Marja

Marja en haar vriend zijn door een aantal jonge terroristjes verdreven uit hun huis in de Diamantbuurt in Amsterdam. Het aantal inbraken werd haar teveel. Je hebt er vast over gelezen of van gehoord.

Ik vind dat vreselijk. Bij Barend en Van Dorp zei ze dat ze altijd SP had gestemd maar dat ze het nu even niet meer weet…

Pappen en nathouden heeft ons nooit verder geholpen.
We moeten twéé dingen doen:

1. Aanpakken van dit soort jongeren dat geen enkel respect kan opbrengen voor de medemens en geen enkel fatsoen in het lijf schijnt te hebben. Het is onbegrijpelijk dat burgemeester Cohen zelfs een samenscholingsverbod voor deze jongeren al te ver vindt gaan.

2. Ons afvragen: Waar komt dat achterlijke gedrag van die kinderen vandaan? En daar dan ook écht wat aan doen.

De afdeling Amsterdam kan aan de slag.
Maar dat hadden ze zelf natuurlijk ook al lang in de gaten.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 22 oktober 2004 :: 0.04 uur

185 Comments

185 reacties

 1. Probeer er eerst maar eens voor te zorgen dat de politie eens serieus van een aangifte werk maakt ipv zich druk maakt om zoveel mogelijk boetes binnen te halen.

  Want in het geval van maria wint de politie ook niet echt een prijs.

  En wat is het antwoord van de locale overheid? Camera’s ophangen, en dan? Wat is de follow up?

  Ach laten de waarheid maar onder ogen zien hufterigheid en associaal werkt, misdaad loont.

  Reactie door Stephan Wijering — vrijdag 22 oktober 2004 @ 0.55 uur

 2. In Den Helder hangen ook overal camera’s en mogen ze preventief fouileren.Dat helpt geen klote ze maken elkaar af in dezelfde straat.Is het niet begonnen in de jaren 70 waarbij we iedereen met jij en jou mochten aanspreken op school?
  En het lieft de leraar ook nog bij zijn voornaam?
  Daar doen we nog wat geweldadige speelfilms bij,en zo kan ik nog wel een half uurtje doorgaan.
  Hoe leg ik mijn kind nog uit dalijk, dat je kwaad niet met kwaad mag vergelden???????????????????????????????????????

  Reactie door dirk — vrijdag 22 oktober 2004 @ 1.47 uur

 3. ASO=COOL !!! Is dat niet de reactie van veel jongeren op het verschijnsel Tokkie ?
  Het geeft dus aan, dat het “aso-zijn” gewoon wordt verheerlijkt !
  Mijn ideel over aanpak: ZWEEP erover en 1 ding uit Amerika overnemen:
  Militaire heropvoedingskampen voor onhandelbare jongeren. (Schept nog werkgelegenheid ook)

  Reactie door Peter — vrijdag 22 oktober 2004 @ 2.30 uur

 4. Waarom zijn het alweer die jongeren van Marrokaanse afkomst?
  Omdat ze toch al zijn gestigmatiseerd?
  Ouders die zich geen raad meer weten hoe te handelen met hun zwer vende kinderen?
  Amsterdam en andere steden zouden eens moeten aangeven wat te doen met die ouders die het niet meer aankunnen om met hun kids om te gaan.
  Elke aanleiding tot verzet lijkt tot verzet jegens de jonge mensen zonder een toekomst, speciaal voor vele allochtone jonge mensen.
  Hulp, opleiding, opvang en vele aspecten tot die jonge mensen worden genegeerd of niet aangepakt.
  De enigste oplossing is om die jonge mensen iets aan te bieden zoals bijeenkomsten met muziek en tussendoor een vertelsel van een bekende die aangeeft waarom de bijeenkomst noodzakelijk is.
  Die jonge mensen willen heus wel meewerken, mits ze een toekomst wordt aangeboden door middel van werk aanbod/scholing.
  Waarom altijd marok jongeren gaan stigmatiseren?
  Ook nederlandse en turkse en surinaamse kids worden gediscrimiseerd door de media en justitie.
  Journalisten zijn vaak op de voorhand van de inboorlingen van nederland, maar houden geen rekening met de vele allochtonen in dit land.
  Het is eenmaal een feit dat men rekening moet houden met de diverse culturen en religies die nederland nu eenmaal bezit.
  Medelanders en Wereldlanders, welkom in dit vreemde land.

  Hendrik

  Reactie door Hendrik — vrijdag 22 oktober 2004 @ 3.01 uur

 5. ‘It takes a village to raise a child’.

  Het zijn in de eerste plaats natuurlijk de ouders die hun opgroeiende kinderen het respect voor anderen, overal en niet alleen in de straat waar ze toevallig spelen, moeten bijbrengen. En wanneer ouders daarin niet of onvoldoende in staat blijken te zijn, dan moeten de signalen daarvan ook vroeg worden opgemerkt. Ik zou zeggen dat ook buurtgenoten daarin een verantwoordelijkheid moeten hebben, want het argument dat sommige ouders onverschillig blijken te staan tegenover de vernielzucht (of erger) die een van hun kinderen ten toon spreidt vormt nog niet de rechtvaardiging voor het feit dat alle mensen uit de straat ook met diezelfde houding van onverschilligheid een groep van vernielzuchtige kinderen (van verschillende ouders) moet negeren. Alsof er niets aan de hand is.
  Terwijl er dan al heel veel aan de hand is. Want het is eigen aan kinderen om hun grenzen te verleggen, en vernielzuchtige kinderen kunnen, als ze niet tijdig in dat afwijkend speelgedrag worden ‘gecorrigeerd’ (en dat zou goed kunnen door de politie hen sneller een taakstraf te laten opleggen), na een tijd ook gewelddadig worden. En dan is de weg ‘terug’ ineens een stuk langer en zwaarder geworden.
  De eerste signalen van gedrag van kinderen die al over de schreef gaan (vandalisme, vernielingen) moeten dus vooral niet genegeerd worden. Als de ouders van deze kinderen deze signalen niet (willen) zien, dan moeten de buurwoners het initiatief nemen en deze kinderen op hun gedrag aanspreken. Soms kan dat al een goede en effectieve manier zijn om kinderen weer te corrigeren in hun vernielzuchtige gedrag, in andere gevallen zal (als aanspreken niet helpt) de politie ingeschakeld moeten worden. Ter preventie uiteraard en op een moment dat het nog niet te laat is; en met een waarschuwing aan de ouders dat het opvoeden van hun kinderen niet geheel een vrijblijvende zaak is in deze samenleving. Als die waarschuwing niet helpt, dan zou ook een (tijdelijke) ontheffing van de ouderlijke macht een optie moeten zijn voor een rechter als die een kind voor zich heeft staan die niet voor de eerste keer verschijnt voor een serie vernielingen die eerder al door hem/haar gepleegd zijn.

  Reactie door David Tompot — vrijdag 22 oktober 2004 @ 4.22 uur

 6. Oeps… ik had er nog niet van gehoord of over gelezen…
  Amsterdam is voor mij niet het centrum van het universum en naar Barend en Van Dorp kijk ik nooit…
  Mag ik nog wel lid blijven ? :-)

  Reactie door Heraclitus VII — vrijdag 22 oktober 2004 @ 5.23 uur

 7. Hendrik,#4
  Je zult er anders overdenken als je er zelf tussen in woont en de daar meegaande problemen mag ervaren..
  Op afstand is het gemakkelijk oordelen, die problemen zijn er en moeten niet afgezwakt worden, een burger die zich netjes gedraagt daar wordt flink tegen opgetreden, met de randgroep jongeren weten ze niet wat ze er mee aan moeten en doen ze er vaak niets mee, woont zelf in zo n omgeving.
  In Nieuwegein was eens een wethouder die zou het voorbeeld geven en tussen zo n minderheidsgroepering gaan wonen, is er snel van terug gekomen was niet mee te leven.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 6.04 uur

 8. Het is in en in triest, dat dit zo heeft kunnen escaleren. Het is een teken dat onze maatschappij NIET IN STAAT is om mensen te beschermen. Het lijkt wel of niemand meer een beetje helder kan redeneren, want wat let nou de politie om deze jongeren op te pakken net zoals ze mij op zouden pakken als ik me schuldig zou maken aan zulke praktijken?
  Waarschijnlijk de angst voor discriminatie, want stel je voor dat iemand gaat roepen: wij krijgen altijd de schuld en de politie heeft het op ons gemunt. Of de angst voor overmacht; het gaat om zoveel personen, dan moet je gelijk met een club ME mensen komen. Of het vermoeden dat het toch geen zoden aan de dijk zet, aangezien ze zo weer terug op straat staan, het is dweilen met de kraan open.
  De makkelijkste oplossing voor iedereen zou zijn, dat die mensen maar snel moeten verhuizen, maar A. dat willen die mensen niet, B. die jongeren zouden dan hun zin krijgen en misdaad werkt dus, en C. dan creeën ze zelf een “getto”.

  Soms proberen we mensen, al dan niet gestigmatiseerd, te beschermen, maar daar beschadigen we dan een heleboel andere mensen mee. En dat dilemma leggen we onszelf op en het vertroebelt onze denkwijze.

  Reactie door Helma D. — vrijdag 22 oktober 2004 @ 6.49 uur

 9. Ben blij dat de SP er bovenop zit, echter hier komt het irritante luchtje weer bovendrijven ‘dat socialisten hier geen raad mee weten’. Wel dat is echt onzin, zelf ook een socialist, en kan Marja vertellen dat ik heel wat de tent uitgevochten heb met het soort gastjes die haar zo terroriseren. Dus gewoon lekker bij de SP blijven. Als ik ook maar een beetje tot de conclusie kwam dat de SP een clubje salon socialisten waren zou ik gelijk me biezen pakken. Dat zijn ze gelukkig niet, dus werk aan de winkel.

  De regering had met de verkiezingen de bek vol over veiligheid e.d., ze maken er niets van waar. Veiligheid garandeer je niet met camera’s, preventief fouileren allemaal valse veiligheid. Veiligheid kan je alleen bieden via mankracht, b.v. een wijkagent en goede begeleiding.

  Dit kabinet vind Europa belangrijker dan de burger in zijn eigen land, oja en de terroristjes zoals binladen. De fuckers kunnen niet eens een paar pubers het rechte pad op krijgen.

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 8.32 uur

 10. Met de Marokkaanse mensen praten over wat er hartstikke fout gaat is voor de meeste van die mensen een levensgroot taboe. “Men” praat niet over zulke dingen. En dat is al het eerste waar we over struikelen. Punt twee is dat kinderen van ouders van Turkse en Marokkaanse afkomst, die zelf geen of zeer weinig opleiding hebben gehad, ook niet leren spelen. De gewoonte is dat kinderen naar buiten gaan en daar alles leren van vriendjes en de omgeving. Dus een beetje: It takes a village”. Maar hier dan wel zonder de ouders. Er beginnen projecten op te komen waar men de moeders les geeft in de Nederlandse taal, vooral als die moeders het huis niet uitmogen/durven, en tegelijk wordt met de peuters gespeeld met het ons allang bekende peuterspeelgoed. De mensen die dit werk doen ontdekken dat er in die woningen nauwelijks speelgoed aanwezig is. Wel vaak dure stereo-apparatuur, TV’s met DVD spelers en computers en natuurlijk de onvermijdelijke satelietschotel. Die mensen wonen fysiek in Nederland, maar zitten mentaal nog steeds in hun geboorteland. We kunnen ontstelend veel begrip hebben voor de moeilijkheden van de “Marokkaanse” jeugd, maar we moeten ons bedenken dat ouders te weinig doen en de halve gemeenschap roept dat het allemaal Onze schuld is. En hier telt de eigen verantwoordelijkheid wel degelijk. Kinderen opvoeden is de taak van de ouders. Gaat het daar mis, dan dienen de scholen te alarmeren. Die doen dat niet voldoende. In de pubertijd zijn bijna alle jongens strontvervelend, maar deze al helemaal, omdat er nauwelijks een basis is en ze heel goed merken dat ze niet “mee” kunnen in onze maatschappij. Dat is niet de schuld van onze maatschappij, dat is te wijten aan de Marokkaanse gemeenschap die onvoldoende doet voor hun eigen kinderen en ze niet voorbereidt op een leven in Nederland. Ik ben het Hans Dijkstal eens dat het continu afgeven op juist deze jeugd verkeerd is. Ze zetten dan de hakken in het zand en gaan er dwars tegenin. Dat doen pubers nu eenmaal. Maar dat ze in twee culturen vastzitten is echt allereerst te wijten aan de ouders die daar niets aan doen. Doorgaans, omdat die daar zelf niet aan denken en dat komt door de gebrekkige opleiding die ze gehad hebben en het niet kennen van onze taal. In het onderhavige geval had de politie allang wat kunnen doen en de hele straat ook. Bij burenruzie’s wordt aangeraden een aantal maanden een logboekje bij te houden, zodat de corporatie bewijs heeft. De politie had dit aan alle bewoners moeten vragen om te doen. Na inlevering van die logboekjes heeft men dan volgens mij meer dan voldoende bewijs. En als er ook foto’s gemaakt worden, dan zal de politie moeten ingrijpen. Stel je voor dat er een Kamerlid of een lif van het kabinet bedreigd zou worden… juist ja! Dit is tevens een voorbeeld van de klassejustitie in ons land. BAH! De mensen uit de Marokkaanse gemeenschap(pen) moeten zelf aan de slag, maar verdienen onze hulp en die moeten we geven. We hebben deze jongeren hard nodig en bovendien zou het vreselijk zijn om zulke jonge mensen aan hun lot over te laten met het idee dat ze alles mogen en kunnen hier. Ze zullen een heel moeilijk leven krijgen en verdienen beter. Hopenlijk kan dat nog, maar waarom word bij de geboorte van een kind de ouders niet verplicht opvoedlessen te nemen zodat ze weten hoe het in ons land toe hoort te gaan? Want ja, ook wij hebben onze eigen asociale gezinnen die het hartstikke fout doen!

  Reactie door Lydia — vrijdag 22 oktober 2004 @ 8.56 uur

 11. Als je als Marokaanse Jongere alleen maar bekritiseerd wordt door de media, door de politie, door de bevolking,……
  dan is het niet zo gek dat er ongewenste uitspattingen komen.

  Ik wil het hiermee niet goed praten, maar elk gevolg heeft een oorzaak.

  Reactie door Charles Starren — vrijdag 22 oktober 2004 @ 9.14 uur

 12. Charles Starren
  Klopt ook daar heb je gelijk in, alleen oppassen dat je niet doorslaat zoals Pvda altijd deed. Ik ben meer voor de praktijk, FOUT = FOUT in eerste instantie dus afvoeren, praten we daarna wel verder wat we de mogelijkheden zijn…

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 9.17 uur

 13. goeiemorgen Mad :)

  Reactie door Charles Starren — vrijdag 22 oktober 2004 @ 9.25 uur

 14. MAD (9)

  Wat doe je dan met een wijkagent, die alleen maar daar komt, als hij weet dat hij koffie krijgt, en een Febo in de buurt is????
  De meldt “Niets aan en hand, als is rustig in de wijk!!!!!”
  Maar waar ‘s avonds de stenen over de straat vliegen, het zijn nu nog stenen, kan ook nog wat anders worden.
  De auto ruiten sneuvelen, om te kijken over er nog iets van waarde voor de heren.
  En de wijkagent maar roepen; ‘Er is niets aan de hand!!!’

  Reactie door Leo 3 — vrijdag 22 oktober 2004 @ 9.28 uur

 15. Het begint bij het tolereren van ASO gedrag door wie dan ook. Kinderen van 10 die op de voetbalclub de spreekkoren nadoen van ADO, ouders zeggen er niks can. Associaal gedrag op straat, niemand zegt er wat van…
  In mijn tijd kon je een schop onder je achterste krijgen als je dat deed, dus je liet het wel. In onze bang gemaakte maatschappij die doorspekt is met mensen die geen sociale vaardigheden is aangeleerd durven mensen niet meer om zich heen te kijken en sluiten ze zich op achter hun rolgordijnen, bang voor het mes en de pistool en iemand die er anders uitziet.
  Veel Marrokaanse ouders willen niet dat hun kinderen zo opgevoed worden, maar kan het anders in een land van watjes, egocentrisme en onverschilligheid?
  Wat je niet moet doen om dit probleem op te lossen is kinderen in een nog grotere leerfabriek te stoppen waar ze nog anoniemer worden, nog meer bezuiigen op sport en jeugdzorg.
  Ik vind dat iedere jongere sociale dienstplicht zou moeten krijgen, maar wel een met een goede begeleiding ,waarin ze leren dat mensen geen anonieme wezens zijn en dat iedereen uniek is.

