Waar zijn ze?

De VS hebben hun zoektocht naar massavernietingswapens in Irak opgegeven. Dat is door het Witte Huis bevestigd.

‘Volgens de chef van de Iraq Survey Group, Charles Duelfer, heeft Irak na de Golfoorlog van 1991 zijn chemische wapens vernietigd en in 1995 zijn biologische wapenprogramma opgegeven’, aldus de NRC vanavond.

Vorig jaar was Colin Powell, minister van Buitenlandse Zaken van de VS, in de Veiligheidsraad van de VN. Op hoge toon wees hij daar Hans Blix, de eerste man van UNSCOM terecht. Blix zou naïef zijn en om zijn woorden kracht bij te zetten toonde Powell dia’s die zijn gelijk moest aantonen.

Jan Mulder vroeg zich vanmorgen in de Volkskrant terecht af: ‘Krijgt Powell (en met hem de rest van de regering, jm) nu oneervol ontslag?’

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 13 januari 2005 :: 22.41 uur

38 Comments

38 reacties

 1. De Verenigde Staten van Ameri(c)ka hebben de zoektocht niet opgegeven. Alle wapens zijn verscholen in de holen van de opstandelingen die ze maar niet onder de knie kunnen krijgen. In 2010 is de olievoorraad bijna om zeep geholpen. Of de Amerikanen blijven kostte wat het kost zitten of weten momenteel geen raad hoe ze op een “eervolle” manier Irak moeten verlaten.

  Reactie door Ton — donderdag 13 januari 2005 @ 23.14 uur

 2. Volgens mij is Bush vergeten de massavernietingswapens te verstoppen of zijn de VS zo dom geweest om het verkeerde land aan te vallen. Amerikanen schijnen namelijk niet echt het verschil te weten tussen ‘Irak’ en ‘Iran’.

  Reactie door Daniël O. — donderdag 13 januari 2005 @ 23.27 uur

 3. Ja, en wat te denken van de partners England en niet te vergeten ons onvolprezen, volgzame Nederland, gaan daar dan ook nog koppen rollen….D8cht het niet…dat dan weer niet dus..

  Reactie door Lambert — donderdag 13 januari 2005 @ 23.28 uur

 4. Colin Powell heeft zoals gezegd een dia presentatie gegeven met “bewijzen” van de massavernietigingswapens. O.a. de NL regering vond dat “indrukwekkend”. Vraag is nu: wat stond er nou op die foto’s en waarom was dat indrukwekkend ? Vraag het o.a. Jaap de Hoop Scheffer, de man heeft bloed aan zijn handen van duizenden. Hij zal branden in de hel.

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — donderdag 13 januari 2005 @ 23.28 uur

 5. Het enige land in het Midden-Oosten wat illegaal over massavernietigingswapens beschikt is Israël, maar ik zie de VS dit land niet daar op spreken laat staan een aanval tegen dit land zetten.

  Reactie door Joop — donderdag 13 januari 2005 @ 23.42 uur

 6. USA zoekt niet langer

  Het Amerikaanse leger heeft nu officieel besloten niet langer te zoeken naar massavernietigingswapens in Irak. Die zoektocht was de smoes om in maart 2003 Irak aan te vallen en binnen te vallen.
  Inmiddels vinden ze in Irak wel steeds meer terrori…

  Trackback door Weblog Theo Cornelissen — donderdag 13 januari 2005 @ 23.58 uur

 7. Voor het aantreden van Bush bepaalde de Joods-zionistische lobby het beleid voor het Midden-Oosten. Met het aantreden van Bush zijn daar de Christen-fundamentalisten en vrijmetselaars bijgekomen. De christelijk-fundamentalistische opvattingen in de kringen rond Bush zijn als het om bijbeluitleg gaat van de grenzen van het historische Israël wonderwel eens met die van de Israëlische kolonisten op de West Bank en in Gaza.

