De laatste dag…

Vandaag is de laatste dag voor het reces. Vanavond alleen nog stemmingen.

Het was een turbulent jaar met hoogtepunten (2.10) en dieptepunten (2.11).
Volgend jaar zal hopelijk een jaar zijn waarin het verzet tegen het kabinet voldoende kracht zal ontwikkelen…

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 21 december 2004 :: 19.50 uur

68 Comments

68 reacties

 1. Hopelijk dat het SP weerwerk wat constructiever en intelligenter zal zijn in 2005.
  De Tegenpartij van Jacobse & van Es was heel leuk, maar het is zoooooooo 1980. Errug voorspelbaar allemaal, Jan…en bovendien doe je je kiezers er heel erg mee te kort.

  Reactie door Charles — dinsdag 21 december 2004 @ 20.00 uur

 2. Verdient deze regering wel een vakantie de gewoone mens moet werken om het hoofd boven water te houden .en zij gaan weg ze moeten rust zou ook wel eens niet zijn ,en dat kerst eten betalen wij ook nog eens.

  Reactie door Anton — dinsdag 21 december 2004 @ 20.19 uur

 3. Goh…vakantie.
  ……………..lijkt me ook leuk………

  Reactie door Molly — dinsdag 21 december 2004 @ 21.02 uur

 4. ach joh molly, is helemaal niets aan hoor vakantie… verplicht niets doen dan lekker eten en luieren… ;-)

  Reactie door patrick — dinsdag 21 december 2004 @ 21.41 uur

 5. Dit kabinet gaat in 2005 gewoon op dezelfde tour door, let maar eens op.!!! Er wordt geklaagd en gemopperd in 2005 en misschien hier en daar weer een stakinkje. Ophouden doet dit kabinet echt niet. Het zal ze eerder aanmoedigen. Het geeft aan hoeveel macht ze hebben. Als de bonden zich weer zo gaan opstellen als in 2004, dan drukt dit kabinet z’n zin gewoon weer door in 2005.
  En ik voorspel dat de bonden zich weer ontzettend slap gaan opstellen in 2005, net als in 2004. De meeste hebben het nog steeds niet door hoe die bonden werken. Ze roepen zo hard mogelijk om zoveel mogelijk leden te werven, maar presteren eigelijk helemaal niks. En dat weet dit kabinet drommels goed, dus kan dit kabinet wederom in 2005 hun gang gaan. U BENT ALLEN GEWAARSCHUWD.
  Prettige kerstdagen en vreet u niet ten barste en hopelijk wordt dit kabinet in 2005 letterlijk keihard van hun stoel getrapt, al zie ik dit niet gebeuren. Ik ga lekker tot 2 januari uit dit verrotte landje weg.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 21.44 uur

 6. 2 weken op vakantie in een peperdure periode?
  Ja ACCEPT, we hebben met je te doen hoor.

  In 2005 weer lekker klagen hoor!

  Reactie door Charles — dinsdag 21 december 2004 @ 21.52 uur

 7. 7 @Charles

  Je oordeeld te snel jongen. Het kost mij helemaal niets hoor. Ik ga naar mijn broer in Tsjechië op familiebezoek, mag dat 1 keer per jaar Charles. Ik moet alleen de benzine zelf betalen Charles. De boodschappen zijn daar ook goedkoper dan in Nederland Charles. Dus alles met alles ben ik die twee weken goedkoper uit Charles. Dus niet te snel oordelen hé, zou ik zeggen.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 21.59 uur

 8. En nog een auto ook, toe maar!
  Tjechie is idd een paradijsje. Ik zou er gelijk blijven als ik jou was :)

  Reactie door Charles — dinsdag 21 december 2004 @ 22.02 uur

 9. Toch heb je te snel geoordeeld Charles. Een teken van onnozelheid en domheid. Ik heb met JOU te doen. En er blijven is ook al zo’n hele domme opmerking. Heb hier ook kinderen op school Charles. Maar dat gaat er bij dat simpele breinje van jou niet in hé, stakker.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 22.11 uur

 10. In Tjechie zijn ook veel betere scholen dan in dit “verrotte landje” (om je maar even te quoten…)
  Neem ze gerust mee, beroepsklager!

