Minder politiek…

Ik wens u fijne, rustige dagen, zodat we er in het nieuwe jaar
met frisse moed tegenaan kunnen gaan.

Ik wens u voor 2005 echter vooral ook
veel geluk, gezondheid en inspiratie!

Met vriendelijke groet,

Dat is het slot van een brief met als titel ‘Minder politiek, meer mensen’, geschreven op de drempel van 2005.

Ik nodig je uit hieronder jouw Kerst- en Nieuwjaarswens te plaatsen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 22 december 2004 :: 16.39 uur

130 Comments

130 reacties

 1. Jan,

  Fijne Kerstdagen en een spetterend nieuwjaar toegewenst, en moge maar veel mensen inspiratie uit jou woorden halen het aankomende jaar!

  greetz Patrick

  Reactie door patrick — woensdag 22 december 2004 @ 16.46 uur

 2. Ik wens iedereen een voorspoedig 2005 toe, vooral die mensen die een beetje geluk en voorspoed zo hard nodig hebben.

  Dat de kerstgedachte blijvend moge zijn gedurende 2005!

  Reactie door krul — woensdag 22 december 2004 @ 16.54 uur

 3. Iedereen een gezond, gelukkig en saamhorig 2005 gewenst

  Reactie door Lianne — woensdag 22 december 2004 @ 16.59 uur

 4. De waakhonden in Brussel wensen u prettige feestdagen!

  Trackback door Waakhond in Brussel-weblog — woensdag 22 december 2004 @ 17.07 uur

 5. Op naar een solidair 2005!

  Reactie door Renske — woensdag 22 december 2004 @ 17.09 uur

 6. Hopelijk brengt 2005 een ieder wat ie er van verwacht!

  Reactie door Bart Vermeulen — woensdag 22 december 2004 @ 17.10 uur

 7. Het jaar loopt weer ten einde en goede voornemens worden gemaakt voor het nieuwe jaar.
  Ik zou graag een paar Latijnse spreuken tot je willen richten;

  Neque enim disputari sine reprehensione potest.

  maar ook;

  Os, quod mentitur, occidit animam.

  Ik wens je een fijne Kerst en een heel gelukkig 2005

  Reactie door Bernard Uitdenhemel — woensdag 22 december 2004 @ 17.15 uur

 8. Iedereen sterkte in 2005 met het aantrekken van de broekriem. Dat 2005 het jaar mag zijn waarin Balkenende 2 valt, Wilders een ander beroep kiest, de Linkse politiek het actievoeren weer echt oppakt, burgers nog meer in verzet komen tegen het liberalisme en kapitalisme, Nederlanders gaan spreken over Medelanders, stokers en opruiers alles terugkrijgen wat ze anderen hebben toegewenst.

  Reactie door Sulis — woensdag 22 december 2004 @ 17.37 uur

 9. Ik wens iedereen hele gelukkige, gezonde, blije, vrolijke, warme feestdagen in welke vorm dan ook, thuis, alleen, met elkaar, buiten de deur enzovoort!!
  hartelike groeten Monique

  Reactie door Monique — woensdag 22 december 2004 @ 18.53 uur

 10. Als nieuwjaarswens zend ik elk jaar een gedicht aan familie, vrienden en goede kennissen.Dit jaar is het een gedicht dat ik in oktober op het uiterst zuidelijke puntje van Spanje (Tarifa) heb gemaakt:

  OP HET KRUISPUNT (TARIFA)

  Op het kruispunt
  van twee zeeën
  van twee continenten
  soest het witte stadje
  aan de voet van het gebergte

  Winden waaien
  van west naar oost
  van oost naar west
  geluiden versterven
  over zand en zee

  Op het kruispunt
  van twee zeeën
  van twee continenten
  wandel ik langs het water
  en begroet Afrika

  Winden waaien
  van west naar oost
  van oost naar west
  geluiden versterven
  over zand en zee

  Op het kruispunt
  van twee zeeën
  van twee continenten
  verlicht de zon ruwe stenen
  waaronder wanhopigen rusten
  zij zochten de overtocht
  en betaalden de hoogste prijs

  Winden waaien
  van west naar oost
  van oost naar west
  zuchten versterven
  over zand en zee

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 22 december 2004 @ 18.03 uur

 11. Hallo allemaal,
  Moge 2005 een jaar worden waarin afgerekend kan worden met de gevaarlijke dwaasheden van dit kabinet, – het jaar worden dat al die liberaal denkende/handelende mensen tot in inzicht komen in de gevolgen van dit liberalisme en beseffen dat er veel meer is in het leven dan alleen maar leuke winstjes maken, ten koste van anderen.
  Want vergeet nooit: wat de een te veel heeft, heeft een ander minder – en soms te veel minder.
  Laat 2005 het jaar zijn van de sociale wederopbouw.
  Een jaar van samen, in solidariteit.
  Veel liefs, licht en wijsheid wens ik iedereen op zijn pad.
  Ja, echt iedereen, ook die en die en ook naar jou.
  Amita.

  Reactie door Amita — woensdag 22 december 2004 @ 18.04 uur

 12. Iedereen een fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar toegewenst.

  Reactie door Janjakob — woensdag 22 december 2004 @ 18.07 uur

 13. joal met de eerste laag van zijn nieuwste acrylwerkje

  Fijne Dagen en
  Een gezond en in alle opzichten succesvol 2005 gewenst!
  Aan een ieder die dit leest!

  Reactie door joal — woensdag 22 december 2004 @ 18.11 uur

 14. “Moge Allah u bewaren.”

  Reactie door Marja — woensdag 22 december 2004 @ 18.28 uur

 15. Is die handtekening echt of heeft Jan een machine van het pentagon geleend?

  Reactie door niemand — woensdag 22 december 2004 @ 18.30 uur

 16. Voor een ieder een goede kerst en een voorspoedig 2005.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 22 december 2004 @ 18.34 uur

 17. Simpelweg een gezond, solidair en vooral strijdbaar 2005
  aan een ieder. Dat de arbeidersbeweging verder mag oosten en
  dit kabinet verdwijnen. Zo niet dan word de gezondheid behouden
  wel héél belangrijk.

  Reactie door Peter van der Klein — woensdag 22 december 2004 @ 18.36 uur

 18. ach…nu we toch in de kerstsfeer geraken, is het misschien aardig om deze parabel te plaatsen.
  De tekst is van Pamela Hemelrijk en het vertelt de geschiedenis van Nederland in een notedop. Ter leering dan wel ter vermaeck:

  Flatgebouw “Nederland”

  Toen ons flatgebouw “Nederland” indertijd werd opgeleverd boden Nolleke (een part-time handwerklerares) en Wout (een vormingswerker) zich aan om de taken op zich te nemen die gemeenschappelijk geregeld moesten worden, zoals trappenhuizen, liftkokers en dergelijke. “Best”, zeiden wij, en we benoemden die twee met algemene stemmen tot bestuur van de Vereniging van Eigenaren.
  Het bestuur besloot daarop de collectieve onderhoudskosten inkomensafhankelijk te maken. Voortaan moesten wij 5 procent van ons inkomen afdragen. “Vooruit maar”, dachten wij. Onze inkomens ontliepen elkaar toch niet zoveel. Bovendien vonden wij het allemaal wel leuk dat de ordinaire patser op nummer 40 met zijn Bentley dan de grootste veer zou moeten laten.

  De eerste klap kwam toen Nolleke en Wout meedeelden dat de liftkokers vernieuwd moesten worden. De klus werd uitbesteed aan een aannemer (die trouwens later bleek een zwager van Nolleke te zijn geweest), en viel door “tegenvallers” tien keer zo duur uit als voorzien. Bovendien bleven de nieuwe liften om de haverklap steken, zodat we voortaan de trap moesten nemen. Nolleke’s zwager konden wij niet aansprakelijk stellen, want die had zijn bedrijf verkocht en was naar Paraguay geëmigreerd. Het bestuur heeft nog wel een peperdure advocaat in de arm genomen (die trouwens later bleek de ex-man van Nolleke te zijn), maar dat haalde niks uit.

  Om de financiële strop op te vangen werden de servicekosten werden door Nolleke en Wout met 10 procent verhoogd. Wij protesteerden. Wout huurde vervolgens voor 10 mille bureau Twijnstra en Gudde in, om te onderzoeken wat de oorzaak van de problemen was geweest. Dat kwam na een half jaar tot de conclusie “dat er het een en ander fout was gegaan”, en besloot met de aanbeveling “het voortaan beter te doen”.

