René Temmink, Bravo!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 16 oktober 2004 :: 23.45 uur

30 Comments

30 reacties

 1. Amen! En nu snel ADO 3 punten in mindering brengen en 2 wedstrijden zonder publiek laten spelen, dan is het vanaf morgen ook meteen afgelopen met dit gelazer. Bijkomend voordeel: dan is die ellendige club ook een stuk eerder weer gedegradeerd. ADO heeft niets toegevoegd aan de eredivisie, dus laat maar snel ten onder gaan, en dan Sparta weer terug!

  Reactie door Jan Vincent — zondag 17 oktober 2004 @ 0.01 uur

 2. Goed gedaan. Stoppen, de z.g. supporters in Den Haag hebben nog steeds niets geleerd. Dit is de tweede keer dat ze bezig zijn hun club kapot te maken – vorige keer zelfs door een tribune af te laten branden. Nee, zulk publiek dient heropgevoed te worden. Jammer, want Den Haag heeft ook zo veel mooie kanten.
  Amita.

  Reactie door Amita — zondag 17 oktober 2004 @ 10.32 uur

 3. Inderdaad klasse aanpak. Gelijk pats boem over en uit. Misschien word voetbal dan weer wat het vroeger voor mensen was ‘gezellig dagje uit met je gezin’.

  Amita
  Ken enkele supporters van denhaag. Zelf heel lang gewoont en het zit er een beetje in bij hagenaars, tenminste bij een bepaald slag. Zo heb ik gezien hoe de een ME peleton gewoon molenwijk uitgeramt werd door de bewoners. In Laakkwartier stonden ze dan al klaar om de politie daar er ook uit te meppen of het waren Spoorwijkers. Heb zelfs agenten heel hard zien wegrennen…. Hagenaars zijn gewoon anders….weet niet wat dat is. Ze kicken erop ofzo, overigens hele toffe lui hoor, alleen…ze gaan blind op ellende.

  Reactie door MAD — zondag 17 oktober 2004 @ 10.51 uur

 4. Is ooit wel eens onderzocht hoe deze agressie zich zo heeft kunnen ontwikkelen, zijn het allemaal mensen uit achterstands wijken, zijn het mensen waar van de ouders te druk met zich zelf zijn geweest en daar door geen aandacht voor de kinderen hebben gehad.
  Hoe het ook is de opvoedings moraal zal er mee te maken hebben.
  Zal niet zeggen dat vroeger alles beter was, maar bij een voetbalwedstrijd kon je nog aan de zijkant bijna tegen het speelveld naar de wedstrijd kijken, dit zonder dat er grachten hekken en tunnels aan te pas kwamen.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 17 oktober 2004 @ 11.00 uur

 5. Beste Jan,
  Ik ben het met je eens dat er een einde moet komen aan agressie rond en in het veld. Wat me als verwoed NEC supporter wel opvalt is: Het voordeel wat de grote drie van scheidsrechters krijgt is veel te groot. Ik moet de eerste neutrale scheidsrechter in Nederland nog tegenkomen. Deze knullen zijn allemaal groot geworden met ik ben voor een van die drie.
  Ik vind het een kwalijke zaak dat de KNVB dit niet ziet. Als Nederlands europacup deelnemer schiet je er ook niks mee op, gezien de prestaties de afgelopen seizoenen. Het wordt tijd dat de grote drie dit zelf ondervinden en fluit men neutraal worden deze regelmatig met de neus op de feiten gedrukt, dat het niet allemaal goud is wat er blinkt. Ik zie de jodenspanddoeken in Amerstam waar deze aanhangers zelf mee komen. Ik zie Koeman nog zijn achterste afvegen aan een duits shirt. In de kuip en in eindhoven hoor je ook niks anders dan wanklanken. De maat is vol ook voor het voetbal en zeker voor de KNVB maak het Nederlands voetbal beter fluit neutraal socialistisch en niet als een rechtse bal. Kleine clubs hebben het al moeilijk genoeg met behoud!

  Reactie door Hans — zondag 17 oktober 2004 @ 11.48 uur

 6. Typisch Nederlands probleem, omdat alles hier in de poldergedachte opgelost moet worden. Geen vlees en geen vis. Nederland is overgeciviliseerd en mensen ageren daartegen, ook die raddraaiers van ADO. We worden geleerd altijd maar overal begrip voor te hebben. Ik praat de spreekkoren niet goed, maar het is af en toe een verademing om te zien dat sommigen no niet zijn gegrepen door het virus van altijd maar goed willen doen en -veel belangrijker- als een goed mens gezien willen worden.

