 thuis gebleven zijn (gewoon een goeie gok), dan betekent dat er 3 miljoen mensen gedomstreerd hebben, een hele hoop mensen geef ik toe, maar nog lang geen meerderheid.
  Dan kom je er nog zo’n 5 miljoen tekort.
  En zoals ik al eerder heb gezegd peilingen en dergelijke zijn heel gemakkelijk naar je hand tezetten zodat de uitkomst voor jou gunstig is, of dacht je dat de uitvoerder van zo’n peiling cijfers aan zijn opdrachtgever zou presenteren die de opdrachtgever slecht zouden uitkomen, dan kan ie vervolg opdrachten wel vergeten he.

  Dus de redenatie van 3 miljoen betogers en de peilingen zijn voldoende om dit kabinet naar huis te sturen begeven we ons op heel glad democratisch eis.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.30 uur

 30. @Leen, dan mag wat mij betreft de rest ook genaaid worden he, of zullen we ons allemaal particulier gaan verzekeren, kijken wie er aan het korste eind trekt.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.32 uur

 31. op zich is het doel van een journalist om nieuws te brengen?
  tuurlijk kunnen peilingen beinvloed worden, maar ik ga er nu van uit dat een serieuze krant als nrc handelsblad een serieus onderzoeksbureau inhuurt om een serieus resultaat te krijgen.

  jij gelooft er zo heilig in dat dat soort fraude op grote schaal gebeurd, kom jij uit een omgeving waar dat zo is? oftewel, zo als de waard is, zo vertrouwt hij zijn gasten?

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.37 uur

 32. Misschien wel de belangrijkste vraag!

  Echter door iets toe te eigenen, regering, volk, land etc. ontstaan de problemen en komt het er echt op aan of een samenleving wenst samen te leven. Rechtvaardig en geloofwaardig.

  ……. en dat houdt niet op bij de nederlandse grens.

  Dagelijks sterven 24.000 mensen direkt of indirekt door het gebrek aan voedsel. De hedendaagse holocaust ……… en we maken ons zorgen om ons pensioen, de vut, werkgelegenheid, etc.

  Is de olie van Shell, de aandeelhouders, de burgers?

  WAAR IS EIGENLIJK DE OVERHEID???????????????????????????

  Worden we wakker of blijven we doormodderen?

  Reactie door Peter Hoopman — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.38 uur

 33. Wat van Aartsen uitkraamt is hetzelfde wat mijn CDA-ouders me vroeger toebeten:
  `Je laat je indoctrineren door die linkse kliek op school!’
  Het is inderdaad nooit meer goed gekomen met in de pas lopen.
  De bewering van van Aartsen is des te stuitender omdat hij een kritische bevolkingsmassa schoffeert en het syndicalisme op grove wijze bruuskeert.
  Dit riekt naar agressief reactionair paternalisme van een kabinet dat meekeft aan de leiband van de Amerikaanse imperialistische agressor!
  Van Aartsen moet bukken, en wentelend in het stof zijn fout erkennen. Zoniet, zal de militante fase van de buitenparlementaire oppositie ongenadig aanbreken.

  En wat Balkenende betreft: Wie in zijn doctrine refereert aan een God, mag niet worden erkend als gezagsdrager omdat dit immers op gespannen Voet staat met de scheiding tussen Kerk en Staat!!

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.38 uur

 34. Van aartsen zegt dat wij geen mening hebben, daarmee geeft hij aan dat ik ook geen mening heb. Want mijn persoontje was ook bij de demonstratie en ik weet donders goed waarvoor ik protesteer. Het was voor mij de eerste keer maar ik ben dan nu ook echt boos, op deze onnozele regering. Regeren is vooruit zien, dus dat betekend ook dat je economie niet om zeep moet helpen, dat is waar deze regering mee bezig is.

  Reactie door Richard — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.47 uur

 35. @AM, en diegene die de peiling uitvoeren, hebben die geen persoonlijke mening cq politieke voorkeur, als een ik een peiling uit laat voeren over de bezuinigingen door SP’rs krijg ik heel andere uitkomsten dan wanneer ik ze laat uitvoeren door VVD’ers (extreem voorbeeld, ik weet het).
  Ik krijg een beetje het gevoel dat de burger de peilingen tegenwoordig gebruiken om het beleid in dit land te beinvloeden, door bewust een andere partij te noemen terwijl als puntje bij paaltje komt ze toch weer op hun oude partij stemmen.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.49 uur

 36. je wordt geacht die politieke voorkeur opzij te zetten?
  dat is misschien moeilijk (voor sommige mensen) maar dat hoort gewoon bij je beroep, en voor mij ook bij je beroepseer.
  de mens si niet altijd dom en slecht.

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.52 uur

 37. Ik stel voor dit jaar nog een “Rotte Visprijs” uit te reiken, aan de meest asociale, arrogante en respectloze Nederlander!

  Reactie door krul — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.53 uur

 38. @AM, ja dat moet inderdaad, maar dat is niet te controleren.

  Reactie door Ronald — dinsdag 5 oktober 2004 @ 17.54 uur

 39. Ze vergeten ook nog eens dat wat er nu zit niet eens door de meerderheid gekozen is. Want dat was PVdA en het CDA. Maar door de Christelijke houding van het CDA werd het dus een geheel andere richting opgegaan.

  Dat noem ik al het volk in de zeik nemen.

  Reactie door Brillie — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.06 uur

 40. ze hebben een meerderheid. weliswaar een krappe, maar toch.
  je zou alleen wel kunnen verwachten, dat je dan overlegt met die bijna andere helft van het land.

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.07 uur

 41. 450.000!!!!!

  De heftige gevoelens, die blijkbaar onder het electoraat leven, waren ook te merken bij de demonstratie van
  afgelopen zaterdag. Vandaag is mede via ons onderzoek geprobeerd in te schatten hoeveel mensen in
  Amsterdam waren en hoeveel onderweg van hun reisplan hebben afgezien of hebben moeten afzien.
  Zaterdag 2 oktober waren ongeveer 300.000 mensen in Amsterdam aanwezig om aan de protestdemonstratie
  mee te doen. Bijna 200.000 bevonden zich op het Museumplein of in de straten er vlakbij. Ruim 100.000 hebben
  niet meer geprobeerd het Museumplein te bereiken. Daarnaast zijn er nog zeker 150.000 onderweg gestrand of
  hebben uiteindelijk het huis niet verlaten omdat het te druk was/werd

  onderzoek in opdracht van de
  NOS, uitgevoerd door Maurice de Hond

  Reactie door Cas — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.09 uur

 42. Dit land is van het hele Nederlandse volk en niet alleen van de kinderen. Hoewel kinderen wel onze toekomst zijn daar heeft Zalm gelijk in. Wel raar dat hij tegelijkertijd geen extra geld uittrekt voor de belabberde toestand van de jeugdzorg maar wel 80 miljard voor het wegdek. Zodat de kinderen later als ze groot zijn maar veel auto kunnen rijden en er geen groen meer is in Nederland? Zodat alle kinderen die niet in een cel thuishoren heel veel vertrouwen in onze maatschappij kunnen krijgen? Zodat alle kinderen met chronisch zieke ouders in de bijstand maar vooral met veel stress en ellende opgroeien???? Zodat onze kinderen het begrip solidariteit vergeten????????

  Voor Agnes Kant: Goedzo wijffie, zet um op! Ik voel me inderdaad opgehitst door dit kabinetsbeleid, dat was ook de rede waarom ik afgelopen zaterdag in Amsterdam liep.

  Reactie door sulis — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.16 uur

 43. Het land is van onze kinderen en daarom doen wij wat we doen.
  Zijn het 50 industrieelen die Zalm onze kinderen noemt en daarom doen wij het wat we doen. .

  De mensen die in Amsterdam waren zijn misleid en opgehitst door de vakbonden.’
  van Aartsen wat een misselijke vent bah, de populist.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.20 uur

 44. Ik vind het heel erg dat zo’n Van Aartsen denkt dat we allemaal dom zijn met z’n allen en dat we ons laten ophitsen. Ik denk dat we toch behoorlijk zelf kunnen nadenken. Hele goeie uitspraak van Agnes Kant.

  Hebben we het al gelezen? Volgens de peiling van Maurice de Hond heeft alleen PvdA al meer dan alle zetels bijelkaar van de coalitiegenoten.
  SP komt op 15, GroenLinks op 9. Klasse!!

  Dat moet toch duidelijk zijn voor dit k-kabinet dat we zat zijn van ze!

  Reactie door IngeB — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.32 uur

 45. @ een paar mensen: 200.000-300.000-450.000 de ‘peilingen’ over het aantal deelnemers lopen nogal uiteen. Ik was er niet bij, dus ik weet het niet.

  Maar goed, blijft nog altijd een stuk minder dan de 9.501.152 officieel uitgebrachte stemmen bij de laatste verkiezingen.

  En ik denk ook dat veel mensen niet echt wisten waar ze echt tegen protesteerden. En wat wil je, hierboven staat al een keurig voorbeeld van ‘harde getallen’ waarin al heel wat rek blijkt te zitten. Dus het is ook best lastig om uit te vogelen wt de kabinetsplannen nu echt inhouden.

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.55 uur

 46. Laat van Aartsen maar lekker zeggen wat’ ie niet laten kan te zeggen. Als wij gweoon de strijd door blijven zetten maakt het niets uit wat die hansworst ervan vindt. Niks referendum, doorgaan met stakingsacties, desnoods nationaal, tot we onze zin hebben. Punt.

  Reactie door rik — dinsdag 5 oktober 2004 @ 18.58 uur

 47. Jan…er is (gelukkig) een dwaas geweest die aan de hand van luchtfoto’s ten tijde van de demonstratie het aantal demonstranten heeft geteld…en die telde er niet meer dan 85000…
  Gisteren waren het er 200000, vandaag 300000….
  Hoeveel morgen? En hoe kom je aan dat getal..?

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.03 uur

 48. Ik hoop niet dan mijn kinderen tussen zulke blaaskaken als Zalm en van Aartsen hoeven rond te lopen.

  Reactie door marc — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.06 uur

 49. @52 Ron .

  Dat was dan wel een luchtfoto van 09.00 uur in de morgen vrees ik.

  Of vloof die per ongeluk alleen over de dam ?

  Reactie door marc — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.08 uur

 50. Tsja Marc…de waarheid is meestal ongemakkelijk…

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.17 uur

 51. Ron,
  spreekt je uit ervaring.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.19 uur

 52. Ik had eens gelezen dat er meer als 10.000 kinderen op straat leven in Nederland.

  Doet Zalm het voor die kinderen?

  Of voor de eigen bevoorrechte club?

  Reactie door Charlie — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.22 uur

 53. Hahahahahahaha, schitterend, Kant aan mijn broek.
  Wat kan dat mens zich toch geweldig uiten.
  En geheel terecht !!!!

  Reactie door Sis — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.24 uur

 54. @ Charlie:
  Ik kan me goed voorstellen dat we met het uitbespaarde WW geld, vanwege de korting van de ontslagvergoeding, hele goeie dingen kunnen doen voor die 10000 dakloze kindjes….toch?
  In ieder geval een stuk socialer dan dat geld via allerlei belastingontwijkende constructies in de zakken van 1 egoist verdwijnt…lijkt mij :)

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.30 uur

 55. Ron @59

  De waarheid is dat ik er ben geweest en erover mee kan praten.
  Dit in tegenstelling tot jou vrees ik.

  Ik ben benieuwd of je de cijfers die je aangeef van de CDA of de VVD site hebt?

  Want elke zichzelf respecterend medium komt toch echt met heel andere getallen …….. maar goed die zullen wel gek zijn net zoals die dik 200.000 mensen die er wel aanwezig waren.

  Reactie door marc — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.39 uur

 56. @ rob 45
  iets niet snappen is iets anders dan het er niet mee eens zijn.

  @nepkarel 50
  misschien als er nu gestemd zou worden, dat het anders zou zijn? mensen die toen stemden voor dit kabinet, kunnen daar best van terug gekomen zijn. en dat is niet zwak of iets dergelijks, integendeel, erkennen dat je het fout had en je fout herstellen is erg lovenswaardig.

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.40 uur

 57. @ Marc:
  Ik ben er zelf ook geweest en weet dus drommels goed dat het onmogelijk is om je als deelnemer een beeld te vormen van het totale aantal mensen om je heen.
  De getallen die in de media genoemd worden, hebben als bron de schattingen van de politie. De politie is in deze zeker niet onpartijdig te noemen, dus niet betrouwbaar.
  Een luchtfoto genomen op het hoogtepunt van de demonstratie lijkt mij toch het meest betrouwbare bewijs.
  Zoek die foto eens op het internet en ga tellen.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.44 uur

 58. Zalm heeft gelijk als hij zegt dat we de kinderen van nu nodig hebben voor later. Het probleem met de leden van dit kabinet is echter dat ze zich, op zijn zachtst gezegd, hoogst ongelukkig uitlaten. Keer, op keer, op keer, op keer. Bovendien kan ik niet aan de gedachte ontkomen dat er een plan achter kan zitten. Een plan dat ervoor zorgt dat de mensen in huizen boven 500.000 euro steeds rijker zullen worden, dankzij de mensen onderaan die ladder.
  Natuurlijk werd ik woest toen ik het las. Issie nou helemaal gek geworden? Dat denk ik niet. Ik denk dat hij heel bewust probeert de stoelpoten onder onze kont vandaan te zagen. En dat gaat hem nog lukken ook, want in de Kamer is er nou eenmaal een meerderheid door de coalitiepartijen.
  Maar ALS meneer Zalm ECHT om de kinderen geeft, dan zou zijn allereerste zorg moeten zijn om de kinderen die nu op straat wonen, binnen een maand op te sporen en met hun ouders van een nieuwe woning voorzien en goede begeleiding terug, zodat de kinderen op een “normale” manier op kunnen groeien. Dan moet hij goed zorgen voor de sleutelkinderen van ouders die beiden (of alleen) moeten werken en hun kind uit school thuis laten komen in een lege woning. Zo van: Zoek het maar uit, ik moet werken. Dan moet hij ervoor zorgen dat ouders kunnen kiezen om voor hun kinderen te zorgen.Ze zo op te voeden dat het verantwoordelijke burgers worden,zonder dat ze een veel te grote kans hebben om crimineel te worden, omdat ze op straat rondzwalken. En bovendien moet meneer Zalm zich voortaan wat netter en beschaafder uitdrukken. Dit land is van ons allemaal. Van baby’s tot hoog bejaarden, van groot tot klein, van alle kleuren en rassen die nu hier wonen. Niet alleen voor kinderen. Zelf heb ik geen kinderen. Soms ervaar ik dat als een gemis, vaak ook niet. Kinderen zijn niet altijd een onverdeeld genoegen. Meneer Zalm, wordt het niet eens hoog tijd dat u de andere vice-premier eens de tent overdraagt? Wellicht zit er in die man iets meer beschaving. De druk van het vele werk wordt u duidelijk te zwaar!