  Nolleke had ondertussen niet stil gezeten. Omdat ons bewonerskrantje “niet professioneel genoeg was” had zij één der bewoners (die trouwens later bleek een jeugdvriend van Wout te zijn) tegen een riant salaris aangesteld als full-time hoofdredacteur. Sindsdien stonden er alleen nog interviews met Nolleke en Wout in het krantje. En mededelingen over de nieuwe huisregels waaraan wij ons moesten houden. Elke maand kwamen er een stuk of wat bij. Zo mochten wij onze eigen ramen niet meer lappen, omdat dat “te gevaarlijk” was. Nolleke had daarvoor een glazenwassersbedrijf in de arm genomen (dat overigens, zo bleek later, van haar zwakbegaafde zoon was). Als je je voordeur een ander verfje wilde geven moest je daarvoor eerst schriftelijk toestemming vragen bij een door Wout opgerichte schoonheidscommissie. Roken, drinken, barbecuen en praten op het balkon werd ons voortaan verboden. Om de naleving van deze regels te waarborgen benoemde Nolleke 10 bewoners tot betaald controleur. Zij patrouilleerden over de galerij om overtreders te beboeten. Gekleed in fraaie uniformen, die Nolleke speciaal door Frank Govers had laten ontwerpen.

  De servicekosten waren door dit alles gestegen tot 30 procent van ons jaarinkomen. Sommige bewoners raakten in geldnood. Het bestuur riep daarop een “solidariteitsfonds” in het leven waarop bewoners in nood een beroep konden doen. De servicekosten moesten daarvoor wederom worden verhoogd, ditmaal tot 40 procent.

  De patser met de Bentley was de eerste die het voor gezien hield. Hij vertrok. Zijn plaats werd ingenomen door een alleenstaande moeder die zo’n laag inkomen had dat het bestuur besloot haar geheel van servicekosten vrij te stellen. Het flatgebouw was intussen door Nolleke en Wout omgedoopt tot “Flatgebouw Solidariteit”. Het initiatief trok wijd en zijd de aandacht. Nolleke en Wout werden alom geroemd om sociale bevlogenheid, en verschenen in diverse talkshows. Zij vertelden aan iedereen die het maar horen wilde dat arme mensen in onze luxeflat geen servicekosten hoefden te betalen. Het liep storm, zoals u begrijpt; telkens als er een appartement vrij kwam stonden de minima met honderden te queuen op de galerij. Er moesten drie administratieve krachten worden aangesteld om de aanvragen te verwerken, en twee commissies om te beslissen wie van de gegadigden in de grootste nood verkeerde, en dus het appartement het hardste nodig had.

  De situatie is nu als volgt: wij betalen thans 60 procent van ons inkomen aan servicekosten. Nolleke en Wout hebben een vaste staf in dienst van 40 betaalde medewerkers. De tien appartementen op de bovenste verdieping zijn aangekocht en verbouwd tot kantoorruimte voor de Vereniging van Eigenaren. De kosten van die verbouwing zijn wederom volledig uit de hand gelopen, waarna wij wederom Twijnstra en Gudde in ons maag gesplitst kregen, ditmaal á raison van 20 miel. Er wordt gefluisterd dat het afscheidsfeest voor Wout (die zich onlangs wegens rugklachten uit het bestuur heeft teruggetrokken, waarna het bestuur – in casu Nolleke – Wout’s zoon met algemene stemmen als opvolger heeft gekozen), dat dat feest dus ook 20 miel heeft gekost; afgezien dan van het optreden van Pavarotti natuurlijk. Maar zekerheid hebben we niet, want De Regelgevingsvoorlichtingskrant, zoals het bewonerskrantje tegenwoordig heet, zwijgt daarover. De redactie heeft zich uitgebreid als een olievlek, en heeft thans twee voormalige appartementen als kantoorruimte in gebruik. Om de krant te financieren heeft Nolleke voor alle bewoners een “verplichte bijdrage” in het leven geroepen, die elk jaar stijgt.

  De liften doen het nog steeds niet, en het flatgebouw begint in verval te raken. Als we protesteren zeggen Nolleke en Wout jr. steevast: “Hoor eens, we moeten nou eenmaal bezuinigen. Er is domweg geen geld voor nieuwe liften, zo simpel is het. Maar wat klaag je toch? Als je vindt dat we het niet goed doen, dan kies je toch gewoon een ander bestuur?”

  Maar het vervelende is: wij kunnen de Nolleke-en-Wout-kliek nooit meer afzetten. Want een meerderheid van de bewoners profiteert thans van het solidariteitsfonds, óf werkt full-time voor de Vereniging van Eigenaren.(Of allebei.) En dat wil die meerderheid graag zo houden. Nolleke en Wout c.s. zullen dus altijd de verkiezingen winnen. Wij zitten als een rat in de val. Als het zo doorgaat gaan de servicekosten naar 90 procent, en gaan we met z’n allen failliet, tot de laatste man. En wij kunnen er niets tegen doen.
  “Vertrekken”, zult u zeggen, en dat lijkt inderdaad het enige wat er nog opzit. Maar daar kunnen wij om de een of andere sentimentele reden maar niet toe komen; we stellen het steeds uit. Soms ben ik wel eens bang dat we dat we daar ooit nog heel veel spijt van zullen krijgen.

  Reactie door Charles — woensdag 22 december 2004 @ 18.37 uur

 19. Iedereen wens ik een warme kerst en een liefdevol begin van een liefdevolle tijd…
  Veel liefs,
  Madelijne

  Reactie door Madelijne Pleines — woensdag 22 december 2004 @ 18.39 uur

 20. Een fijne kerst en een voorspoedig 2005!

  Opdat iedereen de sterre zal zien stralen
  en niemand in de duisternis zal verdwalen.

  Reactie door Helma D. — woensdag 22 december 2004 @ 18.41 uur

 21. dat er snel verandering moet komen,in deze oneerlijke en
  onsociale tijd.

  een fijne kerstdagen,veel voorspoed liefde en geluk,dan kan
  2005 niet meer stuk.

  Reactie door mark erkens — woensdag 22 december 2004 @ 18.53 uur

 22. fijne kerstdagen en gelukkige nieuw jaar.

  Reactie door a-nijmaa — woensdag 22 december 2004 @ 19.24 uur

 23. Gezien de opeenvolgende psychische en financiële dreunen die een groeiend deel van onze bevolking moet incasseren van ons kabinet wens ik voor 2005 een harmonieuze en solidaire samenwerking tussen minima en middeninkomens en hoop ik dat we samen de politiek kunnen wijzen op hun vaak onherstelbare fouten. Ik hoop ook dat we de aanzet kunnen geven tot meer kennis en goede wil van steeds meer Nederlanders van allerlei komaf, waardoor het voor de politiek in Den Haag steeds moeilijker zal worden om draagvlak te vinden onder de bevolking. Die is nu al ver onder de maat, maar dat moet duidelijker worden. Ik wens dat iedereen met een inkomens van bijstand tot ziekenfondsgrens (en dan bedoel ik ook de daklozen) echt samen zal werken om zo dit kabinet naar huis te sturen met het schaamrood op de kaken. Persoonlijk heb ik veel liever een hogere staatsschuld voor onze kinderen en kleinkinderen en een gezond milieu om in te leven (bomen en planten, dieren, de zee enz.) dan dat we ons nageslacht een lage staatsschuld of helemaal niets nalaten, maar ook geen leefbare wereld meer.
  Ik wens iedereen een heel vredig, gezond en harmonieus 2005. Lydia

  Reactie door Lydia — woensdag 22 december 2004 @ 19.49 uur

 24. Charles, jouw flatgebouwperikelen lijken wel een heel klein beetje op The Wave…….

  Reactie door Lydia — woensdag 22 december 2004 @ 20.03 uur

 25. Alles wat de regering de mensen in het afgelopen jaar aangedaan heeft en in het komende jaar nog aandoen wens ik in 2005 hetzelfde toe!!!

  Jan voor jou en je familie een hele fijne kerst en een goed begin van het nieuwe jaar. Bedankt dat je pal stond voor de slechtbedeelde burgers en dat je het mogelijk hebt gemaakt om mensen via dit forum te laten discussieren of hun mening te laten verkondigen.
  Maak er leuke dagen van.