  Iemand opgevallen hoe makkelijk mensen je er tegenwoordig in het verkeer tussenlaten? Dat was twintig jaar geleden heel anders. Maar het begrip is doorgeslagen. En het blijft oppervlakkig. In therapie-land numero uno word je tegenwoordig bijna raar aangekeken als je op een voorrangsweg rijdt en daarom ook voorrang neemt! De aso! Laat iemand je ertussen, maar bedank je die persoon niet met een handgebaar, dan krijg je alsnog de vinger. IK wil wel goed zijn, maar JIJ zult erkennen dat ik goed ben! Dat werk.

  De ergernis over spreekkoren is overigens overdreven. Alsof de voetballende miljonairtjes dan uit hun ritme gebracht worden. Het is ergerlijk, dat wel, maar om voor een heel stadion een dagje uit te verpesten, is klinklare onzin. Het zal die ADO-fans worst zijn (des te eerder kunnen ze zuipen en matten), maar voor de echte voetballiefhebber is het flink balen. Geen wonder dat het aandachttrekker Temmink is trouwens. “Iemand moet de eerste zijn”, zei hij nog, likkebaardend van zoveel media-aandacht.

  We moeten niet zo zeiken in dit land. Gewoon doorgaan, je eigen verantwoordelijkheid nemen, werken als je dat kunt en minder op de buren letten.

  Groetjes,

  Reactie door Enrico — zondag 17 oktober 2004 @ 12.18 uur

 7. Enrico
  pffff…

  Reactie door MAD — zondag 17 oktober 2004 @ 12.29 uur

 8. Nogal kort door de bocht.
  Kan iemand mij uitleggen waarom een risicowedstrijd als ADO -PSV op zaterdagavond word gespeeld, en dan nog NB op de dag dat er met groot media en machtsvertoon een tramtunnel in Den Haag word geopend waar de hele stad niet op zit te wachten en die al 8 jaar een bron van maatschappelijke onrust is (tot op vandaag is nog niet duidelijk of dat ding trouwens veilig is? Wie bedenkt dat? Wat raar dat “het haagse gepeupel” ‘s avonds een uitlaatklep zoekt in het voetbal stadion..
  Wie de persconferentie van dhr Temmink heeft gezien en beluisterd kon maar één ding opmaken uit zijn betoog, de man was van alle kanten klaargestoomd om bij welke opmerking dan ook de wedstrijd te staken, kortom barbertje moest hangen, er moest een voorbeeld gesteld worden en dat doe je natuurlijk bij de club waar de ellende altijd het grootst is. Ook KNVB directeur Kessler was er als de kippen bij om te melden hoe blij hij was dat er eindelijk een scheidsrechter had ingegrepen.Waarschijnlijk had hij zijn tekstje al op een kladpapiertje klaar

  Ik keur alles af wat die lui op de tribune roepen schreeuwen, maar ik heb zelden zo’n duidelijk voorbeeld gezien van geregisseerde politieke actie….

  Reactie door Miguel Sloendregt — zondag 17 oktober 2004 @ 12.40 uur

 9. Ik vind het altijd opmerkelijk dat er gesproken wordt over ‘zogenaamde’ supporters. Volgens mij is die term in het leven geroepen zodat de clubs hun handjes van deze lieden kunnen aftrekken. Wel zo veilig…

  Reactie door T. — zondag 17 oktober 2004 @ 14.19 uur

 10. Beste Jan

  Waar ik mij ieder keer weer over verbaas, is dat telkens als er iets gebeurd in een stadion, massa’s politici klaar staan om “stoer” hun mening daarover te geven. Maar feitelijk verandert er niets. Tot de volgende keer dat er weer een spreekkoor klinkt en het proces van verontwaardigd reagerende politici zich herhaalt.
  De politiek is het grootste obstakel bij de aanpak van het supportersprobleem. Wanneer een club een stadionverbod geeft aan een individu, dan “weigert” de overheid mee te werken aan een meldingsplicht voor deze persoon tijdens wedstrijden.

  Reactie door ricardo kamperveen — zondag 17 oktober 2004 @ 15.53 uur

 11. Dit had veel eerder moeten gebeuren… Eindelijk is het zover, nu volhouden…

  Reactie door Eelco Eikenaar — zondag 17 oktober 2004 @ 16.19 uur

 12. Even advocaat van de duivel spelen…

  Stel we zijn aan het demonstreren, de spanning loopt op, en we gaan roepen ‘Balkenende is een klootzak’ en andere leuze. Zijn we dan ook niet fout bezig. Nee, want dan is het vrijheid van spreken. En als voetbalfans iemand verot schelden is het ‘strafbaar’. Ergens klinkt het toch wel vreemd, of ligt dit aan mij ?

  Reactie door MAD — zondag 17 oktober 2004 @ 18.40 uur

 13. @Ricardo. Eens.
  Kijk hier ‘ns.