  Reactie door Joop — vrijdag 14 januari 2005 @ 0.04 uur

 8. Ach, de V.S. zijn zelf immers het land met de grootste voorraad aan verboden nucleaire, biologische en chemische wapens ter wereld? Wie doet ze wat?

  Nederland niet, in ieder geval.

  Zie je Balkenende al een officieel protest indienen tegen “zinloos geweld” in het midden-oosten…?

  Wordt Jaap de Hoop Scheffer nu boos vanwege misleiding door een minister van BZ (Powell)?

  Komt de VN nog eens fijntjes op het onderwerp terug?

  Geeft de V.S. nu ook de zoektocht naar die nep-CIA-agent Bin Laden op?

  Komt er een wereldwijd protest tegen die onzinnige “oorlog tegen het terrorisme” ofwel landjepik met oliebronnen en controle over de wereldeconomieën?

  De belangrijkste strijd tegen het terrorisme die gevoerd moet worden, is er een tegen het soort terrorisme wat door Bush, Blair en Balkenende c.s. wordt uitgevoerd.

  Reactie door Olav ten Broek — vrijdag 14 januari 2005 @ 0.14 uur

 9. Bush zal er een zware kluif aan hebben om de publieke opinie achter de continue oorlog tussen Oceania en Eastasia te houden.

  Reactie door Kardinaal — vrijdag 14 januari 2005 @ 0.31 uur

 10. Na mijn laatste reactie wordt mijn IP, email en persoonlijke post nu door Big Brother onderschept. Voeg woorden toe als Bin Laden, Bagdad en Twin Towers en bij de volgende aanvraag van een visum kan ik het vergeten.(FBI kijkt met u mee). Weet u nog de tijden van de PSP die toen al blokhoofden wilden zoals Leefbaar Rotterdam nu wil? (zie B&W van donderdagavond). Mijn buurman was er ook lid van en rijdt nu in een heel andere auto als destijds.

  Reactie door ton — vrijdag 14 januari 2005 @ 1.19 uur

 11. Is die Colin een nazaat van Baden Powell?
  DEZE jamboree was in ieder geval ECHT fout..!

  En hij krijgt vast weer iets NOG leukers te doen binnenkort.

  Landjepik met/ in Iran of zo?!

  Reactie door joal — vrijdag 14 januari 2005 @ 1.33 uur

 12. Het is wel weer toevallig dat een dergelijke mededeling komt nadat de presidentsverkiezingen geweest zijn en Bush zijn tweede ambtstermijn is veilig gesteld. Hij zal het echter m.i. minder gemakkelijk krijgen dan in zijn eerste periode omdat de bevolking langzaam de doden van het World Trade Center aan het vergeten zijn en daarvoor in de plaats nu de bodybags van de Amerikaanse soldaten uit Irak krijgen.

  Reactie door Lammert — vrijdag 14 januari 2005 @ 2.50 uur

 13. Bij het zien van de stukken aluminium pijp die Powell twee jaar geleden toonde als `het bewijs’, leken me alles even dubieus, onderzoeksmethoden inclusief.
  Toch onvoorstelbaar dat `t Balkenende kabinet de daaropvolgende Amerikaanse Bltzkrieg van Bush in Irak onmiddelijk steunde met troepen!
  De eigenmachtige imperialistische Republikeinse agressie heeft nu al 100.000 levens gekost sinds de Amerikaanse bezetting van Irak. Het trekpoppenbestuur van Allawi is een zielige vertoning
  omdat het Iraakse volk op last van het Amerikaanse gezag bijna compleet van burgerrechten is beroofd. Zaterdag zag ik Paul Bremer op Nova die vond dat Nederland zich niet in Maart moet terugtrekken.
  Hij zegt het, dus dan weet ik nu al dat onze troepen daar blijven, er komt natuurlijk nog een telefoontje van Balkenende’s baas Bush, nee zal hij niet durven verkopen. En of de PvdA dit keer ook tegen is, men trekt zich naar het voorbeeld in Washington toch niks aan van de oppositie.
  Al was het alleen al omdat de Amerikaanse gristenfundi’s ons nog altijd moreel chanteren met de bevrijding van `44: Eeuwig zult ge ons moeten volgen! En ik begin zo langzamerhand te vermoeden dat er een geheime agenda bestaat in dit kabinet die los van de lastige kiezer het Amerikaanse militair-industrieel belang op alle fronten van hand- en spandiensten voorziet, sterker nog: Dit onzalige kabinet gedraagt zich als een mantelorganisatie van het Pentagon!!