  Reactie door Eef — woensdag 22 december 2004 @ 20.38 uur

 26. Iedereen een heel fijne kerst, een fantastiesch 2005 zonder Jan Peter toegewenst……….

  Reactie door Lambert — woensdag 22 december 2004 @ 20.41 uur

 27. Ik heb ook een wens!

  Wil gewoon me Nederland weer terug met nuchtere Nederlanders. Dus wens iedereen veel ‘oer hollandse nuchterheid’ toe.

  Ook al die mensen die zich groen en geel aan mij geergerd hebben. Ik heb dat ook aan jullie dus dat is een schrale troost :) mzl!!

  Reactie door MAD — woensdag 22 december 2004 @ 21.54 uur

 28. Ik heb in 2004 mijn sup-personen onderzocht. Ik had er velen. Excuus Truus(ach wat geeft het dat ene sigaretje), Dikke Deur ( bla bla bla wat ben ik belangrijk), Pleaser( natuurlijk doe ik dat wel even voor je), Kind zonder hoofd(als ik me maar wegcijfer wordt mamam niet boos), Truus de Mier( druk druk druk). Ze waren onderdeel van mijn Ego en gingen hun eigen weg. Helaas allemaal een andere kant op dan mijn Ziel. Nu heb ik ze ontmoet en ik heb ze lief. We gaan nu samen op weg en dat voelt goed.
  Ik wens iedereen de weg van zijn Ziel.

  Reactie door Alie Dekker — woensdag 22 december 2004 @ 21.56 uur

 29. Oops,sorry Mad,mijn reactie is nou niet bepaald wat je bedoelde met “Oer Hollands”. Misschien,in de toekomst,zie je mijn bijdrage als “oer menselijk”

  Reactie door Alie Dekker — woensdag 22 december 2004 @ 22.03 uur

 30. Allemaal heel fijne feestdagen en een voorspoedig 2005. SP succes in 2005 en ik wens het kabinet veel meer wijsheid en dat ze het advies van de SP maar mogen aanvaarden.

  Reactie door Marijke — woensdag 22 december 2004 @ 22.04 uur

 31. Bij dezen wil ik graag iedereen
  hele fijne Kerstdagen wensen
  en alvast
  een geweldig 2005 met veel
  plezier, geluk, gezondheid,
  respect, vriendschap, rust
  en uiteraard heel veel liefde!!!

  Reactie door Mirella — woensdag 22 december 2004 @ 22.12 uur

 32. Allemaal fijne feestdagen en een goed en gezond 2005 gewenst

  Jan hopelijk zijn we dan weer allemaal goed op dreef en kunnen we dit kabinet naar huis sturen, dan hebben wij echt een goed jaar.

  Mad, gaat alles goed met je????
  Heb van de week wel rood gezien maar geen groen of geel,hahaha.

  Reactie door Leo 3 — woensdag 22 december 2004 @ 22.17 uur

 33. Wens 2005: Voedselbank overbodig!

  Gisteren stuurde ik mijn collega’s bijgaande brief:

  Rotterdam, 20 december 2004

  Beste collega raadsleden,

  Wij sturen u bijgevoegd de Tribune met daarin een mooi artikel over de Voedselbank, ‘als leven overleven wordt’ (blz. 4 t/m 9).

  Trackback door Weblog Theo Cornelissen — woensdag 22 december 2004 @ 22.37 uur

 34. Ik heb geen wensen. Immers mijn bezit is alleen mijn vrouw, die gelukkig nog kan zeggen dat ze van mij houdt, na het auto-ongeluk van vorige week.

  Echter mensen: wees eens wat minder hebzuchtig. Dat maakt uw leven een stuk aangenamer.

  Reactie door Brillie — woensdag 22 december 2004 @ 22.50 uur

 35. Jan en iedereen op het weblog hele fijne dagen toegewenst. Ik zit met oud en nieuw in de nachtdienst bij jongeren die geen ouders meer hebben en door omstandigheden achter slot en grendel zitten. Mijn zoon heb ik eruit gekregen en gaat het super mee maar ik heb gekozen om bij kinderen te zijn die geen ouders hebben om dat te regelen. Dus ook namens de jongens uit Afrika en Iran die hier in Nederland met mij in elk geval verzekerd zijn van toch een klein feestje een …….TOP 2005.
  Laten we er wat moois van maken en er zijn voor elkaar.

  Reactie door Ninka — woensdag 22 december 2004 @ 23.51 uur

 36. Ik heb de laatste tijd een gelet op uitspraken van politici. Hoe vaak weten ze uit een bak ellende toch nog iets positiefs te vissen. Leugenachtig!! Kerstwensen van die zijde zijn dan ook hypocriet.
  Heb in Godsnaam (mag ook Allah of een ander zijn) respekt voor het verdriet dat mensen aangedaan wordt door dure straaljagers te kopen en huursubsidie te verminderen.
  Heb resprect voor de gevoelens van mensen als de kosten van ziek zijn stijgen en de salarissen van ministers dit ook doen.
  Heb respect voor gevoelens van mensen die al voor de derde keer herkeurd worden of ze wel echt genoeg ziek zijn voor de WAO. Heb respect voor de bijstandsmoeder die uit schaamte geen gebruik maakt van regelingen voor de echte minima. Heb respect voor mensen die anders (durven) te zijn.
  Beste mensen, ik wens eenieder voor 2005 een extra dosis respect toe. Zeker de mensen uit de politiek die respectloos positief zijn over zaken die voor de betroffenen negatief zijn.

  Reactie door Ben Rewinkel — woensdag 22 december 2004 @ 23.51 uur

 37. Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2005 toe en vooral iedereen gezond verstand…. ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — woensdag 22 december 2004 @ 23.58 uur

 38. Ik wens dat in 2005 de politiek weer leuk mag worden !
  Samen solidair tegen associaal beleid , egoisme en haat. Ik wens iedereen bevlogenheid toe ,voor mij is de sp het lichtpunt ook in de donkere tijden na kerst.
  hoop dat ieder op zijn of haar manier het gedachtengoed van de sp in zijn haar hart weet te sluiten. Dat de sp de grootste familie van nederland mag worden en een brug weet te slaan naat tantes ooms en andere …leef en geef om andere .

  Reactie door jantje paasman — donderdag 23 december 2004 @ 0.04 uur

 39. Ik wens, dat we in 2005 voor de volle 100% durven gáán voor,
  dat,wat we willen,wat we wensen,wat we dromen,voor onze idea-
  len,voor hoe we het beter,mooier,leuker en wellicht liefde-
  voller kunnen maken. Ook (of vooral),als het tegenzit.

  Reintje.

  Reactie door Reintje Snel — donderdag 23 december 2004 @ 0.37 uur

 40. Allen fijne dagen en een voorspoedig 2005 toegewenst.

  Nu was ik al een beetje afgevallen, maar door alle leuke mededelingen over de salarisstroken, prijsstijgingen, huurstijgingen, zal dat nog wel een beetje meer worden. Daar moet ik dit kabinet toch wel dankbaar voor zijn.
  Gek, hè, maar toch hoop ik dat het een droom is en ik in februari wakker wordt en zie dat het niet waar is.

  Reactie door Cathrina — donderdag 23 december 2004 @ 1.36 uur

 41. Mijn kerst- en nieuwjaarswens is in één woord samen te vatten:
  STERKTE !

  Reactie door Heraclitus VII — donderdag 23 december 2004 @ 3.50 uur

 42. Alie dekker
  Menselijkheid en nuchterheid gaan prima samen :) Ik hoop gewoon dat er volgend jaar niet meer zo explosief op alles wordt gereageerd. Merk aan mezelf dat ik dat soort mensen niet eens meer serieus neem, meer zoiets, jaahoor, lul maar lekker raak. En dat me aandacht meer uitgaat naar het slag politici/mensen die toch wat relaxter met zaken omgaat, nuchter zijn. Denk gevolg van een overkill.

  Leo 3
  groen en geel… ik schijn het bij sommige mensen te kunnen opwekken :)

  Reactie door MAD — donderdag 23 december 2004 @ 8.44 uur

 43. Ik wens dat de tolerantie ten opzichte van de ander weer terug mag komen. Iedereen een fijn 2005 toegewenst. En prettige kerstdagen.

  Reactie door Monique — donderdag 23 december 2004 @ 9.30 uur

 44. Wees lief voor elkaar in 2005

  Reactie door Wim — donderdag 23 december 2004 @ 9.57 uur

 45. Allen fijne dagen en een voorspoedig 2005 toegewenst.
  En mag ik de medewerkers van de Sp hartelijk danken voor de snelle beantwoording van mijn vragen.
  leen.