  Reactie door Lydia — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.45 uur

 59. Anne, 17.02,
  Met jouw stelling ben ik het niet eens. Mag ik je erop wijzen dat ik al 45 jaar werk en betaal voor mijn zorg later? Er komen er nog 6 bij. Wie weet haal ik dat niet eens.
  Overigens moet dit kabinet niet doen alsof de ouderen alleen van deze tijd zijn, het is al 60 jaar bekend dat er een iets grotere groep zit aan te komen(zijn allemaal in de babyboomtijd geboren).
  De grootste zorg die ik mij maak is dat de regering naar rechts kijkt (Duitsland)heel ver over de schouder naar links (Amerika)en niet voor zichzelf denkt. Daar is het nog erger gesteld dan hier. Dus denkt de heer Brinkhorst, moeten wij het hier ook zo doen.

  Reactie door Cathrina — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.47 uur

 60. Lydia, ik mag jouw wel.
  Is dat voldoende gezegd???

  Reactie door Cathrina — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.49 uur

 61. De FNV raakt geïsoleerd als estafettestakingen worden gehouden tegen het kabinetsbeleid. De vakcentrales CNV en MHP voelen niets voor ‘politieke stakingen’, ook al duren die kort. Wel krijgt de FNV steun van oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP en van CNV en MHP bij de pogingen een raadplegend referendum te organiseren.CNV en MHP verwerpen het plan van de FNV om, na de demonstratie van zaterdag, waar uiteindelijk driehonderdduizend mensen op blijken te zijn afgekomen, met estafettestakingen de druk op de coalitie op te voeren. Bij estafettestakingen worden opeenvolgende bedrijven en instellingen getroffen door werkonderbrekingen of 24-uursacties. Het CNV vindt dat werkgevers dan de dupe worden van een conflict tussen vakbeweging en kabinet.

  Shit !!!!

  Reactie door Lambert — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.50 uur

 62. Inmiddels is bekend dat de “gevestigde orde”in Rotterdam nu zegt dat er op 20 september hooguit 15.000 mensen waren. De nieuwe cijfers uit Amsterdam komen ook van de gevestigde orde daar. Slechts 85.000 zeggen die.
  We weten gelukkig wel beter, maar als je dit zo ziet, bekruipt jullie dan ook niet het gevoel dat we kennelijk een bedreiging beginnen te vormen voor die “Gevestigde Orde”?? Oftewel, het kabinet en de VVD-ers en CDA-ers die achter dit kabinet staan? Anders kom je je toch niet met zulke cijfers aan? Rotterdam zeker 45.000, zou heel misschien 30.000 kunnen worden en Amsterdam 200.000, misschien 180.000 want de 150.000 per trein aangevoerde mensen kan je niet onder de mat vegen. Dat aantal staat immers vast? Wordt het wat warm onder de voetjes, Gevestigde Orde?? Ohja, maak je geen illusies, de AIVD leest dit altijd mee. Daaaggg AIVD…

  Reactie door Lydia — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.50 uur

 63. In de eerste plaats: die 300.000 mensen stonden er ook namens mij. Ik ben voormalig CDA-stemmer en ben het absoluut niet met het beleid eens. Ik voel mij bedonderd door het CDA! Het staat écht nergens in hun verkiezingsprogramma dat zij dit van plan waren. En als dit wel zo is, wil ik graag van iemand horen waar het danwel staat!

  In de tweede plaats: als die 300.000 mensen niet genoeg zijn om het kabinet naar huis te sturen, waar haalt de coalitie dan het lef vandaag om met TWEE zetels meerderheid deze plannen door te drukken? Voor hoeveel mensen staan deze twee zetels eigenlijk? De redenering van Nepkarel (nr 9) volgend dat 9.501.152 hebben gestemd, deel dit door 150 (aantal kamerzetels) x 2 (de meerderheid van dit kabinet) = 126.682. Dit betekent dat een meerderheid van 126.682 mensen beslist. Er stonden dus meer dan twee maal zoveel mensen in Amsterdam! Volgens mij toch een aardig motief om als regering het beleid te wijzigen.

  Bovendien was de verkiezingsuitslag een kabinet van CDA/PvdA, in de huidige zetelverdeling goed voor 86 zetels. Dit kabinet is bij elkaar geraapt om aan de meerderheid te komen. Zelfs bij elkaar geraapt, heeft het kabinet nog maar een armzalige meerderheid.

  Reactie door emma — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.50 uur

 64. ai, sorry. k begin de robs en ronalds en rons hier een beetje door elkaar te halen.

  Reactie door AM — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.55 uur

 65. Daaaggg Lydia…

  Reactie door AIVD — dinsdag 5 oktober 2004 @ 19.58 uur

 66. @Ron,

  Moet ik nog gaan tellen …. ik dacht dat jij dat al gedaan had ?
  Ik mis in dit verhaal de luchtfoto die jij gezien heb…. of tenminste een linkje er naartoe.
  Dan ook graag een foto met de tijd erop.
  Wat roepen hier is vrij makkelijk …. maar ik zie voorlopig nog geen enkele verwijzing laat staan bewijs dat er minder waren.
  En dus ga ik ervan uit dat jij net zoals onze vvd en cda rakkers ook vindt dat iedereen opgehitst wordt door de linkse partijen!

  P.S ik lees wel net dat er 300.000 zijn geteld [url]http://www.sp.nl/maaknederlandbeter/[/url]

  Reactie door marc — dinsdag 5 oktober 2004 @ 20.00 uur

 67. Toch leuk, AIVD, dat je teruggroet. Lief hoor. Maar denk nu eens even serieus na in dit land vol met afluisterpraktijken?

  Cathrina : dank je wel en veel sterkte! Ik kon niet zo lang werken. Ben door mijn werkgever van 1990 tot 1994 met verve kapot gemaakt en wist niet hoe me te verdedigen. Burn-Out, zware depressie en geen hulp. Niet in de WAO ook, maar bijstand, maar ik red me wel. Nog wel, want alles wordt knap duur en alleenstaanden gaan er het hardste op achteruit. Ja, natuurlijk ben ik woest.

  IK BEN … IK BEN WOEDEND !! Nou ECH WEL…!!!!!

  Reactie door Lydia — dinsdag 5 oktober 2004 @ 20.10 uur

 68. @Opa Buiswater (23)
  Waar kunnen we lezen over de eerste schandalige praktijken van WAO-ers???
  Wil er graag meer over weten.

  Reactie door Jo — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.16 uur

 69. Om de problematiek omtrent de misbruik van de WAO goed in kaart te brengen, heeft het kabinet besloten een onderzoek in te stellen naar het aantal hobby-WAO-ers in Nederland. Onder hobby-WAO-ers vallen, volgens de definitie van het ministerie van sociale zaken al die individuen, die “beroepshalve niet afhankelijk zijn van hun uitkering.”

  Dat betekent dat iedereen, die een uitkering geniet en daarnaast betaalde zwarte dan wel grijze of witte bezigheden verricht, aangemerkt kan worden als zijnde een hobby-WAO-er. Met hobby-WAO-ers worden niet, en het ministerie stelt dit met nadruk, al diegenen bedoeld die tijdens of vlak na de uitoefening van een hobby in de WAO zijn beland. U moet hierbij denken aan mensen die zijn uitgeschoten met het stanleymes, de soldeerbout, de lasbrander e.d. Voor hen geldt: Altijd van je af snijden, solderen of lassen. Zij zullen binnenkort, aangezien de WAO onder een volgend kabinet zal worden opgesplitst, behoren tot de categorie plezier-WAO-ers.

  De hobby-WAO-ers vormen een steeds groter wordend probleem, aldus het ministerie, omdat zij, en dat is inmiddels door wetenschappelijk onderzoek aangetoond, de besmettingshaarden van het zo gevreesde Misbruikvirus zijn. Het virus, dat sterke gelijkenis vertoont met de al jaren bekende Koopziekte, kenmerkt zich door de volgende symptomen:

  Het onbeperkt, op zonovergoten terrassen, onder het genot van diverse alcoholische versnaperingen bellen met mobiele telefoons
  Te hard praten
  Het dragen van al te opzichtige bijouterie
  Het rijden in te dure auto’s, in sommige gevallen zelfs cabrio’s
  Het negeren van rode stoplichten
  Overgewicht.
  Als goed in kaart is gebracht wie er tot deze groep behoren, en het ministerie verzekert ons dat darbij uiterste zorgvuldigheid zal worden betracht, zal voor de hobby-WAO-ers een landelijk ophokgebod van kracht worden. Mocht u mensen kennen, die lijden aan symptomen van Misbruik, dan kunt u, uiteraard anoniem, contact opnemen met de vanaf vandaag geopende hobby-WAO-ersmeldlijn. Deze is te bereiken onder nummer 0800effedenhaagbellen.

  Het ministerie hoopt en vertrouwt erop dat u al het mogelijke zal doen om deze problematiek het hoofd te bieden, zodat het niet tot ruimingen hoeft te komen.

  Reactie door SIOD — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.27 uur

 70. Aan J.P. Balkenende, in zijn functie als Eerste Minister grondwettelijk verantwoordelijk in de plaats van het staatshoofd voor het gevoerde beleid:

  Een citaat uit een van de oudste Nederlandse wetten , de “Placcaet van Verlatinghe” uit 1581:

  “De Staten Generaal van de Verenigde Nederlanden, aan allen die dit zien of horen lezen, saluut!

  Gelijk aan eenieder bekend is, dat een vorst door God gesteld is tot hoofd over zijn onderdanen om hen te bewaren en te beschermen voor alle onrecht, overlast en geweld, zoals een herder waakt over zijn schapen, en dat de onderdanen niet door God geschapen zijn ten bate van de vorst om hem in alles wat hij hun opdraagt, onverschillig of dat Goddelijk of Goddeloos, recht of onrecht is, onderdanig te wezen en hem als slaven te dienen, maar integendeel de vorst er is ten bate van de onderdanen, zonder wie hij geen vorst is, om rechtvaardig en billijk over hen te regeren, voor hen op te komen en hen lief te hebben als een vader zijn kinderen en een herder zijn schapen, die zijn lijf en leven inzet om hen te beschermen, en dat indien hij dit niet doet en in plaats van zijn onderdanen te dienen hen probeert te onderdrukken en hun leed toe te brengen, hun hun oude vrijheid, voorrechten en gebruiken ontneemt en hen beveelt en gebruikt alsof zij slaven waren, moet hij niet langer als een vorst worden beschouwd maar als een tiran en hebben de onderdanen, in hun naam de Statenvergadering, het volste recht hem niet langer als vorst te erkennen en in zijn plaats een ander te kiezen die hen beschermt.”

  Uit de Handelingen der Staten Generaal, 25 juli 1581.

  Afijn, bovenstaande was voldoende om in de 80-jarige oorlog afscheid te nemen van Philips II. Het zou nu toch ook moeten lukken.
  Er zullen dan ook wel snel verkiezingen komen!!

  Reactie door Olav ten Broek — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.34 uur

 71. @SIOD

  Ik denk dat Opa Buiswater toch iets anders bedoelt dan deze ONZIN!!!!!
  Namelijk dat echte WAO-ers worden genaaid door De Geus.

  Reactie door Jo — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.36 uur

 72. @ Jo:
  De Geus is juist de aller beste vriend van de echte WAO-ers.
  Met zijn (voorgenomen) beleid zorgt hij er juist voor dat die voorziening betaalbaar blijft voor die mensen waar het echt voor bedoeld is.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.43 uur

 73. @ Rob (83)
  Verzekeringen sluit je af bij een assuradeur, nooit en te nimmer bij een (per definitie) onbetrouwbare overheid.
  Achtereenvolgende kabinetten (incl. die met FNV-er Wim Kok!) waren gedwongen om de “polisvoorwaarden” aan te scherpen om het schrijnende misbruik van die “verzekering” het hoofd te bieden.
  Misschien heb jij een goede verklaring voor het grote aantal “arbeidsongeschikten” in dit land in vergelijking met ongeacht welk ander land ter wereld?

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 21.59 uur

 74. @ Rob:
  Dom of niet, het feit dat mensen een WAO uitkering krijgen, wil toch niet zeggen dat de WAO een verzekering is..?
  Er zijn mensen die een bijstandsuitkering krijgen. Maakt dat de bijstand tot een verzekering?

  Oh ja…ik stel vast dat je mijn vraag niet beantwoord.
  Jammer!

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.13 uur

 75. @ Ron,

  Ik denk dat een goede verklaring voor het grote aantal “arbeidsongeschikten” te vinden is in de mazen van de Wet op de Arbeidsongeschiktheid, waardoor een kolossaal misbruik van deze wet kon worden gepleegd door met name WERKGEVERS die van hun oudere of lasige werknemers af wilden.

