Rijk en laf

Vraag: Wat is de overeenkomst tussen Ayaan Hirshi Ali, Geert Wilders en geestelijk gehandicapten?
Antwoord: Allemaal zijn ze ongewenst door hun nieuwe buren

De Telegraaf meldde gisteren al dat de toekomstige buren van Hirshi Ali onder geen beding het kamerlid naast zich wilden laten wonen. Vandaag werd ook bekend dat de toekomstige buren van Geert Wilders bezwaar maken.

Ik kan me hier zo kwaad om maken. Ik begrijp best dat er een verhoogd risico is rond deze kamerleden, maar het blijven mensen, mensen die het recht hebben op een normale woning en een normaal leven. Dit zijn volksvertegenwoordigers, die hun leven in de publieke waagschaal leggen voor hun visie – hoe je ook over die mening mag denken – en wat gebeurd er? Deuren worden dichtgeslagen voor hun neus.

Om van Nederland weer een land te maken om trots op te zijn moeten we met zijn allen de schouders eronder zetten. Niet meer wegkijken, niet meer denken dat een ander het wel oplost. Iedereen doet mee op zijn eigen manier en neemt zijn eigen verantwoordelijkheid. Dat kan voor de één betekenen dat ze hun hoge beloningen zien slinken, voor de ander dat ze beseffen dat iedereen recht heeft om te wonen waar ze willen, of in dit geval, kunnen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 15 april 2005 :: 0.06 uur

127 Comments

127 reacties

 1. Inderdaad, het is lastig dat het hier nogal koud kan zijn; maar ik heb ook een afwijkende mening soms, ook al ben ik niet iemand die behoefte heeft aan veel aandacht. Daarom heb ik toch niet meteen recht op een beschermde woonomgeving? Ik sta nog steeds op de wachtlijst. Krijg ik urgentie als ik iets doms zeg?

  Reactie door Simon — vrijdag 15 april 2005 @ 0.16 uur

 2. Ik vind het wel een beetje eigenaardig dat men een appartement aankoopt in een appartementencomplex. Het hele complex moet dan extra beveiligd worden en alle bewoners worden geconfronteerd met deze extra maatregelen. Volgens mij solliciteer je dan naar problemen. Zeker gezien de terrorisme-hype die ze zelf aan t kweken zijn. Logisch dat die bewoners bang zijn. Dat was toch juist de bedoeling ?

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — vrijdag 15 april 2005 @ 0.35 uur

 3. Het is verschrikkelijk en tekenend voor de individualisering, zo komen we er nooit!

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 15 april 2005 @ 0.45 uur

 4. Ach, deze mensen zijn erg welkom in onze straat, er zijn nog enkele huizen te koop.
  Zou een voordeel zijn als deze mensen op onze woonerf mochten gaan wonen zodat de politie extra vaak op hardrijders gaat fixeren.
  Bewoners blij dat autos met argusogen worden bekeken.
  Zal ze leren die sluipers en hardrijders:-)

  Reactie door Hendrik — vrijdag 15 april 2005 @ 1.10 uur

 5. Angst, het had niet uitgevonden mogen worden!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 15 april 2005 @ 1.54 uur

 6. Zeker hebben mogen mensen als Ayaan Hirshi Ali en Geert Wilders zich op een door hen gewenste plek vestigen. We leven in een vrij land. Maar ik kan best begrijpen dat potentiele buurtbewoners en zeker de buren daar niet zo blij mee zijn, gezien de angt- en haatzaaiende taal die met name de heer Wilders uitkraamt en de mogelijke reacties daarop vanuit de huidige maatschappij.

  Laat ik het zo zeggen, ze mogen wat mij betreft in de flat komen wonen waar ik woon, maar of ik ‘s nachts rustig zal slapen is anders. En ik denk ik ook niet dat ik blij zal zijn met allerlei strenge beveiligingsmaatregelen in de flat, dat ik niet eens meer vrij ben om te gaan en staan waar ik wil. Dat als ik mijn paspoort niet bij me heb dat ik dan de flat niet in kom.

  Ik vraag me af hoe Wilders om zou gaan met de hoofddoekdragende dames in de flat.

  Ik zal het nu wel erg overdrijven, maar ik kan het gevoel van potentiele buurtbewoners wel een beetje begrijpen.

  Reactie door Nathan — vrijdag 15 april 2005 @ 9.01 uur

 7. Het blijkt al ‘n tijdje wel DE trend, in ‘t Holle Land. Heb ik (weer) ‘n grondwetswijziging gemist? Dat de burger mag bepalen wie zijn buren worden. We hadden toch al ‘n gedegen beloningssysteem om dat grondig te regelen?

  Reactie door Boudewijn Pleines — vrijdag 15 april 2005 @ 9.44 uur

 8. Wel cynisch dat Wilders en Hirsi hun politieke invloed gebaseerd is op de stem van mensen die er over het algemeen niet op gesteld zijn dat er een buitenlander, moslim of asielzoeker naast hun komt wonen. Misschien zijn dit wel dezelfde mensen?

  Reactie door Marc — vrijdag 15 april 2005 @ 10.19 uur

 9. @ Nathan (6):

  Krek! Goed gezegd. M.n. Wilders oogst nu hetgeen hij zelf heeft gezaaid.
  En als ik allochtoon, asielzoeker of iets dergelijks was geweest, zou ik er ook niet om springen dergelijke buren te krijgen.
  Verder: geld zat om hun een vrijstaande woning ter beschikking te stellen, toch?

  Jan: de Telegraaf-vergelijking gaat mank!

  Reactie door Alter ego — vrijdag 15 april 2005 @ 10.29 uur

 10. Beste Jan Marijnissen,

  Het is Ayaan Hirsi Ali zonder H! In de open brief van Mohammed Bouyeri wordt ook Hirshi Ali geschreven. Deze brief, opgespeld op het lijk van Theo van Gogh, is doordrenkt van het antisemitisme en haar naam wordt met opzet zo geschreven om het meer joods te laten klinken.
  Buitenlandse journalisten is dit ook al opgevallen. Lees hiervoor bv. het uitstekende artikel van Christopher Hitchens:

  http://secularhumanism.org/library/fi/hitchens_25_2.html

  Reactie door rinus — vrijdag 15 april 2005 @ 10.49 uur

 11. Eu sorry, maar Geert wilders is ook niet mijn favoriete buurman. Ayaan, mag graag naast me komen wonen, met veel plezier, maar Geert wil ik toch niet echt als buurman hebben…..gadver….

  Ik wil niet samen gezien worden met zo’n vuile populist.

  Reactie door alexander — vrijdag 15 april 2005 @ 11.34 uur

 12. Jan Marijnissen,

  Over het punt met geestelijk gehandicapten ben ik het wel met je eens maar niet over Ayaan Hirshi Ali, Geert Wilders.

  Ik ben van mening dat deze twee personen het niet bepaald leefbaarder op maken in nederland. Wie verwacht je die gaan kijken
  naar de films als submission, denk je echt dat positief gaat werken?
  Ik denk het van niet, ik denk dat het gaat lijden tot meer spanningen in de samenleving. Met haat zaaien los je niks op, het word alleen maar erger.

  Ik ben van mening dat het door praten kan worden opgelost,
  en moet regelmatig afspraken worden gemaakt met moslims om te praten over gelijke rechten tussen man en vrouw, om de positie van de vrouw te verbeteren.

  Gelijke rechten tussen man en vrouw is er in het westen ook niet van de ene op de andere dag gekomen, het is een hele grote verandering, het is wel een goede verandering, maar waarom verwachten we dat moslims die in ons land komen dat van de ene op de andere dag overnemen?

  Sorry dat ik tegen jou in ga, maar dit is mijn kijk op de zaak.
  Als je opmerkingen hebt om het bovenstaande stuk dan hoor ik dat graag via dit weblog of via e-mail, ik sta open voor discussie.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 15 april 2005 @ 11.41 uur

 13. Ook dat heeft te maken met gebrek aan sociaal gevoel en solidariteit.

  Ik zou graag hen als buren willen verwelkomen!

  Reactie door ReneR — vrijdag 15 april 2005 @ 11.56 uur

 14. @12, Juist als buren kun je een en ander verduidelijken, in zake meningsverschillen, ik ben het ook niet eens met met de uitvoering van hun protest maar Hirsi Ali en van Gogh hebben wel gelijk in het naar buiten brengen van.Wilders heeft weer heel andere punten, die ik niet deel maar beiden mogen naast me komen wonen en verstandelijk gehandicapten/gehandicapten, allochtonen, het maakt mij niet uit.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 15 april 2005 @ 12.10 uur

 15. #12 Evert Tighelaar

  Geef jij dan eens een definitie van haat (zaaien). Volgens mij heeft Ayaan zich hier niet schuldig aan gemaakt. Wat jij bedoeld is het woord “provoceren” en wellicht “confronteren”. Er zit met haat zaaien hier een groot verschil.

  Iemand die haat zaait; is erop uit om de andere persoon geelimineert te krijgen. Een bekend voorbeeld is het gedrag van de beruchte radiostations tijdens het drama in Rwanda. De gevolgen zijn bekend. Ik kan me niet indenken; dat zowel Wilders als Ayaan dit patroon willen volgen.

  Integendeel; door deze mensen als “haatzaaiers” aan te merken; zaai je in feite zelf haat naar deze mensen toe en draag je bij aan de enge sfeer in waar zij verkeren en geef je in feite voeding aan hen; die een rechtvaardiging zoeken om hen te vermoorden. Wees dus extra voorzichtig met dit stempel.

  Reactie door ReneR — vrijdag 15 april 2005 @ 12.27 uur

 16. #8 marc

  Je moest eens weten; hoeveel rijke salonsocialisten wonen in een villa; ver weg van allochtonen of asielzoekerscentra en hun kinderen naar witte scholen willen hebben! Marcel van Dam en Paul Rosenmoller om maar een stel te noemen! Echt waar; het gedrag van deze mensen; hoezeer je er als anti-ayaan er ook begrip voor mag hebben; is niet alleen beperkt tot het liberale volksdeel van dit land.

  Reactie door ReneR — vrijdag 15 april 2005 @ 12.37 uur

 17. Als je roept dat je hoofddoekjes rauw lust en allerlei andere wilde uitspraken en beschuldigingen doet aan het adres van moslims en de islam, dan zie ik dat zelf niet als provoceren of confronteren, maar als aanvallen.

  Als politicus moet je je ervan bewust zijn dat als je bevolkingsgroepen aanvalt, dat dit voor bepaalde andere bevolkingsgroepen een bevestiging van hun idee kan zijn en dat dit kan leiden tot geweld tussen de bevolkingsgroepen. En als je vervolgens stug doorgaat met het doen van allerlei wilde uitspraken, dan ben je in mijn optiek bezig met haat zaaien.

