Balkenende bedankt!

Amsterdam, 2 oktober 2004

We kunnen het kabinet Balkenende dankbaar zijn. De Geus, Brinkhorst, Zalm en de premier zelf hebben eraan bijgedragen dat de vakbonden zich net op tijd hebben hervonden. De opeenstapeling van asociale verslechteringen die het kabinet over land heeft uitgestort maakte dat de onrust onder de achterban van de bonden zó groot werd dat een scenario zoals bij het najaarsakkoord van 2003 uitgesloten was.
De mensen pikken het eenvoudigweg niet meer.

De inzet van dit VVD-kabinet, waar CDA en D66 eveneens mensen aan uitleent, was duidelijk: We breken de ruggengraat van de vakbeweging zoals eerder Thatcher en Reagan deden in het VK en de VS in de jaren tachtig. Die poging om voor lange tijd af te komen van de georganiseerde ‘factor Arbeid’ is smadelijk mislukt. De Nederlandse bevolking is massaal voor de vakbeweging gaan liggen en het kabinet heeft precies het tegenovergestelde bereikt van wat men wilde. Niet langer een zieltogende vakbeweging, maar een springlevende vakbond; niet langer een vakbond die vergrijst, maar een bond die ook jongeren weet aan te spreken; niet langer een onzichtbare vakbeweging, maar vakbonden die glanzen van zelfvertrouwen.

Het akkoord dat in de nacht van 5 op 6 november gesloten is bevat verbeteringen op álle onderwerpen: WAO, WW, ZW, pensioen en levensloop. Zeker, de leden moeten zich er nog over uitspreken, en, zeker, de kans bestaat dat de leden zeggen ‘Er zit meer in, want we hebben de aanval overgenomen: we moeten dóórgaan met de strijd’, maar één ding staat vast: De heren B., Z., B. en DG zullen hun uitgestreken gezichten voortaan thuis laten evenals hun arrogantie en hun idee dit land helemaal naar de verdoemenis te kunnen helpen in sociaal opzicht.

De vakbonden hebben hun bestaansrecht bewezen en kunnen dus in de toekomst nog veel betekenen voor dit land. We zullen ze ook nodig hebben want de VVD – geholpen door wie dan ook in wat voor kabinet dan ook – zal doorgaan met haar pogingen Nederland te herscheppen naar Amerikaans voorbeeld. Het neoliberalisme is weliswaar op z’n retour, maar katten in het nauw kunnen rare sprongen maken.

Het kabinet sleept zich verder naar het einde, gehavend en wel. De populariteit en de geloofwaardigheid van de ploeg van Balkenende is gedaald tot lager dan ooit eerder een ander kabinet. Wij moeten zorgen dat we het momentum dat we de afgelopen maanden hebben opgebouwd vasthouden: Ten behoeve van het heden, maar vooral ook ten behoeve van een serieus en kansrijk alternatief ná Balkenende.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 07 november 2004 :: 11.17 uur

153 Comments

153 reacties

 1. Marijnissen lult langs de zijlijn weer als een kip zonder kop. Maak je druk om de moslim terreur die ons land in de greep houdt. Er zal geen links kabinet komen, want de bevolking beseft dat we dan binnen 10 jaar een islamitische staat zijn.

  Als Marijnssen bedoelt met roer om een sterkere ruk naar rechta, dan kan hij gelijk hebben, Wilder is momenmteel met 18 zetels in de peiling ongeveer in 1 klap 2 maal zo groot dan de SP en dat is zeer goed nieuws!

  Reactie door Carel de Win — zondag 7 november 2004 @ 11.23 uur

 2. Jan dit is oude politiek.
  Carel heeft gelijk.

  Reactie door osseworst — zondag 7 november 2004 @ 11.50 uur

 3. EEN links kabinet. Ik denk binnen afzienbare tijd. Gezien de steun van solidaire mensen
  VEERTIG demonstranten tegen zogenaamde moslimterreur. Waar was jij, Carel de win? Of durf jij je alleen te uiten via de computer?

  Reactie door hein — zondag 7 november 2004 @ 11.50 uur

 4. Het is goed nieuws; dat Wilders goed staat in de peiling; hoe sneller de groei; des te sterker hij van het podium zal vallen. Want geloof maar niet dat die groei in kwaliteit zal worden doorgezet. Heel dit land heeft gezien hoe de L.P.F. het in dit opzicht is vergaan

  Punt 2;
  is het goed; want er zal een scheuring binnen de VVD ontstaan. Wilders is een plijtzwam en ik als S.P. er kan dat alleen maar goed vinden. Leuk dat het liberalisme hier zichzelf versplintert.

  Het betoog van Jan is heel juist. Maar de WW staat nog op het spel; of heb ik het verkeerd begrepen van teletekst? Verde pleit ik ervoor; dat de leiders van een vakcentrale in de toekomst plechtig moet beloven; geen banden aan te zullen gaan met het bedrijfsleven; zoals hun dubieuze voorgangers Stekelenburg; de Geus en Kok. Het holt de geloofwaardigheid van die bonden uit, als je het ene moment met 300.000 mensen op de barricaden staat; en het andere moment zit je in een kabinet de sociale zekerheid waar je destijds voor vocht, om zeep te helpen. Dit is de nagel aan de doodkist van die bonden en het moet nu afgelopen zijn. Pas dan heeft die bond in mijn opinie een toekomst. Want we zijn er nog lang niet metr die bonden en ook nog niet met die sociale zekerheid.

  Ik vertrouw dit kabinet voor geen milimeter. Eerst zien, dan geloven (geldt ook voor die PvdA).

  Het is nog steeds tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zondag 7 november 2004 @ 12.02 uur

 5. Zou gaag alles even zwart op wit voor mij willen zien.
  Waar zit de verbetering rond de wao en de ww?

  Wat is precies de verbetering rond het pensioen en wat het negatieve bij effect.

  Waar kan ik dit inzien reeds?

  Reactie door krul — zondag 7 november 2004 @ 12.31 uur

 6. Carel de Win, zélfs jij mag hier nog steeds je oprispingen
  neertypen, daar mag je de SP wel voor op je knieën danken.
  Maar ik heb 2 punten waar je misschien lering uit kunt trekken:

  Als je nog eens wat oplepelt, hou je dan aan het onderwerp.
  Je verstiert een item over kabinetsbeleid en sociale afbraak als eerste reflectant met je gemekker over `dat we dan binnen 10 jaar een islamitische staat zijn.’ Daar heeft in dit kader
  volgens mij geen enkele lezer een boodschap aan! Begrepen?

  Dan punt 2: Het zou je sieren als jij je als gast gedraagt en eens aandachtig luistert naar degenen die je hebben uitgenodigd, alvorens met emotioneel geuite neo-meningsvrijheid te komen als: `Marijnissen lult langs de zijlijn weer als een kip zonder kop. Maak je druk om de moslim terreur die ons land in de greep houdt.’

  Het is niet aan jóu te bepalen waar men zich hier binnen de SP druk om maakt, duidelijk?

  Reactie door C.Tilyx — zondag 7 november 2004 @ 12.38 uur

 7. C. Tylicx, ook jij snapt het werkelijk gevaar in Nederland niet, de moslim terreur. Heeft niets met emotie te maken, is een feit. We staan nog maar aan het begin. Ik hoop voor je dat je niet te veel verpest bent en er een moment zal komen dat je zult inzien dat de islam de grote bedreiging van de wereldvrede is en de aanleiding kan zijn voor WO III.

  Hein, eenieder die zich in het openbaar tegen de moslim terreur uitspreekt, loopt gevaar te worden onthoofd. Nee, daar heb ik geen zin in.

  Reactie door Carel de Win — zondag 7 november 2004 @ 12.56 uur

 8. @ C.tylicx:
  ik dacht dat dit een open commentaarding was?

  heb zelf veel sympathie voor de sp, evenwel ook voor bepaalde aspecten van het liberalisme.
  en als ik lees dat ik me van U moet gedragen als gast (wat ik al deed, maar ik neem aan dat deze uitspraak voor alle “outsiders” geldt? ook beetje klupjesachtig dan toch!) en niet mag bepalen waar de sp zich druk over mag maken voel ik me aangesproken.

  als ik commentaar heb op wat hier geschreven wordt -en veelal ben ik het hartelijk met Jan eens by the way- gaat het toch niet aan om deze site ineens tot een soort party-onderonsje te degraderen? juist tof, dat allerlei vogels hier hun ei kwijt kunnen…
  dat is meer dan afgelopen week in Rotterdam kon (zie filmpje o.a. op mijn weblog)!

  groetjes, Joal

  Reactie door joal — zondag 7 november 2004 @ 13.08 uur

 9. Ondertussen in Escamp
  ——————————————————————————–

  Er is een sociaal akkoord. Alle partijen claimen de overwinning. We worden niet langer uitgekleed, maar uitgenodigd onze kleren uit te doen.
  Da’s toch een signifant verschil.

  In het stadsdeel Escamp in Den Haag ondertussen, worden nog steeds wekelijks 175 voedselpakketten uitgedeeld aan mensen die onder het bestaansminimum leven. Dus als de heren daar nog wat aan kunnen doen..

  Zie ook http://www.ssos.nl/ssosid0411002.html

  Reactie door Miguel Sloendregt — zondag 7 november 2004 @ 13.17 uur

 10. Carel de Win,#1
  peilingen hebben toch geen waarde nu wel.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 7 november 2004 @ 13.18 uur

 11. “Ten behoeve van het heden, maar vooral ook ten behoeve van een serieus en kansrijk alternatief ná Balkenende”

  Das mooi maar hoe gaan we dat aanpakken?. Onderaan zou ik zeggen. In de wijk. Steun en stimuleer maatschappelijke-,sociale- en solidaire projecten. Ga als SP-afdeling naar wijkoverlegorganen enz. Straal uit dat je open staat voor andermans mening en de wil hebt om werkelijk SAMEN te leven en te werken. Profileer je in de Raad als een serieuze,gedegen en goed voorbereide partij die de vinger aan de pols van de samenleving is. Mijn SP afdeling is in mijn ogen een gezelligheids clubje. Maar ik vind dat je als vertegenwoordiger van de SP in de raad verplicht bent jezelf en je kiezers serieus te nemen en er alles aan doet om over elk punt (dus niet alleen de sociale infrastructuur) je mening te hebben en de wil moet hebben om met de andere raadsleden van gedachten te wisselen.
  Dus Jan, de energie gebruiken voor zelfreflectie binnen de partij en ophouden te annaliseren hoe fout een ander bezig is.
  Ik geloof in deze partij maar het mist nog zijn echte ziel en verspilt naar mijn idee nog te veel energie aan modder gooien.

  Reactie door Alie Dekker — zondag 7 november 2004 @ 13.22 uur

 12. @Marco7: Ooit van cynisme gehoord? Lees het stukje maar nog een keer en kijk waar Marijnissen nou echt voor bedankt.

  Reactie door Sulis — zondag 7 november 2004 @ 13.27 uur

 13. Ben nog verre van tevreden met dit accoord. De ontmanteling van de WW is alleen even uitgesteld (lullig in combinatie met het versoepelde ontslagrecht), en ik voel ook nog geen aandrang te gaan juichen voor een WAO-plan waar ik in 2002 nog tegen demonstreerde bij de SER.
  Het is positief te zien dat kabinet en werkgevers beginnen te bewegen, maar dit accoord mag nooit getekend worden. Iedereen die beneden-modaal verdient zal dan het net hernieuwde vertrouwen in de bonden (en de strijd) verliezen. Misschien wel voorgoed….

