2 oktober en het vervolg…

Ben je hier al geweest?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 11 oktober 2004 :: 12.21 uur

13 Comments

13 reacties

 1. Tot mijn bestuurskundige verbijstering heeft het kabinet besloten om staatssecretaris Van der Knaap van DEFENSIE (en oud-bestuurder van het CNV) te belasten met de opdracht om uit de impasse met de vakbeweging te komen. Dit is waarlijk niet erg verstandig en tactisch. Van der Knaap is immers bewindsman en dus per definitie bevooroordeeld en niet onafhankelijk. Voorzitter Doekle Terpstra van het CNV wees hier terecht op.

  Anderzijds is het best grappig dat Van der Knaap moet bemiddelen. Hieruit blijkt letterlijk en figuurlijk hoe “defensief” en introvert Balkenende II opereert.

  De voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, de heer drs. Herman Wijffels, is ondanks zijn aanbod in Buitenhof van 3 oktober jl. gepasseerd.

  Reactie door Kees Huizenga — maandag 11 oktober 2004 @ 13.32 uur

 2. En zo gaan de goedbedoelde demonstraties weer het afvalputje in, omdat de meeste mensen geen ruggegraat blijken te hebben. De hele discussie lijkt zich toe te spitsen op VUT/Prepensioen. En dat is maar EEN enkel deel van alle bezwaren. Wat te denken inderdaad, van verhoging van de huren, de liberalisering van de huren, het verlagen van de huursubsidie (van de hypotheekrenteaftrek blijft men dus weer af), van de alleenstaande minima die extra mogen dokken voor Zorg en Wonen, van de WW en de WAO, de Zorg, Ziektenkosten enz enz enz… er is veel en veel meer dan alleen VUT en prepensioen. Dat mag belangrijk zijn, maar als men het daar op toespitst hebben we bij voorbaat verloren. Er moet wat mij betreft eerst gekeken worden wat er aan de discriminatie van alleenstaanden gedaan kan worden en vervolgens moeten de minima volledig ontzien worden bij de huren en de inkomens en de zorgkosten. De economie is er voor de mensen. Het mag nooit zo worden dat de mensen er alleen maar zijn voor de economie en de welvaart voor de enkele gelukkige aan de bedrijventop. Ik ben geen voorstandster van staken. Het is alleen het enige dat ons als volk overblijft. STAKEN dus en overal en in alle segmenten. Zorg er wel voor dat de mensen die zorg en vervoer nodig hebben op grond van gezondheid e.d. er geen hinder van krijgen. Voor de rest: gooi dit land plat en omsingel de Tweede Kamer en laat ze er niet meer uit, maar ook niemand meer erin. Alleen de echte vrienden van de mensen, maar de coalitiepartijen moeten ingesloten worden wegen moedwillig aantasten van de mensenrechten in ons land. Tenminste een week volhouden met aflossingen voor de omsingelaars. Ik roep de Hermandad op om mee te doen! En ook ons leger. Ook daar wordt te veel bezuinigd op de mensen en niet op het materieel.

  Reactie door Lydia — maandag 11 oktober 2004 @ 13.57 uur

 3. Vanavond 18.00 uur Nederland 1

  Jan Marijnissen te gast bij Stand.nl

  Stem over de stelling “Het kabinet moet met de bonden over vut en prepensioen praten” op http://www.stand.nl

  Reactie door Kees Huizenga — maandag 11 oktober 2004 @ 14.02 uur

 4. Ik hoorde Zalm op het nieuws zeggen dat van der Knaap niet gestuurd is door hen, dat van der Knaap dat op eigen initiatief doet.

  Wel is Zalm benieuwd waar van der Knaap mee komt als hij na zijn verkennersrol verslag uitbrengt aan het kabinet.

  Maar het maakt toch verder niet uit met welk verslag van der Knaap bij het kabinet terugkomt, Zalm liet toch weten dat het kabinet niet omgaat, wat valt er dan te onderhandelen.