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 17 oktober 2004 @ 20.40 uur

 14. Even voor alle duidelijkheid, Jan: Deetman heeft die wedstrijd laten staken omdat er een veiligheidsprobleem was. Temmink heeft hem alleen maar onderborken vanwege de spreekkoren. Maar het staken was vanwege die veiligheid, omdat een aantal Haagse “supporters” bezig was de bestuurskamer te forceren aldaarzo, en omdat de fans van PSV belaagd werden.
  Dat zei diezelfde Deetman en diezelfde Temmink gisterenavond in Studio Sport, dus doe nou effe niet met Gekke Boris mee.

  Ennuh, dit was gewoon een oefeningetje vanwege a.s zondag, want dan wil iedere scheids de wedstrijd wel stil gaan leggen.

  Reactie door chipo — zondag 17 oktober 2004 @ 21.23 uur

 15. @MAD (14):

  Knappe scheidsrechter die dan op z’n fluitje blaast en zegt: Nu allemaal naar huis.

  Reactie door Cas — zondag 17 oktober 2004 @ 21.47 uur

 16. dat bedoel ik cas ;)

  Reactie door MAD — zondag 17 oktober 2004 @ 21.59 uur

 17. Goed dat er gestopt is.
  Alleen jammer dat er niet breder wordt gekeken in het voetbalgebeuren en dat het wederom in Den Haag moet gebeuren.

  Maar als ze op deze nieuwe regelgeving verder gaan borduren vrees ik dat we het volgende seizoen geen eredivisie meer hebben , want het gebeurd in en bij elke club.
  Beetje vreemd dan dat het af moet hangen van de tolerantie van de scheidsrechter en burgemeester.

  Reactie door waiter — zondag 17 oktober 2004 @ 22.33 uur

 18. Het is nog steeds hetzelfde liedje, het is een kleine groep mensen die het verpest voor de rest. Alleen die rest laat het allemaal gebeuren. Niemand die wat tegen die spreekkoren onderneemt, allemaal armpjes over elkaar en wachten tot iemand anders iets doet. En na afloop schande spreken. De kleine groep doet het, maar de grote groep doet niets om die kleine groep te corrigeren. Het blijft gewoon een ritueel, het is goed dat Temmink de wedstrijd heeft gestaakt. Er moet een grens getrokken worden.

  Reactie door BJ — zondag 17 oktober 2004 @ 22.42 uur

 19. Ik herinner me de jaren 90, waar een extreem-rechtse lange lefgozer zich opstelde om de Haagse supporters te mobiliseren voor rellen.
  Is hem dan ook ooit gelukt, toen waren zg. Haagse supporters erg berucht en gevreesd.
  Deze zelfde man is toen als vrijwilliger naar het toen rechtse Kroatische leger gegaan als vrijwilliger en heeft tijdens zijn dienst aldaar meerdere doden op zijn geweten.
  Gelukkig of niet is hij door Servische soldaten neergeschoten en ligt nu in een graf in Kroatia.
  Wat ik wil zeggen is dat nog steeds bewijsbaar is dat extreem rechtsen die haagse jongeren die zich zelf supporter noemem, opstoken om rellen te veroorzaken!
  Nog niet bewijsbaar, maar en zijn zeer sterke aanwijzingen dat extreem rechts de hand heeft aan de excessen!

  Bram

  Reactie door Bram — zondag 17 oktober 2004 @ 22.42 uur

 20. Kunnen we spreekkoren niet inzetten als demonstratiemiddel? Laten we met zijn allen gaan schreeuwen: Wij zijn tegen dit kabinetsbeleid ofzo. Wordt er tenminste nog iets zinnigs geschreeuwd en geen gebrek aan publiciteit…

  Reactie door Helma D. — maandag 18 oktober 2004 @ 7.28 uur

 21. Terecht wordt gezegd dat mensen die als beesten worden behandeld, zich zo gaan gedragen. Behandel supporters daarom als echte fans, dat zal veel meer bijdragen aan een verbetering van de situatie, dan de zoveelste repressieve maatregel.”
  Einde citaat uit het door Jan hier vernoemde artikel. Hoe rijmt dit zich met de “Temmink Bravo” kreet van deze log?

  Reactie door Miguel Sloendregt — maandag 18 oktober 2004 @ 11.07 uur

 22. ik vraag me af waar we de grens leggen?

  Is ‘Hiha-Hondenlul’ straks ook een reden om….?

  En natuurlijk heeft Miguel helemaal gelijk als hij zegt dat dit een geregisseerde actie was, wie werkelijk denkt dat de wedstrijd Vitesse-NAC stil zou zijn gelegd bij exact dezelfde spreekkoren, heeft zand in zijn/haar ogen.