  Reactie door Rik — zondag 7 november 2004 @ 13.56 uur

 14. En Carel begint nu echt een vervelend mannetje te worden.

  Reactie door Rik — zondag 7 november 2004 @ 13.59 uur

 15. Over Carel de Win

  Jammer dat hij zijn reacties niet wat vileiner opstelt en nu dus een beetje de rol van Theo van Gogh nabootst.
  Als men echter zijn stukjes uikleedt en ontdoet van de stekels herken ik bij hem meer waarheidszin dan bij vele anderen.

  Reactie door Jacob Bakker — zondag 7 november 2004 @ 14.13 uur

 16. Balkenende bedanken? Kom zeg. Nee, de verdeling klopt nog steeds geen moer van. Je mag betalen om mensen nu hun vut te laten behouden. Je mag betalen om je eigen vut te kunnen gebruiken.

  Dat is wel DUBBEL op betalen. En dat gaat de meeste van ons iets te ver.

  Reactie door Brillie — zondag 7 november 2004 @ 14.24 uur

 17. Als we niet met 300.000 in Amsterdam hadden gestaan was dit akkoord er nooit gekomen. Persoonlijk schiet ik er niets mee op. Als 53-jarige behoor ik niet tot degenen waarvoor de oude pré-pensioen regeling van kracht blijft. Ik mag extra gaan sparen via de levensloopregeling. Maar met een “gewoon” inkomen (1750 euro netto per maand) en studerende kinderen kan dat niet. Ook de Wao’er die op 2 januari 2005 vijftig wordt kan zijn uitkering verliezen. Zijn er nou nooit eens stapsgewijze overgangsregelingen te bedenken? Verder ben ik het helemaal met je eens. We moeten ze in de gaten blijven houden. Een Zalm verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

  Reactie door Toon — zondag 7 november 2004 @ 14.32 uur

 18. Tja wat ik ook nog wel even wil zien, dat is een overzichtelijk plaatje wat we nu eigenlijk precies concreet hebben bereikt. heel weinig denk ik. De bonden worden tot dusver alleen voor vol aangezien door deze regering als ze snel hun handtekening komen zetten onder een accoord; waarmee het nog alle kanten opkan.

  Kunnen we dan stellen, dat de sociale afbraak een volgense fase is doorgeloodst?

  Reactie door ReneR — zondag 7 november 2004 @ 14.34 uur

 19. OFF TOPIC

  zo 7 nov 2004, 13:38
  ‘Koning Marokko moet optreden tegen extremisme’

  HILVERSUM – Koning Mohammed VI van Marokko moet optreden tegen terreur door voormalige landgenoten in Nederland. Hij moet duidelijk maken dat zijn land geen ‘exporteur van moordenaars’ wil zijn. Dat zei eurocommissaris en oud-VVD-leider Bolkestein zondag in het tv-programma Buitenhof naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh.
  In zijn ogen zal de Nederlandse regering Marokko hiertoe moeten oproepen. Mohammed VI moet zijn landgenoten tot orde roepen omdat zijn land geëmigreerde burgers blijft beschouwen als Marokkanen over wie hij zijn gezag kan laten gelden, zo stelde Bolkestein.

  De oud-VVD-leider was een van de eersten die hamerde op integratie van moslims. Hij schetste in Buitenhof een ontwikkeling dat binnen de vier grote steden allochtonen in de meerderheid zullen zijn, met daarbinnen een overheersende rol voor de islam. Bolkestein vindt dat “onheilspellend” . De islamitisch geïnspireerde moord op Van Gogh ziet Bolkestein ” als een beginnend teken van intimidatie” Het doet hem denken aan de Tweede Wereldoorlog, toen er door de Duitse bezetting ook “een verminderd gevoel van vrijheid” was.

  Reactie door Jacob Bakker — zondag 7 november 2004 @ 14.37 uur

 20. @1.
  Wilders met zijn club is n.m.m. geen optie voor de toekomst.
  Mits je een burgeroorlog wilt ontketenen en daar voel ik persoonlijk zeer weinig voor.
  Blijven praten en niet een hele bevolkingsgroep over 1 kam scheren omdat er een moordenaar tussen zit.
  Doen we bij onze eigen Nederlanders ook niet!!!

  Reactie door Eef — zondag 7 november 2004 @ 14.39 uur

 21. In aansluiting op 20.) nu een voorbeeld van onze “vrijheid” van meningsuiting. Zover is het dus nu al gekomen…..

  za 6 nov 2004, 19:58
  Stedelijk Museum last film Submission af
  AMSTERDAM – Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft de vertoning van de film Submission zaterdagavond afgelast omdat deze te veel commotie zou kunnen veroorzaken. Dat liet een woordvoerder van het museum weten. Hij voegde er aan toe: ” Het museum kon bovendien de veiligheid van de bezoekers niet garanderen” .

  De omstreden film van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali zou zaterdagavond tijdens de museumnacht worden vertoond.

  Reactie door Jacob Bakker — zondag 7 november 2004 @ 14.45 uur

 22. over brillie/17
  weet jy welke mensen de AOW hebben hebben opgebracht voor diegenen die na 1956 gepensioneerd werden ?
  weet jy welke mensen de vut hebben opgebracht sinds de invoering van de vut ?
  voor die tijd werden er namelijk geen premie’s afgedragen
  ad

  Reactie door j.martens — zondag 7 november 2004 @ 14.47 uur

 23. @Jacob Bakker

  Ik vind het ook belachelijk; dat ze ineens weer te schijterig zijn om deze film te vertonen. Waarschijnlijk is men vanuit alllerlei kanten onder druk gezet of bedreigd om het niet te doen. We mogen hieruit concluderen; dat in dit opzicht de groep rond Mohamed B. hierin succes heeft gehad. Ik begrijp de organisatoren overigens wel: ik zou ook niet graag continu mensen van de beveiliging om me heen willen zien.

  Reactie door ReneR — zondag 7 november 2004 @ 15.11 uur

 24. Onzin, moet dan nonstop achter elkaar aanvallen uitgevoert worden op moslims. Laat de boel eerst maar eens tot rust komen. Inplaats dat stompzinnige gehak op een bevolkingsgroep. Las ook al in de krant (AD) dat Zalm had gezegt ‘Nederland is in oorlog’ ronduit belachelijk. Wat een belachelijk gekerm richting moslims. Bedaar allemaal maar eerst eens.

  Reactie door MAD — zondag 7 november 2004 @ 17.37 uur

 25. Alie Dekker heeft gelijk. WE moete het vanaf onderaan aangaan. Kijk en praat met buren en de buren daarvan en de buurt organisaties etc etc. Of je dit nu uit naam van de sp doet of uit eigen persoon of anders ingestelde club, dat boeit niet, als we maar gewoon de wijk intrekken.
  Verder denk ik dat er een goed gekeken moet worden naar het verschil tussen theorie (wetgeving, politieke afspraken, politieaparaat) en praktijk (de extremist in de achterstandswijk, het onvermogen van de politie om wat te doen als het nodig is, de onveilige situates waarin vele mensen verkeren door ANGST er wat van te zeggen etc etc).
  Zolang je in je eigen huis niet beschermt kan worden door de rechtsstaat kan je dat buiten de deur al helemaal vergeten.

  Reactie door Folkert(de tweede) — zondag 7 november 2004 @ 17.44 uur

 26. 26 MAD

  Zalm zei dat waarschijnlijk toen hij een eng mannetje zag staan voor hem.
  Of was het zijn reflectie in de camera ?

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 17.49 uur

 27. 26 Mad

  Ik vind dat je gelijk hebt, het steeds stigmatiseren van een bevolkingsgroep kan nooit bevorderlijk zijn voor de vrede in dit land.
  Sinds die oorlog in Irak worden de Moslims in allerlei daglicht gesteld.
  Vroeger hadden we Bouterse, en wie werd toen gestigmatiseerd?
  3 keer raden

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 17.56 uur

 28. @25 MAD

  Die achterbakse Zalm heeft volgens mij gezegd, we zijn in oorlog met extremisme en niet met de Moslims toch?

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 18.15 uur

 29. Charles Starren
  Ik dacht toch echt dat je die teringzooi alleen op stormfront.org kon lezen, maar nee…hier vind je het ook. Fortuyn werd gemolt, door een blanke, hebben we daar het nederlanderschap ook voor aan barrels gegooit, nee, want dan hebben we boter op ons hoofd en wijzen we toch gewoon naar links.

  JanW
  Durf ik niet met zekerheid te zeggen. Zal straks nog ff opzoeken. Alleen vondt het zo….komop mensen… doe ff normaaaaal. Relax..

  Reactie door MAD — zondag 7 november 2004 @ 18.19 uur

 30. 30 Jan W

  Extremisme heeft geen kleur of geloof.
  Is aanwezig in alle landen, wachtend op een kans om de macht te grijpen.
  Denk aan de tweede wereldoorlog.

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 18.20 uur

 31. @MAD,
  “Onzin, moet dan nonstop achter elkaar aanvallen uitgevoert worden op de regering. Laat de boel eerst maar eens tot rust komen. Inplaats dat stompzinnige gehak op de regering. Las ook al in de krant (AD) dat Marijnissen had gezegt ‘De maat is vol’ ronduit belachelijk. Wat een belachelijk gekerm richting de regering. Bedaar allemaal maar eerst eens”

  ;-) ;-)
  subtiele hint
  ;-) ;-)

  (vul willekeurige andere groepen in (VVD/Rechts/Links/Joden/Friezen ect etc))

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 18.28 uur

 32. @32

  Hoef je mij niet te vertellen hoor, weet ik zelf ook heel goed.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 18.36 uur

 33. @Ronald: Je wil toch niet zeggen dat de maat niet vol is?

  Reactie door Sulis — zondag 7 november 2004 @ 18.37 uur

 34. @Sulis, lol

  Nee vind het gewoon leuk dat de een na de ander roept dat je de moslims niet mag demoniseren terwijl ze er zelf ook allemaal aan schuldig zijn maar dan met andere (bevolkings)groepen.

  IK ben nieg gelovig, maar het was iets met een steen en wie hem als eerste gaat werpen geloof ik ;-)

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 18.40 uur

 35. @Ronald: Zolang jij geen Jehova roept gooi ik geen steen. LOL ;)

  Reactie door Sulis — zondag 7 november 2004 @ 18.44 uur

 36. Jan Marijnissen

  Ik sta ook achter de mening dat het sociale in Nederland nog steeds ter discussie staat.
  Niet alleen het nu, maar ook voor na deze regering.

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 18.48 uur

 37. @Rob, zijn niet mijn woorden hoor

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 18.52 uur

 38. Ronald
  Zo kan je alles wel uit zijn context trekken. Beetje flauw.

  Reactie door MAD — zondag 7 november 2004 @ 18.55 uur

 39. @MAD, maar wel waar, iedereen demoniseerd wel een andere groep, of het zoals nu de moslims zijn of een sp’r is die iedere rechts automatisch voor egoist uitmaakt, een pot nat.

  Dus OF demoniseer niemand, OF hou je mond erover omdat je het zelf ook doet.