  Dit misbruik heeft pas uniek-Nederlandse proporties aangenomen onder de “rechtse” kabinetten Van Agt-Wiegel en Lubbers. Zo gezien zitten de rechthebbende WAO-ers nu dus met een erfenis van rechts georiënteerd wetsmisbruik door blauw-groen tot paars.

  In plaats van het misbruik aan te pakken, is men vanaf Balkenende Ide wet min of meer gaan afschaffen, ten koste van degenen voor wie het oorspronkelijk bedoeld was.

  Het is verbluffend te horen hoe sommigen de malaise van de sociale wetgeving nog steeds wijten aan de kabinetten Den Uijl in de jaren ’70. Het grote graaien in de staatspot is namelijk pas ontstaan sinds begin jaren ’80, onder CDA-er Dries van Agt en VVD-er Hans Wiegel.

  Reactie door Olav ten Broek — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.13 uur

 76. @ Olav:

  Goed te zien dat er iets lijkt te ontstaan wat begint te lijken op een discussie :)
  Ben het wel met je eens, maar voor de volledigheid dient daarbij wel te worden aangetekend dat de vakbeweging daar stilzwijgend (en dus instemmend) bij stonden te kijken. Nog afgezien van al die 50+ slachtoffers van die georganiseerde fraude welke de WAO gingen beschouwen als een soort pre-pensioen. Ook zij lieten zich gewillig afvoeren naar een sociale voorziening die daar niet voor bestemd was en is. Toen niet en nu niet!

  Van mij trouwens geen kwaad woord over den Uijl.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.23 uur

 77. @ Rob:
  Ik zal je 1 overtuigend bewijs geven van het feit dat de WAO geen verzekering is.

  Als een verzekeraar de polisvoorwaarden aanpast, heeft de verzekerde het RECHT de verzekering op te zeggen dan wel niet te verlengen.
  Heeft iemand jou ooit gevraagd of je je WAO “verzekering” wilde continueren nadat de “polisvoorwaarden” waren aangepast…?

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.27 uur

 78. Jozias van Aaartsen uit zich als een met zout bestrooide blaaspad. Met stijgende verbazing volg ik hem op de Nos.
  Wat jammer dat Wouke van Scherrenburg niet meer meedoet bij de interviews. Zijn hele en halve mediaoptreden lijkt ingegeven door het geknakt fallussyndroom:
  castratieangst en vrees voor gezichtsverlies daar waar al lang geen gezicht meer was.
  In zijn slechte smaak is hij een historische figuur in de geschiedenis van het Nederlandse Kabinet.
  Dit soort mensen met namen als Jozias, Maxime en Aart-Jan, moet je afkloppen als het stof van je kleren.
  Wie zegt dat we ze moeten gehoorzamen? En waarom zouden we die Remkes en Piet Hein Donner serieus nemen?
  Dit elitaire tuig moet je per creatieve demo de rug toe draaien als ze naar hun kabinet gaan, of uitlachen overal waar ze verschijnen, hinderlijk volgen met tv-ploegen.
  Gezag kan geen eerbied opeisen als het zelf respekt voor de kiezer aan de laars lapt alvorens daar mee te trappen naar
  de zwakkeren in de samenleving.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.33 uur

 79. Rob, beantwoord mijn vraag eens.
  Het heeft niets met IQ te maken, gewoon rechtuit redeneren.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.34 uur

 80. Fiscus deelt 25 miljoen aan extraatjes uit

  http://www.jaggle.nl/log/item.php?id=8465

  Dit zegt mij genoeg.

  Reactie door Kimmo — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.34 uur

 81. @ Kimmo:

  Laat me raden…

  Dat de belastingdienst bij wijze van geste de uitstekende inzet en resultaten van haar WERKNEMERS wil belonen…?

  Is vrij gebruikelijk in het bedrijfsleven hoor, dus waarom niet bij de fiscus.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.43 uur

 82. Rob, de vraag was: “Heeft iemand jou ooit gevraagd of je je WAO “verzekering” wilde continueren nadat de “polisvoorwaarden” waren aangepast…?”

  Als het antwoord JA is, heb je gelijk.
  Als het antwoord NEE is, is het geen verzekering aangezien een verzekeraar wettelijk verplicht is de verzekerde in de gelegenheid te stellen de verzekering te beeindigen bij gewijzigde polisvoorwaarden.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 22.48 uur

 83. Helemaal eens Giel en voor jou (als chronisch zieke) is de WAO ook bedoeld.
  Dankzij het beleid van de Geus (en zijn vele voorgangers) zal die WAO jou ook in de toekomst van een inkomen voorzien.

  Reactie door Ron — dinsdag 5 oktober 2004 @ 23.34 uur

 84. Het kabinet Balkenende II is geen lang leven meer beschoren. Ik denk dat de oprichter van D66, mr. H.A.F.M.O. van Mierlo, zich toch wel ernstige zorgen moet gaan maken over het democratisch keurmerk van dit ram(p)kabinet met zijn introverte en non-communicatieve angsthazen.

  Van wie is dit land? Van ons allemaal. Samen staan we sterk! SOLIDARITEIT IS SAMEN DOEN!!!
  We moeten communitair gaan denken. In wij-fout dus. Het VOLK: dat zijn wij samen.

  Zie verder: http://www.nederlandverdientbeter.nl/actienieuws

  Reactie door Kees Huizenga — woensdag 6 oktober 2004 @ 0.54 uur

 85. Het is ook mijn land. En in mijn land bestempelen we ouderen niet als parasieten.

  In naam van onze kinderen die minimaal onderwijs genieten, wiens ouders moeten calculeren om te kijken welke zorg ze kunnen inkopen…in naam van onze kinderen die naar vieze, grote scholen moeten waarin de agressie toeneemt knijpt dit kabinet onze ouderen af. En als je het niet snapt ben je dom.

  Waar komt de ruimte op de begroting vandaan om bedrijven een verlaging van de winstbelasting kado te doen terwijl de ouders van de kinderen van nu te kampen hebben met toenemende werkloosheid. Wie betalen straks al die nieuwe wegen…wie betalen straks nog decennia de nieuwe kruisraketjes van Henk Kamp af…niet uit mijn naam, wél in mijn land. Met zulke vrienden hebben onze kinderen geen vijanden meer nodig.

  Reactie door PsiesDrom — woensdag 6 oktober 2004 @ 2.14 uur

 86. @Psiesdrom, de winstbelasting verlaging zou betaald worden met het afschaffen van het grijze kenteken.

  Reactie door Ronald — woensdag 6 oktober 2004 @ 7.03 uur

 87. 77 # hobby wao ?????

  Zijn jullie nou helemaal mesjogge.
  Hobbydebielen.

  Ik zit in de wao, en als je ziek bent dan is er geen vakantie, geen terrasjes, geen bioscoop,
  geen auto, geen extra’s.
  Het is lijden zonder einde.
  En als je ziekte enkel het lijden is, dan is dat nog te verstaan.
  Maar als je ziek bent word je door sommigen als hobby wao’er aangekeken.
  Zeker de ogen en verstand vol met strond

  Reactie door Charlie — woensdag 6 oktober 2004 @ 8.13 uur

 88. Natuurlijk schoffert van Aartsen de mensen die zaterdag gedemonstreerd hebben, met zijn uitspraak. Maar het is onzin, om nu te roepen om nieuwe verkiezingen, omdat jij het oneens bent met het beleid van een regering. Ik denk dat als dat gebruik wordt we dan om de twee maanden verkiezingen zouden hebben in Nederland.
  Bovendien is het makkelijk 80 virtuele zetels te hebben. Ik meen dat de SP in de peilingen ooit eens was dan de PvdA, en dat Groenlinks ook op 15 zetels stond -ergens in december 2002. Maar uiteindelijk stemmen mensen meer met hun hoofd dan met hart. M.a.w. virtuele zetels zijn als vogels in de lucht.

  Reactie door Ricardo Kamperveen — woensdag 6 oktober 2004 @ 8.42 uur

 89. Zalm zei: We doen dit voor onze kinderen!”
  En bijna op hetzelfde moment wil Donner dat de jongelui in de jeugdinrichtingen bij elkaar gezet worden op de kamer en dat er minder personeel gaat werken. Dat betekent dat er minder tijd en mogelijkheid is om de jongelui echt op te vangen en ze voor te bereiden op de maatschappij. Ze een kans geven om weer mee te doen. Hoezo: We DOEN dit voor ONZE kinderen? Verdikkie, daar gaat het dit kabinet helemaal niet om: het gaat om één enkel ding: GELD. GELD GELD GELD GELD GELD GELD enz…. Mensen, dieren en milieu tellen niet mee. Alleen geld telt. Dan denk je toch langs een zeer bekrompen weg?

  Reactie door Lydia — woensdag 6 oktober 2004 @ 9.14 uur

 90. @ron
  dankzij de Geus blijft er van de WAO juist niets over, ook niet voor de mensen die er recht op hebben. Zoals ik eerder heb gezegd zit mijn vader in de WAO en hij is er de laatste jaren alleen maar op achteruit gegaan en onder de Geus zal hij er nog meer op achteruit gaan…
  Bespaar op de WAO door de fraudeurs aan te pakken, laatst was er berekend dat er 110.000 mensen onterecht een WAO-uitkering kregen en dat er maar 1% van tegen de lamp loopt !!! Lijkt mij iets waar de overheid nog flinke verbeteringen in door kan voeren, en laat die fraudeurs dan maar alles terugbetalen plus een boete … dat zal ze leren geld te ontnemen van mensen die er recht op hebben.

  Trouwens de wao is wel degelijk een verzekering maar dan wel een ‘volksverzekering’ en de overheid kan en mag niet onder dezelfde noemer vallen als een verzekeraar en daarom gelden de wettelijke plichten van een verzekeraar niet voor de overheid.

  Reactie door JP — woensdag 6 oktober 2004 @ 9.17 uur

 91. 110

  Een gevangenisstraf van minimaal 3 jaar zou ook een goed idee zijn om al die oneigenlijke wao’ers aan te pakken.
  Plus een ontzegging van WW en WAO voor de duur van 5 jaar.

  Reactie door Charlie — woensdag 6 oktober 2004 @ 9.37 uur

 92. Charlie
  Gevangenisstraffen moet je pas in een later stadium mee komen als het niet werkt, eerst de opsporing optimaliseren. Die is schijnbaar niet goed om WAO fraude op te sporen, wat me sterk lijkt, denk dat de onderzoekers niet het aantal opsporings ambtenaren getelt heeft want dan was de conclusie denk ik geweest, er zijn er te weinig. Weet trouwens niet of de koppeling tussen info systemen zoals gemeentes die sinds kort kennen, of die ook WAO fraude zouden kunnen aanmerken/koppelen. Want er wordt nu voornamelijk gelet op de normale bijstands uitkering (naam ff vergeten).

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 10.41 uur

 93. @Jan Marijnissen

  Nogmaals vraag ik ook aandacht voor de andere aktiepunten op de lijst van de bonden. Zoals de WW en de WAO. DE discussies in de media dreigen alleen nog maar te verzanden en te draaien om de VUT. Er zijn in dit land een hele hoop uitzendkrachten met een hypotheek; die na max. 3,5 jaar hun volgende baan kunnen overbruggen met die WW. Nu kunnen ze gelijk hun huis verkopen en hun middel van vervoer om te kunnen werken. Want die deuren worden knalhard dichtgegooit. Je moet nu immers 5 jaar hebben gewerkt; waarvan het laatste jaar 39 weken. Er is geen uitzendcontract die zo’n periode in theorie kan invullen.

  Al die uitzendkrachten betalen wèl WW premie!! Terwijl de WW in praktijk voor hen nu ontoegankelijk is. Verdorie waarom hoor ik niemand hierover? iedereeen heeft de VUT hoog in z’n bol. Ik betaalt ook premie daarvoor; maar ik heb nu andere zorgen aan m.n hoofd dan die VUT. Ik wil ook best actievoeren voor die VUT; voor het hele pakket, maar de het actie-mes moet wel aan 2 kanten blijven snijden.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.04 uur

 94. Wat een tactiek zeg, nu verschuilt Zalm zich achter de meest kwetsbaren in de samenleving! Kinderen! dit moet het overtuigende bewijs leveren hoe begaan en sociaal voelend hij is. In werkelijkheid is het zo dat hij met gesloten ogen ronddoolt in dit land. Op dit moment weten velen gezinnen en alleenstaande ouders niet hoe zij rond moeten komen, fijn voor die kinderen. Er zwerven kinderen op straat! Het onderwijs wordt er niet beter op! Kinderen moeten MAALTIJDEN OVERSLAAN! Weet Zalm en de zijne wel hoeveel kinderen er opgroeien in armoede? Dit opzich betekend al een achterstand voor kinderen. De minister gaat uit van zijn eigen situatie, heeft geen enkel zich op wat er gaande is in dit land. Richt zich enkel op de toekomst. Als dat geen tunnel visie is. En dan moet het volk vertrouwen hebben in dit kabinet.
  Elke dag lees je welke corrupte zaken er weer bij zijn gekomen.
  Weet u ik kan af en toe niet eens meer boos worden, maar val volkomen stil!
  Er is wat loos zeg DAAR WAAAR HET GELD ZIT,

  het begint er op te lijken dat dit de mensen zijn met het minste verantwoordelijkheidsgevoel! Daar bij vergeleken zijn de zogenaamde plezier-WAO èr pinuts!

  Ik vind het zeer ernstig om mensen die ziek zijn en in de WAO terecht komen het etiketje uitvreters op te plakken! HET KAN IEDEREEN OVERKOMEN, ZIEK WORDEN! Moeten deze mensen naast hun ziekte, inkomsten tekort, teruglopen van sociale contacten, pijn enz, zich ook nog schuldig voelen? Als je lichamelijk landurig ziek bent, loop je geestelijk ook nog een tik op, geen ontkomen aan. Maar dat maakt niemand uit kennelijk, dan moet je maar niet ziek worden! Weet je wat dump ze in de bijstand!

