Uitverkoop

Zalm: ‘Politiek gezien was het niet uit te leggen dat de Mark was gedaald, en dus moesten wij de kosten van deze devaluatie maar dragen.’ Daarnaast zegt Zalm dat het onze concurrentiepositie verbeterde. Echter enkel op heel korte termijn, want dat voordeel is nu al weer weg. Sterker nog, nu hebben we last van de negatieve effecten van deze oneerlijke ruil, en dat wordt ook toegegeven.

Waar het op neerkomt is dat wij heel diep in onze buidel hebben getast voor een investering waarvan het effect ongeveer twee jaar heeft geduurd. We hebben in één klap bijna één tiende van ons kapitaal vernietigd. Dat tiende van het kapitaal had ook op andere manieren gebruikt kunnen worden om onze concurrentiepositie te verbeteren.

(een duidelijke uitleg van de gevolgen kan je lezen in een artikel in Trouw)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 02 mei 2005 :: 10.26 uur

97 Comments

97 reacties

 1. Het is bekend, NL draagt onevenredig bij aan de EURO, wel solidair op zichzelf.
  Misschien is dat consuminderen (gaat hand in hand met duur geld) ook wel ergens goed voor.

  Anyway, als de ‘normale burgers die VVD stemmen’ nu maar eens wakker worden en het niet meer doen. De praatjes zijn mooi, de effecten lelijk.

  Reactie door Barend — maandag 2 mei 2005 @ 10.49 uur

 2. De gemeenschap en iedere Nederlander heeft een 10-de van zijn kapitaal moeten inleveren. Als de devaluatie van de mark al niet was uit te leggen dan is dit gegeven zeer zeker niet uit te leggen ! Zalm moet per direct vertrekken !

  Reactie door Carolien — maandag 2 mei 2005 @ 10.53 uur

 3. in een land waar economische delicten zwaarder geteld worden als andere misdaden blijft dit zonder gevolgen?

  de idioterie ten top!

  kan zalm als achterlijkste boekhouder ooit de geschiedenis in of niet!

  het nederland van de VOC, de handelaren,de export, wat een blasfemie!

  Zo kun je toch je gezicht niet meer laten zien in de wereld of wel dan.

  Reactie door Jansonius — maandag 2 mei 2005 @ 10.57 uur

 4. En een volk bedriegen is blijkbaar wel politiek uit te leggen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 2 mei 2005 @ 10.59 uur

 5. en dan die rat van een jan-peter b : iedereen moet langer en harder werken.,

  hij heeft geen schaamte meer, anders moest hij zich kaopt schamen.,

  gij zult niet stelen, een van de tien geboden!!!

  Reactie door Jansonius — maandag 2 mei 2005 @ 10.59 uur

 6. Wat moet je nog met een land waar je straks moet betalen om te kunnen betalen… Hebben we tegen ontzettend veel kosten de euro ingevoerd wil dit kabinet het gebruik ervan al weer ontmoedigen door contante betaling duurder te maken.
  Misschien verklaart dit ook waarom die onthulling van goedkope gulden plotseling uit de hoge hoed komt.

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — maandag 2 mei 2005 @ 11.02 uur

 7. Beste Jan,

  waar kan ik mijn declaratie indienen om geld terug te vorden laat ik het stellen op 10% en dat over een paar jaar loon en dan nog een paar jaar het teveel betaalde aan te dure goederen….. zal me toch een aardig sommetje op gaan leveren.

  Reactie door Ramon — maandag 2 mei 2005 @ 11.26 uur

 8. En gaat iemand nu uitrekenen wat dat betekent in concreto voor bijvoorbeeld grote gezinnen met een modaal of minimum inkomen?

  Wordtt er ergens bijgehouden hoeveel kinderen bijvoorbeeld niet konden gaan sporten omdat het te duur was?

  Ik erger me aan het feit dat iedereen liep te klagen dat het allemaal zo duur was geworden, en dat nu alles toch maar gewoon doorgaat. Even een bekentenis en that’s it.

  Als ik tegen de belasting zou zeggen: “Sorry, foutje”, gaat dan een boete niet door?

  Ben benieuwd wat de blunder van de komende week gaat worden… Want deze ministers kunnen er wat van.

  Reactie door Molly — maandag 2 mei 2005 @ 11.38 uur

 9. laat de rijke mensen dat betalen want anders gaan er nog meer mensen ten onder omdat ze weer extra geld aan de kant moeten gaan leggen bekijk ook eens http://flashdancepeace.web-log.nl/ en geef je mening over bijvoorbeeld het nieuwe plan van van aartsen

  Reactie door reddevil — maandag 2 mei 2005 @ 11.48 uur

 10. Mooi, dat betekent compromisloos 10% EXTRA loonsverhoging bij de volgende cao-onderhandelingen. OF NIET, BESTE VAKBONDEN???

  Reactie door Johnito — maandag 2 mei 2005 @ 11.49 uur

 11. Dit staat op de PvdA site onder het kopje een slagvaardig Europa:

  “Daarnaast moet er iets veranderen aan de huidige situatie die gekenmerkt wordt door spilzucht op de verkeerde beleidsterreinen en een relatief te hoge bijdrage van Nederland aan de EU. Bovendien moet het afgelopen zijn met de koehandel op Europees niveau die ontstaat doordat grote landen misbruik maken van hun gewicht door hen onwelgevallige besluiten te blokkeren”

  De PvdA en alle voorstanders van de Europese Grondwet MOETEN (willen ze nog enige geloofwaardigheid hebben) als eerste de spilzucht en koehandel in eigen land aanpakken!!!. Zalm moet op het matje geroepen worden en aftreden.

  Reactie door Alie Dekker — maandag 2 mei 2005 @ 11.53 uur

 12. Misschien is er iemand die mij kan uitleggen wat die ” verkwanseling” van de gulden destijds voor het begrotingstekort en vooral de staatsschuld betekenen. Volgens mij is de botte bijl die dit kabinet gebruikt voornamelijk te danken aan rekenwonder Zalm….. ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — maandag 2 mei 2005 @ 12.09 uur

 13. 1. Onder gekwalificeerde meerderheid van stemmen wordt verstaan ten minste 55% van de leden van de Raad die ten minste vijftien in aantal zijn en lidstaten vertegenwoordigen waarvan de bevolking ten minste 65% uitmaakt van de bevolking van de Unie. Een blokkerende minderheid moet ten minste uit vier leden van de Raad bestaan; in het andere geval wordt de gekwalificeerde meerderheid van stemmen geacht te zijn verkregen.