  Reactie door Charles — dinsdag 21 december 2004 @ 22.16 uur

 11. Wie heeft gezegd dat ik daar wil wonen, ik niet toch. Hoe kom je daar nu weer bij? Pfff, ik weet niet waar je het over hebt hoor. Eerst goed lezen Charles wat ik schrijf, dan reageren, oké. Ha ha, frusto.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 22.22 uur

 12. Het is hier geen kleuterklas

  Reactie door Anton — dinsdag 21 december 2004 @ 22.27 uur

 13. ACCEPT, lees je eigen bijdrage nr. 6 nog eens terug en vertel mij dan wie er een “frusto” is…
  Jij begrijpt je eigen voorspoed en geluk niet…da’s pas echt tragisch!

  Reactie door Charles — dinsdag 21 december 2004 @ 22.30 uur

 14. Tja Anton, op zulke onozele antwoorden van Charles kan ik het niet laten om daar op te reageren. Maar gelijk heb je, zal er ook niet meer op reageren, al is het moeilijk.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 22.33 uur

 15. Nou nog één keer dan. Dat is geen frustratie, maar realiteit Charles. Daar zit verschil in, dacht ik toch. Of snap je het nog niet.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 22.36 uur

 16. Nee, ik snap je niet ACCEPT, maar ik wens je een hele fijne vakantie en een goeie reis naar Tjechie.

  Reactie door Charles — dinsdag 21 december 2004 @ 22.41 uur

 17. Hmm, had ik wel al verwacht van jou. In ieder geval bedankt voor je wens. Ook een fijna vakantie toegewenst aan jou.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 22.49 uur

 18. Zeg Charles, windt je dat lekker op, dat gescheld en geschop? Je zou het haast gaan denken. ACCEPT, een heerlijke vakantie gewenst. Lekker er even uit. Hoognodig. Ik wens je zalig Kerstfeest en een heel vredig en harmonieus 2005 waarin meer goed zal gaan dan mis met je. Geniet ervan!

  Jan, inderdaad, waarom zijn er zoveel zulke lange recessen? Ik weet best dat tijdens die recessen hard gewerkt wordt. Jij schrijft bv weer eens een boek, hoorde ik op de radio. Maar dan nog. Het beeld is dat de regering en de Kamer veel en lang “vakantie” hebben, tegen korting kunnen eten, het kerstdiner gratis krijgen (is je trouwens gegund, zolang je maar geen paté de foi grás eet!!) en dan nog zonder te verblikken of verblozen een volgende bezuiniginge durven aan te kondigen voor de laagste inkomens in dit land. En die net erboven zijn inmiddels ook al de klos. Ik zit daar best ook mee. Het imago van de regering en de Kamer is niet goed bij veel mensen. De identiteit klopt ook al niet en ze horen ook niet bij elkaar. Als je een beetje verstand hebt van PR, dan zorg je ervoor dat imago en identiteit bij elkaar passen als vingers in een handschoen. Dit is een losgeslagen zoodje met grote bekken. Excuser le mot.

  Reactie door Lydia — dinsdag 21 december 2004 @ 22.50 uur

 19. Het kabinet bakenlende 2 is waardeloos, normale mensen hun salaris wordt niet verhoogt (0 lijn) maar van de amternaren willen wel verhogen terwijl in de krant te lezen stond dat veel amternaren elkaar niet vertrouwen en verdenken van sjoemelen met declaraties.

  2 oktober was mooi, moest wel erg vroeg opstaan maar ja moest ook helemaal uit Fryslân komen, was me het dag je wel.

  2 november, is niet goed om iemand te doden maar we kunnen ook wel een film maken over de christenen, over buitensluiten van anderen, vooroordelen (dat alle niet christelijken geen normen en waarden hebben en het einde betekenen van de westerse maatschappij), maar ja daar wordt natuurlijk niks aan gedaan.