  Egoisme en zelfverrijking leiden tot niets.

  Waar zijn al die lieden met hun Christelijke inslag gebleven?
  Ook de mondgesnoerd door CDA en het kabinet?

  Reactie door krul — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.11 uur

 95. Wat ophitsen betreft: Sinds kort zien we spots op RTL 4 en 5
  die ons angst moeten aanjagen voor het terrorisme, van de European Security Advocacy.
  Het afgelopen half jaar volg ik al een tijd hun campagne in de rechtse dagbladen. Achter deze club zit de ESAG, een Amerikaanse Republikeinse lobbygroep met veel geld.
  Doel van dit alles om het Europese publiek rijp te maken voor
  inleveren van de burgerrechten, het vrije woord en de onafhankelijke gedachte.
  Kijk eens kritisch naar deze geraffineerde Amerikaanse propaganda: het tracht te manipuleren door op angsten in te spelen. Voor bewindslieden als Remkes en Donner is dit gratis reclame voor hun repressiepolitiek
  Want Angst is alles wat ze hebben om de massa onder de duim te houden.
  Lees en huiver: http://www.risq.org/article318.html

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.25 uur

 96. René, je hebt gelijk. De hele discussie draait feitelijk alleen nog maar om de VUT en het prepensioen. Best heel belangrijk, daar niet van, maar er is veel en veel meer. Niet alleen de verslechterde WW, de strengere WAO (overigens werk de wet poortwachter al heel goed, dus waar zijn ze mee bezig), maar ook alleenstaanden met een minimuminkomen tot en met het minimumloon krijgen het extra voor onze kiezen. Alleen al aan huur zijn we volgend jaar tussen de 29 en 32% van ons netto besteedbaar inkomen kwijt aan huur. En dan is de nota voor energie e.d. en de verzekeringen nog niet betaald. Zo gaan deze mensen al heel snel bijna 50% van hun netto besteedbaar inkomen betalen aan wonen. Mijn bijstand bedraagt zo’ 762,- per maand. De helft daarvan gaat op aan wonen dus. Daarbij komt het deel dat elke maand gereserveerd moet worden voor allerlei andere kosten die je kunt hebben en voor sparen/onvoorzien. Als het zo doorgaat kan ik achte jaar nadat ik verhuisd ben van een te dure woning naar een betaalbare woning opnieuw elke week niet meer dan 30 -50 euro uitgeven aan voedsel, zeep, tandpasta. De Woonbond stelt dat hoe lager het inkomen van de huurder, des te groter de stijgingen van de netto huurquote is. En dan heb ik nog niet eens over de Zorg, waar deze zelfde alleenstaanden ook lekker zo’n 1½ % extra voor mogen gaan betalen. Strakjes mogen we wonen, het net niet koud hebben in de winter (je stookt minder en in een niet geïsoleerde woning krijg je het dan knap frisjes) en we eten dan droog brood en geen warme maaltijden meer, want die gaan te duur worden. Hoe lang voor we op straat staan? Bezuinigingen schijnen nodig te zijn, maar waarom korten op de 1,5 miljard voor de huursubsidies en geen cent op de 7,5 miljard voor de hypotheekrenteaftrek? En dan wijs ik naar de mensen met een koopwoning en hypotheek van boven de 500.000 euro. Da’s wel 1,1 mijoen gulden! Die kunnen best met minder toe en wij kunnen dat eenvoudigweg dus niet.
  Dat Zalm de kinderen als excuus opvoert zegt iets over die man en over dit kabinet. Walgelijk.

  Reactie door Lydia — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.34 uur

 97. Anja Meulenbelt pleegt zware censuur op haar weblog,

  Wat een angst ineens voor een open discussie. Ja iedereen die anders denkt, beledigt, verwijderen dus. Alleen kritiekloze ja-knikkers, dat is dus debat à la Anja en de SP. Als je overgaat tot censuur en de andersdenkenden verjaagt, dan laat je zien dat je zwak staat met je argumenten en naar het middel dictatuur grijpen is wel het zwakste wat je kunt doen. Een beter gelijk kun je je tegenstanders niet geven. Ik vernam dat je mij en anderen al hebt geblokkeerd. Ik vind dit onverstandig van je, want mensen die je blokkeert alleen om hun andere mening zullen naar de site van Marijnissen en anderen gaan en je daar in je hemd zetten.

  Reactie door Rudy — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.38 uur

 98. Bedankt Tilyx, ik dacht al dat er zo iets achter zat. Wat deed Zalm ineens in Amerika he? Ik ga gelijk kijken op die site.

  Je kan ook lid worden van peil.nl

  Reactie door krul — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.41 uur

 99. Rudy

  Weblog is persoonlijk, gelden persoonlijke regels. Anders is het geen weblog. Dat is de definitie ook zo ongeveer van een weblog ‘persoonlijk dagboek’. Het is dus eigenlijk geen discussie platform zoals wij het hier doen…daar heb je forums voor.

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.42 uur

 100. C.Tilyx
  Waarom verbaasd me dat nu helemaal niets, is wel behoorlijk weerzinwekkend. Beste manier van bestrijden van dit soort groeperingen is het openbare, want licht verdragen ze niet.

  Daarbij vind ik eigenlijk dat er maar een ‘lobby wetgeving’ moet komen. Lobby is manipuleren en gaat de democratie voorbij. Dus moet verboden worden. Is niet in het voordeel van het volk.

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.45 uur

 101. @Tilyx
  dat zet je zeker aan het denken dat stukje.
  Persoonlijk zie ik dan ook liever een hechte band tussen europa en azie (eurazie). Als we een hechte band opbouwen met onze buren in het oosten en elkaar leren begrijpen en respecteren dan zullen wij hier geen last hebben van terrorisme. Pas als je je eigen wil op legt zoals de amerikanen doen kweek je haat en verdeeldheid. En dat stukje bewijst maar weer dat de amerikanen niets schuwen om hun zin te krijgen ….

  Reactie door JP — woensdag 6 oktober 2004 @ 11.50 uur

 102. 122 Koen Vink

  Ik wekte bij de Sociale werkvoorziening in Apeldoorn.
  Daar werd, en word bezuinigd op het begeleiden van mensen die niet helemaal zelfstandig kunnen werken.
  Gevolg de wao ingeknikkerd.
  Maar ik geef niet op en het lukte mij om voor mijn ontslagdatun weer voor 50% aan het werk te gaan.
  Hoera, een half inkomen en een halve wao.
  Op 2 januari 1999 kreeg ik dan een 50% contakt voor een vaste aanstelling in de Sociale werkvoorziening.
  Op 3 januari 1999 werd ik ernstig ziek, op 4 januari kwam ik in het ziekenhuis te liggen.
  Na 7 dagen werd er een kijkonderzoek verricht in mijn buik, aangezien de artsen niet konden ontdekken wat ik had.
  Toen ontdekten ze een geperforeerde darm, een buikvliesontsteking, en een halve liter etter in mijn buik.
  Ik stond dus aan de deur van St. Pieter, maar mocht er nog niet in.
  Nadat ik (ik zal je de details sparen) verholpen was, heb ik weer geprobeerd mijn werk te hervatten.
  De functie die ik had was lichamelijk zwaar en paste dus niet meer bij mij.
  Op dat moment heb ik mij schriftelijk ter beschikking gesteld voor ELK voorkomend werk binnen de Sociale werkvoorziening.
  De Sociale werkvoorziening was van mening dat geen enkele baan meer bij mij paste.
  Ik werd nog twee jaar op de loonlijst gehouden en kreeg daarna ontslag.
  Bij het Centrum voor werk en inkomen wist men niet wat men met mij moest doen.
  Dus ik weer naar het Gak gestuurd.
  Resultaat, 80% tot 100% afgekeurd, met de vermelding dat als ik weer zou kunnen werken ik alleen maar onder beschutte omstandigheden mag werken, en voor niet meer dan 4 uur per dag.

  Maar jij Koen Vink weet het beter als al die artsen, dus mijn vraag aan jou is, HEB je een baan voor mij die bij mij past?

  Heb je dat niet, dan moet je niet zo snel oordelen over mensen waarvan jij niets weet.

  Reactie door Charlie>>lid van SP en trots op SP — woensdag 6 oktober 2004 @ 12.16 uur

 103. @ Koen Vink:
  Ik ben het met je eens. Leuk al die boze berichten tegen het kabinet, maar kom dan wel met duidelijke statements.

  Net zoals die 300.000 die op de been waren. Ik durf te wedden dat meer dan de helft van die mensen niet eens weten wat het kabinet allemaal voorgesteld heeft. Ze komen gewoon uit sensatiezucht naar een demonstratie, of om een dagje vrij te hebben.

  Ik heb veel van de debatten gevolgt en ik kan gewoon niet direkt zeggen dat ik tegen de plannen ben van dit kabinet. Dat komt omdat er volgens mij dingen worden achtergehouden. Zalm en van Aartsen lachen de oppositie uit, zo van “joh wij weten wat er achter onze plannen steekt, dus maak je niet druk”.
  En dat is fout! Openheid moet er zijn, want misschien blijkt dan wel dat de plannen van dit kabinet niet eens zo slecht zijn.

  Ze zijn zowiezo voor de lange termijn en tja.. mensen willen nu geld in hun portemonee zien…

  Maar ook ik word boos wanneer de rijke rijker worden gemaakt en de armen nog harder mogen stikken. Dat is fout! En daarvoor moeten we demonstreren! Maar niet demonstreren uit sensatiezucht, of omdat je buurman ook gaat, of omdat het je wel leuk lijkt om een dagje vrij te hebben…

  Reactie door Thomaz — woensdag 6 oktober 2004 @ 12.25 uur

 104. Thomaz…goh die had ik nog niet gezien..

  Webmaster, er zal vast een registratie MOD/HACK zijn voor worldpress…knal die erin en laat mensen die willen reageren lekker zich registreren met hun provider emailadres. Weet ik tenminste wie en wat ik serieus moet nemen.

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 12.33 uur

 105. 127 MAD :)

  Ik ben geregistreerd met een gratis mail adres omdat ik geen reclame wil maken voor mijn provider.
  Maar als jullie mijn provider mail adres willen hebben dan moet je een mail sturen naar mijn geregistreerd mail adres :)

  Reactie door Charlie>>lid van SP en trots op SP — woensdag 6 oktober 2004 @ 12.40 uur

 106. @Lydia

  Ja; het is heel vreemd en belachelijk. Ik maak uit al die verdere discussie op; dat zowel de S.P. als al die andere oppositiegroepen de WW en de WAO eigenlijk in feite al de nek hebben om laten draaien door dit kabinet. Zeer vreemd.

  Mijn handtekening voor een referendum voor die vervanmijnbed-VUT kunnen ze nu wel vergeten. Je mag verdomme blij zijn dat je werk hebt tegenwoordig!

  Reactie door ReneR — woensdag 6 oktober 2004 @ 12.52 uur

 107. Charlie
  Bedoel het anders :)

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 13.04 uur

 108. @nepkarel

  “Sinds wanneer zijn 200.000 mensen belangrijker dan de 9.501.152 mensen die bij de laatste verkiezingen hun stem hebben uitgebracht?”

  Voor zover ik me kan herinneren heeft Nederland tijdens de laatste verkiezingen niet gekozen voor deze coalitie. Maar is hij zoals hij nu bestaat op een zeer ondemocratische manier tot stand gekomen.

  Reactie door Kayleigh — woensdag 6 oktober 2004 @ 13.06 uur

 109. @Rudy

  Inderdaad heeft A Meulenbelt mij ook van haar log gesmeten; (terwijl ik een heel leuk stukje naar die Ramadan schreef in het engels) terwijl er qua nuancering toch nog een groot verschil zit tussen jouw bijdragen en de mijne. Mischien had je toch wat meer je boodschap in een matigende toon moeten inpakken. Dat is een kunst an sich. En nu heb je ook een hele groep inzenders met je val meegesleurd, die het best met je eens kunnen zijn, maar de kunst van nuancering wat beter verstaan. Ik had overigens niet de kans meer om je stukken te lezen; Anja was me al voor met haar verwijderdrift. Wat we kunnen doen is gewoon onder een ander i.p. adres weer opnieuw beginnen.

  @MAD

  Ik weet niet of je regelmatig ook de zaken las op Anja’s log, maar wat deze dame presteerde vanuit haar eenzijdige beeldvorming was ook niet mis. Op terechte kritiek gaf mevrouw nooit antwoord. Maar als er iemand haar gedachten ondersteunde; dan was ze er als de kippen bij. Of om iemand even snel onderuit te halen als dat toevallig kon. Niet zo netjes en niet consequent. Jij bent op dit log ook wel eens keihard in je uitingen; maar wel heel rechtstreeks en heel eerlijk vanuit je hart. Dat is Mw. Meulenbelt helaas niet.

  Reactie door ReneR — woensdag 6 oktober 2004 @ 13.09 uur

 110. Ik ben het er mee eens dat de huidige plannen van het kabinet weinig genuanceerd zijn. Wel moet het iedereen langzaam duidelijk zijn dat we op de oude voet niet verder meer kunnen gaan. Hoe kunnen we de zorgstaat dan wel financieren? En kom niet met een slap verhaal van “dat halen we bij de hoge en tominkomens weg” want dat is een druppel op een gloeiende plaat.
  (niet dat gouden handdrukken/optieregelingen mij ook een gruwel is).
  Ook lees ik dat hier nog al wat bijstandstrekkers de revue passeert. Niet voor allemaal maar voor velen is dit in mijn opinie niet nodig. Stuur je CV maar naar me toe en ik heb binnen een week een job voor je. Geen goed CV? Ga dan studeren, maar zit niet hier te raaskallen.

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 6 oktober 2004 @ 14.11 uur

 111. Ron (90):
  Nou dat bewijst wel weer hoeveel mensen eigenlijk weten van de sociale zekerheid: de premies voor de WAO worden al 5 jaar door de WERKGEVERS betaald! Maar het is nog steeds een verzekering, die nu door het kabinet met terugwerkende kracht wordt aangepast! Dat zou je als private verzekeringsmaatschappij eens moeten proberen, sta je meteen voor de rechter!

