Co en Barry, proficiat!

Co is natuurlijk Co Adriaanse.
Barry staat voor Barry van Galen en Barry Smit.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 18 december 2004 :: 23.24 uur

21 Comments

21 reacties

 1. ole ole de de DSB speelt ook mee

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 18 december 2004 @ 23.31 uur

 2. Tsja, folkert, dat is minder…ik geef het toe.
  Maar toch…ik vind ‘n felicitatie op z’n plaats.

  Reactie door Jan Marijnissen — zaterdag 18 december 2004 @ 23.36 uur

 3. Rob, ik ga op 25 januari – als het allemaal lukt – naar AZ-Feijenoord, voor de beker.

  Reactie door Jan Marijnissen — zaterdag 18 december 2004 @ 23.39 uur

 4. Dank je, Jan!

  Dit voelt als de beloning voor 2 decennia supportersschap tegen beter weten in. Voor al die barre avonden bij wedstrijden als Veendam-AZ, waarbij je doelpuntloos gelijk speelde en vond dat je goed weg kwam, omdat je tenminste in het ‘linkerrijtje’ bleef (van de eerste divisie!).

  Paus Johannes-Paulus II zei: “Van alle onbelangrijke dingen in het leven, is voetbal het allerbelangrijkst.”

  Wat kunnen onbelangrijke dingen een mens toch veel geluk bezorgen…!

  Reactie door Barry — zondag 19 december 2004 @ 0.02 uur

 5. @ 4

  toch wel voor feyenoord eh ;-)

  greetz patrick

  Reactie door patrick — zondag 19 december 2004 @ 0.14 uur

 6. Barry, ik ken de ellende en de prijs van de trouw.
  In de jaren zeventig en deels in de jaren tachtig ben ik vaak in de Kuip geweest…,vaak overmand door dezelfde wanhoop als je hebt gekend.

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 19 december 2004 @ 0.16 uur

 7. Ik heb tegenwoordig niks meer met voetbal en ben al helemaal geen fan van die grote geldclubs. Er is mij veel te veel geld mee gemoeid. Ik ben altijd voor de underdog. En dan die amateurclubs, dat is helemaal lachen. Ze schreewen meer, dan dat ze voetballen. Ze schreeuwen en schoppen of het om leven en dood gaat. En voor de scheidsrechter is het al helemaal uitkijken bij die amateurclubs, die het ook nog voor niets doet.
  Als ie geluk heeft, verlaat ie het veld met een blauw oog. Nee, voetbal was vroeger leuk, maar nu het allemaal om heel veel geld gaat waardeloos. Ik vind trouwens dat er ook veel te veel geluld wordt op TV over voetbal. Allemaal van die kenners, die het allemaal wel even vertellen hoe goed of slecht iemand is. En natuurlijk allemaal weer voor de vele poen die ze krijgen om hun verhaaltje te vertellen op TV. VOETBAL IS ZIEK.

  Reactie door ACCEPT — zondag 19 december 2004 @ 10.26 uur

 8. Jan, voor mij heeft eredivisie-voetbal te veel weg van kapitalisme. Wie het meeste geld heeft kan zich de beste acteurs/trainers aanschaffen. Bovendien doen ze nooit wat ik zou willen. Maar toch, wens ik je veel plezier met Fijenoord.
  Amita.

  Reactie door Amita — zondag 19 december 2004 @ 10.33 uur

 9. Voetbalminnend Nederland hoeft niet te wanhopen, want we hebben gelukkig nog AZ. Hulde voor Co cs is terecht, Jan. Tot mijn grote spijt speelt Co met AZ het voetbal dat hij Ajax graag had laten spelen, maar waarvoor hij de kans niet kreeg. Wij van vak 413 ergeren ons al een tijdje dood aan het “geploeter” van ons aller Ajax. Het lijkt verdomme Feyenoord wel…
  Desondanks hoop ik dat onze clubs vanmiddag de volle drie punten pakken.

  Reactie door Jeroen — zondag 19 december 2004 @ 14.28 uur

 10. Hoorde Scheringa een paar maand geleden de SP nog uitmaken voor geloof ik Stalinisten. Dat was omdat Agnes Kant hem het zo moeilijk maakte m.b.t. Frisia. Ik geloof dat hij ons ook gevaarlijk vond. Alleen om die man heb ik het niet zo op AZ. Maar goed tocht gefeliciteerd want het is natuurlijk een prestatie

  Reactie door Eelco Eikenaar — zondag 19 december 2004 @ 16.17 uur

 11. Ja Johan Co heeft verstand van voetballen.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 19 december 2004 @ 17.57 uur

 12. Intussen dat veel gezinnen de leningen moeilijk of niet terug kunnen betalen aan de heer D.S.; omdat ze met de mooi weer praatjes van o.a. Frits Bom zijn verduvelt, geeft de heer D.S. dit geld uit aan een klein groepje sporters; voetballers en schaatsers. Mischien moet ie wat minder snel en listig met het mes op tafel gaan zitten, dan zou hij wat meer geliefd zijn bij de rest van Nederland i.p.v. Alkmaar en omstreken.

  Ik kijk uit naar de dag dat we weer naar vroegere tijden mogen teruggaan met die sport en dat al die shirtvervuiling weer gaat verdwijnen. Reclame hoort op reclameborden thuis en niet om het lijf van een sporter. Ook kijk ik uit naar de dag dat een sporter nog hard wil presteren voor een modaal of boven modaal inkomen inkomen. Een paar miljoen vangen per jaar is absurd. Het heeft de sport kapotgemaakt. Maar nu is niks meer heilig. Ik wacht nog op de dag, dat in navolging van treinen en bussen de politieauto’s zich ook mogen tooien in 1 of andere onzinnige reclame. Dan kan de staat daar ook z’n handen meer en meer van af gaan halen.