  Iedereen mag van mij zijn of haar mening geven, wat deze ook is, maar doe dat dan in fatsoenlijke taal. De mening hoeft heus niet doordrenkt te zijn van allerlei ingewikkelde woorden, je kunt heel goed gewoon op een fatsoenlijke manier je mening geven zonder mensen aan te vallen. Met elkaar aanvallen schiet niemand wat op.

  Reactie door Nathan — vrijdag 15 april 2005 @ 12.40 uur

 18. 17 Nathan

  Maar toch is “in de aanval gaan”; hoe onredelijk ook; nog iets anders dan “haat zaaien”.

  En Nathan; we hebben Wilders nog nodig als bondgenoot tegen die EU grondwet. Lees even het stukje in de Tribune nog even door over hoe de Zweden erin slaagden samen met zeer-rechts op te trekken tegen invoering van die euro en vervolgens succes hadden. dat was eigenlijk al een hint voor de lezers; dat we dat hier ook zouden moeten doen.

  Reactie door ReneR — vrijdag 15 april 2005 @ 13.02 uur

 19. En daar zijn ze weer, het Hirsi Ali en Geert Wilders knuffelteam. Een geestelijk gehandicapt kan er niets aan doen. Hirsi Ali en Geert Wilders dus wel, gewoon de toon matigen. Overigens zijn de werkelijke geestelijke gehandicapten de autisten die Hirsi Ali en Geert Wilders knuffelen en promoten vooral als je aan het linker kant van de politiek staat. Met andere woorden, verlaat ingodsnaam het linkse kamp want je hebt er niets te zoeken, ga lekker naar de VVD met je semi interessant geklets over twee brulkikkers.

  Reactie door Owahze — vrijdag 15 april 2005 @ 13.16 uur

 20. Ik heb jouw opvatting van haat zaaien gelezen, maar in mijn beleving hoeft haat niet per definitie samen te gaan met dood, tenminste als dat is wat jij met elimineren bedoeld.

  Haat zaaien is in mijn optiek ook het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen voor doeleinden zonder de intentie om de ene bevolkingsgroep de andere te laten uitroeien.

  Als je roept dat de islam hier en daar schuldig van is, als je spreekt over moslimterroristen, als je vindt dat zij zich aan jou aan moeten passen etc., dan probeer je bij de niet-moslims haat te zaaien tegen de moslims. In mijn beleving dan.

  Natuurlijk kun je als links en rechts zijnde samen optrekken om een bepaaald doel te bereiken, al zal er wel een groot verschil van mening zijn over het “waarom”. Al zal het een raar gezicht zijn om Marijnissen en Wilders naast elkaar te zien staan om de kiezers over te halen om tegen de grondwet te stemmen.

  Reactie door Nathan — vrijdag 15 april 2005 @ 13.19 uur

 21. @Nathan, ik moet daar eerlijk gezegd niet aan denken en het doel heiligt niet alle middelen, volgens mij.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 15 april 2005 @ 13.31 uur

 22. Er bestaat nieuwe Vinex-wijken met een sloot eromheen en slechts twee toegangen. Als er nog een in ontwikkeling is, zet dat soort kamerleden, ministers en staatssecretarissen in die wijk bij elkaar. Balkenende woont in een wijkje waar een politiepost voor de deur staat. Zo’n wijke kan best ergens midden in het land gesitueerd worden. Is makkelijk te bewaken en binnenin is het rustig, zo zonder lastige “buren en burgers”. Van mij mogen ze. Mini-kampje voor dat soort lui lijkt me prima. Maar NIET tussen gewone mensen. Geen Wilders, geen Hirsi Ali en geen Balkenende en niemand van die lui zou in mijn flat welkom zijn. Ik zou elke gelegenheid aangrijpen om ze te laten weten hoe dom ze bezig zijn!

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 15 april 2005 @ 13.35 uur

 23. Ja, dat wordt 24 uurs mantelzorg,L.M.Lembeck, in dat opzicht zou ik er ook niet aan moeten denken, aan de andere kant, wie weet wat voor een sociaal beleid er uit voort zo vloeien, daar heb ik die mantelzorg dan wel weer voor over.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 15 april 2005 @ 13.39 uur

 24. @21

  Het doel heiligt niet alle middelen, zeker niet. Al denk ik dat als je als SP echt zou willen bereiken dat de EU grondwet er niet komt, dat je dan best zou kunnen samenwerken met iemand als Wilders. Maar ik denk dan wel dat je heel goed moet nadenken over hoe je wilt gaat samenwerken en hoe je dit aan de kiezer uit gaat leggen.

  Maar je zou het ook zo kunnen doen en dan bereik je misschien wel een nog grotere groep: je gaat onafhankelijk van elkaar te werk om mensen ervan te overtuigen tegen te stemmen. De SP zal dan vooral de links georienteerde kiezer aanspreken en Wilders de rechts georienteerde kiezer.

  Je ontkoppelt dan SP en Wilders en wellicht dat je dan juist daardoor meer draagvlak creëert. De links georienteerde kiezer associeert de standpunten van de SP dan niet met Wilders en omgekeerd.

  Reactie door Nathan — vrijdag 15 april 2005 @ 13.44 uur

 25. Precies , niet koppelen dus, Nathan.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 15 april 2005 @ 13.45 uur

 26. #22 Lydia

  Je geeft hierbij direct al aan wat het verschil is tussen AYaan;Wilders en Samir/M.B. aan de andere kant. Ayaan en Wilders; die zou je nog een rotte taart naar hun hoofd kunnen gooien als ze naast je in de flat zaten; maar je ongezouten critiek geven aan Samir A en M.B.; kan je je leven wel eens kosten. Toch zijn er nog steeds mensen; die menen hun sympathie hier bij de laatste 2 te moeten neerleggen.

  Jan Marijnissen heeft daarom groot gelijk; als hij zegt dat dit een schande is; ga er maar eens goed over nadenken.

  Reactie door ReneR — vrijdag 15 april 2005 @ 13.56 uur

 27. 24 Nathan

  Dat is volgens mij dus ook; wat ze in Zweden hebben gedaan!

  Reactie door ReneR — vrijdag 15 april 2005 @ 13.58 uur

 28. Zou een burger nu ook aanspraak kunnen maken op een riante woning als hij of zij bedreigd wordt. Je zou toch zeggen dat dit in een democratie normaal zou zijn. Dat is dus niet zo, nee politici gaan in een huis zitten wat door belastingbetalers wordt gefinancierd, jij als belastingbetaler kan dus geen aanspraak maken op deze fantastische service, jij hebt gewoon pech als je een kogel voor je kop krijgt. Lang leve de democratie voor politici!!!

  Reactie door Owahze — vrijdag 15 april 2005 @ 14.25 uur

 29. René, ik ben bloedserieus. Een aparte woonwijk die goed te bewaken en verdedigen is zou prima zijn voor kabinets- en kamerleden die gevoelig zijn voor bedreigingen. Ik heb met geen woord gerept over de Islamistische jongelui die er hele andere idealen op na houden en waarvan ik zeker niet gecharmeerd ben. Maar ik vind n.l niet dat bedreigde kamerleden tussen andere burgers in moeten wonen. Je zadelt die andere mensen op met een gevoel van onveiligheid en met waarschijnlijk een echte onveiligheid. Dat mag je niet doen, vind ik. Isoleer ze maar en zet ze bij elkaar. Dat kost een heleboel minder aan beveiliging en bewaking.

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 15 april 2005 @ 14.34 uur

 30. Lydia

  Je kunt wel gelijk hebben; als je zegt, te denken aan de veiligheid van die andere mensen. Maar ik krijg gewoon het gevoel; dat de vrijheid van meningsuiting in de politiek dan eigenlijk gedoogd wordt uitgeholt en failliet is.

  Want wees ervan bewust; dat ook Jan Marijnissen na 6-5-2002 met de dood is bedreigd. En ook andere politici. Dan is het toch raar; dat Jan Marijnissen om zijn politieke denkbeelden een huis in een buurt wordt geweigerd? Dat stukje solidariteit moet men maar op kunnen brengen.

  Reactie door ReneR — vrijdag 15 april 2005 @ 16.56 uur

 31. “De Telegraaf meldde gisteren al dat de toekomstige buren van Hirshi Ali onder geen beding het kamerlid naast zich wilden laten wonen. Vandaag werd ook bekend dat de toekomstige buren van Geert Wilders bezwaar maken.”

  Daarvoor moeten die buren niet de schuld leggen bij Ayaan en Wilders maar bij de intolerante mensen/moslims die hen bedreigen met geweld waardoor zij beveiliging nodig hebben!!!!

  Wij mogen wel veronderstellen dat die buren ook niet naast Mohammed B, Samir A willen wonen? Alhoewel, wie weet waar dié wonen?

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 17.24 uur

 32. annabeth
  Noem je eigen maar annelies of marja, manipulator, ruik je op een kilometer afstand. En loop niet zo te citeren uit die NSB krant de Telegraaf.

  Reactie door Owahze — vrijdag 15 april 2005 @ 17.31 uur

 33. Wat een ongelooflijk dom geklets!

  Ayaan Hirsi Ali is een Geweldige Vrouw – waar geen vrouw op dit forum aan kan tippen! Zij is de éérste vrouw in de 1000-jaar lange geschiedenis van de islam die het dúrft een visueel verband te leggen tussen geweldadige teksten in de Koran en het bewijsbare geweld tegen moslimvrouwen in islamitische landen én hier!!!

  Een vrouw ook die uit overtuiging ervoor koos haar leven in gevaar te brengen – want réken maar dat zij in islamitische landen al lang vermoord of vervolgd zou zijn – zoals duizenden anderen die kritiek uitten op de Koran.

  TWEE MILJOEN meisjes worden elk jaar besneden – veelal gruwelijk verminkt voor het leven. Reken maar uit hoeveel dat er zijn over de eeuwen heen – en islam-fundi’s in b.v. Indonesië beginnen er ook daar mee!

  Dus is het misselijk en kleingeestig een vrouw aan te vallen die tegen deze toestanden vecht. Zo’n vrouw als Ayaan, in een positie waar haar stem internationale aandacht krijgt (én erkent wordt)is bróódnodig!

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 17.38 uur

 34. ReneR,

  Met zo’n film als submission los je niks op, iedereen weet wel dat niet overal gelijke rechten zijn tussen man en vrouw.
  Provoceren kan wel lijden tot haat.
  Ik geef niemand rechtvaardiging om iemand te vermoorden.
  Ik ben alleen van mening om het op een andere manier op te lossen, maar ja, dat mag blijkbaar niet van jou, dus hoe ik mijn mond wel.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 15 april 2005 @ 17.40 uur

 35. “Een aparte woonwijk die goed te bewaken en verdedigen is zou prima zijn voor kabinets- en kamerleden die gevoelig zijn voor bedreigingen.”

  Tja, ook ‘een beveiligde woonwijk’ voor die moslimjongeren/jihadisten zou een veilig gevoel zijn voor iederéén! Voordat zij verschenen hadden wij geen beveiligde woningen/wijken nodig!