  2. In afwijking van lid 1 wordt, wanneer de Raad niet besluit op voorstel van de Commissie of van de minister van Buitenlandse Zaken van de Unie, onder gekwalificeerde meerderheid van stemmen verstaan tenminste 72% van de leden van de Raad die lidstaten vertegenwoordigen waarvan de bevolking ten minste 65% uitmaakt van de bevolking van de Unie.

  Hoe kan een klein land als Nederland een meerderheid van stemmen krijgen? Dit wordt zwaar Lobbyen bij de grote landen. Of zie ik dat verkeerd? We zijn een eigenzinnig landje met een eigen identiteit. Ik geloof niet dat we die identiteit kunnen behouden.

  Reactie door Alie Dekker — maandag 2 mei 2005 @ 12.21 uur

 14. Als Zalm en Brouwer dit politiek overleeft ligt de politiek te slapen.

  We praten over – of + eenhalve tot en met enkele hele procenten als cruciale politieke thema’s. Hier is gewoon NATIONAAL 10 procent weggegeven. Je zou zou dit is als werknemer in een willekeurig bedrijf (De Nederland BV met Zalm als werknemer)een moeten fliiken. In negen van de tien gevallen betekent dat het bedrijf in serieuze liquiditeitsproblemen kan komen.

  Het verhaaltje dat het goed is voor de export, klopt ten dele, maar geeft nog maar weer eens aan hoe corrupt het monetaire systeem is geworden.

  Journalistiek en politiek Nederland slapen vermoedelijk rustig verder, want er staat toch nog wel wat geld op hun rekening.

  Ook hier zijn het de zwakkeren die de rekening betalen.

  Iets wat boekhoeders, economen en veel politici maar niet willen begrijpen. Leve het monetaire fascisme.

  Reactie door Peter Hoopman — maandag 2 mei 2005 @ 12.48 uur

 15. ….en zakenlui

  Reactie door Peter Hoopman — maandag 2 mei 2005 @ 12.49 uur

 16. Het is zeker verwijtbaar dat Zalm en zijn trawanten vooraf wisten wat er aan ging komen. Op zich zelf maakt het natuurlijk niet uit welke conversie factor op enig moment in een land wordt toegepast. Echter als het gaat om onze positie en dus vergelijking met het buitenland natuurlijk wel. Waar het daarnaast de komende jaren om zal gaan is het volgende: Wat houdt iedere Europesche burger over na betaling van belastingen en premie’s. Als we alleen al de verschillen tussen Nederland en Duitsland t.a.v. de pensioenstelsel beschouwen zullen we moeten toegeven dat een standaard Europees systeem voorlopig niet en wellicht nooit tot stand zal komen. Van iedere Euro houdt de Nederlander misschien maar 15 eurocent over. Een Duitser houdt altijd meer over. Dit komt omdat 80 miljoen inwoners minder behoeven bij te dragen aan bv ministers, ambtenaren, etc etc dan 16 miljoen Nederlanders aan hun ehh “overhead”. Daar zal het gevecht de komende jaren om gaan. Is het wellicht beter dat wij kaaskoppen ons dan toch maar overgeven aan onze oosterburen? (Qua systeem dan he)

  Reactie door erik — maandag 2 mei 2005 @ 13.17 uur

 17. Hieronder een verslag van groen-links over het bezoek in jan 2005 aan het Europese parlement.

  Daarna kregen we een bijeenkomst die geleid werd door Olaf Schneider( voorlichter van het Europees Parlement). Hij gaf aan hoe er in de praktijk in het E.P. gewerkt wordt. Als je gekozen bent en plaatsneemt in het Parlement, is het verstandig om je aan te sluiten bij een fractie. Als die uit 30 zetels bestaat en tenminste vijf verschillende landen bevat heb je recht op participatie in commissies, vergaderruimte, budgetten e.d. Van groot belang dus, want als je dit niet doet, heb je weinig mogelijkheden om iets te bereiken. Een voorbeeld hiervan is dhr. Van Buitene, die zich bij de Groene fractie heeft aangesloten om zo zijn belangrijkste taak (toezicht op de besteding van de Europese gelden) te kunnen uitvoeren. Hij haalde bij de vorige Europese verkiezingen twee zetels. Ook gaf dhr Schneider een beeld van de vele lobbygroepen die zich dagelijks bezighouden met gesprekken met parlementsleden. Dat heeft ook een positieve kant, want zo wordt a.h.w. de maatschappij vertegenwoordigd. Naast bedrijven en instellingen zijn er ook milieubewegingen en NGO’s (non gouvermentale organisaties) die hun belangen hebben binnen het lobbywerk!

  Vraag aan de PvdA:Hoezo einde aan de koehandel?

  Reactie door Alie Dekker — maandag 2 mei 2005 @ 13.32 uur

 18. Ach,er blijkt maar weer uit hoe de politiek echt werkt en dat terwijl dealen bij wet verboden is!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 2 mei 2005 @ 13.53 uur

 19. zielige duitsers,

  zonder bpm,
  met een erg goede kinderbijslag,
  met kwijtgescholden herstelbetalingen,
  met straks voor ieder tolgeld op de autobahn,
  met veel lagere belastingdruk,regionaal,en landelijk
  die net,en nog steeds gigantisch hebben geinvesteerd in de nieuwe gebieden

  hoe dom kun je zijn, excellentie zalm,
  of is het nederige,kleine,zielige,rugge-graat-loze zalm!

  Reactie door Jansonius — maandag 2 mei 2005 @ 14.22 uur

 20. oh, ja, en ook met een veel lager btw tarief

  leipe zalm!

  Reactie door Jansonius — maandag 2 mei 2005 @ 14.23 uur

 21. Weet Zalm dan niet dat iedereen altijd een hekel krijgt aan het braafste jongetje van de klas?!

  Reactie door Sulis — maandag 2 mei 2005 @ 14.26 uur

 22. Indien de Staat der Nederlanden, daartoe gemachtigd door de toenmalige financiële autoriteiten, bij de overgang naar de Euro een onrechtmatige daad of wanprestatie (gegeven de wettelijke bevoegdheden van de Nederlandse Bank) heeft gepleegd, is hij verplicht om aan alle gedupeerden SCHADE te vergoeden. Ik denk aan grote pensioenfondsen, banken, spaarders, beleggers, bedrijven, arbeiders, uitkeringsgerechtigden, etc.