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 14 januari 2005 @ 8.48 uur

 14. Het was te verwachten; dat de wapens onvindbaar zouden zijn. Dit gegeven en het onderwerp in de vorige post, over de mensenrechten, laat zien dat we ons nooit meer met die oorlogsmisdadigers in moeten laten. Troepen uit Irak, en nooit en te nimmer in dezelfde valkuil van nepargumenten trappen als de Verenigde Staten van Amerika nog meer landen wil ‘bevrijden’. Want daar kun je op wachten.

  Eén terroristische aanslag en we (?) zijn dit weer vergeten. Dan worden we collectief bang gemaakt en trekken we blind ten strijden tegen ‘de vijand’.

  Reactie door Renske — vrijdag 14 januari 2005 @ 10.07 uur

 15. Ik zou zeggen hou vol Amerika, op naar het volgende land!

  Alles kan ongestraft plaatsvinden en iedereen gaat vrijuit zo als te verwachten was.

  God bless Amerika, het land van recht dat krom is!

  God bless the world.

  Reactie door krul — vrijdag 14 januari 2005 @ 11.32 uur

 16. Waar zijn ze?
  Ik kan me voorstellen dat ze met 1 zo’n wapen, de rest vernietigd hebben.
  Dat of, Theo, ze rijden in Fenneks rond en zijn de zoekers steeds voor, verstoppen ze van plek tot plek.
  Het is wel goed voor de werkgelegenheid; zoals voor soldaten, vervoer, machine-onderhoud van de hele mechanische santenkraam, munitie en andere productie processen etc.

  Reactie door Barend — vrijdag 14 januari 2005 @ 11.43 uur

 17. We staan op het punt om een in een nieuwe drogreden te plannen van de VS om een oorlog te steunen tegen Iran. Wat is het geval?

  E zijn Amerikaanse aanvalsvliegtuigen over Iran gezien, die boven de kerncentrales van Iran vliegen, ondanks na herhaalde waarschuwingen van Iran Amerikaanse aanvalsvliegtuigen uit haar luchtruim te schieten. Dit terwijl er geen inlichtingenbehoefte is, omdat de VS beschikt over geavanceerde satelliettechnologie die genoeg informatie verschaffen. Als Iran in de val trapt, zullen zij de publieke opinie klaarmaken om deze aggressieve daad” van Iran te vergelden. De Amerikaanse media zal dit 9/11 of Pearl-Harbor-achtige incident als een aggressieve daad van Iran brengen, die Amerikaanse vliegtuigen buiten Iran heeft neergegeschoten en dit aangrijpen als een oorlogsverklaring van Iran aan het “vrije Westen”.

  Maar Iran is Irak niet. Iran is militair technologische en diplomatiek veel verdergevorderd dan een Irak onder de boerenpummel van een Saddam, die meer iets heeft van de Afrikaanse boerenleider Eugene Terre Blanche dan een staatsman. Iran heeft een bevolking, die meer gedreven en fanatieker dan de seculiere Iraakse bevolking. Zij zullen met hand en tand hun land verdedigen tegen een Amerikaanse invasie. Iran heeft zich dan ook op de toekomstige inval militair en diplomatiek voorbereid in tegenstelling to Irak. Dit heeft zij o.a gedaan door kernmacht Rusland (China trouwens ook) om hulp te vragen en aangezien Rusland een groot belang in Iran heeft ondersteunt zij haar logistiek.