  Jan, waneer begin je met het strijden voor je ideal (allemaal met elkaar naar school)?

  Zal wel weer niks worden volgend jaar, zal wel weer gewoon verder gaan, maar ja het blijven mensen, kunnen ze ook niks aan doen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 21 december 2004 @ 22.52 uur

 20. Weg met dit kabinet dat is de enigste oplossing wij moeten dit niet langer pikken mensen wij gaan er onderdoor

  Reactie door niewold — dinsdag 21 december 2004 @ 22.54 uur

 21. 19@Lydia

  Dank je Lydia, het zelfde voor jou.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 23.02 uur

 22. Jan! Een fijne vakantie gewenst, kom fris en uitgerust terug! Bedankt voor alle inspanningen van afgelopen jaar en je items op dit weblog. Fijn dat we konden reageren en soms zinnige dingen van elkaar konden lezen. Vergeet de rest, maar hou vast dat je voor de zwakkeren in onze samenleving opkomt en dat er altijd meer mensen buiten de tweede kamer commentaar leveren dan er binnen. Blijf het doen voor al diegene die je hard nodig hebben Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling/ Tot kijk!

  Reactie door Ben — dinsdag 21 december 2004 @ 23.04 uur

 23. Oeps foutje, dit is geen e-mailadres van Lydia hoor!!!

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 21 december 2004 @ 23.04 uur

 24. Dank je, Ben. Met de feestdagen ben ik bij de familie. De rest van de tijd besteed ik voor het grootste deel aan het schrijven van een nieuw boekje met als titel ‘Waar historie huis houdt’. Het moet in februari verschijnen ter gelegenheid van de heropening van het Haags Historisch Museum.

  Reactie door Jan Marijnissen — dinsdag 21 december 2004 @ 23.12 uur

 25. Jan,

  blijf je wel het log bijhouden? leuke discussies over het kerstdinner enzo ;-)

  Reactie door patrick — dinsdag 21 december 2004 @ 23.16 uur

 26. Helaas kwam deze voorspelling niet uit:
  POLITIEK NEDERLAND
  Het kabinet Balkenende zal het jaar 2004 niet overleven. De SP gaat dit kabinet de wacht aan zeggen, Marijnissen zal alles uit de kast halen. En legt in figuurlijke zin een tijdbom onder de regering. Binnen 24 uur is het bekeken en het kabinet verdwenen.
  bron.
  Ik hoop dat de SP, wij dus, in 2005 wat meer consumenten zaken zal aanpakken, zoals met de dievende autobranche! Consumenten zijn stemmers pu sang, maar ook burgers die recht willen wat krom is, laat daar de politiek nu net voor in het leven zijn geroepen…
  Anderzijds.

  Reactie door Barend — dinsdag 21 december 2004 @ 23.44 uur

 27. @5

  Nou Patrick….

  Als onbezoldigd leidster van een gezin met 6 kinderen zou ik na 12 jaar (of is het al 15?) continue werken er ook wel eens een weekje tussenuit willen. Lekker even naar Londen, of zelfs een ietsje verder, dan kan ik oude vrienden weer eens in het echt prettige kerstdagen wensen.

  Misschien kan ik dan m’n eigen boek ook eens afmaken….

  Fijne vakantie allemaal, in ieder geval!!
  En Jan, schrijf ze. Ik wens je veel inspiratie toe.

  Reactie door Molly — woensdag 22 december 2004 @ 0.48 uur

 28. Iedereen al vast fijne dagen toegewenst. Maak er iets leuks & gezelligs van. Ennuh tot volgend jaar.

  Oja..nog een leuke column over Nederland *not*
  http://www.foxnews.com/story/0,2933,140612,00.html

  Reactie door MAD — woensdag 22 december 2004 @ 7.10 uur

 29. Voor iedereen prettige feestdagen gewenst en goed uiteinde en en goed begin in 2005.
  Jan schrijf ze, en bedenk gelijk iets hoe wij deze graaipolitiek naar huis kunnen sturen, dat zou een goed begin zijn van 2005.