  Misschien wel een goed idee als wij allemaal in een schuilkelder gaan wonen omdat zekere medelanders ons naar het leven staan!

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 17.42 uur

 36. Evert Tigchelaar jr

  Kun jij mij vertellen hoeveel geschriften, boeken, artikelen, films, commentaren …. er zijn geweest over de eeuwen heen die het Christendom aan de kaak stelde inclusief brúte blasfemie?

  Nee, dat kan je niet want er zijn duizenden… Onze hele geschiedenis is één lange geschiedenis van kritiek én op de Kerk, en op Jezus-Christus – Maria en wat niet meer!!!!
  Dus wat nou ‘wij zijn beledigd’ door ‘Submission’?

  Gezien de islam hier pas recentelijk gekomen is zit zij nu (pas!)temidden van onze kritiek-cultuur – en kan er dus beter aan wennen! De islam heeft het Westen nodig om na te gaan denken over zekere teksten, de ‘sharia’ met dat stenigen’, die oorlogs-jihad, want eeerlijk gezegd geven die mij als ‘infidel’ een zeer onplezierig gevoel!

  De hele Islam is één grote kritiek op het Christendom/het Westen/onze cultuur/onze gebruiken. Dus waar hébben jullie het over? Wie ‘beledigd’ wie?

  Zoals het nu is brengt de islam ons terug naar ons verleden toen vrouwen zich ook ‘zedig moesten bedekken’ van de Kerk, nog verder terug werden er boeken verbrand en censuur gepleegd. Dit doet de islam nu in dit land – en sorry maar ik vertik het dit te accepteren of er géén kritiek op te hebben.

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 17.57 uur

 37. Ohwaze

  “Noem je eigen maar annelies of marja, manipulator, ruik je op een kilometer afstand.

  Wat?

  En loop niet zo te citeren uit die NSB krant de Telegraaf.”

  Ik lees nóóit de Telegraaf!

  Weet je wat jij eens moet doen – je ogen openen, nadenken en geen loze kreten slaken!

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 17.59 uur

 38. “Want wees ervan bewust; dat ook Jan Marijnissen na 6-5-2002 met de dood is bedreigd. En ook andere politici. Dan is het toch raar; dat Jan Marijnissen om zijn politieke denkbeelden een huis in een buurt wordt geweigerd? Dat stukje solidariteit moet men maar op kunnen brengen.”

  Dat wist ik niét. Wat een ellende! De enige manier op dit aan te pakken is door deze mensen met twee paspoorten en loyaliteit aan de islam en het thuisland het land uit te zetten – te beginnen met Mohammed B en Samir S …

  Sorry – maar wij mogen ons niet langer laten intimideren, bedreigen en beledigen door mensen vanuit een bepaalde religie. Sinds wanneer zijn wij Jan Salie’s geworden?

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 18.17 uur

 39. Lekker belangrijk dat Marijnissen bedreigd is. Want als Marijnissen bedreigd noouuuuu dan moeten we ook knuffelen met Hirsi Ali en Geert Wilders. oooow wat komt die tekst toch weer goed van pas he annabeth alias annelies e.d. mooie nagemaakte dat je er zit.

  Reactie door Owahze — vrijdag 15 april 2005 @ 18.21 uur

 40. Owahze

  doe s.v.p. niet oh-zo-wazig! Ik ben ‘Annelies’ niet!

  Ik ben niet meer verontwaardigd over Jan Marijnissen dan Ayaan Hirsi Ali, Wilders of anderen die bedreigd of vermoord worden zoals Theo van Gogh om wat zij zéggen!!!! Dat moet áfgelopen zijn!!! Punt uit!

  Het eerste wat dictaturen doen is de mond van anderen snoeren, censuur opleggen, boeken en kunst verbranden, de éigen cultuur opleggen ten koste van anderen – precies wat er nu gebeurd in Nederland! Waren wij er dus maar nooit aan begonnen dan hadden wij dit gedonder hiér niet gezien, want hetzelfde vindt plaats in islamitische landen waar alléén vormen van dictatuur bestaan, censuur heerst, vrouwen onderdrukt worden, vrijheid van meningsuiting onbekend is zo ook democratie.

  Mijn enige bezwaar tegen de SP-van-dit-moment is dat zij de moslima-stem wil – door middel van een voormalige feministe die óók censuur pleegt en alleen ja-knikkers toelaat op haar forum.

  Wij geven veel te veel toe – wég met die vrijheidberovende en indoctrinerende hoofddoeken op hoofden van kleine meisjes, wég met mega-moskeeën en bedreigingen. Ik, en met mij vele Nederlanders zijn het zát want WIJ kijken terug naar een Nederland dat ooit prettig en veilig was!

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 19.02 uur

 41. annabeth
  Moeten veel meer Sp’ers in opstand komen tegen dat geknuffel van Hirsi Ali en Geert Wilders. Wij zijn links, geen rechts. Hup zuiveren dat links en weg met die rechtse zieke gedachten.

  Reactie door Owahze — vrijdag 15 april 2005 @ 19.12 uur

 42. annabeth (36),

  Ik heb niks tegen kritiek, kritiek geven is juist goed, maar ik denk dat films als submission niks oplossen. Ik ben ook voor gelijke rechten van mannen en vrouwen maar ik ben van mening dat het op een andere manier moet, ik ben ook niet voor de ’sharia’ met dat stenigen’, die oorlogs-jihad.

  Dat de islam een grote kritiek is op het christendom het westen enzo, dat weet niet als dat zo is.
  Zijn ook genoeg christenen die kritiek hebben op niet christenen. Zijn ook genoeg christenen die geen respect hebben voor vrijheid van goddienst en levens overtuiging, nee, alles is zo als in de bijbels staat volgens hen.
  Begrijp me niet verkeerd, van mij mogen mensen best wel geloven maar respecteer ook dat iemand anders wat anders geloofd.

  Dat mensen bedrijgt worden is niet goed.

  En mensen uitzetten, denk je echt dat dat help? Jij gooit zeker ook al je rommel bij je buurman in de tuin, ben jij er vanaf.
  Lekker simpel gedacht hoor. Waarom ga je niet naar wilders, die heeft het zelfde simpele denk niveau.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 15 april 2005 @ 19.34 uur

 43. Moeten veel meer Sp’ers in opstand komen tegen dat geknuffel van Hirsi Ali en Geert Wilders.”

  Had ik het over “Wilders”?

  “Wij zijn links, geen rechts. Hup zuiveren dat links en weg met die rechtse zieke gedachten.”

  Ik ben ook “links” maar heb geen tijd voor bedreigingen en achterlijke toestanden vanuit een religie die behept is met “zieke gedachten” maar verkoos hier te komen en ons al te veel ellende bezorgd heeft.

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 19.35 uur

 44. annabeth
  Maar natuurlijk ben jij links….je zou eens iets anders beweren.

  Reactie door Owahze — vrijdag 15 april 2005 @ 19.53 uur

 45. annabeth (43),

  Dat idee van moslims het land uitzetten lijkt precies op wat wilders wil. Maar goed, ik zal je niet meer in het hokje plaatsen van wilders knuffelaars.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 15 april 2005 @ 20.01 uur

 46. Evert Tigchelaar jr

  “maar ik denk dat films als submission niks oplossen.”

  Ten eerst is ‘Submission’ een mooie én gevoelige film. Als mensen dat niet kunnen zien is dat hun probleem.
  2) Deze film gaat de héle wereld over – ook naar islamitische landen, en reken maar dat die Mullah’s in Iran zitten te tandenknarsen van ellende en dat niet alleen omdat een vroúw de Koran aanklaagt.
  3) In Pakistan werd een tijdschrift met een artikel over ‘Submission’ uit de schappen genomen omdat er te gretig gelezen werd!
  ‘Submission’ heeft dus wel degelijk effect. Ook een Turks-Duitse is het islam-debat in Duitsland begonnen – en staat achter Ayaan.

  Wat dus zo belangrijk is van deze enorme provocerende knuppel in het hoenderhok van de islam is dat de discussie, maar voorál een dénkproces opgang komt. Die discussie zal veelal afwijzend zijn. Moslims die het er wel mee eens zijn zullen uit angst niets zeggen – maar tóch voelen álle moslims zich aangesproken – en daar gaat het juist om – om die intellectuele lethargie binnen de islam die zoveel ellende veroorzaakt te doorbreken!

  Ik kan je garanderen dat er miljoenen moslima’s zijn in b.v. Iran en SA, Afghanistan …. die het met Ayaan eens zijn en die schreeuwen om hulp van onder hun hijab die een gevangenis is.
  Het is namelijk een schánde dat vrouwen gedwongen worden die zwarte gewaden áltijd te moeten dragen, dat zij opgevoed worden in de ‘wetenschap’ dat er iets mis is met hun ‘schoonheid/lichaam dat zij moeten bedekken’.Ik snap dan ook iet dat hoofddoeken op hoofden van kleine kinderen IN NEDERLAND!!! toegestaan worden.

  Op een zachte en aardige manier zal het nooit lukken deze toestanden te doorbreken – daar is een revolutie voor nodig en/of hárde en afkeurende, afwijzende woorden, evenzeer als die nodig zijn om mistoestanden in de Kerk aan te wijzen – wat wij ook deden en nóg doen.

  “Dat de islam een grote kritiek is op het christendom het westen enzo, dat weet niet als dat zo is.”

  Wel, dat kan ik je allemaal uitleggen maar is misschien niet toegestaan op dit forum. Mohammed is de anti-Christ die het Christendom én Jodendom met zijn religie weg wilde vagen. Jezus-Christus, de God van de christenen, werd blasfemisch (!!!) als ‘een profeet’ overgenomen – zo ook Maria, Isaia, Abraham., Moses, de engel Gabriel. Deze zijn nu allemaal ‘islam’.

  Maar goed kijk maar eens op ‘Tegenlicht’ forum daar vindt je wel het een en ander. Ook op
  http://www.peterbreedveld.com/archives/00000083.html#comments

  “En mensen uitzetten, denk je echt dat dat help? Jij gooit zeker ook al je rommel bij je buurman in de tuin, ben jij er vanaf.”

  Het gaat om mensen die niet loyaal zijn aan dit land, die dit land bedreigen, die hier met een ‘andere en eigen agenda’ gekomen zijn. Die mensen zijn onze vijanden – en die hebben wij altijd in onze geschiedenis verwijderd.

  Reactie door annabeth — vrijdag 15 april 2005 @ 20.42 uur

 47. Zo weer stoere praat aan het ophangen annabeth zoals je dat op allerlei sites doet onder de namen marja, els, annelies, annabeth. Moet ik de links plaatsen hier zo dat iedereen kan zie dat je precies het zelfde persoon bent, zo geregeld hoor ?