  De heer Scheringa vond de S.P. Stalinistisch? Leve het stalinisme.!

  Reactie door ReneR — zondag 19 december 2004 @ 18.25 uur

 13. # 4 Jan Marijnissen

  Dan zorg ik effe dat ik naast je zit Jan.
  Kunnen we het samen onder een biertje eens hebben over het democratisch gehalte van je weblog.

  Reactie door Bernard Uitdenhemel — zondag 19 december 2004 @ 20.54 uur

 14. AZ gefeliciteerd! helemaal omdat het nu gelukkig niet PSV is. Of Feyenoord.

  Voor iedereen die aanmerkingen op de sponsor; gun het dan de spelers en vooral de supporters. Ik geniet in ieder geval van het voetbal en gun het de jongens en Co van harte!

  Reactie door Renske — zondag 19 december 2004 @ 21.07 uur

 15. @ 18, Vanlinne.

  Je doet de suggestie dat de clubs de politiekosten moeten gaan betalen, of er in ieder geval aan moeten bijdragen. Wat veel mensen niet beseffen, is dat dit allang gebeurt: via de belastingen.

  Nederland is per jaar 27 miljoen euro aan politiekosten kwijt rond het betaald voetbal, maar daar staat meer dan 500 miljoen aan belastinginkomsten uit het betaald voetbal tegenover.

  De staat ontvangt jaarlijks meer dan een half miljard euro aan belasting dankzij al die dure spelerssalarissen, dankzij de 10.000.000 entreekaartjes die jaarlijks verkocht worden, dankzij de omzet van de clubs, dakzij de opbrengst van de merchandise, mediarechten, extra reclamegelden etc. etc.

  Zelfs als je de gemeentelijke steun meerekent, levert het betaald voetbal de samenleving vele malen meer geld op, dan het kost. Die politiekosten vormen een relatief kleine post aan 1 kant van de balans. Als je dit onderwerp aansnijdt, is het wel zo zuiver de opbrengsten aan de andere kant van de balans ook mee te wegen.

  Reactie door Barry — zondag 19 december 2004 @ 23.00 uur

 16. (Oops, 18. had 13. moeten zijn.)

  Reactie door Barry — zondag 19 december 2004 @ 23.01 uur

 17. Teaxas Henkie: ik zeg alleen dat je, behalve de kosten van het voetbal, ook de baten moet meewegen. Nu hoor ik wel eens mensen roepen: schaf maar af dat voetbal, het kost ons veel te veel. Die mensen beseffen dus niet dat voetbal de staatskas meer oplevert, dan kost.

  Bovendien ben ik er principieel tegen dat particulieren politie gaan betalen, want juist dàt heeft tot gevolg dat mensen met geld meer politiezorg kunnen kopen, dan mensen zonder geld. Ook zal dat er voor zorgen dat politie liever rond stadions hangt, dan in de wijken, want voor het werk rond de stadions krijgen ze dan extra inkomsten, en voor het werk in de wijken niet.

  En de politie-inzet rond stadions valt erg mee. De Amsterdamse politie is jaarlijks 0,27% van haar budget kwijt aan voetbalkosten. In vergelijking met omringende landen is de politieinzet rond wedstrijden in Nederland minimaal. In de stadions bevindt zich amper nog politie, de meeste taken zijn overgenomen door stewards van de clubs. De clubs dragen dus ook direct al een groot deel bij aan de kosten voor ordebewaking, verkeersbegeleiding etc.

  Reactie door Barry — maandag 20 december 2004 @ 9.36 uur

 18. #17 Bernard Uitdenhemel

  Tja; Rotterdam was me toch even te ver; anders was ik ook wel even met een blikje naast Jan komen zitten. Maar dit log valt nog wel mee; alhoewel er betere tijden waren. Als je Jan ooit nog eens tegen komt; dan kun je het beter hebben over een ander log binnen de site van de S.P…

  Reactie door ReneR — maandag 20 december 2004 @ 10.06 uur

 19. Natuurlijk een geweldige prestatie van AZ, ik weet waar de club vandaan komt, mijn eigen club Haarlem zit er al jaren, de eerste divisie. Als ik deze ranglijst zie denk ik altijd terug aan de wedstrijden tegen AZ, waarin we nog regelmatig de volle winst pakte. En dat is pas 10 jaar terug. Het kan snel gaan.
  Az overwintert nu ook in Europa, en ik ga in januari maar weer eens naar MVV(maastricht) lange rit, tegen beter weten in maar je blijft altijd hoop houden…..

  Reactie door Pieter-Anne — maandag 20 december 2004 @ 12.20 uur

 20. AZ staat boven PSV, omdat de A voor de P komt. Het moet toch niet gekker worden. Beetje een dip voor de feestvreugde in Alkmaar, hoewel ze toch nog steeds wel blij zullen zijn met het resultaat. Ben benieuwd wat er na de winterstop nog allemaal gaat gebeuren.

  Reactie door Ad — woensdag 22 december 2004 @ 9.23 uur

 21. Ad staat op 25 en niet boven aan en begint toch met een A

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 22 december 2004 @ 13.06 uur