  Reactie door leen — donderdag 23 december 2004 @ 10.47 uur

 46. Ik heb ook eens een vraag aan de SP gesteld en kreeg inderdaad zeer snel antwoord terug van een medewerker van de SP. Gewoon zeer grote klasse van de medewerkers van de SP. SP is een partij die de mensen gelukkig nog serieus neemt. Leuke feestdagen gewenst voor iedereen, behalve voor dit kabinet, want die hebben het ons ook niet leuk gemaakt de afgelopen tijd.
  Verder hoop ik dat de SP gigantisch gaat groeien in 2005 en geef ze van katoen Jan in 2005.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 23 december 2004 @ 12.07 uur

 47. En, “lang leve Ayaan Hirsi Ali”. Laten we haar niet vergeten.
  (Vandaag verkozen tot NEDERLANDER VAN HET JAAR).

  Reactie door Ali — donderdag 23 december 2004 @ 13.52 uur

 48. Ik wens iedereen, maar dan ook iedereen, een uitermate gezond en gelukkig nieuwjaar. Ik webs onze vertegenwoordiger in de raad van Rotterdam, m.n. Theo Cornelissen veel sterkte toe om onze stad nu eens van het loslopend wild dat zich b&w noemt af te helpen en als je toch bezig bent, Theo, filter de rest van het spul dat om je heen zit. Wij de Rotterdamse SP’ers houden van je (honi soit qui mal in pense).

  Reactie door henk de bruin — donderdag 23 december 2004 @ 14.07 uur

 49. Ik wens iedereen liefde en solidariteit toe.

  Reactie door Cas — donderdag 23 december 2004 @ 14.15 uur

 50. Ali
  Tsja…aan mij is niets gevraagt of ik haar die titel wel waard vindt. Dus ‘Nederlander van het jaar’ lijkt me een beetje overdreven als je die wint met het spelen van een slachtoffer rol.

  Reactie door MAD — donderdag 23 december 2004 @ 14.57 uur

 51. Mad, aan jou is niets gevraagd. Gelukkig dan maar. Jij hebt een andere kijk op de zaak. Een enge vind ik maar jij mag je mening hebben, zolang je maar naar de rechter gaat als iets je niet aan staat. Hirsi Ali is een geweldige activiste, achter wie heel Nederland zich zou moeten scharen, inclusief allochtonen die van het westen houden, hier wonen en hier hun kinderen baren en die hier begraven zullen worden. In Nederland. Ik ben blij dat er nog zo veel mensen gezond denken, dat mensen nog om ‘leven’ geven en niet zo maar iedereen dood willen hebben. Ayaan Hirsi Ali strijdt voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen, ongeacht geloof, ras of huidskleur. Zo lang men dat niet wil inzien, gaat het fout in Nederland. De radicalisering is in volle gang. Zalig kerstfeest en “moge Allah u bewaren.”

  Reactie door Ali — donderdag 23 december 2004 @ 15.05 uur

 52. Ali
  Ik schaar me achter niemand, ben geen schaap die met het pulp mee rent. Maar concreet, wat heeft Hirsi Ali nu bereikt… vertel dat mij eens. Want ik ken politici van die meer bereiken bij buitenlandse mensen dan hirsi ali…Dus Hirsi Ali wint een prijs omdat ze zielig is.

  Reactie door MAD — donderdag 23 december 2004 @ 15.13 uur

 53. 57. 1. A. Hirsi Ali heeft bereikt dat moslimmeisjes die hier geboren zijn gecontroleerd worden op besnijdenis. Het gebeurt namelijk nog vaak dat in schoolvakanties meisjes besneden worden in het land van herkomst. Nederland gedoogde dat.
  2. HA heeft de ogen geopend van Nederlands voor het gevaar van de radicale islam. En terecht want er is iemand vermoord. Dat had nooit door een christen kunnen gebeuren.
  3. Zij heeft bewezen dat gefundeerde kritiek niet mogelijk is op een religie. Zij heeft aangetoond dat de islam vaak in strijd is met onze grondwet, denk aan gelijke rechten voor mannen en vrouwen. De islam is vrouwonvriendelijker dan ander religies op dit moment. De fundamentalisten willen graag dat de vrouw onderdrukt blijft. Kijk maar naar hoe ze er nog vaak bijlopen.
  4. AHA pleit ervoor dat imams niet meer uit het land van herkomst komen. Terecht. Ze moeten hier worden opgeleid en Nederlands spreken. Niemand binnen de poltiek is ooit tot dit inzicht gekomen, daarvoor hadden we dus HA nodig.
  5. AHa haalt de hete kolen uit het vuur, daar waar de Ned. politici de afgelopen 30 jaar niets hebben gedaan aan de mult.cult. samenleving. Geen beleid gevoerd. Zij legt de vinger op de zere plek.
  6. Met gevaar van eigen leven wijst zij de Nederlandse samenleving dat de vrouw binnen de islam onderdrukt wordt en soms ook mishandeld, meer dan de autochtone vrouw, kijk naar de blijfvanmijnlijfhuizen die voor het grootste gedeelte gevuld zijn door moslima’s.
  7. En wie nu nog denkt dat Mohammed B. maar 1 gek was, is naief. Kijk naar de feiten, lees de kranten, verdiep je in de islam.
  Nog veel meer heeft deze moedige vrouw gedaan, zij werkt keihard, ook nu, zij verdient het om Nederlander van het jaar te zijn.
  Een heel gezond 2005 !

  Reactie door Ali — donderdag 23 december 2004 @ 15.26 uur

 54. Ali
  En dat is bijzonder te noemen ? het is geschreeuw en gebrabbel en de doelgroep die ze moet bereiken kunnen haar wel schieten, dus waar legt de winst dan ? nergens. Schoppen helpt niet, is al een hele oude wijsheid. Mensen keren zich dan tegen je, en die discussie, ach die is net zo dood als Balkenende met zijn normen en waarden. Geen winst dus.

  Reactie door MAD — donderdag 23 december 2004 @ 15.34 uur

 55. mad, wel jammer dat je deze discussie hier gaat voeren waar iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar kan wensen ensjow ;-)

  Reactie door patrick — donderdag 23 december 2004 @ 15.36 uur

 56. patrick
  Ik reageer alleen maar op wat ik zie…

  Reactie door MAD — donderdag 23 december 2004 @ 15.37 uur

 57. jup mad, ik ook ;-)

  Reactie door patrick — donderdag 23 december 2004 @ 15.41 uur

 58. 59. En weet je waarom die doelgroep haar kan schieten? Omdat het te confronterend voor ze is. Hirsi Ali is oneindig intelligenter dan deze door een geloof geindoctrineerde vrouwen die daardoor niet meer gezond kunnen denken. Zeg nou zelf. Als je bont en blauw bent geslagen in naam van Allah, het mag immers, en je gelooft nog steeds nou dan ben je behoorlijk ziek.
  En Mad je reageert niet inhoudelijk, HA heeft dus heel veel bereikt, meer dan al die ex-feministes die de moslims in hun onderdrukte positie (willen) houden. Zo zie ik dat.
  En nu houd ik hier op, want je bent zo blind als het maar kan. Dat gun ik je wel hoor. “Moge Allah u bewaren”.

  Reactie door Ali — donderdag 23 december 2004 @ 15.44 uur

 59. Ali
  ughpffff barf…
  weetje dat ik gewoon helemaal flauw van je wordt… ook fijne feestdagen.

  Reactie door MAD — donderdag 23 december 2004 @ 16.20 uur

 60. MAD en Ali…..alsjeblieft…voer deze discussie elders op deze site….mogelijkheden genoeg!
  Om weer bij de eigenlijke bedoeling van hier en nu te beginnen: Een heel fijne kerst en een geweldige komende tijd!
  Veel goeds!
  Madelijne

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 23 december 2004 @ 16.36 uur

 61. Ik wens u vel sterkte in het nieuwe jaar.
  U zult het nodig hebben.
  http://www.aboujahjah.nl/criminaliteit.htm

  Reactie door rommel — donderdag 23 december 2004 @ 18.28 uur

 62. Mijn groet:
  Allen nog een heel sociaal en solidair 2005!

  Mijn wens(en):
  Dat de revolutie in 2005 mag uitbreken.
  Dat alle religies verbannen mogen worden uit de politiek.
  Dat er bij de S.P. niet nog 1 kamerlid zich afsplintert..
  Dat dit weblog vrij mag blijven van elke vorm van censuur.
  Dat mw. Meulenbelt haar discussieonderwerp een keer afstoft.
  Dat we argumenten gaan gebruiken in plaats van mopperen en vloeken of negeren.