  Reactie door Jack — vrijdag 22 oktober 2004 @ 9.41 uur

 16. @14
  Bij ons komt er al helemaal geen wijkagent meer , die zit overspannen thuis, en een vervanger kan niet , want daar is geen geld voor !
  Dan maar zonder de wijkagent…….mooi niet!! Het grote geld verdwijnt met bakken tegelijk,maar noodzakelijke dingen ho maar!Wel zelf 30% loonsverhoging gaan toekennen…..pffff stelletje rand-debielen :)
  En jah iedereen , en dat geld ook voor nederlanders, die er hier maar met de pet naar gooien , op een nieuw te bouwen eiland in de noordzee zetten…vechten ze het daar maar uit !!
  Oprotten met frauduleuze duistere figuren , en geef mijn geld terug!! jatters….struikrovers :)

  Reactie door Gerard van Sprundel — vrijdag 22 oktober 2004 @ 9.44 uur

 17. Volgens mij begint zoiets bij de thuis situatie en dan maakt het niet uit van welke afkomst.
  Als ik thuis kwam van school dan wist ik zeker dat mijn moeder thuis was en als ik iets deed wat niet mocht dan werd ik daar direct op gewezen en als het iets heeel ergs was dan werd het tegen mijn vader verteld (en daar had/heb ik meer angst/respect voor dan voor de politie).
  Veel van de huidige gezinnen bestaan uit 2-verdieners waar dus niet goed gelet word op de kinderen en ouders zo de grip kwijt raken op hun kinderen…
  Ikzelf heb een modaal inkomen en ik kan amper een appartement zelf kopen, laat staan een huis en gezin onderhouden !?

  Het ouderwetse gezin (1 ouder werkt en de ander blijft thuis) is de beste methode om zulke praktijken tegen te gaan. Voorkomen is beter dan genezen, maar mocht het toch verkeerd gaan dan moet er hard opgetreden worden. Verplicht verhuizen van die raddraaiers, haal de groep uit elkaar en het zijn allemaal lafaards

  Reactie door JP — vrijdag 22 oktober 2004 @ 9.59 uur

 18. Charles Starren
  Morguhhhhhhh!

  Leo 3
  Zo’n agent moet je eruit kicken. Lopen, fietsen op straat is wat ze moeten doen. Maarja veel politie is ook bang voor een beetje kou en regen, zomers ja dan komen de showkikkers naar buiten. In hun busje met airco, een armpje uit het raam. Zou dat wagenpark van de politie ernstig inkrimpen, gamaar fietsen of lopen is goed voor je.

  Gerard van Sprundel
  Misschien wil Balkenende kennis maken met de kampementen van Lubbers :)

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 10.00 uur

 19. Hoewel ik altijd hartstikke optimistisch ben, begin ik met die hangjongeren de moed op te geven. Woon in Rotterdam, in een straat waar een samenscholingsverbod geldt sinds ongeveer een maand. Zelf had ik al meegemaakt dat ik vroeg of het wat zachter kon en voor vuile kanker/tyfushoer werd uitgemaakt en op tweehoog een steen door de ruiten kreeg, ‘s nachts om 2 uur. Dus ik was blij met dat verbod, hoewel ik tolerant ben en vind dat stadsbewoners tegen een stootje moeten kunnen en niet over alles moeten zeuren. Zo’n verbod blijkt echter niks uit te maken. Het wordt niet gehandhaafd, omdat de politie te weinig mankracht heeft. En de mensen in de straat, incl. ikzelf, durven niks meer te zeggen, want dan volgt terreur. Die jongens zijn totaal onaanspreekbaar.
  Hoe het komt? Bij die knullen bij mij in de straat, volgens hun eigen vaders, bij wie ze ook de autoruiten intikken als ze wat van hun gedrag durven zeggen, omdat het op zich goeie jongens zijn. Maar ‘s avonds en ‘s nachts draaien ze door op een combi van speed en bier (in mijn wijk geldt nu ook een alcoholverbod op straat, alleen wordt dat ook niet gehandhaafd). Hoe het opgelost moet worden? Wist ik het maar. Het is een toenemend probleem dat sterk onderschat wordt door politici, die meestal niet in de oude wijken van de grote steden wonen. Toekomstperspectief bieden. Dit zijn meestal jongens waarvan de opa’s jaren terug in de WAO zijn beland, de vaders nooit aan het werk zijn gekomen en in de bijstand zitten. Zelf kunnen ze zich vaak financieel ten minste nog wat permitteren omdat ze werken als drugsrunner. Als oplossing voor de directe overlast: vroeger bracht de politie in Rotterdam (in andere steden zijn er andere plekken) mensen soms met een busje naar de Maasvlakte, en zei dan dat ze maar terug moesten lopen naar huis. Het zal wel niet meer mogen, maar het lijkt me vrij effectief voor de directe overlast. Hoe je het structureel moet veranderen? In ieder geval niet met zeggen dat het allemaal tuig is. In mijn straat heb ik een grote omslag gezien na de moord op Fortuyn, toen is het veel grimmiger geworden. Het zijn natuurlijk ook maar doodgewone pubers zijn die zich vervelen en voor elkaar niet onder willen doen. En er zijn er veel met een drank/drugsprobleem. Dus bezuinig niet op verslavingszorg en laat ze desnoods gedwongen afkicken. En zet b.v. een denktank op, en probeer die jongens daar zelf bij te betrekken via het VMBO bijvoorbeeld. Of ga eens praten met HALT of er niet een project kan worden opgezet waarbinnen ze zelf een plan moeten opstellen hoe ze op een andere manier iets van hun leven kunnen maken, en laat ze daar onder reclasseringstoezicht dan ook iets mee doen. En doe iets aan de toenemende tweedeling in de samenleving. Niemand wil dat, en niemand is erbij gebaat.

  Reactie door Joan — vrijdag 22 oktober 2004 @ 10.08 uur

 20. Joan
  Mee eens hoor…is alleen geen geld voor….tenminste dat beweren ze. Maar voor alternatieven geeft de regering ook niet thuis, zijn ernstig veel beveiligers die graag in die achterstand buurten aan de slag willen, al is het maar voor de afwisseling van hun werk, hebben zelf jaren ervaring, vaak meer dan politie. Politiek geeft niet thuis…… het kan zo snel zijn opgelost…

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 10.14 uur

 21. Lydia en Joan, bedankt voor jullie verduidelijking van het hangjongerenprobleem. Wat noodzakelijk is voor de oplossing is een heropvoeding (maar hoe?) van deze kansloze mensen. Ja, kansloos in de gewone maatschappij – en daarom samenbundelend in het kwaad. Het kwaad gebruikt en misbruikt deze mensen, waardoor ze in een nog meer in een de put worden geholpen.
  Hulp is hier noodzakelijk, eigenlijk al veeeeel te laat. Als ik hier kan helpen, laat het dan weten.
  Amita

  Reactie door Amita — vrijdag 22 oktober 2004 @ 10.32 uur

 22. Jan je vraagt je af waar dat achterlijke gedrag vandaan komt?
  Nu dat weet je toch wel hoop ik……Als het steeds slechter met de mensen gaat en ze zich machteloos gaan voelen uit zich jammerlijk genoeg vaak in agressiviteit.kinderen worden hier dan mee opgevoed.Vaak zijn zij zelf de dupe.Worden grootgebracht in een negatieve sfeer,angst,armoede en dat uit zich door agressief gedrag t..o kleinere broertjes en zusjes,huisdieren etc.
  Dus daarom vind ik dat het huidige kabinet zover afstaat in inbeelding in een ander mens dat het echt moet vertrekken.
  Ik kan haast wel zeggen dat dit kabinet zelf criminaliteit in de hand werkt.
  Ik heb mijn levenlang nog nooit wat gestolen maar soms gaan mijn gedachte wel die kant op.Dus bij vredelievende mensen gaat de gedachtengang al aan de loop.
  Dus breng dit a.u.b aan de orde in de tweede kamer.Dat ze meer kapot maken dan ze denken.

  Reactie door anita — vrijdag 22 oktober 2004 @ 10.35 uur

 23. Dat het niet goed ging met de jongeren in de Diamantbuurt was allang bekend.
  Alleen Marja durfde haar mening te zeggen, die is dus nu gedwongen om onder te duiken, haar huis te verlaten.
  De politie was vroeg genoeg gewaarschuwd, maar volgens een hogere politieman was er niets aan de hand, vertelde hij op de TV, ben benieuwd of hij dat nu nog roept.
  Dat bekennen zal hij wel niet doen, want het is erg moeilijk voor dat soort mensen om de waarheid te erkennen.

  MAD
  Dat zoiemand eruit moet, mee eens.
  Ze hebben inderdaad een hekel aan slecht weer.
  Had ze wel eens willen zien, om bij ons te posten in de N.O.P. bij het luchvaartlab, in weer en wind je rondes doen op de kale vlakte.

  Reactie door Leo 3 — vrijdag 22 oktober 2004 @ 10.38 uur

 24. In triest wat er met Marja gebeurt is.
  Hieruit blijkt dat de overheid te kort schiet. Jaren van bemoederen en eigen verantwoordelijkheden zijn hier min of meer debet aan.
  Bezuinigingen op onderwijs en veiligheid eveneens.
  Als we in de jaren van voorspoed deze jongeren een kans hadden geboden op goed onderwijs en hen goed hadden begeleid, had dit nooit zover gekomen.
  Zoals ik al enige tijd roep, is terug naar de jaren 70.
  Iedereen de mogelijkheid om een opleiding te volgen de bij hem/haar past. Geen Piet of Truus tegen je leerkracht. Een gezin waarvan een ouder de kost kan verdienen en er ten alle tijden iemand thuis is om de kinderen een “op”voeding te geven.
  Nu krijgen velen enkel de voeding.
  Nee de afgelopen twintig jaar werden de gezinnen min of meer gedwongen om met tweeën te gaan werken, iedereen kon een huis kopen en nu zitten we met de gebakken peren.
  Mensen zitten met torenhoge schulden, Den Haag zit nog steeds met de gedachten dat iedereen om de zoveel tijd maar een ander huis moet kopen om een doorstroming te creeëren.
  Al met al is de politiek verantwoordelijk voor de huidige situatie.
  Ik spreek geregeld dit soort probleem jongeren en de enige overeenkomst dat ze hebben is dat het probleem geld is.
  Hierdoor vallen ze ook vaak in het drugs circuit, omdat daar met relatief weinig moeite veel geld valt te verdienen, terwijl ze de risico’s kennen.
  Op de vraag of ze dat er voor over hebben zegt het gros nog nee ook en zouden ze liever een reguliere baan hebben. Alleen worden ze daar afgewezen in verband met gebrek aan kennis.
  Nee, geef mij de tijd maar weer van de ambachtschool en de huishoudschool, zodat iedereen weer een vak die bij hem/haar past kan leren. Niet iedereen is geschikt voor de kennis economie (en dat is niet denigrerend bedoelt).
  Afschaffing van het studiehuis zou ook op zijn plaats zijn, zodat een leerkracht weer les geeft en niet achteraf de fouten er uit moet gaan halen. Het duurt langer om fout aangeleerd gedrag te corrigeren dan het in een keer goed bij te brengen.

  Reactie door Sinne — vrijdag 22 oktober 2004 @ 10.44 uur

 25. Ook het justitiële systeem heeft de laatste jaren een nare bijsmaak gekregen. Ik snap best dat die advokaten er lol in hebben om “forum” fouten te zoeken. Het is hun vak nietwaar, maar het morele besef is dan ooit ver te zoeken. Als ik zie met de bouwfraude dat op 1 woord een zaak afgeblazen word dan geven we toch hele rare signalen af. Tevens moet je tegenwoordig als aangever nog meer oppassen dan de dader zelf, ik denk dat de advocaten groep ook eens wat meer moreel besef krijgen wat ze aanrichten om zelf zo’n “goede” advokaat te zijn. Telkens zie je ze zeggen als verdediging, hun moeten ook verdedigd worden. Maar de balans is ver te zoeken als je graag verdediging wil maar er niet je “vak” van wil maken. De signalen zijn duidelijk naar allerlei groepen, je kunt heel veel uithalen voordat er ook maar iets gebeurt.

  Reactie door Ninka — vrijdag 22 oktober 2004 @ 11.14 uur

 26. Het is niet alleen maar een probleem dat op de Marrokkaanse
  gemeenschap kan worden geschoven, kaat ik dat vooropstellen.

  Ik ben het eens met JP in 17. Als ik op het schoolplein van mijn zoon kijk, dan zie ik vooral kinderen die worden afgehaald door
  de buitenschoolse opvang in welke vorm dan ook.
  Dat is omdat vandaag de dag het Onmogelijk is met één kostwinner een gezin daaiende te houden. En het wordt nog erger!
  Beide ouders 40 uur i.p.v. 1 ouder partime en een kinderopvang die nu al peperduur is vanwege de zo geprezen privatisering en
  vrije markt. Voor mijn zoon betaalden we onlangs honderd euro in de maand voor een dagdeel.
  Ik pleit derhalve voor het idee van een Basisinkomen dat vandaag in de Volkskrant wordt gepresenteerd als een studie van bonden en overheid. (Voer voor rechtse Ronald die hier altijd zijn egotoer uitkraamt):( )
  En zoniet dan moet dit kabinet het weer aantrekkelijk maken
  dat een ouder thuis kan blijven om het gezin op te voeden.
  1 Is mooi lulklen over Normen en Waarden heer Balkenende maar er hangt wel een prijskaartje aan.

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 22 oktober 2004 @ 11.57 uur

 27. @Hendrik
  Het maakt geen ruk uit van welke etnische afkomst iemand is hufterigheid hoef je niet te tolereren als maatschappij.

  Het grote probleem van Nederland en Den Haag in het bijzonder is dat men problemen altijd probeerd op te lossen door het instellen van een nieuw regeltje. Laten we met z’n allen eens proberen om de bestaande regels eens te handhaven.

  Wat heb je bijvoorbeeld aan een straatverbod of samenscholingsverbod als er er bij overtreden geen sanctie op staat.

  Wat heb je aan het doen van aangifte als er vervolgens niets mee wordt gedaan.

  Zelfs wanneer je je have en goed zelf probeerd te verdedigen dan loop je een behoorlijke kans om zelf door het OM te worden opgehaald terwijl de aanstichter meestal dezelfde dag weer op straat loopt.

  Met andere woorden welk signaal geeft het OM en de overheid zelf af. Het is nu eenmaal veel eenvoudiger om gezagsgetrouwe, normale , hardwerkende burgers te pakken dan een stelletje onverlaten die zich niet houden aan God noch gebod.

  Aso werkt omdat er niet of nauwelijks iets aan wordt gedaan en als er al wat aan wordt gedaan wordt er niet gesanctioneerd.

  Reactie door stephan — vrijdag 22 oktober 2004 @ 12.18 uur

 28. Tilburg start in 2005 met een ordeschool voor risicojongeren!
  nu een beeld op http://www.nu.nl

  Reactie door Sinne — vrijdag 22 oktober 2004 @ 12.43 uur

 29. Ik geef Cohen het grootste gelijk van de wereld dat hij geen samenscholingsverbod uitvaardigt. Er wordt tenslotte geen aangifte gedaan en de meningen over wat dan een ‘terreurdaad’ zou moeten zijn, is verdeeld. Sommigen (ouderen) hebben helemaal geen last van overlast.
  Er zijn altijd een paar dingen die ik me afvraag als (blanke Amsterdamse) Nederlander, 1. waarom zegt zoiemand sp te hebben gestemd na zo’n teleurstelling, 2. waarom zijn de meningen in de buurt verdeelt en zou er best wel eens sprake kunnen zijn van racisme over en weer? 3. waarom word er geen /nauwelijks aangifte gedaan van vandalisme danwel ‘terreur’? 4. waarom word hier gelijk het kaartje terreurdaad aan gehangen?

  Als Amsterdammer weet ik dat het gros van de Marokkanen prima volk is met een grote sociale controle. Je hoeft je daar helemaal niet aan te conformeren; je kunt ze ook negeren. Niet iedere buurman/vrouw is even leuk of aardig tenslotte.
  Feit is echter wel dat als je gaat provoceren tegen een groep die al zo vaak de grond in getrapt wordt op allerlei vlakken, je als vanzelf een vijandsbeeld schept.

  Reactie door Jory — vrijdag 22 oktober 2004 @ 13.57 uur

 30. Als ik kijk naar de dynamiek in het geburen daar, en zowel de bewoners als de jongeren hoor, dan vraag ik me af of er niet iets heel anders op de achtergrond speelt.

  Reactie door Molly — vrijdag 22 oktober 2004 @ 14.13 uur

 31. Molly
  Zat ik ook al aan te denken… er zullen wel 2 verhalen zijn.

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 14.46 uur

 32. Ik weet een betere manier om dit soort gasten de les te lezen: Heropvoeden in 1 of ander kamp in Marocco zelf. Ooook de autochtone jeugd; die zich in Amsterdam op deze manier misdraagt. Daarginds weet men wel raad met dit soort minkukels. En wat zullen ze een heimwee krijgen naar dit kikkerlandje.

  Ben blij dit weer eens te mogen schrijven; zonder dat mijn schrijfvlijt weer in de prullenbak wordt gegooit door Mw. A. Meulenbelt; de enigste salonsocialist bij de S.P. Als je niet eens meer wetenschappelijk-kritisch mag schrijven over het gedrag van (haar) katten; dan ben je wel heel ver heen en doorgeslagen in je censuur!!!

