Puttertje cadeau

In verband met m’n verjaardag vorige week werd ik door de fractie verblijd met dit schilderijtje van Fabritius. Een echte verrassing. Het hangt nu naast me op m’n kantoor.

In het Mauritshuis hier in Den Haag is een tentoonstelling van het werk van Carel Farbritius (1622-1654). Vanmiddag wip ik er even binnen. (Het Puttertje behoort overigens tot de vaste collectie van het museum.)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 13 oktober 2004 :: 11.31 uur

53 Comments

53 reacties

 1. Is het een mannetjes putter?

  Reactie door krul — woensdag 13 oktober 2004 @ 11.43 uur

 2. @krul
  Hehehe
  Ik denk dat er een Freudianse boodschap in dit geschenk ligt.

  Reactie door rommel — woensdag 13 oktober 2004 @ 12.27 uur

 3. @2 Rommel

  En die boodschap is…………….

  Reactie door karin — woensdag 13 oktober 2004 @ 13.37 uur

 4. Heb je de kaart van de wereldwijde luchtvervuiling gezien, kijk op planet, wetenschap.

  Zeer schokkend bericht en plaatje. In hoeverre tast deze vervuiling de hersenen van mensen aan vraag ik mij af.
  Misschien is het hersenweefsel van de huidige regering al aangetast door alle vervuiling en is dit mede de oorzaak van hun a-sociaal beleid.

  Reactie door krul — woensdag 13 oktober 2004 @ 13.47 uur

 5. @ karin
  Oeps… Was vergeten …geintje… er onder te zetten.

  Reactie door rommel — woensdag 13 oktober 2004 @ 14.04 uur

 6. Voor Karin
  Een mannetjesputter is ook een speler in een voetbalteam die het zijn opdracht is als laatste man een eventueel door gebroken spits van de tegenstander neer te leggen om zo een doelpunt voor de tegenstander te voorkomen.
  Misschien dat daar een Freudiaanse link naar de huidige politiek gelegd kan worden.

  Reactie door rommel — woensdag 13 oktober 2004 @ 14.11 uur

 7. Hoe dan ook is het een prachtig geschenk.
  De stilte die je kunt ervaren terwijl je kijkt naar het vogeltje dat klaar staat om tot volle activiteit te komen.

  ……..de stilte die de regering ervaart als het land tot volle activiteit komt?

  Reactie door Molly — woensdag 13 oktober 2004 @ 14.59 uur

 8. Ik weet niets van vogels maar het is een prachtige Pyrrhula Pyrrhula ;-)

  Reactie door enschede a/zee — woensdag 13 oktober 2004 @ 15.47 uur

 9. Dat is een mooi vogeltje Jan. Leuk cadeautje hoor!

  Reactie door sulis — woensdag 13 oktober 2004 @ 16.01 uur

 10. Inderdaad een mooi schilderij!!!

  Reactie door Mirella — woensdag 13 oktober 2004 @ 16.15 uur

 11. Jan, in Amsterdam kennen ze twee soorten vogels: SIJSIES en DRIJFSIJSIES. Mag tegenwoordig ook Sijsjes en Drijfsijsjes gezegd worden. Jouw puttertje is een sijsje. De eend in de hofvijfer is dus een drijfsijs. Maar je hebt gelijk, hij’s mooi. De rest is ook op postzegels aan te schaffen. Leuk voor op brieven naar het buitenland. Een Hollandsche Meester.
  Misschien dat de fractie dacht: Een Meester voor een meester..?

  Reactie door Lydia — woensdag 13 oktober 2004 @ 16.21 uur

 12. En een mooi moment om stil te staan bij de dood van Fabritius, nu precies 350 jaar en één dag geleden.

  Reactie door Ike — woensdag 13 oktober 2004 @ 16.21 uur

 13. “The goldfinch”…..wat een mooie naam voor zo’n klein beestje.
  Hopelijk brengt hij veel geluk.

  Reintje.

