De plank…

Premier Balkenende slaat de plank volledig mis in zijn interview in de Volkskrant van vanochtend.

Hij zegt daarin ‘het helemaal gehad te hebben met die mensen die klagen en jammeren’. Hij pleit voor meer ‘positivisme’ en ‘oranjegevoel’.

Hij mag het dinsdag in de Kamer allemaal komen toelichten.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 18 maart 2005 :: 16.39 uur

165 Comments

165 reacties

 1. ORANJEGEVOEL? Getverdemme zeg! Laat ‘m lekker terugstiefelen naar Capelle met z’n misplaatste nationalisme…*beurk*

  Reactie door Bolleke — vrijdag 18 maart 2005 @ 16.48 uur

 2. Hij zegt daarin ‘het helemaal gehad te hebben met die mensen die klagen en jammeren’. Hij pleit voor meer ‘positivisme’ en ‘oranjegevoel’….
  …wauw,.. echt wijze woorden waar ik me meteen een heel stuk beter bij voel…

  jeej ik ben blij dat ik dakloos ben, heb ik iedere dag weer wat te doen, slaapplaats zoeken enzo, ook ben ik blij dat ik nu geen huur hoef te betalen, want nu kan ik gewoon mijn eten betalen!!! Oh wacht, van dat geld kan ik natuurlijk ook mooie oranje vlaggetjes kopen en gaan staan juichen als er weer iemand kapot geslagen wordt op straat…

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 16.49 uur

 3. Neem bijvoorbeeld: Noord-korea, DAAR is een goed systeem. Gezangen om de regering te verheerlijken en de goede vaderlijke leider te danken die het beste met den volke voorheeft?!

  (afijn, lees mijn hele negatieve hahaahahaaha tirade op http://www.joal.tk/)

  Reactie door joal — vrijdag 18 maart 2005 @ 16.55 uur

 4. Dat gevoel is wederzijds, want ik heb het helemaal gehad met die Balkenende. Kennelijk heeft ie geen idee wat er leeft onder de bevolking. Hoe durft ie het te zeggen, dat ie het helemaal heeft gehad met mensen die klagen en jammeren. En als ie pleit voor meer ‘positivisme’, dan zal ie er eerst voor moeten zorgen dat m’n loon met pakweg 50% omhoog gaat. Laat ie de ****** krijgen.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 18 maart 2005 @ 16.55 uur

 5. Het oranje gevoel is bij mij iig ver te zoeken, zijn serieus al druk bezig met emigratie plannen naar buiten de EU, het geeft maar weer aan hoever verwijderd de gedachten van JP/de regering van degeen die ze vertegenwoordigen staat.. eerst iedereen in de rug steken en dan nog durven bewereren dat we niet moeten zeuren..

  aan balkenende: “wees solidair met ons en geef ons eens wat toekomst perspectief, vertel eens iets waar we iets positiefs bij kunnen bedenken”

  de afgelopen jaren ben ik en velen met mij er flink op achteruit gegaan ondanks het vele en harde werken, promoties, het wordt steeds moeilijker rondkomen, de kloven(kies er maar willekeurig eentje) worden steeds groter.. generatiekloof(pensioen, aow vut), rijk en arm, volk en volksvertegenwoordigers.. alles groeit de verkeerde kant uit.

  alles trekt naar de commercie, scholen worden gesponsord(lees: geindoctrineerd), verzekeringen vragen hogere premies en zetten daar minder tegenover, alles draait om zoveel mogelijk verdienen, in plaats van dienen..

  maar dan positief en opbouwend bedoeld… sorry

  Reactie door kurai — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.05 uur

 6. trek hem over de balie Jan!

  Reactie door Jansonius — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.05 uur

 7. Inderdaad, in de Volkskrant van vandaag raaskalt Balkenende als een schoolmeester die zich schaamt voor zijn klas. Ik citeer zijn
  fluimende oprispingen even niet maar het komt erop neer dat hij
  vindt dat het afgelopen moet zijn met cynisme en negatieve houding naar de overheid vanuit het volk. (Wie gaat dat dan controleren, vraag ik me dan af, komt er een anti-mopperpolitie, en wordt er straf uitgedeels aan bij sarcastisch gedrag?)
  Deze onzalige figuur is volslagen Weltfremd en begrijpt nog altijd niet dat volkse onvrede jegens een arrogant, belerend en bekrompen kabinet niet zomaar ontstaat en ook niet een twee drie ondergeschoffeld kan worden.
  Bovendien spreekt hij zichzelf op ridicule wijze tegen in het interview: enerzijds beweert hij dat we in een paradijs leven vergeleken bij de problemen die Israël heeft, anderszijds heeft hij in het interview uitgekraamd dat het recente Nederland `moet worden vergeleken met Nederland in `46 dat aan de wederopbouw moest werken.’ Jawel, alsof het armoe troef is met al die bulkende patsers die dit land naar de ratsmodee helpen.
  Kamervragen alstublieft!

  Reactie door c.tilyx — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.11 uur

 8. Dat noemen ze ook wel een vlucht naar voren. Want achter hem is alles plat gebrand.

  Reactie door Pim — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.19 uur

 9. Balkenende heeft het gehad met klagende en jammerende mensen? Al vanaf het begin van deze kabinetsperiode is er alleen maar geklaagd door Balkenende en Zalm.

  We moesten allemaal fors inleveren, een aanslag op Theo van Gogh en Zalm loopt hoog van de toren te blazen dat we “in oorlog” zijn. Wat was het toch een puinhoop in Nederland. Ach en wee was alles wat wij hoorden.

  Nu, na een aantal jaren, is het laatste positieve en optimistische gevoel uit de mens geslagen en ja hoor, daar komt onze Minister-President weer om de hoek gescheurd, hij heeft het helemaal gehad.

  Wij hebben het al jaren helemaal gehad, misschien gaat Balkenende op deze manier nog wel eens menselijke trekjes vertonen. Haar in de war, even lekker de beest uithangen in de plaatselijke kroeg en proberen uit te vinden wat er nu echt leeft in de gedachten van “het volk”.

  Schijnbaar moet “het volk” weer anders gaan denken (economische motieven wellicht?).

  Reactie door Mag ik ook even? — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.31 uur

 10. Balkenende is gewoon een zielloos creatuur, niets mee te beginnen. Alleen al die rigide manier van praten, géén luisterhouding, die walgelijke manier van arrrticulerrrren….ik word verschrikkelijk “eng” van die man….en deze uitspraken zijn natuurlijk de limit. Prima dat je een debat met hem aan wilt gaan, maar ik betwijfel ten zeerste of iemand echt tot hem door kan dringen…zijn gebrek aan empathie is volgens mij pathologisch…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.40 uur

 11. En ik (en velen met mij) heb het helemaal gehad met die mislukte Harry Potter. Kan die Balkenellende niet gewoon emigreren naar de Noordkaap ofzo?

  Reactie door RodePeper — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.53 uur

 12. Heb die vergelijking met Harry Potter nooit begrepen….zo’n fantasieloos mannetje als Balkenende vergelijken met Harry Potter…hoe komt men erop!

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.56 uur

 13. Jan, kun je die aardige meneer balkenende niet vragen of ik tot ik een eigen stekkie heb, bij hem in de achtertuin mag met een tentje, dan beloof ik plechtig niet meer te klagen ;-)

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.57 uur

 14. ach Madelijne, ze doen beidde wat de regisseur ze influisterd :-)

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.58 uur

 15. Zie dit als het einde van het begin. Die gast begint het te knijpen vanwege de nu toch al gestaag naderende verkiezingen. En nu probeert ie het dus met de oude trucendoos. De positieve benadering genoemd. We moeten dus positief benaderen wat deze heer in loop van de afgelopen drie jaar vernield heeft, dit alles in het kader van de vooruitgang (?). De contradictie en hypocrisie ten top!

  Reactie door Alex — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.59 uur

 16. > Hij zegt daarin ‘het helemaal gehad te hebben met die mensen
  > die klagen en jammeren’.

  Ik heb het interview niet gelezen, maar is hem ook gevraagd of hij enig idee heeft _waarom_ veel burgers ‘klagen en jammeren’? Als ik het zo bekijk, dan heeft hij daar geen enkele weet van.

  Ik vind het wel triest, een premier die niet meeleeft met de burgers in zijn land, maar misschien is hij daartoe ook gewoon niet toe in staat. Het zegt veel over zijn persoonlijkheid.

  Reactie door Nathan — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.59 uur

 17. He jakkes…Patrick…laat Jan dan iets beters voor je vragen, wat verder weg van Balkenende…of…eh…heb je snode plannen met die achtertuin…?

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 17.59 uur

 18. ach Madelijne, t zal mij wat barsten, als ik maar mn eigen plekkie heb… boeit niet zoveel waar

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.01 uur

 19. Je kunt natuurlijk zijn gras oranje verven…is zijn buurman’s gras ook eens een keer groener….

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.02 uur

 20. neej joh, rood en in de vorm van een tomaat :-)

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.07 uur

 21. 20)Sorry…veel te mooi, is niet aan de man besteed!

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.09 uur

 22. > Kan die Balkenellende niet gewoon emigreren naar de Noordkaap
  > ofzo?

  Hij kan beter eens een poosje in een van de probleemwijken gaan wonen die ze tegenwoordig op TV laten zien.

  Reactie door Nathan — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.10 uur

 23. Eerst de geest uit de fles halen en hem er dan niet meer terug
  ingepropt krijgen. Is al meer voorgekomen.

  Reactie door Theo — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.15 uur

 24. Jan, misschien kun je hem vragen of hij de brief die ik hem ooit gemaild heb, nog gelezen heeft (staat ergens in een ver verleden op jouw weblog)weet hij meteen dat ik geen enkele neiging voel tot postivisme onder zijn bewind!