  Voor WAO en WW is tot en met 5 jaar geleden door zowel werkgevers als werknemers premie betaald, voor WW betalen de werknemers (ook WAO-ers) nog steeds premie. In het nieuwe stelsel gaan de werknemers waarschijnlijk ook weer premie betalen, alleen veel meer omdat er geprivatiseerd moet worden (dit kost de eerste 5 jaar na 1-1-2006 zo’n 10 tot 15 miljard meer). Hoezo kosten op arbeid moeten omlaag?

  De bijstand wordt uit de algemene middelen betaald.

  Reactie door emma — woensdag 6 oktober 2004 @ 14.13 uur

 112. Nog een tip voor bijstandstrekkers

  Voor je gaat solliciteren, was je, haal alle aanhangsels en decoraties van je gezicht en armen, knip je haren en kam ze en trek nette kleren aan. (kleren die de meeste mensen dragen)
  En…begin een studie

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 6 oktober 2004 @ 14.17 uur

 113. Rudy, naar aanleiding van jouw opmerking over Anja’s weblog heb ik eens gekeken naar jouw reacties. En ik heb 1 ding tegen je te zeggen:

  ga je DIEP schamen

  Ik hoop dat iedereen deze persoon in het vervolg doorzwijgt.

  Reactie door Renske — woensdag 6 oktober 2004 @ 14.32 uur

 114. doodzwijgt bedoel ik…

  Reactie door Renske — woensdag 6 oktober 2004 @ 14.33 uur

 115. Jacob, studeren in de Bijstand is prima zolang je het zelf betaalt en toestemming hebt om te studeren.HBO opleidingen mogen trouwens nog steeds NIET!! Maar misschien ligt dat per SoZaWe verschillend. Dat kan.

  Weblog Anja: inderdaad, ook im heb het geprobeerd, maar krijg als antwoord dat ik eenzijdig de zaak bekijk. Ik reaheer dus niet meer op Anja’s conterfijtsels.

  Verder roep ik de SP op om zich niet vast te bijten in VUT/prepensioen, maar het hele pakket beet te pakken en b.v. ook de alleenstaanden te steunen. Niet direct de kracht van de SP, dat weet ik ook wel, maar jullie zouden nu best wel eens voor ons je best kunnen gaan doen. Vraag de Woonbond om info en tel de Zorg erbij. En blijf hameren op de hypotheekrentaftrek.

  Om je achter kinderen te verschuilen vind ik een zwaktebod van dit kabinet. Jammer genoeg beginnen er nu alweer mensen terug te krabbelen: Stemmen? Ikke? Nou nee hoor, daar doeT ik niet meer an mee hoor! Precies, zo blijven in die vicieuze circel rondrennen! De mensen moeten veel meer geprikkeld worden en het moet elke dag zo zijn, anders “vergeten” ze het weer. “Zal wel loslopen, het zal mijn tijd wel duren, heb ik geen zin in..”

  IK doe het voor mezelf EN voor anderen die in de knel komen. ik kan tenminste ‘smorgens in de spiegel kijken en grinniken voordat ik mijn nieuwe baardharen eruit trek.. ;-)

  Reactie door Lydia — woensdag 6 oktober 2004 @ 14.36 uur

 116. Gewoon zitten blijven Rudy
  Doe effe copieren en zet je bericht hierheen.

  Kunnen wij ook lezen waarom je je schamen moet….

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 6 oktober 2004 @ 14.37 uur

 117. @MAD joh doe niet zo zielig. Ik geef gewoon mn commentaar net als iedereen. Dat ik mn e-mail niet overal achterlaat is puur tegen spam. Bot’s struinen namelijk sites af op zoek naar e-mailadressen om zo weer te kunnen spammen.

  Geef liever een serieuze reaktie op de mijne. Dat ik het op sommige vlakken niet met je eens ben, betekend niet dat ik je vijand ben…

  Ik vraag me gewoon af of al die demonstranten wel serieus weten wat er gaande is. Uit onderzoek is bijv. ook gebleken dat ontzettend veel mensen naar de begrafenis van Pim zijn geweest, puur uit sensatiezucht…

  Reactie door Thomaz — woensdag 6 oktober 2004 @ 15.10 uur

 118. Dat het kabinet zich zo opstelt is natuurlijk te verwachten. Volgens mij hadden ze ook niet verwacht, dat we als schaapjes ja zouden knikken. Dat bleek toch ook wel, toen al heel snel “plan B” met een verzachtend miljard euro op tafel werd getoverd. Dat lag allang klaar natuurlijk.
  Waar ze niet op hadden gerekend is, dat er zoveel mensen niet intrappen. Sterker nog, we worden alleen maar bozer door de arrogante houding die deze “bestuurders” zich hebben aangemeten.

  Een paar jaar geleden hadden we hier zo’n wethouder van het CDA die vond dat de bus voortaan door een straat met basisscholen moest gaan rijden en wel om de tien minuten. Ook toen een arrogante houding van: “de inspraakronde is allang geweest, daar verander je nu toch toch niets meer aan.” Dus wij actie voeren.
  Die bus rijdt er nog altijd niet en zal er in de toekomst ook niet rijden, want inmiddels heeft men toch maar voor een andere route gekozen.

  Actie voeren en volhouden helpt!!!

  ps. Voortaan ben ik Helma D., omdat er misschien nog wel meer Helma’s rondwaren…

  Reactie door Helma D. — woensdag 6 oktober 2004 @ 15.49 uur

 119. @122 K.Vink,135 J.Bakker:

  Zo, weer terug van mijn werk.
  Het Lonsdale uitschot roert zich trekkebekkend achter de rug van
  van Aartsen nu deze de jacht op de SP heeft geopend.
  Wat dit schertsfiguur Bakker doet is opnieuw escaleren op dit gastvrij log. Samen met ander ultrarechts janhagel uittesten
  waar de grens van de tolerantie ligt hier, in de hoop dat iemand over de rooie gaat en iets optypt wat de Telegraaf haalt. Toch?
  Ik zie de koppen al voor me: Donner onderzoekt gewraakte SP-tekst…

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 6 oktober 2004 @ 15.50 uur

 120. @thomaz.als je het niet eens bent met dit beleid .dan kun je volgens sommige niet nadenken Erg domme gedachte .mensen die niet nadenken demonstreren niet voor een ander beleid.maar doen net zoals jij kwallen.sensatie zoekers gaan naar een demonstratie om rotzooi te schoppen .EN die waren er dus niet .Alleen normale nadenkende mensen .En dat je bang ben voor Spam is zielig .Dus een zielig smoesje ……..maar ja Zo zijn er meer zoals jij

  Reactie door hein — woensdag 6 oktober 2004 @ 15.52 uur

 121. Rob (139) de WAO is een verzekering. Ik heb daar onder een andere thread al een hele uitleg over gegeven, maar blijkbaar zijn er nog steeds mensen die denken dat de WAO een gift van de regering is. Dat is dus écht niet zo. Het is een volksverzekering en wel een verzekering tegen inkomensverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid in het geval van de WAO en een verzekering tegen inkomensverlies als gevolg van werkloosheid in het geval van de WW. Het zijn écht verzekeringen. Daarom is het zo kwalijk wat het kabinet op dit moment aan het doen is, zowel met de nieuwe wet als met de herbeoordelingen van de huidige WAO-ers. Ook nog eens omdat het een verplichte verzekering is, je kán er dus niet eens vanaf als je dat zou willen.

  Zo langzamerhand heeft de politiek er een politieke fooi van gemaakt in plaats van de verzekeringsgedachte te respecteren. En omdat de wetgever hier een dubbele rol heeft, is het ook nog eens moeilijk om naar de rechter te stappen. Ik vind dit dus een zeer kwalijke zaak.

  Reactie door emma — woensdag 6 oktober 2004 @ 15.57 uur

 122. Die hele privitarisering is een hoop onzin…
  elke keer voeren ze dat aan om de concurrentie strijd te vergroten en zodoende de prijzen voor de consument omlaag te krijgen, maar de prijzen zijn alleen maar duurder geworden !!
  Of vindt iemand dat de NS goedkoper is geworden en dat de prijzen van gas ed omlaag zijn gegaan.
  Privitarisering werkt alleen de multinationals in de hand en diens aandeelhouders. En de term concurentie strijd is al helemaal achterhaalt nu zelfs in de betonindustrie prijs afspraken zijn gemaakt…
  En zou worden we van alle kanten genaaid !!

  Reactie door JP — woensdag 6 oktober 2004 @ 16.20 uur

 123. ReneR (132)
  Was meer een algemene reactie van mij. Maargoed, ik snap best dat zij wil filteren, aan de andere kant mis je dan weer veel aan reacties onderling.

  Maar ik heb een betere oplossing voor de SP… zet een forum op met http://www.phpbb.com er is ook NL ondersteuning http://www.phpbb.nl software is gratis, zit een vreselijk krachtige administratie en via phphacks.com kan je er allerlei gimmicks aan toevoegen, discussie’s zijn beter te volgen maar ook te begeleiden, kost je maar 1 mysql dbaseje en de serverload is ook vrij laag, lager dan die van een weblog. En dan kan een weblog weer een weblog worden…tis maar een ideeetje…

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 16.30 uur

 124. Van wie dit land is? Kennelijk voor de brutaalsten ‘boven’ ons.

  Zo bleek van de week dat de autobranche de recessie te lijf ging met een openbare(!) oproep aan de autobedrijven om samen te spannen. Je snapt het al? “de 2e hand VW’s uit 1998 gaan niet voor onder de 3000 euro weg” e.d.

  En vandaag bleek (nu op TXT) dat de beton branche NL al jaren en jaren oplichtte. Mw. Vos (GL) is niet verbaast.

  Maaarrreeee, kamervragen!?!?!?!?

  Hoe dan ook, NL is onder PvdA(toen, nu en straks) en zusterpartij VVD + CDA voor wie het pakt, liberaal, vrije markt.
  En al bloeden de meesten, de ondernemers, nu ook de kleinsten, die worden natuurlijk wEl uit de wind gehouden…

  Reactie door Barend — woensdag 6 oktober 2004 @ 16.39 uur

 125. @ hein 144:
  Het wordt steeds zieliger hier. Kan je niet lezen hein?
  Ik stel serieus de vraag of het getal van die demonstranten staat voor het aantal nederlanders dat tegen het beleid van dit kabinet is. Want dat zijn namelijk steeds de argumenten die hier genoemd worden om aan te tonen dat het kabinet niet deugt.

  Ik ben het op veel vlakken ook niet eens met dit kabinet, maar ik vind wel dat we kritisch moeten blijven, ook naar onszelf.

  Dus 300.000 mensen die tegen het kabinet protesteren is geen argument om te zeggen dat het kabinet niet deugt. Zeker niet omdat ik me sterk afvraag hoeveel van die mensen echt weten wat er aan de hand is.

  Jan gaat toch ook niet op elk punt tegen de coalitie in omdat 300.000 mensen dat van hem vragen? Jan z’n taak is ook om scherp te blijven, om bijv. van Aartsen op de vingers te tikken als hij goedkeurt dat bedrijven werknemers afpersen door te zeggen “langer werken voor hetzelfde loon, of ontslag”.

  Dus niet gelijk maar het hele kabinet de grond in stampen. Blijf kritisch op de punten die verkeerd zijn, maar moedig de goede punten aan.

  Verder wil ik je er op wijzen dat je je misschien even moet verdiepen in computers en internet…

  Reactie door Thomaz — woensdag 6 oktober 2004 @ 17.20 uur

 126. @Lydia, sorry dat ik het moet zeggen, but i told you so.
  9 van 10 demonstranten stonden daar echt puur uit eigenbelang, de echte demonstranten die daar tegen het hele pakket stonden daar heb ik respect voor, v.w.b. de rest, die stonden er voor hun eigen hachie en niks anders.

  Sterker nog het zal me niks verbazen dat het kabinet bewust die extreme pre-pensioen maatregelen afkondigde om de andere maatregelen er makkelijk er door te drukken.
  Want de leeftijd is nu al tot 55 gedaald en ik zie aankomen dat
  het prepensioen en vut compleet met rust gelaten wordt.
  Waar ik op tegen ben, want ik heb liever dat ze het pre-pensioen afschaffen dan de WAO of zo (zo realistisch ben ik dan ook nog wel).

  Reactie door Ronald — woensdag 6 oktober 2004 @ 17.36 uur

 127. Als de rechtse mensen die zo fel hier reageren nou eens samen een demonstratie organiseren voor dit kabibetsbeleid? Dan zijn wij van hun gezeur af en zijn zij lekker bezig. En als er dan meer dan 300.000 mensen op komen draven kunnen we weer praten over de vraag: “Van wie is dit land?”

  Reactie door Cas — woensdag 6 oktober 2004 @ 17.51 uur

 128. Jacob Bakker
  Je gaat aan 1 ding voorbij…jezelf zijn. Sommige mensen passen niet in jouw outfit idee en als ze dan aangenomen zijn voldoen ze opeens niet meer of moeten op hun tandvlees lopen…klopt dus niet wat je zegt.

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 17.55 uur

 129. Als je werkelijk wat wilt doen ga je snipperdagen opnemen en naar het binnenhof.
  Vanaf de tribune kan je genoeg kabaal maken. Je zal wel worden verwijderd maar met goede afspraken zit het de dag daarna weer vol met anderen. Dit volhouden tot aan het kerstreces.
  Dit geldt niet voor WWers of Bijstandstrekkers want ik vind dat die eerst hun tijd moeten vullen met solliciteren en/of studeren.
  50 keer met 200 man protesteren in de tweede kamer lijkt mij effectiever dan gaan staken.
  Terzijde: Met de huidge maatregelen ben ik het ook niet eens

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 6 oktober 2004 @ 17.58 uur

 130. Wat praat jij nou MAD? Je zelf zijn? Maar iedereen moet voor JOU betalen omdat je “jezelf” wilt zijn? Doe dat effe op eigen kosten maar niet op onze kosten.
  Er is niks mis mee met het feit dan je je moet aanpassen. Er is overal wel eens wat.
  Als je je best hebt gedaan en wordt ontslagen is dat natuurlijk jammer, maar je hebt wel weer wat geleerd. Je weet dan wat je aan “jezelf” moet veranderen.