  De Iraakse marionet Hazem Shaalan heeft gezegd in overeenkomst met de dictaties van USraël gezegd dat Iran een groot proleem vormt voor Irak, omdat Iran en Syrië de “democratie” en “herbouw”van Irak destabiliseren. Doordat zij het woord laten voeren door deze marionet, denken zij sympathie te kunnen krijgen van de Arabische en Westerse publieke opinie. Hoe dom schatten zij deze opinie’s? “Dialoog is niet genoeg” aldus deze op de loonlijst van de bezetter staande Hazem Shaalan. Een dergelijke aggressieve benadering van deze marionet komt toevallig heel goed overeen met de Zionistische plannen om in het Midden-Oosten de belangrijke niet Joodse natie’s in het gebied die de droom van een groot-Israël in de weg staan te vernietigen en te ondermijnen.

  Voor de droom van christenfundamentalisten en Joodse zionisten om een groot-Israël te realiseren gaan wij een grote prijs betalen. In het geloof dat zij de uitverkorenen zijn en dat de heer aan hun kant staat zijn zij gek genoeg om de wereld om de riskantste operaties uit te voeren.

  Reactie door Joop — vrijdag 14 januari 2005 @ 12.25 uur

 18. Opvallend veel uitverkoren idioten op deze wereld vind je ook niet!

  Reactie door krul — vrijdag 14 januari 2005 @ 14.08 uur

 19. Al die uitverkorenen vinden zichzelf onder al het kaf, het koren.

  Ik kan het niet meer horen! Ik kan het niet meer horen!

  Reactie door krul — vrijdag 14 januari 2005 @ 14.11 uur

 20. BUT NOW WE HAVE WEAPENS
  OF THE CHEMICAL DUST
  IF FIRE THEM WE’RE FORCED TO
  THEN FIRE WE MUST
  ONE PUSH OF THE BUTTON
  AND A SHOT THE WORLD WIDE
  AND YOU NEVER ASK QUESTIONS
  WHEN GOD’S ON YOUR SIDE

  BOB DYLAN (uit: With God on our side)

  Bob Dylan beschrijft in dit lied het GROTE GEVAAR
  Het grootste gedeelte van de Amerikaanse bevolking
  is er van overtuigd dat God aan hun kant staat.
  Dit geeft ze een sterk gevoel van onschendbaarheid.

  THEY HAVEN’CHANGED SINCE ANCIENT TIMES

  Reactie door Joke Faas — vrijdag 14 januari 2005 @ 14.42 uur

 21. was dat niet sinds Vietnam, Joke? Hoe liep dat ook alweer af daar? (…)

  Reactie door ton — vrijdag 14 januari 2005 @ 15.34 uur

 22. Joop (5),

  Komt omdat volgens de bijbel Israël het heilige land zou zijn, dus kijken ze dat mooi door de vingers.

  Volgens mij zit er meer chemische wapens (schoonmaakmiddelen) in het aanrecht van de meeste nederlanders dan in Irak.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 14 januari 2005 @ 17.38 uur

 23. Voor de aanval op Irak waren er juist geen massavernietigingswapens, maar na de aanval zijn ze er in ruime getale. Het bezettingsleger heeft n.l zoveel verarmd uranium granaten afgeschoten dat het land er vol mee is (Overigens ook in Afghanistan en Servië).
  Zie deze website eens:http://www.laka.org/teksten/Vu/risico-98/4-Proliferatie.html

  Reactie door Joop — vrijdag 14 januari 2005 @ 22.00 uur

 24. Het laatste teletekstnieuws is dat Balkenende verlenging van de missie in Irak niet uitsluit vanwege `internationale’ ontwikkelingen!
  Zo zie je maar weer wat een gristenbelofte waard is, de goedlachse kiezer wordt geschoffeerd zogauw hij een vakje heeft roodgemaakt, de oppositie uitgelachen, dissidente VVD-ministers als Kamp onder druk gezet en buitenparlementaire actie wordt gecriminaliseerd als anti-amerikaans!
  Wat is er aan de hand? Waar is het breekijzer om het deksel van deze leugenput open te breken? In een democratie hebben een paar
  met de padden meehuilende bralkikkers het toch niet compleet voor het zeggen? Als dat zo is, loop ik morgen wèl met loden poten te folderen voor de Partij, hoe moet ik dit uitleggen?