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.02 uur

 40. @Rob, was inderdaad een beetje onduidelijk, waren de woorden van mad en Moslim was vervangen voor regering en zalm voor marijnissen ;-)

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.04 uur

 41. Ronald
  Zit een hele hoop verschil in. Echt.

  Reactie door MAD — zondag 7 november 2004 @ 19.06 uur

 42. @MAD, demoniseren is demoniseren, fout = fout (zijn je eigen woorden he)

  IK zal niemand veroordelen omdat ie demoniseert (heb me er zelf ook wel eens aan bezondigt), maar al dat schijnheilige gedoe van “je mag de moslims niet demoniseren”, herinnerd zich iemand nog die agent die die marrokaan doodschoot omdat ie met een mes op de politie afkwam?
  Nou alle marrokanen stonden om het hardst te roepen dat alle agenten rascistisch waren en dat ze alle maar tegen de marrokanen waren.

  Dus kom op zeg, nogmaals, steen en wie als eerste mag werpen.

  P.S. Zeggen dat dit kabinet van plan is om mensen tot hun 70e te laten werken is OOK een manier van demoniseren he (FNV ole ole)

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.14 uur

 43. 47 Ronald

  En ik dacht dat de politie je in je been moest schieten.!?

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 19.17 uur

 44. @Charles, alleen als de situatie dat toelaat, als de agent zich dusdanig bedreigd boelt dat er rechtstreeks levensgevaar is dan mag ie zo schieten dan de aanvaller met 1 schot uitgeschakeld is en ja daarbij KAN de aanvaller om het leven komen he (risco van het vak).

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.27 uur

 45. 47 Ronald

  Ik bedoel bij het arresteren van een persoon die geen pistool heeft maar een stekwapen

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 19.28 uur

 46. Die persoon kwam als een gek op die agent afrennen, dus kan die agent maar één ding doen en dat is uitschakelen. Je hebt geen tijd om te praten of om in z’n been te schieten, wordt eens wakker jongens.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 19.31 uur

 47. 49 Ronald

  gebrek aan training en beoordelingsvermogen spelen parten in zo een situatie.
  Maar “risico van het vak” lijkt mij vrijheden te geven die niet te wensen zijn

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 19.31 uur

 48. @51 Met een steekwapen natuurlijk!!!

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 19.31 uur

 49. @Charles, ik was er niet bij, maar wat zou jij doen als bijv. iemand een mes heeft en hij zou binnen 3 passen bij je kunnen zijn, dan zou ik ook niet op zijn benen schieten (niet dat ik dat niet zo willen, maar dat kost meer tijd (richten) en heeft een groter risico dat je mist en dat de aanvaller jou dus kan neersteken)

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.32 uur

 50. Het is indertijd uitgezocht en die agent had geen tijd om iets anders te bedenken. Terecht geschoten dus.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 19.35 uur

 51. Maar goed, dar ging het niet om, de marrokanen waren er als de kippen bij om het gehele politiekorps en optreden te demoniseren, nog VOORDAT de werkelijke toedracht was uitgezocht.

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.37 uur

 52. 54 Ronald

  Je trekt het wapen uit je holster, waarbij de loop naar beneden gericht is (elke seconde telt) je moet je wapen horizontaal brengen om te richten, cq afvuren.(in de benen schieten kan je eerder door de beweging van het omhoogrichten van het wapen)

  andere senario,
  Je hebt je wapen in de hand, en die persoon komt op je aflopen met getrokken mes, (elke seconde telt) recht houden dat wapen, of iets laten zakken?

  Wat is het verschil?

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 19.39 uur

 53. Zo gaat dat met Marokkanen en Turken, heb je met één een meningverschil, dan komen ze er allemaal bij. Kan je maar één ding doen, wegwezen.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 19.40 uur

 54. Kom nou Charles, denk je dat die agent het leuk vindt om iemand dood te schieten? Het is eten of gegeten worden hoor.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 19.43 uur

 55. @Charles, het verschil is leven of (misschien) dood voor de agent.

  “Je trekt het wapen uit je holster, waarbij de loop naar beneden gericht is (elke seconde telt) je moet je wapen horizontaal brengen om te richten, cq afvuren.(in de benen schieten kan je eerder door de beweging van het omhoogrichten van het wapen)”

  Nee je trekt je wapen uit je holster en in 1 soepele beweging breng je hem naar schiethouding, dus elleboog omhoog trekken (daarmee komt het wapen uit de holster) en daarna stotende beweging naar voren maken, dus niet met een zwaai naar boven brengen (duurt veel te lang).

  “Je hebt je wapen in de hand, en die persoon komt op je aflopen met getrokken mes, (elke seconde telt) recht houden dat wapen, of iets laten zakken?”

  Iets laten zakken kost meer tijd, dus wij kunnen achteraf wel oordelen maar die agent staat met een kloppend hart in de keel, zo scherp als een mes en dan komt er dus een gek met een mes, goh boem.

  Als jij met een mes op een agent afrent is het inderdaad risico van het vak als je voor je knar geschoten wordt.

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.46 uur

 56. 59 Jan W

  Nee dat denk ik niet, misschien heeft het die agent ook aangegrepen.
  Maar dat heeft alles te maken met training en vooral financiën daarvoor.
  Daarom heeft Marijnissen ook gelijk, er valt nog veel te doen.

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 19.48 uur

 57. @Rob, het ging mij ook niet om het demoniseren maar om het feit dat er om het hardst geroepen wordt door mensen dat je niet mag demoniseren terwijl ze zich er zelf OOK (weliswaar op een andere manier en een andere groep) schuldig aanmaken.
  Dat noemt men geloof ik hypocriet toch?

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.48 uur

 58. Ronald 61

  zie 62

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 19.50 uur

 59. Demoniseren van instellingen/regering is iets anders dan het demoniseren van mensen Ronald. Er zit echt een ernstig verschil.

  Reactie door MAD — zondag 7 november 2004 @ 19.52 uur

 60. @62

  Het lijkt mij als je in zo’n situatie als die agent komt, dat de oerinstinct van je het overneemt boven het verstand.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 19.55 uur

 61. waarom moeten mensen telkens weer in een hokje worden geduwd op basis hun geloof of levensovertuiging?

  Kijk niet steeds naar verschillen maar naar overeenkomsten.
  Ben zelf niet gelovig en oordeel niet over mensen op basis van hun geloof of levensovertuiging, lukt niet altijd maar ik probeer het wel.

  Dat de islam het grootste gevaar voor de wereldvrede is gewoon onzin. Het grootste gevaar voor de wereldvrede is dat je niet respecteerd dat iemand anders wat anders geloofd.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 7 november 2004 @ 19.58 uur

 62. @MAD, zou je dat ook nog zeggen als balkende, zalm of De Geus vermoord zou worden door een doorgedraaide vakbondsfundementalist ;-)
  Een regering of organisatie zijn ook mensen, wat jij zojuist deed is eigenlijk heel erg, het ONTMENSELIJKEN van de regering en of instantie, dat was het eerste wat Hitler bij de Joden deed, van hen geen mensen maar dingen maken zodat het voor de bevolking minder moeilijk was zich op hun uit televen.

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 19.59 uur

 63. @ROB, lees 69

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 20.01 uur

 64. @67

  Heb je die geheime opnamen nog nooit op TV gezien, wat er allemaal gezegd wordt in de Moskee over het vooral westerse landen. Daar wordt ik niet vrolijk van Evert.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 20.01 uur

 65. @66

  Niet als je getraint wordt op allerlei waarbij de politie tegenwoordig mee te maken krijgt.
  Een goede training is voorbereid zijn op gevaarlijke situaties, en in deze zo snel mogelijk de dader uitschakelen.
  Als het oerinstinkt het overneemt dan heeft je training gefaalt.

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 20.01 uur

 66. Wie weet wat je zelf zal doen in zo’n situatie op leven en dood, kan je trainen wat je wilt.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 20.06 uur

 67. 73 Jan W

  Ik kan me nog van die televisie beelden voor het oog halen waarin gewezen werd hoe de Amsterdamse politie ook training kregen in zelfverdediging tegen gewapende overvallers zonder zelf een wapen te gebruiken.
  Dit is al een hele tijd geleden.
  Wat is daarmee gebeurd?
  Wegbezuinigd door rechts?

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 20.11 uur

 68. Hoe dan ook, men moet in dit land weer meer respect voor oom agent krijgen en oom agent moet zich wat minder bezig gaan houden met flitsen en wat meer met veiligheid op straat.

  Reactie door Ronald — zondag 7 november 2004 @ 20.19 uur

 69. Natuurlijk ben ik het wel met je eens dat het veel beter moet dan tot nu toe is gebeurd. Als je kijkt naar b.v. Amerikaanse agenten, die zijn ook veel beter uit de kluiten gewassen, trainen ook veel meer. Maar een noodsituatie kun je heel moeilijk op trainen, als het gaat om leven en dood. En er is inderdaad nog veel te doen straks voor hopelijk Marijnissen en de andere linkse broeders.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 20.19 uur

 70. @75

  Precies.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 20.20 uur

 71. JanW, moet ik er dan wel vrolijk van worden dat blijkbaar op elk station in nederland (in het noorden hangt teminste wel op elk station waar ik langs kom zulke posters) posters hangen met de tekst: God is liefde (of soortgelijke tekst).
  Wat dus lekker aan iedereen opgedrongen.

  En dat ik in de krant lees dat volgens sommigen niet chistenen geen normen en waarden hebben en het einde van de westerse maatschappij zijn, dat sommige mensen denken dat christelijke mensen nooit iets verkeerd doen. Dat in de kerken gezegt wordt dat we moeten bidden en zingen voor god, en dat we moeten zien hoe god het bedoeld heeft.

  Van dat generaliseren van sommige christelijken wordt je ook niet vrolijk.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 7 november 2004 @ 20.24 uur

 72. 75 Ronald

  Juist, en de wijkagent moet weer de wijk in niet alleen om een dader of een boete of onderzoek naar een klacht, maar gewoon met de mensen kontakt hebben om te weten wat er leeft in de wijk.

  Reactie door Charles Starren — zondag 7 november 2004 @ 20.25 uur

 73. Maar ik wil niet zeggen dat alle christen slecht zijn.
  In elke groep van de verschillende godsdiensten zitten slechte maar ook goede mensen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 7 november 2004 @ 20.28 uur

 74. @78 Evert

  Ik wordt van geen enkele geloof vrolijk. Ik zou zeggen, scheur af die rotzooi. Heb zelf ook een T-SHIRT met de tekt: CHRISTIANS TO THE LIONS. Draag ik als ik naar een DEATH METAL concert ga. Kan beter geen Moslims to the Lions erop zetten, want dan snijden ze m’n keel door.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 20.34 uur

 75. @79

  Ben ik ook sterk voor. Ome agent moet weer een praatje maken in de wijk, net als vroeger.

  Reactie door JanW — zondag 7 november 2004 @ 20.37 uur

 76. Ronald,#75
  laat me niet lachen de doorsnee wijkagent is ook geen held.
  Als het een makkelijke klus is staan ze er bij, maar zogauw het er opaan komt zie je ze niet.
  Ja als iemand een blikje bier op de openbareweg drinkt zeggen ze wat, maar niet als er een stel van die criminelen bij elkaar staan, wat dat betreft zijn het gewone burgers hoor die liever ook geen last willen hebben met dat spul.
  En jij rijdt zeker vaak veel te hard, dan heb jij daar minder last van als ze niet flitsen.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 7 november 2004 @ 20.38 uur

 77. Ronald 36.
  Dat gezegde is: die van u zonder zonde is werpen de eerste steen op hem of haar.
  Weet dat toevallig, terwijl ik niet gelovig ben.

  Lees hier dat vele mensen Jan Marijnissen afkatten.
  Hij is wel één van de wijnigen die op kwam, voor dat de bonden iets deden, voor de ouderen, invaliden en de minimaa.
  Die mensen die zo afgeven, moeten eens op een plein in Oss of weet ik waar zo gaan staan, te katten over Marijnissen.
  Weet zeker dat zij dan het journaal van 20.00 uur halen.