  Reactie door reintje — woensdag 13 oktober 2004 @ 17.55 uur

 14. Rob,
  is dat een grapje?

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 13 oktober 2004 @ 18.15 uur

 15. Nou ik zie liever een vreemde vogel zo op een schilderij ….. dan al die vreemde volgels van het kabinet ;)

  Reactie door waiter — woensdag 13 oktober 2004 @ 19.12 uur

 16. Volgens mij is dit een afbeelding van de oerhollandse schijtlijster… :)

  Reactie door Ron — woensdag 13 oktober 2004 @ 19.16 uur

 17. Rob,
  is dan toch een beetje bedenkelijk?, met Onno Ruding behoeft je ook niet blij te zijn denk ik als die inderdaad zou komen.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 13 oktober 2004 @ 19.36 uur

 18. Ik ben beslist geen fan van Jan Peter Balkenende, maar ik wenste hem al die ellende in zijn voet echt niet toe en als dit verhaal van overspannenheid waar zou zijn, dan kan ik alleen maar hopen dat hij veel liefde en hulp krijgt. Want ik weet wat het is en het is echt zo erg dat je dit je ergste vijand niet toewenst. Als Balkenende overspannen is of misschien zelfs een Burn-Out heeft wens ik hem van ganser harte sterkte. De nachtmerries, de angst- en paniekaanvallen, de vergeetachtigheid, de koppijnen, de huilbuien, de agressie, ze zijn vreselijk om te ervaren. Als dit een grap is, issie wat mij betreft ongepast. Afschuwelijk zou dat zijn. Als we zo van Balkenende af moeten komen heb ik er geen vrede mee. Ja, dan issie weg, maar de manier waarop is heel erg naar. Dit kabinet laten vallen om de goede redenen is prima. Niet dit.

  Reactie door Lydia — woensdag 13 oktober 2004 @ 20.01 uur

 19. Dat wens je niemand toe hoor! Meer dan erg!

  Reactie door krul — woensdag 13 oktober 2004 @ 20.08 uur

 20. Waar moet het naartoe met dit land als zelfs de minister president overspannen wordt van zn eigen kabinet :(

  Reactie door waiter — woensdag 13 oktober 2004 @ 20.16 uur

 21. @ Jan Marijnissen.
  Mooi perspectief he!? knap geschildert.

  Jij schreef: ” ”

  “vorige week werd ik door de fractie verblijd met dit schilderijtje van Fabritius.”

  Vreemd misschien, want…:

  “(Het Puttertje behoort overigens tot de vaste collectie van het museum.) ” Hoe kan de fractie je het dan kado doen als het tot de vaste collectie van het museum behoort?
  Heb je het te (kunst uit-) leen?

  Reactie door Barend — woensdag 13 oktober 2004 @ 20.55 uur

 22. Om overspannen te worden moet je wel gevoel hebben. En bij de combinatie gevoel en Balkenende kan ik me nix voorstellen.

  Maar een flinke overspannenheid gun ik hem wel hoor. Mooie tijd om na te denken over zijn beleid. En die No Claim teruggave die hij dan misloopt, overleeft hij ook wel.

  Wat een puttertje al niet naar boven kan brengen ;)

  Reactie door Cas — woensdag 13 oktober 2004 @ 21.53 uur

 23. Balkenende is niet het type mens wat overspannen raakt, geloof ik niet. Ik denk eerder dat men hem wil lozen. En dat vindt ik dus niet gepast, hij is wel de gekozen minister president van dit land. En mocht men hem willen lozen, dan vind ik dat de SP daar alles aan moet doen dat dat niet gebeurt, al is het maar omdat dat gewoon niet hoort.