  Wat stupide zeg je begrijpt er toch helemaal niets meer van!
  En zulke ministers veronderstellen dat het “volk” dom is!

  Reactie door krul — maandag 11 oktober 2004 @ 15.47 uur

 5. Wat mij boeit is dat er zoveel ex-vakbonds mensen in dit ‘asociale’ kabinet zitten.

  Reactie door Ronald — maandag 11 oktober 2004 @ 16.41 uur

 6. De huurprijzen worden losgelaten, de energie- en waterprijzen gaan omhoog, het ziekenfonds tikt aan.
  Voor mensen met een bijstandsuitkering wordt het straks: óf wonen en het maandinkomen volledig zien verdwijnen aan huur en vaste lasten, óf in een krot zonder kachel en electriciteit wonen en droog brood eten. De gaarkeukens komen weer terug, en van Aartsen tot Lepeltak zanikt men over een paar rode vlaggen die mee zouden zijn gevoerd in de optocht van 2 oktober. Schande!
  Welke bisschop zei ook al weer dat men in zo’n geval een brood zonder betalen mag nemen en eten?

  Reactie door C.Tilyx — maandag 11 oktober 2004 @ 16.46 uur

 7. Juist, Muskens! Dank je Tekshenk. Een van de mooie gedachtengangen van het Rijke Roomse leven, net als het altruïsme van Sint Maarten die op 11 november zijn mantel in 2 stukken scheurde om met de andere helft een arme in te dekken tegen de vrieskou.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 11 oktober 2004 @ 17.54 uur

 8. Ja, en als je dan net dat brood te pakken hebt gekregen en je wikkelt in die halve mantel, dan komt Ronald, want die voelt zich tekort gedaan en wil het hebben. Want Ronald denkt alleen aan zichzelf. Tilyx, bedankt, goed stukje. Ik heb het al berekend. Vanaf 1 juli 2005 houd ik net 50 euro per week over om van te leven. Ik heb een darmziekte en verdraag daardoor alleen mager en vezelrijk voedsel. En da’s erg duur. Dus vanaf die datum twee keer per dag muesli met magere yoghurt en in het weekend luxe: brood met rookvlees.

  Reactie door Lydia — maandag 11 oktober 2004 @ 20.04 uur

 9. De postings van C.Tilyx doen mij nadenken en huiveren. Het idee over die gaarkeukens; tjeeeeemig welke kant gaan we op!!!!

  Reactie door IngeB — maandag 11 oktober 2004 @ 21.35 uur

 10. Ronald,#5
  wat kort zichtig overlopers boeiend vinden.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 11 oktober 2004 @ 21.54 uur

 11. Twee oktober en het vervolg:

  zie http://www.nederlandverdientbeter.nl/2oktober

  Reactie door Kees Huizenga — dinsdag 12 oktober 2004 @ 0.55 uur

 12. Wat Ronald vooral boeit betreft hem zelf!

  Wie weet wat er geworden is van Muskes?
  De armoede die er nu is, is al vele malen groter dan destijds! En het zal steeds meer toenemen met het beleid van dit kabinet!

  Armoede wordt doodgezwegen, mensen als Muskes durven hun nek niet meer uit te steken misschien. Er moet toch zeker één christelijke vertegenwoordiger zijn die zijn mond durft open te doen! Eén maar… die roept God heb medelijden met dit arme volk! Daar is toch geen denktank voor nodig…daar is daadkracht voor nodig!!!

  Reactie door krul — dinsdag 12 oktober 2004 @ 12.57 uur

 13. na 2 oktober zal er weinig anders meer gebeuren; dan na wat gemor in het land toch mooi alle maatregelen door de parlementen zullen heen gaan. Voor het volgende jaar heeft men inmiddels al lang weer andere rotzooi voor dit volk in petto. Er zit niks anders op dan te wachten op de volgende verkiezingen; die weer hetzelfde rotzooi op gaan leveren: Een kut-kabinet met een kut-parlement.

  Reactie door Chuckey — donderdag 14 oktober 2004 @ 11.50 uur