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.19 uur

 25. Hoi Jan,
  Ik vroeg me al af,waar je was,heb je even gemist in de Kamer.
  Balkie is het gejammer en geklaag van ons zat en we moeten positiever worden. Daar is nog geen enkele reden toe en de enige reden die iets positiefs kan bijdragen is het aftreden van dit Kabinet. Het oranjegevoel had ik al nooit en met dit Kabinet zal ik het zeker niet krijgen.
  Patrick,misschien mag je wel een tijdje logeren in dat penthouse van Balkie,tot je iets voor jezelf hebt gevonden.
  Dit land is nog nooit zo diep gezonken,als met onze huidige regering,waar we geconfronteerd worden met voedselbanken,slechte verzorging in verpleeg/bejaardenhuizen,lonen/uitkeringen en dan verwacht Balkie,dat we juichend een bedankje geven. Me Neus.
  Schrijf nieuwe verkiezingen uit en maak maar geen plannen voor nog vier jaar in deze ellende,wat hervorming genoemd word.
  De Tomaat aan de macht.
  Groetjes Hendrik

  Reactie door Hendrik — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.24 uur

 26. hehe Hendrik, da zou wel strak zijn ;-)

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.35 uur

 27. Goh, een heel weblog vol met klagende mensen…

  Reactie door Jeroen — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.41 uur

 28. Dus wij snappen het weer eens niet en dus klagen we, terwijl alles zo mooi is.Oranjegevoel, is dat hoeren en snoeren en misbruik van macht enzo of snap ik dat weer verkeerd…

  Reactie door Lambert — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.46 uur

 29. Hoi Patrick,het penthouse van Balkie schijnt het overwegen best waard te zijn.
  Zou Balkie deze weblog ook bekijken en zou hij dan nog positief ingesteld naar de Haagse Juppenkazerne gaan?
  Ik heb wel eens gehoord,dat wanneer wij klagen,dat het dan goed gaat in ons land,maar aan de reacties te zien,inclusief mijn eigen,is dit niet echt juist.
  Geen positiviteit,geen democratie,steeds minder rechten,maar meer plichten en nog even,dan is Nederland 1 groot Qantanomo Bay. Nu zonder Bush,maar met Balkie aan de macht.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — vrijdag 18 maart 2005 @ 18.59 uur

 30. Ik heb het bericht niet gelezen maar ik snap er niets van.Wij zullen het in zijn ogen nooit goed doen:we hebben geen normen en waarden, zijn luie werkers.Waarom is die man de politiek in gegaan met zo’n slecht beeld van ons?Politiek doe je toch uit bezieling voor je land(voor het salaris hoef je het volgens hen niet te doen)?Kortom hij is net als de rest van Nederland aan het jammeren en klagen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.08 uur

 31. @29 Lambert

  Dat zal wel niet exclusief voor de kleur Oranje zijn.

  Reactie door Edward — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.08 uur

 32. Het mooiste is nog dat, als je het “oranjegevoel” even weg laat, hij wel een punt heeft. Hij vergeet alleen even wie er ook alweer verantwoordelijk is voor dat negatieve gevoel.

  Reactie door Dennie — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.13 uur

 33. Zo dus Balkenende laat zijn echte karakter zien.
  CDA denken maar VVD doen.
  Nu wat christelijk inhoud weet hij ook niet meer.
  Wat een gejammer hebben wij niet moeten aanhoren toen mijnheer prinsheerlijk alle zorg kreeg die hij nodig had met zijn voet.
  Laten we allemaal naar Den Haag gaan en KLAGEN.Actie:KLAAG JE ROT
  Want wij hebben echt recht iop klagen nu want dit kan niet meer.

  Reactie door anita — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.23 uur

 34. Ludieke actie: zet daar in Den Haag een klaagmuur neer. :)

  Reactie door Nathan — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.25 uur

 35. lol Nathan

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.26 uur

 36. Volgens Sabineke is Balkenende ook aan het klagen en jammeren.
  Volgens erg veel lijkt Balkenende op Harry Potter.

  Zullen we hem Harry Snotter gaan noemen?

  Reactie door Mag ik ook even? — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.28 uur

 37. Ik heb ademloos zitten luisteren naar Standpunt.NL vanmiddag en wat ik al wist, werd nu zeker: er zijn ontzettend veel mensen boos, verdrietig en.. nog erger: WANHOPIG! Door de maatregelen van dit kabinet. Ik hoorde tenminste een persoon bijna huilen van ellende aan die telefoon. En dan moeten de mensen positief en optimistisch zijn en met een oranje bloemetje in het knoopsgat gaan lopen? De mensen zijn boos, verdrietig en bang. Hoe komt dat? Door Balkenende en zijn kabinet van uitzuigers. Ze zuigen onze centen weg, maar nog veel erger: ook onze energie om door te willen gaan; om te blijven vechten. In die korte tijd, moet ik toegeven, heb je je mannetje geweldig gestaan, Jan! Dank je wel daarvoor. Ik hoop zo dat er heel veel mensen nu geluisterd hebben.
  Optimisme…waar háált die plurk het vandaan, zeg… oh..voor zijn “Nieuwe Agenda”?? Dus er komt nóg meer ellende op ons af? Behalve nóg hogere energie-rekeningen, nóg meer narigheid? En daar moeten we positief en optimistisch bij blijven? Dácht ut niet, hoor!! ECH NIE ! :-(

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.28 uur

 38. Was ik nog vergeten: Balkenende zegt het helemaal gehad te hebben met dat negativisme?

  Jan-Peter, ik heb het hélemaal gehád met JOU! Engerd! Nare man en naar mens ben je. Jij, en je vrienden daar, zoals Aart-Jan de Geus (wat is dat toch met die dubbele namen? Omhoog gevallen ofzo?) en Maxime Verhagen (brrrrr!) en dan die griezels van de VVD die het zo leuk vinden de mensen monddood en straatarm te maken en dan de asielzoekers daarna het land uit te donderen zonder te weten of ze veilig zijn. Gooi jullie Bijbel maar weg. Jullie misbruiken het Woord van God.

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.32 uur

 39. @37, alsjeblieft niet, ik vind die Harry Potter boeken, waanzinnig leuk!Over positief gesproken, daar wint goed nog van kwaad en dat is bij Balkenbrij wel anders!Trouwens ik heb wel eens balkenbrij gegeten in het Archeon, niet te eten,brrrrr!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 19.55 uur

 40. Hallo Jan,
  Met Balkenende is maar een ding mis, . . . . hij is nog steeds vergeten zijn inburgeringscursus te volgen. Pak hem maar stevig aan Jan.
  Groet,
  Amita.

  Reactie door amita — vrijdag 18 maart 2005 @ 20.03 uur

 41. Nou Sabineke,ik ben echt gek op bakenbrij,maar hier is het moeilijk te krijgen.
  Er worden steeds meer maatregelen afgekondigd tegen de dreiging van terreur,maar wanneer worden er maatregelen afgekondigd tegen deze vorm van Staatsterreur?
  We geven nu allemaal af op Balkie en zijn bende,maar ik heb de onafhankelijkheidsverklaring van Wilders gelezen en dat is nog erger. Ik was het op sommige punten met Wilders wel eens,maar nu ik zijn verklaring heb gelezen,is deze man ook weer verleden tijd.
  In de Oekraine had je de Oranje-revolutie,die met succes is afgerond,misschien een idee voor dit land?
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — vrijdag 18 maart 2005 @ 20.08 uur

 42. Veel problemen in dit land worden veroorzaakt door dit kabinet, omdat ze een aanmatigend en arrogant gedrag hebben en niet luisteren naar wat zich in de praktijk bij de burger afspeelt.
  Dit kabinet is ook te veel bezig met hun eigen ideolgieen en scoringsdrift maar luisteren kunnen ze niet. Zulke gasten als Balkenende hebben te veel geleerd en zijn te academisch. Zulke mensen luisteren niet naar het “gewone” volk die vaak praktische en simpele oplossingen heeft.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 18 maart 2005 @ 20.11 uur

 43. goh Accept, ik ben het zowaar ene keertje met je eens ;-)

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 20.12 uur

 44. Ja Patrick, als we het over dit vreselijke kabinet hebben zitten we op één lijn. Ik ben ook een SP’er, weet je.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 18 maart 2005 @ 20.16 uur

 45. :-)

  Reactie door Patrick — vrijdag 18 maart 2005 @ 20.18 uur

 46. > Zulke gasten als Balkenende hebben te veel geleerd

  Te weinig zul je bedoelen.

  Reactie door Nathan — vrijdag 18 maart 2005 @ 20.20 uur

 47. @47 Nathan

  Ja Nathan, laten we dat er maar van maken!!!

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 18 maart 2005 @ 20.39 uur

 48. Als hij het zo gehad heeft met de mensen in nl gaat hij toch emigreren, hij kan zoiezo rekenen dat er veel mensen zijn die hem uit willen zwaaien (en die dan denken, hoera, wij zijn van hem verlost!). Hebben we direct ook meer positivisme.

  Oranjegevoel? Dacht het dus niet, rood, wit en blauw gevoel maar dan wel van de Fryse vlag. Mijn mooie Fryslân muts ligt al weer een tijdje in de kast :(.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 18 maart 2005 @ 21.28 uur

 49. Misschien ambieert Balk-een-bende als de Baghwanbeweging…
  had die niet ook iets met oranje en met posivitisme…?

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 21.29 uur

 50. positivisme…bedoel ik natuurlijk….

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 21.33 uur

 51. Moeten we dan ook allemaal met oranje kleding aan en een amulet met zijn afbeelding om?
  Als hij gaat emigreren,mag de rest van zijn bende dan ook mee,dan wil ik eventueel nog wel meebetalen aan zijn vertrek,maar wel zeker weten,dat hij niet meer terug komt.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — vrijdag 18 maart 2005 @ 22.17 uur

 52. Natuurlijk ben ik nog trots op nederland en beschouw ik oranje als een hele mooie kleur. Nederlander zijn is geen schande, ik ben trots op mijn land en wat hier opgebouwd is. Het negativisme is ook niet veroorzaakt door mijn vaderland, maar door de houding van de huidige regering. Inkrimpen, bezuinigen, de gewone man wordt iedere keer weer in de portemonee. En dan spreek ik nog niet eens over de minder goed bedeelden in de samenleving zoals chronisch zieken en werklozen. Nee Balkenende als er negativisme in de samenleving te vinden is zoek dan eerst de oorzaak eens bij jezelf. Ik ben blij met een partij als de SP die uitgaat van het positieve in de mensheid.