  MAD, prettige wacht!!!!!

  Reactie door Leo 3 — woensdag 22 december 2004 @ 9.53 uur

 30. De Rijken rijker de armen armer.
  laat de oppositie in 2005 nu eens niet over aan 2bills Woutertje en ga als SP nu eens vol in het verweer!
  En zorg nu eens dat de media jullie niet links laten liggen dus duidelijk en concreet met de juiste statements.
  Zolang 2bills Woutertje met “de eerste weg links” voor zijn neus oppositie voert, krijgt hij de aandacht die wij verdienen!
  In ieder geval fijne dagen en een vruchtbaar en strijdlustig 2005

  104 Teletekst wo 22 dec
  ***************************************
  Nettolonen volgend jaar omlaag

  ***************************************
  AMSTELVEEN De nettolonen gaan volgend
  jaar omlaag.Dat blijkt uit berekeningen
  van LogicaCMG,dat de salarisgegevens
  verwerkt van 1,3 miljoen mensen.Oorzaak
  zijn veranderingen in de loonheffing,de
  pensioenpremies,de sociale premies en
  de ziektekostenpremies.

  Mensen die een brutosalaris hebben van
  1750 euro,houden netto 4,12 euro minder
  over.Wie 2500 euro verdient,gaat er
  14,15 euro op achteruit.Boven 4300 euro
  gaat het netto-inkomen omhoog.

  Bovenop het netto salarisverlies komt
  nog dat allerlei onontkoombare uitgaven
  omhoog gaan.Zo zal een gemiddeld gezin
  150 euro meer kwijt zijn aan energie.
  ***************************************
  volgende nosnieuws financieel nossport

  Reactie door Sinne — woensdag 22 december 2004 @ 10.09 uur

 31. Molly

  Nog maar 12 jaar? … ow… dan kan je vast nog wel even zonder ;-)
  (..geintje dus eh :-))

  maar hoop voor je dat dit er eens in zit!

  Reactie door patrick — woensdag 22 december 2004 @ 10.48 uur

 32. Beste Jan, Ik wens jou en de SP alle kracht en wijsheid voor 2005. Wil je speciaal Krista van Velzen de groeten doen. Zij is mijn favoriet. Ik hoop dat zij volgend jaar (liever nog dit jaar) die oorlogsmisdadiger Van Anraat achter de tralies krijgt.

  En aan iedereen: maak de wereld een beetje mooier.

  Met vriendelijke groet,

  Marilou van der Land

  Reactie door Marilou — woensdag 22 december 2004 @ 11.14 uur

 33. Fijne Kerstdagen Jan!

  Je hebt hard geknokt in 2004, maar ik vrees dat dat in 2005 een gevecht zal worden, dus geniet maar van het reces je hebt het wel verdiend.

  Het was een heel koud jaar 2004, ik hoop dat 2005 wat warmer wordt.

  Ho ho ho ho!

  Reactie door krul — woensdag 22 december 2004 @ 11.23 uur

 34. Het is allemaal bar en boos in ons door en door slecht corrupt en bureaucratisch, op een zuidamerikaanse bananen republiek lijkend, ingepolderd kikker landje.
  Tenminste als je de reactie, van SP-ers, hier op deze site moet gelovenm. Toch zullen we in de komende weken weer massaal ons voleten en tegoed doen aan alcohol -zie de foto van de almachtige Jan- en tonnen aan vuurwerk afsteken.
  Hoezo crises?
  Ik wens het kabinet veel sterkte, wijsheid en moed toe om op de ingeslagen weg door te gaan en Nederland te restaureren.

  Reactie door Ricardo Kamperveen — woensdag 22 december 2004 @ 11.55 uur

 35. @ ricardo

  na ik ga me nie voleten noch vuurwerk afsteken… geen geld voor :-(

  Reactie door patrick — woensdag 22 december 2004 @ 12.29 uur

 36. Ricardo, ik zou het niet beter kunnen verwoorden!
  Klagers hebben geen nood.

  Reactie door Charles — woensdag 22 december 2004 @ 12.36 uur

 37. Patrick veel sterkte ik hoop dat 2005 er beter uit gaat zien voor je!

  Het zit niet in vuurwerk, in eten en in hebbedingen!