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 14 januari 2005 @ 22.04 uur

 25. Och ja, daar waren we wel achter, Balkenende met zijn mooie praatjes, maar ondertussen wordt de vvd agenda uitgevoerd.

  Kabinet is net een trojan horse, je denkt een mooi programma te hebben gedownload maar ondertussen brengt het alleen maar schade toe aan je computer.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 14 januari 2005 @ 23.57 uur

 26. Alsof de V.S. werkelijk Irak zouden zijn binnengevallen als er inderdaad zulke verschrikkelijke voorraden “massavernietigingswapens” zouden zijn. Natuurlijk wisten ze heel goed dat die er niet waren!

  Reactie door Olav ten Broek — zaterdag 15 januari 2005 @ 2.12 uur

 27. Vandaag, maandag, lees ik net op teletekst dat Balkenende besloten heeft de missie in Irak niet te verlengen, half maart troepen naar huis dus.
  `We moeten consistent zijn.’ alus de premier.Eind van de week is er uitspraak van voltallig kabinet over deze kwestie.
  Hoe komt het toch dat ik dat nog zo moeilijk kan geloven?
  Zou Balkenende echt durven zeggen: `Spijt me, nu even niet’,
  als Bush hem opbelt vlak voor of na zijn inauguratie donderdag?
  Als Balkenende voet bij stuk zou houden, ondanks druk van Pentagon en VVD, verdient hij een fles jenever.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 17 januari 2005 @ 15.00 uur

 28. Ik vraag mij af, of de heer Marijnissen wel beseft, dat zijn weblog wordt misbruikt, door een persoon, die zich Joop noemt.
  In bijna elke reactie probeert hij iedereen te overtuigen, dat de joden de wereld willen overheersen.
  Persoonlijk raad ik Joop aan om hulp te zoeken, omdat hij ziek is, en daarom niet echt verantwoordelijk is voor zijn daden.

  Hieronder een aantal citaten van Joop:

  Voor het aantreden van Bush bepaalde de Joods-zionistische lobby het beleid voor het Midden-Oosten. Met het aantreden van Bush zijn daar de Christen-fundamentalisten en vrijmetselaars bijgekomen.

  Een dergelijke aggressieve benadering van deze marionet komt toevallig heel goed overeen met de Zionistische plannen om in het Midden-Oosten de belangrijke niet Joodse natie’s in het gebied die de droom van een groot-Israël in de weg staan te vernietigen en te ondermijnen.

  Voor de droom van christenfundamentalisten en Joodse zionisten om een groot-Israël te realiseren gaan wij een grote prijs betalen. In het geloof dat zij de uitverkorenen zijn en dat de heer aan hun kant staat zijn zij gek genoeg om de wereld om de riskantste operaties uit te voeren.

  Wel van zionistische bagatellisatie van Amerikaanse en zionistische misdaden

  Wie zegt dat ik onderdeel uitmaak van de SP. Waar op baseer je je vooringenomen standpunt? Is dit de typische zionistische laster om al te kritische geluiden de mond te snoeren?Moeten wij uit angst om het etiket anti-semiet te krijgen, dus maar alle misdaden van het Amerikaanse establishment en de zionistische kliek in de wereld maar onvermeld laten

  Er zijn vele Nederlanders die kritisch staan tegenover de joods-zionistische maffiabende. Dus voordat je je gore rotbek opentrekt over bedriegers moet je weten dat er heel veel Nederlanders de zionisten meer dan zat zijn, maar hier door de druk van deze maffiabende (nog) niet hun mond durven opentrekken.