  Reactie door Corn — vrijdag 18 maart 2005 @ 22.35 uur

 53. Straks gaat Balkenende nog tegen ‘ons’ zeggen, omdat we zo zeuren, “maar u hoeft hier niet te wonen”. Heeft ie nog gelijk in ook. Uiteindelijk zal ik vertrekken, als het even kan.

  Reactie door Annelies — vrijdag 18 maart 2005 @ 22.56 uur

 54. Misschien komt hij er morgen achter dat we toch erg saamhorig zijn(anti dienstenrichtlijn demonstratie in Brussel)!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 23.19 uur

 55. Zag zojuist Nova en ben daar nog somberder van geworden, dat hele dilemma van linkse samenwerking en moeten kiezen voor strategie en/of inhoud…ik vind het verdomde ingewikkeld, zeker waar PvdA zich zo “onpartijdig” opstelt…lastig vind ik dat, strategisch weet ik wel dat ik voor die linkse samenwerking ben, maar inhoudelijk…(?)Ik vind het echt verschrikkelijk moeilijk…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 23.23 uur

 56. Aaaarg, kun je ‘m niet opvreten dat kereltje….. ‘t zal vast het taaiste stuk gefossileerd vlees zijn waar je ooit op hebt lopen kauwen ;)

  Heel goed dat Balkenende het eerst maar eens moet uit komen leggen. Leg ‘m a.u.b. het vuur, nee de lava aan de schenen. Als dat niet lukt door de ongetwijfeld wonderschone ontwijkende Grimm & Anderson-achtige verhalen die Balkenende allemaal te vertellen heeft (helaas vullen praatjes tegenwoordig gaatjes) dan zal zijn God dat uiteindelijk wel doen, zij het veel te laat. Er is geen greintje medemenselijkheid meer in dit kabinet en je kunt nog zo’n subliem christelijk vormgegeven kapsel hebben maar God prikt daar mooi doorheen (wie niet :) )

  Heel veel succes!!!

  Reactie door Roy — vrijdag 18 maart 2005 @ 23.29 uur

 57. @56,Hallo Madelijne, daar heb ik dus ook mijn twijfels over,samenwerken prima, alleen niet ten koste van alles, zoals die nieuwe grondwet!Ik vind er ook geen goede tijd voor, ik snap wel dat men druk voelt om, alleen mijn keuze zou dan zijn Gr.L. en PVDA gaat maar zijn eigen gang, ik heb weinig op met hen.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 23.34 uur

 58. Ja Sabineke (58)…vind ik dus – zeker inhoudelijk – ook, maar zonder PvdA heeft het dan strategisch weer minder zin, ik bedoel maar…niets voor mij…ik laat het even los, zie je morgen vroeg. Op naar Brussel…heb in elk geval al een tomaatrode neus (ben snipverkouden..)

  Liefs!

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 23.47 uur

 59. Roy,weet jij dan iemand die dat vlees wil eten,want ik kan je niet iemand noemen.
  Je hebt wel een sterke tekst geplaatst,maar hopen dat Donner niet meeleest,want dan heb je een aanklacht voor Godslastering aan je broek.
  Annelies,was je al van plan om ooit weg te gaan,of is dat naar aanleiding van de huidige situatie in dit land?
  Dan zou ik me het voor kunnen stellen,maar je laat je toch niet wegjagen door deze regering?
  Bolkenstein zat nu aardig mis met zijn voorspelling,dat dit Kabinet binnen twee/drie jaar zou vallen.
  De vorige keer was het raak en vielen ze binnen de door hem genoemde periode:1Jaar.
  Dit Kabinet had er nooit moeten komen en ik moet er al helemaal niet aan denken,dat Wiegel weer mee gaat doen,of nog erger,dat hij premier zal worden,want dan ga je het pas goed merken.
  Jan,is er al iets zicht op een samenwerking tussen SP,GroenLinks en PVDA,of is dat even terzijde gelegd?
  Ik heb echter mijn twijfels nog wel over PVDA,maar een kans geven doe ik ze nog wel.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — vrijdag 18 maart 2005 @ 23.49 uur

 60. @59, Naar voor je, ik hoop dat je,desalnietemin,lekker kunt pitten, wel vroeg op he?!Slaap lekker zo meteen.
  liefs terug

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 18 maart 2005 @ 23.51 uur

 61. Werd niet vrolijk van NOVA…Weet je, als ik het kon betalen zou ik emigreren, en dat hoor ik vaker in mijn kennissen en vriendenkring….

  Reactie door Lambert — zaterdag 19 maart 2005 @ 0.42 uur

 62. kabinet is zelf vaak negatief, vergrijzing is zo erg en hun boodschap is vaak negatief, het gaat slecht, we moeten meer werken, het is niet meer te betalen, terroristme is het grote gevaar en ga zo maar door. Dus geeft men de huren vrij. terwijl men weet dat het voor heel veel mensen niet meer te betalen, ziektekosten zijn voor de burger onverzekerbaar “als je een vlekje heb” ouderen kregen er zo maar 3 Euro bij. en gaan er een veelvoud op achteruit, vrije energiemarkt is een fiasco. Dit kabinet is het meest negatieve wat ons kon overkomen.

  Reactie door Harry Sangers — zaterdag 19 maart 2005 @ 0.58 uur

 63. Ik vind het een geweldig interview van onze minister president en dit mag hij vaker doen.
  De hogescholen in Holland geven nog maar enkele uren les per week omdat de de centen leiver ergens anders aan uitgeven.
  Woningcorperaties bouwen liever vakantievilla’s in Tjechie, dan voor mensen met een kleine beurs, omdat het meer oplevert.
  Energiebedrijven hebben hun hele hebben en houden, die wij betaald hebben, verkocht aan Amerikaanse Lease bedrijven.

  En wij zeuren……………. Heerlijk zo’n Minster president die zo makkelijk zijn eigen ruiten ingooit. Fijn dat ie zo dom is. Ik denk dat Zalm nu met zijn hoofd tegen de muur aan het bonken is. Over drie weken zal BE wel voor twee maanden afgevoerd worden naar het ziekenhuis met een zwerende pink. Dan kan Zalm nog wat redden.

  en deze reacties……heerlijk.

  Reactie door alexander — zaterdag 19 maart 2005 @ 1.25 uur

 64. Balkenende heeft ‘het helemaal gehad te hebben met die mensen die klagen en jammeren’.
  Alweer een bewijs voor zijn wereldvreemdheid. Het zou een slechte zaak zijn wanneer er geen mensen klaagden en jammerden.
  Dit is Nederland…
  Het is zijn taak om de jammerklachten op waarde te schatten en er waar nodig/indien mogelijk iets mee te doen.

  Ik heb het helemaal gehad met politici die ernstige misstanden bagatelliseren en op de lange baan blijven schuiven, met politici die menen dat het kiezersvolk er is voor hen in plaats van andersom, met politici die vanuit hun ivoren toren halve waarheden en moraliserende praatjes uitstorten over hen die het minder goed getroffen hebben in HUN land van melk en honing.
  Ik hoop dat de sissende en hamerende kamervoorzitter erin slaagt de leden zodanig stil te krijgen dat het debat goed te volgen zal zijn… en dat het iets verder gaat dan vorige ‘botsingen’.

  Reactie door Heraclitus VII — zaterdag 19 maart 2005 @ 1.49 uur


 65. LEES DIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  JA VOORAL JIJ JAN !!!!!!!!!!!!!!

  Sorry voor het schelden :)

  Nederland, maart 2005
  Door Degtyarev Pekhotny op 19-03-05 om 02:20 uur — Politiek Binnenland Economie*

  -kamer verwerpt voorstel nieuw systeem orgaandonatie . (ANP).

  -Mensen die laten vastleggen wat na hun dood met hun organen moet gebeuren, moeten daarvoor een vergoeding krijgen;

  -Ze kunnen een korting krijgen op hun ziektekostenverzekering of bij verlenging van hun paspoort of rijbewijs. (ANP)

  -je bent verplicht jezelf te kunnen indentificeren of je betaalt 50 euro boete. (Justitie)

  -Een paspoort kost plusminus 40 euro. (Amsterdam.nl)

  -minima met kinderen komen maandelijks 55 euro tekort (NIBUD)

  Probleem donor tekort opgelost.

  copyright Balkenende II

  Met bronvermelding, typografische ondersteuning, en links alhier:
  http://www.sargasso.nl/index.php?p=558

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — zaterdag 19 maart 2005 @ 2.38 uur

 66. Ja ik hoop echt dat mensen de ziekheid van bovenstaand rijtje tot zich laten doordringen.

  Nogmaals het leest makkelijker op de link die er bij staat.

  Excuses voor de onderbreking.

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — zaterdag 19 maart 2005 @ 2.46 uur

 67. Jan Peter komt terug uit Israël en is zo ‘onder de indruk’ dat we gelijk nergens meer over mogen klagen. Voor het gemak vergeet hij even dat zijn kabinet volop bezig is met gedwongen verhuizingen. Asielzoekers worden op het vliegtuig gezet. Betaalbare woningen verdwijnen uit de binnenstad zodat huurders met een smalle beurs door de vrije woningmarkt naar de randen gedeporteerd worden. En moslims mogen niet meer samen met elkaar naar school maar worden gedwongen gespreid. Wat hebben Sharon en Abbas hier eigenlijk over gezegd…of zou Jan Peter het vergeten zijn te noemen?

  Reactie door PsiesDrom — zaterdag 19 maart 2005 @ 3.05 uur

 68. Op termijn wordt het orgaandonatie probleem ‘vanzelf’ opgelost.
  Hoe ?
  Lees (bijvoorbeeld) ‘Fluistering van de dood’ van Konsalik.
  Nederland anno 2020 of misschien zelfs eerder.