  Reactie door Kees Huizenga — maandag 2 mei 2005 @ 14.46 uur

 23. Wat gaat de SP hier nou eens aan doen?

  Reactie door Robert — maandag 2 mei 2005 @ 14.59 uur

 24. Uitverkoop. Daar lijkt het wel op. Maar dan wel eentje waarbij de prijzen omhoog zijn gegaan in plaats van omlaag. De wisseltruc van Zalm heeft de Nederlandse samenleving, als ik het allemaal goed begrijp, per saldo ontstellend veel welvaart gekost.
  Hoe zit het eigenlijk met dat deel van de financiele elite dat over de voorkennis beschikte dat de gulden te laag in de euro zou gaan en dus konden weten dat de prijzen in Nederland extra zouden gaan stijgen bij de omwisseling? Hebben ze nog snel eventjes met wat geleend geld wat aandeeltjes op de AEX gescoord of wat onroerend goed aangekocht? Hun guldens tijdelijk even in dollars omgewisseld en daar later weer goedkope euro’s voor teruggekocht?

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 2 mei 2005 @ 15.07 uur

 25. Wel heel opmerkelijk dat in de media nagenoeg geen belangstelling bestaat voor de frauduleuze handelingen van de Minister van financiën,geen economen of staatsrecht geleerden in de aktualiteiten programma’s die uitleg komen geven wat dit economisch en staatsrechtelijk voor consequenties voor de BV Nederland en Zalm persoonlijk zal (moeten) hebben.

  Wel belangstelling voor het rookgordijntje van van Aartsen.

  Ik mag toch hopen dat dit toch ernstig genoeg is om de kamer terug te roepen van reces en dat in het aansluitende debat de heer Zalm zal toelichten waarom hij na het debat zijn ontslag zal aanbieden en welke financiële compensatie er voor de gedupeerden is.

  Reactie door Beste Kerel — maandag 2 mei 2005 @ 15.08 uur

 26. Simpel…Beste kerel. Kijk, je zou als politici van de oppositie naar de rechter kunnen stappen en een onderzoek eisen. Echter doet men dit niet puur omdat men denkt ‘stel dat ik daar nu zit’. Dus vandaar 0,0 aandacht…

  Reactie door Eek Het Rubbere Weblog Konijn — maandag 2 mei 2005 @ 15.13 uur

 27. Ik boel gewoon dit. Er moet een parlementair onderzoek komen naar de gang van zaken bij de omwisseling van de gulden naar de euro. Er zijn bij die omwissling enorme vermogens van eigenaar gewisseld. Zowel tussen Nederland en de andere eurolanden als binnen Nederland zelf. Wie waren de winnaars en wie mocht de rekening betalen? Een democratie kan het zich toch niet veroorloven dit soort vragen onbeantwoord te laten?

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 2 mei 2005 @ 15.16 uur

 28. niets nieuws onder de zon.

  Het gepeupel betaalde altijd al de escapades van de rijke elite.
  Ik ben net gaan tanken, en zag dat de compressor waarmee je de banden moet oppompen nu 50 eurocent kost voor 5 minuten. We worden letterlijk overal genaait. BTW over de energieheffingen betalen, invoerrechten betalen over de transportkosten als je iets in de VS koopt als particulier. Als je jaarrekening niet klopt mag je het voor 10 – 80 cent per minuut gaan uitleggen aan een tiepmiep die ook niets weet.

  Gelukkig komt het nu wel op TV, maar over enkele weken is iedereen hat weer vergeten en stemmen de wannabee VVD’S op hun stoere Zalm.

  Alexander

  Reactie door alexander — maandag 2 mei 2005 @ 15.18 uur

 29. De kamer zal toch eerst moeten vaststellen of zij niet of onjuist geinformeerd was door de Minister van Financiën en in dat debat zou er tot een onafhankelijk onderzoek besloten moeten worden.
  Misschien is het mogelijk een klacht of schadeclaim bij de ECB te leggen want deze zal ongetwijfeld ook op de hoogte zijn geweest.
  Maar het zal wel weer niet gebeuren want de PvdA,CDA,VVD en D66 hebben er belang bij dat het onderbelicht blijft net als Europa men zou eens gaan denken dat men besodemieterd is.

  Reactie door Beste Kerel — maandag 2 mei 2005 @ 15.29 uur

 30. En nu, Jan? Wie gaat er voor zorgen dat Zalm hier niet mee wegkomt? Ik ben bereid die 10% te laten zitten in ruil voor de val van Zalm en BII….. Als zij vertrekken praten we nergens meer over….lijkt me een goeie deal

  Reactie door Marilou — maandag 2 mei 2005 @ 15.36 uur

 31. DIEVEN,WELVAARTVERKWANSELAARS, KORTOM HET IS GEWOON TUIG VAN DE RICHEL. OPSLUITEN DIE ZOOI.
  IK ZEI HET JAREN GELEDEN AL, HET ZIJN MODERNE ROOFRIDDERS, EN HET IS NOG MAAR GELUKKIG DAT ZE NIET ZOALS IN DE MIDDELEEUWEN MET PAARDEN DE DORPEN IN KOMEN RIJDEN EN JE KOP ERAF HAKKEN ALS JE NIET KAN BETALEN TEN GUNSTE VAN HUN EIGEN BEURS.
  NORMEN EN WAARDEN, LAAT ME NIET LACHEN.
  STELLETJE HUICHELAARS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Eef — maandag 2 mei 2005 @ 15.38 uur

 32. In Duitsland noemden ze ze Euro al vanaf het begin de ‘Teuro’, maar in feite zijn het dus niet (of in heel geringe mate) de Duitsers die met recht konden zeggen bestolen te zijn van hun inkomen en spaargeld, maar vooral de Nederlanders.

  Ik kan niet anders stellen dat dat het een erg domme zet zou zijn van de voorstanders van de Europese Grondwet om nu nog even massaal hun vertrouwen te stellen in de Grondwet. Moeten de Nederlanders nog reden hebben op enigerlei wijze te geloven in de ons voorgehouden zegeningen van de Grondwet? Moeten we nog langer geloven in de mythe dat Nederland mét deze Grondwet beter af zal zijn? Het antwoord van de meeste Nederlanders is nu wel ‘nee’. Ik hoop dat de voorstanders nu ook defintief ontwaakt zijn uit hun droom en met het volle verstand nu hun conclusies trekken en tegen gaan stemmen.

  Wat betreft de rol die minister Zalm in dit alles gespeeld heeft denk ik dat het niet meer dan reëel is dat er op zijn minst een parlementair onderzoek (maar misschien is een enquête wel noodzakelijk) komt om het geheel van politieke besluitvorming met betrekking tot de invoering van de Euro te gaan onderzoeken.

  Reactie door David Tompot — maandag 2 mei 2005 @ 15.38 uur

 33. Ik ga mee in je stelling Marilou, maar wel de armsten compenseren graag.

  Reactie door Eef — maandag 2 mei 2005 @ 15.40 uur

 34. Door de wisseltruc van Zalm heeft Nederland een nogal kolossaal vermogen verloren aan het buitenland. Als iedere gedupeerde Nederlander zijn schadeclaim toegewezen zou krijgen, is het enige resultaat dat de belastingen omhoog gaan. Kan je mooi eigen claim betalen.

