En wie was er nou gek?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 15 maart 2005 :: 10.07 uur

68 Comments

68 reacties

 1. Lekker tendensieus, “het negatieve sentiment bij de burger”. Wat mij betreft kost nog steeds wat vroeger 1 gulden was 1 euro. En lijkt het me zo onderhand al uitgebreid bewezen dat de invoering van de euro in ruime mate is gebruikt om de prijzen op te jagen.

  Reactie door Sonja — dinsdag 15 maart 2005 @ 10.16 uur

 2. Inderdaad: “tegen beter weten in ontkend”. Altijd wordt zoiets pas tijden later toegegeven. En dit geldt in de eerste plaats voor minister van financiën Zalm! Het kabinet bestaat grotendeels uit een stelletje pathologische leugenaars.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 15 maart 2005 @ 10.25 uur

 3. Ach, zo lang het kabinet en de coalitie ervan overtuigd zijn dat zij de enige mensen hier in dit land zijn die hersens hebben gekregen en dus de rest van de bevolking van alles wijs denken te kunnen maken, zullen we nog wel meer van die onzinnige projecten door de strot geduwd krijgen… :? De Grondwet, de HSL, Betuwelijn en ga zo maar door.
  Iedere simpele ziel kan toch nagaan dat alles duurder is geworden na de invoering van de euro! Daar hoef je geen econoom, wiskundige of wat dan ook voor te zijn.
  Het enige wat niet is omgezet van gulden naar euro zijn de salarissen maar voor levensonderhoud ben je nu dus wel gewoon twee keer zoveel geld kwijt en men houd geen geld meer over om eens leuke dingen te gaan doen. Over 3 jaar is heel Nederland depressief denk ik… ;)
  Fijne vent die Zalm…

  Reactie door Mirella — dinsdag 15 maart 2005 @ 10.25 uur

 4. Het zoveelste bewijs dat het Volk het beter wist/weet dan de ontkennende zichzelf boven het Volk verheven voelende Politici, Bankiers en Topambtenaren.

  Reactie door leen — dinsdag 15 maart 2005 @ 10.45 uur

 5. En wat gebeurt er nu met die personen die willens en wetens de boel bedonderd hebben..?

  Volgens mij veel lof en eerbied dat het toch maar gelukt is de hele Europese bevolking op het verkeerde been te zetten.
  En met de dienstenrichtlijn en grondwet gaat het straks precies hetzelfde.

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — dinsdag 15 maart 2005 @ 10.57 uur

 6. Nu de winsten zijn vervlogen en het beleg is verdampt, blijkt dat men met de Euro grotelijks is belazerd. Dat was waar links in ´98 al voor waarschuwde op de Eurotop in Amsterdam onder het motto:liever knijpen met een knaak dan beknibbelen om een Euro.
  Laagconjunctuur en inflatie zijn voorts het gevolg van het schandalige graaien van grootverdieners die riante bonussen weg-
  sluisden naar discrete belastingparadijzen. Propagandisten van het massaconformisme prediken thans dat de burger een armoedzaaier dreigt te worden als hij twijfelt aan de waarde van opgeklopte lucht in reclame en media: ´Beste mensen, niks oppotten, maar kópen! Uitgeven schept koopkracht! Lenen! Dóórconsumeren graag, anders bent u de klos!´ Juist de mensen die in de bres zijn gaan staan voor de kwaliteit van een leven zonder hebzucht en consumptiedwang, moeten het nu ontgelden. Wie kiest voor soberheid wordt straks gezien als een vijand van de economie. Het vetrechtse lachen zal verstollen tot een ranzige grimas als blijkt dat economisch links hard terug kan meppen als het moet.

  Reactie door c.tilyx — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.06 uur

 7. Niet de euro heeft het leven duurder gemaakt, maar hebzuchtige mensen, die deze valutawijziging hebben aangegrepen om hun prijzen extreem te verhogen. Het grote voorbeeld is de horeca-sector, waar velen de guldenstekens vervangen hebben door eurotekens. En nu maar steen en been klagen dat het horecabezoek afneemt.
  De “overheid” kan en moet verweten worden dat men dit allemaal heeft laten gebeuren. (typisch liberaal dus).
  Groet,
  Amita

  Reactie door amita — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.25 uur

 8. Het probleem van de euro is dat voordat de euro ingevoerd was alles dubbel geprijsd moest zijn, maar een maand na de invoering van de euro hoefde dat gelijk niet meer. Dus lang voordat mensen gewend waren aan het geld uitgeven in euro’s waren de prijzen in guldens al weg. Doordat mensen het gevoel van prijs kwijt waren, was het mogelijk om deze prijsverhogingen door te voeren.

  Het had veel beter geweest als alles verplicht dubbelgeprijst was geweest tot één of twee jaar na invoering van de euro. Dan had iedereen de tijd gehad om te wennen aan de euro en waren prijsstijgingen gelijk opgevallen.

  Reactie door Jeroen Dekkers — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.25 uur

 9. Say what??? Europa krijgt een herkansing door eens even flink aan de prijzen te gaan knibbelen, zal-ie bedoelen. En ik zeg: parlementaire enquete, en laat al die leugenaars opzouten. Ik werk me gvd elke maand krom om met die euro (die op zich inderdaad, gezien de hoge koers t.o.v. de dollar, waardoor je echter zou verwachten dat alles relatief goedkoper was geworden, een groot succes is) m’n huur en vreten te kunnen betalen. Mijn inkomen is sinds ik begon met werken meer dan verdubbeld, maar voor een nieuwe CD mag ik inmiddels maanden sparen, terwijl ik vroeger elke maand een nieuwe opera (a gemiddeld 100 pieken) kon kopen en dan hield ik aan het eind nog ruim over om eens met vakantie te kunnen.

  Zalm: bedankt!

  Reactie door Bolleke — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.26 uur

 10. kan je verzekeren jan dat het nog erger word . de euro is ingevoerd voor de grote bedrijven .die daar gigantisch van profiteren daar ze de macht hebben .als kleine zelfstandigen heb ik weer prijstijgingen tot zelfs 8% aan mijn broek .mede om het feit dat het pirelli concern .weer een concurerende motorbanden fabriek heeft opgekocht en zodoende haar monopolie positie heeft versterkt .we staan pas aan het begin van de euro ellende jan ! de grote bedrijven zullen de consument tot op het bot uitkleden .

  Reactie door texas henkie — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.27 uur

 11. Goed in de gaten houden dus!

  Daar bij de invoering van de euro destijds de bevolking er ernsig bij ingeschoten is, vind ik dat de Europeesche Unie dit met terugwerkende kracht, aan de bevolking dient terug te betalen!

  Ik zie het namelijk als gebruik maken van de onwetendheidheid en gebrek aan kennis en voorlichting aan de bevolking!