  Mad het lijkt wel het speel, je leest me wel, maar ziet mij toch lekker niet.

  Reactie door Leo 3 — zondag 7 november 2004 @ 20.39 uur

 78. Als dat dan maar goed gaat, maar zo halen zij zeker ook het journaal, lachen!!!!!!!!

  Reactie door Leo 3 — zondag 7 november 2004 @ 20.56 uur

 79. Jacob Bakker en Carel de Win hebben oog voor wat er ECHT in NEderland aan de hand. Mad moet naar een andere website gaan waar h ij zich beter thuis voelt. AM’s weblog.
  Het zou nergens anders meer over moeten gaan. Maar iedereen die hier nog nonchalant reageert weet niet waar hij over praat. Zelfs ReneR is bang. Terwijl de vrijheid van meningsuiting in het geding is. Bijna niemand kan dat echt zien. Marijnissen is ook maar een mens maar hij zou het voortouw moeten nemen en bijdragen moeten leveren die er echt toe doen. Het gaat niet om GELD, het t gaat niet om PREPENSIOEN, het gaat niet om rollators, het gaat om onze vrijheid. Daar willen we over praten. Oplossingen bedenken. De FEITEN onder ogen zien. De achterlijkheid proberen terug te dringen. Maar het is al erg laat!

  Reactie door Marja — zondag 7 november 2004 @ 21.18 uur

 80. Ja Rob, dat heb ik. Maar niemand kan luisteren.
  Heb je vanmorgen Buitenhof gezien? De columnist was erg goed en ook Bolkestein! Ongelooflijk maar waar. Hadden we toch beter naar hem moeten luisteren zo’n 15 jaar geleden. Mijn man en ik schaamden ons ervoor dat nu te moeten erkennen. Maar we erkennen het WEL! De koning van Marokko moet zich ermee gaan bemoeien aangezien alle Marokkanen, zelfs die hier geboren, Marokkanen zijn. Onderdanen van Marokko. Dat zou iets kunnen zijn, een begin. Dat men naar hem luistert. Balkenende moet die discussie aangaan, of anders onze minister van Buitenlandse zaken.

  Eerst het probleem onderkennen. Islamieten kunnen heel aardige mensen zijn maar hangen nog steeds ideeen aan die uit de duistere tijden stammen. Daarom kunnen ze ook niet van het westen houden. Dat wordt hen verboden bovendien. Dus dat wordt nooit wat. We moeten dat ONDERKENNEN, ookal kunnen we het zelf nauwelijks begrijpen.
  De vrouwenonderdrukking, ook door Bolkestijn weer aangekaart, moet verdwijnen. EN SNEL, niet nog eens 30 of 600 jaa wachten.
  Dat betekent dat we PAL achter Hirsi Ali moeten gaan staan. Anders wordt ze vermoord. Zoveel is zeker en ik weet niet of ik dat nog kan verdragen.
  WE MOETEN ONZE OGEN OPENEN, ons verdiepen in de materie, er zijn veel goede boeken geschreven die verhelderend kunnen werken. Eye openers noem je ze.
  Theo wist het al en ik weet het sinds een jaar of 1 1/2.
  Het feit dat al die vrouwen hier nog met hoofddoekjes lopen heeft niets met vrije keuze te maken, wel alles met vrouwenonderdrukking. Ze hebben een gigantische achterstand. Hiervoor moet je gen RESPECT hebben, maar afschuw. Die lieve vrouwen begrijpen het zelf niet, dat snap ik wel maar je moet HET niet stimuleren. Dat is dom en leidt tot onze ondergang. Alle grote steden hebben in een paar jaar een meerderheid aan allochtonen. Dus zullen zij het ook voor het zeggen krijgen. Goed, dat is democratie maar het is IDIOTIE. THEO is ervoor vermoord om dat aan te tonen. Snap je dat niet? Het is geen hetze tegen de islam, het is geen radicaliseren. Ja, de moskeeenverbrandingen die nu plaaatsvinden,d ie verafschuw ik eveneens. Vreselijk, dat is onze idiotie. Ik ben niet radicaal maar mijn ogen zijn geopend en ik blijf en voel me een roepende in de woestijn. Ga alsjeblieft voor 100 procent achter HIRSI ALI staan! Zij is een moedige vrouw, dat spreekt!
  Ik ben een beetje emotioneel dus laat MAD zich maar weer lekker verlekkeren, maar andere oplossingen zijn:
  - GEEN SUBSIDIE GEVEN AAN APART ZWEMLES VOOR ALLOCHTONE MEISJES, (doet cohen nu)

  Reactie door Marja — zondag 7 november 2004 @ 21.56 uur

 81. - geen IMAMS uit eigen land meer. Liefst helemaal geen imams meer natuurlijk.
  - geen importhuwelijken meer , in ieder geval aan strenge regels gebonden.
  - geen hoofddoeken meer voor 18 jaar.
  - geen hoofddoeken meer in openbare ruimtes.
  - geen Arabische taal op scholen.
  - geen religieuze scholen meer stichten, alleen maar openbare scholen, dus de wet moet veranderd worden.
  - geen dubbele paspoorten meer
  - geen vrouwenmishandeling meer, vrouwen mogen ook gaan werken, zonder hoofddoek.
  - onze geschiedenis bestuderen, waarom zijn wij zoals wij zijn: vrijheid van menignsuiting respecteren.

  Veel meer.

  Nu nog hoor je reacties van GEMATIGDE MOSLIMS die gechoqueerd zijn door het woord geitenneukers, terwijl KHOMEINY gezegd heeft dat ze als hun vrouw ONREIN is, lees ongesteld, ze een geit of een kameel mogen pakken. Echt!
  Dus waar praten we over?
  Nu nog hoor je reacties van mensen die het NORMAAL vinden dat Van Gogh vermooord is> Dat is ZIEK, doodziek en ik ben heel pessimistisch dat kan ik je wel vertellen ROB.
  De Linkse Kerk staat voorop in deze laatste mening, dat Theo te ver is gegaan. Marijnissen en anderen doen alsof ze voor vrijheid van menignsuiting zijn maar ze begrijpen er geen bal van. Geen bal.
  Ja, ik ben nog steeds woedend om dezE GRUWELIJKE MOORD/AFSLACHTING. Vind je dat gek?

  Reactie door Marja — zondag 7 november 2004 @ 22.03 uur

 82. @Marja90
  Ik zou zeggen: bestudeer de Nederlandse geschiedenis en bekijk dan wat nog van je eisen haalbaar is.
  1. Geen imams meer
  We hebben vrijheid van godsdienst, dat is een verworvenheid uit onze geschiedenis, we heebn zelfs de laatste tientallen jaren de vrijheid geen godsdienst te hebben (daarvoor was er dan een sterke discriminatie). Geen buitenlandse imams betekent ook geen buitenlandse RK priesters en uit nood halen ze die al deels uit het buitenland. Dat krij je noit van het CDA gedaan, dan krijg je een katholieke opstand.
  2. Geen importhuwelijken meer
  Nederland heeft een verdrag van de Verenigde Naties ondertekent dat gezinshereniging altijd moet toestaan. Importhuwelijken tegengaan is dan ook alleen mogelijk door duidelijk te maken dat dat om vrouwenhandel gaat en dat is ookverboden volgens een verdrag van de Verenigde Naties. Importhuwelijken kun je alleen via die weg tegengaan (heb ik al eens voorgesteld).
  3. Geen hoofddoeken meer.
  Dan moet je ook keppeltjes en kruisen verbieden. En ook de hoofddoekjes van de orthodoxe Christenen in sommige dorpen in Nederland.
  4. Geen hoofddoeken meer in openbare ruimtes.
  Wat als ik in de winter met een ijsmuts het station binnenkom, of geld het alleen voor vrouwen, moeten die dan als enigen kou lijden en hun permanent laten verregenen?
  5. geen Arabisch op school
  Dan ook geen Engels, Frans, Duits, Russisch, Latijn of Grieks
  6. Geen religieuze scholen
  Dan moet je meer dan de helft van de scholen in Nederland omvormen, dan heb je een Christelijke opstand in Nederland
  7. Geen dubbele paspoorten meer.
  Ben ik helemaal voor, maar je kunt je Marokkaanse nationaliteit niet opgeven. En voor de Turken is er een probleem met het erfrecht voor onroerende goederen in Turkije
  8. Geen vrouwenmishandeling meer.
  Dat mag al heel erg lang niet meer in Nederland.
  9. Onze geschiedenis bestuderen, waarom wij vrijheid van meningsuiting respecteren
  Goed punt, het onderwijs is totaal verloederd. Maar vrijheid van meningsuiting kon je in de vijftiger en zestiger jaren je baan kosten, die bestaat nog niet zo lang. En Janmaat (bah) mocht ook niet zeggen wat die wilde, veel van zijn uitspraken die toen verafschuwd werden, worden nu volop hier gedebiteerd. En het is nog maar betrekkelijk kort geleden dat mensen die vrijuit wilden spreken uit hun geboorteland Nederlandsch Indië of Suriname verbannen werden.

  Probeer realistisch te blijven en kom met voorstellen die voor iedere groepering aanvaardbaar zijn en die toch tot een prettige samenleving leiden.

  Als je naar de Nederlandse geschiedenis kijkt, is er relatief meer individuele vrijheid dan in andere landen, maar ook weer niet volop.

  Reactie door Drob — zondag 7 november 2004 @ 22.34 uur

 83. 1 reactie nu WAAROM HEB JE GEEN PROBLEMEN MET HOOFDDOEKJES ROB?! Dat zou je wel moeten hebben, iedereen, man of vrouw. Dat bedoel ik nou met dat Nederland B LIND is. Het hoofddoekje staat ookvoor ONDERDRUKKING! Wil jij in een land leven waar d evrouw minder is dan de vrouw? Ik niet. Daarom moeten we nu opletten. Daar begint het. Als je dat niet ziet, zijn we uitgepraat.

  Reactie door Marja — zondag 7 november 2004 @ 22.37 uur

 84. Jammer, ik kwam altijd graag op Jan’s weblog.

  Nu de moslimfobie toeslaat ben ik weg.

  Reactie door Renske — zondag 7 november 2004 @ 22.39 uur

 85. REnske, doe niet zo naief? Is de Linkse Kerk werkelijk zo naief?
  Je kunt nog wel bij Meulenbelt terecht hoor, die censureert mensen die kritiek hebben op haar geweldige ideeen. Dus…..
  Stel je zelf eerst nog even een paar vragen?
  1. Ben ik voor vrouwenonderukking?
  2. Wil ik terug naar de Middeleeuwen?
  3. Wil ik mijn mening nog kunnen uiten?
  4. Ben ik minder dan een man?

  Indien 3x ja, en 1x nee ga naar Meulenbelt. Veel plezier!

  Verder raad ik iedereen aan om te proberen zelfstandig te denken en na te gaan wat er echt aan de hand is in Nederland. Het valt niet mee, het kost tijd maar een paar weken moet wel voldoende zijn. Sterkte allemaal en veel liefs

  Reactie door Marja — zondag 7 november 2004 @ 22.45 uur

 86. Marja: het onderwerp van dit log gaat over het sociaal akkoord!
  Problemen los je op door aan de tafel te zitten; in gesprek te gaan. Als je niet bang bent voor de Islam is dat niet hetzelfde als voor het hoofddoekje! Ik kom met plezier bij AM en ik kan me goed voorstellen dat zij de dialoog wil gehouden door sommigen, die niet luisteren naar anderen, weert!

