Eén op de tien…

Het zijn maar peilingen, ik weet ‘t.

Maar toch, het is vermeldenswaard,
want ‘n grens is doorbroken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 02 april 2005 :: 0.13 uur

25 Comments

25 reacties

 1. Ach, eigenlijk verwacht ik nog lang geen verkiezingen, en dus dat de Demonen 66(6) morgen gewoon vóór het dwaasakkoord stemmen, en bovendien hebben we in de peilingen ook al eens op 24 zetels gestaan!

  Reactie door Anton Schuurmans — zaterdag 2 april 2005 @ 0.36 uur

 2. Hoop doet leven,Jan!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 0.38 uur

 3. Tja, Jan, ik heb in eerdere topics je rechtstreekse mening gevraagd, maar je antwoord maar niet..Veel mensen hebben dit ook ervaren, dus het zal je in ieder geval geen stemmen opleveren…..

  Reactie door lambert — zaterdag 2 april 2005 @ 0.39 uur

 4. Het zijn maar peilingen,maar het geeft wel weer,hoe de situatie in het land is.
  Iedere stem die binnenkomt is er toch weer 1 en geeft aan,dat een partij op de goede weg is.
  Nu maar hopen,dat SP de kans en mogelijkheid zal krijgen,om deze stemmen om te zetten in daden.
  Jan,je partij heeft mijn zegen en zeker mijn stem.
  Ga zo door.
  Groetjes Hendrik

  Reactie door Hendrik — zaterdag 2 april 2005 @ 1.09 uur

 5. Wil weer niet de mooie dromen verstoorder zijn, zo vlak voor het slapen gaan, maar het is ook wel eens haast 1 op 7 geweest. Eerst zien, dan geloven.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 1.28 uur

 6. Joan, groen links en PVDA waren ook gestegen, dit betekent,in mijn ogen, dat het kabinet steeds minder aanhang krijgt en dat is alleen maar goed,toch?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.33 uur

 7. Tuurlijk Sabineke, hartstikke goed, maar ik kan me de tijd herinneren – niet zo lang geleden – dat de SP in peilingen op 22 zetels stond. Ik zie het liever zwart op wit, dan zal mijn zakelijke Rotterdamse instelling wel zijn.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 1.37 uur

 8. Joan,Natuurlijk is het mooier als het puntje bij paaltje komt maar zonder hoop leeft er weing.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.40 uur

 9. Nee, dat is waar. Nou, ik zal die peiling onder m’n kussen leggen en ervan gaan dromen. Ik val om! Welterusten.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 1.44 uur

 10. Trusten en pas in je bed vallen,s.v.p.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.45 uur

 11. Ik had het gezien in Nova, heb daarna héérlijk geslapen (op de bank in slaap gevallen)

  Goed nieuws!!!

  Spannend morgen….

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 3.17 uur

 12. Inderdaad, Jan, het zijn maar peilingen en die hebben ons al eerder op het verkeerde been gezet. Zelf denk ik dat de meeste D66′ers die naar Den Haag gaan vandaag, graag willen dat hun partij in de regering blijft zitten. Macht is kennelijk erg lekker en dan zijn principes alleen maar lastig. Eerst zien, dan geloven, maar ja hoor, ik hoop er ook op dat er keihard NEE gezegd gaat worden. Zelfs met een kleine meerderheid NEE ben ik al tevreden, maar dan moet ik nog zien of het kabinet valt of dat ze doorgaan als Minderheidskabinet… en dus doorgaan met de sociale voorzieningen verder af te breken. WW is bedoeld voor mensen die BUITEN hun eigen schuld werkloos raken. Heel misselijk om hen dan extra af te straffen voor hun werkloosheid. Dit kabinet heeft een erg hoog BAH-gehalte bij mij. :-(

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 2 april 2005 @ 9.39 uur

 13. Ik heb neit zo veel vertrouwen in al die peilingen. Die veranderen elke week en verschillen per peil-organisatie, bovendien is het maar een moment opname. De resultaten zijn misschien goed om in het achterhoofd te houden, maar ook niet meer dan dat.