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 2 mei 2005 @ 15.49 uur

 35. En zo wordt het kapitalisme binnen het ‘socialisme’ langzaam aan ontmaskert. ;-)

  Reactie door Peter Hoopman — maandag 2 mei 2005 @ 15.57 uur

 36. Ed

  Dat doen we nu ook.

  Reactie door Beste Kerel — maandag 2 mei 2005 @ 15.57 uur

 37. 36 Beste Kerel,

  Zo’n beetje de hele Nederlandse samenleving heeft verloren aan het balletje-balletje van Zalm. Wie moet dan die belasting gaan opbrengen.

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 2 mei 2005 @ 16.15 uur

 38. In menig land had zalm’s koppie nu al naast zijn lichaam gelegen.,

  Laat men zalm zitten, dan is een herhaling van dit verkwisten niet uitgesloten, je hebt zelfs kans dat de volgende verkwisting nog groter zal zijn,

  politiek gezien moesten we ons laten besteln., wat een gelul,

  nu zit ik met het feit dat ik voor de rest van mijn leven weet 10% bestolen te zijn door zalm en co.,
  om de min of meer verkapte staatsdiefstallen/bestelingen nog maar even niet te spreken

  wil ik dat nog een keer, natuurlijk niet.,

  als nederland hier niet wat aan doet, wordt het nog ongeloofwaardiger ,dan het al was.,

  Reactie door Jansonius — maandag 2 mei 2005 @ 16.16 uur

 39. @34 precies en daarom stel ik een betaling in ‘natura’ voor, namelijk in ruil voor het vertrek (om nooit weer terug te keren) ben ik bereid mijn claim te laten zitten….

  Reactie door Marilou — maandag 2 mei 2005 @ 16.26 uur

 40. Betalen wij dus een groot deel voor de duitse eenwording……

  Jan Marijnissen/S.P; hoe kan het politiek bestaan; dat de verantwoordelijken er zo makkelijk mee weg mogen komen? En waarom is er nauwelijks media-aandacht voor? Want dit lijkt het schandaal van de eeuw.

  DIT VRAAGT OM EEN PARLEMENTAIRE ENQUETE

  Het hele zootje wegvegen is natuurlijk nog beter……..

  Reactie door ReneR — maandag 2 mei 2005 @ 16.56 uur

 41. @ Rene R …Het is tijd voor de revolutie (vergeet je nog ;-) )

  Reactie door Patrick — maandag 2 mei 2005 @ 17.03 uur

 42. Revolutie is misschien wat overtrokken Patrick, maar ReneR heeft wel gelijk dat die gasten maar eens aangepakt moeten worden. Als wij stelen komen we ook in de gevangenis. Trouwens, het voorbeeld wat door Zalm en zijn kliek aan het volk wordt voorgehouden gaat op den duur leiden tot vergaande burgerlijke ongehoorzaamheid.
  Op een gegeven moment zal de burger dit soort uitbuitingen echt niet meer pikken,en dan gaan ze er zelf wat aan doen, als dit soort praktijken iedere keer de doofpot in gaan. De oppositie moet die lui nou maar eens goed hard aanpakken lijkt mij.

  Reactie door Eef — maandag 2 mei 2005 @ 17.22 uur

 43. Hoe denkt men dit aan te pakken ? kan je zo op een briefje geven dat geen ene politici hier zijn handen aan durft te branden. Stoere politici die het wel durft. Er zit in denhaag een cultuurtje van ‘ons kent ons’, die naaien elkaar niet voor zoiets. Want hun kan het ook overkomen, zo wordt er geredeneerd.

  Reactie door Eek Het Rubbere Weblog Konijn — maandag 2 mei 2005 @ 17.34 uur

 44. Lijkt mij op z’n minst gezegd een zwakke redenering.
  Als je als oppositie de burger wel serieus wil nemen dan zal je hier wat aan moeten doen. Gebeurt dat niet dan kunnen ze in Den-Haag de hele tent wel sluiten, want dan valt er van niemand meer iets normaals te verwachten……..ook in de toekomst dus niet. Aanpakken die handel nu het nog kan!!

  Reactie door Eef — maandag 2 mei 2005 @ 17.45 uur

 45. Wat een rovers-bende !! We worden met z’n allen belazerd en dat gaat maar door en door . Hier moet iets gebeuren want het is compleet van de zotte dat dit allemaal mogelijk is .
  OPROTTEN DIE HAP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Diny — maandag 2 mei 2005 @ 17.45 uur

 46. Eef
  Ben het helemaal met je eens, maar weet dat de praktijk anders werkt. En ik denk dat jij dat ook best weet in je achterhoofd.

  Reactie door Eek Het Rubbere Weblog Konijn — maandag 2 mei 2005 @ 17.56 uur

 47. Dit betekent toch wel dat een toekomstig kabinet een verhoging van 30% wel kan vergeten toch?

  Dit betekent toch wel een spoeddebat toch?

  Dit betekent zeker een parlementaire enquete toch?

  Dit betekent een rechtzaak tegen de Nederlandse regering toch?

  Reactie door Jan Pruimboom — maandag 2 mei 2005 @ 18.15 uur

 48. De komende 4 weken gebeurt er dus helemaal niets met deze oplichterij. Voorstanders van de grondwet hebben al bepaald dat over Euro en uitbreiding niet gesproken mag worden. En natuurlijk houd de media zich daaraan…

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — maandag 2 mei 2005 @ 18.16 uur

 49. Vandaag in het redactioneel commentaar van de NRC onder de kop “Een beetje onvoorzichting”:

  “In de categorie onvoorzichtige uitlatingen vallen ook de woorden van de directeur (niet de president) van de Nederlandsche Bank, H.Brouwer. Die verklaarde afgelopen zaterdag in regionale kranten dat de gulden te “goedkoop” is ingeruild voor de euro, en wel 5 tot 10%. Hieruit kan licht de verkeerde conclusie worden getrokken dat de invoering van de euro leidde tot prijsstijgingen. Die zijn er zeker gekomen, maar hadden eerder te maken met de (te) snel groeiende economie en de aanwakkerende inflatie dan met de introductie van de eenheidsmunt. Minister Zalm had gelijk met zijn reactie dat de prijsstijgingen al voor de komst van de euro waren ingezet.

  De euro, hoe weinig populair ook, is figuurlijk te kostbaar om er uit de losse pols mee te experimenteren of er uitlatingen over te doen die verkeerd kunnen worden uitgelegd.”

