Mijnheer Bolkestein, nee dank u!

Het belangrijkste deel van de erfenis van EU-commissaris Bolkestein zal mogelijk de Dienstenrichtlijn blijken te zijn, inclusief het beginsel van land van oorsprong.

In Londen op het ESF heeft de SP opgeroepen het verzet tegen Bolkesteins plannen te openen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 16 oktober 2004 :: 21.45 uur

17 Comments

17 reacties

 1. Het ingezette beleid van dit rampenkabinet heeft alles te maken met de Gruwelrichtlijn van Bolkenstein. In Europa noemen wij deze richtlijn ‘ Directive of Horror’.
  In Nederland moeten nu eerst alle sociale verworvenheden de vernieling in geholpen worden. Daarna komen de werknemers (slaven) van de nieuwe lidstaten hierheen om de lonen kapot te maken. Want stel je voor dat een werknemer uit bijv. Letland hier 10 jaar werkt en een beroep doet op de VUT of WW of gezondheidszorg of WAO. Dat is te duur. Dus eerst alles slopen en daarna worden ze toegelaten.
  Dit is de agenda van dit Asociale kabinet.
  Dus kom in verzet.

  Reactie door Niek Stam — zaterdag 16 oktober 2004 @ 22.12 uur

 2. Frankenstein onhult zijn gruwelplan en spoort aan tot slavernij.
  Kom Europa maak ze klein zo dat geld weer kan gaan stromen.
  `t Volk zal werken, niemand vrij, leg de zweep over die gnomen.
  Recht… dat willen wij niet horen, ziek… dat zit tussen de oren, oud… u wordt wel honderdtien en levert geld op bovendien.
  Frisse lucht kun je vergeten, om de week wordt er gegeten. Iedereen houdt weer zijn mond en volgen zal u als een hond.
  U het zuur en wij het zoet, die verdeling lijkt ons goed.
  Zoniet slaan wij u in de boeien, want de economie zal groeien!
  Wat zegt u, u gaat kapot… went u zich dan maar tot God!

  Reactie door krul — zaterdag 16 oktober 2004 @ 23.54 uur

 3. Balkestein en Bolkenende: niets dan crisis en ellende!

  Reactie door Jan Vincent — zaterdag 16 oktober 2004 @ 23.59 uur

 4. ja haha

  wel moet het wendt zijn pardon!

  Reactie door krul — zondag 17 oktober 2004 @ 0.05 uur

 5. Van Europa gaan we nog ellende krijgen, mensen zijn nu eenmaal van orgine nationalisten. Tenminste, ik wel en wat ik rond me heen zie. Je ziet nu al in een heleboel landen burgers radicaliseren. Ik hoop dat mocht de pleuris uitbreken, dat we die kut politici die hier voor verantwoordelijk zijn tegen de muur krijgen voor hoogverraad. Want ze doen maar en ons wordt niets gevraagt.

  Reactie door MAD — zondag 17 oktober 2004 @ 14.08 uur

 6. Ergens in een weblog of op de discussiepagina heb ik vrijwel hetzelfde gezegd als wat Niek Stam nu zegt. WIJ worden gekort omdat de Oostblokkers niet al te hard hierheen rennen voor hogere salarissen. Oostbloktaferelen gaan hier normaal worden.

  Reactie door Lydia — zondag 17 oktober 2004 @ 17.07 uur

 7. Mijn vrouw komt van Polen, en ik voorspel jullie dat over tien jaar hebben wij de dezelfde problemen hier als zij nu daar hebben.

  In Polen is geen middenklasse meer. Of je bent arm en mag je verrekken, of je bent superrijk en ligt iedereen aan je voeten. 90% gelooft niet meer in hun politiek leiders, en massaal onvluchten ze het land. Gelukkig is er een soort subeconomie onstaan, die de armsten nog aan het leven houdt, maar verder is het huilen met de pet op. De meest achterlijke regel wordt erdoor geramd. Ziekenhuizen worden gesloten omdat er geen geld meer is, maar een klote hoerezoon van een manager sleept er een miljoen zl (250.000 euro)per maand weg.
  Doktoren ligten de boel op doordat de reguliere gezondheidszorg op zijn gat ligt. Paracetamol en kalmeringsmiddelen schrijven alleen nog maar voor. Wil je beter worden dan mag je prive terugkomen [bij dezelfde arts]. Dan wordt je wel geholpen, maar betalen zul je. Kun je dat niet dan verrek maar.
  jongens in de kracht van hun leven kunnen alleen maar zwart werken en bouwen geen pensioen op. Als ze ziek worden dan is het einde oefening.
  Mijn schoonzus wekte voor een winkeltje. 50 uur per week. ook s’zaterdags en s’zondags. Ze had 2 dagen per maand vrij. Vakantie had ze helemaal niet, ze had er wettelijk wel recht op. Als ze wat te klagen had kon ze opkankeren. “voor jou tien anderen”. Nu is ze toch onstslagen. mismanagement. Klinkt me toch ergens bekend in de oren.