  Reactie door Fjodor — zaterdag 2 april 2005 @ 9.57 uur

 14. Er is geen enkele peiling die klopt. Hoewel? Op de woensdagavond als de uitslag bekend wordt gemaakt blijkt er maar een peiling de juiste te zijn. En die wijkt ALTIJD af van alle peilingen. En dat is de uitslag van de verkiezingen. Dus schaf al die peilingen af en zorg er voor dat je de mensen motiveert om op jouw partij te stemmen zonder alle geouwehoer die we telkens moeten aanhoren. En vooral concrete zaken waar we wat mee kunnen. Leuk voor Jan dat zijn partij op 15 zetels staat. Maar het zullen er vast iets minder worden in de praktijk. En mocht het toch kloppen en komt de SP in de regering dan wordt het een heel ander verhaal. Beleid maken is een stuk lastiger dan deze bekritiseren. En dan moet je kunnen incaseren. Nu maar hopen dat Jan dat aan kan. Mij zegen heeft hij maar desondanks maak ik de keuze tussen GroenLinks of PVDA in het stemhokje. Wouter benijd ik momenteel niet maar zal waarschijnlijker mijn stem krijgen. En dat komt tot uiting in de peilingen.

  Reactie door jojo — zaterdag 2 april 2005 @ 10.55 uur

 15. Waarom Wouter,Jojo?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.36 uur

 16. De PvdA is een partij met een vrij ruime regeer-ervaring en er zullen vast veel mensen strategisch gaan stemmen om ervoor te zorgen dat een linkse partij de grootste word. Het garandeerd overigeens geen linkse coalitie….

  Reactie door Nathan — zaterdag 2 april 2005 @ 12.55 uur

 17. Zonder een sterke SP zal een PvdA als grootste partij zich opnieuw uitleveren aan de VVD-agenda, net zoals dat tijdens Paars 1 en 2 is gebeurd…Wie een linkse coalitie wil, die écht potten kan breken, doet er goed aan om SP te stemmen, zodra er verkiezingen komen. Ik heb trouwens een voorkeur voor een toekomstig kabinet SP/GroenLinks/Partij Voor de Dieren ;)

  Reactie door Johnito — zaterdag 2 april 2005 @ 13.00 uur

 18. Inderdaad mag men niet vergeten dat als de PvdA de grootste partij word, dat er dan ook een sterke linkse partner nodig is om een coalitie mee te vormen. Op zich ik dat wel zitten PvdA en SP samen, wie weet voelt de linkerflank van de PvdA zich daardoor dusdanig gesterkt dat ze de macht overnemen van Bos en co.

  Reactie door Nathan — zaterdag 2 april 2005 @ 13.10 uur

 19. Nathan, PvdA een linkse partij?Juist wat ik van Wouter mocht vernemen in de media, heb ik het idee dat ze steeds meer richting rechts opschuiven!
  Johnito, lijkt me een leuke club, allemaal nieuw voor het regeringgebeuren, misschien krijgen we dan echte innovatie op politiek!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 13.13 uur

 20. Het is te laat.

  Reactie door ReneR — zaterdag 2 april 2005 @ 19.56 uur

 21. Het is nooit te laat

  Leve de Revolutie!

  Reactie door e.krul — zaterdag 2 april 2005 @ 20.02 uur

 22. Natuurlijk zijn het maar peilingen maar ook bij peilingen geldt dat je toch beter in de lift kunt zitten dan steeds maar op verlies staan !!!! Positief blijven : ééns komt de dag !!!!

  Reactie door Diny — zaterdag 2 april 2005 @ 21.13 uur

 23. Ik ben hartstikke benieuwd naar de nieuwe peilingen. Weet iemand wat de kiesdeler is, heb je met 2.000 stemmen nog een zetel? Volgens mij lang niet.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 21.48 uur

 24. Wat verwacht de SP eigenlijk van nieuwe verkiezingen?
  Ja, de SP staat er in de peilingen goed voor maar meestal blijkt dat op de verkiezingsdag zelf dat de winst minder groot uitpakt en dat de PvdA er met de buit vandoor gaat.
  Ook is het niet realistisch om een meerderheid van PvdA GroenLinks en SP te verwachten.
  Wouter Bos zijn voorkeur gaat bovendien uit naar het CDA en dan zal de SP hiertegen oppositie moeten voeren en zeggen dat de PvdA haar wortels verraadt.
  Kortom de wensen van de SP zullen nooit bevredigd worden. Ik denk dat iedereen die op de SP stemt dat eigenlijk wel weet.

  Reactie door rinus — dinsdag 5 april 2005 @ 11.58 uur

 25. Eén op de tien… Soms zou ik die ene op de tien zo graag ontmoeten! Dat moet me er wel één zijn…

  Reactie door Boudewijn Pleines — zaterdag 9 april 2005 @ 13.43 uur