Respect voor ouderen NU!

Je kunt er gif op innemen:
Binnenkort komen er weer nieuwe berichten naar buiten over wantoestanden in de verzorgings- en verpleeghuizen. De SP vraagt daar al jaren aandacht voor. Tot nu toe met slechts minimaal resultaat.

Reden voor ons om het er na de laatste hype niet bij te laten zitten.
Doe je mee?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 06 maart 2005 :: 22.17 uur

22 Comments

22 reacties

 1. Natuurlijk doe ik mee en het mag wat mij betreft wel groots worden aangepakt en voor de gehele zorgsector. Het discussiëren op de site over dit onderwerp met mensen die de marktwerking propageren heeft me wel zo ontzettend kwaad gemaakt, ben enorm strijdlustig nu…!

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 6 maart 2005 @ 22.39 uur

 2. t is jammer dat respect allang niet meer vanzelfsprekend is… :-(

  Reactie door Patrick — zondag 6 maart 2005 @ 22.39 uur

 3. Ik heb dit bericht van mij maar even voor de 2e keer geplaats:

  In de gemeente Hoogezand heeft de gemeente geldpotje van het rijk gekregen om in 2005 de gehandicapten extra financieel mee te steunen ter waarde van 200.000 euro.

  De gemeente gaat het echter nu schaamteloos gebruiken om een paar ambtenaren extra op het gemeentehuis mee te financieren. De gehandicapten kunnen hier dus naar hun extra steun fluiten. Zover zijn de plaatselijke politici van de PvdA hier al afgedwaalt. Afgezien van het feit of ze wel nodig zijn, is dit gedrag buitengewoon schaamteloos. Ik doe hierbij een oproep om de lokale politiek te verbieden. De reden lijkt me duidelijk.

  Tja; geeft het Rijk een keer geld uit om ouderen en gehandicapten extra te steunen, geven ze het in de gemeente botweg uit voor andere leuke zaakjes; zoals het aannemen van nog meer ambtenaren (zou me niks verbazen als het mensen waren uit hun vriendenkring; want ons kent ons) en natuurlijk een welkomstfeestje voor de nieuwelingen.

  Reactie door ReneR — maandag 7 maart 2005 @ 0.40 uur

 4. @ ReneR
  Als het zo is zoals je het beschrijft is het schandalig, het klopt wel met het beeld wat ik heb van gemeenten, ik heb het meegemaakt in Rotterdam. Er zat daar een afdeling van 10 man die zich bezighield met arbeidsintegratie in de stad, hun subsidie werd ingetrokken door de nieuwe gemeenteraad omdat ze door allerlei ontwikkelingen overbodig werden, maar men bleef gewoon zitten, ze zochten gewoon een ander doel voor hun afdeling, dat zoeken werd hun nieuwe taak, natuurlijk was de voorzitter van de afdeling ook gemeenteraadslid voor de PVDA in die regio.
  De cultuur bij (grote) gemeentes is gewoon ziek. Ik heb nog geen ambtenaar tegengekomen die niet bezig was met zijn eigen positie en dat is waar hij zich als laatste mee bezig zou moeten houden.
  Ik las pas dat 80 cent van elke euro die naar ontwikkelingshulp gaat niet bij de mensen terecht komt, ik zou graag dat eens willen weten hoe dat dat zit bij gemeenten en scholen, ik denk dat daar zeker 40 tot 50% aan overhead verloren gaat.

  Reactie door Jack — maandag 7 maart 2005 @ 8.57 uur

 5. Geen respect voor zieken en ouderen helaas!

  Wat dacht u van de gedumpte WAOèrs!

  De helft minder WAO`ers, wat een misplaatst hoeraverhaal!

  Gejuich na het dumpen!

  Zo dumpen we de zieken en ouderen ook en noemen het “Zorg op maat” Het is maar net met welke maat je meet!

  Het sprookje gaat alleen nog maar over de mensen met geld, de veel verdieners.
  De rest zal het bestaan van een pauper moeten leven en dat wordt met het instemmen van de Europeesche grondwet nog veel erger.

  Er is straks alleen nog plaats voor de rijken, net als vroeger is er dan alleen maar rijk en arm!

  Laat u niet bedotten met de pagina`s lange grondwet voorstellen, het is linke soep en je verdwaald erin.

  Wat niet duidelijk is moet niet aangenomen worden.

  Stem dus vooral tegen!