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — vrijdag 22 oktober 2004 @ 14.47 uur

 33. Terroristjes

  Trackback door ace's Blog — vrijdag 22 oktober 2004 @ 14.54 uur

 34. Overigens….
  waarom wordt de bedreiger van Hirsi Ali gelijk voor de rechter getrokken en krijgt ze bescherming. En mevr. Marja kan aan het gas gaan hangen. Typisch weer hoe goed die politici voor zichzelf zorgen. Ik hoop dat Marja naar de rechter stapt en ook persoonsbeveiliging gaat eisen, die excuus neger van de vvd krijgt het ook dus waarom Marja niet. Wij moeten eens 1 woord richting zo’n rattekop van een politici roepen, komen ze je gelijk ophalen.

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 15.01 uur

 35. @Jory

  Paar dingen heb je gelijk in. Wat heeft de SP te maken met het falend bestuur? Maar tegelijkertijd geef je Cohen wel gelijk; die daarvoor verantwoordelijk is en die deze schoften met fluwelen handschoenen aanpakt. Daar bereik je nix mee en je schept alleen maar meer ontevredenen. De aanpak van Cohen is een kat in de zak.

  Aangifte doen zeg je.

  Weet je wel dan wat er met die mensen gaat gebeuren die het wagen om aangifte te doen? Dan weet je ook waarom deze mensen dat niet doen. Aangifte doen heeft soms ook geen enkele zin meer, omdat er weinig of niks mee wordt gedaan. Maar o wee, als je scooter is opgevoerd of je hebt een paar hennepplantjes op je zolder, dan is oom agent snel ter plekke!

  @MAD
  Je bent een voorstander van meer mankracht op straat. Schept ook nog werkgelegenheid ook. Kan ik wel indenken. Maar het kan ook agressie/ongenoegen oproepen. De wortel van het kwaad moet worden aangepakt en dat is niet door maar horden extra agenten aan te nemen. Is in het verleden ook gedaan door diverse rechtse kabinetten en is het veiliger geworden? Nee, er zijn wel flink meer inkomsten bijgekomen voor de schatkist. Er moet wat gebeuren op het terrein van de opvoeding en anders de educatie/ondersteuning van de ouders zelf; hetgene wat Jan M. zelf ook al een keer aangaf. we zijn al flink een politiestaat aan het worden naar voorbeeld van George Orwell.

  Reactie door ReneR — vrijdag 22 oktober 2004 @ 15.05 uur

 36. En dan te bedenken dat de nieuwe hoofdcommissaris van Amsterdam buiten de stad gaat wonen! Vind je het gek dat die bestuurders zo wereldvreemd worden. Cohen en die nieuwe politiechef zouden een een half jaartje in dat huis van Marja moeten gaan wonen!

  En aan iedereen die hier loopt te relativeren: de problemen hebben niets te maken met racisme, achterstanden, uitzichtloosheid etc. Het gaat hier om een groep volstrekt asosciale semicriminele Marokkaanse klootzakken, waarvan de ouders te beroerd zijn om ze op te voeden – dat moeten de school en de politie maar doen, denken ze.

  Oplossingen:
  - samenscholingsverbod in die buurt
  - cameratoezicht in dat buurtje tot is bewezen dat ze niet meer nodig zijn
  - die jongeren met hun ouders een paar weekenden verplicht naar een opvoedingscursus sturen

  En de stad moet Marja en haar vriend helpen een mooie nieuwe woning te vinden, als compensatie voor de nalatigheid van het stadsbestuur en haar apparaten.

  Reactie door Barry — vrijdag 22 oktober 2004 @ 15.06 uur

 37. ReneR
  Ja daar heb je zeker gelijk in, ben ook geen fan van een politiestaat. Leg al vaak genoeg met ze in de clinch.

  Barry
  Camara toezicht is valse veiligheid creeren. Moet je niet doen, maakt justitie ook alleen maar lui. Als de buurt onveilig is, stuur je er maar mensen heen dat het weer veilig wordt.

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 15.14 uur

 38. Juistem MAD, meer mankracht en desnoods eerder de ME erop af, die gasten komen uit een cultuur waar men enkel en alleen respect voor geweld heeft.
  Er gelijk op klappen en laten zien wie de baas is, die gastjes kruipen thuis voor hun vaders maar zo gauw ze de straat op gaan is het helemaal mis, dus opvoedcursussen (pappen en nathouden) helpen geen ene ruk.
  Ik heb zelf een (deel) etnische achtergrond waar geweld en eerwraak tot voor kort heel normaal waren en het enige wat respect afdwingt is laten zien wie de baas is en dat bereik je niet met praten.
  Dus bij dit soort zaken geen geitenwollensokkenbrigade er op af maar gewoon de ME en laat pappa hun zoon maar eens van een politieburo ophalen, dan krijgen ze thuis ook nog eens klappen.

  @C.Tilyx, het ging over een uniforme uitkeringssysteem alwaar je je bij kan verzekeren (vrijwillig), dat juich ik ten zeerste toe.
  Dus geen uniforme salarissen (is niet goed voor de economie (zie bijv. USSR)) maar 1 uitkering voor alle soorten van werkloosheid/ongeschiktheid etc etc.
  Doen zou ik zeggen

  Reactie door Ronald — vrijdag 22 oktober 2004 @ 15.31 uur

 39. Annelies
  Heef weinig te maken met kansen grijpen, heeft gewoon te maken met een vicieuze cirkel thats all. En het onderscheid wat burgers, politie en politici maken ‘Marokanen’. Nou en of het Maro’s zijn of turken, gewoon gedragen klaar uit. Ik en een maat hebben tijd in burger gewerkt, voornamelijk met dit soort jongeren. Enigste oplossing gewoon keihard optreden, maarja wij beheersen ook 2 vechtsporten en trainen geregeld. Dus vechten en agressie lopen we niet van om. Politie gaat te vaak schuil achter zijn ‘politie zijn’, red je het niet mee, en dat voelen ze ook geregeld als ze weer voorlul tevoorschijn moeten komen met 10 man om 3 pubers op te pakken.

  Hoor ME erop afsturen….voor een zooi van die pubers ? jezus dat deden wij met zijn 2e. Voerde we ze nog af naar het politieburo in een rijtje ook. Ja liep je wat klappen op, nou en…moet je maar ander vak kiezen vonden wij.

  Theo van Gogh is een van de factoren die dit land zo tot kots maakt, dat varken moeten ze een spuitje geven. Mijn reactie..

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.27 uur

 40. Ronald

  O vandaar die adviezen die je geeft, geweld bestrijd je niet met geweld.

  Doelloosheid, uitzichtsloosheid en minderwaardigheidsgevoelens leiden tot dit soort groepsgedrag. Men maakt zich ondergeschikt aan de groep omdat men daar nog wat voorstelt.
  Alleen is te kwetsbaar en te bedreigend. Deze jongeren voelen zich bedreigd en ontkent. Zij proberen macht uit te oefenen omdat ze zelf aan machteloosheid en uitzichtloosheids gevoelens onderhevig zijn.

  Wat dacht je ervan om deze jongeren een doel, een vooruitzicht en kans op werk te geven. Ik denk dat je hiermee een groot probleem oplost.

  Als je niets meer te verliezen hebt en alles uitzichtsloos lijkt, ligt geweld en criminaliteit op de loer.

  Ik denk dat hun ouders het helemaal niet in orde vinden wat zij uithalen op straat. Betrek de ouders en de gemeenschap erbij en ga kijken wat er gedaan kan worden inplaats van alles in stand te laten zo het is. Hier ontbreekt weer daadkracht.

  Geweld lost niets op praten en daadkracht wel.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.29 uur

 41. Iedereen heeft in het hele land wel een mening over de Diamantbuurt, maar bijna niemand weet precies wat er aan de hand is. Zelf woon ik er al 24 jaar en ben duoraadslid in stadsdeel Oud Zuid.
  Ik heb een dik dossier van de mediahype de laatste tijd opgebouwd en ben intensief bezig met zoveel mogelijk betrokkenen te werken om de door de mediahype uit de hand gelopen situatie op te lossen.
  De vlam is in de pan geslagen doordat het echtpaar ruzie ging maken met de jongeren en daarover uitvoerige verhalen liet optekenen door Willem Beusekamp in de Volkskrant. Daarbij heeft PvdA-raadslid Van Amerongen ook een belangrijke rol gespeeld. Hij is al drie jaar bezig steeds de toestand in de Diamantbuurt aan de orde te stellen. Hij heeft daar een huisje gekocht en is bang dat het minder waard wordt als de buurt niet netjes in orde is.
  Hij heeft met een paar bewonersbrieven enkele bewoners gemotiveerd mee te doen aan deze perscampange.
  Steeds hoor je van andere buurtbewoners dat ze er goed wonen en niet veel last hebben van de jongeren. Dat is ook zo en ik zou er net als de meeste buurtbewoners nooit weg willen.
  Het echtpaar woont op een rottige hoek met een populaire hangplek. Ze maken wel eens lawaai en dat kan soms laat doorgaan. Dat moet je weten te handelen. Fout is in ieder geval op een verkeerde manier te confronteren en tot vier keer toe uitgebreide verhalen in de krant te zetten en steeds te benadrukken dat het Marokkanen zijn. Als je dan ook gaat overdrijven en de schuld gaat geven van criminele incidenten waar geen bewijs of getuigen van aanwezig zijn, dan roep je haat op.
  Nu het zo uit de hand gelopen is en de situatie reljongeren uit het hele stadsdeel trekt is het alleen maar erger geworden.
  Dat komt door een stumperige politicus en een riooljournalist die hier mee wil scoren. Nu zeggen ze zie je wel! Het resultaat is een etnisch conflict waar we helemaal niet op zitten te wachten. Ik wil graag goede contacten blijven houden met mijn Marokkaanse buurtbewoners en ik wil niet dat door dit soort berichtgeving de Marokkaanse jongeren worden gestigmatiseerd zodat ze minder perspectieven krijgen. Dan hebben wij er ook weer een probleem bij.

  Harry Rijpkema

  Harry Rijpkema

  Reactie door Harry Rypkema — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.33 uur

 42. Interessante reactie. Interessant werk ook. Waarom doe je het nu niet meer MAD? Jammer. Maar ja, we mogen geen eigen rechtertje gaan spelen…
  Als jij bovenstaand bericht naar het weblog van ex-feministe mevrouw Meulenbelt zou schrijven, wordt het niet geplaatst. Wedden? Als je het naar Van Gogh stuurt, vette kans dat het er wel komt te staan. Waarom denk je dat Theo van Gogh ons land verziekt? Ik denk dat hij een enorme bijdrage levert om ons land duidelijk te maken wat voor idiotie er allemaal niet plaatsvindt hier. Dat vind ik goed. Dat is hard nodig. Zodat incidenten als bij deze familie “Marja” niet te vaak meer plaats zullen vinden.
  Je moet ergens beginnen. Tja, als je niet van een harde aanpak houdt, wordt het moeilijker maar je uit jouw bericht blijkt dat je wel een stootje kan hebben! Dus wat is er mis mee om duidelijkheid te scheppen?

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.33 uur

 43. Zeg Harry en Krul, waarom hebben volgens jullie deze jongens niets meer te verliezen? Wat is er mis aan Nederland? Wat doen wij ze aan? Kom nou toch! Ze hebben het in eigen hand om succes te hebben, om te slagen in het leven. Gewoon naar school gaan, je huiswerk maken en iets gezelligs met vrienden doen. Het is allemaal mogelijk in dit land. Het is allemaal slap geoudehoer. We scheren heus niet iedereen over een kam. Mensen die rotzooi trappen, moeten daarvoor gewoon boeten, ook als ze van Marokkaanse of weet ik veel wat voor afkomst zijn. Zeg nou zelf!

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.41 uur

 44. 46

  Bedankt voor je duidelijke uiteenzetting. Alles van twee kanten bekijken en een afweging maken lijkt mij heel verstandig.

  Het valt me weer op hoeveel agressie er in mensen zit,als ik sommige bovenstaande berichtjes lees.

  Men heeft nog steeds niet door dat de media er de hand in heeft het nieuws een bepaalde kant uit te duwen. Dit heeft niets met onbevooroordeelde journalistiek te maken.

  Zelf nadenken en je niet mee laten slepen door wat van één kant belicht wordt lijkt mij eerlijker.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.50 uur

 45. Annelies
  Valt wel mee intressant, gewoon iets wat je doet. Ik doe het niet meer omdat mijn vorige vriendin het beu was dat ik iedere week wel een keer bij haar op haar werk op bezoek moest komen om me bek te laten hechten (ziekenhuis). Doe nu een mildere vorm van dat soort werk en ga het hogerop zoeken.

  Mijn probleem met mensen zoals Theo van Gogh is dat hij 0,0 weet van de praktijk. De autistische vorm waar hij met dingen naar buiten treed, waardeloos. Het is in die wereld ONTZETTEND grijs, niet z/w. Maar dat weet hij niet want hij kent die wereld niet en dat straalt er aan alle kanten van zijn verhalen af. Dus vind al die verhalen mooi…alleen het zijn zulke luchtkastelen.

  Hard, harde aanpak… waarom denken de mensen die in die branche werken er meestal anders over. Omdat ze ‘praktijk weten’. En als ze er wel voor zijn, zijn ze meestal politiek gekleurd.

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.52 uur

 46. Annelies

  Jij vraagt wat er mis is aan nederland?

  Lees nog even alles na wat er zoal geschreven is door voornamelijk Nederlanders op deze site. Raar dat jij dat vraagt?

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.54 uur

 47. 50. Mad. Schrijf die verhalen dan eens op. Lijkt me interessant. (En er is altijd wel iemand die je erbij wil helpen.)

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 16.56 uur

 48. 51. Natuurlijk is er van alles mis met Nederland. Weet ik. Ik bedoelde deze specifieke situatie. Het is toch zo dat iedereen kansen heeft? Ongeacht je afkomst? Tuurlijk soms zitten de omstandigheden niet mee maar ik vind toch dat je ‘het’ in eerste instantie bij jezelf moet zoeken. Ik bedoel, je moet niet de anderen altijd de schuld willen geven en ik heb een beetje het gevoel dat veel jongeren dat nu wel doen. (Ebru Umar is een mooi voorbeeld van hoe het ook kan gaan. Vind ik. Haar ouders hadden geen cent toen ze 30 jaar geleden uit Turkije naar Nederland kwamen.)
  Ik stemde SP, niet altijd, maar zolang Meulenbelt nog ‘aan de macht’ is, kan ik dat niet meer doen. Jammer.

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 17.01 uur

 49. Annelies
  Heb ooit eens wat voor Marijnissen aan verhalen geschreven. Voor de rest doe ik dat niet meer, want heb zwijgplicht getekent en ik geloof in mijn vak dus klap ik niet uit de school, kunnen nogal wat mensen en gemeenten de dupe door worden. Dus laat alleen wat flarden los. Maar bedankt voor het aanbod, wat ik je wil zeggen is dat het niet zo z/w is als het vaak lijkt.

  Zooow en nu ga ik wachten tot southpark op tv komt hehe :) dat is echt leuker :) cartman rules :) (het kind in mij) hehe

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 17.20 uur

 50. Vlak voordat je dit bericht hebt geplaatst misschien naar Barend en Van Dorp gekeken, waarin Marja zei dat ze SP stemde en overwoog dat voortaan niet meer te doen?

  Reactie door Pieter — vrijdag 22 oktober 2004 @ 17.26 uur

 51. Pieter, bedoelde je mij? Nee, ik heb niet naar Barend en Van Dorp gekeken. Doe ik tegenwoordig niet meer. Ik vind ze niet goed (meer). Ik mis echte interviewers op de t.v. ,,
  Marijnissen schreef het trouwens zelf al hierboven. Ik ben het helemaal met hem eens “met pappen en nathouden” komen we er nooit.

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 17.30 uur

 52. Welkom in multicultureel Nederland, waar dit doodnormaal is verworden.Daarom waren de janmaaten en de fortuinen zo populair..

  Reactie door Lambert — vrijdag 22 oktober 2004 @ 18.31 uur

 53. Bij Cohen en Donnner wat van die hangjongeren voor hun voor zetten, moet je eens kijken hoe vlug er ingegrepen wordt.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 18.59 uur

 54. ” De Balk… en de splinter”

  He klinkt aardig!

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 19.41 uur

 55. krul,#63
  je heb gelijk je heb ook medelanders die overlast verzaken.
  Ik woon in een omgeving waar veel van die hangjongeren rondlopen. Enkele jaren geleden kon je rustig overal lopen zonder bedreigd te worden, het is zo als Annelies zegt je mag nog geen eens kijken naar ze want dan denken ze al gediscrimineerd worden. Ik praat niets na maar uit de praktijk.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 19.43 uur

 56. Sorry maar zeg je nu dat die jongeren van Marokkaanse afkomst geen medelanders zijn.. mischien begint daar dan het probleem.

  Weet je…het is allemaal angst! En angst is de slechtste raadgever.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 19.51 uur

 57. Maak eens een leuk praatje met ze, zeg eens vriendelijk gedag, dat werkt misschien beter. Een lichaamshouding zegt Héél veel hoor!

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 19.55 uur

 58. Krul, dat klopt. Maar kijk nou gewoon eens naar de feiten. Anders komen we nergens. Denk ik. En blijft dit alles geoudehoer op een weblog.