  Reactie door antifa — vrijdag 15 april 2005 @ 21.48 uur

 48. Hirsi Ali was zelf een fundementalist, dus ga wieberen met je mooie verhalen annabeth. Dat mens is altijd al in alles fundementalistisch geweest en nu doet ze het weer. Afvoeren die extremist. Ze was lid van de Muslim Brotherhood. Maar zal allemaal wel weer een foutje zijn….accchhhhh het leeftijd verhaaltje, ze was nog jong. De nete…ze is nu net zo extreem. Blijkt maar weer dat het er in zit dat fundementalistisch gedrag van haar. Weg ermee!!!! Eens een fundementalist altijd een fundementalist…hoop dat de AIVD haar goed in dat huis opsluit.

  When Hirsi Ali was 16, an Iranian-trained Shiite fundamentalist arrived to teach at the previously Anglophile Muslim Girls’ Secondary School in Nairobi. The girls had been reading ”Little Women” and Mark Twain and Dickens. That changed. Sister Aziza, as she was called, wore a full Muslim wrap and gloves. She was so pale, graceful and charismatic that Hirsi Ali’s eyes still widen when she speaks of her. In the tender way of an elder sister, Aziza began questioning the girls about their Muslim observance. A Muslim prayed five times a day, she told them, and anyone who did not was not a Muslim. A Muslim did not wear shorts and T-shirts, even to sports class. The teacher took them to eat sweets and read magazines at the Iranian Embassy — the East African equivalent of being wined and dined. ”Gradually we were covering ourselves,” Hirsi Ali remembers. ”We were not taking part in sports, we were not laughing anymore, we were not visiting each other anymore. We were praying five times a day. We were reading the Koran. And suddenly we hated Israel with a passion. We didn’t even know where Israel was. I was 16, and I had never seen an Israeli, but we hated them because it was ‘Muslim’ to hate them.”

  Sister Aziza called this inner jihad. ”We all wanted to be martyrs,” Hirsi Ali says, ”or I did, because we saw what the Iraqi army was doing to the Iranians. Only it was always ‘We the Muslims,’ ” meaning Iran, ”and ‘They the infidels,’ ” meaning Iraq, ”helped by the huge devil, the United States.” Hirsi Ali’s mother, a Sunni like virtually all Somali Muslims, was both delighted at her daughter’s piety and a bit shocked by the Shiite form it was taking. But Hirsi Ali was also casting about for religious answers wherever she could find them. For a while she was a sympathizer of the (Sunni) Muslim Brotherhood. She and her comrades addressed one another as ikhwan, or ”brethren.” She began covering herself in a hijab, a punishing ordeal in sweltering Nairobi.

  Reactie door Owahze — vrijdag 15 april 2005 @ 22.09 uur

 49. van mij mogen ze beiden hier in de flat komen wonen hoor. ik denk alleen dat zij dat beneden hun stand vinden.
  ik voor mij zou het wel prettig vinden als ik mijn fiets buiten kan laten staan……
  en wat mijn huidige buren betreft: er wonen hier leuke mensen in de flat en minder leuke, dat heb je altijd. beide mensen zou ik wel onder het kopje minder leuke scharen…..

  Reactie door v/h theemuts — vrijdag 15 april 2005 @ 23.20 uur

 50. annabeth (46),

  Jezus wou ook alle mensen het christelijk geloof brengen en vandaag de dag proberen sommige christen ook nog zieltjes te winnen, gewoon wat concurentie, net als suppermarken die producten proberen te verkopen.

  Je kunt ze wel uit zetten maar dat lost niks op, gaan ze gewoon verder in een andere land tot dat die ze ook weer uit zet.
  Maar ja, hebben we weer een sport erbij, moslim terrorist overgooien.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 15 april 2005 @ 23.24 uur

 51. @ Owahze

  Zuiveren, afvoeren, opsluiten etc etc

  Waar moet ik toch aan denken als ik dit hoor?

  Reactie door rinus — zaterdag 16 april 2005 @ 13.22 uur

 52. Aan iemand die de pest begint te krijgen aan dat slappe semi intellectueel gelul van sommige zogenaamde linkse rakkers hier. Hirsi Ali is rechts opzouten dus met die doos. Geert Wilders is een racist, weg met die asbak. En dan kan je lekker boeiend gaan zitten zijn over ‘ooow het zijn ook mensen’ en dat soort humptydumpty gelul. Gewoon lekker naar rechts gaan dan.

  Reactie door Owahze — zaterdag 16 april 2005 @ 14.51 uur

 53. Ik ben wat laat met een reactie, maar goed. Laat die Wilders en Ali maar wonen waar ze willen. We leven in een vrij land, mensen op basis van hun denkbeelden verbieden ergens te komen wonen is gewoon pure discriminatie.

  Die Wilders mag zelfs naast me komen wonen, dan zal ik die kerel direct eens even op de koffie uitnodigen en hem vertellen hoe ik over zijn denkbeelden denk.

  Reactie door Fjodor — zaterdag 16 april 2005 @ 16.03 uur

 54. @ 26 (ReneR):
  Citaat: “Toch zijn er nog steeds mensen; die menen hun sympathie hier bij de laatste 2 te moeten neerleggen.”
  O ja, ReneR? Wat ben je weer aan het verdraaien en insinueren! Wie heeft hier “sympathie” voor hen betuigd? Of doe ja dat al in jouw ogen, als je -zoals ik- het toejuicht dat hier onafhankelijke rechtspraak is, en dat rechtsprincipes hier voor iedereen gelden, en dat je het dus maar moet aanvaarden als iemand op juridische gronden wordt vrijgesproken? Net als Accept eerder schuw je niet regelrechte misleiding en leugens om je “gelijk” te proberen te halen.
  Ik kan Owahze wel volgen, die zegt: “Overigens zijn de werkelijke geestelijke gehandicapten de autisten die Hirsi Ali en Geert Wilders knuffelen en promoten vooral als je aan het linker kant van de politiek staat. Met andere woorden, verlaat ingodsnaam het linkse kamp want je hebt er niets te zoeken.” (nr. 19).

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 16 april 2005 @ 18.57 uur

 55. Aanvulling op nr. 54: Het ging om “sympathie voor Samir A. en M.B.”

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 16 april 2005 @ 18.58 uur

 56. @ Owahze (32):

  Het lijkt erop dat je gelijk hebt. “Annabeth” is dus de volgende “aanwinst ” in het rijtje: Marja, Ellen en Annelies! Deze persoon beweert telkens weer “weg te gaan”, maar komt ook telkens weer terug. Een beetje ziekelijk…..

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 16 april 2005 @ 19.04 uur

 57. Wim de Bie op zijn weblog enkele dagen geleden.

  Klagers (2)

  Hoe noemen we mensen die bij de autoriteiten gaan klagen als in hun wijk verstandelijk gehandicapten komen wonen?
   
  Een keuze uit de binnengekomen oplossingen:
  Zielig
  Ernstig ziek
  Zwaar, meervoudig verstandelijk gehandicapt
  Onverstandelijk gehandicapten
  Klootzakken
  Domme hufters
  Autoritisten
  Fascistoïde idioten
   
  De volgende opgave is iets moeilijker:
   
  Hoe noemen we mensen die bij de autoriteiten gaan klagen als in hun wijk of appartementencomplex een ernstig bedreigd, zwaar bewaakt Kamerlid komt wonen?

  Reactie door Annelies — zaterdag 16 april 2005 @ 21.46 uur

 58. Ik reageer nu even op wat Jan Marijnissen hierboven heeft geschreven. Ik vind het heel normaal en natuurlijk fijn dat hij zo denkt en reageert. Hij kan zich er ook kwaad over maken. “Het blijven mensen”, klinkt wel een beetje eng. Alsof ze iets vreselijks hebben gedaan en dat hebben zij NIET. Dus dat iemand het ook maar in zijn hoofd haalt om hen af te vallen, vind ik heel eng, griezelig is meer het woord. Weer blijkt uit de reaties van de SP-loggers dat ze hun hart niet op de goede plaats hebben. Of hun verstand is niet in orde. Dat kan ook. Want argumenten zijn er niet te geven dat zij (AHA eN GW) in ons land bedreigd worden met de dood. Dat valt niet te begrijpen JAn. Je gaat toch geen rekening houden met moslimterroristen?

  Reactie door Annelies — zaterdag 16 april 2005 @ 21.53 uur

 59. Ik zie dat men denkt dat ik Annabeth ben. Ach, ach, ach, wat denken de SP’ers toch alles goed te weten. Zij hebben de wijsheid in pacht maar naar argumenten van anderen kunnen en durven ze niet te kijken.

  Reactie door Annelies — zaterdag 16 april 2005 @ 21.56 uur

 60. Is Jan Marijnissen dan nu opeens ook een geestelijk gehandicapte en een autist vanwege zijn genuanceerde standpunten betreffende Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders?

  De sympathie en antipathie voor Ayaan Hirsi Ali loopt dwars door alle politieke partijen heen. Zo zijn er veel linkse mensen die haar steunen en zijn er veel VVD’ers die niks van haar moeten hebben. Het klassieke links-rechts denken is hier zinloos.

  Reactie door rinus — zaterdag 16 april 2005 @ 21.56 uur

 61. Annelies
  ooOOOooooOooooowowww wat een wijze vraaaaag van jouw, goed hoor van je….wow, toppie…ik weet niet eens wat ik er op moet antwoorden zo seniel is het.

  Rinus
  Je kan toch lezen ? heb je je antwoord. Denk je dat Marijnissen ontzien wordt omdat die toevallig links is en SP is. Dacht uuut niet. Hij mag dat vinden, maar ik mag ook vinden wat ik vindt en ben het dus absoluut met hem oneens. Links moet links blijven en veel meer SP’ers moeten daar fel op toezien, weg met die rechtse invloeden.

  Echte linkse moeten niets van die methode’s van hirsi ali weten. Links heeft daar betere en menselijkere methode’s voor. Dat maakt ons links en andere rechts. Dus kom niet aan met dat onder de tafel met hirsi knuffelen.

  Veel linkse haar steunen? zeker ook weer een hirsi knuffelaar. Heb je daar onderzoek van dan?

  Reactie door Owahze — zaterdag 16 april 2005 @ 22.11 uur

 62. Iemand die zich Owahze noemt, wat moeten we daarmee? Durft z’n eigen naam niet te zeggen. Maar wel vuil spuien en Ayaan Hirsi Ali beledigen En Geert Wilders in een ruk mee. Dat zijn onze nieuwe ‘normen en waarden’. Blijkbaar. Ach, ach, wat zielig voor de SP.

  Ik ben harstikke links, linkser dan ook en dus stem ik Ayaan Hirsi Ali !

  Reactie door Annelies — zaterdag 16 april 2005 @ 22.28 uur

 63. hahahahaha annelies, anna, annabeth, emma of marja of een van je andere 10 namen, ga je nu een wit voetje bij Jan Marijnissen proberen te halen, over dat ‘durft zijn eigen naam niet te zeggen’. Gossssssiieeee…wat hem je nu aan mijn naam is net zoveel zeggend als ‘Annelies’ of een van je andere 10 namen.