  Dit is onze toekomst als we er niets aan doen. Nu moeten we actie ondernemen.
  vooral moeten we ons binnen europa organiseren. Europa is een broeinest van corrupte politici, die opgegeild worden door lekkere baanjes als ze tijdens hun termijn wat neo-liberaals doen.
  Als we niets doen en dit toelaten dan is de Poolse realiteit straks onze.

  Reactie door Alexander — zondag 17 oktober 2004 @ 18.13 uur

 8. Alexander
  we kunnen weinig, want teveel mensen willen te beschaafd zijn. En met beschaafd is nog nooit een stroming omzeep geholpen. We gaan verkeerd, en iedereen kijkt toe. Net als WOII, toen keken we ook toe. En zo zijn er nog vele andere voorbeelden, van toekijken.

  Reactie door MAD — zondag 17 oktober 2004 @ 19.53 uur

 9. Het is te gek voor woorden… zoals altijd met de EU gaat het alleen om geld en wordt er gestreeft naar de laagste standaard in plaats van de beste/hoogste standaard.

  De Bolkestein is een seniele dwaas

  Reactie door Reinoud — zondag 17 oktober 2004 @ 21.29 uur

 10. Europa is zoiezo een eng ding, weg ermee. Laten we ons maar eerst op onze eigen landje richten, problems zat.

  Reactie door MAD — zondag 17 oktober 2004 @ 21.44 uur

 11. Hélemaal mee eens, MAD. WEG MET EUROPA.
  NRC 14/10/2004: GAT IN EUROPESE BEGROTING. De lidstaten moeten gezamenlijk binnenkort 1 MILJARD EURO EXTRA afdragen aan Brussel. Vanwege de oostbloklanden. De slimmeriken hebben geld gevraagd en gekregen en meer dan er was. Hoezo, HUISHOUBOEKJE in balans houden???

  Reactie door Lydia — zondag 17 oktober 2004 @ 22.41 uur

 12. Demonstratie 11 november haalt slotresolutie ESF
  Al eerder meldde dit weblog dat SP-europarlementariër Kartika Liotard op het Europees Sociaal Forum vakbonden en andere organisaties opriep op 11 november naar het Europees Parlement in Brussel te komen om te protesteren tegen Bolkestein’s “gruwelricht…

  Trackback door Waakhond in Brussel-weblog — maandag 18 oktober 2004 @ 0.02 uur

 13. Off Topic:

  Als het referendum per 01-01-05 wordt afgeschaft door dit kloterige kabinet, betekent dat dan dus ook gelijk dat er GEEN referendum meer komt over de EU en dan met name de grondwet daarvoor? En word dus ook de EU ons door de strot gedrukt door de heren en dames van het kabinet?
  Of zie ik dat nou verkeerd… :?

  Reactie door Mirella — maandag 18 oktober 2004 @ 14.28 uur

 14. aaha vandaar…. nah dan moeten de oppositie partijen maar flink stampij gaan maken… ik alleen kan niets doen…

  Reactie door MAD — maandag 18 oktober 2004 @ 15.03 uur

 15. Mensen van origine nationalisten?
  Zijn jullie al vergeten dat je nog geen eeuw geleden kanonnenvlees was in de loopgraven bij Verdun? miserie, ellende en oorlog komt er van nationalisme. alleen internationale samenwerking leidt tot stabiliteit, en alleen vanuit economische groei kun je armoede bestrijden. jullie zouden progressief moeten heten maar ondertussen vind je dat een oosteuropeaan maar moet sterven van de honger zodat je zelf nog een hamburgertje meer op kunt. solidariteit werkt ook over de grenzen hoor.

  Reactie door Europeaan — donderdag 21 oktober 2004 @ 11.40 uur

 16. nough of Bucket already!

  Trackback door Anoniem — zaterdag 19 november 2005 @ 17.07 uur

 17. Cd Box

  Trackback door Anoniem — zaterdag 19 november 2005 @ 17.07 uur