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 19.55 uur

 59. Krul schrijft: “Maak eens een leuk praatje met ze, zeg eens vriendelijk gedag, dat werkt misschien beter.”

  Zal ik dat doen, vóór- of nádat ze tegen mijn voordeur hebben gepist, mijn fiets uit het rek hebben getrapt en mijn buurvrouw een trap hebben gegeven omdat ze haar eigen portiektrap op wil? Want met dat soort gedrag heb ik te maken.

  Ik ben erg tolerant, maar niet als het om dit soort wangedrag gaat. Dan neem ik ‘mijn eigen verantwoordelijkheid’ en trap ik ze de straat over.

  Het is een slechte oud-linkse reflex om meteen weer te gaan bagatelliseren als het gaat om misdragingen van ‘kutmarokkanen’. Juist links moet fel opkomen tegen het kapen van de openbare ruimte door hufters met een grote bek. Natuurlijk moet er worden gekeken naar preventieve oplossingen voor de lange termijn, maar soms moet gewoon de knoet erover.

  Reactie door Barry — vrijdag 22 oktober 2004 @ 20.05 uur

 60. Alle hier geboren mensen zijn Nederlanders, sommigen met een andere afkomst: Engels, Marokkaans, Duits, wat dan ook. Ik heb niet het gevoel dat wij deze mensen als andere wezens zien. Nee hoor, voor mij zijn ze van harte welkom en behoren we tot hetzelfde ras, nietwaar. Maar we moeten ons wel allemaal, ik herhaal allemaal aan de Nederlandse wet houden. Geen uitzonderingen, geen minderheidsgroepen andere regels geven. Vinden jullie ook niet? En dat gebeurt nu wel, als ik het beleid van onze burgemeester in Cohen bijvoorbeeld goed begrijp. Die wil dat de religie uitgangspunt is voor de moraal. Dat lijkt me geen goede zaak. Zeker niet als je je in de verschillende godsdiensten verdiept. Vrijheid van godsdienst, ja maar 1 wet voor allen! Laten we dat alsjeblieft zo houden. Daarmee discrimineer je niemand.

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 20.07 uur

 61. Weetje wat mij nu het meeste tegenstaat en ben daar al vaker me flat om uitgegaan. Wat boeit het nu wie of wat het zijn. Als je fout bent ben je fout. Ken je lang of kort over lullen, fout is fout. Afkomst is dus helemaal niet boeiend. Zo stompzinnig simpel is het, en kunnen we allerlei theorieen bedenken, die zijn er al, leggen als hapklare brokken in de wet en bij de hulpverlening. Marja is niet een uniek geval, politie had gewoon die gasten moeten insluiten. En Cohen moet ook zijn werk eens doen.

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 20.10 uur

 62. 72. Mee eens. Dat probeer ik nou ook steeds te zeggen.

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 20.13 uur

 63. Wat is er toch mis aan mijn idee om die ouders verantwoordelijk te stellen en ze dat ook te vertellen? In mijn eerdere stukje had ik het daar al over, maar misschien was ik niet duidelijk genoeg. Ja, ze hebben hulp nodig, ouders en criminele jongeren. Nee, het valt niet goed te keuren wat ze doen. NOOIT. Waar gaat het mis? In de vroegjeugd lopen die kindertjes al tot middernacht over straat te dweilen. Ergens in Rotterdam is een straat waar alle kinderen na half tien ‘sa vonds binnen MOETEN zijn en niet meer op straat MOGEN zijn. Dat werkt. Ook worden de ouders aangesproken en ze leren dat kinderen slaap nodig hebben. Je kan je in honderduizend bochten blijven wringen, de verantwoordelijkheid voor dit gedrag ligt bij deze jongeren en hun ouders die NIKS willen doen. Vanaf de vroegste jeugd al niet, want zo zijn ze het gewend in hun thuisland. Alleen, DIT IS NEDERLAND en hier doen we dat anders. Of het beter is weet ik niet. Het wordt wel rustiger als de kinderen normaal op tijd naar bed gaan, thuis leren spelen vanaf heel klein al, en met schoolverhalen thuis kunnen komen zonder dat de ouders daat niets van willen weten. Zoals je ziet gaat dit beslist niet uitsluitend om Marokkaanse etterbakken, maar net zo goed om onze eigen blankhuidige Nederlandse kids die niks mee krijgen van thuis. Zelfs niet hoe ze zindelijk moeten worden. Maar dit moet binnen die gemeenschappen duidelijk gemaakt worden met het idee dat, als ouders het blijven vertikken, ze wat mij betreft linea recta terugmogen naar het moederland, met alle kinderen, zonder het Nederlanderschap. We krijgen continu de schuld dat hun kinderen zo zijn omdat WIJ het niet goed doen? Afschuifmentaliteit vind ik echt vreselijk. Ouders moet verplicht worden de vernatwoording op zich te nemen. Desnoods financieel. Wettelijk ZIJN de ouders verantwoordelijk voor hun kinderen tot het 16 jaar. Meestal zijn deze jongens wat ouder, maar volgens mij kan daar best iets aan gedaan worden. Ontlopen van mijn verantwoordlijkheid wordt mij kwalijk genomen. Waarom komen zij er dan wel mee weg? Ik heb het netjes geprobeerd, en ik meen allebei mijn uitlatingen. Geweld lost niets op. Hooguit tijdelijk. Gevangenisstraf ook niet. Worden ze alleen slechter van. Elke schade die de heren aanrichten moeten de ouders voor bloeden financieel. Wedden dat ze dan wel beginnen met opvoeden?

  Reactie door Lydia — vrijdag 22 oktober 2004 @ 20.17 uur

 64. Lydia, ik ben het in grote lijnen volkomen met je eens.
  Maar wat is er toch mis met die ouders dat het zo ver is gekomen? Dat begrijp ik niet. Kinderen hebben is toch iets heel speciaals?

  Reactie door Annelies — vrijdag 22 oktober 2004 @ 20.21 uur

 65. Heb een vriend/collega, dat is een Turk. Heeft een gezinnetje 2 kids en een vrouw. Ga er weleens op de koffie, en zij bleef altijd in de keuken, ik was het daar niet mee eens, zeg komop, ze kan er toch bij. Met veel pijn en moeite deed hij dat, na aandringen van mij. Maar mocht niet meer zeggen dat ze vrouw een lekker ding was. haha. Hij liet zijn kids ook lang buiten, dus zei daar ook iets van, en eerst keek hij me heel verbaasd aan. EN later, ja je hebt wel gelijk eigenlijk, niet okay. Buitenlandse mensen hebben hun ‘ways’ als niemand iets zegt, veranderd er ook niets, en dat moet op natuurlijke wijze gebeuren, die natuur is de burger zelf. De Nederlandse burger moet ook veel meer zijn stem laten horen, niet dwingend, maar via een gesprek en wat humor. En ze niet als melaatsen behandelen, maar gewoon als een Nederlander en wees eens geintresseerd in hun doen en laten.

  Als we samen een nachtdienst draaien kookt ze zelfs speciaal een of ander Turks eten voor me…neemt hij mee…nou dat is heeeeel wat voor een oldfashion Turk. Communicatie op een fatsoenlijke manier kan zoveel doen. En zo kan het ook he’ tis niet allemaal moord en doodslag.

  Zoals Leo 3 het zegt ja zo zie ik dat ook…

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 20.47 uur

 66. Hier in mijn beurt wonen ook veel Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Ik ervaar ze als beleefde vriendelijke mensen.Ik koop vaak in Marokkaanse en Turkse winkels. Altijd een leuk praatje en altijd beleefd.

  Een paar keer heb ik al meegemaakt dat ik dacht dat ik een 1 euro gaf, terwijl dit volgens de winkelier 2 euro was. Tja, had ik nooit eerder meegemaakt, je moet zelfs heel goed opletten in welke andere winkel je ook komt, dat je wel genoeg geld terug krijgt.
  Hier hangen ook vaak jongeren in het park, ook jongeren
  van Marokkaanse afkomst.

  Nee weet je waar je last van hebt dat zijn de alcholisten en drugsgebruikers, zeer luidruchtig en stelen alles wat los en vast zit. Geen fiets is veilig.

  Moet je zien wie dat zijn, over het algemeen zie ik Nederlanders daarbij.

  Natuurlijk zijn er ook criminele Marokkanen er zijn ook criminele Turken, Nederlanders, Antillianen enz.

  Hoeveel Nederlanders zijn er wel niet die niet zijn ingeburgerd.

  Natuurlijk is het zo dat iedereen het zelf moet doen om verder te komen in het leven, maar dan moet ook iedereen even veel kans hebben daarvoor.

  Opgroeien in een achterstandswijk is voor kinderen al een achterstand.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 21.18 uur

 67. krul,#80
  Natuurlijk zijn er goede mensen van marokaanse afkomst.
  Maar als je toevallig in een wijk woont waar een groep medelanders zo als het zijn wat te veel crimineel gedrag tonen
  wordt je wel eens pissig en ervaar je dat anders.
  Hebben eens een buurt bij eenkomst gehouden en de mensen van turkse en marokaanse afkomst ook uit genodigd, zeggen en schrijven was er een iemand van deze groep, deze man was een realisten zei ik snap niet dat er niet meer ouders aan wezig zijn, de opmerking was zij hebben weinig interesse wat hun kinderen uit voeren.
  Ik heb nog wel eens last van slapeloosheid nu dan, ziet dingen in de nacht die jij en ik waarschijnlijk niet zouden willen.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 21.48 uur

 68. Ja en als hij goed had gekeken had hij ook gezien dat dat ook voor Nederlandse ouders en nederlandse kinderen geldt.

  Je weet niet half wat Nederlandse kinderen bij nacht en ontij uithalen, zouden die ouders ook niet willen. dat maakt toch geen verschil.

  Was die bijeenkomst bedoeld om over de problematiek in de buurt te praten met elkaar?

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.04 uur

 69. folkert de lepper
  Nu weet ik ook wel dat het niet allemaal rozegeur en maaneschijn is. Maar weetje wat het is, jij als burger zegt iets, gewoon wat je niet aanstaat en dat is je goed recht. Vervolgens komt een Wilders of andere, en die blaast het helemaal uit proporsies en geeft het gelijk een goor politiek kleurtje. En ook daar zouden mensen zich eens tegen moeten verzetten. Iets vertellen mag, maar laat die kut politici nou eens alleen luisteren en kijken wat ze ermee kunnen doen op een normale manier.

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.08 uur

 70. Wie heeft trouwens vastgesteld dat het de Marokkaanse hangjongeren waren die een aantal keer bij Marja hebben ingebroken? Wordt dat bvb vastgesteld, of is dat reeds de bewezen uitkomt! Waren er getuigen die dat hebben gezien.
  Het wil niet zeggen dat hangjongeren per definitie ook inbrekers zijn.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.13 uur

 71. Ik bedoel te zeggen, je zal maar de schuld van krijgen van inbraak, terwijl je daar niets van af weet.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.15 uur

 72. MAD, dat is nu weer zoiets.
  Schreeuwen en schreeuwen, zonder dat ze weten wat er in de burgermaatschappij gebeurd.
  Ze komen uit een beschermd gezin, en nu worden zij nog eens dubbel beschermd.
  Weet niet of Zalm bijv; zonder zijn waakhondjes in Rotterdam op de bunne had durven te komen.
  Voordat ze beginnen te schreeuwen, moeten zij eerst zelf maar eens de dingen onder de ogen durven te komen.
  Dat geld ook voor die Donner, die alles zo goed weet.

  Reactie door Leo 3 — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.16 uur

 73. Leo we stellen Donner op bij de ingang van het stadion op, dan mag hij al die raddraaiers er gaan uitpikken, herkenbaar op de foto`s.
  Tja, wie A zegt moet ook B zeggen.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.23 uur

 74. Het is overduidelijk dat deze jonge kinderen geen daders, maar zelf slachtoffer zijn. Ze zijn slachtoffers van onze maatschappij en de overmaat van discriminatie door ons xenofobe Nederlanders. Zouden wij meer open staan voor deze jongmensen, dan zouden ze niet zo doen zoals ze nu doen. Bovendien zitten ze waarschjnlijk in een achterstandspositie en is dit vanzelfsprekend ook de schuld van ons, aangezien wij hen onderdrukken. Deze lieden doen dan ook niets anders dat wat wij hen eeuwen hebben aangedaan. :roll:

  Reactie door Daniël O. — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.31 uur

 75. krul,82
  Was die bijeenkomst bedoeld om over de problematiek in de buurt te praten met elkaar?

  Ja het was al weken onrustig in de wijk, inbraken en dergelijke door deze jongens maar geen heterdaad dus je doe er niets aan.

  Mad,83
  Maar weetje wat het is, jij als burger zegt iets, gewoon wat je niet aanstaat en dat is je goed recht.

  Staat het jou dan wel aan, ik ben wel eens met je het maakt niet uit wie het is maar toevallig zijn het deze jongens die de last veroorzaken en dat staat mij inderdaad niet aan.

  Ik heb ook het idee dat er mensen reageren die zelf geen last van deze problemen hebben, dat zijn de stuurlui aan de wal die het weten voor een ander maar zelf er niets mee te maken hebben.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.39 uur

 76. Joden werden ook niet helemaal als volwaardige Nederlanders gezien. Eigenheimers zijn Nederlanders. Laten we nou es volmondig toegeven dat we gewoon eigenheimers. Persoonlijk vind ik eigenheimers vaak niet zo best te pruimen!

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.42 uur

 77. Krul (80)

  Gezellig he in die winkeltjes.
  Komt daar zelf ook, voor bebaalde groente en fruit.
  En inderdaad, ze zijn eerlijk, waar wij komen tenminste wel.
  Is ook nog goedkooper dan bij AH.

  Reactie door Leo 3 — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.42 uur

 78. krul,
  ik vindt jou een opperdoes

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.44 uur

 79. Folkert de Lepper,

  als het geen heterdaad is, hoe weet je dan dat het Marokkanen zijn die hebben ingebroken. Kijk dat krijg ik toch niet helemaal recht.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.45 uur

 80. Beter een Opperdoes dan een Afkoker.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.49 uur

 81. krul,
  ooggetuige, onlangs nog bij ons ik woon boven winkels alarm gaat in een winkel af, enkele minuten later glas gerinkel ziet paar minuten later zien er twee vluchten een is herkenbaar, wonen in de omgeving. Politie gebeld vogels gevlogen dat was geen heterdaad heterdaad voor de politie dus kunnen niets doen.
  Ik ga niet zitten liegen of uit mijn duim zuigen over deze zaken.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.53 uur

 82. krul,
  je heb ook nog wietkokers

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.54 uur

 83. fijn om te weten, dank je wel!

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.56 uur

 84. Ongetwijfeld zullen er ook crimineeltjes tussen zitten, maar dat zijn zo toch niet allemaal dacht ik. Er zijn ook criminelen Hollandse jongeren die inbreken. Ik ben het met je eens dat die gepakt moeten worden.

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.00 uur

 85. 89 Zeg Daniel de verrader, waarom ga je niet bij Mevrouw Meulenbelt zitten slijmen in plaats van hier onzin uit te kramen. Alsjeblieft zeg. Er is iets niet goed met jouw “mind”, volgens mij zit er een”virus” in.

  Reactie door Ingerid — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.02 uur

 86. krul,
  ik ben wel met je eens dat het ook hollandse crimineeltjes kunnen zijn (overigens vindt jij de andere groep ook medelanders dus nederlanders)maar wat ik steeds zegt bij mij in de omgeving zijn het die medelanders die de overlast ver oorzaken of moet wat anders vertellen wat niet zo is.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.07 uur

 87. Folkert de Lepper
  Tuurlijk vind ik het niet okay, verre van. Ik probeer alleen uit ervaring te praten.

  Meneer A vertelt een verhaal, hij baalt van b.v. die turken in zijn straat die hem bedreigen. Meneer A bedoelt het niet rot en heeft ook absoluut geen hekel aan buitenlanders. Nu komt politici X en steekt een fel verhaal af over buitenlanders dit en dat, EN hij hoorde het verhaal van meneer A en blaast dat helemaal uit proporsies. Media duikt er op en politici X staat weer volop in de belangstelling.

  En daar schuilt nu het gevaar. Als mensen balen van turken of weet ik veel wat dan bedoelen ze 9 van de 10 x, doe er gewoon wat aan en ik ben weer blij. Heel simpel. Politici zijn diegene die deze rotzooi veroorzaakt hebben, de hardheid hebben hun alleen aangescherpt. En in lafheid wassen zij hun handen. Want wie hoor je nu nog over achterstands wijken, integratie, normen en waarden , al deze discussies zijn dood als een pier. Ze zitten er nu, en dat hebben ze over de ruggen van diverse doelgroepen gedaan.

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.08 uur

 88. Leo 3,93
  Is ook nog goedkooper dan bij AH.

  Je bent een echte hollander, of discrimineer ik nu.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.10 uur

 89. MAD
  Dat is de prakties, uit een boekje is het makkelijker

  Reactie door Leo 3 — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.13 uur

 90. Noem je dat geen marktwerking?

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.29 uur

 91. @ Ingerid: heb je nog wat zinnigs te melden of blijft het bij persoonlijke aanvallen? Of ben je ontsnapt uit het PBC?

