Wilders en Hirsi Ali

De NRC van vanavond: Ik huiver bij het lezen van het interview met Geert Wilders. Anti-democraten maken al jaren dat Ayaan niet zonder beveiliging kan, een vreselijk bestaan. Begrijpelijk dat ze na de moord op Theo van Gogh besloten heeft de Kamer even voor gezien te houden en onder te duiken. Geert heeft nu besloten voorlopig even hetzelfde te doen.

148 in plaats van 150 kamerleden is onaanvaardbaar, maar toch zit er op dit moment weinig anders op. De dreiging is blijkbaar te groot.

Alles, maar dan ook werkelijk álles moet in het werk gesteld worden om beiden weer zo snel mogelijk -indien ze dat willen- in staat te stellen hun werk in de Kamer naar behoren te doen. Politie en AIVD horen alles te doen om de veroorzakers van deze ellende op te pakken en voor de rechter te brengen.

Ik vind niet dat Kamerleden (met uitzondering van deze twee) het spook van de bedreigingen in hun hoofd moeten toelaten, en zelfsencuur plegen. Kamerleden die op voorhand hun woorden (wat die ook zijn) afzwakken, moeten zich beraden op hun positie.

Wanneer de situatie voor beiden de komende tijd niet verandert, moeten we als kamerleden overwegen zó ver te gaan in onze solidarisering met de democratie dat we bij aanvang van de vergadering steeds een aantal zinnen uit eerdere toespraken van beiden in de Kamer voorlezen. Alle kamerleden kunnen daar op vrijwillige basis aan meedoen. Zo kunnen we concreet laten zien dat – hoewel we het vaak helemaal óneens zijn met elkaar, we het over één ding zeker wél eens zijn: Het recht van volksvertegenwoordigers om hun werk te doen, zónder bedreigingen. Niemand mag door middel van (dreiging met) geweld het zwijgen worden opgelegd.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 07 december 2004 :: 22.34 uur

5 Comments

5 reacties

 1. Het zal helaas nog even duren voordat de echte bedreigers gepakt worden. Het beste wat je nu kunt doen is hopen dat de AIVD en de politie een adequate beschermen kan bieden aan Wilder en Hisrchi Ali.
  Maar ik denk dat het feit dat deze twee kamerleden ontbreken een overwinning voor deze antidemocratische fanatici is.

  Reactie door Ricardo Kamperveen — dinsdag 7 december 2004 @ 22.53 uur

 2. Zou dat vreselijke bestaan er ook toe lijden dat die mensen zich ook zo vreselijk gaan gedragen ?

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — dinsdag 7 december 2004 @ 23.19 uur

 3. met korte ei trouwens maar wel een mooie freudian slip.

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — dinsdag 7 december 2004 @ 23.20 uur

 4. Beste Jan

  Naar ik ergens hier heb gelezen; schijnt het reeds zo erg te zijn, dat Wilders zijn “Groep” wegens angst voor geweld niet rond kon krijgen. Als op deze manier het politieke gras onder je voeten wordt weggemaait; dan heeft het inderdaad ook geen zin meer om nog iets in de politiek te zoeken. Persoonlijk vind ik het ook ronduit een verward overkomende koorbal, maar dit gaat ons allen aan.

  Als dit echt zo is; dan lijkt het alsof de democratie hier het heeft verloren. Ik vind het initiatief wat je laat blijken een heel nobel idee om die 2 een hart onder de riem te steken. Ik hoop ook; dat Hirsi Ali in alle rust haar Submission part 2 kan afronden.

  Reactie door Blasfemienist — dinsdag 7 december 2004 @ 23.37 uur

 5. volledig mee eens Jan!

  democratie moet blijven RULEN!

  groetjes, Joal

  Reactie door joal — dinsdag 7 december 2004 @ 23.38 uur