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 6 oktober 2004 @ 18.11 uur

 131. Jacob Bakker
  Je verschijning zegt geen ruk. Mijn baas lacht je keihard uit als je komt aankakken hoe jij dat brengt. Die begint al meteen van, goh sta jij er ff gemaakt op, hoe ben je normaal… ze zijn ook niet achtelijk hoor. Jij hebt een denkwijze uit de jaren 80, jaren van autistisch denken. Is allang niet meer zo, wordt gezien als aanstellerij, doe maar normaal die je gek genoeg…..Dus Jacob Bakker…doe maar normaal, doe je gek genoeg.

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 19.13 uur

 132. emma,#145
  een belanghebbende kan beroep aanteken van de keuring als je het niet eens ben met de uitslag daar van, hoorzitting(kan telefonisch)beste is om eerst alle medische gegevens op te vragen van de keuring heeft men recht op, wordt het niet gewijzigd kan je via het kantongerecht een procedure opstarten, men kan zich daar laten vertegenwoordigen door wie iemand zich zelf wil laten vertegenwoordigen.
  Alles duurt wel een paar jaar, ben bang dat het met de huidige keuringen nog langer gaat duren.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 6 oktober 2004 @ 19.26 uur

 133. Folkert, het gaat mij niet om de individuele gevallen, maar om het feit dat de regering een onrechtmatige daad verricht door de verzekeringsvoorwaarden met terugwerkende kracht aan te passen (voor de huidige WAO-ers) en door de verzekering geheel te wijzigen (voor toekomstige WAO-ers) terwijl de nu nog gezonden niet van de verzekering af kunnen!

  Natuurlijk kun je protest aantekenen tegen de uitkomst van een individuele keuring maar het gaat mij om het principe: WAO/WW zijn verplichte verzekeringen (niets mis mee, collectief is nu eenmaal goedkoper) maar het kabinet maakt nu misbruik van haar positie als wetgever om in haar hoedanigheid als verzekeraar de polis uit te kleden en wel met terugwerkende kracht. Geen enkele private verzekeraar zou zo’n truc uit kunnen halen.

  Dat noemt men onbetrouwbaar beleid en ik dacht dat Balkenende het vertrouwen in de overheid terug wilde brengen?! Naar mijn bescheiden mening doe je dat niet op deze manier!

  Reactie door emma — woensdag 6 oktober 2004 @ 19.44 uur

 134. Zal nog even reageren op MAD
  Slechts met het laatste stukje ben ik het volkomen eens….
  Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Dus begin eerst met normaal doen. En normaal is aanpassen.
  Dat jij denkt dat je “verschijning” niet uitmaakt voor het krijgen van een job is totaal fout van je gezien. Dit maakt zeker in 9 van de 10 gevallen het uiteindelijke verschil buiten de vaardigheden die van je worden verwacht.
  In die zin ben je eerder uit de prehistorie dan uit de 80er jaren, laat staat een vertegenwoordiger van het heden of de toekomst.
  Kom misschien morgen nog wel even terug hier als ik niet volgens de nieuwe Meulenbelt doctrine word geweblogblokkeerd
  (nieuw woord)

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 6 oktober 2004 @ 19.52 uur

 135. Wellicht heb ik een overeenkomstige reactie over het hoofd gezien, ik vraag daarvoor excuses.

  Van Aartsen verwijt de bonden demagogie, de bonden zouden hun leden niet het hele verhaal verteld hebben.
  Evenzo Zalm, als “vakbondslid”, ik heb de indruk dat hij dit gebruikt uit cocetterie en geen lid is, kan hij constateren dat de bewering van Van Aartsen juist is.

  Ik echter zeker vakbonslid, heb wel degelijk van mijn vakbond de informatie gehad die ook door de regeringspartijen wordt gespuid. Daarnaast heb ik en met mij ontelbare landgenoten, constant kennis kunnen nemen van de ontwikkelingen via de media. Ik weet zeker dat dat voor nagenoeg alle Nederlanders geldt.

  Het nu beschuldigen, door Van Aartsen en Zalm, van demagogie aan de vakbonden behoort in het tegendeel te verkeren. Beide heren bedrijven hier demagogie in de puurste vorm.

  Wellicht weten zij niet beter, want als je een kokervisie hebt en je hoofdthema navelstaren is, dan is het begrijpelijk dat je gewoon bedenkt wat je het beste uit komt ook al doe je de waarheid daarmee geweld aan.

  Arm volk dat door dit soort mensen geleid wordt.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — woensdag 6 oktober 2004 @ 20.06 uur

 136. Jacob Bakker
  Ben benieuwd naar je motivatie over werk en looks.

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 20.15 uur

 137. Jammer dat ik je dan toch moet teleurstellen, Henk. Nr 138 is toch echt van mij. Wat heb ik verkeerd gezegd? Of mag ik niet zeggen dat Anja een paar weken terug gezegd heeft dat ik het eenzijdig zie. Wat is daar dan mis mee? Als ik zeg dat jij iets eenzijdig ziet, ben je dan ook boos? Nee toch? Want dat verwacht ik echt niet van je. Ik ben eerlijk en oprecht. En ik probeer niemand te beledigen. Ik heb Anja’s logs gelezen en me verbaasd, maar reageren zal ik niet meer doen. Want als ik eerlijk ben, dan kies ik voor de kinderen daar. Kinderen die kind moeten kunnen zijn. Waar ze ook wonen in de wereld. Ik kies geen partij in een oorlog waarvan ik in theorie wat weet, maar verder niet weet hoe dat DAAR voelt. Ik kies geen partij, omdat ik dat simpelweg niet kan. Beide zijden hebben schuld en beiden zijden verliezen onschuldige mensen. Dat is wat ik zie daar en overal waar terreur en gevechten zijn. Het spijt me oprecht als ik je teleurstel, Henk. Mijn hart huilt als ik de slachtoffers van Darfur zie. De kinderen die in Azië werken en zich moeten prostitueren, de kindsoldaten in Afrika enz. Die kinderen zijn de toekomst van deze wereld. Een toekomst die ik somber inzie als we zo doorgaan met het verkrachten van de kinderziel overal in deze wereld.

  Reactie door Lydia — woensdag 6 oktober 2004 @ 20.21 uur

 138. Lezen jullie ook eens de reactie 34 onder OLTMANS hier.

  Anja heeft lappen teksten verwijderd (vooral die waar zij zelf niet zo gunstig in voorkomt en waar anderen (de verwijderden) eens minder gunstig in voorkomen die staan er nog. Het is ongelooflijk. In mijn ogen was weinig bij om je voor te schamen, als ik zo vrij mag zijn. Anja kan niet tegen kritiek. As simple as kissing but not so sweet.

  Elk emailtje wordt nu gescreend door een respectfilter!

  Reactie door Marja — woensdag 6 oktober 2004 @ 20.37 uur

 139. Daarom zei ik al (147) …..SP zet een algemeen discussie forum op, er is behoefte aan…kost geen moer. En als de technische kennis niet in huis is (wat me sterk lijkt) wil ik het best doen, 10 minuten werk en het draait. En kunnen weblogs weer persoonlijke weblogs zijn..

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 20.50 uur

 140. Respectvol reageren is goed. Lees eens goed hier en zie hoe onrespectvol mensen met elkaar omgaan.

  Reactie door Cas — woensdag 6 oktober 2004 @ 21.31 uur

 141. Rob
  Is een automatisch systeem met een registratie, zoals stand.nl. Dus het realtime reageren blijft, alleen is het Phpbb systeem zeer goed beveiligd met controle routines en discussie’s verlopen beter omdat je je b.v. kan abboneren op een discussie en een email krijgt als er wat gezegt wordt enz enz enz. :) allemaal tech. blahblah:) maar het is beter hahaha:) okay…dat zegt een nerd dan:)

  Reactie door MAD — woensdag 6 oktober 2004 @ 21.32 uur

 142. @Rob 173:

  Elkaar uitschelden is geen discussie. Zouden mensen dergelijke taal ook gebruiken als ze aan tafel met elkaar zouden zitten? En als je in de bovenstaande 174 posts geen onrecpectvolle reacties ziet, zie je iets anders dan ik.

  Reactie door Cas — woensdag 6 oktober 2004 @ 21.52 uur

 143. @Lydia
  Een heel mooi betoog meid; zoals je het kunt neerzetten. En dan te denken; dat Anja en haar medestanders dit weblog beschouwen als een stamkroeg vol tegen elkaar aan schetterende mensen…daarmee doet ze aan velen onrecht. Het is jammer; ze kon mensen goed prikkelen met haar teksten en tot nadenken zetten om te reageren. Dit is nu voorbehouden aan een select gezelschapje met het paradigma 3 keurmerk. Ik blijf het niet des S.P. vinden; maar elitair.

  Maar we moeten er wel wat van gaan leren denk ik. Ook op dit weblog. Laten we de boel wat overzichtelijk houden door zoveel mogelijk die korte SMS achtige berichten te vermijden. Dat scheelt al een heel end. Verder MAD; bedankt voor de tip.

  Reactie door ReneR — donderdag 7 oktober 2004 @ 0.10 uur

 144. Ik begrijp dat ik dus niet op ‘t weblog van Anja Meulenbelt hoef te gaan kijken. Trouwens niet de eerste keer dat ik van zoiets hoor. Toen Ali Lazrak net weg was bij de SP, gebruikte hij z’n weblog als middel in zijn hetze (leek het wel) tegen Jan Marijnissen. Kritische noten werden ook daar direct verwijderd en IP’s geblocked.

  Op het moment dat je als politicus een weblog hebt ben je toch met een soort van berichtgeveving bezig. Hoe persoonlijk die vaak ook is. Door kritische noten te verwijderen krijg je dus een onvolledig beeld van je berichtgeving. Niet helemaal eerlijk dus.

  Daarom vind ik het ook erg goed dat Jan hier alles (voor zover ik dat weet)laat staan. Natuurlijk zijn er altijd mensen die maar wat roepen en waar ik dan maar lekker overheen lees. Ik moet er soms wel om lachen.

  Maar van wie dit land is? (om op ‘t topic te reageren)
  Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.
  Ik ben alleen bang dat onze regering daar nog niet helamaal achter is.

  Reactie door Han — donderdag 7 oktober 2004 @ 6.07 uur

 145. Ik wist wel dat ik me niet in jou vergist had, Henk! Net zomin als jij je vergist in mij. Excuses hoeven echt niet, maar bezorgdheid voelt warm aan. We gaan gewoon dóór!!
  RenéR, je hebt gelijk dat we echt meer inhoudelijk moeten discussiëren in plaats van gelijk driftig te zijn en lelijke dingen beginnen te zeggen. Juist van SP-ers verwacht ik die nuance zo. Juist SP-ers moeten zich niet meer laten opjutten door jonge mensen die nog nauwelijks “geleefd” hebben. We moeten als leraren zijn voor die mensen. Geduldig, duidelijk en consequent.
  MAD, ik wacht met groeiende interesse op je column in de Tribune?? Je doet het toch wel? Juist die practische ervaringen uit demond van een nuchter denkend mens zijn vast heel interessant en waarschijnlijk heel leerzaam. Ik ben eigenlijk best een beetje ongeduldig.
  Wat ons landje betreft: als we kijken naar de Amerikaanse Indianen (maar de meeste natuurvolkeren dachten en denken zo) dan is ons land niet van ONS, maar zijn WIJ van ons land. We hebben de plicht om dit land te onderhouden, omdat het ons voed, kleedt en “welvaart” geeft. En dat houdt in dat Zalm en ikzelf van dit land zijn en dat aan ons de plicht is om voor dit land te zorgen. Zoals ik al zei, zonder milieu, zonder voldoende groen, zonder rustgebieden, is er geen mogelijkheid tot normaal leven. Ik ben van dit land en ik houd van dit land, maar de laatste twee jaar heb met dat laatste steeds meer moeite.

  Reactie door Lydia — donderdag 7 oktober 2004 @ 8.45 uur

 146. @lydia
  ik wil even zeggen dat niet elke jongere denkt zoals sommige hier doen overkomen. Zelf behoor ik ook tot de jongere (24) en streef ik ook naar solidariteit en sta ik graag iets meer af als dat een medemens kan helpen.
  Ik zeg ook geen nee tegen een collecte en koop als het kan zo’n krantje van een dakloze. Ik geloof, in tegenstelling tot sommige, dat de mens van nature goed is en dat heel veel mensen elkaar willen helpen. Het is jammer dat de huidige maatschappij zo hard is geworden en dat mensen elkaar niet meer durven te helpen omdat ze bang zijn dat ze worden afgeslagen of doodgestoken.
  Dus ook onder de jeugd leeft solidariteit, dat is een kwestie van opvoeding… als je af en toe ziet hoe sommige kinderen tegen hun ouders tekeer gaan dan lopen de rillingen over mijn rug. Durfde ik zoiets te doen dan kreeg ik een handtekening op mijn achterwerk die een week lang bleef zitten, ja ik bedoel een klap. En dat is geen kindermishandeling, want nu achteraf zie ik zelf ook wel dat ik dat op sommig momenten meer dan verdiende. Ik leerde pas op mijn 13de ongeveer wat de politie in hield, als ik iets verkeerd had gedaan zat ik niet in over de politie maar over wat er gebeurde als ik thuis zou komen.
  Dus Lydia, je kan nog wel geloven in de huidige jeugd hoor, maar er moet wel flink aan gewerkt worden.

