Postbus 51

Nog zo’n staaltje van overheidspropaganda.

Postbus 51

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 01 mei 2005 :: 22.33 uur

14 Comments

14 reacties

 1. hoe gekleurd het misschien ook is,

  http://www.dewaarheid.nu/okt01/prescott.htm

  Reactie door folkert de lepper — zondag 1 mei 2005 @ 22.50 uur

 2. Nou, hier zie ik nou echt weinig mis mee. Postbus 51 geeft voorlichting, daar zijn ze voor, en ze verwijzen ook naar Grondwet Nee, waar weer allemaal verdere links staan naar tegenstemmers. Je kunt ook spijkers op laag water zoeken.

  Reactie door Joan van der Lingen — zondag 1 mei 2005 @ 23.03 uur

 3. Nou..Joan…ik weet het niet hoor, dat stukje “Waarom een Europese Grondwet” smaakt toch wel een beetje naar…en die verwijzing naar argumenten “tegen” verwijnen een klein beetje in de mist vergeleken dáárbij…ik vind het niet objectief…

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 1 mei 2005 @ 23.14 uur

 4. Postbus 51 geeft inderdaad wel heel subjectieve informatie. Zeker als je rechts op de interne link “inhoud grondwet” klikt. Ik kom alleen maar argumenten tegen die leiden tot een stem voor die grondwet, argumenten waar behoorlijk wat op valt af te dingen. Een tegen-argument zou ik uit de info van postbus 51 niet op kunnen maken.

  Reactie door Simon — zondag 1 mei 2005 @ 23.29 uur

 5. Wat ik wél heel raar vind, is dat er nu een tram door Den Haag rijdt met Nicolai en Van der Laan. Dualistisch stesel? Ook vind ik het gek dat in je jacampagne die is gestart niet wordt verwezen naar informatie voor nee-stemmers.

  Reactie door Joan van der Lingen — maandag 2 mei 2005 @ 8.53 uur

 6. Wisten jullie dat je geen enkele e-mail meer kunt sturen aan de ministeries? (De meesten dan). Alle binnenkomende e-mails komen terecht bij Postbus 51. Slechts hoogstzelden worden ze van daar uit doorgestuurd naar het betreffende ministerie, die dan antwoord geeft via Postbus 51, ALS ze antwoord geven. Zo voorkom je dat de dames en heren van dit kabinet, want daar gaat het dus om, worden vrijgehouden van dit soort post. Je kunt nóg zulke goede ideeën hebben, als Postbus besluit je mail niet door te sturen, dan verzand alles dáár, bij Postbus 51. Zou dit als een verkapte vorm van censuur kunnen gelden?

  Overigens vind ik alle informatie die van “Overheidswege” wordt gegeven, behoorlijk gekleurd. Inderdaad, net als iemand anders mis ook ik een geheel onafhankelijke site waar de vóór- én nádelen van de grondwet naast elkaar staan in voor iedereen begrijpelijke taal. Het blijft gewoon NEE, voor mij.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 2 mei 2005 @ 10.33 uur

 7. Misschien ook iets voor Postbus 51:

  De AIVD

  De AIVD en zijn waarden, doelstellingen, bevoegdheden, besluitvormingsprocedures en instellingen;

  De AIVD zijn grondrechten, plichten en verantwoordingsplicht.

  Het beleid en het optreden van de AIVD

  De slotbepalingen, waaronder de procedures ,de goedkeuring en een eventuele herziening van de AIVD.

  De geplande datum voor inwerkingtreding datum onbekend.

  (over de inhoudelijke uitleg van bovenstaande zaken wordt geen publicatie toegestaan)

  Eindconclusie: De AIVD kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor; verdwijning van personen met onbekende bestemming, het verloren doen gaan van belangrijke informatie, inschattingsfouten en het over het hoofd zien van nuances en aanwijzingen en ontbreken van samenwerking extern.

  Reactie door E.Krul — maandag 2 mei 2005 @ 10.35 uur

 8. Polletje op http://www.farshadbashir.nl/viewtopic.php?t=266

  Reactie door Farshad Bashir — maandag 2 mei 2005 @ 11.55 uur

 9. LEVE de Democratie……..
  (oh ja wat was dat ook alweer???????????????)

  Reactie door anita — maandag 2 mei 2005 @ 13.58 uur

 10. Was wel te verwachten Jan; Postbus 51 is een verlengstuk van de overheid. Wat de regering graag wil van het volk; dat laten ze via spotjes op PB51 weten.

  Reactie door ReneR — maandag 2 mei 2005 @ 16.26 uur

 11. De strijd verhardt

  De Ja-campagne voor de Europese Grondwet is definitief van start gegaan. Atzo Nicolai besluit om de duimschroeven strak aan te draaien.

  Van overheidswege werden in een eerder stadium al boute uitspraken over de gevolgen van een eventuele afwijzing van de Eurogrondwet gedaan. Er werd ons gewezen op de zware verantwoordelijkheid die de Nederlandse burger zou dragen. Oorlog en Auschwitz lagen in het verschiet. Emotionele chantage werd niet geschuwd. Het doel heiligt de middelen.

  Om het zekere voor het onzekere te nemen, besloot staatssecretaris van Europese Zaken, Atzo Nicolai, vandaag om de kiezers de duimschroeven nog strakker aan te draaien: Lousewies van der Laan werd in een Haagse tram op pad gestuurd om nietsvermoedende reizigers de Eurogrondwet aan te praten.

  Commentaar van Atzo: “Als we in de peilingen niet binnen de kortste keren een ruime meerderheid voorspeld krijgen, sturen we Lousewies gewoon nog een keer op pad. Ik weet dat het een paardenmiddel is, maar het is om bestwil van alle burgers. Wie niet horen wil, moet maar voelen.” (Gefingeerd commentaar door HT)

  U bent gewaarschuwd. Houdt de fiets paraat.

  Reactie door Henk Tukkers — dinsdag 3 mei 2005 @ 2.21 uur

 12. @ 7 Krul: Ja die AIVD heeft er nu een taak bij: alle EU-grondwet dissidenten in kaart brengen. Want spelbreker zijn door nee te roepen wordt door het kabinet thans even subversief geacht als commentaar op de NAVO hebben…

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 3 mei 2005 @ 17.36 uur

 13. Ja Ja Tilyx, het democratisch kliekje in Den Haag redeneert als volgt: wie niet voor ons is is tegen ons en tegenspraak dulden wij niet!

  Reactie door E.Krul — woensdag 4 mei 2005 @ 10.59 uur

 14. ze proberen je altijd iets wijs te maken in hun eigen belang
  de euro is mijn nee

  Reactie door lonsdale drager — donderdag 5 mei 2005 @ 23.02 uur