  En dat we allemaal; hoewel we allemaal zo’n verschillende; soms gekke mening hebben, nog heel veel plezier beleven via dit geweldige weblog van Marijnissen!

  En de rest; ach ja, het gebruikelijke rijtje wat ik ook zo vaak hoor bij Miss-verkiezingen….

  Reactie door ReneR — donderdag 23 december 2004 @ 18.34 uur

 63. rene r

  Dat mw. Meulenbelt haar discussieonderwerp een keer afstoft.
  Dat we argumenten gaan gebruiken in plaats van mopperen en vloeken of negeren…

  Comment van ReneR — 23 december 2004 @ 18.34

  is de bovenste geen gemopper?

  Reactie door patrick — donderdag 23 december 2004 @ 18.39 uur

 64. Jan, ik wens jouw en ons allen een goed en strijdbaar 2005.

  Groet, Hennie

  Reactie door Hennie Hemmes — donderdag 23 december 2004 @ 18.53 uur

 65. Ik heb een verzoek aan iedereen….

  Wilt u morgen uw laatste Kerstgeschenk niet kopen alsublieft?
  Maar dit bedrag schenken ten behoeve van de mensen in Darfur?

  DARFUR HEEFT OOK ONZE HULP NODIG!

  Ik wens iedereen fijne feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar

  Reactie door Bernard Uitdenhemel — donderdag 23 december 2004 @ 19.56 uur

 66. @68 ReneR

  Gelijk heb je. Het hadden mijn woorden kunnen zijn. Ik denk er ook zo over.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 23 december 2004 @ 20.35 uur

 67. Veel goeds en bovenal zegen van de hoogste God toegewenst! Kijk voor de gein eens in jesaja 1:18

  Gods zegen dus!

  Reactie door Kees C — donderdag 23 december 2004 @ 21.04 uur

 68. Jesaja 1:18(b)

  Al waren uw zonden rood als karmozijn,
  zij zullen worden als witte wol.

  Reactie door Bertus vW — donderdag 23 december 2004 @ 21.10 uur

 69. Mijn grootste wens voor 2005. Zou iemand de gemiddelde populatie van VVD stemmers eens willen uitleggen wat nu eigenlijk de idealen van het echte liberalisme zijn. Geen overheid meer anders dan voor bescherming van het land, de openbare orde en het ongebreidelde graaien zonder remmingen. Weet ik zeker dat hun kiezerspopulatie de volgende keer is beperkt tot slechts de “ziel”loze miljonairs.

  Reactie door Hans Landskroon — donderdag 23 december 2004 @ 21.58 uur

 70. Heel veel liefde, begrip, wijsheid, verdraagzaamheid en vrede voor het nieuwe jaar en dat er maar gauw een links kabinet mag komen.

  Reactie door Karin — donderdag 23 december 2004 @ 22.38 uur

 71. Ik wens (bijna) alle VVD’ers een bankroet, (bijna) alle
  CDA’ers flink straf van hun God. Wat ik D66′ers moet wensen???
  Dat Opa Brinkhurst eindelijk eens stopt met ‘werken’ misschien?

  Alle anderen wens ik een wonderwel 2005!!

  Reactie door Cees — vrijdag 24 december 2004 @ 0.59 uur

 72. De wereld spiegelt zich in een waterplas,
  boomtakken grijpend naar hoge luchten,
  stil en vredig, een wereld om in te vluchten.
  Slechts de wind geeft enige rimpeling
  in de doorkijk van deze spiegeling.
  Moge 2005 worden als de wereld in die waterplas,
  vredig, stil, met zo nu en dan
  een rimpel van ontroering.

  (Ferd van der Aa)

  Reactie door Hanta — vrijdag 24 december 2004 @ 1.03 uur

 73. Om even off-topic te beginnen:

  “Nederlander van het jaar”: is dat de
  meest geliefde, meest controversiële, meest heldhaftige, meest besproken/beschreven, of juist de meest overtuigende Nederlander van het jaar? Of misschien een combinatie van meerdere van deze eigenschappen (deugden)?

  Wat Ayaan Hirsi Ali in ieder geval is, is de meest besproken Nederlander. In die zin heeft ze elk lid van het Koninklijk Huis van de spreekwoordelijke troon gestoten. In hoeverre Hirsi Ali die andere eigenschappen ook in zich heeft, dat is meer een kwestie van ieders persoonlijke oordeel maar vaststaat in elk geval dat er minstens net zo vaak negatief geoordeeld wordt over deze politica en dat bijelkaar opgeteld kun je toch niet anders dan tot de conclusie komen dat we, als het gaat om Hirsi Ali, eerder te doen hebben met een gewone burger, zij het dan omgeven met uitzonderlijke media-aandacht dan met een charismatische figuur of zelfs een heilige (dat laatste zal dan niet opgaan voor Hirsi Ali).

  Wat mij betreft mogen de komende feestdagen meer in het teken staan van de onbekende Nederlander, van degenen die veel betekenen voor anderen maar die daar zelf geen media-aandacht mee verdienen (of willen verdienen).
  Het is mooi om Kerst en Nieuwjaar te kunnen vieren, maar het is ook goed om ons daarbij te confronteren met degenen die dat niet kunnen doen. Bijvoorbeeld met de groep van ‘onerkende’ Nederlanders, mensen die al jaren geïntregeerd zijn in deze maatschappij en deel uitmaken van deze samenleving maar toch dreigen te worden teruggestuurd en naar al die andere mensen die op een andere manier geen reden hebben om Kerst als feest- of vreetfestijn te vieren (zoals (bijna) daklozen of de wereldwijd miljoenen mensen die waar dan ook op de rand van leven of dood verkeren, door oorlog of door ziekte). En na die confrontatie dan ook een daad stellen, door bijv. naar een hulporganisatie wat geld over te maken (me daarbij aansluitend bij de oproepen die andere bezoekers van dit weblog eerder al hebben gedaan).

  Helaas is kerst teveel een feest geworden waar het letterlijk en figuurlijk meer om de verpakking dan om de inhoud gaat. Velen van ons (ik moet toegeven, ikzelf ook) geven mooie cadeautjes waarbij het glansrijke en rijkelijk met linten versierde cadeaupapier niet altijd vergezeld hoeft te gaan van een even glansrijk product. Dingen zijn er nu eenmaal op gemaakt om snel kapot te gaan – en eenmaal kapot dan dumpen we deze weer net zo gemakkelijk in de vuilnisbak. En met het vervangen van een kapot apparaat is dan ook de cirkel weer rond: want een horloge, een staafmixer of een föhn ‘blijf’ je nodig hebben, net zoals een koelkast, een TV of een computer als een van die apparaten defect zijn, al zit het natuurlijk in onze ‘aard’ om bescheiden te zijn in datgene wat we van de kerstman zouden willen vragen.

  Wat wij krijgen is dus niet altijd wat we (strict genomen) nodig hebben, tegelijkertijd zijn er vele mensen, in Nederland en daarbuiten die écht iets nodig hebben (een oogoperatie, schoon drinkwater, het volgen van onderwijs) maar die zaken niet of nauwelijks kunnen krijgen. Met het geven van een bedrag van enkele euro’s kun je iemand in een arm, door oorlog en epidemieën verscheurd land weer een toekomst geven, en als we dat allemaal zouden doen, kunnen we een grote groep van getroffenen, van ontheemden, een toekomst bieden waarin deze mensen uiteindelijk een zelfredzame gemeenschap kunnen opbouwen, zelfredzaam in de zin dat zo’n gemeenschap, als bouwsteen voor een gezonde samenleving, dan op een dag niet meer aangewezen hoeft te zijn op financiële hulp van het rijke westen.

  En natuurlijk moeten we er niet aan voorbij gaan dat ook in een rijk land als Nederland de groep mensen die in een situatie van armoede terecht komen en daarin niet zelf meer kunnen uitkomen steeds groter wordt. Maar soms is er ook een korte adempauze nodig niet alleen om te beseffen dát er nog heel moet veranderen maar ook te bedenken wát er nog allemaal moet veranderen in Nederland en daarbuiten om, bijv. alleen al er voor te zorgen dat de kloof tussen rijk en arm niet nóg groter wordt dan die nu al is. Een stap in de goede richting is in ieder geval de val van dit kabinet met als cadeau voor alle (stemgerechtigde)Nederlanders een nieuw stembiljet.