  Reactie door JP — donderdag 7 oktober 2004 @ 9.41 uur

 147. Lydia, kweet niet….enigste wat ik weet is dat ik vandaag nog een saai hoofdstuk ga doorzagen … materieel strafrecht en formeel strafrecht… en dan moet ik nog 2 hoofdstukken.. en dan snel examen doen ben ik weer een papiertje rijker…en god wat is dat saai…ben je dan 33 voor :) maargoed dan mag weer wetsartikel 142 gaan uitvoeren….en daarna…nog meer ellende hahaha

  Reactie door MAD — donderdag 7 oktober 2004 @ 10.05 uur

 148. in laatste berichtje 183.) bedoel ik noch Jan noch Anja

  Reactie door Jacob Bakker — donderdag 7 oktober 2004 @ 10.41 uur

 149. @Annelies: Wat let je om met je teksten zelf een weblog te beginnen?

  Reactie door sulis — donderdag 7 oktober 2004 @ 12.48 uur

 150. Ja, sulis maar ik had zo graag die ‘oude’ teksten er dan ook op willen zetten zodat iedereen de ‘discussies’ kan nalezen. Want het is niet waar wat ze schijft. Enfin, ik kan wel tegen een stootje hoor en dit is dus blijkbaar internet. :-)

  Reactie door Annelies — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.11 uur

 151. Ik bedoelde ook dat ik wel tegen mijn verlies kan maar het was gewoon geen ‘fair play’.

  Reactie door Annelies — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.13 uur

 152. Wat dit log mist is een beetje humor van de mensen die hier vertoefen.
  Ik denk dat de veel bezoekers het wel eens zijn met de standpunten die hier worden verkondigd maar worden afgeschrikt door het autoritaire en kouwe toontje wat vaak in de tekst de boven toon voert.
  Ook maken velen zich schuldig aan iets wat ze zelf verfoeien, het virtueel het land uit kicken van de andere mening. Wat ook jammer is dat sommige reageerders liever heel intilligent proberen over te komen met het schrijven van hun tekst dan voor iedereen begrijpbaar te zijn.
  Nog een tip: ik zou niet meer inhoudelijk reageren op sommige vaste extreem dwaze bezoekers maar hun meer beschouwen als hofnarren en daarop ook zodanig op reageren.
  Oh ja, mocht ik in de toekomst een geintje maken op dit forum dan zet ik er bij, dan hoefen jullie me niet virtueel uit dit land te wensen.

  Reactie door rommel — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.14 uur

 153. ..geintje.. bij
  haakies doen het niet..

  Reactie door rommel — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.16 uur

 154. Oh ja! Haakies zijn voor html, of heet dat php tegenwoordig?

  Reactie door rommel — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.17 uur

 155. Stelletje droogkloten.
  …geintje…

  Reactie door rommel — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.19 uur

 156. Annelies; mail je adres even naar re.si@wanadoo.nl. Als ik nog materiaal heb, dan zal ik je het mailen.

  Al de gewraakte passages; waarin ze zelf mensen zat te schofferen samen met haar eigen “stamgasten” is ze nu snel aan het wegpoetsen op haar log. Dingen; die ik haar meerdere malen heb aangehaalt. Daar zal ze wel de hele middag mee zijn bezig geweest. Het is inderdaad heel stuitend wat ze nu laat zien. De arrogantie ten top. Maar ik blijf toch zeggen; dat Rudy wel wat tever ging. Jammer dat ze de rest nu maar even over 1 kam scheert. ik heb nog geprobeert wat neutraals in te zenden. Maar het wordt botweg niet geplaatst omdat ik ReneR ben. Daarmee geeft ze eigenlijk toe; puur op de persoon te spelen en niet op de inhoud.

  Onthoud nu maar deze oud-romeinse zegswijze:

  “Alles wat graag in het donker leeft; kan het licht niet verdragen”.

  Ik vraag me af hoe lang de S.P. dit ikoon van arroganmtie nog in het duister laat ronddwalen op deze site. Ze wil een eigen weblog met eigen regels; prima; maar ga dan op start.nl o.i.d. zitten met d’r log.

  Reactie door ReneR — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.21 uur

 157. Zeg ReneR die foto van mevrouw westerhuis op je site geeft een hele nieuwe definitie aan het gezegde
  ‘lachen als een boer met kiespijn’.
  …geintje..

  Reactie door rommel — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.33 uur

 158. JP, je hebt helemaal gelijk. Zoals het er nu staat, ljkt het of ik generaliseer, maar da’s natuurlijk nooit de bedoeling. Natuurlijk zijn er gelukkig heel veel jonge mensen waar het hart op de juiste plek zit en die vanuit henzelf, en van hun ouders de juiste dingen hebben meegekregen. Met jonge mensen als JP ben ik in elk geval heel erg blij.

  MAD, ik hou het in de gaten en hoop dat je toch tijd vindt en dat het geplaatst zal worden. Succes en vast felicitaties voor je nieuwe papiertje… ;-)

  Wat betreft de narigheid met het weblog van Anja Meulenbelt, lieve mensen, láát haar dan. Ga niet naar dat log en schrijf er ook niet over op andere logs. Veel te veel eer. Uiteindelijk zal het wel gaan vervelen, hoop ik. Reageer er niet meer op en discussieer wel mee op de andere logs en doe dat dan zo inhoudelijk mogelijk. Laat zien dat je méér bent dan het gevoel dat je krijgt op het weblog van Anja.

  Reactie door Lydia — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.43 uur

 159. De werkkamer van Anja (te zien op het web)

  Het is waar het is hier een grote puinhoop
  geen tijd te ruimen als ik steeds naar die computer loop
  Moet alle berichtjes controleren voor zij door gaan
  er mag tenslotte alleen maar mijn mening instaan
  Ga voor je echte mening maar naar Jan
  Die heeft een goede vrouw die zijn kamer opruimen kan
  Verdorie daar is al weer zo een bericht
  Waarin ik als ondemocratisch word beticht
  Ze zeggen dat ik Stalinistisch ben
  Is dat een compliment of is het iemand die ik ken?

  Graag onder de noemer: Grapje

  Reactie door Jacob Bakker — donderdag 7 oktober 2004 @ 13.52 uur

 160. Hahaha

  Reactie door rommel — donderdag 7 oktober 2004 @ 14.05 uur

 161. Stalin had ook zijn goeie kanten.
  …geintje…

  Reactie door rommel — donderdag 7 oktober 2004 @ 14.07 uur

 162. 195. Lydia. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Ik moet er boven staan. Gaat lukken, binnenkort. Gisterenavond laat schreef ik haar nog een pissig emailtje (ze heeft me uitgelokt en ik ben er in getrapt. Shit!) omdat ik het zo laag vond dat ze een samenvatting gaf van de negatieve reacties op haar ‘respectfilter’. Zo kan ik het ook, de informatie naar je hand zetten. Dit emailtje was echter NOOIT bedoeld om op haar weblog te verschijnen. Het was aan haar persoonlijk gericht.

  Ik geef toe dat het dit keer, voor het eerst niet zo netjes was, maar ik vond het zo onredelijk wat ze deed, zie ook reactie 182 hierboven. Maar als de drank is in de vrouw….Viel wel mee hoor. Dus nu heeft ze me mooi teruggepakt. Ga maar niet kijken! Ach, het maakt me ook niet meer uit. Als iemand je zo treitert kan je beter er boven staan. Gaan we doen. Opvallend blijft wel dat ze mannen lang niet zo hard aan durft te pakken als mij, een vrouw. Een van de weinigen die kritiek op haar beleid durfde te hebben. Is ze niet gewend.

  Reactie door Annelies — donderdag 7 oktober 2004 @ 14.12 uur

 163. he jammer…dus geen catfight…. en daar zaten wij mannen nu net zo op te wachten… :)

  Reactie door MAD — donderdag 7 oktober 2004 @ 14.15 uur

 164. Sulis 186, ik zag dat je op Anja haar site toegelaten bent. Dat ging voornamelijk over jouw eigen website maar heb je hebt alleen geen oordeel kunnen vormen over wat er op Anja’s website staat als je dat niet gelezen hebt. Er waren geen bedreigingen, geen gescheld, geen slap geoudehoer (zoals vaak hier), geen racisme, noem maar op. Waarom bekijk je het niet van 2 kanten en geef je Anja direkt gelijk!

  Reactie door Annelies — donderdag 7 oktober 2004 @ 14.24 uur

 165. Emma, het weblog van AM is niet meer in tact. Er zijn ongelooflijk veel kritische bijdragen weggehaald. Onder ‘Submission’ stonden meer dan 120 bijdragen, nu nog 60 of zo, zelfde voor ‘HYPE’. Bij andere items zijn alle reacties weggehaald. Ik heb nog aan AM (ik had toevallig haar prive-emailadres) gevraagd of ze ze mij wilde toesturen maar ze schreef me dat ze ze heeft weggegooid. Nu valt niet meer te controleren wat er geschreven is en hoe erg dat was. Ik had mijn administratie maar beter moeten bijhouden. Ik verzeker je het was niet echt erg, geen ordinair gepraat of gescheld. Wel slim van AM, he!

  Reactie door Annelies — donderdag 7 oktober 2004 @ 17.05 uur

 166. Annelies, wat heeft AM dan weggehaald? Kritische bijdragen ten opzichte van wie? Van haar eigen persoon? Of kritische bijdragen ten opzichte van de Palestijnen? Als dat laatste het geval is, dan komt dat de discussie niet ten goede en vind ik het een vorm van beperking van vrije meningsuiting.

  Reactie door emma — donderdag 7 oktober 2004 @ 17.20 uur

 167. @Annelies: Omdat ik nooit gereageerd heb wil niet zeggen dat ik niet alles gelezen heb. Ik zou zeggen stop al deze energie in een eigen site dit is een beetje verspilling van je moeite. Het is nu een welles nietes discussie aan het worden. En ik heb wel degelijk gescheld en rascisme voorbij zien komen op Anja’s weblog. (dat wil niet zeggen dat ik jou daar mee bedoel) Ik gaf mijn eigen weblog inderdaad als voorbeeld omdat ik dan aan kan geven hoe het is om zo behandeld te worden. Maar ik gaf Anja niet zonder meer gelijk en heb alles wel degelijk gelezen. Je bent er wel erg veel mee bezig want jij weet nog eerder dan ik dat mijn reactie op Anja’s weblog staat. Dus nogmaals verspil je energie niet langer en ga je frustraties op een eigen log van je afschrijven daar kun jij bepalen wat er op mag blijven staan.

  Reactie door sulis — donderdag 7 oktober 2004 @ 17.26 uur

 168. Emma, Rudy (of ReneR of Henk of Jan (niet Jan M.)) zal je qua het Palestina/Israel-conflict beter kunnen inlichten, ik heb dat niet zo gevolgd, weet er zelf ook te weinig van. Het ligt wel heel gevoelig bij haar, dat merkte ik wel. Ik was vooral geinteresseerd in onze ‘Multiculturele Samenleving’. Dit alles n.a.v. de in mijn ogen interessante televisieavond met Ayaan Hirsi Ali bij Zomergasten, eind augustus. (Daarvoor was ik nog nooit op een weblog geweest.) Je mag eigenlijk geen kritiek hebben op onze M.S., merkte ik ik vond dat AM de problemen die er wel degelijk zijn te veel wegrelativeerde. Ik spreek uit ervaring, ik ben docente Nederlands als tweede taal, zelfstandig. Vandaar.

  Ik had ‘verhaaltjes’, echt gebeurde dus als de volgende: vers van de pers want vanmorgen meegemaakt.
  Ik moest vanmorgen naar de gynaecoloog, een paar baarmoederpoliepjes weg laten halen. Waarschijnlijk niets ernstigs. Je voelt er ook niets van. Aan het eind van het onderzoek zei ik lachend tegen de (vrouwelijke) gynaecoloog: “dat is wel iets anders dan (vrouwen)besnijdenis he?!”. Ik moest er ineens aan denken vanwegen het wegsnijden van die poliepjes als je begrijpt wat ik bedoel. Toen, en daar komt het, zei deze vrouw “je moest eens weten hoe vaak ik verzoeken krijg van ouders voor vrouwenbesnijdenis!”. “Soms smeken de ouders mij om, al is het maar een klein sneetje, hun dochter te besnijden.” En ze vervolgde “Ik heb zelfs geld (smeergeld) aangeboden gekregen om dit te doen.” Gelukkig vertelde ze me dat alle gynaecologen in Nederland hier niet aan mee werken.

  Van die dingen. Misschien vind je het ook geleuter, zoals mannen als Imad en Eelco maar ja ik vind dat Nederland mag weten wat er in het kader van de M.S. zoal gebeurt en niet gebeurt.

  Reactie door Annelies — donderdag 7 oktober 2004 @ 17.36 uur

 169. Uh, sorry mensen, misschien een beetje onsmakelijk, vooral zo tegen etenstijd maar ik kreeg bij NOVA van de week een mannenbesnijdenis te zien waar de rillingen van over mijn lijf liepen.

  Reactie door Annelies — donderdag 7 oktober 2004 @ 17.55 uur

 170. Het gaat mij eigenlijk niet eens zo zeer over de inhoud van een discussie, maar om het feit of deze discussie “dood” gemaakt wordt door censuur. Dát mag in mijn ogen dus niet. Maar laten we verder geen woorden vuil maken aan wat anderen met hun weblog doen. Als zij er zin in hebben om wat te babbelen met gelijk gestemden, so be it!