  Airhead hoe kan je nu stemmen op die spinnekop van de vvd als je links bent. vvd = kapitalisme, een grotere tegenstander bestaat er niet voor het linkse mens. Jaaaaaa jij bent echt links hoor.

  Reactie door Owahze — zaterdag 16 april 2005 @ 22.49 uur

 64. #54 en #61

  Ik ben benieuwd of Olav Meijer nu nog steeds Owahze kan volgen?

  Reactie door rinus — zaterdag 16 april 2005 @ 23.23 uur

 65. Dat jij dat niet begrijpt, daar kan ik niets aan doen. Het ligt aan jou.

  Reactie door Annelies — zaterdag 16 april 2005 @ 23.24 uur

 66. Geen wonder met zulke lontsdale pyromanen naast je

  Reactie door B. Hoekstra — zaterdag 16 april 2005 @ 23.57 uur

 67. @ Ohwaze #67

  Ik ben benieuwd of Olav Meijer nu nog steeds met je meegaat en Jan Marijnissen ook een geestelijk gehandicapte en een autist vindt(zie #61) En alsof dat nog niet erg genoeg is, is Jan Marijnissen ook nog eens veel te rechts.

  Dat je goedkoop kan schelden weten we hier nu wel en ook je fascistisch taalgebruik(zuiveren, afvoeren, opsluiten) ontgaat ons niet.

  Reactie door rinus — zondag 17 april 2005 @ 0.54 uur

 68. rinus
  wat loop je nu te zielepieten? moet je het dan altijd met alles en iedereen eens zijn ook al steun je een partij. Helaas ik denk zelf zou jij ook eens moeten doen wordt je een stuk eerlijker en geloofwaardiger mens van inplaats alles na te wauwelen wat een ander denkt of zegt. Links is links en niet rechts, simpel. En als je zo’n twijfelaartje bent ga je toch naar de Pvda die hebben vast nog een twijfelachtig links/rechts plaatsje voor je.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 7.31 uur

 69. Ah! Een echte inhoudelijke discussie, zoals ‘progressieve’ mensen die altijd zo goed weten te voeren. Gezeik over nicks, wie het voor Hirsi Ali of Geert Wilders opneemt maakt deel uit van het ‘knuffelteam’ of citeert uit de Telegraaf, die natuurlijk een NSB-krant is (altijd even de Tweede Wereldoorlog erbij halen). Gefeliciteerd, Oekaze, voor het geweldige niveau!

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 9.37 uur

 70. Peter Breedveld
  Peter het gebeurt hier al heel lang, mensen die trachten standpunten bij de meeste linkse partij van Nederland naar binnen te brengen die uiterst rechts zijn. Opzoutuh, niets met niveau te maken, alles met DUIDELIJK LINKS BLIJVEN. En afstand nemen van personen die inhakken op mensen die onschuldig zijn, zoals als die 2 doen. Dat is onlinks, niet de linkse weg.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 10.02 uur

 71. Aha! Ohwaze weet precies wat ‘de linkse weg’ is. Ohwaze heeft een dik boek met de complete linkse dogmatiek. Wie daarvan afwijkt, wordt door Ohwaze verketterd. Ohwaze is dus wat ze in rechtse kringen wel een Linkse Kerkganger noemen. Nauwelijks verschillend van de gemiddelde christelijke of islamitische scherpslijper, die ook altijd bereid is om mensen, die niet zuiver in de leer zijn, op luide toon terecht te wijzen.

  Mijn uitdaging: toon aan dat Hirsi Ali ‘inhakt’ op mensen die onschuldig zijn. het is altijd beter om een discussie te winnen met argumenten dan met verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog of persoonlijke verdachtmakingen.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 10.30 uur

 72. Wat dacht je van beeldvorming,Peter Breedveld.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 17 april 2005 @ 11.49 uur

 73. Even voor alle duidelijkheid, Owahze had op #67 een scheldreaktie geplaatst en die is dus verwijderd. Die scheldreaktie verschilde overigens niet veel van de andere schelpartijen die we hier van hem gewend zijn, maar ja de webmaster is er niet altijd bij om daarop toe te zien.
  Denk niet dat mensen als Owahze op de uitdaging van Peter Breedveld ingaan.

  Reactie door rinus — zondag 17 april 2005 @ 12.02 uur

 74. “Mijn uitdaging: toon aan dat Hirsi Ali ‘inhakt’ op mensen die onschuldig zijn. het is altijd beter om een discussie te winnen met argumenten dan met verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog of persoonlijke verdachtmakingen.” schrijft Peter B.

  Mee eens.

  Wat is er mis met mevrouw Hirsi Ali haar boodschap?
  Wat heeft ze misdaan, dan de vinger op de zere plek te leggen?
  Kijk naar haar/de boodschap, de zaak.

  Reactie door Annelies — zondag 17 april 2005 @ 12.31 uur

 75. “Wat dacht je van beeldvorming,Peter Breedveld.”

  Sorry Sabine, maar dat vind ik wat mager. Wat bedoel je precies? Bedoel je dat er mensen zijn die met de uitspraken van Hirsi Ali aan de haal gaan en alle moslims als terroristen stigmatiseren? Is Hirsi Ali daar verantwoordelijk voor? Dan moet je consequent zijn en dat principe ook toepassen op de islam en de koran. Daarin staan immers heel veel dingen waar bepaalde moslims mee aan de haal gaan?

  Hirsi Ali doet nu voor veel moslimvrouwen wat feministen in de jaren zeventig (zoals Anja Meulenbelt, inderdaad) voor vrouwen in het algemeen deden. Je gelooft niet dat Hirsi Ali’s film enig gunstig resultaat boekt? Volg dan deze link en lees het stuk dat geschreven is door een moslima die Submission op het eerste gezicht schandalig en beledigend vond:

  http://www.peterbreedveld.com/archives/00000060.html

  Als je toch bezig bent, lees ook dit stuk:

  http://www.peterbreedveld.com/archives/00000057.html

  Ik sdenk dat hier bewijzen staan voor het feit dat Submission de resultaten boekt die de makers voor ogen stonden. Je kunt daar niet omheen.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 12.32 uur

 76. Rinus
  Gewoon je mond houden en niet zo’n buk mentaliteit hier ten toon spreiden neem ik je misschien, heel misschien serieus. Want je zit heel sjiek te doen met webmaster e.d. maar daar koop je geen brood voor met meelopen.

  Peter Breedveld
  Laat ik even dit zeggen, alles wat ik aanvoer wat tegen Hirsi ali is wordt door jouw soort (nep links) altijd aangemerkt als ‘geen argumenten, kortom rechts doof.

  1. beeldvorming zoals Sabineke aangeeft.
  2. Alle moslims over 1 kant scheren.
  3. Bij zaken o.a. Theo van Gogh express de media opzoeken om er nog een schepje bovenop te doen.
  4. Submission 1 en misschien 2 die alleen bedoelt is om te shockeren, een andere functie heeft het niet. Dus schiet naar het doel van opzettelijk beledigen, willens en wetens.
  5. Moslim vrouwen moeten niets van haar weten. Zelfs niet de vrouwen die inelkaar getimmerd zijn.
  6. Er was in Amsterdam een tijdelijke vrouwenkerk, Hirsi was uitgenodigd door een vrouwelijk moslim activiste die voor de rechten van de moslim vrouw opkomt. Hirsi durfde niet omdat ze wist dat het vel over haar neus zou worden getrokken.
  7. Ze is getraumatiseerd door haar eigen ervaring als extremist, ze heeft iets in haar karakter wat extremisme is. Ze had het vroeger toen ze bij een extremistische moslim beweging zat en heeft het nu.

  Moet maar eens afgelopen zijn met dat idiote gedoe binnen de SP met dat geknuffel van malloten als hirsi ali & wilders.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 12.36 uur

 77. Wie het niet met Oekaze (veel beter passende nick) eens is, moet zijn mond houden en is een idioot.

  Ik zeg: het moet maar eens afgelopen zijn met die linkse predikers die mij vertellen wat ‘de goede linkse weg’ is en wat niet. Het wordt tijd voor een linkse Luther, die mensen wijst op hun eigen verantwoordelijkheden en hun eigen, onafhanelijke denkvermogen.

  Weg met dogmatici als Oekaze!

  “Moslim vrouwen moeten niets van haar weten. Zelfs niet de vrouwen die inelkaar getimmerd zijn.”

  Nonsens. Volg de twee links die ik hierboven opgaf en dan zie je dat wat je zegt simpelweg niet waar is. Wil je meer voorbeelden? dan geef ik er meer.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 12.56 uur

 78. Ja Owazie! Dat zou je wel willen hè, dat iedereen die je tegenspreekt de mond gesnoerd wordt. En ja, serieus genomen worden door jou, dat is het hoogste wat een mens kan bereiken in het leven.

  Reactie door rinus — zondag 17 april 2005 @ 13.00 uur

 79. Peter Breeveld
  Wow wat een argumenten voer jij aan. Ben vreselijk onder de indruk. En jahoor daar komt het dogma verhaaltje weer, fortuyn fan?. Wel, laten we de SP dan voor het blok gaan zetten? en laten we eens kijken HOE links de andere SP’ers denken. Andere SP’ers zeggen jullie het eens, wat jullie vinden en denken ?

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 13.08 uur

 80. Rinus
  Jij bent een meepraten, jouw negeer ik. Meepraters zijn saai.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 13.09 uur

 81. Dat merk ik dat je me negeert. Gelukkig ben je niet representatief voor iedereen binnen de SP. Je wilt een ieder afvoeren, wegzuiveren en opsluiten die het niet met je eens is. En ondertussen maar denken dat je zo enorm deugt.

  Reactie door rinus — zondag 17 april 2005 @ 13.15 uur

 82. En ja Owazie, roep de hulp maar in van andere SP’ers als je er zelf niet meer uitkomt

  Reactie door rinus — zondag 17 april 2005 @ 13.17 uur

 83. rinus
  Neehoor heb dat helemaal niet gezegt…ik heb gezegt dat links zich moet ontdoen van rechtse gedachten. Anders wordt je een soort Pvda, en dat moeten SP’ers niet willen. Aangezien ik dus sem op deze partij zal ik dus ook zoveel mogelijk druk uitoefenen om al die Hirsi knuffelaars pleite te krijgen. Dus ja zuiveren zo kan je dat ook noemen. Hulp ? nee geen hulp, is toch democratisch.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 13.22 uur

 84. Dan zul je ervoor moeten zorgen dat Jan Marijnissen pleite gaat en of dat nou zo goed is voor de SP…

  Reactie door rinus — zondag 17 april 2005 @ 13.28 uur

 85. rinus
  waarom? marijnissen is de SP niet…dat zijn wij. Wij zijn de SP, marijnissen en andere mogen ons vertegenwoordigen. Marijnissen kan zoveel rechts gaan als hij wil, natuurlijk. Komt die van zelf de opstandelingen wel tegen en die zijn er voldoende, dus hij bedenkt zich ook wel 100 x

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 13.34 uur

 86. @Olav Meijer #54

  Roep jij je groupy Ohwahze even tot de orde ja? Of heb je geen invloed meer op dit persoon; die graag andersdenkende S.P. ers liever wil zuiveren; opsluiten c.q. de mond wil snoeren? Je zou haast nog denken dat het een andere nickname is van Meulenbelt.