  Gezondheid is het grootste goed. Wat jammer he dat je gestraft wordt in dit land als je niet gezond bent.

  Reactie door krul — woensdag 22 december 2004 @ 12.41 uur

 38. Wat dacht je van de titel “Men schreef geschiedenis”, “hoe een regering huis hield”

  Reactie door krul — woensdag 22 december 2004 @ 12.48 uur

 39. Krul,

  Dank, jij ook niets dan goeds toegewenst in het nieuwe jaar!

  Ach, als alles meezit heb ik in ieder geval weer een dak boven mijn hoofd in het nieuwe jaar,.. en verders… wie weet ;-)

  En ben het helemaal met je eens, geluk zit niet in eten enzo…

  greetz patrick

  Reactie door patrick — woensdag 22 december 2004 @ 13.07 uur

 40. Ricardo Kamperveen, je moet eens verder kijken dan je neus lang is.
  Of ben je bij zalm in de leer geweest.
  Volgens mij ben je nog blinder dan een mol.

  Reactie door Leo 3 — woensdag 22 december 2004 @ 13.54 uur

 41. Het bestuur, de fractie, de schaduwfractie en een groep leden van D66 Veenendaal heeft zich afgesplitst van hun landelijke moederpartij omdat ze die beschouwen als de cement van het ASOCIALE kabinet BII. Ze gaan verder onder de naam Lokaal Veenendaal. Andere afdelingen in de regio scheiden zich niet af, maar gaan wel verder onder een andere naam…
  Bijval in de strijd vanuit de meest onverwachte hoek… ik hoop dat er meer van zulke dingen gebeuren in 2005…

  Fijne Kerst en een Hoopvol Nieuwjaar.

  Reactie door Jan Breur — woensdag 22 december 2004 @ 14.16 uur

 42. Ja, misschien wordt het eens duidelijk dat men er op uit is de armen steeds armer te laten worden en de rijken steeds rijker.

  Het gruwel plan van bolkenstein lijkt toch helmal te gaan lukken.

  Alleen zij die mee kunnen profiteren, dat levert namelijk iets op, wie dat niet kan heeft pech gehad en voeren we af naar nulniksenniemandal.

  Het “red je reet maar principe” wordt ten uitvoer gebracht.

  Leven Europa, waarin de minstdraagkrachtigen geen toekomst meer hebben.
  terug naar 200 jaar geleden.

  Wat hebben we bereikt in hemelsnaam?

  Reactie door krul — woensdag 22 december 2004 @ 14.36 uur

 43. UWV-medewerker fraudeert tonnen uitkeringsgeld (nu.nl)

  Neehoor Ricardo Kamperveen het is helemaal geen bananen republiek… het is een gesmeert motortje voor diegene die de vingertjes in de pap hebben. Ben je ook zo’n pap kindje ?

  Reactie door MAD — woensdag 22 december 2004 @ 15.06 uur

 44. MAD (53)
  Weet je misschien ook wat er met die persoon gebeurd is???
  Of heeft hij een goude handdruk gekregen????
  rot schoft zeg, moeten ze gelijk z’n kop in elkaar beuken.

  Reactie door Leo 3 — woensdag 22 december 2004 @ 15.25 uur

 45. Leo 3
  Aangifte tegen gedaan staat er. Maar goed 9 van de 10 x is het dan raak, wat ik me dan afvraag…waar is toch die controle op die mensen. Zijn ze cijferblind ofzo…

  Reactie door MAD — woensdag 22 december 2004 @ 15.29 uur

 46. Voor het cda is het afschaffen van artikel 23 van de grondwet onbespreekbaar. ja stel je voor dat hun christelijke kinderen in aan raaking komen met niet christelijke kinderen. Zij willen de godsdienst scheiding in stand houden.
  En dat bakelende oproept tot een dialoog tussen de verschillende groepen brengt niks op, hij doet dat alleen maar om de niet chistenen zoet te houden.