  Onrechtmatige devaluatie van het geld van de burger dus!

  Eigenlijk is dit gewoon diefstal!

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.31 uur

 12. Het gaat niet om uw portemonee, nee het gaat om het geld maken winst en groei ten koste van de burger, die alleen zijn slavenarbeid dient te verichten en zijn mond moet houden i.v.m. de groei van de economie en het grote Europa!

  Geen verschil met de tijd van mijn Opa!

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.38 uur

 13. @7
  Inderdaad, het is niet de euro die het leven duurder maakt, maar het zijn de mensen die misbruik hebben gemaakt van de invoering van deze nieuwe munteenheid.

  Er zijn mensen die beweren dat als we terug gaan naar de gulden dat alles dan goedkoper word. Nou, ik denk het niet. Volgens mij worden dan gewoon de huidige bedragen in euro’s omgerekend in guldens. Dus het zal echt niet leiden tot een prijsdaling. Integendeel, ik denk dat we dan zelfs echt zouden gaan schrikken als we ineens de prijzen in guldens zouden zien. Reken maar dat er dan geen 2,5 gulden voor een kopje koffie gaat worden betaald, maar meer dan 5 gulden!

  Reactie door Techneut — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.45 uur

 14. @amite, techneut: natuurlijk is dat zo. Het punt is echter dat Zalm c.s. altijd bij hoog en bij laag beweerden dat om zoiets te voorkomen (iedereen was er namelijk al van tevoren bang voor) echt geen extra wetgeving nodig was, want dat er hele goede afspraken gemaakt waren. Zij zijn dus de ware schuldigen, want elk kind kan op z’n vingers natellen dat als een ondernemer de kans krijgt meer te vangen voor hetzelfde, hij dat onverwijld zal doen (en terecht, trouwens, zou ik ook doen).
  Ik ben trouwens opeens heel erg benieuwd waar men de inflatie aan afmeet; eigenlijk heb ik daar geen idee van. Gemiddelde prijsstijgingen? Koppeling met andere munten/de goudprijs/iets anders? Want als ik het aan de bierprijs afmeet (in mijn woonplaats inmiddels gestegen naar 2 euro 10 voor een vaasje in sommige tenten) bedraagt die geen 2% maar zo’n 23%…

  Reactie door Bolleke — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.55 uur

 15. De enige van wie het salaris ophoog gaat is van het kabinet, en wel met 30%, ja lekker makkelijk als je zelf je salaris hoogte kunt regelen.

  De leugen regeerd nog steeds in nl.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 15 maart 2005 @ 11.57 uur

 16. Over de graaiers gesproken, zij die hun gigantische salarissen weg sluizen naar “veilige” bankrekeningen.

  Ik raak er steeds meer van overtuigd dat ook deze graaiers hebben voorzien wat links al voorzag en wat nu nog eens weer bevestigd wordt. De Euro heeft het leven aanmerkelijk duurder gemaakt.
  Wat doe je dan als hebzuchtige top leidinggever?
  Juist van de verwarring gebruik maken en zorgen dat je bezit met reuzen schreden toeneemt. Natuurlijk ontken je de redenering, waar je zelf goed van overtuigd bent, dat de Euro het leven duuder zal maken en dat dat de realitiet is. Je moet dat zo lang mogelijk stug volhouden vanuit je door velen erkende autoriteit positie.

  Ze hebben hun slag geslagen en doen dat nog steeds. Vanuit de optiek van een kapitalist (VVD) is dat toegestaan en is het niet van belang dat anderen daar de dupe van worden. Immers daar zijn die anderen juist voor.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — dinsdag 15 maart 2005 @ 12.01 uur

 17. Ja Roelff, zij zijn niet veel beter dan de leiders van de arme landen die de rijkdom wegsluisen naar banken ten kostte van het arme volk dat onder barre omstandigheden moet leven!

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 12.08 uur

 18. En het ergste van dit alles is dat onze overheid zelf de grootste boosdoener is als het gaat om het verhogen van de kosten. Ook voor mijn gemeentelijke belastingen is het guldenteken vervangen voor het euro teken en het te betalen bedrag is gelijk gebleven !

  Reactie door Wim — dinsdag 15 maart 2005 @ 12.09 uur

 19. Het beste advies voor alle deze mensen met negatieve euro-uitingen
  is dat ze zich dan maar heel vlug moeten aansluiten bij de “onafhankelijke” partij van Grootvorst Wilders.Zij kunnen dan
  lekker in een eigen ministaatje,zoiets als Liechtenstein,met een eigen autarkische economie, hun ideologische luchtfietserij
  ten uitvoer brengen.Geloof maar gerust dat er om hun florijnen
  uit “DE GOUDEN WILDERS EEUW” hard gevochten zal worden.
  Wat bezielt deze mensen met hun naar binnen gerichte navelstaarderij.Wat verwachten ze van deze opgedirkte pseudo
  Lodewijk de 14e.kloon. Is dit nu de hedendaagse revolutioniare
  voorhoede of laten ze zich voor het karretje van een machtswellusteling spannen.Ik ben bang dat dit laatste het is.

  Reactie door Eurofiel — dinsdag 15 maart 2005 @ 12.09 uur

 20. Eurofiel,

  Wist niet dat Wilders de Verwilderaar de enige was waar je uit kan kiezen?

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 12.17 uur

 21. @ Roelf 16: Ik heb het al eerder gezegd: Merkwaardig dat er in die EU-kippendrift er geen enkele drang is, noch van de EU, noch van de USA om Zwitserland bij de EU te slepen!
  Nee want dat moet natuurlijk een financiële vrijstaat blijven waar al die zwarte en grijze graaigelden beheerd worden met de grootst mogelijke discretie. Er moet uiteraard een Europees land blijven dat zich kan onttrekken aan inspectie van besmuikte banktegoeden en verdachte saldi anders zou de Euro meteen kelderen…

  Reactie door c.tilyx — dinsdag 15 maart 2005 @ 12.24 uur

 22. En…..Jan Marijnissen, komt er nog een strafrechterlijke vervolging jegens al die Eurofielen en ezels in de regering, die willens en wetens ons voor de gek hebben gehouden en ons het recht hebben ontzegt om tegen de invoering van die euro te stemmen?????????? Die anti/democraten zeg maar….

  Reactie door ReneR — dinsdag 15 maart 2005 @ 12.26 uur

 23. Dat de euro de prijzen flink verhoogd heeft is duidelijk. Sommige sectoren hebben er flink misbruik van gemaakt. Bij deze verhoging van de prijzen zijn ook de locale lasten flink gestegen. Energie, gemeentelijke belastingen, parkeren, gemeentelijke diensten, en ziektekosten. De burger krijgt het hele pakket op zijn bord.
  Toch heb ik niet het idee, op de horeca na, dat de kleine ondernemers daar flink aan verdiend hebben. Dit wordt ook bevestigd in het aantal faillissementen, die tot record hoogte gestegen is.
  Ik krijg het idee dat veel toeleveranciers, importeurs, deze marge opstrijken ten koste van de consument en tussenhandelaar.