  Reactie door Heraclitus VII — zaterdag 19 maart 2005 @ 3.17 uur

 69. Of kijk naar de film Soylent Green 1972 of zo iets

  Dit lijstje moet 2 maanden lang elke avond op tv. Zwarte achtergrond, witte letters, stemmige muziek.

  Lees het nog maar eens drie keer door.

  Honderdduizende vrijwillige orgaandonoren gevonden !

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — zaterdag 19 maart 2005 @ 3.22 uur

 70. euh……. +n

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — zaterdag 19 maart 2005 @ 3.22 uur

 71. ‘k Ben bang dat het lijstje niet past binnen ‘positivisme’ en ‘oranjegevoel’.
  Vrolijk feestende ontvangers van de organen in een bosrijke omgeving, met op de achtergrond de lente van Vivaldi en een voice-over die in dichtvorm melding maakt van het paradijs waarin we ons bevinden…
  Sick new world…

  Reactie door Heraclitus VII — zaterdag 19 maart 2005 @ 3.34 uur

 72. dokter Balkenende uw medicijen helpen nog steeds niet en ik ga me alsmaar meer beroerd voelen.

  -tja burgerpatient misschien zou een positieve instelling en een vakantie in Lech uw zaak goed doen.
  meer kan ik niet voor u doen. zou u wel zo vriendelijk willen zijn dit consult nog even af te rekenen bij meneer Zalm van de administratie.
  volgende patient graag!

  Reactie door peter — zaterdag 19 maart 2005 @ 7.42 uur

 73. Balkenende is een oproerkraaier met het verstand van een geestelijk gehandicapte ezel!!!

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 19 maart 2005 @ 8.58 uur

 74. Ongelofelijk dat zulke gasten ons land besturen. Geen wonder dat dit land in rap tempo naar de kloten gaat met zulke oerdomme
  ezels.

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 19 maart 2005 @ 9.12 uur

 75. In diezelfde Volkskrant trouwens staat op de voorpagina onder dat dictaat van Balkenende over `positief moeten zijn’ dat de Vereniging van Openbare Bibliotheken zich verzetten tegen een wetsvoorstel dat de Eerste Kamer moet worden gejast:
  De overheid wil met justitie en AIVD namelijk de mogelijkheid om leeslijsten op naam van de persoon op te eisen om te controleren wie wat leest, ook anoniem internetten in de Bieb wordt aangepakt!!
  Je kunt het niet verzinnen of het gaat al gebeuren!
  Straks ben je van dit Balkfiguur en Donner crimineel als je iets leest wat `negatief en cynisch’ is, ik spaar al boeken om straks een illegale bibliotheek te runnen met `1984′, de door de Paus gewraakte `Da Vinci Code’, `Das Kapital’ en alle films van Rainer Werner Fassbinder :)

  Reactie door c.tilyx — zaterdag 19 maart 2005 @ 9.24 uur

 76. Op diezelfde Volkskrant voorkant staat trouwens onder het dictaat van Balkenende `voortaan positief moeten zijn’,
  ook dat zijn kabinet een wet door de Kamer wil jassen om snuffelaars van de overheid leesgegevens te kunnen doen opeisen bij de Openbare Bibliotheken. Ik spaar alvast boeken om een illegale bieb te beginnen, `1984′, heb ik al.

  Reactie door c.tilyx — zaterdag 19 maart 2005 @ 9.42 uur

 77. @ Degtyarev Pekhotny,

  Goede opsomming van feiten.

  Vandaag staat op nu.nl:

  Er komen steeds meer particuliere scholen bij. Van 15 naar 48 in twee jaar tijd.
  Eerder stond er gechreven.
  Daarbij komen er steeds meer particuliere verpleeghuizen bij, waar ouderen voor 4000 euro per maand niet onder het gepeupel hoeven te leven. Klinieken en ziekenhuizen zijn ook niet echt aan het verminderen.

  Feitelijk wordt de verzorgingstaat niet afgeschaft, de verzorginstaat wordt een elite instelling, waar alleen (familie) van meedogenloze graaiers gebruik van kunnen maken.
  Basisvoorzieningen komen op een laag pitje te staan en de echte zorg is alleen voor de mensen die het (dik) betalen kunnen.

  Dit rechtbaardigt het voor BEII om alles af te schaffen. Zij weten toch wel dat als hun balletje valt, ze netjes verzorgd worden.

  Alexander

  Reactie door alexander — zaterdag 19 maart 2005 @ 9.45 uur

 78. Weer lees ik mensen die willen emigreren, alsof het gras overal buiten Nederland groener is dan hier. Persoonlijk vind ik het een verkeerde opstelling en ik stoor me er ook aan, ik kan het wel begrijpen dat die gevoelens leven, maar het lost niks op. Je kunt beter hier in Nederland de handen ineen slaan en je mede-Nederlanders steunen dan ergens in een ver land toekijken hoe mensen die niet kunnen/willen emigreren met zo’n kabinet moeten leven.

  Ik vraag me ook af of al die Nieuw-Zeelanders, Canadezen en weet ik het wat staan te wachten op een grote stroom ontevreden Nederlanders. Ik kan me voorstellen dat zij niet zo staan te springen om een grote stroom ontevreden Nederlanders. Stel dat het later wat minder gaat met Nieuw-Zeeland of Canada, gaan al die ontevreden Nederlanders dan weer weg?

  Reactie door Nathan — zaterdag 19 maart 2005 @ 10.27 uur

 79. @74 – Het lijstje geeft aan dat de regering die eigenlijk tegen verplichte orgaandonatie scheen te zijn, deze toch verplicht aan het maken is voor een grote groep mensen in de samenleving.

  Dat is niet dom, maar sluw.

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — zaterdag 19 maart 2005 @ 11.01 uur

 80. Misschien zou JP een socialer beleid moeten proberen. Moet je eens kijken hoe optimistisch mensen daar van worden!

  Reactie door Simone — zaterdag 19 maart 2005 @ 11.11 uur

 81. @76: dat is waar en wat jij stelt heeft er zeker mee te maken. Maar het lijstje bij nr 66 geeft aan hoe het kabinet orgaandonatie uiteindelijk toch verplicht stelt. Aan de mensen zonder geld.

  Het gepeupel als melkkoe, of hoe de staat steeds meer op de bioindustrie begint te lijken.

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — zaterdag 19 maart 2005 @ 11.12 uur

 82. Maar 1 ding blijf ik missen.
  Waarom springt links daar niet gelijk op in MET VEEL BOMBARIE en PUBLICITEIT.
  Balkenende zeuren en klagen komt DANKZIJ al jou ellende.

  Reactie door anita — zaterdag 19 maart 2005 @ 11.37 uur

 83. Daar heb je gelijk in Anita! Ik mis dat ook. Maar zij doen niet mee aan hypes he… :?

  Reactie door Simone — zaterdag 19 maart 2005 @ 11.41 uur

 84. Wij nederlandse statsburgers negatief??
  * AOW’ers kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen!
  * Zieken en gehandicapten financieel aan de grond!
  * Mensen in verpleeghuizen worden uitgehongerd met doden tot gevolg!
  * Minima met kinderen hebben amper te eten!
  * Akzo mag de bodem vervuilen, een kleine ondernemer kan direct sluiten!
  * Dekker wil meer daklozen met haar huurbeleid!
  * Het werkeloosheidscijfer is stabiel, maar geen impuls voor economie versterking!
  * zelfmoordcijfer neemt weer toe!(meestal onder CDA bewind)

  Wat klagen we eigenlijk dit is toch precies de redenen om positief gestemd te zijn en dat Bakellende het voorbeeldig doet.

  Leve de republiek, tijd voor een staatsgreep!

  Reactie door Sinne — zaterdag 19 maart 2005 @ 11.46 uur

 85. afleiding voor de echte problemen. Volgens mij heeft Balkenende de regie allang niet meer onder controle

  Reactie door Jory — zaterdag 19 maart 2005 @ 12.45 uur

 86. Jan Marijnissen,

  Stel donner ook maar de vraag: “Welke straf staat er op volksveraad?”, want al die leugens van het kabinet vallen daaronder.

  Veel succes Dinsdag!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 19 maart 2005 @ 14.07 uur

 87. Cynisch negativisme

  Over het begrip cynisme bestaan nogal wat misverstanden. Onlangs liet premier Balkenende weten genoeg te hebben van negativisme en cynisme. Over het klassieke begrip cynisme en de functie ervan valt heel veel bloot te leggen en is meer dan ooit aan een herbeoordeling toe. De christelijke politicologie wordt tegenwoordig als stijf en conservatief ervaren. Cynische opmerkingen bieden een uitweg om aan deze houterigheid te ontkomen. Aan de gestalte van Balkenende valt dan ook niet direct af te lezen dat het bestuurlijke vernuft een blakende bast heeft kunnen vinden.

  De christen-democraten binnen het CDA vormen niet langer meer een politieke partij, die de financiële zorgen van de groepen van de middeninkomens – de kurk waar de economie op drijft – en die van de nog lager betaalden onder ons voor ernstig weet te nemen. Het CDA heeft glashelder voor de bourgeoisie,,de klasse van het kapitaal gekozen en laat het proletariaat aan hun lot over. Het CDA is van oudsher altijd al een bevoogdende, patriarchale partij geweest, die bitter weinig bijleert en tegenwoordig alle kaarten zet op mystificerende ideologieën geïmporteerd uit de neoconservatieve Verenigde Staten om daarmee de emancipatorische bevrijding van de arbeidersklasse en de opdracht die de vakbeweging zichzelf stelt wind uit de zeilen te nemen.

  De meerwaarde die de werkende stand realiseert wordt weer helemaal verdeeld onder de kaste van het te kapitalistische en kortzichtige management, die van de heersende klasse alwaar het CDA midden in bed ligt. Het zogenaamde verlichte denken en het vertrouwen op de vooruitgang evenals de daarmee verweven politiek steunt op universele verdichtsels, dan wel een systeem van zakelijke verblinding, die het welbegrepen – sociaal maatschappelijke – eigenbelang steeds verder uitdunt.