  Dus Jan, je hebt volgend jaar wat te doen, de opstakels tot samenleven uit de weg ruimen.
  Succes met het schrijven van je boek!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 22 december 2004 @ 16.51 uur

 47. @Ricardo Kamperveen

  Je verwart de kritiek op het bestuur van dit land met kritiek op het land zelf!
  Het is helemaal niet zo slecht in dit land, natúurlijk, we kampen met enkele (maatschappelijke) problemen, maar welk land niet? We hebben helaas daarbij te maken met bewindslieden die ontzettend slechte keuzes maken en daarin gesteund worden door een meerderheid van de kamer(s)! We zijn niet zo arm als deze regering ons wijs maakt. Het toekomstperspectief van de verzorgingstaat is niet zo somber als ons wordt voorgespiegeld, de arbeidsparticipatie noopt ons niet tot rigoreus ingrijpen.
  De noodzaak om te hakken als B2 doet, is er niet. Het zijn louter keuzes ogv politieke agendas. Neo-liberalisme, gestuurd door de VVD en ‘ge-motord’ door het CDA, dat ‘overrompeld’ door haar eigen rechtervleugel zelfs geen enkel respect meer heeft voor het eigen kader. Huppelkutje D’66 huppelt daar achteraan, en mag af en toe ‘stoer’ doen over de ‘kroonjuweel’: Bestuurlijke vernieuwing.

  Stel jezelf eens serieus de vraag of verstandig is dat ‘we’ überhaupt bezuinigen (in economische tegenspoed), verbind hieraan de vraag: als we al bezuinigen, is het dan echt noodzakelijk dat die bezuinigingen voor een relatief groot deel worden afgewenteld op de sociaal zwakkeren, denk aan minima (uitholling van de Bijstand), WAO’ers, ouderen met weinig inkomen en (crhonisch) zieken in het algemeen (voorbeelden van groepen die in voorspoed veelal het minst profiteerden)?
  Denk jij als ‘vrijdenker’ dat er werkelijk geen andere mogelijkheden zijn om vooruit te komen en dit land te verbeteren?

  “En tja, daar komt die SP’er weer” maar…het simpele voorbeeldje mbt het H-woord: wil je me meteen even uitleggen waarom we in Nederland miljarden uitgeven aan een nauwelijks onbeperkte hypotheekrente-aftrek (45% van de totale aftrek naar de 7% hoogste WOZ’ers, voor bijna de helft een Grote-Villa subsidie dus!), maar minder gul zijn als het gaat om Volkshuisvesting (die geweldige liberalisatie van de huren), Zorg en Sociale Zekerheid?????

  Tuurlijk, dit is slechts een voorbeeld van een overduidelijke uitschieter….ook zonder die onbeperkte h-aftrek zou het beleid van dit kabinet ronduit bedroevend zijn! Keuzes maken, daar gaat het om!
  Willen we grotere verschillen in inkomen, macht en kennis of proberen we de scheur te dichten? Kiezen we echt voor samenleven of stimuleren we het zolang-het-mij-maar-goed-gaat-gedrocht?

  Reactie door RM — woensdag 22 december 2004 @ 17.15 uur

 48. ‘nauwelijk onbeperkte’, moet natuurlijk, nauwelijk beperkte zijn..

  Reactie door RM — woensdag 22 december 2004 @ 17.16 uur

 49. @ Lydia 48:

  en dan wil die meneertje Balkenende zijn klus nog afmaken ook en nog een ambtseriode als minister president.
  Ik mag hopen van niet en dat er een keer een sociaal kabinet komt.
  Dus geen rechts of paars of pimpelweetikwatvoorkleur, maar sociaal.
  God draait zich wel tig keer om zoals de christelijken op dit moment met de minima en de ouderen overweg gaan.
  Het laatste zuchtje adem persen ze er nog uit om er zelf beter van te worden.
  Grof en a-sociaal, maar ja iemand die een land van gif voorziet bieden ze onderdak en iemand die dit land mee heeft opgebouwd hongeren ze uit.
  Geloofwaardigheid in dit kabinet nul,nul.