  Reactie door Daan de Breul — maandag 17 januari 2005 @ 23.41 uur

 29. Aan het commentaar van Daan de Breul zit een kwade reuk: `Persoonlijk raad ik Joop aan om hulp te zoeken, omdat hij ziek is, en daarom niet echt verantwoordelijk is voor zijn daden.’
  Ten eerste: het is stuitend om iemand ziek te noemen die een mening ventileert. In nazi Duitsland en Stalin-Rusland werden dissidenten daarvoor naar psychiatrische kampen gestuurd.
  Wie voor de Hebreeuwse Staat opkomt zou dus beter moeten weten.
  Ten tweede: pleegt deze Joop daden? Heeft hij iemand psychisch of lichamelijk letsel toegebracht? Nee, Joop ventileert enkel maar een mening, en het is nogal stuitend, slachtofferig zelfs, om zich daarvoor bij de heer Marijnissen te beklagen.
  Ook ik ben het lang niet altijd met Joop eens, maar het siert dit log juist dat er niemand wordt gebanned zoals op veel fora bij onwelkome meningen het geval is.

  Reactie door Helga — dinsdag 18 januari 2005 @ 17.54 uur

 30. Het is natuurlijk de vrijheid van de heer Marijnissen, of hij dit soort fascisme op zijn weblog tolereert.
  De joodse of zoals het linkse gedachtegoed prefereert, de zionistische wens om de wereld te overheersen tiert weelderig in de Arabische media, en hier in Nederland is hun uitlaatklep Indymedia.
  Persoonlijk dicht ik de Islam de wens toe, dat ze de wereld willen overheersen, en onderwerpen.
  Bijna elke dag krijg ik daarvan de bewijzen van, en ik heb nog nooit ook maar een minimaal bewijs gezien, waarvan je zou kunnen zeggen, dat dit ook de wens van het Joodse volk ooit is geweest.
  Daarom is het ziekelijk om in bijna elk onderwerp hier een Joods complot van te maken.

  Reactie door Daan de Breul — dinsdag 18 januari 2005 @ 19.22 uur

 31. Qoute: “Het is natuurlijk de vrijheid van de heer Marijnissen, of hij dit soort fascisme op zijn weblog tolereert.”

  De aloude methode van de zionistische lobby om critici van het zionisme via de eigenaar van een medium de mond te snoeren. In het geval van Indymedia kwam zelfs de rechter aan te pas, die Indymedia in het gelijk stelde. In “de holocoast industrie” van Norman Finkelstein, die overigens ook joodse slachtoffer is van de nazi-holocoast) wordt onder beschreven hoe de Joods-zionistische lobby te werk gaat om critici te intimideren.
  Op volgende link een interview met Norman Finkelstein
  http://www.groene.nl/2000/0040/ma_finkelstein.html

  Qoute: “De joodse of zoals het linkse gedachtegoed prefereert, de zionistische wens om de wereld te overheersen tiert weelderig in de Arabische media, en hier in Nederland is hun uitlaatklep Indymedia.”

  In mijn gesprekken met Arabieren kan ik concluderen, dat zij juist te weinig weten van het Joods racisme. Zij zouden naar mijn mening wat dieper in deze materie verdiepen om in te zien dat er een groep mensen de wens heeft hun schade te berokkenen. Het feit dat er in Islamitische winkels Israëlische avocado’s en sharonvruchten te koop aangeboden worden en gretig aftrek genieten geeft ons te kennen, dat zij niets weten van het zionisme, anders zouden zij deze vruchten links hebben gelaten.

  Qoute Daan: “Persoonlijk dicht ik de Islam de wens toe, dat ze de wereld willen overheersen, en onderwerpen.”

  Mis. Dit is de vijand, die direkt met het de zionistische droom te maken heeft gekregen. Daar de Arabische landen niets anders gedaan hebben als traditioneel gebied verdedigd hebben tegen een kolonisator. Om hun daden te rechtvaardigen dichten zionisten allerlei kwade eigenschappen aan de Arabieren. Omdat het in deze tijd wetenschappelijk achterhaald is om te geloven in kwade genen van een bepaald volk, vertellen zij ons dat het kwade karakter van de Arabieren toe te schrijven is aan de Islam. Zo kan het gebeuren dat de vijand van het zionisme ons voorgesteld wordt als de vijand van het hele “westen”.