  Kritiek geven op die politiek is niet cynisch negatief, maar hyper realistisch. De confessionelen kiezen voortdurend partij voor de macht van het grootkapitaal en praten zichzelf aan dat die optie een christelijke keuze is. Het is daarom helemaal geen mirakel dat de -franciscaanse- blijmoedigheid en de fiducie in het positivisme binnen de samenleving aan inflatie blijven lijden.

  Antoine Theijs Waalre

  Reactie door Antoine Theijs — zaterdag 19 maart 2005 @ 14.40 uur

 88. Antoine, hulde. Niet alleen wordt een kritiek al snel van tafel geveegd met ‘cynisme’, daarnaast is cynisme ook een heel legitiem, absoluut bevragend, en zelfs constructief gegeven.

  Reactie door Sonja — zaterdag 19 maart 2005 @ 15.17 uur

 89. Even wat positiefs dan: de verkiezingen komen met de dag dichterbij…
  En ik ben nu toch wel zover dat ik heimwee naar paars begin te krijgen! Ik neem wel een extra borrel ( wat dan weer positief is!)

  Reactie door Opa-Buiswater — zaterdag 19 maart 2005 @ 16.45 uur

 90. De SP zou toch niet meer achter elke mediahype aanlopen? Laat Balkenende maar balken! Hij bijt in zijn eigen staart.

  Reactie door Kees Huizenga — zaterdag 19 maart 2005 @ 17.10 uur

 91. Webloggen is dan ook geen mediahype he…. :?

  Reactie door Simone — zaterdag 19 maart 2005 @ 17.11 uur

 92. Vraag me af wanneer we het punt naderen, dat sterven makkelijker is dan leven hier in balkenende’s bende!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 19 maart 2005 @ 19.51 uur

 93. ach dat wordt snel genoeg errug makkelijk Jansonius, als mensen geen eten meer kunnen betalen :-s

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 19.54 uur

 94. Ik geniet wel van het idee dat een aantal mensen hier zitten te wachten op de grote omwenteling na de komende verkiezingen. Geloof je dat nou echt ? Als je werkelijk iets wil veranderen zal het echt uit jezelf moeten komen, zonder daar een ander (ook niet JP of deze “vreselijke” regering. Met houdingen als 91 en 92 komen we vast een eind ! Wees toch geen zielepoot !

  Reactie door Don — zaterdag 19 maart 2005 @ 20.43 uur

 95. @ 93

  geloof niet dat je het helemaal snapt don!
  geef anders eens concreet advies, waar we wat mee kunnen.

  Reactie door Jansonius — zaterdag 19 maart 2005 @ 20.53 uur

 96. linkje:http://forum.volkskrant.nl/weblog/stories.php?story=03/01/04/1682072

  Reactie door Jansonius — zaterdag 19 maart 2005 @ 20.57 uur

 97. hoopte op een doorlinkje., dit is het.

  Denken aan Balkenende

  Balkenende.
  Eigenlijk kan ik die naam al niet meer horen.
  Balkenende.
  Hij leek zo fris toen hij aantrad, maar inmiddels is hij een raadsel.
  Wie is hij eigenlijk?
  De Teflon-man? Niets kleeft hem aan, alles glijdt van hem af. Ik weet het niet. Iets van een pan heeft hij wel, de gewezen padvinder uit Kapelle-Zeeland, een klein koekepannetje.
  Hij lijkt trouwens ook meer op Mr. Bean dan op Harry Potter.
  Maar dat terzijde.
  Vorige maand was ik in Groningen, in de Oosterpoort. Het CDA hield er een grote bijeenkomst. In een andere zaal speelde Black Uhuru – de reggeagroep. Af en toe verdwaalde een mistige rastafari tussen de noeste christenmensen die aan de koffie en de cake waren.
  Ook aanwezig was Joost Niemöller, van HP/De Tijd – bezig met een lang verhaal over Balkenende, volgens hem een fascinerende figuur.
  Vond ik helemaal niet.
  “Hij is wat hij is, en meer niet. Je krijgt wat hij ziet. Aardige man.”
  Sindsdien ben ik er anders over gaan denken. Het stuk van Niemöller in het kerstnummer van HP/DE Tijd heeft daar ook wel een beetje bij geholpen. Hij schreef onder andere:
  “Natuurlijk. Rechtlijnig. Vanzelfsprekend. Gewoon. Allemaal waar. En toch. Als je de premier recht in het gezicht kijkt, bijvoorbeeld min of meer per ongeluk tijdens een werkbezoek, merk je iets raars. Hij ziet je en ziet je niet. Hij slaat puur informatie op, lijkt het, deduceert, reduceert. Ja, als een robot. Dat klinkt naar, maar zo is het wel. Toen hij bij zoín werkbezoek een gesprek had gevoerd, noemde hij dat achteraf “iets wisselen” en bij hem, wist je, was dat niet bij wijze van spreken. Emotie is voor hem ruis. Die moet terug gebracht worden tot de pure informatie die eronder ligt. En die kan dan gewisseld worden.”
  En:
  “Hij is haast te afgewogen, te perfect. Helemaal niet vanzelfsprekend dus, als je er over nadenkt. Maar daar merk je niets van bij oppervlakkige kennismaking. En het doen en laten van een premier in het huidige medialandschap is nooit meer dan dat. Zijn onnadrukkelijke performance – de montere blik, de haastig uitgesproken neutraliserende woorden- nodigt gewoon niet uit tot verwondering of nadere beschouwing. Hij komt er altijd prima mee weg.
  En meer is niet nodig. In de alledaagse omgang is hij er alsof hij er altijd al was. En voor hetzelfde geld nog heel lang zal blijven. Precies als Kok, dat wil zeggen wanneer die zijn angstaanjagende sacherijnigheid wist te verbergen. Al binnen een half jaar is het woord “premier” voor iedereen synoniem geworden aan “Balkenende”. Zo zal hij het gewild hebben.”
  Zou dat nou zo zijn?
  Ja en nee.
  Volgens onderzoek straalt Balkenende ontzettend veel vertrouwen uit. Dat frappeert mij altijd weer. Ik vind namelijk helemaal niet dat hij vertrouwen uitstraalt, in tegendeel zelfs. Hij doet wel net alsof hij vergroeit is met het premierschap, maar hij weet zelf drommels goed dat dat niet zo is. In het lijsttrekkersdebat van vrijdag was Balkenende schichtig, vaag, misplaats hooghartig zelfs – op zulke momenten begint zijn onderlip te pruilen, op het kinderlijke af. Als hij iets uitstraalde, vrijdagavond, was het de angst om door de mand te vallen. Ineens was goed te begrijpen waarom niet met Wouter Bos in debat wil de komende weken. Bos was als enige in staat Balkenende fel op de hielen te zitten; hij dwong Balkenende tot helderheid die hij uiteraard niet verschafte, met veelzeggende vaagheid tot gevolg. Met Marijnissen wil Balkenende wél in debat; geen wonder – Jan is niet de nieuwe Pim, maar de nieuwe boer Koekoek. Als het puntje bij paaltje komt, zet je hem in de hoek door over het koningshuis, het leger en zijn maoistische verleden te beginnen.
  Wat Balkenende wél heeft, en verder niemand, is dat je alles op hem kunt projecteren. Hij heeft geen inhoud, maar een enorm absorptievermogen. Niet dat hij alles opzuigt, helemaal niet – hij lijkt dat alleen maar te doen. Je projecteert een groot staatsman op hem, en hij is het. Je projecteert een denker op hem, en hij lijkt te denken, je projecteert een moraalridder op hem, en hij is fatsoen dat je moet doen. Niemöller noemt hem in zijn stuk “blanco”, maar dat is hij niet – hij, of beter gezegd: zijn beeltenis, zijn Balkenende-zijn, is tot de rand toe gevuld met de verlangens, de hoop, de ideeën, de misverstanden, de opinies van zijn publiek, zijn volk. Hij een koekepannetje dat nooit is gebruikt en zo goed is gepoetst dat het een spiegel is – je ziet jezelf er in.
  Zo zie ik hem altijd de gereformeerde jongen.
  Die woekert met zijn talenten.
  Die zegt: “wie goed doet, goed ontmoet.”
  Die zijn vader en moeder eert en de kat knijpt in het donker.
  En zich schuldig voelt.
  Wat weer leidt tot harder werken.
  Altijd bang om door de mand te vallen.
  Als het werkelijk om inhoud gaat, voor zo ver dat al kan in de politiek, is Balkenende formalistisch. Hij kaatst geen ideeen terug, maar spelregels. Hij heeft het over een “belevingsmonitor” en “stimuleren van sectorale initiatieven” als hij eigenlijk iets substantieels over normen en waarden zou moeten zeggen. De flop van dat hele item laat zien hoe hij is. We projecteren ons verlangen naar fatsoen op hem, en wat we terugkrijgen is een vage vingerwijzing; “de ontwikkeling van een communicatieaanpak”.
  En dat is het.
  Meer niet.

  Martin Bril – Volkskrant

  Reactie door Jansonius — zaterdag 19 maart 2005 @ 20.59 uur

 98. Don, wat kun je er dan zelf aan doen als je de eindjes niet meer aan elkaar kunt knopen, als je geen dak boven je hoofd heb, als je kind doodziek in t ziekenhuis ligt en je moet kiezen tussen eten kopen of bezine om die kleine op te kunnen zoeken… kom maar op…

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.00 uur

 99. rise like lions after slumber
  in unvanquishable numbers
  throw of your chains, like dew
  which in sleep had fallen on you
  ye are many they are few !