  Ik snap werkelijk niet dat niemand van onze regering dit ziet. De net-onder-modaal en net-boven-modaal dragen grote delen van de economie. Wat zij niet meer kunnen kopen verdwijnt uit de markt. Vraag dit maar aan Megapool hoe dit werkt. Natuurlijk was het management daar zwaar pet, maar daar hebben zij niet het alleen recht op.
  Ik ben geen econoom, maar ik weet wel dat een gezonde middenklasse de economie stevig kan maken. In het verleden is dit keer op keer waar gebleken. Landen met veel armoede en enkele superrijken stellen niet zoveel voor in het wereld toneel. Een uitzondering is de V.S. maar ik krijg de indruk dat dit ook een tikkende tijdbom is. De VS-burgers lenen steeds meer geld en verdienen steeds minder. Banen verdwijnen massaal naar lagelonenlanden Dus ook de inkomsten van de staat, die de werkelozen moet voeden. Voor de VS is het een geluk dat de gemiddelde Amerikaan zo gefixeerd is op consumeren, en dit tot het uiterste doordrijft, maar hoe lang kan dit nog goed gaan.

  Hoe kun je als Nederlandse regeringsleider zo dom zijn en verwachtten dan Nederlanders net zo als Amerikanen gaan leven. Nederlanders maken al meer schulden dan zo’n 20 jaar gelden, maar het is toch een stuk anders dan de Amerikanen dit doen. Als Nederlandse gezinnen net rond komen, dan kun je toch niet verwachten dat deze mensen ineens hun reserves gaan aan aanspreken om luxe te kopen, of erger, schulden gaan maken voor de Nokia camera Dit is toch een absurde voorstelling van zaken. Daarbij hebben veel mensen geen reserves meer.
  Dus schulden maken werkt niet op lange termijn voor het individuen. En als iedereen schulden maakt wordt het een nationaal probleem.

  Maarja volgens Zalm begrijp ik het niet.

  Alexander

  Reactie door alexander — dinsdag 15 maart 2005 @ 12.44 uur

 24. Hallo Jan

  Zelfs in de Beierse CSU wordt nu het ‘neo-liberale’ beleid als grootste fout van de laatste 20 jaar beschouwd.

  Deze uitspraak van Horst Seehofer (CSU) was afgelopen vrijdag op NTV te zien bij het programma van Sandra Maischberger.

  Hier nog een quote uit Der Spiegel:

  Seehofer: ‘Lafontaine habe “ein Kontrastprogramm formuliert” und “neoliberale Wirrgänge widerlegt”.

  http://www.spiegel.de/kultur/literatur/0,1518,345923,00.html

  Sla daar Verhagen van het CDA maar mee om de oren.

  Reactie door Frans Keizer — dinsdag 15 maart 2005 @ 13.01 uur

 25. Nou, die Maaten loopt wel achter de feiten aan. Daarmee toont hij weer eens aan dat europarlementariers veel te veel verdienen dat hij het zo laat merkt, want de meeste mensen waren er al een maand na invoering, dat is inmiddels ruim 3 jaar geleden, achter.
  Joan.

  Reactie door Joan van der Lingen — dinsdag 15 maart 2005 @ 13.19 uur

 26. Dat het leven duurder geworden is na de invoering van de euro vermoedden we allen al: vooral het biertje was een bekend voorbeeld. Vreemd eigenlijk, dat alleen zoiets over dat biertje bekend is, terwijl er een instituut bestaat, CBS, waar alle cijfertjes en feitjes van decenia terug bekend zijn: zij zouden toch ‘in no time’ kunnen zeggen wat de prijzen gedaan hebben sinds de invoering van de euro. Maar kunnen of mogen zij dat niet??

  Reactie door Ton — dinsdag 15 maart 2005 @ 13.22 uur

 27. @Ton

  Al die cijfertjes zijn bij het CBS bekend en zijn gepublieerd. Ze zijn via ‘Statline’ gewoon toegankelijk. De kosten van levensonderhoud zijn bij de invoering van de Euro iets extra gestegen; maar de horeca springt er uit. Die horecacijfers bevatten weer van alles en nog wat, zoals overnachten in hotels, eten en drankjes. Het kan dus heel goed dat het biertje er verschrikkelijk uit springt met prijsverhogingen. Er is een Euro-effect geweest, maar het is niet dramatisch groot geweest. mensen kopen nou eenmaal meer dan een biertje; de grootste bestedingskosten zijn dacht ik huisvesting en gezondheid.

  Reactie door Drob — dinsdag 15 maart 2005 @ 13.31 uur

 28. Brood, melk, fruit, groente, alles is minimaal met 40 % in prijs gestegen. Ik koop net een pak sla met wat gesneden worteltjes en andere groentes erbij voor 1 euro 99. Dat is 4 gulden 44. Een belachelijke prijs.
  En de horeca is vreselijk, op een enkel restaurant na. 3 euro 50 voor een wijntje, dat is 7 gulden 50! Dat zou niemand toch betaald hebben voor een gals wijn, zeker niet in een gemiddeld restaurant. Of een glas mineraalwater voor 1 euro 90 = 4 gulden! Ik betaal 90 eurocent voor een half gesneden wit. Dat is 2 gulden! Daar kreeg ik vroeger een heel brood voor. A.H. heeft heel snel na de euroinvoering de guldenprijzen weggehaald van de kaartjes. Zogenaamd om ons sneller te laten wennen. Nou, in no time gingen toen de prijzen omhoog. Alles is zeker 40 tot 50 procent duurder geworden en de salarissen zijn dus niet gestegen.

  Reactie door Esther — dinsdag 15 maart 2005 @ 13.34 uur

 29. Heeft iedereen nu zijn zin, zullen we eens naar de toekomst gaan kijken??
  Misschien was alles wel te goedkoop voor de invoering, blijkbaar wel want anders had niemand die prijsverhogingen gepikt, de simpele marktwerking.
  Kijk ik zie veel mensen bij de supermarkt die moeite hebben met rondkomen, ze hebben geen moeite met het kopen van sigaretten en shag voor zichzelf, duur speelgoed voor hun kinderen, grote plasmaschermen etc… en dan alles vaak nog op afbetaling
  Fruit en fatsoenlijk eten kan er voor hun kinderen niet af. Kinderen krijgen vaak geen eten of fruit mee naar school. Na school krijgen ze 2 euro voor een zak chips en een fles cola, dat is hun eten en drinken voor die dag.
  Ik vind dat die mensen opgevoed moeten worden, als je het daar niet mee eens bent moet je niet zeiken over de VVD e.d. want dan wil je toch dat die vrije keuze blijft?
  Je kan wel blijven schoppen de hele tijd maar daar bouw je niks mee op

  Reactie door Jack — dinsdag 15 maart 2005 @ 14.15 uur

 30. #24 Alexander

  ik denk niet; dat de tussenhandel zo veel van die euro heeft verdiend. Als de van de ene dag op de andere iets; wat je al in je winkel hebt staan botweg verhoogt via die euro; dan profiteert die tussenhandel daar niet van.