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 23 oktober 2004 @ 0.34 uur

 92. Het vraagstuk van criminele jongeren en van hangjongeren en van zeer vervelende jongeren, van welke pluimage dan ook, is enorm complex.

  In vele gevallen zijn de ouders druk aan het werk om hun gezin te onderhouden. Doordat ze zeer druk zijn om financieel de eindjes aan elkaar te knopen, of omdat men per se mee wil in deze prestatie maatschappij, schiet de opvoeding van de kinderen er een beetje bij in.

  In geval van een “medelander” (autochtoon) is de vader of de oudste zoon de baas in huis, want de vrouw heeft per definitie veel minder te vertellen. Dit is geen verwijt, dit is een constatering. Als de vader aan het werk is, is de zoon de baas, terwijl die in vele gevallen een gebrek aan fatsoen heeft, wellicht gecombineerd met een gebrek aan intelligentie.

  In vele gevallen zitten de kinderen op ontzettend grote scholen, waar een gebrek is aan toezicht. Kleinschaligheid in het onderwijs zou een hoop problemen kunnen voorkomen. Ik zat op een mavo met 300 leerlingen en vervolgens naar een havo met 1500 leerlingen. Op de mavo kende elke leerkracht de namen van de leerlingen; op de havo was je een nummer.

  Jongeren, die geen enkel respect kunnen opbrengen voor de medemens en geen enkel fatsoen in het lijf hebben, moeten aangepakt worden. Kleinere scholen, tuchtscholen, desnoods verplichte militaire dienst, alles bedoeld om de heren respect en fatsoen bij te brengen in combinatie met een opleiding.

  Dat achterlijke gedrag van die kinderen komt deels voort uit de matige schoolopleiding, deels uit de lage kwaliteit van onderwijs, deels uit de beperkte opvoeding die men heeft genoten, deels door cultuur verschillen, deels door een laag inkomensniveau van de ouders van de kinderen, deels door de uitzichtloosheid van hun bestaan, etcetera.

  Heeft studiebolletje Donner niet nog een goed ideetje?

  Reactie door Michel Smit — zaterdag 23 oktober 2004 @ 0.36 uur

 93. Waarom is het niet gewoon mogelijk om criminele allochtonen op vakantie te sturen naar het land van herkomst (enkele reis natuurlijk)? Dit kabinet stuurt zelfs volledig geintegreerde asielzoekers terug naar hun eigen land, terwijl die landen niet eens veilig zijn. Ik word daar echt moedeloos van: alsof crimineeltjes meer bescherming mogen genieten dan politieke vluichtelingen… :(

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 23 oktober 2004 @ 1.08 uur

 94. Wil de SP stemmen verliezen moet het vooral de oudbollige linkse retoriek overnemen die hier sommigen blaten om excuses voor dat marokaanse tuig te vinden.
  Mensen die zelf dit probleem ondervinden (wat er onderhand al heel wat zijn) zullen totaal geen begrip voor deze ‘verzachtende omstandigheden’ hebben, en waarschijnlijk erg kwaad worden.
  Wat tot gevolg heeft dat ze zich tot een partij wenden die qua standpunten mijlen ver van hun afstaat maar wel hun probleem tav ‘kutmarokanen’ onderkent en een radicale oplossing voorstaat. Ze zullen niet met hun hoofd stemmen maar met hun emotie. En waar dat toe leidt hebben we al is mee mogen maken.

  Reactie door rommel — zaterdag 23 oktober 2004 @ 1.41 uur

 95. Overigens denk ik dat de discussie zich beter kan verplaatsen naar ‘wat vinden wij burgers van onze politici’, want welke discussie of problemen je bekijkt, altijd druipt de ontevredenheid over politici er af, of het nu links of rechts is. Ik zelf ook hoor. Gek genoeg wordt die discussie nu juist niet gevoerd, terwijl dat juist de kern van alles is. Handelen, optreden, uitvoeren. Allemaal lopen wij met het gevoel ‘ze doen niets’, ‘ze vullen hun zakken’, ‘ze luisteren niet naar ons’. En ze pogen ook helemaal niet om daar verandering in te brengen, met uitzondering van Marijnissen, die tracht zoveel mogelijk mensen te betrekken. Mocht iemand daar anders over denken, moet die dat natuurlijk ook kunnen zeggen. Maar ik denk dat zo’n discussie een grotere bijdrage leverd dan nog eens alles te herkauwen. We weten allemaal wat er met dat soor klieren moet gebeuren…

  Reactie door MAD — zaterdag 23 oktober 2004 @ 7.45 uur

 96. En wat denken we dan van het nieuwste nieuws: dat er tientallen gezinnen jaarlijks overal in het land, hun huis uit gepest worden door “Straatjongeren” en dat in Amsterdam alleen al enige tientallen woningen worden VRIJ gehouden om deze mensen op te vangen als dat in Amsterdam gebeurt. Het is geen afzonderlijke zaak meer, het begint een trend te worden. Nogmaals, als het om een politicus of een dikke deur van een groot bedrijf, dan rent de politie zich de benen uit het lijf, maar Jan-met-de-Pet, De Burger, krijgt helemaal geen hulp. Ik blijf het niet snappen: de politie weet wie het zijn, dat ze schade aanrichten en doet nog steeds niks, in plaats van de ouders EN de criminleel een rekening te sturen van de kosten van het herstellen van de schade. Kinderen verleggen continu grenzen. Zolang ouders, maar ook scholen en de omgeving, zo’n kind ongeleid en onBEgeleid zijn gang laten gaan, wordt het een vreselijk wezen. Ik blijf dan ook terugkomen op de ouders, de ouder, de ouders en de ouders. Die nemen hun verantwoordelijkheid niet, beboet ze, laat ze er financieel voor opdraaien, zet ze bij herhaling het land uti als ze van niet Nederlandse afkomst zijn, kortom, laat heel goed merken dat dit gedrag niet alleen niet gewenst is, maar dat het crimineel is. PUNT ! verdikkeme

  Reactie door Lydia — zaterdag 23 oktober 2004 @ 8.41 uur

 97. En al dit bovenstaande, maar ik sta nog steeds achter mijn eerste reactie: geef hulp, maar wel op tijd, leer de kleinsten spelen en begeleid de kinderen uit zwakke gezinnen. O.K. óók uit de gezinnen van Nederlandse afkomst, want daarin heeft MAD gelijk, tuig is tuig, welke kleur dan ook.

  Reactie door Lydia — zaterdag 23 oktober 2004 @ 8.43 uur

 98. Lydia
  Politie moet losgekoppeld worden van politiek vindt ik. Politie wordt nu gebruikt om geld binnen te halen voor de staatskas, hele slechte zaak vindt ik dat. Ik vindt het daarom ook een soort belangenverstrengeling politie + politiek. Heb overigens nooit gesnapt waarom politie door een politici moet worden aangestuurd. Hun taken zijn altijd hetzelde….namelijk orde handhaven. Nu moeten ze prestatie gericht werken, is in mijn ogen een leugen, gaat puur om het binnen slepen van prenten.

  Reactie door MAD — zaterdag 23 oktober 2004 @ 9.18 uur

 99. Nu lees ik op teletext (rtl) dat Wilders Utrecht verlaat omdat het niet meer ziet zitten daar. DIT bedoel ik dus…Marja wordt haar huis uitgetreiterd en Wilders moet ook gelijk weer, en gaat daar weer een smerige lucht aangeven door te roepen ‘ik lust de hoofddoekjes rauw’. Nou Wilders ik lust jouw rauw, zeg maar waar en wanneer….laat geen mm van je heel rat. Ik heb zo’n hekel aan laffe populisten. En daarom kunnen mensen noooooooooooooooooooooooit zeggen wat ze denken. Puur door mensen als Wilders die alles misbruiken en willen laten escaleren. Het is niet alleen laf je bent ook nog een eerste klas slemiel.

  Reactie door MAD — zaterdag 23 oktober 2004 @ 10.14 uur

 100. Goede morgen, daar zijn we weer.

  Lydia het is al jaren bekend, weet niet anders, dat de politie eerder bij de grote man is dan bij de kleine.
  En ja tuig is tuig, niet meer of niet minder.

  MAD de politie moet losgekoppeld worden van de politiek.
  Dat is ook mijn mening, al jaren.
  Maar dat willen ze niet in de haag, stel je voor dat zij de hoge omes van de politie tegen zich krijgen.
  Worden zij niet meer zo snel geholpen, tegen burgers die hun mening of hun gram willen halen in de haag.
  Heb het al eerder gezegd, het meerendeel in de haag in opgegroeid met een beschermende hand boven hun kop.
  Nu ze volwassen zijn en een volk beduvelen kunnen zij die bescherming niet missen, de kwalletjes.

  Reactie door Leo 3 — zaterdag 23 oktober 2004 @ 10.34 uur

 101. Leo 3
  Ja mijn idee… blehh wat kan ik me eigen dood ergeren aan die figuren.

  Reactie door MAD — zaterdag 23 oktober 2004 @ 10.37 uur

 102. Mijn eigen ervaring met dit uitschot is dat je er alleen van afkomt als je de moed neemt en de confrontatie met ze aan gaat. Het is alleen jammer dat je dan alleen met een stuk hout tegenover zo’n roedel wolven het onderspit delft omdat al je buren angstvallig achter het gordijn het aanschouwen maar niets ondernemen. Wel kreeg ik verschillende briefjes later in de bus hoe vreselijk en schandalig men het vond.
  Gelukkig bellen ze wel de politie zodat ze geen kans krijgen je te molestreren als je ko op de grond ligt. Jammer dat meeste nederlandse mannen zulke scheiterds zijn. Ik ben er van overtuigd dat als de hele buurt een vuist maakt (de mannen) we er zo van verlost waren.
  Bij mij in de straat kwamen ze iedergeval niet meer.

  Reactie door rommel — zaterdag 23 oktober 2004 @ 12.44 uur

 103. Rommel
  Ben er geen voorstander van, maar het klopt wel wat je zegt. Ben je een schijtert dan hebben ze dat heel snel door. Ik zelf loop ook naar buiten als er ellende is. Niet in mijn straat, dus nokken, andere kerels doen het ook. Zelf vrouwen trekken ook hun mond open, wat ik liever heb, want die doen het wat ‘verantwoorder’ dan wij mannen. Maar ik denk dat het voor kids goed is om te weten dat bepaalde dingen niet getollereerd worden. Spreek ook ouders er op aan, tot nu toe altijd gelijk gekregen. EN andere volgen meestal snel….er moet altijd 1 de stap zetten. Maargoed nu moet ik ook eerlijk zijn, woon in een elite buurt….dus ja…makkelijk lullen.

  Reactie door MAD — zaterdag 23 oktober 2004 @ 12.57 uur

 104. In een oude buurt waar ik woonde werd de sociale controlle gehandhaafd door de bewoners zelf. En ik verzeker je dat werkt beter dan de politie bellen. Als er bv na 11.00 uur ‘s avonds nog luide muziek galde kwam een groepje buurtbewoners zelf verhaal halen. Nieuwe bewoners kwamen er al snel achter dat de buurt sociaal zeer alert was. Een gevolg daar van was ook dat men elkaar veel meer de helpende hand toerijkte.
  Ik vind dat de meeste mensen in dit geval steeds weer om hulp van de politiek schreeuwen. Buurtbewoners moeten met elkaar de koppen samen steken ipv niet verder dan hun eigen voordeur te kijken en op een politieke oplossing te hopen.

  Reactie door rommel — zaterdag 23 oktober 2004 @ 13.39 uur

 105. Rommel
  Ow maar daar ben ik zeker van overtuigd dat dat werkt. Alleen het lukt alleen als mensen met karakter het voortouw nemen, niet dat het uitmond in met zijn alle 1 iemand pesten, snap je? Voor de rest is het natuurlijk normaal dat je je muziek zacht zet na 10e, als een groot feest geeft, ff je buren waarschuwt e.d.

  Reactie door MAD — zaterdag 23 oktober 2004 @ 13.51 uur

 106. test (kan verwijderd worden)

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 23 oktober 2004 @ 15.30 uur

 107. Om een of andere reden lukt het in voorgaande keren niet om dit te plaatsen, maar lukt dit wel met andere reacties. Volgens mij is er een of ander tekentje dat in conflict raakt met het script op deze weblog.

  @ MAD en Rommel: feitelijk hebben jullie het nu over een Civil Society. Het probleem is alleen dat deze Civil Society, vooral de sociale controle, tientallen jaren terug is afgebroken, en dan vooral in de steden. Het probleem is echter dat het herstellen hiervan veel meer eist dan alleen mensen met karakter: er zal iets fundamenteels moeten veranderen in onze samenleving.

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 23 oktober 2004 @ 15.41 uur

 108. Rectificatie: Geen tientallen gezinnen, maar honderden (!) over het land verspreid, vooral in de grote steden. Bron: Telegraaf van vandaag, maar ook pagina 115 van RTL teletekst. HONDERDEN? Dat “tientallen” gaat op voor alleen al Amsterdam, maar Cohen zegt NIKS te kunnen doen…

  Geert Wilders was natuurlijk al knettergek om een woning te zoeken in KANALENEILAND, Utrecht, waarvan uitgerekend HIJ had moeten weten dat er veel allochtonen wonen. Dat was dan wel de kat op het spek binden. Hoewel, spek…. kipfiletje beter? Maar dom is het en blijft het. Ik heb echt geen hekel aan mensen uit andere landen, maar val keihard over hun gedrag. Ook dat van mijn eigen landgenoten, met de regelmaat van de klok. Maar zelfs ik zou geen woning willen in zo’n buurt die al jaren bekend staat om zijn onveiligheid. In Haarlem zijn het Marokkaanse jongeren (jongens) tegen bejaarden, Nota Bene! En Glenn Mills scholen zijn open inrichtingen. De jongens mogen gewoon naar buiten toe. Dat het nare consequenties heeft voor de andere jongens in de groep zal niet voor iedereen een reden zijn om te blijven er aan het eigen gedrag te werken. Ik blijf het Turkse initiatief van internaten voor jongens vanaf 12 jaar een prima initiatief vinden. Ze leren daar hoe ze zich moeten gedragen, iets dat ze van thuis niet voldoende meekrijgen, en daardoor kunnen ze beter opletten op school, maken ze hun huiswerk en lukt het maar al te vaak om het eindexamen te halen. Mag ik herhalen dat het dan toch weer terug te voeren valt op de ouders? Waarom mogen wij de ouders niet verplichten met hun kinderen tot aan het 16de jaar elk half jaar bij een soort van Consultatiebureau te komen, waar niet alleen gezondheid (vaak overgewicht bij jonge kinderen en zelf obees zijnd, vind ik dat echt vreselijk voor die kinderen) maar ook gedrag beoordeeld kan worden en zonodig bijgestuurd?? Of stel ik nu een soort van politiestaat voor?? Wat dan? Kop in het zand steken?

  Reactie door Lydia — zaterdag 23 oktober 2004 @ 17.13 uur

 109. Daniël, er is niemand die je berichten tegenhoudt, hoor. Er is wel een probleempje en dat is dat deze website zo populair is, dat hij ontzettend veel en vaak bezicht wordt. Bovendien wil men eind dit jaar, begin januari 2005 een nieuwe server erbij plaatsen, omdat de boel lichtelijk overbelast raakt. Het is mij enkele keren overkomen en ik dacht eerst dat het aan de webmaster lag of zo, of dat mijn teksten niet goed genoeg waren. Maar dat is het niet. De site is zo vol bezoekers, dat hij wel eens overbelast kan raken en dan kan het gebeuren dat je lang moet wachten als je naar andere pagina’s doorklikt en soms nog langer voor je bericht op een weblog staat of soms zelfs verdwijnt. Wachte het een aantal uren af en probeer het nog eens. Meestal lukt het dan weer wel. Een goede vriend van mij, zelf druk in de computerwereld, neemt zijn vakpet heel diep af voor de webmasters en technici van de SP-site! Ze doen werkelijk geweldig werk voor een budget dat tamelijk krap is, vergeleken bij de echte, grote sites. Da’s dus erg knap! Dus, als het gebeert, mag je rustig de webmaster informeren, maar wordt niet kwaad. Heeft geen zin. Wees geduldig, later kan het weer wel.

  Reactie door Lydia — zaterdag 23 oktober 2004 @ 17.30 uur

 110. Lydia
  Geert Wilders wil gewoon lekker meer kunnen blehren met Marja…daar gaat het hem om. Over de ruggen van andere popie doen…zodat hij weer ff 2 seconden in beeld staat met zijn napalm haar.

  Reactie door MAD — zaterdag 23 oktober 2004 @ 17.58 uur

 111. @132
  hehehe napalmhaar!?

  Reactie door rommel — zaterdag 23 oktober 2004 @ 21.36 uur

 112. Gewoon een patser die Wilders

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 23 oktober 2004 @ 21.56 uur

 113. Maar Ayaan Hirsi Ali doet wel goed werk. Zat ze maar bij de SP!

  Reactie door Ingerid — zaterdag 23 oktober 2004 @ 22.58 uur

 114. Ayaan Hirsi Ali heeft zo gelijk dat vrouwen die in een blijf van me lijf huis zitten er zelfs ongelijk geven……oja…ook zij zullen het wel niet snappen toch ?