  Reactie door sinne — woensdag 22 december 2004 @ 17.48 uur

 50. Wat mevr. Verburg nog te melden had voor de arme die wat extra tegemoet kunnen zien, wel 3 euro per maand.
  Hoe durf ze het uit te spreken 36 euro per jaar is erg veel geld voor deze arme mensen, zeker met alle verhogingen die er aan komen..
  Ze is gewoon een NERD.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 22 december 2004 @ 17.58 uur

 51. Nee, Folkert de Lepper, Gerda Verburgt is een NEPPER !! Dat is de hele CDA fractie in de Tweede Kamer en in de Eerste Kamer. Ik roep alle CDA-ers op die het absoluut oneens zijn met genoemde fracties om dadelijk het lidmaatschap op te zeggen en dan is er keus uit twee consequent sociale partijen: de Christen Unie van André Rouvoet en de SP van Jan Marijnissen. Je kunt zeggen wat je wilt, maar zij zijn en blijven consequent en dat is heel wat meer dan het CDA dat mer alle profijtelijke winden meewaait en het ware Christengezicht heeft verruild voor dat van een vrek à la Scrooge (om in de Kerstsfeer te blijven)en de CU heeft dat wel als u persé de “C” erin wilt houden. Blijf niet bij een partij omdat uw overgrootouders er al lid van waren en uw grootouders en uw ouders en u ook al uw hele leven… Leven kan betekenen: veranderen. Dat is nu nodig. De mensen in ons land die het hardste getroffen worden door dit CDA o.a. hopen op u!

  Reactie door Lydia — woensdag 22 december 2004 @ 20.00 uur

 52. @47 MAD

  Dan kom ik ook en pak hem bij z’n andere oor. Ik verheug mer er al op.

  Reactie door ACCEPT — woensdag 22 december 2004 @ 21.10 uur

 53. accept
  hehe zal er leuk gaan uitzien, haalt Ricardo misschien zelfs ook een keer de krant. Mooi kranten kop..

  Reactie door MAD — woensdag 22 december 2004 @ 22.00 uur

 54. Ach ik begrijp wel dat Ricardo Kamperveen hier op deze site zulke kortzichtige opmerkingen maakt, als u bij zijn reacties op zijn eigen site kijkt begrijpt u het ook. Juist ja.
  Geen reacties.
  Geen hond die om zijn geblaat bekommert.
  Laat staan dat ze er brood van lusten. Dus komt die ze gram hier halen.
  En nou weet ik wel dat je mensen niet op hun uiterlijk mag beoordelen. Maar als vormgever moet ik het toch even kwijt.
  Ricky die foto kan echt niet (en nog een filmpie!) het nodigt niet echt uit om verder te lezen laat staan te reageren.
  Verder ben je natuurlijk wel zo consequent om straks ook je eigen uitkering te weigeren als D666 helemaal opgedoekt is?

  Reactie door rommel — woensdag 22 december 2004 @ 22.22 uur

 55. @63
  Met zulke oren kan der wel een heel peleton mee.

  Reactie door rommel — woensdag 22 december 2004 @ 22.31 uur

 56. Heja dat is leuk, zeg. Onzin verkopen kan je overal wel doen, hoor. Doeme een lol zeg. Gut wat flauw meneer snot

  Reactie door Kerstvrouwtje — donderdag 23 december 2004 @ 8.27 uur

 57. @68 piet snot

  Ach pietje, wat een innerlijke woede. Ik vind dit wel heel erg goedkoop van jou hoor, op deze mannier Jan Marijnissen te beledigen. Ik heb met je te doen.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 23 december 2004 @ 9.54 uur

 58. Hé, ACCEPT, heb je de side van piet snot bekeken???
  Dan weet je gelijk wat je in de kuip heb, en hoe hij aan die naam komt