  Reactie door emma — donderdag 7 oktober 2004 @ 18.11 uur

 171. Ik schreef Anja Meulenbelt gisteren onderstaande reactie. Zij heeft die niet geplaatst. Daarom even langs deze weg>

  Met enige verbazing heb ik kennis genomen van uw besluit om postings te screenen voorafgaand aan plaatsing.
  Beledigingen, het gebruik van onnodig grievende bewoordingen, dat soort postings mag je natuurlijk gerust verwijderen. de plaatsers weten dan direct dat ze over de schreef zijn gegaan.
  Nu echter wordt een hele groep, ondergetekende incluis, verbannen of, laten we zeggen, onder curatele gesteld.
  Zelf ben ik van mening dat ik mijn bijdragen weliswaar scherp geformuleerd heb, maar dat ik nergens beledigend ben geweest of over de schreef ben gegaan. Mocht dit wel zo zijn geweest dan zou ik dat graag vernemen van hen die dat als zodanig ervaren hebben.
  Het feit dat ik tot “persona non grata” verklaard ben kan dus alleen ingegeven zijn door de “aard” van mijn mening, denk ik.
  Tot slot wil ik nog even kwijt dat u zelf geregeld een duit in het zakje heeft gedaan om de stemming ophet web-log te brouilleren door mensen “om niets”uit te maken voor islamofoob, moslimhater of racist. Het is niet verwonderlijk dat dergelijke uitlatingen na verloop van tijd hun eigen reacties uitlokten.
  Ik hoop dat u zo sportief zult zijn dit als laatste reactie toch te plaatsen om de eenzijdige berichtgeving hieromtrent enigszins te doorbreken.
  Verdere deelname aan georkestreerde en geënsceneerde discussies vind ik niet zinvol. Daarvoor kun je bij de ingezonden brievenrubriek van krant of tijdschrift uitstekend terecht.

  Maar ook dit ging blijkbaar te ver. Het zij zo. ik zou er normaliter het zwijgen toe hebben gedaan, wat stelt het immers allemaal voor ?, ware het niet dat mevrouw Meulenbelt deze maatregel direct gebruikt om selectief te graaien in de reacties om er juist die ene uit te vissen waarin ze onheus wordt bejegend, om zodoende haar maatregelen te rechtvaardigen.
  Dat was niet nodig, Anja, dat recht hebje toch, maar het is wel een beetje tekenend voor je houding tegenover mensen die jouw mening niet delen.

  Sorry, is off-topic, maar toch even.

  Reactie door Henk — donderdag 7 oktober 2004 @ 19.11 uur

 172. @ Nepkarel (9):
  Hoe vaak moet hier nog uitgelegd worden, dat de kiezers geen regering kiezen, maar partijfracties. De coalitie komt tot stand door onderhandelingen binnen een kleine groep beroepspolitici, soms tegen de trend van de verkiezingsuitslag in, zoals ook nu het geval is. (Heel bekend voorbeld: in 1977 won de PvdA 10 zetels, was de grootste fractie, maar belandde uiteindelijk in de oppositiebankjes).

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 19.21 uur

 173. Annelies, stop met jezelf te pijnigen. Je staat waar je staat. Je hebt een eigen mening. Niet iedereen wil die horen. Loop ik ook tegenaan. En ja, dat heeft eventjes tijd nodig om je aan te passen, maar uiteindelijk lukte het aardig. Als iemand mij een vetkwab noemt (en dat gebeurt, want ik ben behoorlijk obees), dan hoor ik dat wel, maar ik voel zelfs geen pijn meer. Wat er in mij opkomt is dan:”Tjonge, en wat zegt dit over JOU??” En loop dan grinnikend verder. Als een klein kind het zegt en me aankijkt dan lach ik het toe. Ze doen maar. Sommige dingen lukken nooit, maar steeds vaker lukt het om te denken: Ok, dat mag je zeggen en denken, maar wat zegt dat over jou? Niet echt veel goeds. Vooronderstellingen en vooroordelen en oordelen is VERoordelen. Ik maak me zelf schuldig eraan, maar doe mijn best om steeds minder vaak dit te doen en dat lukt aardig vind ik zelf. En, je voelt je beter, Annelies. Want je verdient het om je zo te voelen. Er zijn altijd mensen die anders denken, anders zijn en misschien jou niet aardig vinden, of wat je zegt niet accepteren. Nou, JAMMER DAN…voor hen. Dan missen ze iets! Kop op, meid. Je komt er wel. Je zit op de goede weg. Niks mis met jou. En wat betreft Anja, niks mis met haar, ze heeft alleen totaal andere denkbeelden. Dat botst, maar we hoeven ook niet iedereen lief en aardig te vinden. En dat respect komt heus wel. We gaan gewoon door en proberen onszelf te zijn en goed te doen voor anderen en onszelf. Gaat lukken.

  Reactie door Lydia — donderdag 7 oktober 2004 @ 19.40 uur

 174. @ Lydia (63):
  Zalm praat alleen over kinderen om op de populaire toer te gaan. Dat is alles wat er is! Dus wat mij betreft mag hij ingeblikt worden…..

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 19.41 uur

 175. @ Ron (86):
  Jawel, hoor, de WAO is een werknemersverzekering! En daarvoor betalen werknemers premies ook!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 19.50 uur

 176. Sorry, moet natuurlijk zijn: Tilyx.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 20.10 uur

 177. @ Jacob Bakker (156):
  Zo heb ik twee snipperdagen opgenomen, om op 20 september in Rotterdam te demonstreren en op 21 september in Den Haag. (En natuurlijk was ik ook op 2 oktober in Amsterdam). Maar niet ieder is zo gelukkig nog vrije dagen te hebben, dus zal jouw idee in de praktijk niet goed kunnen.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 20.27 uur

 178. Beste Jozias,

  Eerst wil ik even benadrukken dat ik de laatste 25 jaar altijd VVD heb gestemd daar waar bij mijn vrouw reeds de laatste twee keer haar stem is overgegaan naar de SP.
  Zelf overweeg ik ten sterkste dit huiselijk voorbeeld te volgen als was het slechts alleen maar om het politieke evenwicht …maar toch langzaam ook meer om de inhoud.
  (Bizarre switch?)
  Niet noodzakelijk in de door jou gekozen volgorde zou ik graag willen ingaan op het schrijven dat je richtte aan en op de Weblog van Jan. (Waar is die van jou trouwens, waar een ieder op dezelfde manier kan ventileren?)
  Ik ben het met je eens dat de manier waarop de vakbond tot op heden heeft gereageerd ook zijn schoonheidsfoutjes heeft. Politiek normaal is het echter te verzwijgen door waar nuance
  zou completeren. In die zin hebben we allemaal boter op ons hoofd.
  Maar dan ook Jozias, als we praten over AOW aanpassingen die wellicht op zijn redelijkheid zouden kunnen worden getoetst moet ik zeggen dat de informatieverstrekking bij vele mensen als ontoereikend wordt ervaren. Ik mis hier heldere taal en een schematisch overzicht waarin iedereen zich kan terugvinden. En dan liefst in begrijpelijk Nederlands zonder wolligheid.
  Dan nog even dieper ingaan op “informatievoorziening”.
  Als (ex?) VVD er schaamde ik mij kapot hoe, jawel….vanuit de VS, ( onze Gerrit) Zalm het volk, lees hier maar het gepeupel, toesprak. Minzaam, arrogant, cynisch, vals lachje…..Idioten…jullie begrijpen mij niet…
  Dat er aan de materie Prepensioen/Vut etc. iets moet worden gedaan is voor iedereen duidelijk.
  Toch mis ik ook hier een werkelijk fundament.
  Ook hier (op deze site) heb ik reeds betoogd dat je niet kan verwachten dat in de zware, en vooral fysiek zware beroepen men kan verwachten dat men tot boven de 55 jaar nog volledig kan functioneren. Zelf stelde ik voor om te overwegen om loopbaan/functie te classificeren, ook met terugwerkende kracht..
  Ook al weet ik wel dat ook dit arbitrair kan zijn, zou je je kunnen spiegelen aan de tarieven die in het verzekeringswezen worden toegepast om althans een modus te kunnen stellen.

  Jozias,
  Ook bij mij komt het “beleid” zeer arrogant over. “Fait accompli” volgens Aart de Geus?
  We doen dit leven met zijn allen maar 1 keer..denk ik… Er is dus niks mis mee dat Aart gewoon weer zonder voorwaarde met Lodewijk te Waal gaat praten. En laten zowel Aart als Lodewijk gewoon zeggen….We beginnen opnieuw.

  Met Vriendelijke Groeten,

  Jacob Bakker

  Reactie door Jacob Bakker — donderdag 7 oktober 2004 @ 20.37 uur

 179. @ MAD (183):
  Veel succes met je studie! (Strafrecht heb ik zelf juist een van de interessantste onderdelen van mijn studie gevonden).

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 20.41 uur

 180. @ Jacob Bakker (217):
  Met genoegen zie ik je politieke denkbeelden evolueren…..

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 7 oktober 2004 @ 20.53 uur

 181. Ik heb het gezien en ik was trots op Agnes!

  Reactie door missgien — donderdag 7 oktober 2004 @ 22.01 uur

 182. Heb nog niet zo lang geleden een middag bijgewoont waarbij mevrouw AM was uitgenodigt het woord te voeren.
  Door haar verhaal dacht ik toch een heel lange tijd dat AM bij de Palestijnen werkte?? Of in iedergeval vaak in de palestijnse kampen verblijft.
  Nooit geweten dat ze 2de kamerlid is.

  Reactie door Cathrina — donderdag 7 oktober 2004 @ 23.30 uur

 183. Olav Meijer
  Het is ook best boeiend, alleen soms erg stoffig allemaal. Maar ik hoef me gelukkig maar op een klein stukje van het strafrecht te richten. Wat ik vreselijk echt vreselijk suf vind is staatsinrichting…..iieeuww.

  Reactie door MAD — vrijdag 8 oktober 2004 @ 6.54 uur

 184. Cathrina, Anja Meulenbelt is geen Tweedekamerlid van de SP,maar wel senator van de SP in de Eerste Kamer. Daarom heeft ze meer tijd dan de collega’s uit de Tweede Kamer.

  Reactie door Lydia — vrijdag 8 oktober 2004 @ 8.38 uur

 185. @Annelies;
  Het schijnt; dat de banvloek op mijn naam is opgeheven bij AM.
  Wat dat betreft is ze toch weer een stuk van haar schreden teruggekomen. Het is wel jammer inderdaad; dat ze een stuk van je directe mail naar jou heeft gebruikt voor haar doeleinden. Naar mijn idee overkill. Het werkt alleen maar meer polariserend.

  Het zou sportief van haar zijn; als ze jouw reactie hierop nog even een plek gunde op haar log. Jij kunt je niet verdedigen nu en dat vind ik verdomd sneu voor je, maar we hebben altijd dit weblog nog; waar je je ervaringen kwijt kunt!

  Reactie door ReneR — vrijdag 8 oktober 2004 @ 10.49 uur

 186. Tijdens de demonstratie in Amsterdam was ik aan het werk.
  Ik hoorde van Aarsten op de radio en was geshockeerd door zoveel arrogantie!
  Hoe haal je het als politicus in je hoofd om over driehonderdduizend mensen te zeggen:
  “Ze weten helemaal niet waar het over gaat…”
  Dit moet hij nog maar eens herhalen als er weer gestemd moet worden!

  Reactie door monique prevoo — vrijdag 8 oktober 2004 @ 14.11 uur

 187. Beste Jan,

  Reeds langere tijd vind ik jullie partij, maar m.n. jouw presentatie naar buiten, naar het publiek toe ijzersterk. Als jongere stemde ik altijd SP vanwege mijn sociale instelling. Dit bleek onlangs 2 oktober weer op het museumplein. Dit vond ik het meeste in jullie opzet. Sinds 1980 ongeveer sloeg dit radicaal om vanwege het “gastvrije” en inspraakvijandige beleid aangaande “vluchtelingen”. De opzet van de vluchtelingenregels van Geneve rechtvaardigden bij lange na niet dit onverantwoorde beleid in deze. Er werd massaal misbruik gemaakt waarop men geen reactie mocht geven. Dit deed ik toch. Ik laat me het spreken niet verbieden! Janmaat heeft al die tijd mijn proteststem gekregen. Jammer dat Pim pas na 2000 kwam toen het nog alleen dweilen met de kraan open was. Maar vanaf dat moment spoot de opgekropte volkswoede overal tevoorschijn. Om een chronologisch inzicht te geven van de titels die ik sindsdien ontving oiv de media en jullie antipropaganda;
  1980 was ik een fascist
  1990 een racist
  2002 een van de meerderheid.
  Nu is dit echt het enige wat me dwars zit bij jullie partij. Het heeft weinig tot niets met verrechtsing te maken, maar meer met een bevrijding. Jammer genoeg aan de heel late kant. Tel daar het super softe inefficiënte justitiële beleid en je kunt je de toekomst hier haast niet meer voorstellen (tasjesdief / overvaller)! Stap van het standpunt af dat onze “gasten” alleen maar rechten hebben! Laat het svp niet verder escaleren door hun ook nog te steunen als sommigen de regels onevenredig hoog aan hun laars lappen. Leer van de geschiedenis en begin ook niet gelijk over 40-45! Hiervan is al veel te vaak misbruik gemaakt. Men gooit er vrij makkelijk mee, maar leert er geen lessen uit. Sommigen verdienen er zelfs nog geld mee.

  Verder heeft de SP mijn steun.

  Gr.,
  Bert

  Reactie door HPV van Landeghem — dinsdag 25 januari 2005 @ 14.52 uur

 188. Laten we AUB niet vergeten dat dit kabinet de rotzooi van 8 jaar paars aan het opruimen is. En natuurlijk ben ik het ook niet eens met een heleboel zaken maar het blijft wel een feit dat deze rotzooi is onstaan door jarenlang links beleid! Al die jaren geld over de balk gegooid en nu met de gebakken peren zitten. En zoals ik hier veel lees willen de meeste terug naar een links kabinet al deze mensen wens ik veel succes met de ondergang van nederland! Erg verdrietig dat het overgrote deel van nederland dit nu nog steeds niet snapt.
  Groetjes
  Robert

  Reactie door Robert — vrijdag 10 juni 2005 @ 8.30 uur