  - Percy Shelley -

  Reactie door Don — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.01 uur

 100. Heerlijk al die reacties. Als we nu eens de negatieve op deze weblog laten staan en de positieve op die van Balkie,heeft hij toch nog een goed weekend.
  Don,het heeft niets met zielepoterig te maken,deze regering helpt het land gewoon om zeep en je kunt er niets tegen doen.
  Er is vanaf het begin al geen vertrouwen in dit Kabinet,maar aan aftreden denken ze niet.
  Vanuit de burgers word genoem ondernomen,maar je stoot steeds weer op een enorm blok beton,waar je moeilijk doorheen komt.
  Als deze regering nu eens 1 goeie daad zou willen verrichten,waar heel Nederland positief van zal worden,is dat het bekend maken van het aftreden van het voltallige Kabinet Balkenende 2.
  Patrick,zit je al in het penthouse?
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.02 uur

 101. Hendrik, neej nog niet… kwacht nog steeds netjes af op een uitnodiging

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.03 uur

 102. Henk (98) ik ben het met je eens dat deze regering het land naar de klote helpt, maar ik ben bang dat als Woutertje, Femke en Jan aan de macht komen je echt geen haar beter af bent. Ook zij zullen het compromis aangaan, nationaal en internationaal. Ook zij zullen afhankelijk zijn van multinationale investeerders die tenslotte voor het werk en geld moeten zorgen. Zij gaan hetzelfde doen, alleen met een ander sausje.

  Reactie door Don — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.06 uur

 103. amerikanen investeren nu ook in oost-europa, niet in het westen,
  elke loc voor de betuwelijn moet 400.000 euro beveiliging hebben,de bedrijven willen dat niet investeren,
  de amerikanen denken over stozetting van de jsf, weer veel nederlandse poen verknald,
  en toch wil kamp kruisraketten, doen we fijn mee in afghanistan,
  en krijgen er nada voor terug,
  dan ben je toch dom bezig of niet!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.10 uur

 104. Patrick (96) Geloof je echt dat de regering van Jan dan wel met een zak geld voor je klaar staat ?

  Reactie door Don — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.10 uur

 105. Don, wat moet ik met een zak met geld? Dat kan me verotten,… weet je wat mij vooral boeit… dat er geluisterd wordt. Kan me niks niet schelen of er vervolgens iets aan gedaan wordt, of niet…omdat het niet kan. Als er maar GELUISTERD wordt, en als het maar SERIEUS genomen wordt…En dat is iets wat ik tot nu toe alleen maar bij de sp ben tegen gekomen…

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.16 uur

 106. Patrick,je gaat toch niet op een uitnodiging zitten wachten?
  Kraken die handel!
  Don,je hebt misschien wel gelijk,maar bij iedere regering zal men iets in moeten leveren,daar ontkom je niet aan.
  Toch worden er nu vele grenzen overschreden en ik weet niet of GroenLinks die overschrijding zal maken en van Woutertje weet ik het nog zo net niet.
  We moeten eerst maar eens zien,dat we van dit Kabinet afkomen,waar we overigens niet voor hebben gekozen,want er was gestemd voor CDA/PVDA en de vraag is,hoe we van hun afkomen.
  Dit word nog een heidens karwei,om die heidenenen weg te krijgen.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.17 uur

 107. Patrick,je gaat toch niet op een uitnodiging zitten wachten?
  Kraken die handel!
  Comment van Hendrik — 19 maart 2005 @ 21.17

  Ghehe, sja… ik ben de wanhoop nabij,.. maar k hep nog net niet zoiets van… kom maar op met dat staatshotel :-)

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.19 uur

 108. na het penthouse kraken ,krijg je vanzelf toch weer ander onderdak

  Reactie door Jansonius — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.25 uur

 109. Je hebt een troost Patrick,je bent niet de enige.
  Jan,wat gebeurt er eigenlijk met de gegevens op je weblog,gebruik je hier delen van,voor de confrontatie met Balkie? Of is het gewoon puur voor jezelf en je partij,om te weten,hoe de bevolking over bepaalde zaken denkt?
  Patrick,Soestdijk schijnt ook vrij te zijn,mooie vrijstaande woning met heeeeeeeel veel kamers en zeer grote tuin
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.26 uur

 110. klaar, gevonden kraak overheidsinstellingen met alarm, weet je zeker dat je onderdak en eten hebt naderhand.

  Reactie door Jansonius — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.26 uur

 111. Jansonius,maar het verschil in ruimte van het penthouse en de door jouw bedoelde ruimte is toch wel heel veel en het is daar ook nog slecht gemeubileerd
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.30 uur

 112. I know Hendrik, dat vind ik er nog zo triest aan, nog 4999 andere jongeren… Ik blijf het verbazend veel vinden, en ik blijf me verbazen dat hulpverleners en zo durven te zeggen dat mensen er voor kiezen… ken er inmiddels een heleboel, maar ik heb er nog nooit eentje horen zeggen… goh ik ben blij geen vastigheid te hebben, ben blij uitgekotst te worden, ben blij geen eigen plekje/ dak boven t hoofd te hebben, ben blij geen toekomst te hebben…

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.30 uur

 113. 109, maar je weet iig wel zeker dat je er niet uit gezet kan worden omdat je de huur niet kan betalen of zo ;-)

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.31 uur

 114. Patrick,ik ben zelf heel even dakloos geweest,niet langer dan twee weken en kwam toen in een opvangcentrum.
  Via hen ben ik met een vorm van begeleiding weer “normaal” gaan wonen.
  Toch is het te gek voor woorden,dat het verschijne\sel van daklozen in dit land bestaat,net als de voedselbanken.
  Ik wist trouwens dat het er veel waren,maar 5000 wist ik niet.
  Hier zou Balkie eens wat aandacht moeten geven en niet aan zinloze bezuinigingen.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.38 uur

 115. sja vijfduizend… erg veel… en dan nog eens al die jongeren die van opvangplek naar opvangplek gaan, waar je over t algemeen ook niet echt vrolijk van wordt…
  deze jeugd is de toekomst iig niet…volgens het kabinet…

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.42 uur

 116. Ben jij ook dakloos dan en zwerf jij ook van het ene naar het andere adres?
  Een kameraad van me zei gisteren:” De klagende mensen van nu,zijn de Balkenendes van morgen”.
  Dan lopen er in dit kleine landje toch wel heel veel Balkenendes rond,alleen dan maar hopen,dat het beter zal worden
  Hendrik.

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.48 uur

 117. al geruim een half jaar Hendrik…en ook niet voor de eerste keer, mja t is niet anders

  en ik vind het allemaal niet eens zo zeer klagen, maar een schreeuw om hulp of zo, steeds vaker van mensen die er niet meer uitkomen…

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.51 uur

 118. Wat zul jij blij zijn met dit Kabinet.
  Heb je ook een lekkere periode achter de rug,met al die kou,van de afgelopen tijd.
  Is er al zicht voor je op een vaste stek,of loop je ook tegen de bureaucratie van de maatschappij aan?
  Heerlijk land is dit.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 21.56 uur

 119. Ik heb gelukkig de afgelopen maanden niet buiten hoeven te slapen.
  Enne k ben superblij met dit kabinet, als ik een bed had, zou er een poster van jp boven hangen hoor ;-)

  Nog steeds geen uitzicht, al gaat de inspectie van de gezondheidszorg eindelijk na een half jaar de boel eens onderzoeken, dus da’s al heel wat! Verders een gigantische koppijn van die muur van burokratie waar ik steeds tegen aan loop.

  Al moet ik wel zeggen, dat het bewonderenswaardig is, hoeveel mensen me een slaap plaats voor de nacht aanbieden, zelfs mensen die ik amper ken!! Wat dat betreft zie ik gelukkig wel veel mensen die echt solidair zijn!

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 22.02 uur

 120. Als de nood echt hoog is en je kunt nergens heen,ben je ook hier welkom,woon alleen in Meppel.
  Ben blij voor je,dat er dan na een half jaar toch iets voor je word ondernomen en ik hoop dat het positief voor je zal aflopen
  Hendrik.

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 22.06 uur

 121. Bedankt! :-)

  Nu die 4999 andere nog,…

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 22.08 uur

 122. Patrick: patrijs56@home.nl,voor als je vrijer wilt mailen.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 22.11 uur

 123. Thxs :-)

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 22.14 uur

 124. En daar was ik weer.
  Even mijn adres gegeven,om te voorkomen dat het onderwerp van Jan uit het zicht verdwijnt,want daar was deze weblog toch voor bedoeld,nietwaar?
  Zijn er nog positieve mensen aanwezig?
  Patrick,heb je email beantwoord.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 19 maart 2005 @ 22.51 uur

 125. jup Hendrik bedankt!

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 22.56 uur

 126. We mogen niet klagen en jammeren? Uh hallo!

  Eerst word je uitgekleed waar je bijstaat. Het huilen staat je nader dan het lachen en dan komt JPB vragen waarom je zo klaagt en jammert…

  Reactie door Chantal — zondag 20 maart 2005 @ 0.32 uur

 127. Ik heb het gehad met JP en zijn eeuwige gezijk.

  Reactie door Mannie — zondag 20 maart 2005 @ 4.15 uur

 128. Hoi Chantal enMannie,we mogen best klagen,maar niet over het beleid van deze regering.Krijg je een onterechte bekeuring,mag je klagen. word je fiets/auto gejat mag je klagen..
  Ben je het beleid van deze regering zat,moet je je stil houden,want het gaat slecht met de economie en dergelijke
  We roepen met velen dat het kabinet moet opstappen,maar wat is het alternatief?
  We “klagen” wel,maar helpen de partijen die het wel goed met ons voor hebben niet verder.
  Geef de linkse oppositie een kans en geef massaal steun aan deze partijen en misschien dat we dan een normaal land kunnen en mogen zijn.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zondag 20 maart 2005 @ 5.38 uur

 129. Balkenende: “meer ‘positivisme’ en ‘oranjegevoel’.”
  Drie mogelijkheden.
  1. Hij is achterlijk en ziet niet wat er in Nederland aan de hand is;
  2. Hij is sluw en probeert op deze manier mensen een rad voor de ogen te draaien;
  3. Hij is bang en volgt hiermee de instructies van de adviseurs ?