  Qoute Daan: “Bijna elke dag krijg ik daarvan de bewijzen van, en ik heb nog nooit ook maar een minimaal bewijs gezien, waarvan je zou kunnen zeggen, dat dit ook de wens van het Joodse volk ooit is geweest.”

  De “bewijzen”, die jij te zien krijgt zijn van de door zionisten gedomineerde media. Ooit afgevraagd dat het NOS-journaal de berichtgevingen zo presenteert zoals de Israëlische autoriteiten ook presenteren.
  Als we gaan kijken hoeveel Joodse Amerikanen (die tegelijk ook de Isra”elische nationaliteit hebben in de Amerikaanse regeringe zitten, het aantal Joodse multinationals, de media waaronder Fox New en CNN in Joodse handen zijn etc kunnen we concluderen dat de Joods-zionistische invloed in de wereld heel groot is. Of de ultra-religieuze joden geen kwaadheid tegen niet-joden hebben valt te betwijfelen. Op Jom-Kipoer n.l spreken veel Israeliers met grote plechtigheid een “gebed” uit, die zij “kol nidrei” noemen. Het “gebed” luidt als volgt: ” Alle geloften, verzakingen, verbanningen, berovingen, kastijdingen, geloften van elke soort, ook alle eden, indien wij beloofd, verzaakt, beroofd mochten hebben van deze verzoendag tot de verzoendag, die tot ons welzijn weer komen mag berouwen we hiermede allen; allen zijn ze vernietigd, ongeldig, niet bindend, opgeheven, zonder verplichting en zonder waarde. Onze geloften zijn geen geloften; wat wij verzaken, zullen geen verzakingen, en wat wij zweren, zullen geen eden zijn. ”

  Qoute: “Daarom is het ziekelijk om in bijna elk onderwerp hier een Joods complot van te maken.”

  Ik heb nergens in mijn bijdragen beweert dat er een Joods complot gaande is, maar de Joods-zionistische invloed groot is in de wereld kan niet worden tegengesproken. Hoe wou Daan verklaren dat Israel met de meeste VN-resoluties op zijn conto o.a door de Amerikaanse veto aan zijn laars kan lappen, illegaal kernwapens mag bezitten, Israel overbewapent etc. Dit doet de VS echt niet, omdat het Israel zo’n fijn land vindt. Zonder de macht van de Joods-zionistische multinationales en de lobby zou Israel zou de VS geen duimbreed toegeven. Zo werd Bill Clinton hard aangepakt, nadat hij tegen de Joods-zionistische wensen inging en moest hij zijn wens bijstellen onder deze druk.

  Reactie door Joop — dinsdag 18 januari 2005 @ 23.06 uur

 32. Qoute Daan: ” Persoonlijk raad ik Joop aan om hulp te zoeken, omdat hij ziek is, en daarom niet echt verantwoordelijk is voor zijn daden.”

  Heel treffend hoe deze constatering van Daan overeenkomt met de opvatting van de zionistische lobby dat kritiek op het Jodendom, Israel en het zionisme iets pathologisch is en bestaat in de zieke geesten van West-Europeanen. Waarom zouden wij geen kritiek op het jodendom mogen hebben? Zijn zij zo perfekt (of zien zichzelf zo) dat kritiek mogen uit den boze is? Kan ik op grond van deze geestelijke afwijking ook afgekeurd worden, doordat deze geestelijke afwijking mijn analytische vermogens vertroebelt?

  Reactie door Joop — dinsdag 18 januari 2005 @ 23.23 uur

 33. Joop zijn bijdrage lijkt mij duidelijk het gedrag van een autist.
  Joop zijn gedachtespinsel, dat alles wat verkeerd op de wereld gaat, te wijten is aan een zionistisch complot is daar een treffend voorbeeld van.
  Daarom kan Joop ook niet echt serieus worden genomen.