  Reactie door David Tompot — vrijdag 24 december 2004 @ 1.04 uur

 74. Dank je David. Heel mooi verwoord. Dat kun je toch heel goed. Complimenten. Fijne dagen gewenst!

  Reactie door Lydia — vrijdag 24 december 2004 @ 7.10 uur

 75. #69 Patrick

  Nou nee; niet helemaal zoals ik het bedoel in mijn context. Kijk; je bent in mijn ogen een pure mopperkont; als je alleen maar negatief kunt zijn; zonder dat met argumenten en alternatieven te omkleden. Je mag dus in mijn optiek best wel mopperen; de hele site van het gastenboek, tot aan dit log staat er vol van; als je maar ook in de juiste richting kunt wijzen.

  groetjes ReneR

  Reactie door ReneR — vrijdag 24 december 2004 @ 9.27 uur

 76. rene r

  nou k vind dat jij af en toe best negatief bent, of een ander errug negatief neerzet…. en dus moppert.. maar da’s mijn definitie van mopperen eh ;-)

  Reactie door patrick — vrijdag 24 december 2004 @ 10.09 uur

 77. Patrick, ik hoop dat je in 2005 reden gaat krijgen om niet langer meer te hoeven mopperen. Ik wens je al het geluk en gezondheid toe die je nodig zult hebben!
  René, over mopperkonten gesproken. Zelfs al bèn ik het stiekum met je eens hier en daar, dan nog kan jij er ook wat van hoor. Ook voor jou wens ik een fijne Kerstweekend en een vredig en harmonieus 2005 toe voor alle mensen: LIVE LONG & PROSPER !

  Reactie door Lydia — vrijdag 24 december 2004 @ 11.36 uur

 78. Hey Lydia,

  hartelijk dank ;-)

  Voor jou ook een supergoed gezond vrolijk en mooi nieuwjaar toegewenst :-) …en voor een ieder ander die dat wel kan gebruiken :-)

  greetz patrick

  Reactie door patrick — vrijdag 24 december 2004 @ 11.52 uur

 79. Ik wens Jan, zijn gezin en iedereen die hem dierbaar is een gezond en hoopvol 2005 toe en moge het judaskabinet in 2005 eindelijk gaan vallen.

  Oh heer, verlos ons van Balkenende II

  Reactie door Harm Burgers — vrijdag 24 december 2004 @ 12.30 uur

 80. Rooie Kater voorspelling 2005:
  24 Dec 2004
  Volgend jaar rond de feestdagen zal er een tekort zijn aan voedselbanken. Zullen meer en meer mensen tot over hun hoofd in de schulden zitten. Zullen chronisch zieken nog zieker worden omdat ze te weinig geld hebben naar de dokter te gaan of recepten te betalen. Zullen er nog veel meer dak en thuislozen zijn. Kwijnen er nog meer bejaarden weg in verzorgingshuizen. Moeten ouderen nog meer bezuinigen op hun ouwe dag. Komen veel huishoudens zonder gas, water en licht te zitten. Rotten er nog meer gebitten weg. Worden de eenzamen nog eenzamer. Rijken nog rijker. Haters nog hatelijker. Racisten nog meer racistisch. Zal Balkenende 2 voor nog meer ellende zorgen met hun maatregelen. Gaan er nog meer mensen protesteren tegen het kabinetsbeleid. Wilders nog gekker en radicaler. Komt Ayaan Hirsi Ali met Submission 2. Gaat de veiligheid nog meer achteruit door het kabinetsbeleid. Barst de bom……

  Rooie Kater wenst u veel sterkte toe voor het jaar 2005!!!!

  Reactie door Rooie Kater — vrijdag 24 december 2004 @ 13.19 uur

 81. maar hopen dat je geen twee nostredamus bent rooie kater ;-)

  Reactie door patrick — vrijdag 24 december 2004 @ 13.26 uur

 82. Eerder een Rooie Manda Patrick…. :)

  Reactie door Rooie Kater — vrijdag 24 december 2004 @ 13.30 uur

 83. Daar krijg ik nou een kater van, rooie kater! Wat een DOEM zeg! Overgens hoorde ik op de radio iets van dat een op handen zijnde staatsgreep is vermeden?? Geen idee of dit waar is, hoor, maar het klonk wel bijzonder intrigerend: een staatsgreep? Hmmm, als-ie maar van fluweel is dan. En dan zou ik het er wel eens mee eens kunnen zijn… Mrrraaauuuwwwww!!! Nijdige Poes.

  Reactie door Lydia — vrijdag 24 december 2004 @ 13.39 uur

 84. @Lydia: Ja dat was heel vervelend dat het op het laatste moment niet door kon gaan.(ik haat justitie) Ik ben mijn nagels al flink aan het slijpen aan de krabpaal voor de volgende. ;) (ik ben geen terrorist voor de mensen die dit serieus nemen dit is humor!!)

  Reactie door Rooie Kater — vrijdag 24 december 2004 @ 13.45 uur

 85. Ik wens voor 2005 vrede… er is veel gebeurd dit jaar 2004 (ik ben een marokkaanse moeder van twee jonge kinderen) en ik hoop dat het erg goed komt tussen ons allemaal en bedankt mensen die achter ons staan en ons helpen om stevig in onze schoenen te staan. Ik ben hier geboren en zie dat veel is gebeurd de laatste tijd, en kabinet balkenende maakt ons kapot en we beginnen “arm” te worden en bang zijn we geworden wat ze willen gaan flikken met ons volk en hoop dat alles goed komt.
  Iedereen en jan marijnissen fijne dagen een een gelukkig nieuwjaar.

  Reactie door Nawal — vrijdag 24 december 2004 @ 14.06 uur

 86. hallo allemaal!!
  Allemaal veel plezier met het vieren van het feest van het licht of kerst!voor het nieuwe jaar wens ik iedereen een optimistisch 2005 en ik hoop dat de media genuanceerder te werk gaat!Dat angstzaaien moet eens ophouden en de inwoners van nederland moeten serieus worden genomen. Met andere woorden ik hoop dat bakellende gaat vallen en dat hierdoor de draai naar een humanistisch beleid kan worden gemaakt.salaam, shaloom,peace,vrede!

  Reactie door nienke — vrijdag 24 december 2004 @ 15.49 uur

 87. Lydia, jij ook fijne feestdagen toegewenst en dat natuurlijk ook toegewenst aan alle andere bezoekers en lezers van deze weblog.

  Reactie door David Tompot — vrijdag 24 december 2004 @ 15.51 uur

 88. Ik wens jullie fijne kerstdagen en meer solidariteit in het nieuw jaar 2005 .

  Reactie door m.l.ahrouille — vrijdag 24 december 2004 @ 15.56 uur

 89. Ik wens alle SP-ers en alle mensen die over het hoofd worden gezien door het huidige kabinet een hele fijne kerst en een solidair, sociaal, vreedzaam, reSPectvol en gezond 2005!
  Ik hoop dat iedereen die zich dit jaar heeft ingezet voor een beter Nederland dit ook in 2005 weer wil doen want het heeft zin!
  En Jan, keep up the good work! Ik ben trots op je!

  Reactie door Alexandra van Dijken — vrijdag 24 december 2004 @ 17.34 uur

 90. Nawal en M.L. Ahrouille, ik ben heel blij jullie te ontmoeten op dit weblog. Jullie wensen lijken heel veel op die van velen van ons hier. Laten we hopen dat inderdaad volgend jaar een harmonieus jaar wordt voor alle mensen in ons land, en eigenlijk alle mensen in de wereld. Nawal, je kinderen zijn de toekomst. Ze verdienen een toekomst in vrede. Wat mij betreft gáán we ervoor. Met ons allen tegen de haatzaaiers en de angstaanjagers. Het kán anders en het MOET anders en wij gaan het laten zien. Ik wens jullie het allerbeste toe!

  Reactie door Lydia — vrijdag 24 december 2004 @ 18.25 uur

 91. *sluit me helemaal bij lydia aan* :-)

  Reactie door patrick — vrijdag 24 december 2004 @ 18.30 uur

 92. Ik wens iedereen een goede kerst en vooral een voorspoedig en sociaal 2005. Met elkaar zal de solidariteit in Nederland vast opbloeien.