  Reactie door MAD — woensdag 13 oktober 2004 @ 21.53 uur

 24. MAD,
  dat dacht ik ook, ben geen dokter maar zo het met zijn voet zo erg zijn dat hij echt geen deel van zijn taak zo kunnen uitvoeren.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 13 oktober 2004 @ 21.59 uur

 25. Ooit gehoord van reproducties? Die zijn zeker niet goedkoop!

  CAS ! Ga je schamen. Dit mag je niemand toewensen. ook jij kunt dit krijgen en geloof me, ik ben ervaringsdeskundige, dit moet je niet willen en zeker niemand toewensen. Balkenende is een mens en ik denk dat de vele, vele aanvallen, ook op zijn persoon, hem misschien harder geraakt hebben dan we wilden. Het kabinet moet weg en hij “staat” voor dat kabinet. Als hij echt nu in elkaar is gestort bewijst het dat de man gevoelens heeft en dat hij nu geestelijk lijdt. Dat mag je nooit iemand toewensen: lijden aan wat dan ook. Ziekten mag je nooit iemand toewensen. Daarom word ik altijd giftig bij de spreekkoren die “tering en kanker” toewensen aan voetballers en scheidsrechters. Ook al kijk ik er nooit naar, je krijgt deze dingen wel altijd mee. Schandalig vind ik dat. Onopgevoed en onbeschaafd. Kom op Cas, je bent toch zeker wel goed opgevoed en zeker ook beschaafd genoeg om voor de mensen die het beroerd hebben, op te komen? Niet zulke dingen roepen alsjeblieft. Da’s echt eng, hoor.

  Reactie door Lydia — woensdag 13 oktober 2004 @ 22.20 uur

 26. Mooi cadeau Jan!

  Wat betreft Balkenende: Als die man inderdaad overspannen zou zijn, zal dat niet meteen aan de grote klok gehangen worden, denken jullie ook niet? En zou er misschien op zijn eigen verzoek een wazig verhaal over de aftocht vertelt gaan worden…?
  Als het zo is, komt het uiteindelijk toch wel uit. Ik zie dat bij mij op mijn werk ook regelmatig gebeuren.

  Reactie door Helma D. — woensdag 13 oktober 2004 @ 22.26 uur

 27. Jan
  Zag net dat de Aldi kunst verkoopt, zag dat vogeltje er tussen staan ;) , zou morgen direct nog 3 van die schilderijen eisen om aan een fatsoenlijk bedrag te komen :) hehe

  Reactie door MAD — woensdag 13 oktober 2004 @ 22.47 uur

 28. Nog gefeliciteerd Jan. Op het afdelingskantoor in Rotterdam lusten we wel een moorkop ;-)

  Reactie door Rik — woensdag 13 oktober 2004 @ 22.48 uur

 29. @Lydia:

  Ik ben, net als jij, ook ervaringsdeskundige. Overspannenheid is geen ziekte. Het is een constatering van het feit dat iemand teveel hooi op z’n vork heeft genomen. Kan gebeuren als je jezelf nog niet zo goed kent en je capaciteiten overschat of als anderen teveel van je verwachten (en je toch aan die verwachtingen wilt voldoen). Kan ook gebeuren als je ongewild teveel te verduren hebt gekregen.

  Voor de nuance: Een stinkend rijk persoon als Balkenende kan op elk moment van elke dag zeggen: “Ik trek het niet meer, ik kap ermee”.

  Velen onder ons krijgen teveel hooi op hun volk, zonder dat ze daarvoor gekozen hebben. Mensen zoals Balkenende leggen al die balen hooi op vorken die al overbelast zijn.

  Het overleven in Nederland is voor veel mensen een dagtaak geworden. Elke cent moeten ze omdraaien, binnenkort kiezen tussen een dokterbezoek of € 250 No Claim terugkrijgen.

  Ik wens Balkenende, ondanks jou vermanende woorden, een flinke overspannenheid toe, zodat hij zich misschien eens kan inleven in de mensen die overspannen zijn van de gevolgen van zijn beleid. En ik kom op voor de mensen die het verdienen, altijd. Maar wie willens en wetens onze beschaving afbreekt zal toch bij anderen moeten uithuilen.