  Geloof is voor mij in alle vormen iets achterlijks. Dus ook mijn oma die fundamentalistisch RK is. Dat neemt niet weg dat het de liefste oma is die ik me kan wensen!

  Reactie door Renske — zondag 7 november 2004 @ 22.54 uur

 87. Lief Holland

  Ik dacht dat jij mijn vriend was
  Ik dacht dat we één waren
  Bij jou kon ik mezelf zijn
  In jouw armen voelde ik me fijn

  Ik dacht dat jij mijn vriend was
  Ik dacht dat het altijd zo zou blijven
  Maar door andermans gruweldaden
  zijn mijn gevoelens voor jou verraden

  Ik dacht dat jij mijn vriend was
  Je blijkt toch niet zo sterk te zijn
  Ik zie enkel en alleen nog angst in je gezicht
  Alsjeblieft liefste stap weer in het licht

  Ik dacht dat jij mijn vriend was
  Ik hoop dat je je bezint
  Want wie de schaduw een plek geeft die bezit het goud
  Zorg er echter voor dat je jouw schaduw in de hand houdt

  Reactie door Alie Dekker — zondag 7 november 2004 @ 22.54 uur

 88. herstel: ik kan me goed voorstellen dat zij, om de dialoog te behouden, sommigen die niet luisteren, weert!

  Reactie door Renske — zondag 7 november 2004 @ 22.56 uur

 89. 100. Er is geen DIALOOG, daar zijn 2 partijen voor nodig. Wie is Meulenbelt om te bepalen dat zij alles weet? Zij is eng, heel eng bezig maar ze krijgt haar trekken thuis, met woorden. Zoveel is zeker. Ze zal er niet meer omheen kunnen, daar ben ik van overtuigd.

  Reactie door Marja — zondag 7 november 2004 @ 23.02 uur

 90. Ik wil graag terug naar wat meneer Marijnissen zei. En daar wil ik op reageren. Want dit gaat alleen maar op voor de werkenden onder ons. Wat gaat de SP nu doen aan alleenstaanden, de zorg, de huren (wonen wordt onbetaalbaar) en het aantal betaalbare nieuwbouw woningen? Wat doet de SP aan de bijstand waar zoveel mensen bijkomen, als ze uit de WW en de WAO gezet worden? Of als ze de stad uitgejaagd worden door Marco Pastors die arme mensen weg wil hebben? Dit akkoord is best mooi, maar echt niet voor iedereen. Gaan allen mensen die ik genoemd heb dit dan betalen voor al die werkenden? Omgekeerde solidariteit heette dat toch van Hoogervorst? Ik wil wonen, een fatsoenlijk inkomen hebben als ik niet meer kan/mag werken en zorg als ik dat nodig heb. En ik wil dat de discriminatie van alleenstaanden ophoudt. Die worden extra gekort bij het huren van een woning en dat is mooi niet meegerekend in het koopkrachtplaatje. Wat gaat de SP doen voor deze mensen? Dat zou ik nou wel eens willen weten, voor ik ga meejuichen, want ik denk dat er niet zoveel te juichen valt. Echt niet.

  Reactie door Lijsje Lorrensnor — zondag 7 november 2004 @ 23.24 uur

 91. Marja
  Geef het nog 1 week en niemand kletst er meer over….wedden? zelfs jullie niet.

  Reactie door MAD — zondag 7 november 2004 @ 23.37 uur

 92. Marja Dit schreef een vriendin, denk daar eens over na inplaats van te verzuipen in je eigen haat.

  Demonisering, een prachtig woord
  een veel gehoorde kreet…
  Nieuw leven ingeblazen de laatste tijd,
  maar is er niet iets wat men vergeet?

  Veroordelen van anderen
  man, wat doen wij dat goed!
  Meningen en veroordelingen,
  we hebben ze in overvloed.

  Nu is de moord gepleegd door
  iemand van een ander geloof
  maar heey, toen Pim werd vermoord,
  waren we toen niet doof?

  Waar bleef de veroordeling
  van ons nederlanderschap?
  Immers, F.v.d.G. was blank…
  of was dat een grap?

  Begrijp me goed,
  de gepleegde moorden zijn ontzettend laf,
  deze man verdient dus
  net zo goed zijn straf…

  En aanpakken van welke extremistische stroming
  dan ook vind ik een goed gebeuren
  maar laten we nu eens niet meer
  over afkomsten zeuren…

  Reactie door MAD — zondag 7 november 2004 @ 23.49 uur

 93. Het is duidelijk; dat er nog veel te doen is over een bepaald onderwerp. Ik hoop dat Jan de actualiteiten blijft weergeven. Het zou onjuist zijn om de emoties; die nog leven bij ook veel s.p-ers te onderdrukken. Jan had het in een eerder onderwerp over de neiging van mensen en bestuurders om “weg te kijken”.
  Laten we die fout niet ook weer maken en schoon schip maken met alle intolerante uitwassen van welke religie dan ook.

  Tijd zal de wonden wel weer gaan helen. Hoe lang dat zal gaan duren weten we niet. Alleen weet ik wel; dat je met het inburgeringsprincipe niks opschiet; zoals het nu loopt.

  Reactie door ReneR — maandag 8 november 2004 @ 0.06 uur

 94. Ik speel het nummer van Marco Borsato en Ali B.
  Geweldig nummer. Dat is wat ik lief heb in mijn land. Dat is waar ik trots op ben. Het beeld van de clip is precies wat ik nu voel. Ik ben trots op een land waar dat kan. Samen. Ik weiger dat van me af te laten nemen. Niet door een Mohammed B maar zeker ook niet door het zwaktebod van allen die reageren met harde taal. Geen oog om oog tand om tand.
  WAT ZOU JE DOEN ALS ER NOOIT MEER EEN MORGEN ZOU ZIJN.

  Reactie door Alie Dekker — maandag 8 november 2004 @ 0.19 uur

 95. Ik wil Marijnissen iets anders op zijn hart drukken, je geeft met die zooi die je hier laat publiceren een verkeerd signaal af. Vrienden die hier ook lezen surfen zowat kotsend weg. En vragen aan mij…. staat die Marijnissen voor die soort freaken ? zijn dat SP standpunten of zijn dat SP’ers? Het is buitenlandertje pesten geworden Jan en dat moet je niet slikken. Je kan niet alles onder die mat van vrijheid van spreken mieteren.

  Reactie door MAD — maandag 8 november 2004 @ 0.34 uur

 96. Beste Jan,

  Ik proef enig sarcasme in jouw stuk.
  Het is inderdaad een gedeeltelijke overwinning van het volk, maar we zijn er nog lang niet.
  Het is nog steeds belangrijk dat er oa. het No-Way nonsens pakket wordt afgeschaft en dat er eens duidelijk wordt hoe het verder moet met het grijs kenteken tbv. van vele gehandicapten.
  Ook mensen met een uitkering komen niet ter sprake behalve dat de
  strengere WAO keuring wordt verlaagd naar 50 jaar.
  Werknemers kunnen volgend jaar eventueel een loonsverhoging tegemoet zien van 1.25 procent, maar het schijnt dat de koppeling naar de uitkeringen niet gelden.
  Dat betekend gewoon volgens mij dat mensen met ziekten en bijstand niet die voordelen krijgen en percentage gewijs er zelfs weer op achteruit gaan.
  Forse verhogingen van woonlasten en juist gemeentelijke en provinciale lasten zijn niet tersprake gekomen.
  Helaas is dat niet aan de werknemers/gevers maar al weer deze klote regering!
  Er is niet gesproken over de huidige jonge generatie die niet meer instaat is om hun oude dag te financieren, gewoon weg omdat ze vaak via uitzendbureau`s een tijdelijk baantje hebben.
  Dat maakt me veel zorgen omdat toch de huidige jeugd de toekomst moet krijgen die het mogelijk maakt om in bijv. 2060 ook een goed pensioen te krijgen.
  Werkgevers zien het wel zitten met deze inval krachten, hoeven ze
  deze jonge mensen niet die primie te betalen voor HUN oude dag.
  In 2060 zijn er vele mensen uit de jaren 1950 er niet meer zijn, maar hoe staat het dan met die generatie die niks hebben kunnen opbouwen?

  Henk

  Reactie door Henk — maandag 8 november 2004 @ 0.38 uur

 97. We hebben het hier wel over Nederlandse medeburgers. Die ik tot mijn vriendenkring mag noemen. Die ook totaal niets met dit soort fundamentalisten te maken heeft. Het raakt me diep dat ze hier door een aantal mensen zo gegeneraliseerd worden. Hier zal ik ook wel weer om aangevallen worden want je moet je volgens hen eigenlijk schamen dat je met “ze” omgaat. Ik heb een vriend die om dezelfde reden is moeten vluchten voor deze zelfde fundamentalisten. Hij kent de keerzijde van zijn geloof en walgt hier net zo hard van. Hij is niet voor niks gevlucht. Inderdaad dit probleem moet aangepakt worden! Maar niet over de rug van een geheel volk. Ik dacht dat we dat al een keer gedaan hadden. :(

  Ik hoop dat Jan inderdaad hier ook zijn zegje over doet want dit kan gewoon niet!

  Reactie door Sulis — maandag 8 november 2004 @ 0.49 uur

 98. Zo maar een greep uit wat comments met url, comment en naam voor de ongelovigen:

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/index.php?p=619#comments
  comment444:

  Ik denk dat ik een radicale ironische manier gevonden heb. Een beetje in de stijl van Van Gogh. Garandeer iemand die bereid is bij zijn aanslagen te sterven een speciale begrafenis. Als de pleger niet om het leven komt, dan moet die begrafenis maar wachten tot de desbetreffende persoon vanzelf sterft, maar die begrafenis zal hij krijgen als hij binnen de Nederlandse grenzen sterft. Als hij na het uitzitten van de normale straf naar het buitenland vertrekt om die speciale begrafenis te ontlopen, dan heeft de Nederlandse samenleving geluk gehad.

  Hoe moet die speciale begrafenis er uit zien?

  1. Leg in het graf een mannetjesvarken (beer) op zijn rug.
  2. Plaats de dader naakt met zijn anus op het geslachtsdeel van het varken en met zijn voeten naar Mekka
  3. Zet een mannetjesvarken met zijn geslachtsdeel in de mond van de dader
  4. Stort het graf vol met varkensmest.
  Comment van Radicaal — 6 november 2004 @ 10.39

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/index.php?p=619#comments

  Comment 456:
  @ ReneR: de Russische Spetnatz gebruikt een vergelijkbare strategie: zij dopen hun kogels eerst in varkensvet voordat ze de aanval openen op moslimextremisten…
  Comment van Daniël O. — 6 november 2004 @ 21.11

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/index.php?p=619#comments
  Comment 457:
  Ik wilde eigenlijk niet meer reageren omdat ik zelf de suggestie walgelijk vindt. Maar soms kun je terreur alleen met contraterreur bestrijden en dan lijkt me dit beter dan woeste kogelregens of andere bloedige oplossingen.
  Ik ken beide voorbeelden niet. Als het op de Filippijnen gewerkt heeft dan geeft het toch het gevoel dat er een effectieve contraterreur mogelijk is, voor het geval de nood aan de man komt.

  Een andere mogelijkheid is natuurlijk iemand een cel laten delen met een varken.

  Overigens ben ik dol op varkens, ze zijn om op te vreten (letterlijk en figuurlijk).