  Reactie door Theo de Jong — vrijdag 24 december 2004 @ 18.59 uur

 93. Ik wens iedereen een uitstekend en gezond nieuwjaar, voor zover dat met het huidige kabinet nog mogelijk is.

  De solidariteit is ver te zoeken, laten we met de SP het goede voorbeeld blijven geven!

  Reactie door Ronald Hiltemann — vrijdag 24 december 2004 @ 22.03 uur

 94. Ik wens iedereen in 2005 de kracht en het lef zichzelf te zien in andere mensen en de wil om anderen te behandelen zoals je zelf wilt worden behandeld. Met respect en begrip en altijd een vrije keus om jezelf te mogen zijn.

  Reactie door Ben — zaterdag 25 december 2004 @ 0.02 uur

 95. Merry niXmas.

  Reactie door JG Gjaltema — zaterdag 25 december 2004 @ 9.41 uur

 96. Laten we angst vergeten
  Dan kan de haat worden overwonnen
  En met respect voor de ander
  kunnen we leven in vrede
  Dat wens ik jou en de wereld
  Fijne dagen.

  Reactie door Gerard Broekman — zaterdag 25 december 2004 @ 12.39 uur

 97. hehehe hypocriet sootje…(ja knikkers),..dat noemt zich een opositie-partij, hoelang willen jullie dat gezwets van die balk-elende ploeg nog aanhoren?. t’wordt tijd dat je is letterlijk uit je stoel spring en die balk-elende is aanschreeuwd waar ie mee bezig is inplaats van indommellen in die blauw zitzak van jullie daar in Den Haag….Slaapkoppen wordt is WAKKER.

  Reactie door nederlandslaapt — zaterdag 25 december 2004 @ 18.28 uur

 98. Er zat
  een rugwervel
  van een kalkoen
  onder m’n hak.

  Zou ik dan toch…
  Nee laat maar.
  Het seizoen is voorbij.

  Ach, ouwehoer niet zo!
  Gewoon veel plezier toegewenst met de feestdagen.

  Reactie door Cor Nauta — zaterdag 25 december 2004 @ 20.36 uur

 99. 57. 1. A. Hirsi Ali heeft bereikt dat moslimmeisjes die hier geboren zijn gecontroleerd worden op besnijdenis. Het gebeurt namelijk nog vaak dat in schoolvakanties meisjes besneden worden in het land van herkomst. Nederland gedoogde dat.

  Wat hier geschreven is werd ik zo boos over. Ik ben zelf een moslimvrouw (marokkaanse) en nog een keer niet alle moslimmeisjes worden besneden alleen in de land waar die ene hirsi vandaan komt(en dat is voor de zekerheid !!! het kwam uit somalie vandaan) en ja je bent voor de gek gehouden door haar en onze heilige boek (koran) staat er helemaal niks erover in (meisjesbesnijdenis)alleen over besnijdenis bij jongens. Ik zelf ben er ook fel tegen van meisjesbesnijdenis maar ik kan gewoon niet tegen dat ze ons allemaal aanwijzen. Eerst lezen erover en dan praten. En niet naar leugenaars als die ene uit somalie en zeker ze was gewoon als zieligerd aangezien om een prijs te krijgen van mij hoeft ze het echt niet te krijgen ze maakt onze land te schande!!!!!!!

  Reactie door Nawal — zaterdag 25 december 2004 @ 20.38 uur

 100. Nawal,

  geen dank ;-) fijne dagen…

  Reactie door patrick — zaterdag 25 december 2004 @ 20.55 uur

 101. Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar toegewenst.
  Ga zo door nederland verdient veel beter.
  Ik hoop dat jullie die hoofdprijs (Val van dit kabinet)
  spoedig in de wacht zullen slepen.
  Want die noclaim in de gezondheidszorg.
  Maar ook die identificatieplicht anno 2005 lijkt volkomen
  nergens op.

  Reactie door G.M. Geerts — zaterdag 25 december 2004 @ 21.18 uur

 102. Ik wens iedereen héél véél liefde toe in 2005 :-)

  Reactie door Linda Hogema — zondag 26 december 2004 @ 15.52 uur

 103. Wij wensen ieder een Goed en Gezond 2005.
  Met uitzondering van dit flut kaninet.

  Ik heb ook niet gevraagd om mijn hartafwijking op eerste kerstdag 50 jaar geleden.

  Reactie door Vader — maandag 27 december 2004 @ 13.53 uur

 104. Jan,voor jou,je gezin en de fractie van SP en natuurlijk de aanwezigen hier: De beste wensen voor 2005,die hopenlijk dit kabinet ten val brengt en ons zal behoeden voor Balkellende 3.
  Groetjes Hendrik

  Reactie door Hendrik — maandag 27 december 2004 @ 14.34 uur

 105. Al het goede wens ik jou (de lezer) toe.
  Maar vooral wens ik voor mij zelf en alle andere inwoners van Heemskerk dat het in 2005 eindelijk lukt om een goede partij afdeling tot stand te brengen.
  Hou het solidair.
  Herman

  Reactie door Herman — maandag 27 december 2004 @ 18.39 uur

 106. Een Links blok in 2005. Zijn ze voor de Paas weg????

  Een goed en verdraagzaam 2005

  Reactie door Bert Putters — maandag 27 december 2004 @ 20.00 uur

 107. Beste mensen,

  Uiteraard wens ik een ieder een gezond en een gelukkig 2005.

  Tevens wens ik (mijn mede gelovigen) de politici van het CDA toe dat ze hetgeen in de bijbel staat n de praktijd brengen. Dan ziet Nederland er binnenkort er een stuk rechtvaardiger uit.

  Reactie door Jan Hes — maandag 27 december 2004 @ 20.18 uur

 108. Iedereen alvast een gelukkig en sociaal nieuwjaar gewenst.Dat mensen maar weer gewoon normaal met elkaar om kunnen gaan straks. Ik wilde eigenlijk zo’n bandje om met ‘respect to all’ maar ik heb helaas geen respect voor iedereen. Niet iedereen verdient dit jammergenoeg. Elkaar de mond snoeren op al dan niet gewelddadige wijze is een trend geworden,een rage…Net als de flippo of step destijds.Was het maar net zo onbeduidend…

  Reactie door Nettie — maandag 27 december 2004 @ 22.32 uur

 109. Neem de tijd

  Neem de tijd om te werken, dat is de prijs van het succes
  Neem de tijd om na te denken, dat is namelijk de bron van de kracht
  Neem de tijd om te spelen, want dat is het geheim van de jeugd
  Neem de tijd om te lezen, want dat is de basis van de kennis
  Neem de tijd om vriendelijk te zijn, want dat is de poort naar het gelukkig zijn
  Neem de tijd om te dromen, want dat is de weg naar de sterren
  Neem de tijd om lief te hebben, want dat is de ware levensvreugde
  Neem de tijd om vrolijk te zijn, want dat is de muziek van de ziel

  (Ierse bron)

  Ik wens iedereen een respectvol, verdraagzaam, tolerant en gezond 2005 toe!

  Reactie door IngeB — dinsdag 28 december 2004 @ 14.45 uur

 110. Ik wens een ieder veel innerlijke acceptatie toe,want dan kun je beter met de ander uit de voeten.
  En goede gezondheid voor een ieder,al zou je haast het tegendeel wensen,zodat de regering hun absurde plan van tafel moet doen.
  Sabineke

  Reactie door sabineke — dinsdag 28 december 2004 @ 14.49 uur

 111. Ik wens voor het komende jaar 2005, alle minima’s 3% van de 30% die het kabinet voor zichzelf gaat doordrukken
  Want als veel onzeker is voor mensen in een bepaalde inkomstengroep, dan is dát zeker, dat het de ‘heren’ gaat lukken.
  Reken maar, hun tweede en derde generatie moeten tenslotte ook kapitaalkrachtig blijven, niet dan?

  Reactie door JC Moes — dinsdag 28 december 2004 @ 15.35 uur

 112. Ik wens iedereen een WAARDIG bestaan in 2005 (en daarna)

  tevens

  wens ik dat een aantal politici en hoge(re) ambtenaren eindelijk tot het inzicht komen dat de functie welke zij bekleden, ten dienste behoort te staan aan het gehele volk en niet enkel ter meerdere ere, glorie en verrijking van zichzelf of selecte groepen

  Reactie door F ten Hove — dinsdag 28 december 2004 @ 16.38 uur

 113. 2005 en door de bezuinigingen heb ik geen werk, geen stage, geen geld voor zelfs maar de huur (die het minimum is). HAPPY NEW YEAR!!!