  O Ja en Olav; (#54) De sympathisanten van Mohammed B en Samir A vind je dus op die lagere scholen in Amsterdam. had ik toch al geschreven op dit log? Daar in de buurt vind je nu ook sympathisanten van de holocaust en Hitler; als ik de journalistieke reportage van afgelopen week mag geloven. Je weet wel; dat stukje op de radio; waar je het liever dus maar niet over wilde hebben met deze ReneR.

  Voorts: Als je nog meer mensen zoekt; die de daden van dat soort gasten zitten te begrijpen en goed te praten; moet je vooral naar het log van Meulenbelt gaan Olav. Mij kun je er niet meer vinden; want mevrouw meulenbelt werd in vroegere tijden al onpasselijk als ze haar eigen weblog weer eens opende.

  Ik snap verder niet waar jij je druk om maakt. Ik heb geen namen genoemd Olav in mijn stukje. Je gaat direct als een gek op de kast zitten. Maar het is flauw om te stellen dat ik maar uit het linkse kamp moet gaan. Ben jij hier de almachtige S.P. bons, dat je dit maar even klaar kan spelen? Bepaal jij wat we mogen schrijven en denken?

  In dat opzicht kun je beter samen met Owahze in een tentje knus samen binnen het linkse kamp gaan zitten; maar wel ver van de rest graag. Mischien is de E.O. jongerendag ook wel wat voor je.
  t’ís vaak vlak bij je in de buurt ook nog.

  Reactie door ReneR — zondag 17 april 2005 @ 15.16 uur

 87. Dus de SP is geen linkse partij meer, maar een partij voor linkse xenofoben. Tsja…misschien dan toch maar een Lonsdale aantrekken is het tenminste duidelijk voor de kiezer.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 15.50 uur

 88. @ Annelies (59):

  Hier ontken je NIET dat je “Annabeth” bent. Evenmin als je eerder hebt ontkend “Marja” en “Ellen” te zijn! (Dat heb ik al drie keer vermeld). :)

  Reactie door Olav Meijer — zondag 17 april 2005 @ 16.30 uur

 89. @ Annelies (62):

  Citaat: “Iemand die zich Owahze noemt, wat moeten we daarmee? Durft z’n eigen naam niet te zeggen.”
  Dit is werkelijk gieren en brullen! Anneliesje toch, hoe zit dat dan met jezelf? Had vriendje ACCEPT niet verdedigd dat jij niet je volledige echte naam noemde, omdat dat te “gevaarlijk” zou zijn? (Waarop mijn reactie was: ik vind het interessantdoenerij of lafheid).

  Reactie door Olav Meijer — zondag 17 april 2005 @ 16.35 uur

 90. Als je sympathiseert met Hirsi Ali ben je dus een xenofoob, als je Oekaze mag geloven. Ik vind dat wel humor, als je je bedenkt dat dezelfde Oekaze Hirsi Ali ervan beschuldigt ‘op onschuldige mensen in te hakken’. Oekaze is dus niet tegen stigmatisering en generalisatie PER SE.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 16.38 uur

 91. Peter Breedveld
  Ja ben je een xenofoob, heel goed gezien, want ik ben links en heb de schurft aan rechts. Hoef niet zonodig met rechtse zooi te knuffelen, kies links omdat ik links ben, dus verwacht ik mensen die zich afzetten tegen rechtse idioterie en geen knuffelteams. Die rechts gedachtengoed gaan zitten promoten.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 16.45 uur

 92. Is dit nu het beruchte ‘wij/zij-denken’? Ik ben blij een SP-er aan te treffen waarmee ‘dialoog’ mogelijk is. Woehahaha!

  Flink blijven emmeren over die nicks, Olav! Hoef je tenminste niet met échte argumenten aan te komen.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 16.56 uur

 93. @ Rinus 64/67:

  Owahzes boosheid kan ik begrijpen, al zijn zijn bewoordingen niet de mijne.
  “Denk je dat Marijnissen ontzien wordt omdat die toevallig links is en SP is. Dacht uuut niet. Hij mag dat vinden, maar ik mag ook vinden wat ik vindt en ben het dus absoluut met hem oneens.”(nr. 61). Owahze noemt Jan Marijnissen hier geenszins “autist” of “geestelijk gehandicapt”, zoals jij beweert.

  @ ReneR (86):

  Citaat: “Roep jij je groupy Ohwahze even tot de orde ja? Of heb je geen invloed meer op dit persoon; die graag andersdenkende S.P. ers liever wil zuiveren; opsluiten c.q. de mond wil snoeren? Je zou haast nog denken dat het een andere nickname is van Meulenbelt.”
  Wat ben jij toch een zielige insinuator, ReneR. “Groupy Ohwahze” Je bedoelt waarschijnlijk “groepie Owahze”)? Net zo’n verachtelijke insinuatie als mijn z.g. “sympathie” voor Samir A. en Mohammed B., die je wel degelijk insinueerde!
  En met deze ReneR zou ik serieus moeten discussiëren? (W.b. die Amsterdamse school: je had een stukje in idiote stijl geschreven, waarop ik badinerend had gereageerd. Daarna heb ik wel degelijk een serieuze reactie gegeven, waarop jij niet meer hebt gereageerd. Dus hier stel je de zaken weer eens verkeerd voor).
  En inderdaad: het is niet zo moeilijk om SP-lid te worden hoor! (Blijkt ook uit het lidmaatschap van ACCEPT, althans, zoals hij zelf stelt). Is geen enkele garantie voor een beetje consequent links denken, helaas. Dat is wel genoegzaam gebleken.
  Ik hoop voor je dat je ooit de Anja Meulenbelt-frustratie/preoccupatie kwijtraakt. Dat kost zo veel energie…..
  :)

  Reactie door Olav Meijer — zondag 17 april 2005 @ 17.08 uur

 94. @ Peter Breedveld (92):

  Ik wijs Anneliesje alleen maar op haar (of zijn? ) inconsequentie!

  Verder kom ik altijd met degelijke argumenten, als het om serieuze zaken gaat. Of kom je hier voor het eerst?

  Reactie door Olav Meijer — zondag 17 april 2005 @ 17.11 uur

 95. Ik bedoelde,PeterBreedveld,dat je geen een mens over de kam van een ander dient te leggen, we zijn allemaal uniek!En toon maakt muziek!Ik wordt erg moe van dat puntjes scoren, zeg wat je wilt zeggen maar het is niet nodig dat we het er allemaal mee eens zijn,toch?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 17 april 2005 @ 17.19 uur

 96. Rener is met iedere discussie een zielig mannetje. Het is nooit anders geweest dan een volledige showoff voor Marijnissen waar hij honderd uit tegen brabbelt in de hoop ‘iets’ te score. Altijd is hij hier met zijn rechtse vriendjes ACCEPT, Annelies en haar 100 namen erg aanwezig. Hij vindt zichzelf ook zo vreselijk geweldig en iedereen maar aanvallen en afzeiken. Want hij is het vriend van Jan Marijnissen, tenminste zo brengt hij het. Hij spreekt ook de webmaster aan of er een storing is, net of die een insider is met invloed.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 17.23 uur

 97. Ik kom hier voor het eerst, ja. Twee dingen vallen me op: ten eerste dat er vooral wordt gezeurd over nicks, terwijl het over inhoud zou moeten gaan. Ten tweede de aangebrandheid van lieden die overduidelijk absoluut allergisch zijn voor tegenspraak.

  Ga mij nou niet vertellen hoe ik hoor te denken, dat maak ik zelf uit, en iedereen zou dat zelf uit moeten maken. Toevallig ben ik van mening dat je als linkse geëngageerde politicus of burger sympathie zou moeten hebben voor Hirsi Ali’s zaak. Ik wil dat graag kunnen zeggen zonder een banvloek over me uitgesproken te krijgen.

  En Sabine, ik probeer geen puntjes te scoren. IK zeg wat ik te zeggen heb. JIJ doet dat niet. Je poneert wat halve stellingen en suggesties die voor de vaste bezoekers hier blijkbaar gesneden koek zijn, maar ik begrijp er geen fluit van. Mensen over de kam van een ander leggen? Bedoel je mensen over een kam scheren? Dat doet Hirsi Ali helemaal niet! Ze is vrij precies in haar formuleringen, ze heeft het over vrij specifieke gevallen. Mensen over één kam scheren, dat is wat hier gebeurt!

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 17.27 uur

 98. Verder kom ik altijd met degelijke argumenten…

  Comment van Olav Meijer — 17 april 2005 @ 17.11

  Olav, idd, vaak met veel uitleg..uhm, soms ietwat moeilijk,.. maar ik steek er vaak wat van op! ;-)

  Reactie door Patrick — zondag 17 april 2005 @ 17.27 uur

 99. Peter Breedveld

  Toevallig ben ik van mening dat je als linkse geëngageerde politicus of burger sympathie zou moeten hebben voor Hirsi Ali’s zaak.

