Opleiding

Op de trappen van de Ridderzaal

Vandaag zijn zo’n dertig SP’ers een twee jaar durende cursus begonnen. De cursus leert hen over alle ins en outs van en over de SP. Het is een groep leuke mensen, die door middel van theorie en praktijk, vertrouwd wordt gemaakt met de ideologie en de praktijk van de partij. Vandaag waren ze te gast op het Binnenhof.

We besteden binnen de SP veel aandacht aan opleiding. We verwachten volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen weer fiks te groeien. Daarom hebben we speciale opleidingen voor aankomende raadsleden. Maar ook voor andere functies binnen de SP bestaat een breed scala aan opleidingen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 19 maart 2005 :: 14.46 uur

18 Comments

18 reacties

 1. k was begonnen met een scholingscursus binnen de sp, en heb er tot nu toe al heel wat van opgestoken, bovendien is het voor een mij een goeie om langzaam aan weer terug aan in de maatschappij te keren!
  Erg leerzaam en goed verzorgd.

  Reactie door Patrick — zaterdag 19 maart 2005 @ 15.16 uur

 2. Femke, Geert en Jan
  Femke wil wel graag met Jan, maar absoluut niet met Geert. Maar rara hoe zit dat dan.

  Trackback door Photo Opportunity — zaterdag 19 maart 2005 @ 18.05 uur

 3. Wat zijn de toelatings eisen ?

  Reactie door Lambert — zaterdag 19 maart 2005 @ 18.05 uur

 4. Domme mensen die niets over de inhoud kunnen zeggen hebben altijd wat te zeiken over spelfouten.
  Dit is hun manier om aandacht te trekken.

  Reactie door alexander — zaterdag 19 maart 2005 @ 20.20 uur

 5. Dit is hun manier om aandacht te trekken.

  Comment van alexander — 19 maart 2005 @ 20.20

  Reactie door Sonja — zaterdag 19 maart 2005 @ 20.42 uur

 6. Jack,

  Ik denk dat deze nieuwe groep van dertig jonge SP-ers de grondbeginselen van de SP allang van harte onderschrijven. Anders hadden ze zich vast niet aangemeld voor deze cursus. Het is nooit weg om te leren van ervaringen van anderen. En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een cursus gegeven door Jan Marijnissen in eerste plaats voor je zelf altijd een meer waarde heeft en later hopelijk ook voor de SP. Van indoctrinatie heb ik nog nooit iets ondervonden binnen de SP.

  Reactie door arie — zondag 20 maart 2005 @ 0.03 uur

 7. @ Jack,

  ach Jack, ik doe niet eens de kadercursus, maar ik ben al zo geindoctrineerd dat ik niet meer weet dat de WWB ‘Wet werk en bijstand’ heet. Als ik WWB hoor dan gaat het over ‘Wet water en brood’. Dat ligt niet aan de partij, maar dat ligt aan dit stompzinnige kabinet.

  Daar heb je geen kadercursus voor nodig hoor!

  Reactie door Ria — zondag 20 maart 2005 @ 0.58 uur

 8. Mensen melden zich niet aan voor deze opleiding. Ze zijn opgevallen binnen de partij door hun inzet en enthousiasme.
  Het zijn geen willoze slachtoffers van een doctrine hoor! Ze staan achter de SP en willen zich verder ontwikkelen in de politiek.
  Nix mis mee.

  Reactie door roel — zondag 20 maart 2005 @ 1.05 uur

 9. jack(5)je word je hele leven geindoctrineerd .ik persoonlijk word liever ,geindoctrineerd ,door ne rooie!als een door coca cola en mac donalds overheersende overconsumerende overproducerende, oorlogszuchtige ,kapitalistische ,westerse cultuur met met als opper hamburger eter sjors boes .alleen de wil al van deze mensen om een groot deel van hun vrij tijd in te zetten voor een betere ,socialere ,voor ierdereen leefbare wereld dwingt bij mij veel respect af .succes mensen !!!!

  Reactie door texas henkie — zondag 20 maart 2005 @ 9.10 uur

 10. Fantastisch intiatief van de SP,dit zijn de politici van morgen en overmorgen allemaal coming man and woman prima dat is anticiperen op de straks ongetwijfeld groeiende partij.
  Of ze allemaal over een aantal jaren net zo fris zijn als nu tjaa dat moet je afwachten maar vooralsnog veel succes allemaal.

  Reactie door ton zandboer — zondag 20 maart 2005 @ 22.51 uur

 11. Prima zaak; als ze maar niet te veel de Meulenbelt-doctrine ingepompt krijgen.

  Reactie door ReneR — zondag 20 maart 2005 @ 23.14 uur

 12. rener(13)de s.p staat achter de palastijnse zaak en heeft daar in de persoon van anja meulenbelt een vakvrouw gevonden .ook op het emancipatie gebied voor (islamitische)vrouwen spreekt zij en haar werkwijze mij meer aan als een hirsi ali.(dat mag ook wel eensgezegd worden). wat ik wel met je eens ben is dat ze niet tegen kritiek kan .het is zo als zij het ziet en niet anders .dat is haar goed recht .maar als je niet openstaat voor de mening van anderen en je niet kunt incasseren ben je geen politicus . mijn ervaring binnen de s.p is in ieder geval dat het zelfstandig denken niet VERBODEN !! is .wens de cursisten veel succes .

  Reactie door texas henkie — maandag 21 maart 2005 @ 9.05 uur

 13. Jongens, jongens,

  moeten we elkaar nu zo afzeiken, waarom zo negatief.
  Ook ik had als eerste reactie, brainwashing, in het gelid achter Jan Marijnissen staan, dat imago heerst een beetje als ik mijn oor overal te luisteren leg. De SP is Jan Marijnissen, naar buiten toe ontstaat het beeld van “Ik de SP” dan een “Wij de SP” Natuurlijk weet ik wel beter. Maar die beeldvorming heerst (en waar komt die dan vandaan?) Ik ben positief gevoelig voor het SP programma maar ook zeer gevoelig voor massa hysterie, met oogkleppen op denken. Maar de kracht van de SP is het kritisch denken (en niet negatief zoals tegenstanders dit uitleggen) en ik ben er van overtuigd dat de cursisten kritisch genoeg zijn om ook kritisch naar hun eigen ontwikkelingen en tendensen binnen de SP te kijken. Succes cursisten!

  Dirk

  Reactie door dirk — maandag 21 maart 2005 @ 11.06 uur

 14. ik hoop dat deze mensen wel geleerd wordt transparante financiele jaarverslagen te schrijven.

  Reactie door jan van duren — dinsdag 22 maart 2005 @ 1.42 uur

 15. Ok T.Henk

  Zou iemand als ik ook toegalaten worden op zo’n cursus? Het lijkt me interessant om eens poolshoogte te nemen om je stelling in de praktijk te testen op waarheid.

  Reactie door ReneR — dinsdag 22 maart 2005 @ 20.52 uur

 16. Ik begin komende donderdag ook met een SP scholingscursus in 5 delen. Dat is stap 1. Een ideale manier om meer te leren over en van de SP.

  Reactie door IngeB — donderdag 24 maart 2005 @ 13.55 uur

 17. Komen er nog meer scholingscursussen de komende tijd? Lijkt me namelijk zeer interessant

  Reactie door Jan Jansen — zaterdag 2 december 2006 @ 16.41 uur

 18. Ben ik momenteel ook wel benieuwd naar ja

  Reactie door Rob V — donderdag 7 december 2006 @ 19.55 uur