  Comment van Radicaal — 6 november 2004 @ 22.09

  NO COMMENT!

  Reactie door Sulis — maandag 8 november 2004 @ 1.37 uur

 99. Dat rechtse uitschot dat hier steeds meer domineert,
  mag schrijven daar niet van, maar hoe komt het toch dat ik steeds meer zin krijg om ze het kwijl van de tong te doen springen door er nog maar een schepje boven op te doen?
  Ik ken hun `triggers’ zo langzamerhand wel: iets aardigs en gunstigs over moslims zeggen bijvoorbeeld! Schuimbekkend veert het blanke rechts gepeupel dan op! Laten we dát maar gaan doen inplaats van per discussie in de verdediging gaan tegen dit janhagel.

  Reactie door Harke Boer — maandag 8 november 2004 @ 7.57 uur

 100. Harke Boer,

  Hoe is nu mogelijk iets aardigs over moslims te zeggen, terwijl ze garant staan voor alleen maar ellende.

  300.000 Man op de been tegen de kabinetplannen. Enkele honderden moslims op de been om hun afkeer tegen geweld te laten horen. Dit terwijl er hier al meer dan een miljoen wonen…….

  Wereldvrede wordt bedreigd door de moslims. WOIII komt eraan.

  Reactie door Carel de Win — maandag 8 november 2004 @ 8.26 uur

 101. @ Carel: Ik blijf houden van Arabische muziek en blijf mijn eten kopen in Marikkaanse en Turkse winkels, ook ga ik al jaren naar een Koerdische kapper, desondanks vertoont mijn keel nog steeds
  geen sneden en zit mijn haar nog goed ook!
  Hoe is het mogelijk hè Carel de windbuil? :)

  Reactie door Harke Boer — maandag 8 november 2004 @ 8.40 uur

 102. Harke Boer,

  Niet zo emotioneel. Schelden doet geen pijn, dus daar kan ik tegen. Verder hoop ik voor je van harte dat je geen slachtoffer wordt van de moslim terreur.

  Heb je vernomen dat vanwege het klimaat een of andere moslim organisatie een betoging tegen de homo varkens (zo denk ik uiteraard niet) voorlopig heeft uitgesteld? Kun jij mij aangeven of jij het met de moslims eens bent en homo’s ook varkens vindt?

  Dag fijne vent.

  Reactie door Carel de Win — maandag 8 november 2004 @ 8.47 uur

 103. Carel de win
  Je moet kappen met dat opzoeken van uiterste. En het uitspelen van deze zelfde uiterste. En emotioneel, weet jezelf nog hoe belachelijk jij je gedroeg laatst ? of ben je dat vergeten… je leek wel een kleuter die boos op de vloer stond te stampen.

  Reactie door MAD — maandag 8 november 2004 @ 9.12 uur

 104. MAD, ben niet emotioneel, ook niet geweest, wel boos, heel boos. En dat ben ik nog steeds. En ja, ik geef toe, ik heb een verschrikkelijke hekel aan de moslim. Vrijwel alle ellende op de wereld wordt door de moslim veroorzaakt, dus kom nou weer niet met een slap verhaal aan dat de islam voor de vrede opkomt. De islam is zeer gevaarlijk en kan de oorzaak gaan worden van WO III. Ze hebben het er zelf naar gemaakt.

  En de scheldende Harke Boer is kennelijk niet meer in staat om een antwoord te geven. Hij staat letterlijk met zijn mond vol tanden.

  Dag fijne vent.

  Reactie door Carel de Win — maandag 8 november 2004 @ 9.25 uur

 105. Carel de win
  Ben blij dat je gewoon toegeeft dat je een hekel hebt aan moslims, dat halve gedoe is ook irritant. Maar de volgende vraag die dan naar boven komt…waarom heb jij een hekel aan moslims ?

  Reactie door MAD — maandag 8 november 2004 @ 9.46 uur

 106. Carel de win; wist je dat amok maken ook strafbaar is?
  En volgens mij ben je erg kortzichtig.

  Reactie door Leo 3 — maandag 8 november 2004 @ 10.08 uur

 107. @ReneR

  Pas daar mee op! Wilders heeft veel meer tijd dan Fortuyn indertijd om een partij op te bouwen, daarbij kent hij het klappen van de zweep in politiek Nederland. Als de terreur aanhoud kon het in Nederland wel eens dezelfde kant opgaan als in de VS, waar iemand is gekozen die de angst tot speerpunt van zijn campagne heeft gemaakt.

  Een zorgwekkende tendens die alleen door sterk optreden van de gevestigde orde kan worden tegengegaan, dat geld ook voor de SP!

  Reactie door stephan — maandag 8 november 2004 @ 11.17 uur

 108. MAD,

  Omdat ik graag vreedzaam wil leven en de moslim gemeenschap over de hele wereld een bedreiging vormt en de kans groot is dat de islam aanleiding zal zijn voor WO III.

  Reactie door Carel de Win — maandag 8 november 2004 @ 11.19 uur

 109. Wie kan mij vertellen hoe het komt dat als ik een reactie wil plaatsen
  en mijn stukje bijna klaar is en het wil versturen, dit ineens wordt weggevaagd,
  doordat ik plotseling op mijn startpagina terecht kom. Voor mij is dit een raadsel.

  Reactie door krul — maandag 8 november 2004 @ 11.22 uur

 110. Carel de win
  Neehoor, ook zij willen gewoon gelukkig en happy op hun manier zijn, net zoals jij. Denk jij nu echt dat moslim X graag oorlog heeft en zijn fam. aan barrels ziet gaan ?

  Reactie door MAD — maandag 8 november 2004 @ 11.23 uur

 111. Ik wil even mijn medeleven tonen aan alle kinderen, ouders en schoolpersoneel van de Islamitische school waar vanacht een aanslag op is gepleegd. Ik kan me jullie angst voorstellen aangezien dit al de derde keer is dat er een aanslag op jullie school is gepleegd. Het lijkt me vreselijk je kinderen naar een school te moeten brengen met deze wetenschap. Vergeet niet dat er genoeg Nederlandse medeburgers zijn die het verschil tussen fundamentalisten en moslims wel weten. Ik keur dit net zo af als de moord op Theo. Veel sterkte de komende tijd.

  Reactie door Sulis — maandag 8 november 2004 @ 11.27 uur

 112. MAD(142)
  Dat zijn ook mijn gedachte.

  Sulis (125).
  Een hele nette inbreng, mens met de mensen.
  Er zijn veel mensen die het verschil tussen fundamentalisten niet WILLEN begrijpen, anders kunnen zij niet gaan zeiken.
  Het beste en sterkte.

  Groetjes ben hier weg.

  Reactie door Leo 3 — maandag 8 november 2004 @ 11.42 uur

 113. @Leo3: Ik ben het niet vergeten want ik leef met moslims. Zij vullen mijn leven aan met hun prachtige cultuur, heerlijke eten en fantastische humor(jawel), Ik hou van mijn vrienden en zij verrijken mijn leven. Ik ken ook via hun de keerzijde van het moslim geloof waar zij zich wel degelijk van bewust zijn. Allemaal werken en studeren ze gewoon en dragen een steentje bij aan onze samenleving. Hoe zou ik dan kunnen denken dat iedere moslim hetzelfde is? Ik ben blij dat niet iedere Nederlander hetzelfde is als ik op dit log en in mijn omgeving reacties hoor van bepaalde mensen. :? Ik vind het verschrikkelijk dat die krankzinnige moordenaar van Theo zoveel winst boekt doordat er een tweedeling in de Nederlandse bevolking is ontstaan. Je schijnt nu te moeten kiezen aan welke kant je staat. Ik sta achter iedereen die een beter en sociaal Nederland wil en ik ben tegen iedereen die Nederland probeerd kapot te maken. En die komen in beide groepen voor.

  Jammer dat je weggaat, maar wel heel begrijpelijk. Ik heb de afgelopen dagen ook vaak op het punt gestaan niet meer terug te komen. Echter hoop ik dat er ook mensen zijn die wel op een positieve manier naar oplossingen willen zoeken. En ik wil dat het heel duidelijk is voor de lezers dat ik als burger en SP lid elke vorm van terrorisme afkeur.

  Jij ook het allerbeste en ik hoop toch dat ik je nog terug ga zien hier.

  groetjes,

  Sulis

  Reactie door Sulis — maandag 8 november 2004 @ 11.54 uur

 114. Het is goed dat iedereen hier naar kijkt; de keuze is tussen een gesloten of een open maatschappij?

  http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/19801519/

  Reactie door Beba — maandag 8 november 2004 @ 12.19 uur

 115. Yep MAD, ik denk dat zij niet gelukkig en happy willen zijn. Voorbeeld. Een palestijnse moslim blaast zich op met als doel zoveel mogelijk mensen te doden. Hij weet dat na deze laffe daad de huizen van zijn familie verwoest worden, en terecht. Hij weet dat zijn familie ellende te wachten staat. Dit soort gasten denken alleen maar aan het paradijs met ik weet niet hoe veel maagden.

  Reactie door Carel de Win — maandag 8 november 2004 @ 12.33 uur

 116. Carel de Win en Marja hebben volkomen ongelijk.

  Zij zien niet in dat de Islam in de praktijk een prachtig geloof is en veel beter dan onze democratie.
  Wat is er tegen vrouwenonderdrukking?
  Wat is er tegen het invoeren van de gehele sharia? toch veel beter dan onze falende wetgeving?
  En homo’s hebben geen rechten, die mogen dus wel vermoord worden zonder straf.
  Alle anderen met MAD voorop zijn heel verstandig want zij zien als eerste in dat we groeien naar een moslimstaat en dat je maar beter kan meeheulen.
  Zelf vond ik de NSB in de tweede wereldoorlog ook de verstandigste partij. Tot aan het einde van de oorlog hadden zij eten genoeg.
  Kom Carel en Marja, doe met ons mee,
  “If you cant beat them, join them”
  Beetje weinig tijd om hier stukjes te schrijven want ik ben inmiddels behoorlijk aan de diarree en heb last van oprispingen.

  Reactie door Jacob Bakker — maandag 8 november 2004 @ 12.36 uur

 117. Ik geloof dat ik de ironie van Jacob Bakker begrijp.
  Hij vindt dat de Moslims een verachtelijk kutzootje van geitenneukers zijn.
  Natuurlijk is dat zo, dat moet met wortel en tak uitgeroeid worden. Gewoon alle moslims sturen naar waar ze vandaan kwamen en waar ze thuis horen. Maar dan heb je nog wel last van ze, dus dan meteen een paar atoombommen erop. Onze bondgenoot in de oorlog tegen Moslimterrorisme heeft vast nog wel een voorraadje bommen over. En tenslotte hebben wij hem in Irak ook geholpen, dan mag hij voor ons best een paar bommetjes gooien, voor wat hoort wat.
  En Jacob vond ook dat de NSB het eerstgeboorterecht had. Dan kunnen we meteen het karwei afmaken met de joden. Hup, de gaskamer in, zijn we ook van het gelazer in het Midden Oosten af en hebben wij onze heilige plekken terug. Heilige plekken?, dat doet me er aan herinneren dat die Christenen met hun godsdienst ook wel eens lastig zijn. Die kunnen we vast in de Rode Zee verzuipen.
  En ons lieverdje Fortuin was zo onfortuinlijk om door een dierenactivist beestachtig afgemaakt te worden. Dan gooien we toch meteen de hele dierenbescherming in de kadaverdestructor. Ruim toch lekker op. Geen overbevolking meer, zijn we meteen van de files af.