  Desalniettemin… het zal allemaal wel meevallen. Volgende week staat JPB weer net zo leuk zijn afbraakbeleid te vergoeilijken. Ook al is het scenario nog zo leuk ;)

  Reactie door Cas — woensdag 13 oktober 2004 @ 23.15 uur

 30. Een putter is toch een golfclub?

  Reactie door BJ — woensdag 13 oktober 2004 @ 23.37 uur

 31. Aha, dus het is een foto van een schilderij? Leuk.

  Reactie door Brillie — donderdag 14 oktober 2004 @ 0.09 uur

 32. @BJ: Ja, een putter is een golfclub. Op de green, als de bal vlak bij de hole ligt, gebruik je deze. Vanmiddag nog toen ik de neary sloeg mijn putter gebruikt. Leuk hoor golfen; geeft je rust in het hoofd en je bent lekker in de buitenlucht. Én je treft mensen van allerlei pluimage. Alleen is het halen van je GolfVaardigheidsBewijs (GVB) zo duur.

  Als het waar is dat Balkenende overspannen zou zijn een goede remedie om wat tot rust te komen. Zou trouwens ook goed zijn voor Lodewijk de Waal en De Geus om eens 18 holes te lopen en te praten…

  Reactie door Cees — donderdag 14 oktober 2004 @ 2.11 uur

 33. Op zich wel een lovenswaardig initiatief van Aldi om gesigneerde reproducties van een aantal van 8 kunstenaars in de schappen van de supermarkt te plaatsen. Het voordeel is niet alleen dat kunstwerken op deze manier een groter publiek kunnen bereiken, omdat er meer mensen zullen zijn die nu een kunstwerk, al is het maar een gesigneerde reproductie, kunnen aanschaffen voor een prijs waar velen anders een nieuw uitgebrachte CD of een film op DVD voor zouden kopen. Ook voor de beginnende en meestal nog onbekende kunstenaars biedt dit concept van ‘kunst in de supermarkt’ een manier om meer naamsbekendheid te krijgen en zo een veel grotere en betere kans om van hun werk ook hun beroep te kunnen maken. Waar de overheid het zich hier steeds minder als haar taak ziet om kunstenaarsgroepen en beginnende kunstenaars financieel te ondersteunen, is het toch wel een verrassende ontwikkeling dat de nodige publiciteits- en financiële ondersteuning voor beginnende kunstenaars nu van een supermarktketen komt, die hierin natuurlijk ook een ‘gat in de markt’ ontdekt heeft.

  Begrijpelijk dat niet alle gevestigde kunstenaars daar even blij om zijn. Volgens Karel Appel zijn de kunstenaars die hun reproducties voor Aldi signeren slechts ‘bezig met handel’. Het verwijt komt van een kunstenaar die zelf heel goed weet hoe te onderhandelen met musea als deze een werk van zijn hand willen aanschaffen, voor een prijs waar het aankoopbudget voor kunstwerken van menige musea behoorlijk van wegslinkt. Overigens is er van 13 oktober tot 16 januari in Brussel een bijzondere tentoonstelling over Karel Appel te zien (Karel Appel. Onderweg. Reis van Rudi Fuchs langs de kust der Lage Landen. (zie ook http://www.bozar.be)).

  Misschien dat er in de nabije toekomst meerdere supermarktketens hetzelfde gaan doen. En kunnen we misschien sparen voor een Appel bij Albert Heijn, een leven lang.

  Reactie door David Tompot — donderdag 14 oktober 2004 @ 2.57 uur

 34. DAvid Trompot
  Ja, dacht ik zelf eigenlijk ook wel, zeer creatief initiatief van de Aldi en daarbij kan je kunstenaars helpen….ja waarom niet. Zover ik het kon zien zag het er best aardig uit voor die 12.90. Maar goed ik kom niet bij de Aldi, ben een AH sjopper :) Geneer me kapot om bij de Aldi te kopen….jaja kweet et… stompzinnig, heb hetzelfde bij de Zeeman/hans textiel, krijg je me nog niet naar binnen met een geweer…

  Reactie door MAD — donderdag 14 oktober 2004 @ 7.23 uur

 35. @David Tompot,

  Persoonlijk vind ik het niet zo erg, dat de overheid de kunst minder financieel ondersteunt. Zeker in deze tijd vind ik dat het onverkoopbaar is om dat te doen, terwijl dat sommige mensen primaire levensbehoeften niet meer op kunnen brengen.
  Kunst is kunst, maar dat wil niet zeggen dat het persé een hoop geld moet kosten. Bovendien vind ik kunst nog altijd een luxe.
  Dus inderdaad, een leuk initiatief van de supermarkten, die natuurlijk geld willen verdienen. Maar dat willen kunstenaars ook.

