100.000 mensen op Trafalgar Square

Ter gelegenheid van de afsluiting van het ESF was er gisteren ‘n grote delegatie van de SP in Londen aanwezig bij de manfestatie tégen de oorlog in Irak en vóór eerlijke handel.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 18 oktober 2004 :: 0.14 uur

10 Comments

10 reacties

 1. 9 november kondigt zich aan

  Gisteren demonstreerden 100.000 mensen door de straten van Londen. Daaronder enkele Rotterdamse SP-jongeren van ROOD en vele andere SP-ers.
  In het verslag van Hans van Heijningen las ik:
  SP-europarlementslid Kartika Liotard heeft zich de afgelop…

  Trackback door Weblog Theo Cornelissen — maandag 18 oktober 2004 @ 1.38 uur

 2. Het laat zien dat de onrust door heel West Europa aan het opbouwen is. Maar het zal weinig uithalen. Als we dit willen veranderen hebben we volgens mij inderdaad een revolutie nodig, maar dan in HEEL Europa. Moeten we dat willen?

  Reactie door Lydia — maandag 18 oktober 2004 @ 10.23 uur

 3. Ik zeg denk maar niets ff….anders val ik in herhaling : Weg met europa! Lang leve mijn eigen land! hehe :)

  Reactie door MAD — maandag 18 oktober 2004 @ 10.32 uur

 4. @Lydia:
  Nou zo’n revolutie zie ik dan ook weer niet zitten :)

  Reactie door T. — maandag 18 oktober 2004 @ 10.42 uur

 5. Ook zo genoten van de verslaggeving in de kranten?
  :-P

  Reactie door Barry — maandag 18 oktober 2004 @ 11.12 uur

 6. geef gratis kaartjes en der staan er binnnen no time een hoop mensen bij :):) hahah, maar hier zit um nu juist de kneep, geld, geld en nog eens geld. Hoe hou je een grote bevolkingsgroep onder controle?? juist door ze zo weinig mogelijk geld te geven , waardoor ze thuis aan huis gekluisterd moeten blijven.Je wordt gek als je leest over de grote geldbedragen waarmee ze strooien , om prestige-projecten te bouwen , die vervolgens jaren leeg blijven staan.
  Een goede zakenman geeft geld uit , om er vervolgens mee te kunnen verdienen , lijkt mij …echter dit “zaken-kabinet” gooit geld weg en geeneens in mijn straat , welnee ver–ver–ver daarbuiten :)
  Time 4 Change !!ohw potver ik bedoel natuurlijk :TIJd voor Veranderingen !!

  Reactie door Gerard van Sprundel — maandag 18 oktober 2004 @ 11.30 uur

 7. Inderdaad Gerard zo zit het!

  Maak ze arm dat maakt afhankelijk, sociaal isolement, achteruitgang gezondheid enz.

  Een misselijk makende zich herhalende geschiedenis, waar revolutie uit voortkomt en de ondergang van de bestaande orde wordt ingezet.

  Reactie door krul — maandag 18 oktober 2004 @ 11.53 uur

 8. Een revolutie komt er niet zo snel. De mens en zeker de Nederlander is niet zo’n snelle revolutioneer. Men hoeft alleen maar naar de geschiedenis te kijken om dit zien te bevestiggen. Neem nou Roemenie, hoe lang en hoeveel elende heeft men daar geslikt voor dat de mensen ‘spontaan’ in actie kwamen. Ik denk dat Nederland daar nog ver weg van is.

  Daar komt bij dat een revolutie een vacuum creeert waar bij je van te voren niet weet waar het mee opgevuld gaat worden. Misschien iets waar mee Nederland nog verder van huis is.
  Ik denk en hoop dat er een ‘stille’ revolutie gaande is wat de mensen in Europa doet beslissen op de juiste partij en volksvertegenwoordigers te kiezen.

  Eigenlijk is er al een revovulitie gaande als men ziet dat door dit asociale beleid mensen politieker bewust worden. Onderandere ik zei de gek.

  Reactie door rommel — maandag 18 oktober 2004 @ 13.04 uur

 9. Een stille revolutie levert denk ik weinig op, veel mensen weten niet meer wat ze moeten stemmen of stewmmen niet meer.

  Ik heb geen gewapende revolutie voor ogen, maar wel één die overal gezien wordt! De stilte moet eens en vooral voorbij zijn!

  Reactie door krul — maandag 18 oktober 2004 @ 14.05 uur

 10. Door deelname aan het Europees Sociaal Forum, met 2200 discussies en workshops, weet ik weer waar ik sta. Mijn ogen zijn geopend over hoe de beweging zich moet organiseren en wat zij moet inhouden. Het was jammer dat de grootste schreeuwers de doeners overstemmen, maar juist dit gegeven maakte me trots op de SP en hoe wij het aanpakken.
  Het waren zeer inspirerende dagen. Een fel gevoel van onrecht over hoe dingen gaan in deze wereld, maar ook een gesterkt gevoel over de strijd die wij moeten voeren om ten eerste de EU en haar handelsbeleid ter orde te roepen. Stop de globalisering van het neo-liberalisme!

  Another world is possible, let’s act!

  Reactie door Renske — maandag 18 oktober 2004 @ 18.01 uur