  Of zou het een combinatie zijn ?
  Wanneer ik Balkenende was, zou ik me minder zorgen maken over fundamentalistische moslim-extremisten en meer zorgen maken over ‘gewone Nederlanders’ die in de richting van de afgrond gedreven worden…

  Reactie door Heraclitus VII — zondag 20 maart 2005 @ 6.03 uur

 130. Hendrik, ik heb bij de laatste verkiezingen al links gestemd. Bij de komende verkiezingen wederom.

  Reactie door Chantal — zondag 20 maart 2005 @ 7.22 uur

 131. j.p is de beste minister president van nederland van de laatste 20 jaar . door zijn rechtse beleid .constateer ik iedere dag dat de burger zijn ruggegraat weer terug krijgt en zich weer meer met de politiek gaat bemoeien .goede voorbeeld daarvan is de iedere week stijgende ledental van de s.p .het positieve van dit kabinet is als ze klaar zijn .hebben we weer mondige ,tot actie bereid zijnde ,burgers met een ruggegraat !!! en daarmee kun je je land ,terugpakken !!!!!!

  Reactie door texas henkie — zondag 20 maart 2005 @ 9.28 uur

 132. Ik ben al lid van de SP hoor hendrik

  Reactie door Mannie — zondag 20 maart 2005 @ 9.54 uur

 133. Om verschillende redenen kon ik niet mee naar Brussel gisteren. Logisch dat ik zo’n beetje alle nieuwsberichten “afzap” om er iets over te vinden, maar dat viel vies tegen! Alleen bij de NOS een beetje en dan nog geen echte beelden van de demonstratie. De hele avond zitten wachten op et Tien uur Journaal en Nova, en: nee hoor… en ook al niet in Netwerk? Hoezo, is de NOS partijdig? Of krijgen ze op hun kop van de regering als ze teveel anti-Europa en anti-staat onderwerpen uitzenden? Op Teletekst stond dat er 60.000 demonstranten waren. Vermoedelijk waren dat er ongeveer 10.000 meer, gezien mijn ervaring met de demonstratie in Rotterdam vorig jaar. Wat een zeperd en als het echt zo is, dat de omroepen voorzichtig worden vanwege hun subsidie dan zijn ze hun zo veel geprezen objectiviteit kwijt. Ook een kunststukje van deze regering. Ik wou dat die bezem eens door de Kamer en het Kabinet gehaald kon worden. Ons land wordt steeds meer een politiestaat. Onze vrijheden worden ingeperkt. Het CDA heeft al eens opgemerkt dat wat je zegt, (en denkt?) wellicht strafbaar zou moeten zijn. Dit land gaat net zo worden als de Oost-Europese landen en landen als Portugal en Griekenland: arme mensen moeten het zelf maar redden. Met dit verschil: waar men in die landen nog kansen heeft (vaak) om zelf kleine zaakjes te beginnen zonder al te veel wet- en regelgeving, mag dat hier niet. Dat kan goed zijn, maar hoeft dat niet. Ik zou graag mijn overtollige spulletjes op het grasveld voor mijn flat te koop willen aanbieden en verkopen, maar: inderdaad dat mag niet. Extra centjes verdienen worden bovendien verrekend met de bijstand. Legale diefstal. Weg met dit kabinet alsjeblieft en vooral ook wèg met Balkenende en wees oplettend en gewaarschuwd: zwaar gereformeerden zijn haast NOOIT te vertrouwen en zeer gelovige (sic!) Katholieken al evenmin. Farizeërs zijn het, allemaal.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 20 maart 2005 @ 10.47 uur

 134. Dhr Jammer heeft gezegd dat we niet meer mogen Klagen. Wat nou?

  Reactie door Bo Tor — zondag 20 maart 2005 @ 12.22 uur

 135. Balkenende heeft keus uit 3 mogelijkheden na zijn uitspraken:
  A: Een gedachtenpolitie instellen dat `negatief‘ gedrag in kaart brengt, wat al gebeurt op reïntegratiebureaus jegens werkwilligen die niet begeesterd zijn van het bewieroken van werkgevers,
  B: zijn excuses aanbieden voor morbide uitspraken die getuigen van een misplaatste eigendunk en een ingewaand ego als verplichte toetssteen voor andersdenkenden,
  C: Aftreden!

  Reactie door Harke Boer — zondag 20 maart 2005 @ 15.38 uur

 136. Ik ben het tolerantiebandje nog niet vergeten hoor. Echt, gewéldige mooooove – koop nu uw tolerantie!

  Reactie door Sonja — zondag 20 maart 2005 @ 16.43 uur

 137. Ik zie niets anders de afgelopen jaren dan negatief beleid en dan moet de burger zijn negatieve opmerkingen zeker voor zich houden, ja nog even zeg!

  Nou de ideeen rond de orgaandonatie, rieken mijns inziens naar omkoperij!

  Nee ze g we mogen niet meer klagen, heet liefst snoeren ze het volk de mond en willen ze dat iedereen gewoon incasseert en doet wat zij willen daar in de kamer.

  Wat een ouwe regenten houding zeg!

  Zelfingenomen dropslierten!

  Met plaatsvervangende schaamte sta je iedere keer toch weer aan de grondgenageld van verwonderingen over zulke walgelijke uitspraken en ideeen van Blakenende en zijn Bolkenbende!

  Reactie door e.krul — zondag 20 maart 2005 @ 17.13 uur

 138. Braakellende en zijn Balkenbende!

  Reactie door e.krul — zondag 20 maart 2005 @ 17.14 uur

 139. De moraal is weg aan het zakken in de koeienschijt in dit land!

  Reactie door e.krul — zondag 20 maart 2005 @ 17.16 uur

 140. Het enige Oranjegevoel dat ik ken, is het gevoel dat ik krijg tijdens het eten van een sinaasappel!

  Reactie door e.krul — zondag 20 maart 2005 @ 17.22 uur

 141. Bolkenstein in Buitenhof: (De Volkskrant)`Bolkestein hekelde het dat zijn ‘Bolkestein-richtlijn’ in Frankrijk gelijkgesteld wordt aan Frankenstein. ‘Het wijst op een zekere xenofobie’. De komende weken wil hij interviews geven in Frankrijk om het beeld over de richtlijn onder de Franse bevolking recht te trekken.’

  Die Fransen toch, ook al zó negatief en cynisch! Frankenstein & Potter als missionarissen tegen de verdrukking in.

  Reactie door Harke Boer — zondag 20 maart 2005 @ 17.57 uur

 142. Vooral Amerika kopieren!

  Eenderde van de Amerikanen is chronisch overwerkt. Dat constateert het instituut voor gezin en werk, het Families and Work Institute in New York.

  Het bureau heeft ruim duizend werknemers in loondienst ondervraagd en een index gemaakt waaruit blijkt dat een op de drie overwerkt is.

  Meer dan de helft van de ondervraagden zei te veel taken op hetzelfde moment te moeten verrichten. Ook bleek uit de steekproef dat Amerikaanse werknemers te veel druk ervoeren omdat ze geregeld tijdens hun arbeid werden gestoord.

  Het overwerkt zijn komt meer voor bij werknemers van bedrijven die hebben ingekrompen dan bij bedrijven waar het aantal medewerkers de afgelopen jaren gelijk is gebleven.

  Vakantie

  Het FWI merkt in zijn publicatie op dat nieuwe communicatietechnologie (e-mail en mobiele telefonie) ervoor zorgt dat een op de drie medewerkers ten minste een maal per week buiten zijn normale arbeidstijden werkt. Meer dan de helft van de mensen die werk meenemen op vakantie, voelt zich vaker overwerkt. “Hoe meer werk men meeneemt op vakantie hoe overwerkter men zich voelt”, aldus het rapport.

  Meer dan eenderde van de werknemers in de VS neemt niet alle vakantiedagen op. Het gemiddeld aantal opgenomen vakantiedagen in de VS is volgens het FWI 14,6. De meeste mensen gaan slechts een paar keer per jaar enkele dagen weg. Slechts 14 procent neemt een vakantie van veertien dagen of langer.

  Vakantiedagen

  Het FWI constateert dat werknemers minder last van stress hebben als zij meer mogelijkheden krijgen zichzelf te ontwikkelen. Van groot belang is volgens het instituut dat werkgevers hun medewerkers stimuleren vakantiedagen in langere periodes op te nemen. Werken tijdens vakantie moeten zij ontmoedigen.

  Reactie door Jansonius — zondag 20 maart 2005 @ 19.35 uur

 143. Hoi Chantal en Mannie,
  Ik was geen leden aan het werven,maar ik bedoelde in het algemeen dat de Nederlanders bij de eerstvolgende verkiezingen(Was het maar weer zover),met dit huidige Kabinet genadeloos kunnen afrekenen en dat ze de linkse partijen naar de voorgrond halen. Iedere dag dat dit Kabinet er nog zit,is twee dagen teveel en nu de stembussen maar weer tevoorschijn halen.
  Groetjes Hendrik

  Reactie door Hendrik — zondag 20 maart 2005 @ 20.51 uur

 144. Het bewijst maar weer eens; hoe zo’n sukkel Balkenende is, of op hoe zo’n sukkel men heeft gekozen. Ik begin trouwens het oranjegevoel te krijgen; als ik net als het koningshuis ook geen belasting hoef te betalen.

  Reactie door ReneR — zondag 20 maart 2005 @ 23.12 uur

 145. Natúúrlijk moeten wij positief zijn en dankbaar voor het kabinet-Balkenende, dat het zó goed voor heeft met de gehele bevolking, overgeleverde en gemeenschappelijk gedeelde waarden en normen hoog houdt, zo’n saamhorigheidsgevoel in de rijk geschakeerde Nederlandse samenleving bevordert, zózeer de internationale vrede dient door het idealistisch uitzenden van militairen…..
  Hm, we zullen toch maar geen vergelijking trekken met Goebbels, hé?