  Ben bang dat ‘we’ weer doorschieten in het ‘opleggen en sturen van fatsoensnormen’.

  Reactie door RM — maandag 18 oktober 2004 @ 13.29 uur

 23. Uit het AD van vandaag

  SOVS: Optreden Deetman te kordaat

  Politici brullen hard, maar moeten eigenlijk gewoon hun werk doen. De constatering is van Joris Daalhuisen, voorzitter van de Samenwerkende Organisaties Voetbalsupporters (SOVS).

  Daalhuisen heeft zich verwonderd over alle reacties van politici naar aanleiding van het gestaakte duel tussen ADO Den Haag en PSV wegens kwetsende spreekkoren. ,,Er is geen politieke wil de mogelijkheden die er zijn om dit soort incidenten aan te pakken ook daadwerkelijk te gebruiken.”

  De politici spraken in het weekeinde hun afschuw uit over de gebeurtenissen rond ADO Den Haag en PSV. Ze roemden ook het optreden van scheidsrechter Temming, die besloot de spreekkoren niet langer te pikken en het duel stil te leggen. Burgemeester Deetman besloot daarop dat het restant niet meer mocht worden uitgespeeld.

  ,,Politici die nu weer hard allerlei dingen beginnen te roepen, moeten gewoon hun werk doen en de mogelijkheden gebruiken om de kleine groep kwaadwillenden uit de voetbalstadions te halen. Strafrechtelijke meldingsplicht is al mogelijk. Gebruik het dan”, aldus Daalhuisen.

  In de ogen van SOVS was het optreden van burgemeester Deetman iets te kordaat. ,,De burgemeester moet geen grote rol spelen. Als burgemeesters steeds meer macht krijgen, wordt voetbal een politiek spel. Het ging de laatste jaren steeds beter op de velden. Nu geef je een paar klootzakken weer gelijk.” Volgens de SOVS dreigt nu het gevaar dat een maatschappelijk probleem over het hoofd van ADO Den Haag wordt uitgevochten. ,,Dertig jaar normvervaging kun je niet in enkele weken oplossen”, verwees Daalhuisen ook nog maar eens naar de kwetsende spreekkoren tijdens ADO Den Haag Ajax eerder dit seizoen en de daaropvolgende discussie.

  Reactie door Miguel Sloendregt — maandag 18 oktober 2004 @ 17.44 uur

 24. Maar gelukkig is het ineens allemaal de schuld van provocerende psv supporters, dus kunnen we allemaal weer rustig gaan slapen…

  Reactie door chipo — maandag 18 oktober 2004 @ 22.02 uur

 25. Inderdaad heeft veel te maken met hoe je mensen behandeld. Zo had ik en mijn collega nooit problemen om het terrein waar wij vrachtwagens controleerde. Werkte altijd netjes mee, geintje tussendoor, altijd prima. Tot we een nieuwe collega kregen die als een drillsergeant over het terrein ging. En de vrachtwagen chauffeurs echt als stront behandelde. Leek wel stasi. Brak dus oorlog uit en hij kon weer opstappen. Gewoon niet geschikt.

  En zo werkt het in de voetbal denk ik ook wel, als je inderdaad mensen als shit behandeld, worden ze ook shit. Misschien moet je inderdaad wel een andere approach kiezen. De wettelijke approach worden mensen altijd zo direct onverdraagzaam van.

  Reactie door MAD — dinsdag 19 oktober 2004 @ 7.49 uur

 26. free ringtone verizon

  free ringtone verizon A lankiness from Andres de Tussuf to the king ( August 10, 1617 ), which will mo

  Trackback door free ringtone verizon — woensdag 5 oktober 2005 @ 3.13 uur

 27. weet je wat ik raar vind? dat caberatiers in hun shows zoveel schelden als ze maar willen en zeggen wat ze willen. en wat voetbalsupporters die bijv. een vrouw uitschelden voor hoer gelijk dikke boetes krijgen en wedstrijden spelen zonder publiek.

  Reactie door richard bakker — zondag 16 oktober 2005 @ 21.20 uur

 28. Duh kankah

  Reactie door DHHooligan — zondag 13 november 2005 @ 13.59 uur

 29. TEMMINK VIEZE KLOOTZAK!!! beetje topclubs beschermen he!!! vieze eikel fortes had gelijk Syndroom van Down

  Reactie door moi — donderdag 2 februari 2006 @ 17.40 uur

 30. nfl odds…

  budding agonize beaters?pidgin chances tenting petticoat odds calculator http://odds-calculator.extra-sport-betting.com/

  Trackback door nfl odds — woensdag 17 mei 2006 @ 19.24 uur