  Reactie door e.krul — maandag 7 maart 2005 @ 9.46 uur

 6. ReneR:
  Ook in Schiedam was er voor 2004 geld gereserveerd door het rijk voor ouderen chronisch zieken en gehandicapten.
  De gemeente heeft het op de plank gelegd en dit geld zal wel bij de algemene reserves komen als het aan de gemeente ligt.
  Naar aanleiding daarvan, heb ik schriftelijke vragen gesteld.
  Ik ben van mening dat dit pure fraude door de gemeente is van belastinggelden.
  http://weblog.sinne.nl/weblog/pivot/pivot-old/entry.php?id=308
  ook de pers zit er in Schiedam in ieder geval al boven op!
  http://weblog.sinne.nl/weblog/pivot/pivot-old/entry.php?id=316

  Reactie door Sinne Tolsma — maandag 7 maart 2005 @ 9.49 uur

 7. Het motto van het kabinet en de Europeesche Unie schijnt in de wandelgangen Plukken, plukken en niet omkijken te heten!

  Reactie door e.krul — maandag 7 maart 2005 @ 9.54 uur

 8. Ja Sinne jammer he, fraude schijnt vandaag de dag geen fraude meer te zijn.

  Zo verlegd men de plank, ten bate van het geld en wordt het ene gat, ontstaan door wanbeleid, opgevuld met het andere!

  Het te kort mag de burger weer aanvullen!

  Reactie door e.krul — maandag 7 maart 2005 @ 9.58 uur

 9. Straks is er nog een probleem minder, chronisch zieken en gehandicapten bestaan dan niet meer, het zijn dan allemaal bijstandstrekkers geworden!

  Reactie door e.krul — maandag 7 maart 2005 @ 10.00 uur

 10. Ook Almere had geld gekregen voor de ouderen en gehandicapten.
  Maar dit ergens anders voor gebruikt.
  Hier is een wethouder (ik herhaal het maar eens) die wil dat er van het te gebruiken budget 20 % naar de ouderen gaat en 80 % voor de jongeren.
  Daarom komt de ANGO 16 Maart in actie en gaat protesteren en handtekeningen aanbieden(hebben er al ruim 6000 opgehaald).
  Dus komen jullie ook(Almeerse bloggers) Woensdag om 13.00 uur Stadhuis.

  Wat ik ook leuk vond…….staat er in de krant..Zout voor strooien is helaas nu al op.Nu er was alleen maar op de hoofdwegen gestrooid(fietspaden en wandelpaden niet).Nee de oudjes mogen een been,heup breken want uit gaan mag niet meer.
  Ook veel ouderen die nog een kaartje legden in buurthuizen zijn drastisch beknot.
  Nu mijn nieuwe slogan voor Almere is………Stad van de toekomst,stad alleen voor jongeren!.

  (p.s. en mevr Jorritsma dood leuk in de krant……de mensen moeten hun stoepje schoonmaken(ijsvrij maken).
  Je moet maar het lef hebben .
  Hoop dat de ouderen laten zien waar ze nog toe in staat zijn.
  Tot nu toe(kan ook snel veranderen) zijn de verpleegtehuizen hier nog wel goed bezig).
  Komt zelfs een echt origineel Indisch dorp met authentieke Indische huisjes,waar de ouderen nog voor zichzelf kunnen zorgen.
  Maar worden ze ziek dan worden ze goed verzorgd door de gemeenschap zelf(de buren die nog wel crack zijn).
  Dat is de toekomst in Almere.

  Reactie door anita — maandag 7 maart 2005 @ 10.08 uur

 11. Dank voor jullie reacties.

  Ik hoop dat jullie mij even op de hoogte willen houden voor wat betreft de ontwikkelingen in Schiedam en Almere. Jullie kunnen dat doen via het gastenboek van Roodgewoon of de webmaster. Wij zijn als overblijfsel van de S.P. (en een andere lokale partij lokaal centraal) afdeling in Hoogezand ook bezig met deze zaak.

  Het is inderdaad zoals het is omschreven. Ik wist niet; dat zoiets mogelijk was in dit land. Maar dan kun je zien; hoe verrot de lokale politiek eigenlijk is hè? De gemeente heeft daarbij ook steeds ons initiatief tegengewerkt; om een klachten balie te openen op het gemeentehuis (onafhankelijk) net als in de stad Groningen. Zodat mensen met klachten over de lokale overheid daar terecht kunnen. Het wordt vooral tegengewerkt door die corrupte PvdA en Groenlinks. Daardoor kunnen die mensen niet gewoon meer direct hun beklag doen.

  Ik hoop; dat de landelijke S.P. hier eens bij de landelijke pers aanklopt, want dit kan zo niet langer doorgaan. Als de schamele centen; die men van het rijk nog krijgt op deze manier zomaar mogen worden besteed voor andere zaken. In mijn ogen crimineel en corrupt/frauduleus.