  De grootste prijsopdrijvers zijn echter niet de middenstanders; maar wel alle overheden en semi-overheden bij elkaar: Water; gas en stroom; rioolrecht; OZB; ecotax; benzineaccijns; tabakaccijns; etc etc. We kunnen straks nog meer aan dit rijtje toevoegen; zoals tol en kilometerheffing.

  Haast gelijk met de invoering van de euro kwam Zalm met een BTW verhoging van 17 naar 19%. Dit; terwijl in bijvoorbeeld Duitsland een BTW heerst van 16%. je snapt; dat dit de doodsteek was voor veel ondernemers bij de grens; vooral de pomphouders. Ook dit effect op de economie moet je niet onderschatten.

  Ik onderschrijf verder je analyse wat betreft de vergelijking met de VS. Ik wordt haast begraven hier thuis met folders over lenen; lenen en nog eens lenen. Zelfs via mijn PC met popups. Het wachten is op de bom die gaat barsten en dan kunnen we straks zien hoe het “gele gevaar” op gaat komen en heersen.

  Ik heb de beelden gezien uit China. Ik krijg daar een negatief gevoel bij. Er was ooit een dergelijk land; die ook het genoegen had om de Spelen te organiseren om er vervolgens erop los te rammen. Zal de geschiedenis zoals zo vaak zich gaan herhalen? Ze gaan zich steeds sterker voelen; mede dankzij de rijkdom die de investeringen uit alle delen van de wereld daar met zich mee brengen. En er zal een dag komen Alex; dan zetten ze hun dreigementen om in geweld en zal Taiwan het eerste slachtoffer worden van het nieuwe chinese imperialisme.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — dinsdag 15 maart 2005 @ 14.21 uur

 31. Ik zou graag naar aanleiding van hierboven willen weten; hoe de SP daarover denkt. De chinezen lijken mij verdomd veel op de duitsers; die ineens aanspraken op duitstalige gebieden om gingen zetten in een inval.

  Intussen worden ondernemers geen strobreed in de weg gelegt om daar alles heen te verhuizen; een land; waar veel arbeiders mogen worden uitgebuit en waar men veel doden mag begraven door onveilig werken en slavendrijverij. Een land; dat in staat is om te brullen en andere landen zomaar aan te vallen. Dit overkwam Vietnam ook al eens een keer. Een vergeten oorlog denk ik.

  Reactie door ReneR — dinsdag 15 maart 2005 @ 14.27 uur

 32. Off topic

  Gelukkig is er nog goed nieuws: AHA mag doorgaan om op haar manier misstanden aan de kaak te stellen en haar film afmaken.

  Reactie door ReneR — dinsdag 15 maart 2005 @ 14.29 uur

 33. Rener,

  Ben ook niet helemaal te spreken over de sneltrein vaart van China. Een land dat het niet interesseert om wat aan de mensenrechten te doen mag geen belangrijke positie innemen in de wereldpolitiek.
  Ik maak me er ook zorgen over.
  Het wordt steeds weer duidelijk dat geld en macht altijd de bovenhand krijgt als het afgezet wordt tegen mensenrechten en kwaliteit van leven voor iedereen. Dat ondernemers op de centen zitten mag van mij, maar overheden moeten dit afremmen. Zij moeten ook de belangen behartigen van de mensen zonder luide stem.
  Helaas is dit niet meer zo. Overheden huichelen mee met de machtigen en plaveien hun pad. Dit zie ik overal. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland. Overal, bijna gelijktijdig kwamen de Neo-liberalen daar aan de macht (Engeland was er iets eerder bij). Nu nog even de Europesche grondwet erdoor rammen, en de grote afbraak kan beginnen.
  De evolutie komt gillend tot stilstand in een wereld waar alles bepaald wordt wie het meeste kan verzamelen.

  Reactie door alexander — dinsdag 15 maart 2005 @ 14.53 uur

 34. Optelsom: Introductie EURO + privatisering overheidsbedrijven = faillissement burger. Het is te gek voor woorden met welke prijsstijgingen je dagelijks geconfronteerd wordt! Vandaag nog, de huren stijgen ‘matig’ met 1,8%! Het wordt gebracht door de NOS als positief nieuws, want voorgaande jaren stegen de huren met 2,5%! Maar komt het nooit in ze op, dat huren ook eens een jaar niet zouden kunnen stijgen? Pek met veren voor onze policiti: hijs ze op een stok, gooi er pek overheen en een emmer veren, en loop met ze door het centrum van Den Haag en andere steden. Ze zouden nog lachen ook, want zelfrespect is onze politici vreemd. Wat moet je ook als je elke dag in de spiegel moet kijken. En de pek, vrees ik, zou niet aankleven, maar zonder effect van hun drillerige ruggen glijden.

  Reactie door Paul — dinsdag 15 maart 2005 @ 15.51 uur

 35. Het is allemaal waar natuurlijk dat alles een stuk duurder is geworden, maar toch blijf ik het een prettig gevoel vinden om met een en de zelfde munt in zoveel mogelijk landen te betalen. Zonder last te hebben van omwisselkoersen. Maar aan de andere kant kun je ook zeggen dat we de wisselkoers stevig hebben mogen betalen. En die prijs zullen we helaas nooit terug krijgen.

  Reactie door jojo — dinsdag 15 maart 2005 @ 17.33 uur

 36. Deels hebben we zelf hieraan mee gewerkt. Na de verplichte val van JPB deel 1, werd er weer flink gestemd op het CDA en VVD. Dus weer een vrijbriefje voor vier jaar ellende, en geloof me, bij de komende verkiezingen, zijn er weer genoeg mensen die denken dat het CDA toch democratisch genoeg bezig is. Binnenkort krijgen we de niet gebonden referendum, over de europeese grondwet. NIET GEBONDEN, de heren en dames daar doen toch wat ze zelf willen. een doekje voor het bloeden voor de D66, die niet door heeft dat ze genaait worden, en op deze manier tegemoet gekomen wordt aan hun wens voor een referendum. De gekozen burgemeester idem… D66 maakt zich sterk voor een gekozen burgemeester, JPB denkt er anders over, en hop daar gaan we weer, hadden de mensen binnen de D66 maar iets meer ruggegraat, dan hadden we wellicht weer vervroegde verkiezingen. Zalm zou zich eens sterker moeten maken, om Nederland niet langer de hoofdsponsor voor de EU te laten zijn, wellicht blijft er dan eens een beetje meer van die klote euro’s over, om in eigen land te besteden.