  Heerlijk land hebben we dan, hellemaal godsdienst- en filevrij.

  Alleen jammer dat als ik dan een gezellig avondje met Carel de Win, Marja en Jacob bakker heb zitten kouten, dat er dan niemand meer onze rotzooi opruimt.

  Reactie door Wegermee — maandag 8 november 2004 @ 13.11 uur

 118. @Jacob Bakker: als je toch aan een klysma kuur bent begonnen spoel je hersenen dan ook gelijk ff door.

  Reactie door Sulis — maandag 8 november 2004 @ 13.18 uur

 119. pfff en nu gaan ze allemaal Theo Van Gogh naspelen…ow ow ow ow wat kinderachtig.

  Reactie door MAD — maandag 8 november 2004 @ 13.25 uur

 120. 11 mei 2002 …De uitspraken van de Rotterdamse imam El-Moumni over homoseksualiteit zijn beledigend en schokkend, maar niet strafbaar. Dit zei de advocaat-generaal namens het openbaar ministerie voor het gerechtshof te Den Haag. Net als de rechtbank vindt het OM dat de imam de Koran aanhaalde en niet zijn eigen mening ventileerde. ( 1 – 0 voor de Islam )
  25 juni 2002…De officier van justitie in Middelburg heeft besloten de aangiften tegen imam R. Haselhoef uit Krabbendijke te seponeren. De uitspraken die Haselhoef deed over homoseksuelen, kunnen volgens de officier niet worden beschouwd als een belediging in de zin van artikel137c van het Wetboek van Strafrecht ( lees:.. homo’s hebben een lagere levensvorm dan varkens etc….. 2 – 0 Islam ) ..Nee Wij Nederlanders mogen niet discrimineren, onze (M)(N)edelanders moeten we vrij en met open armen ontvangen. Het Haagse terra college, Nu Van Gogh, maar owee zodra we onze afschuw over dit alles naar buiten brengen, dan zijn we weer bezig om een stigma op hun koppies te drukken. Vandaag het nieuws dat Mevr. Kesbir toch niet mag worden uitgeleverd aan Turkije. Ze wordt verdacht van TERRORISME ???, maar haar kon volgens de rechter geen eerlijk proces in Turkije geboden worden. Nee daar ben ik het dan weer mee eens, laten we een potentieel gevaar maar lekker in Nederland houden, wie weet en met een beetje geluk gaat ze vanuit Nederland dan wel verder met aanslagen..kijken wie er nu weer aan de “beurt” is. Dit kabinet ??? ik heb er geen goed woord voor over. Praten over extremisme moet een antwoord zijn ??? aan me REET !!!!. Begin eens met het sluiten van de nu al overbekende moskeen, die het aanzetten tot haat en de JIHAD een normaal gebed vinden. Leve dit huidige kabinet, die een rel maakt over iets dat Nederland nog wel aan het lachen maakt..satiere !!. Maar verder alles en iedereen kleineerd en uitmelkt….

  Reactie door Peter (2) — maandag 8 november 2004 @ 13.49 uur

 121. Commentaar op wegermee 132)
  Gelet op het feit dat je mijn ironie denkt te begrijpen zal ik jou weergave van mijn mening dan ook maar afdoen als ironie waarbij door mij jou epistel wordt gezien als een sarcastische overtrokken beeldvorming van de inschatting van meningen van anderen met de conclusie dat die, dus andere meningen, feitelijk door jou worden gekwalificeerd als “onwelgevallig”
  Ik hoop dat ik duidelijk ben.

  Reactie door Jacob Bakker — maandag 8 november 2004 @ 15.49 uur

 122. Gevaar is onmiddelijk voorbij als je je kop in het zand steekt.
  Aldus volgens de struisvogel die hieraan een gehele politiek heeft verbonden.
  De zo genoemde; “Struisvogelpolitiek” die veel aanhangers heeft op deze weblog.
  De posten van minister van deinformatie en binnenlandse onveiligheid zijn nog vacant.

  Reactie door Jacob Bakker — maandag 8 november 2004 @ 15.58 uur

 123. Heb uw naaste lief gelijk u zelve! tjonge jonge wat hebben hier mensen hier een liefde voor zichzelf en wat vergeten ze om respect te hebben voor de ander! Ingegeven door angst, domheid en kortzichtigheid. Het is geen oorlog tegen geloof of groeperingen het is het gebrek aan moed om samen te werken. Daar hoef je geen nederlander, man/vrouw, moslim of sp er voor te zijn. Het enige wat je er voor nodig hebt is wat innerlijke wijsheid en besef dat angst en onwetendheid de voedingsbodem is voor conflicten. DE moslim bestaat niet! netzomin als DE neger of DE ideale politicus Het zijn MENSEN zoals jij en ik! Met alleen een andere buitenkant waar iemand ook niet zelf om gevraagd heeft. Allemaal verschillend en allemaal bang voor geweldadig gedrag van schreewlelijkers die niet in de spiegel durven kijken omdat ze misschien daarin hun grootste vijand zien! Gek he! bloed is rood bij alle mensen en pijn voelt voor iedereen die geslagen wordt gelijk! Ook door minachting spot of ironie! Verlaag je toch niet zo arme “toeschouwer”! Ga het veld op en speel de wedstrijd dan ondek je wat je allemaal moet doen om te winnen! Kijk! In de harten van mensen en je ziet waar haat en waar respect en liefde woont. Ik heb Vrienden. ongeacht hun geloof afkomst of overtuiging en ik ben er trots op dat er bij mij plek is voor iedereen die zich binnen de normen van de wet gedraagd!Ook met een andere mening of een andere overtuiging! Zolang er wederzijds respect is en de wil om positief te denken De een is jood, de ander homo, de volgende is misschien de moslim die hoogst verbaast op kijk als ik hem met een uitgestoken hand groet en vraag hoe het met hem is. Kun jij dat nog? of ben je ook al ziek door angst en haat geinfecteerd? Moet je eens proberen, De ander positief benaderen, wedden datie je niet slaat! of kun je geen hand meer geven omdat je aleen maar arm bent en enkel een vuist kunt maken. Dat is pas primitief!

  Reactie door Ben — maandag 8 november 2004 @ 16.35 uur

 124. @Jacob Bakker #137
  Als je duidelijk wilt zin, moet je kortere zinnen gebruiken. 58 woorden is echt een beetje veel van het ‘goeie’.
  Voor de duidelijkheid: ik diskwalificeer generalisaties over bevolkingsgroepen.
  Als jij je wilt aansluiten bij personen die een bevolkingsgroep haten (citaat De Win), en als persoonlijke hobby hebben om op dit weblog te provoceren (attitude De Win), dan is dat je eigen keus.

  Persoonlijk houd ik wel van struisvogelpolitiek. Een struisvogel heeft een lange nek en kan aldus het hele veld goed overzien voordat hij actie onderneemt.

  Naar mijn mening zijn er veel Moslims in Nederland die willen aansluiten bij de Nederlandse samenleving. Door generalisaties in negatieve zin worden die vervreemd van de samenleving, waarmee juist spanningen gecreëerd worden. Stoot de mensen niet af, maar betrek ze in de diverse aspecten van de samenleving.

  Ik begrijp je bezwaar tegen overtrokken suggesties niet. Of ben je echt serieus dat de sharia dreigt te worden ingevoerd?

  En voor de duidelijkheid: ik ben atheïst en moet niets van welke religie dan ook hebben.

  Reactie door Wegermee — maandag 8 november 2004 @ 16.49 uur

 125. Respect kan je natuurlijk ook afdwingen.

  Nieuwe doodsbrieven
  Door Peter Groenendijk

  De politie onderzoekt drie schokkende dreigbrieven aan Kamerlid Geert Wilders én de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb. De afzenders van deze en een andere soortgelijke brief aan afvallige imams waren nog tot en met zaterdagmorgen actief op internet.

  De geschriften zijn ondertekend met de schuilnaam ‘Saifu Deen alMuwahhied’, de naam die ook stond onder de aan Ayaan Hirsi Ali gerichte brief die moordenaar Mohammed B. achterliet op het lichaam van Theo van Gogh.

  Naar nu pas blijkt, stonden de drie brieven al vanaf half september op internet. Ze zijn inmiddels verwijderd. Wilders en Aboutaleb worden in de brieven direct met de dood bedreigd.

  De opsteller van de brief aan Aboutaleb schrijft op 2 september: ,,U en uw politieke collega’s moeten weten dat de Nederlandse politiek een grens heeft overschreden. Deze brief is opgesteld om u te waarschuwen voor de afschuwelijke gevolgen van uw optreden.”

  In deze brief wordt ook Wilders genoemd: ,,Het zou ons verheugen wanneer wij de Sharia zouden inluiden met het te pletter laten neervallen van meneer Wilders van de Euromast. Tevens zullen wij gebruik maken van deze gelegenheid om de Euromast met het bloed van Wilders om te dopen tot executiegebouw voor deze misdadigers… totdat er een hoger gebouw wordt gebouwd.”

  Een tweede brief is direct gericht aan Wilders, die een ‘smerige poot’ wordt genoemd. ,,Wilders, moge Allah je vernietigen”, staat in de brief te lezen.

  De derde is gericht aan gematigde imams in Nederland, die ‘verbergen wat Allah heeft neergezonden van de Schrift’. ,,Voor hen is er een pijnlijke bestraffing”, aldus de opsteller van de brief.

  Het lijkt erop dat de brieven op internet dezelfde auteur hebben als die op het lichaam van Van Gogh. De brieven op het web zijn ondertekend met de schuilnaam Saifu Deen al-Muwahhied. Deze naam staat ook onder de brief aan Ayaan Hirsi Ali, die Mohammed B. achterliet op het lichaam van Theo van Gogh.

  Bovendien beginnen de drie internetbrieven met de zin ‘In Naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle’ en zijn ze doorspekt met fragmenten uit de koran. Ook de structuur komt overeen met de brief van Mohammed B.

  Het is niet duidelijk of Mohammed B. de brieven heeft geschreven. De politie weet ook nog niet of hij de auteur is van de brief die hij na de moord achterliet op Van Goghs lichaam.

  De drie brieven zijn in elk geval door anderen op internet gezet. De brieven zijn verspreid via de websites Marokko.nl en Marokko.forums.nl en zijn in het weekeinde van internet gehaald.

  De schuilnaam waarmee alle brieven zijn ondertekend, is tevens de naam van een gewelddadige islamitische beweging uit de Middeleeuwen. De naam betekent: ‘het zwaard van het verenigend geloof’.

  Reactie door Jacob Bakker — maandag 8 november 2004 @ 16.49 uur

 126. Commentaar op wegermee
  Lange zin, inderdaad. Maar nog geen “Guinessbook of records” lengte. (deed wel effe mijn best)
  Haat tussen bevolkingsgroepen staat verre van mijn keuze, slechts kritische beschouwing. In die zin ben ik het volledig met je eens waarbij ik eveneens je statuut als ätheist” als gelijk aan de mijne zie…maar hoop dat we dit beide ook kunnen blijven “belijden”.

  Reactie door Jacob Bakker — maandag 8 november 2004 @ 16.58 uur

 127. Maar ook een bericht in “De Volkskrant” van vandaag…met de waarschuwing naar de toekomst…

  Manifest tegen homo’s komt op moslimsite
  Van onze verslaggeefster Janny Groen

  AMSTERDAM – De redactieleden van de Marokkaanse jongerensite http://www.elqalem.nl hadden vandaag met hun antihomomanifest naar buiten willen komen. Maar vanwege het gespannen klimaat na de moord op Theo van Gogh, hebben ze publicatie even uitgesteld.
  Ze zijn echter vastberaden zich niet monddood te laten maken. Binnenkort gaat het manifest onherroepelijk de deur uit.