  Reactie door Leo 3 — donderdag 23 december 2004 @ 12.01 uur

 59. Ja Leo 3, ik heb er opgeklikt. Dat zegt alles hé over de persoon piet snot. Ach, eigelijk niet de moeite waart om op te reageren. Maar ja, ik kan het soms niet laten om toch even te reageren.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 23 december 2004 @ 12.13 uur

 60. Als ik ergens een gruwelijke pesthekel aan heb dan zijn het wel die afschuwelijke sex-advertenties op de teletekstpagina’s van de commerciële televisiezenders. En dan kijk ik, nadat Leo en Accept er iets over gezegd hebben, eens op die link van meneer Piet Snot. Wel, ik ben niet van steen, maar dit gaat wat mij betreft alle perken te buiten en ik heb de webmaster op de hoogte gebracht. Ik weet dat dit sites er zijn. Ik hoef ze niet te zoeken. Maar om nou zo’n site als link op een politiek weblog te zetten, dat gaat mij echt te ver. Ik heb gevraagd of de link ongedaan kan worden gemaakt. Ze zijn er mee bezig! Eerlijk gezegd vind ik dit uiterst smakeloos en ronduit smerig en getuigen van een laag-bij-de-grondse-mentaliteit. Dat had ik kunnen weten ja, gezien die rare reactie van die meneer. Wat een zielepoot zeg! BAH!

  Reactie door Lydia — donderdag 23 december 2004 @ 14.31 uur

 61. Dat bedoelde ik Lydia.

  Reactie door Leo 3 — donderdag 23 december 2004 @ 15.03 uur

 62. De webmaster heeft er helaas nog geen tijd voor gehad, lijkt me. De naam is nog steeds aanklikbaar. Ik hoorde dat de logs ook al misbruikt worden door spammers van allerlei kunne. Ziek hoor.

  Reactie door Lydia — donderdag 23 december 2004 @ 16.47 uur

 63. lydia,

  ach ja, sommige mensen denken dat alles kan en alles mag…

  s gewoon zielig

  Reactie door patrick — donderdag 23 december 2004 @ 16.54 uur

 64. he shit…wilde net eens gaan kijken…pfff alle lol wordt er altijd uigehaalt :(

  Reactie door MAD — donderdag 23 december 2004 @ 18.00 uur

 65. Ik wens de regering geen fijne feestdagen, omdat zij er voor gezorgd hebben, dat veel mensen ook geen fijne feestdagen hebben.

  Nederland Frustratieland

  mens-onvriedelijk zakenland

  geen gevoel en geen verstand

  centen tellen, kop in t`zand

  wie niet mee kan aan de kant

  tot je in de goot beland

  niets openlijk of transparant

  ook al schreeuw je moord en brand

  de ene hand wast de andere hand

  huiden van een olifant

  Nederland fantasieland

  Wat een afbraak, welk een schand!

  Reactie door Krul — donderdag 23 december 2004 @ 18.06 uur

 66. 79

  lol @ mad :-)

  Reactie door patrick — donderdag 23 december 2004 @ 18.16 uur

 67. Die MAD toch!!! En als je het had gezien dan was je zeker ook over je nek gegaan. Wees blij dat het niet meer kan. Er zijn pornosites voldoende, maar mijn bezwaar was dat deze bereikbaar was via een link vanaf een politiek weblog van de SP. Dat haalt het niveau omlaag en het plat en goedkoop. Bovendien had ik het idee dat het vooral ook beledigend was bedoeld. Snappie?? Vast wel.

  Reactie door Lydia — donderdag 23 december 2004 @ 22.15 uur

 68. Lydia
  He’ kreeg al helemaal een warm gevoel :)
  Maar is alleen maar goed hoor voor de SP, als sexsites hier linken. Komt namelijk zo leuk in zoekmachines terecht. Als je dan b.v. in google sp + porno + lydia komt er : de url naar dit weblog uit hahahahahahahah :)

  Ik snap dat wel ;)

  Reactie door MAD — vrijdag 24 december 2004 @ 8.58 uur