  Reactie door erik — dinsdag 15 maart 2005 @ 18.21 uur

 37. Wij waren niet gek, zij waren “uitgekookt”

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 15 maart 2005 @ 18.46 uur

 38. Helaas niet aangebrand; Madelijne!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 15 maart 2005 @ 19.23 uur

 39. Alleen de SP en de Nederlandse Midden(stands) Partij waren tegen de Euro…….

  Reactie door SP — dinsdag 15 maart 2005 @ 20.11 uur

 40. Er zijn ook andere invloeden die veroorzaakt hebben dat de prijzen relatief zijn gestegen.
  In noem enige oorzaken;
  1. De enorme stijging van de olieprijzen met daar aan gekoppeld ons eigen gas waardoor ook bijvoorbeeld elektra ook veel duurder werd.
  2. Alle daaraan gekoppelde producten zorgen voor navenante prijsstijgingen
  3. De lonen zijn de laatste 7 jaar buitenproportioneel gestegen (in vergelijk met de buren)
  4. Hierdoor moesten ook andere producten duurder worden in het bijvoorbeeld het midden en klein bedrijf
  5. De prijzen van onroerend goed zijn enorm gestegen. Vaak meer dan 50 % in vier jaar waardoor ook de daaraan gelieerde woonlasten en producten enorm stegen in prijs.
  5. Gemeentelijke belastingen, vaak gekoppeld aan deze prijsstijging gingen derhalve ook mee.
  6. De kosten voor ‘de zorg’ gingen door loonstijging en gebrek aan innovatie significant omhoog zonder werkelijke kwaliteitsverbetering

  Alhoewel ik het er mee eens ben dat er ook misbruik is gemaakt van de overgang van gulden naar Euro treedt hier toch ook een zelfcorrigerende factor op. De sector Horeca staat met zijn prijzen onder druk en heeft zelfs nu een neergaande tendens.
  Dit geldt ook voor de supermarkten, dus voedingsproducten etc. waar een ware prijzenslag heerst en we in enige jaren ten opzichte van de buren vaak meer dan 10 % goedkoper zijn geworden.

  De achilleshiel is en blijft de olie en de onroerend goed markt, maar dit heeft niet direct te maken met de overgang naar de Euro.

  Reactie door Tom — dinsdag 15 maart 2005 @ 20.18 uur

 41. Ja, en nu.??

  Gaan we kamervragen stellen voor compensatie, of draaien we de klok terug of zelfs revolutie? Nee, we gaan proberen andere landen het beter te laten doen….Overigens, in hoeverre was de(pl)euro verantwoordelijk voor de verminderde economische groei en het niet uitgeven van geld door de burgers, je weet wel die klootzakken die je alles kunt wijsmaken………

  Reactie door Lambert — dinsdag 15 maart 2005 @ 20.51 uur

 42. Mensen met een middeninkomen, gezinnen met kinderen lijken steeds meer de dupe te worden van tal van beleidsmaatregelen van dit asociale kabinet. Deze gezinnen die zijn ingebed tussen de laagste en hoogste inkomensgroepen, vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie, maar hun eigen huishoudbudget piept en kraakt aan alle kanten. De meeste van deze gezinnen in deze inkomenscategorie houden simpelweg geen geld meer over om leuke dingen te doen met de kinderen. Deze mensen worden het hardst genaait en zijn nog slechter af dan mensen met een laag inkomen. Deze gezinnen met een middeninkomen worden aan alle kanten gepakt. Vanwege de relatieve hoogte van hun salaris komen zijzelf niet in aanmerking voor overheidssubsidies. En omdat ze boven de ziekenfondsgrens zitten, zijn ze overgeleverd aan de grillen van de ziektekostenverzekeraars. Eveneens gebruiken deze mensen meer gas(slaapkamers van de kinderen moeten verwamt worden), stroom,(wasmachine en drogers draaien meer uren)meer huishoudelijk afval, (waarvoor betaald moet worden)en ga zo maar door. Voor deze huishoudens is het recent ontvangen salarisstrookje over januari het ultieme bewijs van een netto achteruitgang. Ik dacht dat het CDA altijd voor het gezin opkwam!!! Mooi niet dus. Een stelletje vieze achterbakse gereformeerde smeerlappen zijn het en niets minder.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 21.06 uur

 43. (43) de meeste midden inkomens bestaan uit 2 verdieners .dus als je er 2 kunt naaien leverd dat meer als bij 1 .simpel .voorwat betreft de minimuum inkomens .deze zijn de laatste jaren al zo genaaid .dat ze structureel tekort komen .dus ,mensen met een middeninkomen zijn zeker niet slechter af als de minima .dit is wat het kabinet wil tweespalt tussen bevolkings groepen .de verdeel en heers politiek .laat je geen zand in de ogen strooien door die ratten !!!! sollidariteit daar gaat het om .tot zaterdag in brussel

  Reactie door texas henkie — dinsdag 15 maart 2005 @ 21.15 uur

 44. @19 Eurofiel.
  Dat vestigen in een eigen Eurostaat is zeker niet hun bedoeling, dan immers zijn er geen idioten meer die bereid zijn er voor te zorgen dat hun beurzen gespekt worden. Nee de enige bedoeling is: De niet mondigen zodanig uitknijpen, met b.v. regels zoals de dienstenrichtlijn van Bolkensteijn, dat deze steeds afhankelijker worden en dus onmondiger, zodat ze nog gemakkelijker als loonslaven kunnen worden ingezet.
  Als inhalige top baas moet je juist voldoende arbeiders in je bedrijven kunnen laten werken, het heeft sommigen alwel verstandig geleken, Boonstra, om alvast een optrekje op de Bahama’s te regelen. Voor het geval dat het gepeupel het niet meer pikt? Ik denk het niet het woont dar gewoon comfortabel, afgezien van eventuel tornado’s en als de buit binnen is is het prettiger wat verder van het gepeupel af te zitten. Het gepeupel in Nederland is nog lang niet zo veer dat ze door krijgen wat er werkelijk aan de hand is. Voorlopig kanaliseert Wildeman de onlust gevoelens en dat hebben we al vaker mee gemaakt en dat kan heel slecht uit pakken, vooral weer voor dat gepeupel.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — dinsdag 15 maart 2005 @ 21.47 uur