  Hoezo verkeerde conclusies? Nederland importeert zo’n beetje 50% van alle goederen die we in dit land gebruiken. Door de wisseltruc van Zalm moest voor die invoer dan toch mooi 10% meer betaald worden aan het buitenland. En dat zou dan geen inflatie veroorzaken?

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 2 mei 2005 @ 18.50 uur

 50. Plus alle economische externe invloeden die andere eurolanden nog inbrengen. Ze houden zich niet eens aan het stabiliteitspact. Dus de stabiliteit is ver te zoeken.

  We kunnen onze lol nog op.

  Reactie door Jan Pruimboom — maandag 2 mei 2005 @ 19.08 uur

 51. Kan er ook een onderzoek komen naar de geestelijke vermogens van zalm en co., heb het idee dat hij al verrot voordat hij kapot is.,

  even testten op dementie,creuzfeld-jacob en zo!

  Reactie door Jansonius — maandag 2 mei 2005 @ 19.22 uur

 52. Jan Marijnissen:

  Jij werd toen toch riant betaald om de regering te controleren..??
  Denk dat je je toen net heel erg druk maakte over 3/4% er bij voor de minima….of niet?

  Reactie door Charles — maandag 2 mei 2005 @ 19.28 uur

 53. Inderdaad charles.

  toen wij ons druk maakten dat de mensen die het meest bijdragen aan de econimie er het minst van profiteren, verkocht Zalm Nederland tussen zijn machtige en rijke vriendjes.
  Fijn hé zo’n idool.

  Alexander

  Reactie door alexander — maandag 2 mei 2005 @ 19.46 uur

 54. OFF@OFF TOPIC AAN ALLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  We gaan er allemaal (economisch en financieel) aan; als straks het gedrocht van Netelenbosch weer nieuw leven in wordt geblazen; namelijk het rekeningrijden. Hadden we eerst zoveel stampij over het kwartje van Kok (omgerekend ongeveer 12 eurocent) en daarvoor de reiskostenforfait; waar zelfs een kabinet voor sneuvelde; nu mogen we voor elke liter benzine die we tanken gemiddeld 13 x kwartje Kok bijbetalen!!!!!!!!!!! Even rekenen…..dat is 1 euro 30 wat je nog naast de belasting en accijns extra aan deze leuke regering mag betalen. Daar kun je nu nog 1 liter benzine extra voor kopen!!!! Heb je een auto die dus nu 1 op 12 rijdt; dan moet je je wanen in een auto; die 1 op 6 slurpt.

  JAJA denk daar allemaal maar eens over na! Het CPB kliekje regeringnalullers hebben al bedacht; dat het bedrijfsleven miljarden gaat besparen. JaJa; als diezelfde bedrijven zich qua werktijden eindelijk eens flexibel gingen opstellen….Of dat voor elk bedrijf mogelijk is??????? Werknemers gaan het lekker weer terugeisen via stakingen en CAO’s hoor!! Dat zal dan de doodsteek zijn voor onze doodzieke economie, die ook nog meer te lijden zal hebben van het feit; dat gewone mensen NOG minder aan die economie uit te geven hebben om dit kutland minder files te bezorgen. Nou heb ik niet doorgeleert; maar ik wist niet dat er bij het CPB zulke domoren zaten. Je kunt beter direct een grote atoombom op dit land gooien; zijn er ook geen files meer en zijn we als volk in 1 klap uit ons lijden verlost!!!!!!!!

  Het is tijd voor de revolutie; daar blijf ik inderdaad bij>:-(

  Reactie door ReneR — maandag 2 mei 2005 @ 19.56 uur

 55. @Alexander

  Charles heb ik volgens mij een keer mogen bewonderen bij een “links” weblog via Shiftzone. (Tenzij dit een andere Charles is) Daar hebben een aantal MAD-fans zich een hele tijd teruggetrokken nadat deze laatstgenoemde zich hier onheus bejegend voelde. Hun liefde voor de S.P. en Marijnissen is toen omgeslagen in blinde haat voor alles waar deze 2 voor staan. Charles kan echter ook een alter ego zijn van MAD.

  @Charles
  JM draagt een groot deel van zijn inkomen vanwege ideologische gronden af aan de vereniging. Je verwijt slaat nergens op. Je speelt alleen in op de persoon.

  Reactie door ReneR — maandag 2 mei 2005 @ 20.10 uur

 56. 52. Charlie, jouw geheugen past, als je het zo uitkomt, klaarblijkelijk op een speldeknop. Zeker vergeten dat de SP tegen de komst van de Euro was en dat de fractie daar nooit enig geheim van heeft gemaakt. Integendeel

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 2 mei 2005 @ 20.29 uur

 57. ReneR
  Je weet maar half hoe belachelijk het staat wat jij nu tegen Charles zegt.

  Reactie door Eek Het Rubbere Weblog Konijn — maandag 2 mei 2005 @ 20.30 uur

 58. Dit is dus MAD inplaats dat konijn, en nee geen blinde haat Rener. Wederom loop je weer allerlei dingen bij mensen in hun schoenen te schuiven zoals je dat non-stop doet.

  Reactie door MikeAlfaDelta — maandag 2 mei 2005 @ 20.38 uur

 59. René, als jij zo door blijft gaan met blindelings te schoppen tegen alles en iedereen, waarvan jij denkt dat ze JOU dwarszitten, dan mag ik hopen dat je opeens op de diverse logs geband wordt. Discussie is prima, maar houd op met schoppen. Je beschadigt er mensen mee. En anderen maak je kwaad, terwijl ze dat niet willen worden. Overigens, blinde haat vind ik echt te ver gaan. Je hebt kennelijk geen idee wat het verschil tussen een grondige hekel en haat is. Blinde haat vind je terug bij mensen als Al Zarqawi in Irak. Je mag best een hekel hebben aan iets of iemand en kennelijk is er op je tien roze teentjes getrapt, maar wil je tenminste proberen beschaafd te blijven?
  Oh, en uitgaan van vooronderstellingen zegt iets over jou, René. Mij zegt het dat het misschien zo is, dat je erg emotioneel reageert. Klopt dat?

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 2 mei 2005 @ 22.41 uur

 60. Nou wordt die nog gekker.
  Laatste nieuws al gehoord?
  Zalm wil een heffing op contante betalingen.

  Kunnen we straks de kinderen nog geen ijsje meer laten kopen zonder chipknip en zo.
  Zou het te maken hebben met de wens alles na te kunnen checken en alles te kunnen traceren?

  Moet wel bij oma op de kamer een chipknip-oplader komen te staan, want ze moet toch iets kunnen geven voor het mooie rapport.