  Reactie door Daan de Breul — woensdag 19 januari 2005 @ 18.59 uur

 34. Kan Daan mij wellicht een goede psycholoog aanraden voor mijn geestelijke afwijking of hebben zionisten waaronder het CIDI een monopolie op het vast stellen van deze diagnose?

  Reactie door Joop — woensdag 19 januari 2005 @ 19.42 uur

 35. Misschien moeten we af van het idee dat het
  een eer zou zijn voor ons kleine landje een functie op Europees of Wereldniveau te
  hebben.
  Als de p.r. en het persoonlijke ego van de
  diverse Nederlands genoemde betrokkenen om
  hoog zou gaan, doordat zij zich, onder de
  kin gekieteld, onder het mom de samenleving
  er een dienst mee te bewijzen, zich af doen
  tekenen als “die Hollandse goedgelovige
  jongens kun je overal wel voor porren en
  van alles op de mouw spelden”, dan zal het
  lachen hen net zo vergaan als onze op alle
  fronten hardwerkende boeren.
  De tandarts gaat er aan verdienen en zal niet alleen hem blijken dat er mogelijk zelfs geen “bruggen” meer te bouwen zijn.
  Prioriteit moet trouwens liggen bij algehele dijkbewaking op álle fronten in
  álle gelederen, in de badkuip waarin 16
  miljoenmensen onder de zeespiegel met elkaar moeten verkeren, en niet voor niets
  Neder-land heet: er valt niet meer te
  spartelen. Of ons soort door de reeds aanwezige vluchtelingen in Pieterburen geaccepteerd zou worden is nog maar de vraag en het bassin is daar in ieder geval
  te klein voor ons allemaal.

  Als bekend wordt hoe mogelijk ónze hier
  noordelijk gelegen eilanden inmiddels aan
  het schuiven zijn, waarvan al eerder melding werd gemaakt, is de ramp weer compleet en zal men betreuren niet het gehele Ijsselmeer te hebben drooggelegd.

  Rampen voorkomen zou hoog in het vaandel
  moeten zijn ipv theatraal o.m. uit te
  kreten: De zee geeft, de zee neemt !

  Het neemt inderdaad een zee van tijd om dat
  eens structureel goed aan te pakken maar minder kosten dan het verdrinken in de arrogantie dat denken voor zich uit te kunnen schuiven. Het zou een ieder moeten
  weten te boeien.

  Reactie door Madelief — zaterdag 10 september 2005 @ 5.44 uur

 36. Lees net in het laatste nieuws dat al weer
  delen onder water staan: nu in Brabant !
  Hulp organiseren moet dus al aan de gang
  zijn, wel of geen onweer in den lande zoals
  omgeving Utrecht stad, nu!

  Reactie door Madelief — zaterdag 10 september 2005 @ 6.00 uur

 37. zionisten en amerikanen governementen zitten in elkanders zakken. Er wordeen hoop geld en werk besteed aan het liegen en schuldig maken voelen door de zionisten
  ik heb nog nooit een jood of amerikaan ont moet die iets had te zeggen over vietnam, Cabodia,armenian slachtvelden of Rwanda of wat ook alleen kut joden zijn speciale mensen? BULLSHIT!!
  ophouden met leugens te vertellen en ogen open doen alsjeblieft! Alle regeringen die met de amerikaanse bedriegen meedoen zijn oorlogs midadigers
  zoals Balkenende (Bal allende)Bush,Cheney,
  Powel,Condoleeza,Blair,his ministers,australiese klootzakken zoals
  Howard,Downer,Ruddock,Fat Bitch van stone
  and a heap of other scum needs processing into dead meat.Only a workers organised
  uprising and spoedig afmaken van die lui die alleen maar kunnen liegen.Ik ben van het gelul zat afmaken en langzaam doen zodat we er wat plezier van kunnen hebben
  Je moet wel bereid zijn om voor je leugens en misdaden verantwoordelijk te betalen net zo als andere wet brekers
  OPHANGEN DIE MENSEN!

  Reactie door Peter.H.Halleen — zaterdag 8 oktober 2005 @ 6.38 uur