  Reactie door MAD — zaterdag 23 oktober 2004 @ 23.27 uur

 115. MAD

  Volgens mijn snappen die lui in den haag zelf helemaal niets.
  Zeker niet de mormale burgers, en ze denken dat ze zo wijs zijn.
  Maar ja, wie zich hoog voordoet, kan hard naar beneden domderen.
  Maar dat begrijpen zij ook niet, de zakkenwassers.

  Reactie door Leo 3 — zondag 24 oktober 2004 @ 11.15 uur

 116. 136 Kan je nagaan hoe die vrouwen geindoctrineerd zijn door hun geloof. Ze komen er niet van los, ook niet nadat ze door hun mannen in elkaar geslagen zijn. Intriest.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 11.34 uur

 117. Ingerid

  Tsja…als je ongelijk hebt ga je dat maar roepen, je moet wat he om je zinnetje toch te krijgen. In je ene hand de bijbel in andere hand het zwaard!!!! en val ze maar aan….want zij worden onderdrukt EN IK ZAL MIJN ZIN KRIJGEN!! EN HET MAAKT NIET UIT HOE, OOK AL DUPEER IK MENSEN ERMEE, IK IK IK IK HIRSI ALI HEB AAAAALLLLLTIJD GELIJK! toch ?

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 11.39 uur

 118. Mad, ik denk dat je het verkeerd ziet. Helaas. Ik zie een ander verhaal: vrouwen die gestoord zijn door hun geloof/cultuur en daarom Hirsi Ali niet kunnen, willen en misschien wel mogen begrijpen. Als je als kind al zo bent opgevoed is het niet makkelijk daar van af te komen. Je kunt je geloof nu eenmaal niet afvallen. Dan maar tegen Hirsi Ali. Deze vrouwen zijn een beetje dom en vooral triest. Er zijn waarschijnlijk veel vrouwen die wel hulp willen van Hirsi Ali.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 12.15 uur

 119. Ingerid
  Ja vooral dat ‘domme’ is toch een trend woordje. Doet het erg goed als iemand anders denkt dan noem je hem maar gelijk ‘dom’. Kan wel weer in praktijk gaan praten want OOOOOK daar heb meer dan ervaring mee, vandaar dat ik Hirsi al vaak bekritiseerd heb via email. Ze mist iedere vorm van realiteit. Ze weet gewoon niet hoe het werkt, wederom iemand die theorie eerst toepast terwijl ze niets van de praktijk weet. Denhaag zit vol met theorie mongolen….

  Destijds werden wij ook weleens ingehuurd om bescherming te bieden, zat toen bij…bullsecurity hete die tent volgens mij. Maar goed, waren Nederlandse vrouwen maar ook buitenlandse, en heb nooit iets gemerkt van hersenspoelingen of onderdrukking is gewoon een hype lulverhaal. En heb toch echt uren met die vrouwen gesproken, heeft gewoon te maken dat er een paar geflipte kerels zijn…net als nederlanders. Dus laat dat geloof van die mensen gewoon lekker met rust, en ga eens een paar maanden praktijk opsnuiven. Gezeik over dat geloof steeds en dat overdreven mee hypen…ziek hoor als je over de rug van een leugen moet scoren.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 13.22 uur

 120. Beste MAD,

  Hirsi Ali heeft onmiskenbaar het lef om misstanden aan de kaak te stellen, maar niet alleen dát. Zij geeft ons ook belangrijke achtergronden over een geloof dat fundamenteel de ongelijkheid tussen man en vrouw benadrukt en , dat is vooral kwalijk, praktiseert. Bovendien is zij uitstekend in staat gebleken “zijden sokken” als Cohen en Wallage van repliek te dienen. Kom daar eens om in de Nederlandse politiek ! De meesten draaien een beetje ongemakkelijk om de hete brei heen, Hirsi Ali kiest duidelijk partij. Hulde voor deze vrouw.
  De doodsbedreigingen aan haar adres maken nog eens pijnlijk duidelijk hoezeer zij gelijk heeft als zij de intolerantie van het islamitische geloof aan de orde stelt.

  Reactie door Henk — zondag 24 oktober 2004 @ 13.37 uur

 121. Henk
  Niet mee eens, het is aanvallen van een geloof onder valse voorwenselen. Het gaat ze helemaal niet om die vrouwen, gaat puuuuuur om het torpederen van moslims/religie. Ik ben ook vaak met de dood bedreigt…en nog wel heftiger en vaker dan Ali, heb ik nu gelijk ?

  Wederom kan je hier ook gewoon zeggen, je slaat je vrouw niet, strafbaar. Klaar over en uit. Ik geloof niet in die extra aandacht voor die zogenaamde mishandelde moslim vrouwen. Die extra aandacht komt puur om de moslim te torpederen. Nee Nederlandse kerels trekken volle zalen die hun vrouw verbouwen ? want een bullshit.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 13.58 uur

 122. Mad, een paar mannen zeg je maar hoe komt het dan dat de meeste vrouwen die in die blijfvanmijnlijfhuizen zitten van allochtone afkomst zijn? Er zijn natuurlijk ook Nederlandse mannen die niet helemaal sporen maar dit is toch wel een ander verhaal.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 14.01 uur

 123. Ingerid
  Zelfde verhaal als de jongeren die Marja klote, FOUT = FOUT. Ik wil helemaal niet weten of het moslims zijn of weet ik veel wat, ram jij je vrouw ben je een lul, en heb je een probleem. Heel simpel. Maar nee dat wordt express niet gedaan puur om moslims em met name mannen te kunnen stigmatiseren. Terwijl hulpverleners en mensen zoals ik er heeeeelemaal geen voordeel bij hebben wat iemand zijn geloof is.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 14.10 uur

 124. Ja, Mad, maar dan wordt het toch dweilen met de kraan open. Denk je niet. Ik bedoel. Als veel van dit soort fout gedrag voortkomt uit de religie of van mijn part de cultuur dan is het toch beter om daar naar te kijken? Dan leg je de vinger op de zere plek, want die is er wel volgens mij en dan kan je daar iets aan doen. Voorlichting of zo, dat er in Nederland andere regels gelden….

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 14.16 uur

 125. @ MAD 143

  Ik heb nooit beweerd dat Hirsi Ali altijd gelijk heeft omdat ze bedreigd is. Ik heb gezegd dat de bedreigingen aan haar adres, iedere keer als zij de islam bekritiseert, illustratief zijn voor de intolerantie van de islam zoals die door Hirsi Ali is aangekaart.
  Ik vind dát op zich niet stigamtiserend. Wat wél stigmatiserend is, is het gedrag van veel moslimjongeren. Als je mensen hun huizen uitpest, dan moet je niet raar opkijken als diezelfde mensen je als groep veroordelen. In dat opzicht hebben zij hun slechte naam aan zichzelf te danken.

  Reactie door Henk — zondag 24 oktober 2004 @ 14.19 uur

 126. Ingerid

  Komt niet uit religie, komt uit verkeerd intrepeteren van het moslim geloof. En fundemetalisten. Nederland heeft ook van dat soort dorpen, waar jij als moderne vrouw niet wilt zijn, omdat de bijbel daar ook anders wordt uitgelegt.

  Henk
  Stigmatiseren is dom, geeft ook alleen maar aan hoe kortzichtig je dan bezig bent. Heb ik niets aan, heeft de dader niets aan en het slachtoffer al helemaal niet.

  En al deze dingen maken samen, 1 oplossing. Gewoon optreden tegen wie er fout is. Verder hoef je niet te denken, want ga je onderscheid maken ben je nog maar 1 stap van discriminatie verwijderd. Dus gewoon zeggen, boeit niet wie of wat je bent, je gaat gewoon voor de bijl, zoals iedere Nederlander voor de bijl gaat, zelfde procedure, zelfde aanpak.

  Onderscheid maken dient geen enkel doel. alleen het doel van de sensatie zoeker.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 14.30 uur

 127. 148 Mee eens. Optreden tegen wie fout is, ongeacht geloof, waar geboren, etc… Maar helaas gebeurt dat dus niet altijd! Want dan discrimineer je. Ik blijf er bij dat je moet onderkennen dat bepaalde groepen mensen uit andere culturen specifieke problemen met zich meebrengen.
  Ja, die enge dorpen met fundamentalisten, zoals jij ze noemt, hebben we hier ook. Maar moeten we daarom toestaan dat er meer van ‘deze mensen’ onze STEDEN bevolken? Zolang de imams nog steeds uit het land van herkomst worden gehaald, blijven de problemen bestaan. Deze imams prediken geen modern geloof. Dus zullen de ‘allochtonen’ hier niet weten waar ze aan toe zijn want de wet in Nederland ‘predikt’ een ander principe! Gelukkig maar. Trouwens alweer een sterk punt waar mevrouw Hirsi Ali mee komt: imams in Nederland opleiden en niet importeren.
  Maar ja, het zou al heel mooi zijn als iedereen die de wet overtreedt daarvoor gestraft zou worden. Heeft niets met discriminatie te maken.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 14.43 uur

 128. MAD schreef: “Komt niet uit religie, komt uit verkeerd intrepeteren van het moslim geloof.”

  Leg me eens uit wat ze dan verkeerd interpreteren… 4:34?

  Reactie door Daniël O. — zondag 24 oktober 2004 @ 14.45 uur

 129. Zal jullie 1 voorbeeld soort gelijk voorbeeld voorhouden, dat moeten collega’s altijd van me lezen als ik merk dat ze graag onderscheid maken. Daarna snappen ze ook meteen wat ik bedoel en het effect ervan en hoe kleingeestig ze bezig zijn.

  Homo berooft winkel en steelt een dildo
  Reactie :
  1. Zie je wel, zijn viezerikken.
  2. Homo’s zijn zoiezo goor.
  3. En de diverse foute opmerkingen over sex.

  Man berooft winkel en steelt een dildo.
  Reactie :
  1. haha lachen man.
  2. haha zeker in opdacht van zijn vrouw.

  ——

  PTT man slaat vrouw ziekenhuis in.
  Reactie :
  1. Jeetje wat een gek
  2. Wat een ellendelingen.

  PTT moslim man slaat vrouw ziekenhuis in.
  Reactie :
  1. Zie je die gore moslims.
  2. Al die moslims zijn zo.
  3. Zie je Hirsi Ali heeft gelijk.
  4. Ik hoorde…
  5. Blijf van me lijf huizen zitten er vol mee.
  6. Geert Wilders gaat verhuizen.

  ——-

  Jongeren verjagen Marja uit huis
  Reactie :
  1. Wat erg voor die vrouw
  2. Aanpakken die handel
  3. dat dat in nederland kan gebeuren.

  Marokanen verjagen Marja uit huis
  Reactie :
  1. Weer dat buitenlandse gespuis
  2. Komt door die religie van ze
  3. Ja zelf wordt ik ook vaak aangekeken door ze
  4. Gelijk HARD aanpakken.
  5. En Geert Wilder gaat weer verhuizen.

  Misschien snap je nu hoe kleingeestig het is om onderscheid te maken…fout is fout. plain en simpel. Het effect ervan is altijd negatief, dus niet interresant. Jullie laten je echt manipuleren….sorry

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 15.01 uur

 130. Ik heb hele andere reacties na het lezen van jouw voorbeelden. Sorry. Maar je moet niet generaliseren, doe ik ook niet.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 15.03 uur

 131. MAD (148)

  Over die religie heb je helemaal gelijk.
  Als ik op een zondag vrij ben, wil ki mij wel eens ontspannen met een lekkere pot bier, en gezellig keuvelen.
  Weet heel zeker dat je dan niet in Staphorst of in Rouwveen moet zijn, kijken ze al vreemd op als je op zondag door je moestuintje loopt

  Stigmatiseren is inderdaad dom, werkt in het naadeel van alle partijen, en een ieder blijft elkaar en een scheef oog nakijken.

  Reactie door Leo 3 — zondag 24 oktober 2004 @ 15.05 uur

 132. Ingerid
  ja dan zijn wij uitgesproken.
  Want als je de boodschap die ik bedoel niet kan zien, ja dan…..kan ik kletsen als brugman maar je wilt dan gewoon graag onderscheid maken. Terwijl niemand er een ruk aan heeft…

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 15.14 uur

 133. Beste Mad. Is er dan geen onderscheid? Ik wou dat die er niet was! Mijn voorbeelden: als het aan de islam lag, worden vrouwen (uit Somalie) ook in Nederland besneden. Als het aan de islam lag, mogen mannen 4 vrouwen hebben. Als het aan de islam lag, mag je je vrouw slaan als ze haar stem tegen je verheft. Als ze niet gehoorzaam is. Als het aan de islam lag, waren homo’s en atheisten minderwaardige mensen. Als het aan de islam lag, bedekten alle vrouwen zich als ze zich op straat willen begeven. Moet ik nog meer voorbeelden geven? Dit zijn toch geen bullshit verhalen? Ik verzin ze echt niet zelf. Nederland moet gewoon opletten! De ene cultuur is de ander niet! Er zijn verschillen en die zie ik liever verdwijnen, althans de negatieve en dat de wet de baas is, niet een geloof. Kun je dat begrijpen?

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 15.22 uur

 134. Ingerid
  Ja en ? leuk al die aparte zaken…wat heb JIJ eraan ? wat heb IK daar aan ? Wat moet ik daarmee. Me boos maken om iets wat niet mijn achtergrond of cultuur is ? Misschien de moslim ermee jennen ? is dat de bedoeling…. nee ingerid ik nok met deze discussie, dit is dus wat ik bedoel. Het draagt NERGENS aan bij.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 15.35 uur

 135. Nou zeg.
  Ook best.
  Ik denk alleen dat we meer van universale waarden zouden moeten uitgaan. Dat schept duidelijkheid voor iedereen. Wat jij voorstaat, betekent dat we moeten accepteren dat sommige mensen anderen rechten hebben dan anderen. Lijkt me geen goed idee.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 15.38 uur

 136. Ingerid.

  Volgens mij bedoelt MAD gewoon dat we geen onderscheid moeten maken, tussen, laten we zeggen een hervormde Nederlanden en een Marok met de islam.
  Ze zijn bijde fout, van welke religie dan ook.
  En niet bij een Nederlander het blauw blauw te laten, en bij iemand van de islam gelijk te beginnen te oordelen.
  In mijn ogen is een Nederlander die zijn vrouw in elkaar slaat, net z’on grote idioot als iemand van de islam.
  En dat de vrouw in die landen waar de islam heerst dikwijls slecht behandeld worden, ben ik met je eens.
  Maar Mad had het dus gewoon over de meningen van hier in Nederlan

  Reactie door Leo 3 — zondag 24 oktober 2004 @ 15.40 uur

 137. Ok Leo, maar er is toch niemand die beweert dat ‘Nederlanders’ nooit iets fout doen? Ik in ieder geval niet. Waarom is men zoooo bang om kritiek te uiten als die gefundeerd is? Dit hele weblog staat vol van kritiek op Nederlandse politici en anderen maar als het over foute Marokkanen gaat mag het ineens niet want dan discrimineer je. ‘Mad’ zegt ergens wEl dat een Theo van Gogh, dat varken, dood mag. (Hopelijk is dat bij wijze van spreken.) Dat kan wel! Dat vind ik eng hoor. En mensen die beweren dat het logisch is dat mensen bedreigd worden als ze kritiek uiten op een geloof/cultuur, zijn volgens mij de allerengsten. Je moet dus maar je kop houden, dan is er niets aan de hand! Bah!

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 15.48 uur

 138. Ingerid

  Kop houden zeg ik niet.

  Ga nu eens bij jezelf na over dit onderwerp :

  1. wat is mijn doel?
  2. wat zou ik graag zien?
  3. wat moet ik daar voor doen omdat te bereiken?

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 16.06 uur

 139. Ik ben geen politicus hoor maar ‘het doel’ zou moeten zijn dat alle mensen die hier in Nederland wonen dezelfde rechten en plichten hebben. Ik zie nu dat dat niet het geval is. Ik heb geen zin meer om voorbeelden te geven, dat heb ik al gedaan. Ik zie nog geen verandering komen in deze ongelijkheid. Sterker nog, ik zie dat mensen dat aanmoedigen, een Cohen bijvoorbeeld. Ik vind dat een foute ontwikkeling. Ik ben daarover bezorgd. Waar gaat dat heen? Willen ‘we’ dit wel?

  Wat zou ik graag zien? Dat intelligente mensen als Cohen van gedachten veranderen, hun fouten izien en juiste beslissingen gaan nemen. Nee, een Wilders zie ik ook niet zitten. We zullen nog even moeten wachten op een nieuwe leider, die meer duidelijkheid kan scheppen, denk ik. Ik heb hem of haar nog niet gezien.
  Wat moet ik daar voordoen omdat te bereiken?
  Niet mijn kop in het zand steken maar aangeven waaar de verschillen, de problemen zitten.
  Ik denk wel dat jij en ik niet ver bij elkaar vandaan zitten qua wat we zouden wensen maar toch komen we er niet uit!