  Reactie door Helma D. — donderdag 14 oktober 2004 @ 7.28 uur

 36. Okee, Cas, vanuit die optiek kan ik je helemaal volgen. En misschien werkt zoiets wel eens louterend ook. Maar dan nog kan ik niemand toewensen om door dezelfde hel te moeten gaan als ik zelf ben gegaan. Overigens: Balkenende zal hulp hebben. En meer dan voldoende. Ik kreeg niks. Daarom ben ik nu ruim 50% van mijn energie kwijt, ben ik emotioneel behoorlijk labiel (huil bij het minste, ook van blijdschap) en inmiddels is er een scala van allerlei andere vervelende kwaaltjes bijgekomen die niet bevorderlijk zijn voor mijn geestelijke rust. Jij zult dat ook kennen. Nu werk is als vrijwilligster en dat is maximaal tien uur per week. Geloof me, meer kan echt niet. Een dagje Den Haag, demonstreren tegen de No Claim levert gelijk “betalen” op. Dagenlang betalen. Pijn, stijfheid en heel veel hinder van mijn ogen (netvliesproblemen). Ik had het er voor over. Kan deze dingen alleen gedoseerd doen en dan nog is het eigenlijk te veel. Weten dat je vastzit en niet kunt verhuizen naar een andere gemeente (rustiger omgeving) of zelfs binnen de stad, omdat je een te laag inkomen hebt of doordat er veel te weinig woningen zijn in de prijsklasse die ik kan betalen. Al die dingen zijn niet bevorderlijk voor mijn rust. Maar de nachtmerries, de paniek- en angstaanvallen (nog steeds) wens ik niemand toe. Zelfs Balkenende niet. Sterkte Cas!

  Overigens is er helemaal niets in de nieuwsuitzendingen te horen en doorgaans is de pers er als de kippen bij als er een roddel “uitlekt”. Ik begin dan ook sterk te vermoeden dat het een “HOAX” is. Iemand zegt iets, iemand laat het “lekken” en prompt is er een roddel lopende. Voor JP hoop ik dat het niet zo is. Wees wel voorzichtig met beweringen die je “ergens” hoort en die misschien niets anders zijn dan een ordinaire roddel.

  Jan, vanmorgen was “mijn” roodborstje er weer op mijn balkon. Elk jaar rond deze tijd is hier een roodborstje voor enkele dagen, soms wel een paar weken. Hij tiereliert dat het een lieve lust is en laat me hem goed bekijken vanachter de lamellen. Hij coquetteert, draait zijn mooiste kant naar me toe en zingt enthousiast. Ik heb nog geen pinda’s hangen en ook geen vetbollen, maar vorig jaar wilde hij dat ook niet. Hij komt gewoon voor mij. Denk ik dan, hihihihi. Maar leuk is het. Jan, jij een puttertje (goudvinkie) op een schilderijtje enik een levend roodborstje op mijn balkon. Weet niet wat beter is, maar erg leuk is het allebei. Ik hoop dat je putter op een prachtplek hangt.

  Reactie door Lydia — donderdag 14 oktober 2004 @ 9.18 uur

 37. En toch MAD hebben ze daar best leuk spul… soms… voor de kids… enzo… :?
  Bij de Zeeman dan he… Aldi is gewoon een pokkewinkel waar je je wederhelft boodschappen laat doen ;)

  Wat betreft Balkenende. Het is raar dat wondroos verhaal. Mijn vader heeft dat ook een paar keer gehad. Ook in zijn voet, maar die ligt een week met koorts in bed en z’n poot omhoog en kan daarna weer aan het werk. Die werkt ook te hard en het komt volgens mij ook puur van de stress, maar 3 weken in het ziekenhuis… Nope.
  Volgens mij klopt er gewoon ergens iets niet en ik gok dat we het ware verhaal ook nooit zullen horen…
  Als dit een manier is om hem te lozen zou ik dat een trieste actie vinden. :?

