Blair krijgt steun van de kranten

Blair lijkt geluk te hebben, alle zondagskranten van Engeland geven hun lezers het advies om voor Blair te stemmen. Behalve The Sunday Times. Sterker nog, de Times komt met een nieuw uitgelekt rapport waaruit blijkt dat Blair al in juli 2002 met Bush overeen kwam om Saddam uit het zadel te wippen.

Kortom, hij had zijn steun aan militaire actie al gegeven, en heeft daarna samen met Amerika geprobeerd om de politieke en publieke steun voor deze aanval te verkrijgen. Zelf heeft hij deze toezegging altijd ontkent, maar vanaf het begin stond voor beiden Bush en Blair vast dat er militair ingegrepen zou worden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 01 mei 2005 :: 20.11 uur

9 Comments

9 reacties

 1. http://www.nytimes.com/reuters/news/news-iraq-britain.html
  Hij heeft het inmiddels gedeeltelijk toegegeven, staat in de New York Times. Ik vind het heel veelzeggend dat met name de rechtse Britse pers Tony Blair steunt. Die verkiezingen ontgaan hem niet meer. En de geloofwaardigheid van politieke idealen komt weer verder op de tocht te staan.

  Reactie door Joan van der Lingen — zondag 1 mei 2005 @ 20.43 uur

 2. In een echte democtatie zou Blair geen kans maken. Maar door het districtenstelsel hebben de Britten een keuze tussen ‘ongewenst’ en ‘nog meer ongewenst’. De andere partijen worden kansloos geschat en daardor gaan weinigen er op stemmen omdat het weggegooide stem is. Daardoor wordt er nooit uitgetest of er misschien toch een meerderheid voor andere partijen is.

  Reactie door Drob — zondag 1 mei 2005 @ 21.59 uur

 3. Horen kranten niet onafhankelijk te blijven? Kranten die een stemadvies geven, een beetje raar. Als krant hoor je meerdere partijen aan het woord te laten en vervolgens de lezer zelf zijn conclusie laten trekken.

  Reactie door Jeroen Dekkers — zondag 1 mei 2005 @ 22.10 uur

 4. Bij De vorige verkiezingen werd blair ook al gesteund door
  het misdadige conglomeraat van Rupert murdoch,deze steunt
  labour omdat deze zelfs de tory,s rechts voorbijstreefd .

  Reactie door B.Hoekstra — zondag 1 mei 2005 @ 22.11 uur

 5. Klinkt als een zaak voor het internationale strafhof: vervolging voor oorlogsmisdaden!

  Reactie door Reinoud — zondag 1 mei 2005 @ 22.14 uur

 6. Blijkbaar is het virus van “indoctrinatie via de media” in meerdere landen actief.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 1 mei 2005 @ 23.38 uur

 7. Inderdaad Evert, ik vind dit weinig verschillen van de manier waarop onze media de burger tracht te motiveren tot een “ja” voor de Europese Grondwet…

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 1 mei 2005 @ 23.57 uur

 8. ik moem bush en blair niet voor niets de moderne hitler en herr hauptman oberstormbaan furer,maarhet vreemde van dit alles is de engelsen herkiezen hem blijkbaar net als usa bush opnieuw,vreemd

  Reactie door ad — maandag 2 mei 2005 @ 22.31 uur

 9. 8) Helemaal niet zo vreemd dat de Engelsen weer voor Blair gaan: Met de economie gaat het daar goed (geen euro daar he) en de Conservatieven zijn ook niet zo’n aantrekkelijk alternatief.

  Reactie door Karin — woensdag 4 mei 2005 @ 23.30 uur