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 16.14 uur

 140. Ingerid, je hebt volgens mij nergens kunnen lezen dat Mad of ik hebben beweerdt dat Nederlanders NOOIT fout zijn, integendeel.
  Hier in de straat wonen verschillende moslims, die naar hun eigen kerk gaan, maar gewoon naar de N.L. wetgeving leven.
  Heb het wel eens met die mannen over gehad, wat je schreef over die vrouwen, en gevraagd hoe dat kan.
  Dat wordt daar in die landen gewoon door hun geestelijke leiders, kan het beter met ij schrijven, met de paplepel ingege-ven.
  Die mensen weten dus niet beter dan dat zij het dus op hun manier goed doen, lands wijs lands eer, noemen ze dat geloof ik.
  Ik kom nooit meer in een kerk en zeker niet voor moslims, en weet dus niet of het waar is, maar er zijn van die imans die hier in N.L. precies het zelfde vertellen als in hun land van herkomst, en dat klopt dus van geen kant.
  Volgens mij is dat een grote nalatigheid van de regering, die hadden tegen die imans moeten optreden en het land moeten uit-sturen, wat niet is gebeurd.
  Die mensen waar ik eerst over schreef, leven net zoals de rest van de straat, en als er iets is kan je altijd aankloppen, ik wel tenminste
  Discrimineren doe ik niet aan, bij niemand, heeft ook helemaal geen zin en, als je al dingen op deze web lees, discrimineer Mad ook niet, wat wij dikwijls wel tegen komen in ons werk.

  En wat Theo van Gogh betreft, dat vind ik maar een vreemdevogel,
  en wat een ander vind, daar kan ik niet over beslissen.

  Reactie door Leo 3 — zondag 24 oktober 2004 @ 16.19 uur

 141. Leo, precies die imams hebben we hier niet nodig. Dat wil mevrouw Hirsi Ali ook veranderen. Maar als zij dat zegt, wordt ze bedreigd! Met de DOOD!
  “Die mensen leven net als de rest van de mensen in de straat”. Ja, dat is zo en in ieder geval lijkt het zo. Maar beste Leo, ik weet het niet hoor maar de vrouwen van deze mensen in jouw straat, hebben toch wel een ander leven dan de vrouwen in de rest van de straat. Als je me nog kunt volgen. Denk je ook niet? Vind je het wel best dat zij in de zomer bedekt over straat gaan? Ik eigenlijk niet en dat is wat ik bedoel. Nu kun je zeggen dat moeten ze zelf maar weten. Ja dat kun je zeggen maar dat zeg ik liever niet omdat we dan verschillende rechten voor verschillende groepen creeren.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 16.29 uur

 142. Ingerid.

  Hun vrouwen en dochters lopen net zo over de straat als mijn vrouwtje en dochter.
  Zij lopen ook niet voor of achter hun mannen, maar gewoon ernaast.
  En als ik bij hun koffie ga drinken, zitten zij daar gewoon bij in de kamer, het is alleen jammer dat er een vrouw bij is, die de nederlandsetaal nog niet zo goed machtig is, maar dat komt vanzelf goed, daar haar kinderen gewoon veel nederlans tegen haar spreken, gewoon gezellige mensen, en heb nog nooit gezien dat die vrouwen en klap kregen of blauwe plekken hadden.

  Reactie door Leo 3 — zondag 24 oktober 2004 @ 16.42 uur

 143. Leo, 166 gelukkig maar. Dat is goed nieuws.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 16.46 uur

 144. Het maakt mij niet uit wat voor gebruik het is. Als het maar niet gebeurt. En die arts staat niet alleen, dan zou hij het vast niet durven zeggen en doen. Het is gewoon een gebruik daar.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 16.50 uur

 145. MAD, hoe weet je dat het niet komt uit religie, maar uit het verkeerd interpeteren van het moslimgeloof?

  Ik heb juist de indruk dat fundamentalisten het geloof juist “te goed” interpreteren, dus strict op de letter letten.

  Reactie door Daniël O. — zondag 24 oktober 2004 @ 17.26 uur

 146. Daniël O.

  Omdat ik weet hoe graag mensen sommige willen dat het uit religie komt.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 18.47 uur

 147. @ MAD: dat is een drogredenering. Bovendien heb je je klaarblijkelijk niet in de materie verdiept; lees voor de verandering eens iets uit de Heilige Boeken om zo te weten waar men over spreekt.

  Reactie door Daniël O. — zondag 24 oktober 2004 @ 20.28 uur

 148. MAD.

  Had dat al vermeld,162,maar niemand gaf daar een reactie op.
  Maar moet nu snel weg, anders kom ik te laat.
  als je begrijpt wat ik bedoel

  Nog een fijne avond en tot een volgende keer maar weer

  Reactie door Leo 3 — zondag 24 oktober 2004 @ 20.35 uur

 149. Daniël O.
  Nee jij wilt de discussie snel naar een ander punt brengen, namelijk die van ‘het uitspitten letter voor letter wat ergens staat’ ben niet achtelijk Daniel. Trek de bijbel open staat ook vol bullshit, heb je in de koran ook. We hebben het in deze discussie duidelijk over iets anders. Zou het haast manipuleren noemen, van een discussie. Want je bent wel vlot met het smijten met ‘dat ik niet zou weten waar ik over spreek’.

  Prima lees jij maar letter voor letter en predik je haat, lees ik wel tussen de lijnen en kijk naar de mensen die er correct mee omgaan. Want je hebt absoluut geen besef wat je aanricht met onderscheid.

  NIEMAND hier kan 1 fatsoenlijk argument inbrengen waarom het positief zou werken om te stigmatiseren. Dus niet aankomen met vrouwen mishandeling, als je gewoon iemand bent die een hekel heeft aan het moslim geloof of dat het toevallig niet rijmt met je eigen geloof. Ik stink niet in die rotgein. We leven allemaal in 1 land, 1 wet, en daar houd iedereen zich maar aan en dan zal het mij een rotmoer zijn of je moslim bent, jood bent, of marsmannetje.

  Vliegen vang je met stroop, niet met azijn. Geld ook voor veranderingen.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 22.10 uur

 150. @ MAD: wil je a.u.b. inhoudelijk reageren in plaats van me aanvallen op mijn persoon met verwijten dat ik “haat predik”? Ik wil namelijk best de tijd nemen om op je te reageren, maar verwacht op zijn minst enige volwassenheid in je reacties.

  Je zegt dat het niets met religie te maken heeft; ik zeg van wel. Deze redetwist zou daarom moeten gaan over de kern, de inhoud en niet over de vorm of de persoon. Jij zal dus moeten beargumenteren waarom iets niet zo is, en ik beargumenteer dan waarom er wel sprake is van een godsdienstige of culturele achtergrond.

  We moeten dan ook niet uit oog verliezen dat wanneer er discussies zijn die gevoelig liggen bij bepaalde mensen, we inhoudelijk en met respect op elkander reageren; anders loopt het uit de hand en daar schiet niemand wat mee op.

  Reactie door Daniël O. — zondag 24 oktober 2004 @ 22.38 uur

 151. Daniël O.
  Welk doel heeft het om letter voor letter na te lopen dan ? welk doel heeft het om onderscheid te maken ? terwijl we allemaal in 1 land wonen. Ik heb al vele malen hiervoor aangegeven waarom ik het niet over religie of moslims wil hebben. Omdat het niet uitmaakt!! Het dient niet het doel. Namelijk verandering en optreden tegen diegene die de boel verzieken. Geen enkel nut heeft het.

  De enigste mensen die dit soort onderscheid naar voren willen brengen zijn mensen met dubbele agenda’s.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 22.53 uur

 152. @ MAD: het heeft *niets* te maken met het maken van onderscheid, maar het heeft te maken met het zoeken van oorzaken én oplossingen. Neem bijvoorbeeld homofobie, iets waar streng gelovige mensen nog al eens last van hebben. Wil je die homofobie aanpakken, zal je moeten weten waarom betreffende mensen zo over homo’s denken en hoe je een oplossing kan vinden voor die problemen. Als vanaf het begin al niet duidelijk is waarom deze mensen zo denken, zal je nooit een passende oplossing vinden.

  Reactie door Daniël O. — zondag 24 oktober 2004 @ 23.01 uur

 153. Mad, je boodschap is duidelijk. Maar Daniel heeft ook gelijk met wat hij zegt. Er is onderscheid. Een besneden vagina is niet hetzelfde als een onbesneden vagina. Met een besneden vagina heb je minder genot, lijkt mij. Als Nederland gedoogd dat meisjes besneden worden, hier, of in de vakantie in hun eerste land dan zijn we verkeerd bezig. En het gebeurt Mad. Helaas.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 23.05 uur

 154. Daniël O
  Nee Daniel, hebben mensen geen last van, is een keuze.

  Ingerid
  Kijk ik ben echt geen voorstander van die zaken. Maar waarom ophef maken zoals politici doen, terwijl ze ook heel kalm en rustig aan de slag kunnen gaan en er iets aan doen. Nee eerst moeten hele volksstammen schreeuwerig gestigmatiseerd worden….heeft geen nut, doe er gewoon wat aan.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 23.18 uur

 155. Mad, ‘kalm aan de slag gaan’. Maar wie zou dat dan hebben moeten doen? Er wordt al 30 jaar niets aan gedaan. Dus moet je soms de aandacht vragen op een wellicht niet voor iedereen prettige manier maar de mensen over wie het niet gaat hoeven zich niet aangesproken te voelen.

  Reactie door Ingerid — zondag 24 oktober 2004 @ 23.21 uur

 156. Ingerid
  Dus we halen eerst een hele club mensen door de mangel. Stigmatiseren ze en daarna verwachten we dat ze zo mak als een lammetje gaan meewerken….zo werkt dat niet Ingerid. Mensen redicaliseren daar door. Ik beuk jouw op straat toch ook niet gelijk op je bek als je ergens loopt waar je niet mag komen. Als ik je een beuk voor je bek geef, weet ik zeker dat ik daarna 0,0 van je gedaan krijg.

  Reactie door MAD — zondag 24 oktober 2004 @ 23.28 uur

 157. @ Heraclitus VII (6):

  Op voorwaarde dat je je alsnog op de hoogte stelt… :)

  Reactie door Olav Meijer — zondag 24 oktober 2004 @ 23.36 uur

 158. @ MAD: homo’s hebben er echter wel een hoop last van; het feit dat veel mensen last hebben homofobie belemmert homo’s dan ook hun emancipatie. Alles ligt dus veel gecompliceerder dan je in eerste opzicht zou denken. Hetzelfde met vrouwenbesnijdenis, straatjongeren en andere zaken waar anderen mee getroffen worden.

  Ik dacht dat de manier van “ach het valt wel mee” en “mensen moeten niet zo zeuren” inmiddels achter ons lag. Het in stand houden van politieke taboes heeft echter nog nooit een probleem opgelost; de problematiek wordt er zelfs door versterkt.

  Reactie door Daniël O. — maandag 25 oktober 2004 @ 0.30 uur

 159. Daniël O.
  En weer komt onderscheid om de hoek kijken, door onderscheid kijken mensen raar naar b.v. ook homo’s. Aparte feestjes, aparte dit, aparte zo, moslims idem, apart dit, aparte omroep, aparte zus en zo. Dat is de oorzaak van al het kwaad, ben daar heilig van overtuigt. En mensen houden dus zelf het in stand. En god mag weten waarom, want het heeft in geen enkel opzicht zin. Kunnen we er allemaal nog 5948 keer over praten en nadenken, onderscheid creeert verdeeldheid. We moeten de onderscheid aanpakken en je zaagt overal de poten van door.

  Reactie door MAD — maandag 25 oktober 2004 @ 8.37 uur

 160. Goede morgen allemaal.

  Daniël O.
  Dat homo’s veel last hebben, is ook deels hun eigen schuld
  Ze dringen zich veel te veel op aan de mensen die geen homo zijn, en dat is niet goed, dat werkt gewoon tegen hen.
  Dat met het geloof is gewoon hoe een prediker, de bijbel of de koran uitleggen en toelichten.
  Wat die predikers, op hun manier goed vinden, vertellen zij aan het volk, ook al klopt daar geen snars van.

  Mad.
  Onderscheid klopt niet, zoals je zegt, heeft nog nooit tot iets goeds geleid.
  In de meeste gevallen is het op rottigheid uitgedraad.

  Ingerid.
  De politiek zijn net holle vaaten, klinken hard maar weinig in-houd.
  Het is inderdaad aan hun om op die dingen, die nu al vele malen naar voor zijn gekomen, te reageren.
  Maar zolang ze met grote oogkleppen op lopen zal dat niet zo snel gebeuren.

  Reactie door Leo 3 — maandag 25 oktober 2004 @ 9.55 uur

 161. 189 Leo en Mad. Nog een keer zoals ik het zie.
  Homo’s kun je NIET vergelijken met religieuze mensen. Er is geen onderscheid tussen een homo of een hetero. Nul komma nul. Opdringerig vind ik ze niet. Als je de gay parade bedoelt, ok je kunt je afvragen waarom dat nodig is maar misschien juist wel om mensen die er bang voor zijn te laten zien dat er niets aan de hand is. Er zijn trouwens ook heel veel heteromannen die hartstikke promiscue zijn en niet alle homo’s zijn dat. Een homo is een variant op de hetero. Gezellig. Homo’s hebben dezelfde rechten en nemen die ook als de hetero’s.

  Maar een streng gelovige moslim of christen (born again christians, br….) is een ander verhaal. Er kan wel onderscheid zijn tussen zo’n persoon en de westerse mens. Een vrouw die door haar geloof bedekt op straat MOET, en jullie kennen al die voorbeelden wel, de schrijnende voorbeelden, die is in wezen gelijk aan een ander maar ze KRIJGT OF NEEMT die vrijheid niet. Daar heb je geen last van, zeg je. Ik vind van wel. Dat vind ik opdringerig, kijk zo moet je leven als vrouw of christen, en sorry maar bijna 1 miljoen moslims en dan nog al die streng gelovige gristenen…… denken in wezen toch zo. Uitzonderingen zijn er altijd. Nu denk ik dat je deze groep niet links kan laten liggen. De wet, ben ik met Mad eens, moet dat goed in de gaten houden. We hebben te lang de boel laten versloffen. Dus moeten we met oplossingen komen. Geen importhuwelijken meer, geen besnijdenissen, geen ongelijkheid tussen man en vrouw en wat mij betreft houden we de openbare ruimte zo veel mogelijk neutraal.Ik hoef niet steeds geconfronteerd te worden met dat geloof waar ik niets mee heb.
  Ben ik nu een racist? Nee. Ik zou graag willen dat de universele wetten voor iedereen zouden gelden. Daarnaar zou ik willen streven. Dus de democratie is heel belangrijk!

  Reactie door Ingerid — maandag 25 oktober 2004 @ 11.10 uur

 162. Ik wil nog iets kwijt op het punt van het maken van onderscheid en het beoordelen van lieden. Ik ben van mening dat onderscheid verkeerd is als men onderscheid maakt op zaken die volledig irrelevant zijn, zoals huidskleur, seksualiteit en uiterlijk. Dat is namelijk discriminatie. Maar waar ik zeg dat je mensen niet mag beoordelen op wat ze zijn, vind ik wel dat je mensen mag aanspreken op wat ze doen en op wat ze aanhangen.

  Reactie door Daniël O. — maandag 25 oktober 2004 @ 15.10 uur

 163. Wat bij Jan publiek al jaren bekend is wil blijkbaar maar niet doordringen tot de politiek. Sinds de politie niet meer mag optreden vanwege de kans op allerlei processen zijn ze alleen nog maar geschikt voor het uitdelen van lullige bekeuringen.
  Belangrijke zaken worden niet opgepakt of het moet zo zijn dat Peter R de Vries ze aan de kaak stelt. Vroeger had men respect voor de politie omdat het iets voorstelde als je daar werkte. Je antecedenten werden onderzocht, je moest minimaal een bepaalde opleiding hebben etc, alvorens je in aanmerking kwam. Tegenwoordig kan elke boerenl.. die niet weet wat hij anders had moeten doen bij de politie terecht. ( zolang je maar in staat bent om formulieren in te vullen)
  Het wordt tijd dat de overheid, politie etc de burgers weer serieus gaan nemen voordat de burger voor eigen rechter gaat spelen, met alle gevolgen. Of moet het eerst zo escaleren als laatst in die supermarkt?

  Reactie door J.H. Overmars — maandag 25 oktober 2004 @ 16.12 uur

 164. J.H. Overmars
  Mee eens, wil ik nog wel iets aan toevoegen. Politie neemt verkeerd personeel aan. Opleiding is niet zo belangrijk, streetwise mensen zijn belangrijker. Mijn mentor een oud politie agent, die weten nog hoe je met mensen omgaat, verschuilen zich ook niet achter het politie zijn. Staan gewoon in het leven! Zonder poespas en allerlei mooie verhaaltjes en formuliertjes. Zelfs zonder uniform stelt die nog iets voor…

  Reactie door MAD — maandag 25 oktober 2004 @ 16.50 uur

 165. MAD, helemaal mee eens.
  Op die manier, weet niet of het het zelfde is als bij de politie, staat het in de lesboeken.

  Reactie door Leo 3 — maandag 25 oktober 2004 @ 17.31 uur

 166. btw
  2 vandaag gezien….over dat moslim meisje en andere moslims….en dan gaan wij hollanders roepen dat wij het allemaal zo goed weten wat er in de koran staat t t t t t t..allemaal verblind door het hirsi ali effect.