  We’ll see!

  Reactie door Mirella — donderdag 14 oktober 2004 @ 9.22 uur

 38. Overigens, Cas, overspannenheid en burn-out en depressies zijn wel degelijk een ziekte, of tenminste een afwijking van hormonen in de hersenen. Het is aanwijsbaar en kan dus als ziekte worden aangemerkt. Beter dan M.E. (chronisch vermoeidheidssyndroom). Ik probeer meer dopamine aan te maken door elke dag een half uur te fietsen, want ik weet dat ik teveel cortison en adrenaline heb in mijn hersenen. Dopamine en serotonine en endorfinen kunnen dat weer in balans krijgen. Maar dat lukt niet goed. Bij veel mensen lukt het wel gelukkig. Denk nooit dat overspannenheid, burn-out en depressie geen ziekten zijn. Want dat zijn ze wel.

  Reactie door Lydia — donderdag 14 oktober 2004 @ 9.23 uur

 39. Mirella
  Me zus tracht het weleens….komt ze binnen, kijk eens wat ik gekocht heb voor je ‘leuk he!!’. En dan ben ik heeeel voorzichtig met ‘goh ja leuk’, want 9 van de 10 x is het van de zeeman ofzo. En is het weer een poging mij te laten inzien dat het best wel meevalt…..NOT!!! Heb me kast voor 5% met die klerezooi vol hangen, trek het nooit aan. VOel me er gewoon niet happy in. Dus eind van het jaar…. geef ik het meestal weg aan kennissen. Zelfde met me merkkleding, zo rond december melde ze zich altijd ‘zeg ehmm doe jij nog wat levi’s en diesel weg’ hahaha…naja tis ze gegunt..

  Reactie door MAD — donderdag 14 oktober 2004 @ 9.33 uur

 40. Wibi Soerjadi was ooit bij kruidvat te koop, hij zal er liever niet aan herhinnerd worden.
  De prijs van Jan zijn puttertje kan ook nog wel eens stijgen.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 14 oktober 2004 @ 9.43 uur

 41. Hoe zit dat nu Jan…..

  We staken wat af in Nederland, maar het kabinet blijft bij haar standpunt. Het kost ons klauwen met geld, waarom komen we niet gewoon in OPSTAND???

  Iedere sector gaat nu wel staken, we zijn het allemaal eens, behalve het kabinet zelf met aan kop Zalm nu en Balk-ellende.

  Waar blijft onze Jan nu, ik zie namelijk Wouter Bos wel her en der in het land??? Ik had nu juist eenheid verwacht in de politiek als bijvoorbeeld SP en PVDA tegen het kabinet! Nu lullen, maar er daadwerkelijk wat aan doen! Den Haag plat gooien, een actie van….geen gelul totdat er dingen gaan veranderen, oftewel…Laat het kabinet maar lekker ff zitten in een lege zaal, net zolang totdat ze bijdraaien?

  Jan, wat mogen we van jou en je Partij de komende tijd verwachten?

  Reactie door ROLANDS.BLOGSPOT.COM — donderdag 14 oktober 2004 @ 9.56 uur

 42. ZO denk ik erover:
  http://rolands.blogspot.com/2004/10/staken-is-verledentijd-in-opstand.html

  Reactie door ROLANDS.BLOGSPOT.COM — donderdag 14 oktober 2004 @ 9.59 uur

 43. Beste Ronald,

  Het valt wel mee wat we staken in Nederland, wat dacht je van Frankrijk? Maar daar weten ze hoe krachtig het volk kan zijn als het volk het echt niet meer pikt!