  Reactie door Molly — maandag 2 mei 2005 @ 22.43 uur

 61. Goed artikel van Trouw. Dit is pas goed de dingen uitleggen.

  Nu ga ik BvD kijken…

  Reactie door Renske — maandag 2 mei 2005 @ 22.52 uur

 62. Wát een vreselijk ramp: kilometerheffing. Gut zeg! Je kunt fietsen, brommen, bussen, trammen, treinen…. en ohja, je kunt ook gewoon lopen. Hoe vervelend het ook is voor de portemonnee, een maatregel om minder auto’s op de weg te krijgen is mijns insziens heel hard nodig en niet weer extra asfalt!
  Dit was even off topic, omdat René zich weer zo geweldig zit op te winden en aan te stellen.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 2 mei 2005 @ 22.54 uur

 63. Je zou zeggen dat ie al klaar was, maar het tegendeel bewijst zich.
  Het moet nog een stapje verder:

  Minister Zalm heeft het plan opgevat om bij contante betalingen een extra heffing mogelijk te maken. Dit is met name interessant voor de horeca-branch waar contante betalingen veelvuldig voorkomen.

  Reden voor het plan dat Zalm de Tweede Kamer voorstelde, is de kosten die met het contant betalen gepaard gaan. Door electronische betalingen zou zeker een bedrag van 100 miljoen euro kunnen worden bespaard. Dit bedrag zal voor een deel bij de banken terechtkomen. Ook de horeca en detailhandel zullen een graantje meepikken.

  Zalm hoopt dat de heffing een extra stimulans vormt om voortaan met de chipknip te betalen. “Consumenten moeten uiteindelijk meer gaan betalen bij contante betalingen.”

  Reageren kan overigens in een ander internetforum:
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/53656

  Reactie door Jan-Jaap Josemius — dinsdag 3 mei 2005 @ 0.05 uur

 64. tjonge jonge, als dit het niveau van de democratie in Nederland zal worden als de SP regeringsmacht krijgt, hou ik mijn hart vast. blijkbaar inhoudelijk discussieren is niet mogelijk, scheldpartijen zijn blijkbaar beter passend bij SP leden.
  Voor een ieder: het commentaar van de NRC nog eens goed lezen. En niet zo blaten terwijl je er werkelijk niets van begrepen hebt.

  Reactie door evert — dinsdag 3 mei 2005 @ 0.31 uur

 65. bovendien, als toen onze concurrentiepositie niet (tijdelijk) verbeterd was, hoe zou die er dan nu uitzien?

  Reactie door evert — dinsdag 3 mei 2005 @ 0.35 uur

 66. 64,65 Waar zijn jouw inhoudelijke argumenten, Evert?

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 3 mei 2005 @ 0.44 uur

 67. Jullie begrijpen er niets van!Wat Zalm deed was toch goed voor DE ECONOMIE? Ja, niet voor de mijne natuurlijk, maar dat wist Zalm ook wel. Net zoals het”opvangen” van het faillissement van DAF goed was voor de ECONOMIE, maar niet voor de economie van de werknemers en de bijna gepensionneerden!

  Reactie door Aad Sweep — dinsdag 3 mei 2005 @ 0.48 uur

 68. @62 Lydia

  Meneer met geld blijft rijden, maar de gewone man niet. Eerlijk hé Lydia.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 3 mei 2005 @ 9.35 uur

 69. Lydia,

  Jij hebt natuurlijk geen auto en daarom zeg je dat. Maar er zijn ook nog mensen met kinderen en die hebben de auto broodnodig. Zie je een gezin al in de bus of trein stappen. Nee Lydia, want dat kan een gezin niet betalen, zo duur is het geworden!!! Een gezin onderhouden is vreselijk duur tegenwoordig, laat staan dat je in een bus of trein stapt. En op de fiets naar het werk is ook niet altijd een optie als je 40 km van je werk woont.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 3 mei 2005 @ 9.42 uur

 70. Dit is weer off topic. Accept, lullig is het zeker, en er zijn mensen die echt op een auto zijn aangewezen. Maar dan nog is het eerlijker om kilometerheffing te berekenen, waarbij de auto in de aanschaf weer goedkoper wordt. Meer asfalt betekent nog meer blik op de weg! Meer stank, meer lood, meer stof…. Nee bedankt!

  Wat betreft het heffen van belasting op contante betalingen. daar ga ik achterheen. Lijkt me een krankzinnig plan, maar Zalm en Balkenende kennende inmiddels is niets onvoorstelbaar en alles mogelijk. Ze draaien compleet door daar in Den Haag. Wat kan de bevolking doen om dit duidelijk te maken zonder dat we Zal ontvoeren en zachtjes in elkaar meppen???

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 3 mei 2005 @ 11.28 uur

 71. ZALM, bedoel ik natuurlijk.

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 3 mei 2005 @ 11.28 uur

 72. in zalm’s redenatie betaal je met zwart geld, als je contant betaald.,
  terwijl hij zelf s’lands grootste zakkenroller is, met de geus en balkenende als nummer twee en drie

  Reactie door Jansonius — dinsdag 3 mei 2005 @ 12.48 uur

 73. Lydia,

  Kilometerheffing is misschien wel eerlijker, maar de hoogste inkomens kunnen dan blijven rijden. Als je het echt eerlijk wil hebben, dan mag je gewoon per jaar als paticulier een X-aantal km rijden en daar komt woon-werkverkeer bovenop. Anders is ‘de gewone man’ weer de klos, zoals altijd.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 3 mei 2005 @ 13.23 uur

 74. RenéR ik haat niemand zelfs jou niet. ;)

  Reactie door Sulis — dinsdag 3 mei 2005 @ 13.54 uur

 75. @ 69 @73
  Gewoon een vast bedrag per maand/jaar betalen en dan kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

  Het is inderdaad zo dat trein en bus veel te duur zijn.
  Maar dat is het hebben van een auto ook.

  Met 6 kinderen zouden we een auto goed kunnen gebruiken, al was het alleen maar om de boodschappen in huis te krijgen. Dat kost ons nu een hele zaterdag.
  Maar we hebben nu eenmaal geen auto en dat kan dus wel.
  Toen de kostwinner hier veranderde van baan heeft hij een OV jaarkaart bedongen. Hij moet elke dag sowieso anderhalf uur reizen.
  Voordeel is dat de kleintjes als railrunner mee kunnen, zodat ze toch af en toe een leuk uitstapje kunnen maken.

  Ik zie een auto toch als luxe.

  Voor invaliden mag een auto wat mij betreft veel goedkoper zijn.