  Reactie door MAD — maandag 25 oktober 2004 @ 19.35 uur

 167. @ MAD: http://www.skepticsannotatedbible.com/index.html
  http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/index.html

  Reactie door Daniël O. — maandag 25 oktober 2004 @ 22.57 uur

 168. Daniel O
  Ja en….moet ik het licht zien nu ? ging toch om vrouwen mishandeling ? of gaat het om het uitbannen van moslims ? of een hetze te starten via een paar woordjes ? maak een keuze… verbaasd me dat ik dit soort mensen tref bij de SP. Vind het afschuwelijk bekrompen.

  Reactie door MAD — maandag 25 oktober 2004 @ 23.05 uur

 169. @ MAD: je hebt het over “dat wij het allemaal zo goed weten wat er in de Koran staat”; ik geef je daarom een webstek waar je het allemaal netjes kan nalezen. Kijk voor de grap eens wat er staat bij “Insults to Women”.

  Het gaat immers toch om vrouwenmishandeling? Of gaat het om het uitbannen van andersdenkenden? Verbaast me dat ik dit soort mensen tref bij de SP. Vind het afschuwelijk bekrompen… :roll:

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 26 oktober 2004 @ 2.48 uur

 170. Daniël O.
  Niet spelen met mijn woorden als je geen antwoord hebt Daniël O. Het gaat niet om het laatste woord hebben, gaat om mensen, jouw gemiereneuk over een paar regeltjes zet mensen in een kwaad daglicht. Niemand bij gebaat.

  Reactie door MAD — dinsdag 26 oktober 2004 @ 8.32 uur

 171. @ MAD: wat zit je nou maf je doen, man? Waar zit ik te “mierenneuken over een paar regeltjes”? Ik probeer hier een inhoudelijke discussie met je aan te gaan, maar je komt niet verder dat persoonlijke aanvallen en hokjesdrukkerij, en je ontwijkt elke vorm van inhoud. Doe niet zo kinderachtig zeg.

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 26 oktober 2004 @ 12.32 uur

 172. * Tweehonderd reacties verder: het ging over ‘Marja’, ofwel een vervelend maar – volg bijvoorbeeld Premtime – niet erg ongewoon incident. En is verworden tot een stompzinnige woordentwist tussen enkele vaste deelnemers op deze site, over…? Tja. Dit is geen pretje meer om te lezen. Je schrikt van het claustrofosch geleuter als je weer eens inlogt. Het onderwerp lijkt interessant maar na tien, twintig ‘commentaren’ is het doel al ver voor bij geschoten. En wat een onaangenaam mens is toch vooral degene die zich MAD noemt. Stoere verhalen over z’n eigen heldendaden op straat, maar in feite van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat dag in dag uit achter die pc om krukkige, bedenkelijke, enge ideeën de wereld in te slingeren. Drammerig, volstrekt humorloos. Een fantast, als je ’t mij vraagt, een treurige aandachtjunk. Die afgelopen nacht bij een ander onderwerp nog opmerkte (citaat):
  “Blijft er alleen de SP over, enigste partij die nog enigzins nationalistisch zijn. Maar er is eigenlijk dus geen partij die mijn smaak vertegenwoordigd. Ja dan moet ik extreemrechts gaan ofzo en dat verrot ik in alle toonaarden. Dus dan blijf je toch steken bij de SP. Gek eigenlijk…”

  Bleef hij tot voor kort een anonieme deelnemer, nu linkt zijn (of haar?) naam naar de SP-site – vreemd. Geen uithangbord voor de SP, dunkt me, deze querulant. En nu verder de aandacht ook niet meer waard.

  Reactie door Harry Kuiper — dinsdag 26 oktober 2004 @ 12.45 uur

 173. Harry Kuiper
  Van uit jezelf spreken, uit ervaringen heeft niet met heldendaden te maken. En dat jij dat zo ervaart….tsja dat is jouw probleem, zegt meer over jouw dan over mij. Maar typisch dat je mij eruit pikt, ik drammerig ? nee gewoon zeker van me zaak. Gewoon keiharde ervaring en ja ach dat verhaaltje hoevaak ik hier zit, zoooo kinderachtig.

  Maar in 1 ding heb je misschien wel gelijk…misschien is de SP toch niet wat ik zoek in een partij. Gezien de andere reacties.

  Reactie door MAD — dinsdag 26 oktober 2004 @ 15.36 uur

 174. @ MAD: wat ik uit eigen ervaring merk is dat de SP een partij is met een divers publiek en een kritische aanhang. De SP is nota bene de eerste partij geweest die de integratieproblematiek aankaarte en het initiatief nam voor een commissie om de integratieproblematiek te onderzoeken.

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 26 oktober 2004 @ 16.20 uur

 175. Daniël O.
  Dat zal best wel, maar ik denk een hele hoop anders over een aantal zaken. Maar goed ik ben het geouwehoer ook meer dan zat, ben meer een doener en als iets me strot uit komt is het ook gelijk over en uit. Ik zie hier geen heil meer in om mijn mening te plaatsen. Dus toedeloe!

  Reactie door MAD — dinsdag 26 oktober 2004 @ 19.29 uur

 176. @ MAD: tsja, ik vind dat dus een beetje flauw omdat je zo de discussie ontwijkt. Maargoed, het is jouw keuze; het ga je goed.

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 26 oktober 2004 @ 20.58 uur

 177. Heb bijna alles gelezen en kom even terug op de bijdragen van Lydia en Annelies.
  Beginnen bij de ouders, zoals jullie aangeven. Ik denk dat dit ook de weg is. Heb een tijd geleden een docu gezien waar duidelijk werd aangegeven waar het mankement zit in de opvoeding, die zo verschilt met de Nederlandse opvoeding.
  O.a.
  Er kwam naar voren dat spelen met kleine kinderen niet veel gebeurde. Op een bep. leeftijd hadden jongens een lagere woordenschat (de helft)dan gebruikelijk is bij ned. kinderen. Moeders hebben het druk in de huishouding (bakken en koken) en met sociale contacten in hun gemeenschap. Met meisjes werd geknuffeld,etc. maar de jongens werden naar buiten gestuurd, zo klein/jong als ze zijn. moeten het zelf maar uitzoeken. (waar ze dan dat macho gedrag leren) Spelletjes doen, werd weinig of niet gedaan. Laat op straat lopen, ja dat gebeurt in het thuisland, maar in Nederland heerst een andere temperatuur, dus….Jonge kinderen behoren op tijd in bed.

  Nog genoeg andere onderwerpen, maar als je woordenschat al te laag is redt je het op school niet. (Daar tegen doen de meisjes het een stuk beter). Wat moet je dan? School niet goed maar je wil je wel bewijzen tegenover anderen.?

  Dus ik ben het met jullie eens dat aan de opvoeding veel gedaan kan worden, in de vorm van voorlichting. De vraag is alleen hoe pak je dat aan en bij wie begin je. En het kabinet zal roepen dat kost te veel.
  Overigens geldt dat ook voor autochtone jongeren waar de ouders geen tijd aan hebben besteedt.
  Zou dan toch wat inmenging van het consultatiebureau mogelijk zijn?

  Reactie door Cathrina — dinsdag 26 oktober 2004 @ 23.47 uur

 178. Daniël O.
  Zie ik anders.

  Jan Kuiper
  Als je me wil citeren, citeer dan goed. Bedoel in een totaal andere context zoals jij het brengt.

  Reactie door MAD — woensdag 27 oktober 2004 @ 6.18 uur

 179. Net terug zijnd van vakantie, en dit allemaal lezend, voeg ik toch nog wat aan het grote aantal reacties toe.

  In grote lijnen ben ik het eens met Lydia (mooi gezegd, in nrs. 10 en 75), Joan (nr. 19) en MAD (nr. 151: goed verhaal!).
  Ingerid maakt in nr. 157 weer de klassieke fout dat “de Islam” net zo min bestaat als “het Christendom! Ook binnen de Islam bestaan zeer veel verschillende richtingen, w.o. heel liberale. Het probleem is: wat DOE je met de teksten!
  Zo staan in de Bijbel ook teksten, die je doe huiveren, als je ze letterlijk neemt. En met de Bijbel in de hand is ook de Apartheid verdedigd, weten jullie nog? Volgens mij staat in de Koran niets over besnijdenis van vrouwen e.d., maar is die inderdaad een CULTUREEL verschijnsel.
  In Hirshi Ali’s doelstellingen kan ik me in principe wel vinden, maar ik vind dat ze het helemaal verkeerd aanpakt: het aanvallen van de Islam als zodanig raakt kant noch wal en werkt averechts. (Daarover heb ik eerder diverse keren geschreven). Ze schijnt nu zelfs tegen mannenbesnijdenis te willen optreden, terwijl dat TOTAAL NIET TE VERGELIIJKEN is met die van vrouwen, welke inderdaad een ernstige inbreuk maakt op de integriteit van het vrouwelijk lichaam!

  In het verleden heb ik veel samengewerkt met allochtonen (m.n. Grieken en Marokkanen), en nu woon ik naar alle tevredenheid in een ethnisch gemeleerde woonbuurt. Het verschijnsel dat de criminaliteit e.d. onder Marokkaanse jongens erg groot is, is heel gecompliceerd. (Deze jongens heb ik als ciënten gehad). Dat moet je constateren om het goed aan te kunnen pakken, want natuurlijk moet dat! Het analyseren van oorzaken is niet goedpraten, het is een noodzakelijke voorwaarde voor een goede aanpak. En daarvoor zijn hier ook al aardige suggesties gedaan. Overigens: in Utrecht zijn er projecten met Marokkaanse buurtvaders, die surveilleren, en daarmee zijn heel goede ervaringen.

  En MAD, een spuitje voor Theo van Gogh vind ik wat al te drastisch hoor! :) Maar ik deel jouw afschuw. En ik verwacht je wel weer terug, hoor! (nr. 204). Ik zou jouw bijdragen heel erg missen…..(Misschien ben je al weer terug en heb ik dat nog niet gezien).

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 27 oktober 2004 @ 18.01 uur

 180. Maak je niet al te druk.

  Ga naar de dichtst bijzijnde flat en kijk naar jouw woning. En bedenk je dat jij er vele malen in past. Het gaat over niks.
  Flipper wist daar wel raad mee; die lachte ten minste nog om niks.
  Maar jullie zijn belangrijke leden van een belangrijke soort die al een paar duizend jaar rechtop loopt. Lekker belangrijk.
  Erg fundamenteel en wetenschappelijk ook.

  Mijn vrees is dat buitenaardsen deze vorm van communicatie zouden kunnen ontvangen.

  Één ding zou dan in één maal wel duidelijk bewezen zijn; het bestaan van buitenaards inteligent leven. Zouden ze minder ontwikkeld zijn, dan waren ze al lang hier om stukjes in dit blog te schrijven.

  Reactie door Anton — maandag 10 januari 2005 @ 1.36 uur

 181. ringtone

  ringtone He that eats the market-houses mistess, shall be choked with his rabbit-suckers. The Udolphoish, still satchel-shaped with undis

  Trackback door ringtone — dinsdag 4 oktober 2005 @ 2.00 uur

 182. Ruime tijd later (2006) is er in mijn omgeving nog steeds niets veranderd als het gaat om Antiliaans ASO gedrag ten aanzien van de autochtone bewoners van ons land.
  Zelf ben ik al een keer verhuisd vanwege de aanhoudende bedreigingen en intimidaties.
  Op het moment van schrijven is dat wederom het geval en ben ik een tweetal dagen geleden weer bedreigd door mijn buren en zijn vrienden.
  Deze mensen wonen pas sinds kort in onze buurt en bepalen nu al het straatbeeld.
  Autos, scooters, keiharde muziek, ruzies, nachtelijk onrust en intimidaties zijn een dagelijks recept op het moment.
  Hoelang moeten wij dit nog accepteren ???
  Wanneer zullen de eerste kogels regenen als gevolg van het niet aanpakken van de kern ?
  En hoeveel geweldsdelicten moeten we nog accepteren ?

  Reactie door autochtoon — zondag 10 september 2006 @ 11.33 uur

 183. PS: dit bericht komt vanuit Zuid Holland, gemeente Dordrecht. De zogenaamd tolerante gemeente …

  Reactie door autochtoon — zondag 10 september 2006 @ 11.37 uur

 184. O,o,o wat ben ik blij dat die horden marokkanen vanaf 1970 naar nederland zijn gekomen, ik kan mijn lol niet op. Het mooiste daardoor is dat ik mijn dochter aan een van hen ben kwijt geraakt. In’83 moest ze bevallen veroorzaakt door een oorspronkelijke rif-bewoner, want meisjes kietelen kunnen ze wel.Het is op een scheiding uitgelopen want al is de Noord-Marokkaan nog vrij achterlijk ze moeten hun snoepgoed altijd van daar halen (kost geen moeite want een meisje daar, voorbij de 24,
  gaat graag mee naar holland omdat ze vreest
  over te blijven, wat daar een schande is).
  Help het te geloven: mijn dochter papte voor de tweede maal aan met zo’n nul, die nog geen a van een b kon onderscheiden. Ik,
  haar vader,kon nog zo vaak zeggen: “ze zullen je de baas blijven spelen want een vrouw is daar altijd de tweede viool”ze zette toch door.Vader is alleen maar goed voor de centjes en de rest is flauwe kul.
  Maar ze heeft het geweten.Elke avond ruzie tot bloedens toe. Geld moest ze vaak uit z’n jaszak halen als hij op de bank lag te slapen na een zoveelste avondje koffiehuis.
  Het huwelijk was een hel zodat zij geen
  tijd kreeg een arts te raadplegen voor een uitstrijkje e.d..Begin 2002 kreeg ze kanker
  en is in oktober van dat jaar gestorven.
  Hoewel ik weet dat er heel wat solide marokkanen in nederland zijn zal ik niemand aanraden met ze door het leven te gaan, want hun voorliefde gaat naar hun eigen volk.Ik heb ervaren dat ze,ook onderling,hard kunnen zijn, ja zelfs hatelijk en kleingeestig tegen menige
  Islamiet. Tel uit je winst met hun komst!

  Reactie door arnold rekers — vrijdag 16 februari 2007 @ 20.28 uur

 185. Beste Jan,

  Hierbij even antwoord op je vragen, ik begin met 2, de oorzaak:

  2. Waar komt het achterlijke gedrag van
  die jongeren vandaan?
  – De maatschappij verhard en wordt
  teveel gekapitaliseerd, geen HBO
  of universiteit ? U telt niet meer
  mee…. Dat geldt dus voor 90-95%
  van de lager geschoolden.
  – Dagelijks worden we gek gemaakt met
  Amerikaanse programmas en zaken als
  de Gouden kooi. Deze soort media
  heeft destructieve gevolgen op de
  moraal van burgers. Ik ben beslist
  voor het per direct invoeren van
  zware censuur. Gewoon morgen
  verbieden, zelfs Castro of Chavez
  trekjes zijn hier geoorloofd.
  Uitzetting en verbanning van John
  de Mol is prima, als hij ook maar
  enig bezwaar heeft zijn programering
  aan de “nieuwe” moraal aan te passen.
  Inbeslagname van gelden om aan de staat
  der Nederlanden toegebrachte schade te
  innen ook.

  – De veelvoud aan reclames waarin
  “geslaagde” personen worden getoond
  bezorgen laaggeschoolden zware
  minderwaardigheidcomplexen, en zij
  voelen zich niet gewaardeerd in de
  maatschappij. Dit leidt tot gedrag
  dat zich tegen de maatschappij keert.
  We moeten dus eigenlijk zeggen:
  Kut maatschappij ipv Kut Marokanen,
  of Kut criminelen.

  1. Samenscholingsverbod ???
  Nee, Nee, Nee, en nog eens neeeeeee !
  Ipv cameras plaatsen en burgers bij 4km
  per uur te hard rijden bekeuren, gaan we
  ons gewoon weer bezig houden met
  politiewerk.
  Dat wil zeggen agenten in groepen van
  vier – goed bewapend – continue laten
  patrouileren en veel vriendelijk contact
  met burgers te laten onderhouden.

  * Het Amsterdamse Leidseplein is een
  voorbeeld van aggressie opwekken en
  niet adequaat optreden van politie.
  Ik stel voor om geen ME bus vol neer
  te zetten op het plein, maar in tien
  groepen van vier agenten – bewapend –
  vlak bij elkaar op verscheidene hoeken
  van straten te staan. Zo kom je tot
  effectieve aanwezigheid, zonder dat
  je aggressie stimuleert bij jongeren,
  waardoor ze zodra ze de hoek omgaan,
  de eerste de beste voor z’n bek slaan.

  Je hebt toch wel naar Peter geluisterd Jan ?
  Het gaat hier in Nederland om “Normen en Waarden”.

  Ik heb Peter en de gehele CDA inmiddels de cursus: “Hoe leer ik wat Normen en waarden zijn” aangeboden. En nu maar hopen dat ze nog willen leren……

  groetjes Jan…tot de volgende keer.

  Reactie door Erwin Overdijk — donderdag 20 september 2007 @ 11.52 uur