  Heteroseksualiteit dient de norm te zijn in de publieke ruimte in Nederland, vinden ze. Ze hebben het recht die visie uit te dragen en kiezen, net als Theo van Gogh, voor provocatie. ‘De flyers liggen al klaar’, zegt S. Abbas. ‘Alle homo-organisaties in Nederland krijgen zo’n flyer toegestuurd. We roepen hen op hun extravagante gedrag op straat te staken.’

  S. Abbas is een pseudoniem. De 23-jarige Marokkaan, een geschiedenisleraar ‘uit de omgeving van Rotterdam’ is eind vorige week (met de rest van de redactie) met de dood bedreigd. Na een verklaring op de site, dat de dood van Theo van Gogh hen volkomen koud laat, dat de moslimdoden in Tsjetsjenië, Palestina, Afghanistan en Irak hen veel meer aan het hart gaan, is elqalem bezocht door hackers. De privé-gegevens van Abbas, die nog bij zijn ouders woont, zijn openbaar gemaakt. De site is nu voor onbepaalde tijd uit de lucht en hun acties zijn even opgeschort.

  De redactie is verdeeld over hoe lang ze moeten zwijgen. De Amsterdamse columnist M.R. Jabri (29) had het manifest vandaag wel publiek willen maken. ‘We zijn nergens bang voor. We deinzen nergens voor terug. Nu er aandacht is voor onze standpunten moeten we daar ons voordeel mee doen en nog harder dan daarvoor terugslaan.’

  Abbas zegt dat ze, anders dan de oudere generatie moslims (‘slijmjurken en subsidiehoeren’), moderne communicatiemiddelen gebruiken om hun fundamentalistische standpunten uit te leggen. ‘Met het antihomomanifest doen we mee aanBalkenendes maden- en wormendebat’, zegt hij. Abbas zegt volledig achter de omstreden tekst te staan dat homo’s na seks in het openbaar, als straf met hun hoofden naar beneden van hoge gebouwen geworpen mogen worden. ‘Dat mag echter alleen in een islamitisch land, nooit hier in Nederland.’

  Reactie door Jacob Bakker — maandag 8 november 2004 @ 17.15 uur

 128. Maar ook verwerpelijk…

  Gepubliceerd | maandag 8 november 2004. Gewijzigd | maandag 8 november 15:38 uur.

  Oproep tot geweld tegen moslims op internet
  ANP

  AMSTERDAM – Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft de afgelopen dagen veel sites opgespoord waar wordt opgeroepen tot geweld tegen moslims. Tegen de verwachting in kreeg het meldpunt veel minder meldingen hierover binnen dan over internetsites waar de moord op Theo van Gogh wordt toegejuicht en waar de jihad wordt gepredikt. Dat liet een woordvoerder van het MDI maandag weten.

  ‘De sfeer op internet is sinds de moord op Van Gogh in snel tempo verslechterd’, aldus de woordvoerder. Volgens hem wordt er niet alleen op weblogs, forums en sites van extreemrechts opgeroepen tot geweld tegen moslims ‘ook op ‘normale’ sites zijn opruiingen aan de orde van de dag.’

  Het MDI roept eigenaren van deze sites op ‘om nadrukkelijk te modereren en zaken die over de schreef gaan, zoals oproepen tot moord of geweld, te verwijderen’. De woordvoerder adviseert internetgebruikers ook actie te ondernemen. ‘Door op discussiesites een weerwoord te geven.’

  Reactie door Jacob Bakker — maandag 8 november 2004 @ 17.39 uur

 129. @ JanW (55):

  De zaak is nog onder de rechter. Het Gerechtshof te Amsterdam heeft nl. bepaald (na een klacht tegen het sepot) dat wél vervolging moet worden ingesteld. Je bent dus voorbarig met je conclusie.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 8 november 2004 @ 18.38 uur

 130. @ Carel deWin (119):

  Goh, jij lijdt ook al aan ernstige xenofobie, Je ziektebeeld begint nu toch wel erg gecompliceerd te worden…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 8 november 2004 @ 18.57 uur

 131. Goed Olav, maar toen werd gezegd, dat die agent terecht gehandeld heeft. Vandaar deze opmerking van mij.

  Reactie door JanW — maandag 8 november 2004 @ 19.50 uur

 132. a. Ik denk dat heren als Carel voor meer ellende in de wereld zorgen dan wie dan ook: het praktiseren van uitbuiting en daarbij proberen zoveel mogelijk tweedracht te zaaien in de groep die uitgebuit wordt.
  b. Demoniseren is een door rechts bedacht woord wat wil zeggen dat iedereen het recht heeft om HUN mening te ventileren, en de rest moet strafbaar zijn.
  c. DIT TOPIC GAAT OVER HET ‘SOCIAAL’ ACCOORD!!!! Kunnen we weer ontopic?

  Reactie door Rik — dinsdag 9 november 2004 @ 0.08 uur

 133. @ Sulis (#113): wat bedoel je jou? :S

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 9 november 2004 @ 14.58 uur

 134. @Daniel O: Lees 112/113 samen. 113: Deze uitspraken zijn net zo walgelijk als die brief van Mohamed B maar dat zie je toch niet in als je dat moet vragen.

  Reactie door Sulis — dinsdag 9 november 2004 @ 17.43 uur

 135. Beste Sulis, ik zei enkel wat de Russische Spetnatz doen met hun kogels, niet wat wij zouden moeten doen. Als jij bijvoorbeeld zegt dat Bush voor de doodstraf is, betekent dat niet automatisch dat jij voor de doodstraf bent dan wel een walgelijke uitspraak doet. Je moet dus wat beter lezen wat anderen schrijven.

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 9 november 2004 @ 18.15 uur

 136. Bush zet zijn agresieve politiek voort dit alles voor het nationale belang van amerika, en zijn vriendjes mogen meedoen.
  Ben bang dat er weer vier jaar ellende opvolgt, zo verdoezelt die de interne problemen wel weer van amerika.
  Wel niets met sociaal acoord te maken maar wel met de sociale gevolgen in de wereld.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 9 november 2004 @ 18.46 uur

 137. Ik vertrouw het allemaal niks niet met die leven-sloopregeling. Niemand legt ooit echt uit hoe het werkt. Hoewel ik het daardoor dus ook niet weet doe ik toch een poging:

  Stel je spaart 10% van je bruto loon voor de levensloopregeling. In wezen komt het er dan op neer dat je 100% blijft werken terwijl je salaris krijgt en pensioen opbouwd alsof je 90% werkt. Wel bouw je dus een levenslooppotje op. Nu wordt je werkloos, vette pech, na de ww mag je je levenslooppotje opeten. Daarna krijg je pas bijstand. Het volgende kabinet schaft de WW af, je hebt immers je levenslooppotje, hetzelfde gaat gelden voor de ziektewet… Alleen IVA (WAO) en bijstand blijven uiteindelijk bestaan, maar je mag eerst je levenslooppotje opeten.

  Ik vind de plannen zelf nog niet zo slecht, maar mensen moeten wel eerlijk worden geïnformeerd over de werkelijke bedoelingen.

  Reactie door Theo — dinsdag 9 november 2004 @ 22.06 uur

 138. ‘Ouderen in Nederland het best af’

  WASHINGTON – Ouderen zijn in Nederland het beste af. Dat concludeert de Amerikaanse ouderenorganisatie AARP op basis van een onderzoek naar de regelgeving en kwaliteit van het leven van ouderen in zestien verschillende landen.

  De AARP vergeleek zaken als wetgeving tegen leeftijdsdiscriminatie, werkloosheidscijfers, opleiding, inkomens, thuiszorgvoorzieningen, pensioenleeftijden en zorgkosten. Op basis van dit onderzoek scoort Nederland het beste. Op twee komt Australië, daarna volgen Zweden, Finland en Zwitserland. Ouderen zijn het slechtst af in Italië. Duitsland scoort het op een na slechtst.

  Reactie door Charles — donderdag 11 november 2004 @ 23.22 uur

 139. Ik heb met mijn middeninkomen eens gekeken of mijn gezin in aanmerking komt voor een zorgtoeslag in het nieuwste gedrocht van balkenende en co en natuurlijk vallen wij weer buite de boot. Zo onderhand verdienen de mensen met een lager inkomen onder de streep netto (incl toeslagen) meer dan mijn gezin, gefinancierd met het geld waar wij hard voor werken. Ik he een schoonbroer die in de WAO zit en met alle toeslagen beter af is dan eerst. Solidair zijn met de “zwakkeren” in de samenleving wordt hierdoor steeds moeilijker. Zeker als je ziet dat de echt zwakkeren (kijk naatr verzorings en bejaardenhuizen) er meestal ook niets mee opschieten. En de topinkomens lijken er nog het beste uit te komen.
  Ons geld wordt over de balk gegooid voor europa, vredesmissies en onzinnige fouten, zoals de betuwelijn.
  De zorg is ook zo iets. Als je ziet waar al dat geld aan besteed wordt, wordt ik niet goed.
  Ik ben een keer voor een erfelijkheids onderzoek in het ziekenhuis geweest. Dit hield concreet in dat een buitenlandse stagair me, in slecht nederlands, a.d.h.v. een boek uitleg gaf over de erfelijkheid van mijn ziekte (ze hadden me ook naar de bibliotheek kunnen sturen) duur 0.5 uur. Kosten HFL 2.800,-.

  Reactie door Pascal Bruls — zaterdag 20 augustus 2005 @ 14.13 uur

 140. does vigrx work

  Reactie door does vigrx work — vrijdag 2 december 2005 @ 11.45 uur

 141. lending tree

  Reactie door lending tree — vrijdag 2 december 2005 @ 13.49 uur

 142. proenhance

  Reactie door proenhance — vrijdag 2 december 2005 @ 15.12 uur

 143. lending tree tv commercial

  Reactie door lending tree tv commercial — vrijdag 23 december 2005 @ 2.32 uur

 144. bay lending tree

  Reactie door bay lending tree — zondag 25 december 2005 @ 8.30 uur

 145. acuzine does work

  Reactie door acuzine does work — zondag 25 december 2005 @ 21.42 uur

 146. relagen

  Reactie door relagen — dinsdag 27 december 2005 @ 8.29 uur

 147. proenhance

  Reactie door proenhance — woensdag 28 december 2005 @ 9.12 uur

 148. relagen

  Reactie door relagen — donderdag 26 januari 2006 @ 12.07 uur

 149. canada venapro

  Reactie door canada venapro — zaterdag 28 januari 2006 @ 6.12 uur

 150. hey jan voor als je die dvd nog niet heb besteld over het opblazen van de twin towers zie hier een filmpje over de motieven avn de iraq/afghanistan/iran oorlog http://www.dumpalink.com/media/1137496524/The_False_Connection_Between_911_and_Iraq

  Reactie door Balli — zaterdag 25 februari 2006 @ 13.56 uur

 151. Excellent comments. Thanks for the good info.

  Reactie door acne treatment — donderdag 23 maart 2006 @ 0.40 uur

 152. football betting…

  abridge.brainstorms valuables hired relocate.remonstrates powering betting http://www.sport-betting-fun.com/

  Trackback door football betting — zaterdag 20 mei 2006 @ 13.55 uur

 153. Great Blog keep it up man.

  Reactie door Buy Perfumes — woensdag 24 mei 2006 @ 21.08 uur