  Nee Ronald klein beginnen en effectief en daarna de zaak rustig en kalm opbouwen. Met dit volk valt trouwens ook niet te spotten hoor. Denk aan het KAAS EN BROOD VOLK een paar honderd jaar geleden

  vriendelijke groet,
  Krul

  Reactie door krul — donderdag 14 oktober 2004 @ 10.29 uur

 44. Beste Jan,
  Van ons ook een felicitatie met je verjaardag en veel licht toegewenst op je pad. Wat het puttertje betreft, het is zo bekend geworden, omdat de schilder hiermede de eigentijdse traditionele schildersstijl doorbrak. Zo iets werd in zijn tijd gewoon niet geschilderd. Overigens op de site van het mauritshuis laten ze momenteel, als je er inlogt, het geluid van een puttertje horen. Ja, puttertjes zijn oer-Hollands en we zien en horen ze regelmatig voorbijkomen.

  Reactie door Amita — donderdag 14 oktober 2004 @ 10.52 uur

 45. @ MAD

  Ik zei ook met nadruk voor de kleine, want mijn eigen kleding koop ik daar ook niet… Binnen een dag uit model. :? Voor kids maakt dat minder uit, die knappen toch binnen no time weer uit broeken en truien… En om daar dan dure merkkleding voor te gaan kopen (hoe leuk het ook is) gaat me toch wat ver ;). Dat kan nog wel als ze strax 16 is.

  Reactie door Mirella — donderdag 14 oktober 2004 @ 12.29 uur

 46. Jan dat kado is heel mooi, blijkbaar zitten er in den haag toch nog mensen met een hele goede smaak.
  Mijn kompliment, Schitterend.
  Jan geniet van deze schoonheid en mag dit puttertje je ook rust en ontspanning brengen in deze moeilijke tijd.
  Agnes krijgt een pluim,ze doet het heel goed.
  Het wordt trouwens tijd dat er eens een vrouw de algehele leiding overneemt van JP. Agnes mag. m.v.g josefien

  Reactie door voortman — donderdag 14 oktober 2004 @ 12.42 uur

 47. mirella
  ja ken dat, had een tshirt, dat is nu een gordijn als ik het aantrek, maar laat die altijd leggen voor van de zomer. Heb dan meestal veel dienst op straat in uniform en transpireer me eigen dan 10 slagen in de rondte, dus doe ik zo’n oud shirt onder me hempie uitgerust met een deoderant en het werkt haha.

  Reactie door MAD — donderdag 14 oktober 2004 @ 14.08 uur

 48. deze is funny
  http://www.boomchicago.nl/images/Voting_Machine.wmv

  Reactie door MAD — donderdag 14 oktober 2004 @ 15.20 uur

 49. Aldi, kunst uitverkocht.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 15 oktober 2004 @ 8.50 uur

 50. Alsnog gefeliciteerd Jan. Hou je haaks.

  Reactie door Peter — vrijdag 15 oktober 2004 @ 11.48 uur

 51. Is de echte naam van dit leuke vogeltje niet toevallig “beerputtertje”

  groet,

  Axel

  Reactie door Axel — vrijdag 15 oktober 2004 @ 13.39 uur

 52. Of uitgeputtertje…

  Reactie door Helma D. — vrijdag 15 oktober 2004 @ 18.17 uur

 53. Mirella, het ligt er helemaal aan wat je bij de ZEBRA winkels koopt. Ik ben zelf blij met hun Fleeces en joggingbroeken en het ondergoed is zeker zo goed als Sloggy, maar veel en veel goedkoper! Ze hebben goede theedoeken en handdoeken, redelijke lakens en slopen. Modieuze floddertjes moet je er ook niet kopen. Gewoon gaan voor redelijk degelijk spul en de modieuze dingetjes proberen zelf te maken. Een naaimachine is vaak tweedehands bij een kringloopwinkel te koop tegen een hele redelijke prijs. Zelf kleding maken kost tijd. Dat wel, maar het is zoveel goedkoper en je kan je eigen patroon en stof uitzoeken. Zeeman en Wibra zijn de ZEBRA winkels. En ze valen best mee. Bovendien kan ik me de dure winkels niet meer veroorloven en dan pas je je aan.

  Reactie door Lydia — zaterdag 16 oktober 2004 @ 9.02 uur