  Yoehoeeee wij zijn links… niet rechts, dit is Pvda praat. Beetje dit en dat, de SP is de meest linkse partij in Nederland. Wij shoppen niet rechts omdat toevallig lekker uitkomt. Hebben wij niets mee.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 17.34 uur

 100. Weet je wat, Oekaze, als jij me nou een lijstje stuurt met dingen die ik wel, en vooral ook dingen die ik niet mag zeggen, probeer ik het hier morgen nog eens opnieuw, en misschien dat je me dan niet als een ouderling om de haverklap komt terechtwijzen omdat hun uitspraken te rechts zijn en hun leer niet zuiver genoeg.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 17.45 uur

 101. Peter Breedveld
  O je mag ze wel roepen hoor, maar ik zal je er dan steeds aan moeten herinneren tot het irritante toe dat het hier links is. Niet Pvda links, maar uiterst links. Je kan beter bij de Pvda je geenstijl.nl achtige teksten typen, daar hijsen ze jouw drankje wel. Beetje recht en links en jawel je schiet omhoog in de peiling. SP’ers drinken liever puur links, zonder waterige rechtse zooi.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 17.58 uur

 102. @Peter Breedveld, Met een aantal punten van Hirsi ben ik het eens, alleen ik vind haar manier niet juist, zo ook met van Gogh.Mensen lopen naar mijn idee in stapjes en deze uiting van gaat in mijn ogen te ver en dan kun je juist het tegendeel bereiken van wat je wilt, mensen schakelen dan een harnas in waardoor het onderwerp minder bespreekbaar moet dan zou moeten.Jij stelt dat ik dan consequent moet zijn.Ik ben consequent t.a.v. alle geloven; ze herbergen allemaal iets moois en iets vreselijks!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 17 april 2005 @ 18.03 uur

 103. Tsjonge, ik mag zomaar zeggen wat ik wil van Oekaze. Nou, dankjewel! Maar wat ik beter wel en niet kan doen, dat maak ik toch zelf wel uit. En dat ze bij de SP blij zijn met zo’n enge gedachtenpolitieagent als jij durf ik te betwijfelen.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 18.05 uur

 104. Peter Breedveld
  Gedachtenpolitie….hmm klinkt wel :) maaaruh ik ben dat niet. Alleen waarom rechts knuffelen en promoten als je links bent? Kunnen alle SP’ers net zo goed bij de Pvda gaan zitten, doen ook altijd een beetje van dit en een beetje van dat, inconsequent heet dat. En dat is nu juist de kern van de SP, consequent zijn. Knuffelen met hirsi is niet consequent zijn. SP heeft zelf daar mensen voor, b.v. meulenbelt.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 18.10 uur

 105. Hallo Sabine,

  Waarom gaat Hirsi Ali te ver? En heb je de links gevolgd die ik je gaf? Er is toch echt sprake van moslimvrouwen die juist na het zien van Sunmission de koran kritisch gingen lezen. Dat is toch een gunstig resultaat?

  Elsbeth Etty wees er laatst nog eens op dat in de tijd van de vrouwenbeweging in de jaren zeventig ook massa’s mensen riepen dat de actievoerende feministes te ver gingen. Maar nu plukt wel iedereen, ook die vrouwen die zich indertijd stilhielden of juist kritiek hadden, de vruchten van de strijd van een kleine voorhoede.

  Mijn stelling is dat dit ook zo zal gaan met Hirsi Ali. Later zullen velen de vruchten plukken van wat nu door lieden als Oekaze wordt weggezet als haatzaaierij en provocaties.

  Oekaze is old school. Dat weet hij en daarom sputtert hij zo luid. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een ten dode opgeschreven dinosaurus. Veel lawaai, maar het richt niets uit.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 18.12 uur

 106. Ik heb slechts stukjes gezien van Submission en juist omdat het beelden zijn, is het voor mij des te schokkender, laat staan voor de in mijn ogen vaak nog ongeemamcipeerde moslim gemeenschap.Ik heb de indruk dat een ander met tijd wel zal verbeteren, net zo als dat langzaam bij ons gaat en is gegaan, het is gewoon niet mijn manier, ik praat liever(en doe dat ook, zowel met mannen als vrouwen, over dit onderwerp)in mijn ogen krijgt dan dan de ander ook ruimte om zichzelf te verduidelijken.
  Maar manlief heeft gekookt en ik ga dus nu een hapje eten, fijne avond verder.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 17 april 2005 @ 18.19 uur

 107. Peter Breedveld
  Veel feministes zijn het totaal oneens met de (geen)stijl van Hirsi Ali. Je weet duidelijk niet waar je het over hebt.

  haha ben ik old school, mmm dan zijn er erg veel old school bij de SP kan ik je melden.

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 18.21 uur

 108. @ Patrick (98):

  Dank je, Patrick, dat doet me deugd. Van jou kan ik leren soms wat meer geduld te hebben met mensen, die hun betoog bouwen op stereotypen en vooroordelen. Zo hebben we wat aan elkaar! :)

  @ Peter Breedveld (105):

  Over Hirsi Ali zijn hier al tig discussies gevoerd. Ik zou zeggen: bekijk die eerst eens. Hier ga ik er niet voor de zoveelste keer op in. Alleen een korte samenvatting van mijn standpunt: met de doelsteling, die AHA zegt na te streven -emancipatie van moslimvrouwen- ben ik het eens, maar in het geheel niet met haar aanpak. Die werkt averechts. (Vele argumenten hiervoor zijn in eerdere discussie terug te vinden).

  Reactie door Olav Meijer — zondag 17 april 2005 @ 18.27 uur

 109. “Veel feministes zijn het totaal oneens met de (geen)stijl van Hirsi Ali. Je weet duidelijk niet waar je het over hebt.”

  Daarmee overtuig je misschien je kameraden van de old school, bij mij moet je toch met iets beters komen.

  Want mijn antoowrd daarop is weer: ‘Veel andere feministes zijnhet wél met haar eens.’ Bovendien, en dat is belangrijker, zijn veel moslima’s het met haar eens. Onder andere Sharona Asghari, die daar een mooi stuk over heeft geschreven op mijn website:

  http://www.peterbreedveld.com/archives/00000060.html

  Je zult daarvan moeten kennisnemen, Oekaze, als je nog enig gewicht in de schaal van deze discussie wil leggen. Dan red je het niet met: ‘Ga maar lekker naar de PvdA met je Hirsi Ali-geknuffel’. Dat is kul. Een non-argument, een teken van machteloosheid. Zwak, dom, zielig. Hirsi Ali haalt moslimvrouwen uit hun isolement. Jij probeert ze er keihard weer in terug te trappen.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 18.29 uur

 110. Voor Olav geldt hetzelfde: de feiten spreken je tegen.

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 18.30 uur

 111. Kan zo ook wat moslim activiste opnoemen die het oneens zijn met haar, vrouwenkerk in a’dam was zo’n moslim activiste, had hirsi uitgenodigd alleen hirsi durfde het gevecht niet aan.

  Ik verwijs je voor de laatste keer naar de Pvda die zijn gek op inconsequent gedrag, beetje van dit en een beetje van dat. Wij zijn consequent links. toedeloe…

  Reactie door Owahze — zondag 17 april 2005 @ 18.49 uur

 112. Ja, dat er moslimactivistes zijn die het oneens zijn is me duidelijk. Maar dat spreek ik ook helemaal niet tegen. Wat ik tegenspreek is jouw stelling dat geen moslima het met Hirsi Ali eens zou zijn. Dat is onwaar. Steeds meer moslima’s blijken steun te hebben aan Hirsi Ali en haar film. Wat Hirsi Ali doet heeft DUS een gunstig effect. Dat te erkennen is niet rechts, niet links, niet inconsequent maar gewoon realistisch. Deal with the facts, Oekaze.

  Kut hè? Voortdurend tegengesproken te worden door andersdenkenden. Dacht je veilig bij de SP alleen maar geluiden te hoeven horen die je prettig vindt, komen daar van die vervelende andersdenkenden hun visie geven. Het leven is hard, Oekaze…

  Reactie door Peter Breedveld — zondag 17 april 2005 @ 19.04 uur

 113. @ Olav Meijer #93

  Ik vroeg aan Owahze: “Is Jan Marijnissen dan nu opeens ook een geestelijk gehandicapte en een autist vanwege zijn genuanceerde standpunten betreffende Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders?”

  Waarop Owahze antwoordde: “Je kan toch lezen? heb je je antwoord. Denk je dat Marijnissen ontzien wordt omdat die toevallig links is en SP is. Dacht uuut niet. Hij mag dat vinden, maar ik mag ook vinden wat ik vindt en ben het dus absoluut met hem oneens.”

  Hieruit kan ik niet concluderen dat Owahze Jan Marijnissen niet als een geestelijk gehandicapte en een autist beschouwt. Integendeel! Owahze neemt er geen enkele afstand van. Owahze kan het ronduit ontkennen als hij dat niet bedoelt. Olav Meijer hoeft op dat punt niet het woord voor hem te voeren.

  En waarom begrijpt Olav Meijer zijn boosheid wel? Heeft Ayaan Hirsi Ali hem zoiets afschuwelijks aangedaan wat al dit gescheld zou kunnen rechtvaardigen? Ik constateer dat Olav Meijer hier ook niet voldoende afstand van neemt.

  Geef verder bovendien eens argumenten waarom haar aanpak averechts werkt. Of anders links waar die argumenten van jou wel te vinden zijn. Ik durf te wedden dat de vele afzeikers van Ayaan Hirsi Ali niet eens de artikelen van Peter Breedveld lezen. Dat komt niet in hun kraampje te pas en daarom maar negeren.

  Reactie door rinus — zondag 17 april 2005 @ 20.42 uur

 114. #93 Olav Meijer

  Quote:
  je had een stukje in idiote stijl geschreven, waarop ik badinerend had gereageerd. Daarna heb ik wel degelijk een serieuze reactie gegeven, waarop jij niet meer hebt gereageerd.

  Dus de mensen moeten in de stijl naar jouw smaak schrijven om serieus antwoord van je te krijgen? man Pleur toch snel op naar die literaire CDA-vriendjes van je!

  Ik heb geen serieuze reactie van je gezien Olav; als je direct al antwoord met onzin; dan reken ik er vervolgens niet meer op dat je nog serieus ingaat en fatsoenlijk ingaan op argumenten. En latere meld je; dat je wel erop bent ingegaan; ja das handig! Man je lijkt wel schizofreen! Eerst flink afkraken en dan slijmen; dat mot je bij de meeste S.P. ers niet doen. maar CDA manieren zijn moeilijk af te leren hè Olav? wat doe je eigenlijk bij die SP. Maar net als meulenbelt; heb je weinig realiteitszin.

  het enigste wat links zit bij jouw en je nieuwe weblog-pal Owahze is dat jullie waarschijnlijk linkshandig zijn meer niet!

  Bah! zedenpredikers.

  Reactie door ReneR — maandag 18 april 2005 @ 10.31 uur

 115. ja Olav;

  en verzin maar eens antwoord op het stukje van rinus #113. Of vindt je zijn stijl ook te “badinerend” (man kun je geen ander woord verzinnen)?

  je ouders hadden je beter OlaF moeten noemen. Past je veel beter man!

  Reactie door ReneR — maandag 18 april 2005 @ 10.35 uur

 116. @ peter Breedveld (105):

  Aanvulling op nr. 108:
  En, Peter, je zult eraan moeten wennen, dat sommige mensen -m.n. “Annelies” enz., maar ook ReneR en Accept- bij welk onderwerp dan ook moslims/hoofddoekjes/Hirsi Ali er met de haren bijslepen!

  @ reneR (115):

  Mijn uitdrukking: “kleuter maar verder”, is treffend gebleken. Neem het voorbeeld van “Owahze”: deze persoon heb ik nog nooit gezien of gesproken, en kwam ook voor mij onverwacht hier opduiken. Maar voor jou is het meteen een “groepie” van mij. Al in eerdere discussies heb ik opgemerkt, dat je je eigen “hang- ups” niet op mij moet projecteren. Dat zal je een stuk rust geven, jochie, denk ik. In ieder geval zal ik -zeker voorlopig- niet meer op je reageren. Een zeker niveau wil ik bewaren voor mezelf. En tijd is er te kostbaar voor.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 18 april 2005 @ 13.13 uur

 117. @ Rinus (113):

  Zelf lees ik er absoluut niet uit, dat Owahze Jan Marijnissen beschouwt als “autist”of “geestelijk gehandicapt”. Hij heeft inderdaad wat kort door de bocht gereageerd, dat is waar. Maar hij doet moeite om de SP en Jan Marijnissen in voor hem als beter beschouwde richting te beinvloeden. Dus als het waar zou zijn, wat je zegt, zou hij die moeite wel laten. En verder voer ik voor niemand anders het woord, maar reageer op wat hier en daar geschreven wordt. Dat mag toch?