  Reactie door maroeska van veen — dinsdag 28 december 2004 @ 22.10 uur

 114. Zo aan het einde van 2004 heb ook ik de behoefte terug te kijken op een bewogen jaar waarin politici tegelijkertijd tot slechtste en beste politicus werden gekozen, de beste Nederlander aller tijden een ongenuanceerde klokkenluider was wiens prestatie het wellicht was de nederlandse politiek uit haar sluimerstand te wekken, waar met de moord op Theo van Gogh, wiens kwetsende en haatdragende uitlatingen soms zelfs zijn ouders tot wanhoop dreven, kennelijk ook de vrijheids van meningsuiting in Nederland ter grave werden geleid.
  Waar (semie)intellectueel Nederland mee aan de haal ging omdat ze bang waren niet langer ongenuanceerd en kwetsend te mogen zijn.
  Waar een premier en een voetbalcoach worden afgebrand als waren zij het die hel en verdoemenis over ons uitstortten. Waar de bedreiging van twee uitgesproken kamerleden tot de ondergang van de democratie zou kunnen leiden. Waar een alcoholist die ooit eens zingen kon niet meer zingt. Waar 250.000 gratis treinende reizigers het waterpeil in de polder denkt te moeten oppompen. Waar door rechts en links werd meegelift op de dramatiek van de dag zonder te weten op wiens bagagedrager ze nou eigenlijk zitten en zonder te weten welke kant de fiets nu eigenlijk opgaat. Waar een man met een baard iets hardop wenst dat dagelijks misschien wel door duizenden wordt gewenst als ze aan hun schoonmoeder denken.
  Waar het niet schudden van de hand van een minister een vrouwhatende handeling wordt genoemd, alsof ikzelf niet zou weigeren voor zijne goedheiligheid Paulus door de knieën te gaan in opperste devotie zijn ring kussend, die in zijn vermeende onfeilbaarheid dagelijks andere gelovigen bruskeert.
  Alsof alles wat hier gebeurt van een nieuwe orde is, alsof het allemaal nooit eerder is gebeurd!
  Alsof botsingen van etnische groepen, culturele verschillen, discriminatie op grond van huidskleur etc.niet bestonden toen alle moslims nog in een tentje zaten schuilend achter een kameel met hun neus, ogen en oren verstopt door het woestijnzand.
  Kijk nog eens naar de Westside Story en U weet ineens beter. Lees Günter Wallraff er nog eens op na toen het nog ging over Spanjaarden en Italianen. Vraag eens na bij de Surinaamse Nederlanders.

  Veertig duizend doden in Iran, misschien wel zeventig duizend doden in Azie, een land onder valse voorwendelen onder de voet gelopen door krijgsgeweld, zonder dat de democratie ingreep, tientallen vermoorde gijzelaars, 200 doden in Madrid tijdens een reeks laffe bomaanslagen, waar de zittende regering mee aan de haal trachtte te gaan voor haar eigen politieke gewin en waarmee de democratie korte metten maakte. Massa slachtingen in Darfur, verkiezingsfraude in Oekraine, gesteund door onze bondgenoot Rusland. Dat is dramatiek!

  Ik wens U een genuanceerd 2005 toe.

  Reactie door jos arensen — woensdag 29 december 2004 @ 11.57 uur

 115. een luisterend oor voor een ieder

  Reactie door peter — woensdag 29 december 2004 @ 12.31 uur

 116. Bij deze wil ik Jan en zijn familie en verder iedereen een heel gezond en vooral een sociaal 2005 toewensen. PROOST !!!

  Reactie door Peter Vermeulen — woensdag 29 december 2004 @ 23.17 uur

 117. Ik wens Jan, en alle medewerkers van de SP-partijen met natuurlijk alle leden een heel GOED en vooral een GEZOND 2005 toewensen!!! En hopend in het komende jaar weer wat voor ELKAAR te kunnen betekenen……..en hopen op een SUCCESVOL jaar!!!!!!!
  Toi Toi Toi.

  Reactie door Winfried — donderdag 30 december 2004 @ 0.02 uur

 118. Ik wens iedereen een heel gelukkig 2005 toe met veel gezondheid (vooral qua denkvermogen). Laten we elkaar niet vergeten en laten we met z’n allen proberen om van Nederland weer een solidair land te maken!

  Marjolein Kool in Tunesië

  Reactie door Marjolein Kool — donderdag 30 december 2004 @ 16.22 uur

 119. Geert WIlders 4 PResident, Bush houdt zijn politieke lijn vast en de EU gaat ten onder aan interne twisten, dat zijn mijn wensen voor 2005

  Reactie door Erik D. — zondag 2 januari 2005 @ 16.17 uur

 120. Ik wens alle leden en alle leiders van de SP een gelukkig en een sociaal 2005.

  Reactie door Eric de Koning — maandag 3 januari 2005 @ 22.00 uur

 121. ik wens minister Remkes een fijne vakantie.

  Reactie door r. meijer — dinsdag 4 januari 2005 @ 2.08 uur

 122. Laten we wensen dat de huidige regering de ingeslagen weg durft te blijven bewandelen en niet ingaat op de sinterklaaspolitiek van de SP. Laat alle linkse rakkers hun energie steken in normaal werk i.p.v. overal tegen te zijn en alleen maar hun hand op te houden. Ik wens dus iedereen veel werkvreugde toe.

  Reactie door P. Vermeer — dinsdag 4 januari 2005 @ 9.09 uur

 123. Waarom is de SP zo tegen de ‘rijkere’ Nederlanders? Vergeten jullie dat deze mensen vaak hun nek uisteken en bereid zijn risico’s te nemen? Zodra ze financieel slagen worden ze door de goede oude klagende zeurende SP-ers aan de schandpaal genageld. Gun de ander eens zijn of haar succes en wees eens strenger naar al diegenen die er de kantjes vanaf lopen. Ik wens de gemiddelde SP-stemmer dan ook veel energie toe. Nederland aan het werk!!!

  Reactie door A.M. Bitie — dinsdag 4 januari 2005 @ 9.33 uur

 124. een gelukzalig 2005.wat zal voor ons het komende jaar brengen.ook zo een rampspoed net als in azie.
  iedereen doet wat hij of maar wil.roven,stelen,moorden,aan niemand denken,alles en iedereen laten versukkelen.
  wanneer word iedereen eens verstandig,ga aan het werk,doe iets
  nuttigs.Jan Marijnnisse,het wodt echt tijd dat ij het roer over neemt,de zittende partijen zitten alles te verkwanselen.
  neem het heft in handen,anders zijn we verloren.Jan heel veel strekte.

  Reactie door mia vlek-suijker — dinsdag 4 januari 2005 @ 19.31 uur

 125. Ik wens dat Jan nog lang het gezicht zal zijn van de SP!
  (Wat Witteman er ook van vindt Buitehof 2-1-2005)
  Met de beste wensen voor jullie allemaal
  Franc Rossi

  Reactie door Franc Rossi — dinsdag 4 januari 2005 @ 21.55 uur

 126. Communisme en socialisme zijn uit, lang leve het kapitalisme (het zijn toch weer de RIJKE landen die geld geven voor de ramp in Azië, waar zijn de zogenaamde socialistische landen?????)

  Reactie door N.O.N. Communist — dinsdag 4 januari 2005 @ 23.18 uur

 127. Ik wens dat de SP wordt verboden

  Reactie door Erik D. — woensdag 5 januari 2005 @ 21.38 uur

 128. Ik wens iedereen een echt links beleid, en voor op de korte termijn dat er heel veel mensen op 16 januari naat de Olde Beth in Wehl gaat voor een Coverbandfestival. De opbrengst gaat naar Giro 555

  Reactie door Wim — vrijdag 7 januari 2005 @ 9.43 uur

 129. ik wens iedere grijskenteken rijder een fatsoenlijke overgangsregeling in 2005

  Reactie door haico — vrijdag 7 januari 2005 @ 21.36 uur

 130. Wanneer groeit die `luis in de pels` eens uit tot een irritante en stekende horzel ?
  Verder wens ik iedereen nog het allerbeste voor het nieuwe jaar.

  Reactie door Ruud — zaterdag 8 januari 2005 @ 23.44 uur