 45. Duurt het nog lang voor in dit land de pleuris uitbreekt?

  Reactie door Johan — dinsdag 15 maart 2005 @ 21.56 uur

 46. Pontius Maximus (20),

  Wat moet ik met die pagina?
  Ik heb al webspace voor mijn website, zonder relame (die button op mij website is een promotie button die ik er vrijwillig op heb gezet) en ook nog gratis.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.00 uur

 47. En wie was er nou gek?

  Wij met z’n allen, omdat we met z’n allen klagen, maar verder niks doen. Het hele land zou plat moeten gaan en dan ook echt alles en iedereen. Werk aan de winkel voor de bonden zou je zeggen Maar ja, meneer de Waal houd zich koest, want ze hebben voor hem al een mooie topfunctie in het verschiet. En dit kabinet gaat schaterend verder met de volgende bezuinigingsrondes en belastingverhogingen. Nederland, slaap en droom maar lekker verder.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.05 uur

 48. @46

  Als het aan mij ligt niet.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.05 uur

 49. Wist je trouwens dat je helemaal niet tussentijds kan overstappen van de ene verzekering naar de andere!

  Dat kan alleen aan het begin van het jaar, ja toen wisten we nog niet hoe helder alles was i.v.m. vergelijken van verschillende ziektekosten en het is nog steeds niet duidelijk!

  Ik denk dat het helemaal fout gaat lopen!

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.16 uur

 50. Kijken kijken en niets kopen!

  Klagen klagen en niets doen!

  Dit lamgeslagen volkje ligt liever dromend voor de buis, onderuit met een biertje!

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.19 uur

 51. @50

  Mooi, laat het maar lekker een dikke chaos worden in Nederland, zodat dit kabinet gaat opstappen. Liever nu, dan morgen.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.22 uur

 52. En als ze bijna in slaap vallen, mompelen ze nog even: het is tijd voor de revolutie.

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.22 uur

 53. Er is één die de aanzet moet geven en dat zijn de bonden. Maar die doen niets en zullen verder ook geen actie meer ondernemen.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.25 uur

 54. Mooie praatjes maken kunnen we allemaal wel, maar echt tot keiharde actie overgaan is een tweede. Tot nu toe is dit kabinet er erg gemakkelijk doorheengerold en hebben ze weinig weerstand gehad.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.28 uur

 55. Inderdaad,

  Nederlanders zeuren en klagen op ieder verjaardagspartijtje weer een hoop en doen uitendelijk niets.
  Als we straks gaan stemmen dan gaat balkenende vertellen hoe goed hij samen met Zalm de Economie weer op de rails heeft gezet en dat Nederland weer klaar voor de toekomst. Het zuur hebben we dan gehad, dus zoet ligt in het verschiet.
  Er wordt dan nog wat gezwetst over gezinnen met kinderen, en die zullen er dan nog 50 euro per drie maanden bij krijgen, want die JP die houdt toch echt van kindjes.

  Als ik zie hoe weinig mensen kiezen voor de SP (want die willen veel geld uitgeven en dat hebben we niet, wordt er dan geroepen) in mijn omgeving dan wordt ik triest. Ze gaan dan zogenaamd een protesstem uitbrengen op Wilders. Daar ben je mooi klaar mee.
  Wanneer ik er dan op doorvraag weten ze helemaal niets af van de standpunten van de politieke partijen. Ze brallen maar wat. Dit is mede de reden dat er nog zoveel mensen stemmen op het CDA. Deze partij heeft toch niets menselijks meer, laat staan ietst goddelijks.

  Jammer dat het over mijn eigen land gaat, maar: wie zijn billen brandt moet op blaren zitten.

  Reactie door alexander — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.42 uur

 56. Alles dubbel duur. Leuk, zo’n euro! Ik verhoogde eertijds bij de introductie van de euro ook mijn tarief als muzikant in restaurant en sfeertapijtenlegger bij exposities en presentaties jaarverslagen, conform de horeca-index, van 100 gulden per uur naar 100 euri per uur.
  Helaas heeft horeca en bedrijfsleven me sindsien nergens meer nodig, en dubbel zoveel noten spelen helpt ook al niet, dit zelfs terwijl ik in die tijd zelfs dubbel zo goed heb leren spelen.
  De wereld van munt en prestatie blijft schimmig maar ik pieker er niet over om een instrument met dubbele snaren te kopen ter compensatie. Gelukkig heb ik thuis wel dubbel lol aan wat ik dubbel gratis speel in mijn eigen kringen. Met heimwee denk ik soms aan mijn eerstverdiende dubbeltje in de gitaarkoffer op straat en dat voelt beter dan een dubbele moraal aan te moeten meten om dubbelop te incasseren.

  Reactie door c.tilyx — dinsdag 15 maart 2005 @ 23.01 uur

 57. Zoals ik wel vaker roep op dit forum: Zolang de Nederlandse bevolking grotendeels haar kaakjes op elkaar houdt is er niets aan de hand en hebben we het aan ons zelf te danken. Het blijkt dat het grootste deel tevreden is.

  Reactie door Jan Pruimboom — woensdag 16 maart 2005 @ 0.06 uur

 58. Dit is nu weer een leuk staaltje van marktblindheid.

  400.000 euro subsidie voor detachering uitkeringsgerechtigden in land- en tuinbouw

  Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil maximaal 400.000 euro beschikbaar stellen om als proef detacheringsbedrijven uitkeringsgerechtigden aan werk te laten helpen in de land- en tuinbouw. Deze bedrijven nemen de uitkeringsinstanties, boeren en tuinders de administratieve rompslomp uit handen. Daarnaast gaan uitvoeringsinstanties er door betere afspraken en strengere controles voor zorgen dat meer mensen met een uitkering als seizoenwerker aan de slag gaan.

  Dit staat in een brief die Van Hoof heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. In de brief staan de maatregelen die Van Hoof neemt met LTO-Nederland, uitvoeringsinstanties en de Raad voor Werk en Inkomen om ervoor te zorgen dat meer mensen met een uitkering als seizoenwerker aan de slag gaan. Alle betrokken partijen hebben hier een eigen rol in.

  In drie regio’s komen er proefprojecten met detacheringsbedrijven. De detacheringsbedrijven kunnen bijstandsgerechtigden voor een langere periode in dienst nemen om ze achtereenvolgens te laten oogsten bij verschillende tuinders en boeren. Bovendien nemen de bedrijven tuinders en boeren de administratieve rompslomp uit handen en zorgen ze voor vervanging bij ziekte. LTO-Nederland en de Centrale organisatie voor Werk en Inkomen (CWI) stimuleren dat er voldoende vraag komt van werkgevers en aanbod van uitkeringsgerechtigden om de detacheringsconstructie succesvol te maken.