  Reactie door Molly — dinsdag 3 mei 2005 @ 19.11 uur

 76. Molly,

  Dan heb je zeker ook geen wasmachine, droger, afwasmachine enz., want dat is net zo goed luxe. Dat kun je ook met de hand doen hé.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 3 mei 2005 @ 20.41 uur

 77. Oh ja, ik heb ook nog een motor. En dat is puur voor me plezier. Ik moet er niet aan denken, als ik geen motor meer kan rijden!

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 3 mei 2005 @ 20.44 uur

 78. Ik heb inderdaad geen droger en geen afwasmachine.
  Gewoonweg omdat we het niet kunnen betalen.
  En wat je niet kunt betalen moet je niet willen hebben.
  (Klinkt misschien vreemd, maar als er iets is waar ik een heilig ontzag voor heb dan is het rood staan.)

  En als de wasmachine kapot is, doe ik inderdaad de was met de hand, totdat ik heb uitgevonden waarom het kreng het niet doet en het euvel heb verholpen.

  Maar als reactie op 69 waarin je stelt dat een auto broodnodig is voor gezinnen met kinderen, kan ik zeggen dat die auto misschien wel nodig kan zijn, maar als het zonder moet, dan kan het ook.

  Als jij motor wilt rijden, ga je gang. Van mij mag je….

  Reactie door Molly — dinsdag 3 mei 2005 @ 22.53 uur

 79. Mooi, dank je.

  Een koekje bij de koffie of een glaasje wijn drinken hoeft ook niet, want dat is ook luxe. Daar kan je ook zonder Molly. Nrgens voor nodig om dat te eten en te drinken. En zo kan je nog wel door gaan. Bijna alles is luxe tegenwoordig. Dat wou ik even uitleggen.

  Reactie door ACCEPT — woensdag 4 mei 2005 @ 8.29 uur

 80. Zakkenrollen is een fijn vak!

  Reactie door E.Krul — woensdag 4 mei 2005 @ 10.54 uur

 81. @ 79
  Mooi dat je dat uitlegt.

  Hoeft niet hoor.

  Wij drinken inderdaad nooit een glaasje wijn, en alleen op een verjaardag een glaasje port of Beerenburger (Lekker!).
  We halen vleeswaren op zaterdag voor sluitingstijd, want dan wordt het afgeprijst en ga maar door.
  Dat is bij ons heel gewoon, want anders redden we het niet.

  Kunst is, niet te kijken naar anderen die het beter hebben. Daar schiet je immers niets mee op.

  Sinds de invoering van de Euro is ons beetje spaargeld opgegaan en nu is het uitkijken geblazen.
  Er mag niets kapot gaan.

  Jammer dat die ministers niet ingegaan zijn op m’n aanbod een weekje hier mee te draaien. Dan hadden ze geweten hoe heel veel mensen in Nederland leven.

  Reactie door Molly — woensdag 4 mei 2005 @ 14.34 uur

 82. @ ReneR (55)
  (Dit lees ik nu pas, vandaar):

  Veel zin om op jou te reageren heb ik niet. Maar hier gaat jouw bedrevenheid om feiten en opvattingen van anderen te verdraaien (waarmee ik al ruime ervaring heb) mij wel te ver. Het is N.B. Jan Marijnissen zelf die MAD e.a. heeft geblokkeerd op dit weblog, na een hoog opgelopen discussie. Zelf hebben zij vaak tevergeefs geprobeerd hier een commentaar te plaatsen.(Ik ben zelf ook niet zo tevreden over de inconsequentie van Jans “weblogbeleid”). En die “blinde haat” tegen SP en Jan Marijnissen (“en alles waar deze twee(?) voor staan”) is ook nonsens. Op het desbetreffende weblog wordt heel verschillend over het een en ander gedacht, en dat mag ook.
  (Overigens heeft “Charles” volgens mij niets te maken met “Charlie”, op wie je waarschijnlijk doelt).

  Een kilometerheffing is onvermijdelijk. Dat is al jaren duidelijk. De autolobby -m.n.de VVD- heeft de zaak steeds weten te traineren. De heffing moet, om selectief en gericht effect te kunnen hebben, niet “vlak” zijn, maar variëren naar plaats en tijd. Niet het bezit van een auto wordt dan belast, maar het specifieke gebruik ervan.
  Uitbreiding van infrastructuur heeft nog nooit tot duurzame opolossingen geleid, maar trekt -zo is gebleken- juist nieuw verkeer aan.
  Natuurlijk moet ook het openbaar vervoer worden verbeterd. Maar het is absurd dit, zoals sommigen doen, als “voorwaarde vooraf” te stellen. Want dan kom je nooit een stapje vooruit.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 4 mei 2005 @ 15.47 uur

 83. Lydia

  was jij het zelf niet; die ook erover klaagde, dat ze hier werd geband????? Ik mag schrijven wat ik wil; ga nou niet zedenmeesteres spelen oke;

  blinde haat was wellicht overdreven uitgedrukt. Maar de houding van bepaalde mensen in die tijd ; deed me denken aan een gezegde; dat liefde en haat blijkbaar dicht bijelkaar liggen. Doet me echt denken aan MAD en Marijnissen hier op dit log. Want wat er op het log van Rooie kater over Marijnissen werd geschreven……ik vind het schijnheilig. Jammer dat je niet kunt begrijpen; wie uiteindelijk de dupe worden van dat rekeningrijden Lydia; want bedenk maar eens wie er nog straks op de weg; door ons allen via de schatkist betaald kunnen en mogen rijden. Daar rijden straks alleen nog maar dure middenklasse auto’s en zakelijk verkeer op. En voor de rest houd het in; dat ze hun karig baantje beter kunnen opzeggen.

  Daar mag ik me volgens jou dus niet over opwinden…Denk toch eens na!

  Reactie door ReneR — woensdag 4 mei 2005 @ 18.34 uur

 84. Olaf

  Dank voor je info over Charles

  Verder geld mijn reactie inhoudelijk ook voor jou; zoals ik die naar Lydia #83 heb gericht.

  Maar ik vind je net zo hypocriet als de rest, die eerst flink staan te klappen als Meulenbelt haar log dichtmietert en dan vervolgens Bah en Boeh gaan roepen; als hen de deur zelf een keer voor de neus wordt dichtgegooit. HYPOCRIET!!!!!!!

  Reactie door ReneR — woensdag 4 mei 2005 @ 18.42 uur

 85. Rekeningrijden is absoluut geen eerlijk systeem. De hoogste inkomensgroepen kunnen gewoon blijven rijden, terwijl de lagere inkomens de pineut zijn en als ratten opelkaar in de trein of bus moeten, als dat ten minste ook nog te betalen is. Als ik genoeg geld had, dan leek mij dat ook wel wat om lekker alle vrijheid op de weg te hebben en het ‘gewone volk’ van de weg af. Nee, eerlijker zou zijn, als iedereen het gelijke aantal km mag rijden per jaar, ongeacht hoog of laag inkomen. Dat is pas SOCIAAL vind ik.