  Reactie door Olav Meijer — maandag 21 maart 2005 @ 11.52 uur

 146. @ ReneR: Balkenende staat zelf goed bekend bij het Europees Parlement… Moest erg lachen toen die fransoos hem laatst ook al Harry Potter noemde… :-)

  Reactie door Chantal — maandag 21 maart 2005 @ 13.13 uur

 147. @ Harke Boer (141):

  De ook bij Buitenhof aanwezige Pronk maakte daarop de zeer terechte opmerking, dat men nergens zo xenofoob was als in Nederland…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 21 maart 2005 @ 13.44 uur

 148. #146

  Ach ja; dat was lachen. dat had ik ook gezien. Ach; maar natuurlijk speelt uiterlijk voor mezelf geen rol in de politiek. Maar een stukje charisma is nooit weg. J.P.B. heeft geen van beiden. Hij heeft wel meer gestudeert dan de meesten van ons; maar het ontbreekt hem aan voldoende inzicht en wijsheid.

  Reactie door ReneR — maandag 21 maart 2005 @ 14.48 uur

 149. Was Bolkenstein (alias Frankenstein) zelf niet de eerste xenofoob?

  Reactie door e.krul — maandag 21 maart 2005 @ 16.08 uur

 150. jan-peter (vertrouw hem voor geen meter) wil ons allemaal in een keer de smalle weg ophebben,dat er dan mensen vertrapt worden, dat neemt hij maar voor lief,komt nog bij dat je dan door het oog van de naald moet,hoe dat moet ,weet hij ook niet,kortom hij zou beter theologisch (theo-loog)hoogleraar kunnen gaan uithangen ,dan gereformeerde dominee-mp.

  oprotten jan-peter en neem die drol van een de geus mee.

  Reactie door Jansonius — maandag 21 maart 2005 @ 16.17 uur

 151. Nou Hoogervorst mag hij ook meenemen wat mij betreft. Wat een kwal is dat!

  Reactie door Chantal — maandag 21 maart 2005 @ 17.49 uur

 152. Jongens, even optimitisch blijven! Dit geklaag van Balkje is het begin van het einde: zijn drammerige “moed” begint hem in de schoenen te zakken. Hij krijgt door dat hij ongeloofwaardig overkomt. Hij begint er doorheen te zitten en gaat binnenkort overspannen naar Zeeland terug, uithuilen! Maar laat hem in Godsnaam nooit opnieuw beginnen!

  Reactie door Niklas — maandag 21 maart 2005 @ 21.16 uur

 153. Dat opnieuw beginnen,is nu net het punt,want wie houd die ja,hoe zeg je dat nu netjes,dorpsmalloot nu tegen?
  Hij denkt er nu al over,om nog vier jaar erbij aan te plakken,om de hervormingen af te ronden.
  In het ziekenhuis zijn ze vergeten die printplaat in zijn bovenkamer eens grondig na te kijken,want hij snapt nog steeds niet,dat we op hem uitgekeken zijn.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — dinsdag 22 maart 2005 @ 0.50 uur

 154. Ik ben het helemaal met Balkenende eens. Niet klagen maar doen, Dus op naar het binnenhof en flikker dit kainet van landveraders in de hofvijver. Weg ermee! JP is het toonbeeld van de arogante, incompetente, ballerige, hielenlikkende en zichzef verijkende, gewetenloze ambtenaar waar dit land kapot aan gaat. Flikker hem en zijn facistenclub in de hofvijver e mijn oranjgevoel ket geen grenzen.

  Erk

  Reactie door Erik de Ruijter — dinsdag 22 maart 2005 @ 9.03 uur

 155. Ik herinner me de VVD campagne in de jaren 90 waarin Bolkenstein behoorlijk tekeer ging tegen Moslims. Ik denk dat xenofobie alleen telt als hij zichzelf gexonofoobt voelt…?

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 22 maart 2005 @ 14.06 uur

 156. laat maar komen, het is dinsdag.
  Blijkbaar heeft Donner in elk geval wel al heel erg het oranjegevoel.
  (Loterijdeelnemer betaalt ongevraagd voor cadeau Beatrix

  De Postcodeloterij, BankGiroloterij en Sponsorloterij schrijven voor de trekking van 25 mei bovenop het gewone lot 5,25 euro extra af van de rekening van hun deelnemers. De helft van dit bedrag gaat naar het jubileumcadeau voor koningin Beatrix.
  )

  Reactie door Jory — dinsdag 22 maart 2005 @ 14.37 uur

 157. Heeft dat figuur tienduizend kaartjes, fruitmanden en kindertekeningen gehad toen hij laatst met z’n zwerende voet in het ziekenhuis lag, en dan nóg zaniken over de negatieve houding van de mensen in zijn vaderland dat hij moet dienen, wat een ondankbaar schepsel is zo’n JPB, ik blijf me schamen voor deze premier, plaatsvervangend ja, want hij doet dat zelf niet.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 22 maart 2005 @ 20.26 uur

 158. Kom kom beste mensen,
  Het is bijna april en dat is de maand bij uitstek,om het oranjegevoel te laten zien.
  Gezellig met oranje vlagjes en Oranjebitter naar het Binnenhof,om Balkie te laten zien dat er wel degelijk een oranjegevoel is,zeker wanneer het Kabinet zal vallen.
  Neem dan ook meteen het koningshuis mee,want dat begint ook best te vervelen.
  Opheffen die handel

  Reactie door Hendrik Z — dinsdag 29 maart 2005 @ 2.08 uur

 159. “Hij mag het dinsdag in de Kamer allemaal komen toelichten.”

  En voor de zoveelste keer werd hiervan niets teruggezien/-gehoord.
  Voor de zoveelste keer… :-(((

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 29 maart 2005 @ 5.31 uur

 160. Ach ja, politici hé.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 29 maart 2005 @ 20.57 uur

 161. Sorry mensen,
  Maar dat dit onderwerp niet aan de orde is geweest in de Kamer ligt niet aan de SP,maar aan de bereidwilligheid van de voorzitter.
  Ik denk dat het onderwerp zeker nog wel even aan de orde gebracht zal worden en ik hoop dat het dan even goed hard zal gaan,wat aan de SP wel toevertrouwd is.
  Gewoon nog even geduld hebben en geef Jan ook wat tijd,om dit goed voor te kunnen bereiden.
  Hoe langer Weisglass de zaak aanhoud,hoe beter Jan zijn zaakjes kan voorbereiden,dus het heeft best voordelen.
  Ik hoop alleen wel,dat het eventuele debat tijdig bekend word gemaakt,zodat ik een leuke middag/avond zal hebben.
  Gaat u rustig slapen,want de komende uren waakt het Kabinet nog even over u en wanneer u wakker word,is het misschien gevallen.
  Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 2 april 2005 @ 0.45 uur

 162. allegra
  There is no theory of a God, of an author of nature, of an origin of the Universe, which is not utterly repugnant to my facilities; which is not (to my feelings) so irrelevant as to make me blush; so

  Trackback door allegra — vrijdag 22 april 2005 @ 0.11 uur

 163. Om even re reageren op Nathan die aangeeft dat het verkeerd is om vanuit een ver land toe te kijken hoe het allemaal mis gaat in NL: Ik ben vier jaar geleden naar Thailand vertrokken omdat ik de bui ( Fortuin ) al helemaal zag hangen en ik kan je vertellen;ik vermaak me kostelijk. Geef al een aantal jaren les op een geweldige middelbare school in Bangkok( geen kogelvrij vest nodig )en die verhuizing naar dit geweldige land is de beste beslissing geweest die ik in m’n hele leven genomen heb. ” De handen ineen slaan?’Ha,ha, beste Nathan,er is al sinds de jaren 80 geen enkele solidariteit meer onder mensen in NL. Ijdele hoop. Jammer maar helaas

  Reactie door cor — zondag 11 september 2005 @ 9.39 uur

 164. Ik geloof dat de heer balkenende maar eens verder moet gaan kijken dan zijn eigen deur!
  Sinds de euro en alle bezuinigingen mag de heer in kwestie wel eens rond gaan kijken in armere wijken, waar mensen nu bijna hun huur en eten niet meer kunnen betalen. Waar gezinnen rond moeten komen van 30 euro in de week.
  Mijn vriend heeft geen vaste woon of verblijf adres, is autochtoon en zijn paspoort is gestolen.
  Maar kan hij een nieuwe aanvragen zodat hij weer kan werken.
  Hier wordt toch heel erg moeilijk over gedaan.Want ook hier weten gemeente geen raad mee en word je overal van het kastje naar de muur gestuurd.
  Ik heb altijd een goed salaris gehad maar sinds kort ben ik ontslagen en moet ik rond komen met een w.w.
  Maar omdat het bij het uwv zo goed geregeld is krijg je alles met terugwerkende kracht om de dood eenvoudige reden dat zij je dossier op de verkeerde afdeling hadden liggen en wie is er dan weer de dupe.
  Je wordt gestrafd terwijl het niet eens aan jouw ligt en hoe moet iemand zijn rekeningen dan betalen. Vind het niet gek dat mensen steeds vaker in de schuld komen al heb ik die gelukkig niet.
  Oudere die rond moeten komen met niks.
  Die toch dit land hebben opgebouwd na de oorlog.
  Die kunnen niet eens meer de huur betalen doordat deze schrikbarend hoog zijn geworden en dit omdat ze alles willen verkopen.
  Word er nog wel eens geluisterd in dit land! nee!
  Wij zijn een democraties maar moeten wel ons mond dicht houden en ergens voor stemmen word maar weinig gedaan het wordt je regelrecht door je keel geduwd.
  Kijk nu maar weer eens naar het nieuwe zorgstelsel.
  Het is er wel al door maar weet het volk al wat hij/zij moet gaan betalen.
  Ziekenfonds is nu al moeilijk te betalen.
  En dit gaat zeker niet naar beneden.
  Het blijkt maar weer dat de rijken rijk blijven en de armen nog armer.
  Het kabinet moet zich diep gaan schamen.
  Maar J.P. als je langs komt zal ik met vlag en wimpel naar je zwaaien hoor!
  En nu maar hopen dat je snel van het kabinet afvalt….!!!!!

  Reactie door Manja — vrijdag 14 oktober 2005 @ 10.49 uur

 165. low interest credit cards…

  cope lashed trusts sink,Jeremiah reselling suspects:ensurer,exhibitors visa card http://www.credit-card-4u.us/

  Trackback door low interest credit cards — zondag 21 mei 2006 @ 18.41 uur