  Met uitkeringsinstanties zijn afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat meer mensen met een uitkering als seizoenwerker aan de slag gaan. WW’ers hoeven alleen te solliciteren op banen die passen bij hun opleiding. Met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen is afgesproken dat dit voortaan zo ingevuld wordt dat WW’ers tot en met een MBO-opleiding aan de slag kunnen als seizoensarbeider. Mensen met een uitkering volgen vaak cursussen en dergelijke om weer aan de slag te komen. Van Hoof roept gemeenten op deze ‘reïntegratietrajecten’ te onderbreken, als bijstandsgerechtigden als seizoenwerker aan de slag kunnen. Ook het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen maakt afspraken met reïntegratiebedrijven om te voorkomen dat de trajecten tijdelijke seizoenarbeid in de weg staan.

  Om ook werkgevers te stimuleren meer Nederlandse mensen met een uitkering in dienst te nemen, is Van Hoof bereid een bestaande regeling uit te breiden die werkgevers vrijstelling van werknemerspremies geeft als zij langdurig werklozen voor een korte periode aan de slag helpen. De regeling zou in de land- en tuinbouw gaan gelden voor drie maanden in plaats van voor zes weken. Ook is met CWI afgesproken dat ze zorgvuldig kijken of er geen Nederlanders zijn die in de land- en tuinbouw kunnen werken voordat ze werkgevers een vergunning geven om met buitenlanders te werken.

  Verder is bekeken of uitkeringsgerechtigden meer gestimuleerd kunnen worden als seizoenwerker aan de slag te gaan. Op dit moment kunnen gemeenten bijstandsgerechtigden al eenmaal per jaar een onbelaste premie van maximaal 1.976 euro geven, als stimulans om aan de slag te gaan. Van Hoof gaat bij gemeenten expliciet onder de aandacht brengen dat gemeenten ook meerdere malen per jaar een premie kunnen toezeggen om te stimuleren dat bijstandsgerechtigden achtereenvolgens bij verschillende boeren en tuinders aan de slag gaan. De totale premie wordt dan aan het eind van het jaar in een keer uitbetaald (tot een maximum van 1.979 euro). Verder is afgesproken dat CWI de uitkeringsinstanties snel informeert als uitkeringsgerechtigden niet gemotiveerd meewerken, zodat de uitkeringsinstanties sancties kunnen opleggen.

  Reactie door Jan Pruimboom — woensdag 16 maart 2005 @ 0.22 uur

 59. Goh, was hier een onderzoek voor nodig? Nou dat toont mij toch wel aan dat ‘de politiek’ erg ver van de gewone samenleving staat. Kan tienduizende voorbeelden geven van mensen die – tijdelijk – in de problemen zijn gekomen door die Euro.
  Ik vind het nog steeds onverstelbaar dat waar ik vroeger (jemig ik lijk wel oud) voor 15 gulden gemakkelijk lekker kon koken voor mijn vriendinnen, en dat het nu gemakkelijk 20 euro is voor dezelfde producten!
  (wel grappig trouwens dat Maaten dit onderzoek moest doen, en dan ook nog met deze uitkomst… haha)

  Reactie door Renske — woensdag 16 maart 2005 @ 9.05 uur

 60. @Renske: met 2 Maaten meeten?

  Reactie door Bolleke — woensdag 16 maart 2005 @ 9.44 uur

 61. Tuinders hebben geen enkel probleem met hoofddoekjes.
  Ligt hier niet een prachtige gelegenheid om ook eens buiten te komen?

  Reactie door Tom — woensdag 16 maart 2005 @ 12.01 uur

 62. #50 #51 #53 krul

  @ Krul

  Wat doe jij dan krul; in concreto, om dit land te veranderen? Even demonstreren in Amsterdamn helpt niet om dit land blijvend te behoeden voor al dat kapitalistische asociale gespuis.

  Ik heb dus zonet geschreven; dat, als je een revolutie wil; dat je de geesten van de mensen die je wilt meehebben rijp moet maken voor deze happening. Je kunt dan nog zo’n actievoerder zijn, maar alleen bereik je niets. Wat ik doe op dit moment, is het aanzetten bij die SP; het oproepen dat we massaal de straat op moeten! Ik heb helaas nog weinig gehoor gekregen binnen die S.P. Het esthablishment van de nederlandse politiek is erin geslaagt om van de S.P. een politiek schoothondje te maken. Want waar blijven de moties van wantrouwen en waar blijft het vlijmscherp protest tegen alle zaken; die langs onze neuzen voorbijflitsen?

  En zolang er binnen de forums van welke politieke partij dan ook geen vrijheid van meningsuiting is; zie ik het nog somber in. Ik zie het somber in; als de sussende Anja Meulenbeltjes; die je in elke politieke partij hebt gewoon hun woord mogen doen en de rest wordt geboycot. Nee; zo bereik je nooit wat; omdat dit conservatieve contra-revolutionaire krachten zijn binnen een partij krul! Helaas zijn de meesten daar blind voor; maar ik ruik ze van veraf.

  Daarom blijf ik de mensen eraan herinneren:

  Dat het de hoogste tijd is voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 16 maart 2005 @ 14.39 uur

 63. @ReneR.”http://”nattevinger.nl”

  Ik onderschrijf verder je analyse wat betreft de vergelijking met de VS. Ik wordt haast begraven hier thuis met folders over lenen; lenen en nog eens lenen. Zelfs via mijn PC met popups. Het wachten is op de bom die gaat barsten en dan kunnen we straks zien hoe het “gele gevaar” op gaat komen en heersen.

  Ik heb de beelden gezien uit China. Ik krijg daar een negatief gevoel bij. Er was ooit een dergelijk land; die ook het genoegen had om de Spelen te organiseren om er vervolgens erop los te rammen. Zal de geschiedenis zoals zo vaak zich gaan herhalen? Ze gaan zich steeds sterker voelen; mede dankzij de rijkdom die de investeringen uit alle delen van de wereld daar met zich mee brengen. En er zal een dag komen Alex; dan zetten ze hun dreigementen om in geweld en zal Taiwan het eerste slachtoffer worden van het nieuwe chinese imperialisme.
  Ik zou graag naar aanleiding van hierboven willen weten; hoe de SP daarover denkt. De chinezen lijken mij verdomd veel op de duitsers; die ineens aanspraken op duitstalige gebieden om gingen zetten in een inval.

  Intussen worden ondernemers geen strobreed in de weg gelegt om daar alles heen te verhuizen; een land; waar veel arbeiders mogen worden uitgebuit en waar men veel doden mag begraven door onveilig werken en slavendrijverij. Een land; dat in staat is om te brullen en andere landen zomaar aan te vallen. Dit overkwam Vietnam ook al eens een keer. Een vergeten oorlog denk ik. het is tijd voor de revolutie .