  Reactie door ACCEPT — woensdag 4 mei 2005 @ 21.29 uur

 86. Geen paniek. De SP heeft zich uitgesproken tegen rekeningrijden is. O.a om de redenen die ACCEPT noemt. Kan ik me wel in vinden.
  Autorijden is bovendien erg leuk.

  Reactie door Ed Sorrento — donderdag 5 mei 2005 @ 1.16 uur

 87. Ik denk dat we ons beter af kunnen vragen waarom dit nieuws juist nu naar buiten is gekomen.
  Mijns inziens heeft dit te maken met het referendum over de grondwet. De burger kan hieruit opmaken dat het verkwanselen van de gulden te wijten is aan een interne Nederlandse kwestie en dus niets te maken heeft met Europa.
  De regering is zelfs bereid zich zodanig ver te verlagen, dat men fouten toegeeft, om deze grondwet er maar door te drammen, koste wat het kost. Het Nee kamp wordt op deze wijze steeds verder in een hoek gedrukt. Het zou me niets verbazen als dit nog lukt ook. Ik ben blij dat jij altijd positief blijft, dat geeft ons, simpele zielen ook de kracht om door te gaan!

  Reactie door Karin — donderdag 5 mei 2005 @ 2.29 uur

 88. @RenéR: Ik ben er weer ja wen er maar aan! Misschien kunnen we nu echt inhoudelijk over iets gaan praten en niet dezelfde fouten als de vorige keer maken. Ik denk namelijk dat er niets mis is met kritisch naar een politicus te kijken. Maar ik ben ook niet de beroerdste om toe te geven dat ik erg boos was over de hele gang van zaken van het bannen van mensen. Ik ben ook niet de beroerdste om toe te geven dat ik na mijn boosheid me realiseerde dat Jan nog steeds heel veel goeds doet. Als je alles op het bewuste webstekje had gelezen had je dat ook kunnen zien. Wat precies de rede is dat mijn verbanning opgeheven is weet ik niet maar ik ben er in ieder geval blij mee. Maar ik zal mijn kritiek nog steeds niet onder stoelen of banken steken. Dus René laat je wrok eens los en ga verder met zaken die echt belangrijk zijn, hoe komen we tot elkaar i.p.v. verder van elkaar af? Wel een mooie afspiegeling van wat er nu ook met onze maatschappij aan de hand is…..

  Reactie door Sulis — donderdag 5 mei 2005 @ 10.18 uur

 89. Ik ken hier geen wrok Sulis op dit log, ik kijk alleen vooruit, en dan zie ik donkere wolken hangen, zoals ook vele andere mensen dit zien. Verder weiger ik mijn ogen te sluiten voor de rotte appels die je in elke fruitmand aantreft, dus ook hier! Alleen zaten jullie flink op JM te kankeren, terwijl de grootste banner bij jullie als heldin van goede zeden werd vereerd….

  je was verder vergeten blijkbaar mijn bijdragen op je Rooie kater log te lezen, waarin ik ook de gang van zaken betreurde. Want ik ben tegen elke vorm van banning van een mening. Je laatste comment is een pluspunt om de sfeer hier gezond te houden.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 5 mei 2005 @ 23.18 uur

 90. 86 Ed S

  Prima nieuws Ed!!! Weet ik ook weer, dat men bij de S.P. nog altijd bereid is om zich in de andere mens te verplaatsen.

  Reactie door ReneR — donderdag 5 mei 2005 @ 23.22 uur

 91. Dat mag je allemaal vinden hoor ReneR. Ik heb je bijdrages toen zeker wel gelezen en daar ook antwoord op gegeven. Ik heb het over de dingen die er daarna over besproken zijn maar die heb je waarschijnlijk gemist. Maar wat mij betreft is dat verleden tijd. En wat Jan betreft ook (anders zou ik nog verbannen zijn) dus ik hoop dat jij de zon ook door die donkere wolken heen kunt zien. Anders heb je pech dit is weer een vrij log. ;)

  Reactie door Sulis — vrijdag 6 mei 2005 @ 20.55 uur

 92. @ ReneR (84):

  Weer de Grote Verdraaier aan het woord!

  1. “Eerst staan te klappen als Meulenbelt haar log dichtmietert”?
  Pas in december of januari heb ik voor het EERST op Anja Meulenbelts weblog comments geplaatst. In elk geval NADAT zij haar beleid had gewijzigd. Ik heb daaromtrent nooit iets toegejuicht of afgekeurd. Wel ben ik het met Jan Marijnissen eens, dat Anja zelf haar beleid moet bepalen. Dus: VERDRAAIER!
  2. Voor mij is nooit de deur dichtgegooid, ook niet hier. Dus roep ik daarover ook niet “bah en boeh” . Dus: VERDRAAIER!
  :) :) :)

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 6 mei 2005 @ 23.35 uur

 93. @ Ed Sorrento (86):

  De “kilometerheffing” (gebaseerd op het aantal gereden kilometers, variërend naar tijd en plaats) is heel iets anders dan wat “rekeningrijden” (belasting via tolpoorten) was. Het zou een verkeerde keuze zijn, als de SP tegenstander is van de kilometerheffing. Dat ga ik nog verder uitzoeken.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 6 mei 2005 @ 23.51 uur

 94. En, ReneR, je bent heel inconsequent en wild met je beschuldigingen. Want enige tijd geleden durfde je zelfs te beweren, dat ik het wel goed zou vinden dat MAD e.a. hier waren geblokkeerd!(Mijn reactie was: ik heb juist regelmatig weblogcontact met hen. Jammer voor jou, maar dat past dus niet in jouw theoretisch concept over mij). Helaas is er weinig verbeterd bij jou.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 6 mei 2005 @ 23.58 uur

 95. Ach Olav ik denk dat het verspilde energie is. Ik hoop van niet want ondanks dat ReneR zo’n hekel aan ons shiftzonegangers heeft heb ik dat niet aan hem. Loslaten en vergeven is helaas niet voor iedereen weggelegd. Kijk maar om je heen in de hele Nederlandse maatschappij dan zie je gelijk waar het misgaat.

  Reactie door Sulis — zaterdag 7 mei 2005 @ 11.26 uur

 96. Zalm in mootjes

  Liegen om landsbelang .

  Trackback door Jazper.nl — dinsdag 17 mei 2005 @ 16.09 uur

 97. Your site is a very nice source of info. create chips is very good boy beautiful is feature of bad cosmos, when table fetch circle kill

  Reactie door opponents will grass unconditionally — vrijdag 23 juni 2006 @ 11.11 uur