  Lees eens nr. 108, waarin ik op Breedveld (nr. 105) reageer. Dan moet je maar even zoeken, Rinus. Ik ben niet van plan telkens in die val te trappen: eindeloos reageren over AHA bij topics die helemaal niet daarover gaan.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 18 april 2005 @ 13.27 uur

 118. En op wat voor manier probeert Ohwaze de SP en Jan Marijnissen in “voor hem als beter beschouwde richting te beinvloeden”! Door gewoon ordinair te schelden en iedereen de mond te willen snoeren die het niet met hem eens is. Ohwaze knapt dus gewoon het vuile werk voor je op.

  Dit topic gaat wel degelijk over Ayaan Hirsi Ali. Je bent niet eens bereid de links te geven waar die argumenten van jou wel zouden staan en het artikel van Peter Breedveld te lezen en daarop te reageren. Uiteindelijk telt alleen je eigen Grote Heilige Gelijk!

  Reactie door rinus — maandag 18 april 2005 @ 14.15 uur

 119. En aan een ieder die vindt dat Ayaans tactiek niet effectief is zou ik willen vragen, welke tactiek dan wel? Laat me die tactiek zien en welke resultaten het oplevert.

  Reactie door rinus — maandag 18 april 2005 @ 21.01 uur

 120. Olaf Meijer

  Je kwalificaties aan mensen op dit log laat ik maar voor je eigen rekening. Voortaan noem ik je Olaf; temeer omdat je ook te laf bent om op een simpele vraag van Rinus antwoord te geven.

  Je bent gewoon weer te laf om ronduit te zeggen hier; wat je van de stelling van Marijnissen vind. dat was je laatse kans om nog wat van je gezichtsverlies hier terug te halen. Zulke gasten hoeven we inderdaad niet bij de S.P. Ga je eigen linkse kamp maar oprichten Olaf. Vergeet niet wat prikkeldraad in te kopen jochie!

  En weet je Olaf; reageer maar niet meer op mij en rinus; maar ik reageer wel op jou Olaf. Denk daar maar goed om.

  Reactie door ReneR — dinsdag 19 april 2005 @ 11.56 uur

 121. Rinus 119

  Aan Olaf hoef je het niet meer te vragen; die zit een struisvogel na te doen.

  Reactie door ReneR — dinsdag 19 april 2005 @ 11.58 uur

 122. @ Rinus (118):

  Citaat: “Ohwaze knapt dus gewoon het vuile werk voor je op.”
  Jammer, Rinus, ik dacht dat je redelijk kon discussiëren. Zoals ik onder nr. 116 (ReneR) al heb gezegd, opereert Owahze geheel los van mij.Ga je ook al insinueren à la ReneR? Ben je er ook zo een?Dan houdt hier meteen discussie voor mij op.
  Tenslotte: ik ben het zat als maar weer over AHA enz. te schrijven. Heb ik vaak genoeg gedaan. En van “jullie” kant (zeg ik gemakshalve) komt ook niets nieuws, integendeel! Eindeloze herhalingen, vooral van “Annelies” enz. Als je geen moeite wil doen -zo moeilijk is het niet de topics over AHA te vinden-, dan pech gehad. En in hoeverre ik op een ander reageer: dat gaat jou niets aan.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 19 april 2005 @ 11.59 uur

 123. @ Olav Meijer #122

  Je kan van Peter Breedveld niet zeggen dat hij met eindeloze herhalingen komt. Hij komt met bewijzen dat jouw stelling dat Ayaans aanpak niet effectief zou zijn niet klopt. Kleine moeite om daarop te reageren. En nogmaals vraag ik je: welke tactiek dan wel? Laat me die tactiek zien en welke resultaten het oplevert.

  Reactie door rinus — dinsdag 19 april 2005 @ 12.44 uur

 124. Ik herhaal me zelf graag. Wie anders zou ik moeten herhalen?

  Ik vind O laf wel een erg mooie naam. Die houden we erin.

  En hij zal nog heel vaak over AHA moeten schrijven. Daar zullen we wel voor zorgen…

  Reactie door Annelies — dinsdag 19 april 2005 @ 18.14 uur

 125. Ik vind Olaf typisch zo’n weblogDonnertje, met zo’n wijzend vingertje. Maar owee als hij zelf eens wordt aangepakt hier! Dan wringt ie zich in allerlei bochten en negeert gewoonweg het isseu waar het om draait.

  Olaf! denk maar niet; dat er iemand een traan laat als je voortaan je vingers in bedwang houd bij je keyboard.

  Trouwens Olaf; ik zat je alleen maar op stang te jagen met die Ohwahze. Maar nog snap je dat niet en begin je nog meer als een gemene kat te blazen en een hoge rug op te zetten. Ach; het trekt wel weer bij….tja; ik gebruik geen smileys, zoals jij.

  Reactie door ReneR — woensdag 20 april 2005 @ 0.52 uur

 126. Het is waar Rene, O laf, lijkt op Donner.

  Reactie door Annelies — woensdag 20 april 2005 @ 11.04 uur

 127. Dit artikel haalde ik van een ander Nederlands weblog, er stond geen naam onder.

  “van NSB tot Mohammed B.
  de Telegraaf berichtte dat buurtbewoners moeite hebben met de nieuwe woonplek van Ayaan Hirsi Ali. Het Algemeen Dagblad berichtte de buurtbewoners moeite hebben met de nieuwe woonplek van Geert Wilders.

  Maken deze twee kamerleden veel lawaai, blijven ze laat op en ontvangen ze dubieus bezoek? Nee, beiden leven een leven zonder privacy, rust, veiligheid omdat ze bedreigd worden door godsdienstkrankzinnigen. Na veel gedoe hebben ambtenaren een veilige plek voor beiden gevonden. En wat doen onze stoere burgers? Ze willen het liefst dat Ayaan en Geert opdonderen.

  Ik zou een van hen of beiden graag als buur willen hebben. Ze worden altijd door veel politiemannen in burger omringd, dus inbrekers en dieven zullen op afstand blijven. Verder is het van groot belang dat ze zo onzichtbaar mogelijk blijven, dus je ziet ze nooit. Is het gevaarlijk dat zij je buren zijn? Misschien, maar democratie is niet iets voor bange mensen,

  Wat moet je met dergelijke verontruste ‘buurtbewoners’? Waarom kunnen zij niet inzien dat het belangrijk is dat Ayaan en Geert ergens rustig wonen?

  Onderduikplek
  Het spijt me dat ik de oorlog er even bijhaal, ik hoor dat niet te doen sinds Geert Maks opmerking over Goebbels – toch moet ik even denken aan de onderduikplek van mijn ouders, midden in Den Bosch in een vroom katholiek gezin met tien kinderen.

  Een enkele keer liep mijn vader daar ‘s avonds het tuintje in omdat hij gek werd van het binnen zitten. Hij wilde dan in het donker op adem komen. Hij dacht dat hij onzichtbaar was, maar dat was hij niet.

  Omwonenden wisten dat daar een jood zat, maar ze hielden hun mond. Het was gevaarlijk om een jood in de buurt te hebben, maar het was fatsoenlijker en menselijker om medelijden met die jood te hebben. Na de bevrijding vertelden ze hem dat ze hem zagen en dat ze dachten, och man, blijf daar rustig staan, je hoeft niet bang en zenuwachtig te zijn.

  Waarom moet ik toch aan de NSB denken wanneer ik berichten over ‘buurtbewoners’ lees?

  Asielzoekers
  Wie denkt dat het in Engeland anders gaat met ingewikkelde discussies rond asielzoekers, moet dit artikel en dit artikel over afgewezen asielzoekers lezen: over het uitzonderlijke geval van een afgewezen asielzoeker die een terrorist blijkt te zijn.

  In Bangladesh zit een journalist gevangen omdat hij positief over Israël heeft geschreven. The Jersualem Post heeft dit artikel (gratis inschrijving verplicht) van zijn hand.

  De journalist, zelf een moslim, schrijft: ‘How can we have peace when most Muslims still believe Israel was behind the September 11 attacks on the US? How can we have peace when Muslims see their own leaders refusing even to recognize Israel’s right to exist? How can we have peace when we neither hear nor read anything to the contrary?

  We can’t. Quite simply, there will be no meaningful Muslim presence in any peace dialogue without an effective media in the Muslim world to combat the false images that today build a culture of death.’

  Eurabia
  In het schitterende Amerikaanse blad Commentary staat een bespreking van het nieuwe boek van de grote onderzoekster van minderheden onder de islam, Bat Ye’Or. Dat nieuwe boek heet Eurabia, en gaat over, natuurlijk, de ontwikkeling van Europa naar de Islam.

  De bespreking is nuchter en gebalanceerd, bevat kritiek maar ook instemming – maar wat overblijft is grote onrust, bij mij. Lees dat stuk zelf.

  Gevaarlijke gelovige
  Verder schijnt Mohammed B. nog steeds te worden geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Hij wil niet meewerken maar toch wordt hij gadegeslagen omdat de rechters willen weten of hij toerekeningsvatbaar is. Ik vind dat een gekke vraag.

  Een man die moordt omdat hij denkt dat zijn God dat wil, is natuurlijk volstrekt ziek.

  Een man die een vrouw wil vermoorden omdat zij gezegd heeft dat een mythische man die 1400 jaar geleden met een 9-jarig meisje trouwde naar moderne westerse normen een pedofiel genoemd moet worden, is volstrekt ziek.

  Een man die letterlijk gelooft dat er ooit een man was die op een wit paard een nachtje in de hemel doorbracht, is volstrekt ziek.

  Een man die denkt dat hij, wanneer hij ongelovigen gedood heeft, in het paradijs een partij maagdelijke slavinnetjes als ontbijt krijgt, is volstrekt ziek.

  Een man die denkt dat het zijn God behaagt wanneer hij ongelovigen en afvalligen over de kling jaagt, is volstrekt ziek.

  Mohammed B. lijdt aan ernstige religieuze en uiterst agressieve wanen. Je hoeft geen psychiater bij het PBC te zijn om dat te constateren.

  Lees Mohammeds brief, onderzoek zijn daad: hij is ziek, en dus is levenslang met TBS de enige straf die bij deze gevaarlijke gelovige past.”

  Reactie door Annelies — woensdag 20 april 2005 @ 15.56 uur