  Arme ReneR. Uit jouw ongenuanceerd verhaal blijkt wel weer dat
  je snel een opfriscursus moet gaan volgen in het “Historisch Huis “van onze grote roerganger” Jan. Jouw (cultuur)-historisch besef is van een abominabel laag gehalte nl.0,0 en dat is dan nog zachtjes uitgedrukt.
  Ooit gehoord van DE GROTE MUUR in China.Blijkbaar weet je niet
  waartoe die dient/diende. Om de toentertijd hoogstaande Chinese
  cultuur/beschaving te beschermen tegen invallen van onderontwikkelde stammen zoals bv.de Mongolen en Tartaren.
  China is nog nooit in haar bestaan buiten haar grenzen getreden omdat deze beschaving zeer sterk naar binnen gericht was.
  Dus waar je de onzinnige veronderstelling vandaan haalt om China
  met Hitler-Duitsland te vergelijken getuigt eens te meer van een onbeschrijfelijk onbenul.En nee,beste ReneR, de geschiedenis
  herhaalt zichzelf nooit op dezelfde wijze. Dus daar hoef jij geen natte angstdromen van te krijgen.
  Door China als “HET GELE GEVAAR”te bestempelen toon je eens te meer aan dat jezelf geen haar beter bent dan die zgn.afkeer van
  de “Uebermensch”. Jij bent geen revolutionair maar een arrogant
  en kleinzielig mannetje dat alleen maar deze termen gebruikt omdat het je aan steekhoudende argumenten ontbreekt.Allemaal loze kreten omdat je angsten te verbergen voor het onbekende.
  Een echte revolutionair staat open voor ontwikkelingen die zich op een dialectische manier aan ons voordien. Daarvoor is het nodig dat je jezelf oefent in het leren herkennen van die bewegingen en niet tegen alles wat jouw beperkte verstand te boven gaat bij voorkeur veroordelen. Maar misschien is dit hele
  discours aan jou niet besteedt. Toch hoop ik dat je er je voordeel mee kunt doen. Succes met je revolutie !!!!!!!

  Reactie door Kameleon — woensdag 16 maart 2005 @ 15.50 uur

 64. Onze zeer geliefde vice-premier Zalm vond de kritiek op de dure euro onterecht.
  In een uitzending van Buitenhof heeft hij hetvolgende hierop gezegd.
  Het is met de euro niet duurder geworden,maar de mensen moet hun geld beter verdelen.
  Wim Duisenberg deed er ook nog even een schepje bovenop en Zalm was weer gelukkig.
  Ik kan nog steeds niet wennen aan die euro en reken alles nog steeds om naar guldens,waarop je dan behoorlijk schrikt van het omgerekend bedrag.
  Van mij mag de gulden morgen weer beschikbaar zijn,want je had beter zicht op je uitgaven en het was een stuk goedkoper.
  Wij Nederlanders worden als een stel idioten behandeld door Den Haag,maar gek zijn we nog lang niet.
  Tomaatje

  Reactie door Hendrik — zondag 20 maart 2005 @ 21.23 uur

 65. @46:
  Op die pleurisuitbraak kun je wachten,want dat duurt volgens mij niet echt lang meer.
  Accept,een zooitje laten worden? Dat is het toch al,of is het nog mogelijk de chaos nog wat te vergroten?
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — dinsdag 22 maart 2005 @ 1.21 uur

 66. Als bijstandmoeder(ik klaag niet!)kan ik alleen maar zeggen dat de euro geen succes is gebleken, als je de prijzen in de winkels ziet voor bijvoorbeeld verse groenten en vers fruit..mijn portomonee begint al te gillen als ik het hekje door ben..
  Begrijp me niet verkeerd…maar toen ik met de gulden rond moest komen was het een makkie, ik spaarde zelfs voor mijn dochter en voor mezelf, voor 200 gulden,per week, had ik alle boodschappen die ons hartje maar begeerde..nu red ik het soms niet eens met 700 euro per maand en das toch meer als 1500,- gulden!!!!!!
  Ik ben blij met mijn doorlopend krediet die ik al een paar jaar heb lopen(ook met de gulden)bij de bank want anders redde ik het mooi niet…ja wanneer red je het ??!! als je niks meer vers koopt, geen fruit, geen bruin brood maar wit enz enz streep gezond eten maar weg….
  Nee dat gaat me te ver, mijn dochter is 14 en haar gezondheid gaat voor…
  De euro is geen zegen maar een vloek en de andere landen maar lachen om dat domme nederland…ppfff het word tijd dat de politiek eens aan de minima gaat denken ipv. de rijken steeds rijker te maken en alle voordeeltjes daar geven ..
  Tabee ik groet u

  Reactie door Marina — woensdag 1 november 2006 @ 23.31 uur

 67. DEGENE DIE HUN MOND OPEN TROKKEN WERDEN VERMOORD OF MONDDOOD GEMAAKT!!!
  Pim, Theo, en ja zelfs Rita Verdonk!!ze had gelijk wat betreft Hirshi ali..iedere andere “buitenlander/asielzoeker was eruit gegooid!!
  Klagen jã!! maar als er niemand luistert?? en als er niemand meer durft te GILLENNNN!!??
  zet mij maar in de politiek en dan zeker tot op de bodem uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en TEGEN DE RIJKE MENEERTJES IN HET KABINET INGAAN!!!
  Ik hoor ze al fluisteren “ohw nee onze centjes..ohw nee mijn inkomen daalt zo”pppfff

  Kijken kijken en niets kopen!

  Klagen klagen en niets doen!

  Dit lamgeslagen volkje ligt liever dromend voor de buis, onderuit met een biertje!

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.19

  @50

  Mooi, laat het maar lekker een dikke chaos worden in Nederland, zodat dit kabinet gaat opstappen. Liever nu, dan morgen.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.22

  En als ze bijna in slaap vallen, mompelen ze nog even: het is tijd voor de revolutie.

  Reactie door e.krul — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.22

  Er is één die de aanzet moet geven en dat zijn de bonden. Maar die doen niets en zullen verder ook geen actie meer ondernemen.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.25

  Mooie praatjes maken kunnen we allemaal wel, maar echt tot keiharde actie overgaan is een tweede. Tot nu toe is dit kabinet er erg gemakkelijk doorheengerold en hebben ze weinig weerstand gehad.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 15 maart 2005 @ 22.28

  JULLIE HEBBEN OOK GROTE MONDEN!! DOE DAN WAT!!!

  Reactie door Marina — woensdag 1 november 2006 @ 23.44 uur

 68. Probeer ook eens zelf wat fruit te kweken in uw tuin of in potten. Al ooit vers geplukte frambozen geproefd?
  Heel ontspannend en gezond!
  Nuttige link:
  http://members.lycos.nl/DKG/vakartikels/fruitencyclopedie.htm

  Reactie door Guy — donderdag 2 november 2006 @ 8.33 uur