Nieuwe acties op komst

De studenten laten het er niet bij zitten. Op 27 april, wanneer de Kamer debatteert over de kabinetsvoorstellen voor het Hoger Onderwijs, zal men zich weer verzamelen in Den Haag.

Een goede zaak want de plannen van het Kabinet zijn heel slecht voor de kwaliteit van het onderwijs. Bovendien zullen de plannen van Rutte veel studenten in grote financiƫle problemen brengen.

Hoger Onderwijs Actie

Voor meer informatie kun je hier terecht.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 19 april 2005 :: 15.57 uur

9 Comments

9 reacties

 1. mooi, want in den haag zitten onze problemen ,of ze lopen er rond,

  Reactie door Jansonius — dinsdag 19 april 2005 @ 18.09 uur

 2. Oprutte! :o)

  Reactie door De Freek — dinsdag 19 april 2005 @ 22.18 uur

 3. Het wordt tijd dat het hele onderwijs nog eens goed nagekeken word. Onlangs las ik in de krant dat men zich nu, na een hele poos drukte over het VMBO, bezig gaat houden met de HAVO en het VWO. Want dat sluit niet goed aan op het HBO en het WO.

  Ik vraag me af of die aanpak werkt. Want straks zijn de HAVO en het VWO aangepast en dan blijkt ineens dat het VMBO daar niet op aansluit. Althans, ik heb begrepen dat het VMBO onder andere de oude MAVO omvat, dus je zult neem ik aan door kunnen stromen van VMBO naar HAVO?

  Ze kunnen beter het hele onderwijs op de schop gooien, consistent maken en zorgen dat de boel goed op elkaar aansluit.

  Reactie door Nathan — dinsdag 19 april 2005 @ 22.23 uur

 4. klopt. je kan door stromen mits je vmbo theoretische leerweg doet. ik ben zon laat bloeier eerst vmbo gedaan nu havo, gaat erg goed

  Reactie door douwejan — dinsdag 19 april 2005 @ 22.37 uur

 5. Nou; dan weet D66 ook direct weer hoe ze onlangs met pasen zijn gelijmt.

  Reactie door ReneR — dinsdag 19 april 2005 @ 23.57 uur

 6. I’ll be there!

  Reactie door Jan Breur — woensdag 20 april 2005 @ 12.55 uur

 7. Doorgegeven aan onze zoon!Welke persoon ook met een nieuw onderwijsplan komt, laat hem beseffen dat het belangrijk is dat scholen dezelfde methodes gebruiken en dezelfde boeken!Verhuizen met die stomme tweede fase is bijna onmogelijk en wordt door niewe schoolboeken nog kostbaarder.Als elke school dezelfde boeken zou gebruiken kunnen die kosten omlaag!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 20 april 2005 @ 13.19 uur

 8. Ennuhhh en dan loopt iedereen weer uit en niemand maakt zich sterk voor de minima. Net als in A’dam. Heel minima land stak zijn nek uit, vervolgens zie je dat de solidariteit stopt als het om mensen met een uitkering gaat. Studenten zoeken het maar lekker uit.

  Reactie door SpeedRazor — woensdag 20 april 2005 @ 15.03 uur

 9. SpeedRazor, ik maak me wel hard voor de minima, daar ben ik SP-er voor. Ik moet me helaas beparken tot mijn eigen gemeente, en heb daarnaast nog andere doelgroepen die ik moet supporten; maar ik draag mijn steentje bij.
  Solidariteit is er nog wel degelijk!

  Reactie door Jan Breur — woensdag 20 april 2005 @ 16.36 uur