  Reactie door ReneR — maandag 7 maart 2005 @ 11.03 uur

 12. En wat te denken van de jeugdzorg, mensen weten niet half wat daar achter de schermen gebeurt. In de klachtenprocedure die ik had aangespannen is nu gebleken dat ze tot op provincie niveau gelogen hebben om hun “gelijk” te halen. De rapporten zijn knip en plak en volgende bureau. Er is in die behandelinstituten geen onderwijs, geen psychiaters en ga zo maar door. Heb je met voogden te maken heb je helemaal een mega groot probleem.

  Reactie door Ninka — maandag 7 maart 2005 @ 11.06 uur

 13. ninka, ze mogen niet eens toegeven dat ze fout zitten,.. anders kunnen ze aangeklaagd worden.. ze doen echt alles om dat te voorkomen.

  Reactie door Patrick — maandag 7 maart 2005 @ 11.11 uur

 14. Dit kabinet laat een cronisch gebrek aan respect zien voor iedereen die minder dan 2x modaal verdient… Hopelijk struikelt Balkenende en kornuiten over de gekozen burgemeester, doordat D66 de stekker die ze er nooit hadden mogen instoppen, er uit trekken.

  Reactie door JackRandom — maandag 7 maart 2005 @ 11.12 uur

 15. rener(11) sinds 1 januari 2004 is iedere gemeente verplicht om zowel een in als externe klachten systeem te hebben .bijv aansluiting bij de ombudsman .dus vraag even de klachten verordening aan .die moet er zijn !!!!!!!!! succes .

  Reactie door texas henkie — maandag 7 maart 2005 @ 12.53 uur

 16. Hoe bedoel je normen en waarden? Waar is de hoeksteen van de samenleving?Het gezin?1op 3 is gescheiden, geen wonder dat er tekort huizen zijn, kinderen worden lastiger, logisch want waar leg je loyaliteit.De zorg te duur? Nee de overheid is te duur omdat ze geen visie durven hebben!Het eneige wat ze kunnen bedenken is marktwerking overal, logisch want dan hoeven zij minder te doen voor meer geld, want het is een zware verantwoordelijkheid!Wormen zijn het , ze kronkelen en konkelen alleen maar.Alles voor de schone schijn!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 7 maart 2005 @ 16.05 uur

 17. Ben het helemaal eens met de stelling: er moet iets gedaan worden aan de wantoestanden in verpleeg- en verzorgingstehuizen.

  Maar kan er ook eens gekeken worden naar de wantoestanden bij het UWV in het kader van de herkeuringen? Daar schijnen mensen bij bosjes “goedgekeurd” te worden door te strenge arbeidsdeskundige voorwaarden en het gewoon niet erkennen van bepaalde ziekten!

  Reactie door emma — maandag 7 maart 2005 @ 23.08 uur

 18. Wooooooooow!!!!!! Sabineke!!!!!!! Dat sterke taal. En zo ontzettend waar!!!!!!!!! Bravo!!!!!!!

  Reactie door Jan Breur — dinsdag 8 maart 2005 @ 11.42 uur

 19. De mensen met de hogere inkomens worden nu als de hoeksteen van de samenleving gezien, heb je dat nog niet door!

  Reactie door e.krul — woensdag 9 maart 2005 @ 13.02 uur

 20. Plukken plukken en niet omkijken!

  Reactie door e.krul — woensdag 9 maart 2005 @ 13.03 uur

 21. Ik wil aandacht en onderzoek voor de wantoestanden in de Nederlandse gevangenissen.
  Kleine dictatuurtjes op zich: met mensen in emotioneel uitgeputte situaties al dan niet in dwangbuizen in isoleercellen onder de grond!!
  Wat nou “de Nederlandse gevangenissen zijn hotelkamers”…!!!
  De ECHTE criminelen worden niet opgepakt in Nederland.
  En waar zijn de ECHTE goeie advocaten gebleven, met ECHTE idealen?? Het zijn allemaal vieze graaiers van andermans ellende..
  Deze wereld kent geen recht; ook niet ons brave “oranje” landje.
  Ik respecteer en bewonder personen als Jan Marijnissen, die gelukkig geen blok voor de mond nemen. Die zeggen waar het op staat ongeacht eventeel nadelige consequenties of het uitblijven van winst.
  De ECHTE mannen!!

  Reactie door Maureen Penders — maandag 25 april 2005 @ 21.34 uur

 22. jah lullig he beetje mensen uitschelden voor dingen waar ze niks aan kunnen doen zij worden zo geboren

  Reactie door hyuyu — vrijdag 25 november 2005 @ 13.42 uur